Venua Tours

• Bogucin Duży
  • Wiśliczka
  • Osiek

3. Opinie o pracodawcach Olkusz
  5. Opinie o Venua Tours Sp. z o.o.

Opinie o Venua Tours Olkusz

Nie przegap nowości o Venua Tours Sp. z o.o.!

Dorota

02.07.2026 16:54

Witam, nie polecam tego biura, dla mnie masakra, musielismy w ostatniej chwili zrezygnowac z wyjazdu z przyczyn zdrowotnych ze wzgledu na ekstremalna temperature,zmarnowane stracone pieniadze wplacone na wycieczke z duzym wyprzedzeniem, ponad 2 miesiace, zmiana terminu za jedyne 600 zl przy koszcie wycieczki 928zl - poprostu kpina, brak reakcji/odpowiedzi na email, biora kase a klienta maja wiadomo gdzie, zadnej propozycji polubownego rozwiazania problemu. Gwiazdek mniej niz zero.
    Maciek

23.06.2026 22:17

Jeśli wycieczka dochodzi do skutku to wtedy wszystko jest w jak najlepszym porządku, to prawda, jednak to rzadkość. Regularne odwoływanie wycieczek dzień, dwa przed to kpina z ludzi, którzy biorą chociażby wolne w pracy, a potem chwilę przed dowiadują się że nici z ich wyjazdu. Czasem się wydaje że to biuro podróży to jakaś pralnia pieniędzy, bo jak wytłumaczyć, że w planie wycieczki jest wylot i przylot załóżmy z Krakowa, a dzień przed okazuje się że wylot jest z Warszawy a powrót do Wrocławia, czy też w innej kombinacje miast. Wygląda na to, że wszystko jest wtedy organizowane na ostatnią chwilę bez gwarancji pokrycia się z pierwotnym planem. Bo chociażby na przykładzie biletów lotniczych, każdy kto lata wie, że jak się już kupi loty, to potem nie da się zbyt wiele z nimi zrobić, ani sprzedać ani nic. Jeśli chcą państwo mieć pewną wycieczkę to zalecam poszukania innego biura podróży.

Marian

29.06.2026 00:15

Są następne terminy, można wybierać

Niezadowolony

30.06.2026 17:07

Potwierdzam wszystko co pan pisze . Ostatnia wycieczka do Norwegii to potwierdza. Mieliśmy zaplanowany powrót samolotem z Trondheim do Krakowa, a parę godzin przed odlotem okazało się nie biuro nie kupiło biletów powrotnych i na wariackich papierach szukali cokolwiek. W rezultacie wracaliśmy 3 samolotami do Oslo, a po 5 godz.czekania na lotnisku dalej do Warszawy! Stamtąd autokarem na lotnisko Balice. Podróż koszmarna zamiast trwać 2 godziny trwała 18 godz. Porażka.Odradzam to biuro!

ELŻBIETA

28.06.2026 19:59

Byłam na wycieczce pierwszy raz z tym biurem 28 czerwca w Spreewaldzie super organizacja a obsada kierowców 2 Michałów na poziomie a co ciekawe jeśli jest upał a kierowca siadający za kierownicą ubiera białą koszulę bo mówi że to jest wizytówka i szanowanie firmy mistrzostwo bo miałam do czynienia z firmami transportowymi i wiem o czym piszę .A wycieczka do polecenie płynięcie kanałami bajka piloci dobrze zorganizowani pomocni wszystko wyjaśniali co i jak .Polecam nie zawiodłam się myślę o następnej podróży z tym biurem .Pozdrawiam załogę autokaru za luz śmiech .Ela i Halinka

26.06.2026 16:13

W Monte Carlo- kwiecień ,maj Norwegia teraz Niemcy za tydzien

14.06.2026 00:09

Wróciłam z 3 wyjazdu z Venua i planuje kolejny super firma i super organizacja nawet w trudnych warunkach.

14.06.2026 12:05

Super, że komuś wyjazd doszedł do skutku. Ja niestety należę do grona bardzo rozczarowanych klientów. Odwołana wycieczka oznaczała dla mnie zmarnowany urlop, stres i konieczność zmiany wszystkich planów.(usunięte przez administratora) Przeglądając opinie innych klientów, zauważyłam, że podobne problemy pojawiają się regularnie – odwoływane wyjazdy, chaos organizacyjny i niezadowolenie uczestników. (usunięte przez administratora) Biuro podróży powinno dawać poczucie bezpieczeństwa i pewność, że powierzamy swój czas i pieniądze profesjonalistom. Niestety, moje doświadczenia pokazały coś zupełnie innego. Zawód i rozczarowanie to dwa słowa, które najlepiej podsumowują moją współpracę z tym biurem.
    Abcdef

25.06.2026 17:56

A gdzie Pani była? I w jakim terminie odbyła się wycieczka ?
    Agnieszka Walczak

21.06.2026 13:15

Serdecznie dziękujemy Biuru Podróży Venua za wspaniale zorganizowaną wycieczkę na Maltę. Wszystko było dopracowane i przygotowane na najwyższym poziomie, dzięki czemu mogliśmy w pełni cieszyć się wypoczynkiem i zwiedzaniem. Szczególne podziękowania kierujemy do pilotki Karoliny za profesjonalizm, życzliwość, zaangażowanie oraz doskonałą opiekę nad uczestnikami wyjazdu. Dziękujemy również przewodnikom Łukaszowi i Michałowi za ogromną wiedzę, ciekawe opowieści, poczucie humoru i pokazanie najpiękniejszych zakątków Malty. Dzięki Wam ten wyjazd był niezapomnianym przeżyciem, pełnym wspaniałych wspomnień i pozytywnych emocji. Z przyjemnością będziemy polecać Biuro Podróży Venua rodzinie i znajomym oraz mamy nadzieję na kolejne wspólne podróże. Serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy! To jest wersja odpowiednia do opinii na stronie internetowej lub w mediach społecznościowych.
    Melka

13.06.2026 14:11

Nie wiem, skąd w niektórych komentarzach tyle jadu i negatywnych emocji. Być może taka jest już natura internetu, że najgłośniej wypowiadają się osoby niezadowolone. Ja mogę wypowiedzieć się wyłącznie na podstawie własnych doświadczeń. Podróżuję bardzo dużo i korzystałam z usług wielu różnych biur podróży. Z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że Venua jest jednym z najbardziej proklienckich organizatorów, z jakimi miałam do czynienia. W wielu innych biurach wygląda to tak: odwołany wyjazd = brak jakiejkolwiek alternatywy, zmiana lotniska = dojazd na własny koszt, zmiana lub skrócenie pobytu = tłumaczenie, że za wszystko odpowiada przewoźnik lub lotnisko. Takich przykładów mogłabym podać znacznie więcej. Z moich obserwacji wynika, że Venua zawsze stara się znaleźć rozwiązanie i zaproponować klientom alternatywę. Nie mają wpływu na odwołane loty, overbooking w samolotach czy decyzje linii lotniczych. Nie są też w stanie spełnić oczekiwań każdego uczestnika, szczególnie osób, które oczekują luksusowych wakacji za kilkaset złotych. Jeździmy z Venua regularnie. Owszem, zdarzały się zmiany godzin lotów, terminów czy kwestii logistycznych. Jednak za każdym razem byliśmy o wszystkim informowani, pytani o zgodę i otoczeni opieką. Widać, że organizator robi wszystko, co możliwe, aby zapewnić realizację wyjazdu i komfort uczestników. Przykładem może być nasza ostatnia wycieczka do Neapolu (pozdrawiamy fantastyczną pilotkę Renatę!). Zamiast lecieć w czwartek rano o 6:30, wylecieliśmy już w środę wieczorem. Biuro poinformowało nas o zmianie, zapytało o zgodę, zapewniło dodatkowy nocleg, wyżywienie oraz pełną opiekę. Czy byliśmy źli? Wręcz przeciwnie. Cała grupa żartowała, że takie zmiany mogłyby być przy każdym wyjeździe. Zamiast wstawać w środku nocy na lotnisko, spędziliśmy wieczór w hotelu nad morzem, wyspaliśmy się i wypoczęci ruszyliśmy na zwiedzanie Neapolu. Dlatego uważam, że Venua jest wyjątkowym biurem. Widać ogromne zaangażowanie w organizację wyjazdów i dbałość o klientów. Programy są dobrze przemyślane, piloci profesjonalni, lokalni przewodnicy świetni, a organizacyjnie wszystko jest dopięte na ostatni guzik. Do tego dochodzą bardzo konkurencyjne ceny. Kiedy widzę wyjazdy takie jak Nowy Jork z noclegami przy Wodospadzie Niagara za około 5800 zł, trudno przejść obok tego obojętnie. Nie będę się już bardziej rozpisywać, choć mogłabym podać jeszcze wiele przykładów. Każdy ma prawo do własnej opinii, ale warto oceniać na podstawie własnych doświadczeń, a nie internetowych domysłów
    Irena

19.06.2026 19:59

Tak, ofertę mają fajną i czytając niektóre opinie nasuwa się wniosek, że jeśli już uda się komuś pojechać, to ma szansę być z wyjazdu bardzo zadowolony. Niestety biuro prowadzi też niezbyt fajny proceder, który dotknął między innymi i mnie. Ceny wycieczek na długo przed wyjazdem są bardzo korzystne. Im bliżej terminu wyjazdu, tym cena bardziej rośnie. Jeśli jest duże zainteresowanie (a dzieje się tak najczęściej przy okazji wszelkich "długich weekendów") sprzedawane jest więcej wycieczek niż miejsc i tym co kupili taniej wyjazd zostaje w ostatniej chwili odwołany. Więcej nie skorzystam z usług tego biura, bo po takim potraktowaniu pozostał mi duży niesmak.
    Zofia

21.06.2026 11:47

Brawo . Zgadzam się w zupełności z pozytywną opinią biura. Ja jestem bardzo zadowolona z wycieczek na których byłam i z alternatywnych rozwiązań w razie potrzeby. Również serdecznie polecam Biuro Venua Tours
    Karol

20.06.2026 13:16

Polecam biuro Venua Tours. Mimo że czasami pojawiały się problemy związane z biletami lotniczymi, organizator zawsze zapewniał grupie opiekę i wsparcie. Nie zostawiali uczestników samych z problemem — na bieżąco informowali o sytuacji i pomagali znaleźć rozwiązanie. Duży plus za zaangażowanie, kontakt i poczucie, że nawet w trudniejszych momentach można liczyć na pomoc. Ostatecznie liczy się nie tylko to, czy pojawiają się nieprzewidziane sytuacje, ale też sposób, w jaki biuro sobie z nimi radzi — i tutaj Venua Tours stanęło na wysokości zadania.
    Stenia

16.06.2026 19:57

korzystam z wycieczki "Holandia Kolorowa Podróż" były niedogodności np. oczekiwanie na pilota na lotnisku w Amsterdamie 1.5 godz. pilot z ogromną wiedzą nie książkową jednak brak empatii. Bardzo wygodny hotel, śniadania urozmaicone. Ogólnie wycieczka udana. w tym samym czasie wykupiłam wycieczkę "Alpejskie Pocztówki - Trzy Kraje. Wyjazd planowany 4.06. z lotniska w Balicach. 1.06 został wyjazd potwierdzony. W dniu 2.06. o godz. 22.oo otrzymałam informację, biuro jest zmuszone do zmiany przelotu z powodu braku miejsc w samolocie obsługiwanym przez Ryanair. Lot zmieniono na 3.06 godz. 18.oo z Warszawy Wizzair-em, zapewniając dodatkowy nocleg i opiekę we Włoszech. Niestety nie miałam możliwości otrzymania dodatkowego urlopu nba dzień 3.06 byłam zmuszona zrezygnować z wycieczki. Zostałam z zepsutym długim weekendem. 16.06. dostałam zwrot opłaty za wycieczkę zgodnie z regulaminem. Wniosek nasuwa się taki rezygnacja z usług Ryanair
    Praga 2026

16.06.2026 13:47

Program bogaty, przewodniczka bardzo sympatyczna i z humorem oprowadzała wycieczkowiczów. Jednakże miejsca w autokarze pomylone. Mieliśmy wykupione za dodatkową opłatą MIEJSCA PREFEROWANE, a w momencie wyjazdu o 3:30 okazało się że usadzono nas na zwykłych miejscach gdyż numeracja miejsc w momencie zakupu na stronie, nie odpowiada numeracji miejsc w autokarze w rzeczywistości. Nikt nie wykazał zainteresowania aby rozwiązać problem. Na naszych wykupionych preferowanych miejscach siadły osoby które nie poniosły dodatkowych kosztów przy rezerwacji miejsc. Zaznaczam ìż celowo kupowałam miejsca preferowane (z dodatkową opłatą) aby mieć chociaż ciut -ciut większy "komfort" podróży w i tak niewygodnym autokarze....
    Konrad

09.06.2026 14:33

Szanowni Państwo, młodzi ogarniają tematy jak nikt inny, musicie też to wziac pod uwage, że w tak młodym wieku ogarnąć biuro podróży na taką skalę to wielki szacunek... współpracujemy z Olą i Konradem już kilka dobrych lat i na te wspolprace nie narzekamy takze... mysle ze dalej tak będzie. Pozazdrościć zapału o ogarniania tego od drugiej strony medalu, ktorej nikt z zewnątrz nid ma kompletnie pojęcia co sie dzieje 😉👌🥳🥳🥳

11.06.2026 14:48

Nie mogę polecić tego biura. Odwołanie wycieczki oraz problemy z komunikacją pokazują brak sprawnej organizacji usług!

12.06.2026 17:18

To niech zaczną traktować poważnie swoich klientów, bo odwoływanie wycieczek oraz zmiany w transporcie opanowali mistrzowsko. A kontakt z Firmą to porażka.
    Zdegustowana

11.06.2026 21:24

I znowu usunięto mój komentarz To są żarty tak jak to biuro!!!!!! Nie chce opisywać mi się znowu ale stanowczo i jednoznacznie NIE POLECAM!!!!!!

11.06.2026 14:20

Zastanawiające jest, dlaczego negatywne opinie dotyczące tego biura znikają w tak krótkim czasie, często w ciągu 24 godzin. Miałam okazję zapoznać się z częścią z nich i rozumiem obawy zgłaszane przez innych klientów. Każdy ma prawo podzielić się swoim doświadczeniem – zarówno pozytywnym, jak i negatywnym. Pozostawianie wyłącznie pochlebnych komentarzy może sprawiać wrażenie, że nie wszystkie opinie są traktowane jednakowo. Rzetelna ocena firmy powinna opierać się na pełnym obrazie doświadczeń klientów, a nie tylko na wybranych recenzjach.
    Były klient

11.06.2026 21:08

Wykupując abonament w gowork można anulować negatywne komentarze. I jest na to 24h
    Karina

11.06.2026 16:48

Usuwanie niepochlebnych komentarzy to widzę codzienna reguła . Biuro nierzetelne, odwołujące wycieczki na mniej niż 48 godzin przed, zmiany terminów no i co jest wielce naganne operowanie powierzonymi pieniędzy za wykupione wycieczki które nie dochodzą do skutku. Proszę omijać szerokim łukiem

08.06.2026 02:36

Chcę podzielić się szczerą relacją z naszej dwudniowej wycieczki do Rzymu w dniach 5–8 czerwca. Był to mój pierwszy wyjazd z tym biurem podróży. O ile początek i sam pobyt zapowiadały się świetnie, o tyle powrót okazał się totalnym chaosem i pokazał poważne zaniedbania ze strony organizatora. Zaczęło się od problemów z wylotem z Krakowa. Przez overbooking 6 osób z naszej grupy zostało na lotnisku. Rozumiemy, że to błąd linii lotniczej, a nie bezpośrednio biura. Osoby te dotarły na miejsce dzień później. Sam pobyt w Rzymie (6 i 7 czerwca) był super. Pan przewodnik (usunięte przez administratora) to świetny gość – ma ogromną wiedzę, pięknie opowiada i stworzył fajną atmosferę. Prawdziwy dramat zaczął się jednak przy powrocie. Mieliśmy otrzymać bilety lotnicze na e-mail, ale większość osób w ogóle ich nie dostała. Co gorsza, na biletach do Krakowa brakowało kodów QR. Na lotnisku w Rzymie panował chaos. Pilotka uciekła i zostawiła nas samych sobie. Dopiero inna, średnio zorientowana pracownica pomogła nam ogarnąć papierowe karty pokładowe w strefie check-in. Najgorsze było jednak bezpodstawne rozdzielenie grupy. Nasza czwórka znajomych została rozbita – trzy osoby poleciały do Katowic zamiast do Krakowa. Jako jedyny z naszej czwórki wylądowałem w Krakowie. Co stało się po przylocie? Autobus transferowy z lotniska do Olkusza po prostu na mnie nie poczekał. Trafiłem do drugiego autobusu płytowego z samolotu, bo w pierwszym zabrakło miejsc. Kierowca odjechał, nikt z biura do mnie nie zadzwonił, ani nie próbował się skontaktować. Musiałem wracać do domu taksówką na własny koszt (wziąłem fakturę na NIP biura i będę żądać zwrotu). Szczytem wszystkiego była jednak sytuacja pozostałych uczestników. Osoby, których nikt nie zapytał o zdanie i które nie wyraziły na to zgody, otrzymały bilety do... Berlina oraz Budapesztu! Stamtąd czekała ich kilkugodzinna, męcząca podróż autokarem do Polski. Wśród tych pasażerów były rodziny z dziećmi. Doceniam pracę przewodnika, ale organizacja logistyczna powrotu, ucieczka rezydentki i pozostawienie klientów bez opieki oraz transportu to rażące niedopełnienie umowy. Nie polecam i będę domagać się oficjalnego zadośćuczynienia.
    Uczestnik

10.06.2026 06:48

Grupa była zdyscyplinowana? Proszę nie żartować. Na ani jedną zbiórkę nie zebraliśmy się na czas…

08.06.2026 17:47

Właśnie wróciłam z wycieczki do Nowego Yorku, mogę polecić każdemu , organizacja, pobyt, atrakcje , pilot Tymek, przewodnik Włodek i Bartek super profesjonalizm, wiedza i przekaz, polecam!!!
    Beata

26.05.2026 22:35

Właśnie wróciłam z Bergamo ,moge wystawić najlepszą opnie. Wszystki dopięte na ostatni guzik.Moge szczerze polecić.

06.06.2026 21:37

Też byłam 2 raz i zadowolona, mam nadzieję że w przyszłym tygodniu Majorka też wypali.

04.06.2026 23:29

Były klient

05.06.2026 07:29

Zgadzam się całkowicie " nieudacznicy"!!!!!!!!!! Może ludzie przejrzą na oczy i przestaną rezerwować wyjazdy z tym pseudo- biurem¡!!!!!!!!!!!
    Marian

05.06.2026 14:49

To chyba ta sama wycieczka - do Kraju Basków została odwołana na 10 godzin przed wylotem. Też mieliśmy jechać na tą wycieczkę, wszystko spakowane a tu porażka ze strony biura.
    Justyna

31.05.2026 07:04

Najgorsze biuro na świecie. Zgadzam się. Jedna wycieczka odwołana tydzień przed wylotem, za dwa dni decyzja że jednak jest.Druga do Bergen wylot z Gdańska kilkanaście godzin przed, zmieniony na Modlin. Z Gdańska przetransportowali nas do Modlina.Niestety ktos źle policzył drogę i na samolot nie zdążyliśmy. 17 osób zostało na lodzie. Z powrotem wieźli nas do Gdańska. Nigdy więcej.

28.05.2026 13:16

Agnieszka

29.05.2026 12:55

Mnie odwołali wycieczkę o godzinie 20.50 dnia poprzedzającego wyjazd! Cztery razy pisana opinia negatywna znikała z prędkością światła ;-(

29.05.2026 22:24

dokad miala byc wycieczka?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Venua Tours?

Kontakt - Venua Tours Sp. z o.o.

Króla Kazimierza Wielkiego 12 lok. 25 32-300 Olkusz

Branża główna: Biura podróży i usługi turystyczne
    Anna

12.05.2026 18:05

​Moje doświadczenie z tym biurem to absolutny skandal. Wycieczka została odwołana przez organizatora w ostatniej chwili, bez podania racjonalnej przyczyny. ​Najgorszy jest jednak brak jakiejkolwiek etyki po stronie biura. ​Brak zwrotu wpłaconych środków. Mimo ustawowych terminów, pieniądze wciąż nie wróciły na moje konto. ​Zerowy kontakt z biurem - nie odbierają telefonów i nie odpisują na wiadomości e-mail.

22.05.2026 18:13

Była klientka

29.05.2026 17:46

Polecam skierować sprawę do Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta. Na następny dzień po piśmie od rzecznika do biura nastąpił zwrot środków.

28.05.2026 22:25

26 maja minął 8 (słownie ÓSMY) miesiąc jak czekam na rozpatrzenie mojej reklamacji. Bardzo duża ilość telefonów do biura oraz e-maili. Bez efektu. Nie polecam.
    Była klientka

29.05.2026 16:20

Polecam zgłosić sprawę do Powiatowego Rzecznika Praw Konaumenta, na następny dzień od pisma rzecznika do biura nastąpił zwrot pieniędzy.
    Bergen

28.05.2026 18:14

A ja jestem zadowolona a nawet niektóre aspekty przeszły moje oczekiwania ...mam nadzieję że nie zawiodę sie na Venua Tours..lubie z nimi podróżować, czuję się bezpiecznie
    B.

28.05.2026 07:23

Wyjazd do Rzymu bardzo mi się podobał. Pilot wycieczki super Bardzo pomocny rzeczowy zorganizowany. Przewodnik miał ogromny zasób wiedzy zarówno z grupy "lekcja historii " jak i " cieciekawostki". Dwa dni intensywnego zwiedzania, szkoda że nie dłużej. Polecam. Wszystko było OK lokalizacja hotelu Bardzo dobra bliziutko morza.
    Asia

07.05.2026 16:29

Pierwszy raz zdecydowałam się na jednodniową wycieczkę z tym biurem i niestety chyba ostatni. Wycieczka zaplanowana na 12.05. została odwołana 7.05.

19.05.2026 14:29

22.05.2026 18:14

Podróżnik

12.05.2026 09:02

To biuro podróży to jakaś KPINA! Wycieczka planowana była na 4 maja a została odwołana 1 maja około godziny 23. Jak można tak odwoływać na ostatnią chwilę, nie został podany konkretny powód odwołania. To miała być moja pierwsza wycieczka z biurem, ale kolejnej już z nimi nie planuję. Czekam na zwrot pieniędzy. Prośba do administratora o nieusuwanie niewygodnych opinii. NIE POLECAM !!!

19.05.2026 14:30

22.05.2026 18:14

Justyna

14.05.2026 13:18

Byłam z biurem na 2 wycieczkach ocena pozytywna. Niestety przy 3 zaczęły sie problemy wycieczka odwołana przez organizatora, brak zwrotu zaliczki!!!! Mimo terminu ustawowego!!!!! Przy kontakcie tel pani przeprasza i mówi że przekierowuje sprawę do odpowiedniego działu i nic kasy ciagle brak!

19.05.2026 14:31

22.05.2026 18:13

As

22.05.2026 12:48

Biuro odwołuje wyjazdy na 2 dni przed wycieczką, na 2 podjęte próby, 2 razy odwołali, jest bardzo mało krytycznych opinii o biurze - bo mocno monitorują media i niekorzystnych nie puszczają.
    Niezadowola

20.05.2026 13:41

Niestety mój negatywny komentarz o Venua Tours został usunięty. Żenujące. Nie polecam!!!

18.05.2026 22:50

Tak się zastanawiam na podstawie czego Firma ma 4,1 pkt. na 5.
    Kinga

18.05.2026 12:50

Nie polecam biura, dopiero na lotnisku dowiadujesz się, że masz lecieć lotem przesiadkowym i radzić sobie samemu (co stanowi istotną zmianę warunków umowy), pilotka na lotnisku nic nie wie. Brak odpowiedzi na reklamacje w regulaminowym czasie, brak kontaktu z biurem. Nieprzychylne komentarze są kasowane z prędkością światła.

18.05.2026 20:07

a dokad byla wycieczka?
    Slawek

13.05.2026 18:27

We wtorek po niepochlebnych opiniach ludzi pod jedną z propozycji wycieczek na FB dot traktowanie i zachowania biura napisałem do jednej z uczestniczek aby przeczytała sobie komentarze osób z Waszej strony i przelałem jej linka do Was. Jakież było moje Nie zdziwienie ,że od środy rana mam zablokowaną możliwość komentarzy pod wszystkimi postami biura Venau Tour. Jesteście zaskoczeni ? Ciekawe dlatego?🤔

14.05.2026 10:03

Pana komentarz wkrótce tutaj również zostanie usunięty, tak samo jak mnóstwo komentarzy innych osób wyrażających niepochlebne zdanie o firmie… więcej dodawać chyba nie trzeba. Firma nie potrafi przyjąć krytyki
    Rozczarowana

18.05.2026 15:23

Biuro permanentnie usuwa negatywne komentarze. Nie przestrzega zapisów umowy ani nie rozpatruje reklamacji zgodnie z terminem wskazanym we własnym regulaminie. Do tej pory brak odpowiedzi na maile z reklamacja ani zwrotu pieniędzy. Całkowicie odradzam, zapewniają jedynie stres i rozczarowanie. Brak profesjonalizmu.
    Rozczarowana

18.05.2026 15:16

Odradzam i nie polecam, biuro zapewnia jedynie stres i rozczarowanie. Dopiero na lotnisku dowiadujesz się, że masz lecieć lotami przesiadkowymi (co jest niezgodne z zapisami umowy). Biuro nie raczy odpowiadać na reklamacje, chociaż we własnym regulaminie ma zapis o 30-dniowym terminie rozpatrzenia. Do tej pory brak odpowiedzi na reklamacje ani zwrotu pieniędzy. Szkoda nerwów, całkowity brak profesjonalizmu.
    ZR

16.05.2026 09:46

Polecam ogromnie wycieczkę do Norwegii. Wspaniała organizacja. Przewodnik pan Piotr z dużą wiedzą a pan Andrzej pilot wycieczki to genialny opiekun. Pan Andrzej z wielką troską zajmował się każdym uczestnikiem wycieczki. Brawo
    Edyta

15.05.2026 12:26

Byłam z tym biurem podróży na wycieczce pierwszy raz, Sztokholm - jednodniowa, wyjazd z Rzeszowa, wszystko idealnie dopracowane. Miałam oczywiście obawy przed wyjazdem, lecz jak się okazało zupełnie niepotrzebnie. Od wyjazdu z Rzeszowa, poprzez Sztokholm, Pani przewodnik Ewa - bardzo pozytywna osoba, po powrót do Rzeszowa wszystko naprawdę idealnie zagrało.
    Agnieszka

12.05.2026 22:58

Polecam wyjazdy z Venua. Super organizacja , cudowni przewodnicy. Wszystko idealnie!
    On

11.05.2026 12:04

Mi ci (usunięte przez administratora) nie chcą oddać zaliczki. Nie wpłaciłem reszty pieniędzy bo przeraziły mnie wysyp negatywnych opinii który były kasowane w oczach. W regulaminie nic nie pisze że nie zwracają zaliczki.
    Franc

12.05.2026 18:47

Na stronie nie ma już żadnego regulaminu. Hmmm

11.05.2026 20:39

No po prostu rewelacja. Po około 15 minutach znika opinia!!! Żeby Firma była taka szybka w rozpatrywaniu reklamacji!!!

11.05.2026 20:23

Tak jak zawsze. Przed chwilą została usunięta moja opinia, którą kilka godzin temu zamieściłem. Czemu usuwają tylko negatywne?

11.05.2026 16:55

No I tradycyjnie negatywne opinie usunięte. Są tylko te "cukierkowate".

Zostaw merytoryczną opinię o Venua Tours Sp. z o.o.