Totalny brak profesjonalizmu. Oceniam z perspektywy osoby mającej podjąć pracę w kancelarii ale myślę że sposób w jaki zostałam potraktowana mówi dużo o samej firmie również w perspektywie nawiązania współpracy biznesowej .
Po wcześniejszej rozmowie kwalifikacyjnej zostałam poinformowana, że firma chce mnie zatrudnić. Pracodawca wiedział, że aby podjąć u nich pracę, muszę złożyć wypowiedzenie w obecnym miejscu zatrudnienia.
W oparciu o te informacje podjęłam tę decyzję i złożyłam wypowiedzenie.Tydzień przed planowanym rozpoczęciem pracy otrzymałam takiego SMS „Dzień dobry, z przykrością jestem zmuszona Panią poinformować, że decyzją prezesa zarządu została odwołana rekrutacja na stanowisko księgowa/kadrowa w Kancelarii Piskorek. Bardzo mi przykro. Życzę wszystkiego dobrego.
Rozumiem, że firma może zmienić swoje plany, jednak przekazanie takiej informacji osobie, która z powodu zapewnienia o przyjęciu do pracy zrezygnowała już z poprzedniego zatrudnienia, uważam za skrajnie nieodpowiedzialne i nieprofesjonalne.
„PREZES” nie miał nawet na tyle odwagi i przyzwoitości aby zadzwonić osobiście ….
Różne sytuacje mi się zdarzały, dziwne przykre nie miłe itd ale nigdy jeszcze nikomu nie wystawiłam negatywnej opini
W tym wypadku uważam jednak że powinnam, chociaż by bo to aby przestrzec inne osoby które będą kiedy brały udział w rekrutacji to Kancelari Piskorek