Przestrzegam wszystkich przed pracą dla(usunięte przez administratora)
Co miesiąc z wynagrodzeniami za pracę były opóźnienia, a od grudnia 2024 to już na maksa - płatność za fakturę grudniową nastąpiła dopiero pod koniec stycznia, za fakturę styczniową natomiast nie otrzymałem płatności.
(usunięte przez administratora) wymawia się wieloma rzeczami, takimi jak:
- zgubił telefon, to nie mógł autoryzować przelewu
- laptop mu się zepsuł
- księgowość nie ogarnia
- zapomniał
- nie ma go teraz i ma ważniejsze sprawy
- zapłaci wtedy, kiedy klient zapłaci mu. Twierdzi że tak działa biznes. Oczywiście nie umawialiśmy się na coś takiego.
- klient ma zastrzeżenia do pracy to nie zapłaci. Oczywiście w umowie czegoś takiego nie było. Każdy średnio rozgarnięty człowiek wie, że jeżeli ma jakiś problem, to należności może dochodzić później.
Z tego co się dowiedziałem to nie jestem pierwszą osobą która tak została potraktowana a do dziś dzień pozostały zespół który jeszcze pozostał nie otrzymał płatności za faktury styczniowe - przypominam że jutro kończy się luty.
Niestety z tym człowiekiem nie da się merytorycznie porozmawiać, jeżeli ktoś jakkolwiek orientuje się prawnie i użyje obojętnie jakiego argumentu to od razu jest stawiany w najgorszej pozycji.
Drugiemu natomiast nie zapłacił za wykonany projekt od około roku, Panowie umówili się na dzieło które zostało wykonane (tak się składa że nawet ja na tym projekcie potem wykonywałem zmiany i mogę to potwierdzić), ale twierdzi że klient tego nie odebrał i mu nie zapłaci.