Skorzystałem z doraźnej pomocy Michała przy projekcie dotyczącym prognozowania popytu, ponieważ kontakt polecił mi go prowadzący projekt konsultant. Sam jestem menedżerem zespołu handlowego i nie znam się specjalnie na tematach technicznych, a miałem straszny problem dogadać się z zespołem dostawcy, nie byłem przez kilka tygodni w stanie zrozumieć co programiści w ogóle robią i o co im chodzi, a oczekiwano ode mnie decyzji co w końcu mają robić.
W dosłownie dwa krótkie spotkania, zrozumiałem dzięki Michałowi więcej niż przez tygodnie pracy na projekcie, Michał ma moim zdaniem niebywały talent do tłumaczenia z informatycznego na normalny język. Swoją drogą to moim zdaniem prowadzący projekt zespół powinien być w stanie normalnie rozmawiać z klientem, a nie że potrzebny jest tłumacz. Bardzo polecam współpracę jeśli potrzebujecie człowieka który zamiast uprawiać jakąś filozofię i robić z programowania jakieś wielkie mecyje wytłumaczy normalnemu człowiekowi co Ci ludzie robią, dlaczego i w jakiej kolejności oraz przede wszystkim co się sprawdzi a co nie. I nie trzeba żadnych wielkich konsultingow tylko człowieka co rozumie temat od A do Z zamiast robić filozofię ze wszystkiego.