KORAL

4.1/5

Na podstawie 9 ocen z 12 miesięcy

• Firma w liczbach
  • Przetwórstwo ryb w globalnym standardzie
  • Nasze zalety

Firma w liczbach

Przetwórstwo ryb w globalnym standardzie

Nasze zalety

Kukinia - Koral S.A.

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o KORAL S.A.

Opinie o KORAL Gdynia

Nie przegap nowości o KORAL S.A.!

Chętna do pracy

11.12.2025 06:33

Czy jest parking dla pracowników?

:)))

12.06.2026 12:06

Tak, jest.

24.04.2025 07:44

Jak sytuacja wygląda w Gdyni w biurach?

:)))

12.06.2026 12:04

Tak, jest.

20.07.2024 00:02

HR

20.07.2024 10:16

Dzień dobry, Wszystkie nasze aktualne rekrutacje można znaleźć na portalach OLX i pracuj.pl
    Hubert

07.02.2024 17:25

Czy to prawda że Koral będzie wznawiał produkcję?
    monika

24.10.2023 15:29

paczki na święta ; jak sobie sama zrobisz tą paczkę na święta to będziesz miała tą paczkę i będziesz cieszyła się z tej paczki jak małe dziecko gdzie ty żyjesz kobieto obódz się gdzie jaka paczka śmiechu warte
    asia

19.10.2023 12:39

Jak wyglądają paczki na święta?
    jar8

19.10.2023 12:33

Firma jak wszystkie. Jak pracujesz - dobra, jak się obijasz - zła. A ludzie są i tacy tacy.
    monika

03.10.2023 14:54

stajesz przy badzerze i pokazujesz jak pracujesz szybko czy wolno a lider pogania dawaj szybciej bo premii nie będzie a premia jest efektywnościowa zależy od ilości przerobionej ryby rzadko się zdarza żeby była premia w całości za miesiąc przepracowany i przeważnie jest tylko część premii ,

02.09.2023 06:31

lisner kupił tom firmę wcześniej czy pużniej jom zamknie bo to jest konkurencja w branży rybnej ???
    do pytajoncego

11.03.2023 19:40

dostaniesz laptopa i telefon jak sobie narysujesz
    Nikt

03.03.2023 17:14

(usunięte przez administratora)Każdy podjął decyzję jaką podjął i sam chciał. Praca w Zdunach jednak nie gryzie jeżeli kogoś boli że jest dojazd do Kooperolu to może przydała by się wizyta u psychologa. No jeśli wam nie chce się siedzieć na stołowe i pić kawę a inni zasuwają w Zdunach to też coś nie tak jest. Najlepiej brać kasę nic nie robić i narzekać a nie doceniając dobra które dla was zakład zrobił.Zal w (usunięte przez administratora) ściska.
    Nadal pracująca

01.03.2023 10:13

Dlaczego dyrektor każe pracownikom siedzieć na stołówce i pić kawę z powodu braku pracy zamiast zwolnić ich z obowiązku pracy. Część osób Tczewa otrzymało taki papier a pracownicy w Zdunach są męczenie tylko dlatego aby sami się zwolnili i nic nie dostali. To co teraz się wyprawia z osobami, które pracowały w tym zakładzie całe lata jest chore. Zero szacunku do pracowników. Nawet nie ma z kim porozmawiać na ten temat. Wolą wydawać na busy, prąd itd. Aby tylko nie iść pracownikom na rękę. Nie polecam pracy w tym zakładzie.
    Nadal pracująca

02.03.2023 15:40

Widocznie ktoś na ciebie wylewał swoje żale, bo ja nie byłam świadkiem sytuacji w której ktoś by czynił takie rzeczy. Do jakiego pracodawcy? skoro dyrektor nawet nie raczył się pojawić aby wyjaśnić tą sytuację. Dziękuję za powodzenie w poszukiwaniu nowej pracy????
    Mariola Pietruszewska

02.03.2023 21:56

Pomogli jak mogli co za bzdury piszesz.Każdy podjął swoja decyzję.
    Blądi

28.01.2023 12:55

Czy się należy kazdy robi co chce. Razem sobie wypijcie i wszystko jest wporzadku. Tylko jedno jest zastanawiające i nie na miejscu że kobieta kobiecie Polka Polce robi pod górkę gardzi jedna drugą. A potem w twarz słodzi tak jak wy tu piszecie. Szanujcie siebie ludzie!!! Chociaż by na sam koniec który nas wszystkich czeka.
    Ktoś

31.01.2023 10:19

Zawsze tak było i będzie nawet jak pójdą wszyscy do Zdun.Przeciez wybrali sobie ludzi na których można jeździć jak po szmacie, jedni liderki byly traktowani super ,a drugich (usunięte przez administratora)i obrywali za nic.
    Blądi

31.01.2023 17:55

Moim zdaniem te liderki co nie które teraz juz nie będą super. Wszystko się odmieni a życie zatacza koło. Te Panie które nosiły wysoko głowy najbardziej się boją nie tylko Zdun ale też innych zakładow. Bez sensu szmacić ludzi. To się skończy. W innych zakładach pozycję znizone i poznają smak . Każdy dostanie na co zasługuje. Więc po co to wszystko. Ale niektórym tu się należy proste i jak najbardziej logiczne.
    Nili

22.01.2023 09:27

Czy ja wiem czy jedna drugiej słodziła.Moze w oczy a za plecami nóż w plecy. Niestety wychodzi uszami ta fałszywość
    Była pracownica

20.01.2023 18:29

Boże co tu się wyprawia .całe lata pracowały razem ,słodzila jedna drugiej a teraz od alkoholiczek jedna przez drugą .kobiety ,żony ,matki nie wstyd wam .

26.12.2022 19:02

Zwolnienia pracowników, czyżby zakład się zamykał? Powinni poinformować pracowników czarno na białym a jej domysły...

17.01.2023 14:04

Szkoda tylko tych kobiet, które faktycznie pracowały uczciwie.
    Smakosz

19.01.2023 18:35

Po pracy mogą robić co chcą a jeśli piją jak twierdzisz to może też pijesz z tymi paniami i teraz będziesz miała odwykówkie.A tak po za tym nie piją za twoje tylko za swoje .
    Pracownik 2023

19.01.2023 11:34

Osoba która to napisała to niech sie zastanowi co pisze. A pani ktora to napisala to nie pije. Wypicie piwa po pracy to sie każdemu należy. A ty odrazu ALKOHOLICZKI. A sama Pijesz w domu do upadłości.
    ....

26.12.2022 19:02

Chciał bym się dowiedzieć jak można bo nie wiem czy CV składać bo słyszałem że bardzo dużo ludzi zwolnili czy zakład idzie do zamknięcia że wszystkich zwalniają że tak powiem grupowo ??

21.10.2022 10:44

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w KORAL?
    starszy narzędziowy

10.11.2022 21:37

Może liczyć na klucz do podkręcania pracownikom śruby (ale kurs w zakresie jego obsługi posiadają tylko liderzy i kierownicy) a także na kij z skórzanym rzemieniem - potocznie zwany batem, do którego obsługi również predysponowani są liderzy i kierownik. Innych narzędzi brak - cięcia budżetowe- nadciąga kryzys.

20.10.2022 10:46

Czemu nikt z góry nie interesuje się pracownikami więcej rządzących niż pracujących ciągle nie ma ich na hali ciekawe gdzie przesiadują wielki GANG .Pani Magda powinna zejść na halę tak jak kiedyś i porozmawiać z pracownikami bo liderzy tylko straszą kierowniczką i nie mówią jej jaka jest prawda bo premia się liczy żeby siebie chronić to na ludzi zganiaja

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w KORAL?

Kontakt - KORAL S.A.

ul. 10 lutego 16 81-301 Gdynia

Janeq

02.06.2022 03:00

Może najwyższy czas żeby Dyrekcja zaczęła interesować się co odp...ją niektóre brygadzistki względem pracowników? Zamiast oceniać czyjąś pracę oceniają osobowość i życie prywatne które w ogóle nie ma nic wspólnego z pracą a w większości są to ploty w które wierzą lub same rozsyłają po zakładzie. Jeśli ktoś jest barwny i wyrazisty, lubiany przez resztę pracujących tudzież "stałych starych" to jest skreślony, poniżany, gardzony choćby nie wiadomo jak dobrze pracował. Czy to jest zakład pracy czy wybory osobiste kogo szanujemy a kogo nie? Niektórzy robią sobie po kilka przerw, żrą lody pod kamerami, nie starają się i są faworyzowani do porzygu. Nikt tego nagle nie widzi? Bo ktoś dostał się do zakładu po znajomości to może wszystko? Może być od Papieża ale niech pracuje tak samo jak inni, bierze hajs taki sam, bo nikt nie chce (usunięte przez administratora)kogoś. A pójdzie ktoś wyrzucić wory ze śmieciami kto pracuje rzetelne, ktoś stanie na kilka sekund żeby z kimś pogadać to już jazda że odszedł od maszyny już jazda że coś innego robi. Szkoda że nikt nie widzi reszty i tego jak się bawią zielone berety takie cnoty a mężowie w domu a z chłopami chleją wódę i się bawią w najlepsze u mechaników. Są ludzie którym na pracy zależy i są zdolni, pracowici, dokładni a są zmobbingowani przez to że są lubiani w pracy. Zawiść i zazdrość chore zachowania względem pracowników przez zielone berety. I jak może brygadzistka gnoić partnerkę pracownika która w ogóle nie miała styczności z zakładem? Stać nad chłopem i wmawiać mu że jego kobieta to(usunięte przez administratora) bo on jest w pracy a ona rzekomo gździ się w tym czasie z innym?? Lub siać ploty że ktoś jest taki i siaki, bo....?????? Nagle jakieś objekcję o pracowniku , który zawsze był chwalony a nagle (usunięte przez administratora) Niech Dyrekcja i Właściciele wkońcu zainteresują się co wyprawiają osoby z tzw. władzą na zakładzie. To nie jest czymś co zostanie na forum, to nie jest czymś na co można przymknąć oko. Albo się tym zajmie dyrekcja albo w reszcie inspekcja pracy. Właściciele Tej firmy powinni zastanowić się nad tym bo to przez zarząd ludzie się zwalniają i odchodzą będąc jakąś tam nadzieją firmy na stały rozwój. I przez to firma traci naprawdę zdolnych pracowników.
    OLO

23.06.2022 11:02

Ktoś się pomylił bo brygadzistki u nas nie pracują.

06.07.2022 18:45

Chodzi o nazwę stanowiska (usunięte przez administratora) W naszej firmie są Liderki i Liderzy.
    Putin

26.02.2022 16:21

Ciekawe czemu nie można brać urlopu 15dniowego , czy trzeba to zostawić na poniedziałki za soboty ????????????

08.03.2022 10:31

Szanowny Pracowniku, Zachęcamy do korzystania z wewnętrznej formy komunikacji np. rozmowa z przełożonym, skrzynka „Sprawy personalne”. Co roku w styczniu, w Koral S.A. odbywa się planowanie urlopów. Zgodnie z art. 163 KP „…Plan urlopów ustala pracodawca, biorąc pod uwagę wnioski pracowników i konieczność zapewnienia normalnego toku pracy…”. W związku z sytuacją, że duża liczba pracowników zawnioskowała o 15 dni roboczych urlopu w okresie wakacyjnym, Pracodawca nie mógł zaakceptować tych wniosków z powodu braku możliwości zapewnienia realizacji zamówień.
    Piotruś Pan

25.02.2022 07:37

Brawa dla kierownictwa, które narzuca pracownikom pracę w soboty za wolny poniedziałek. Nikt nawet nie zapytał czy zgadzamy się na taki układ, a gdy nie ma pracy oddajemy urlopy za sobotę. Brawa dla Dyrekcji za brak podwyżki pensji od początku roku oraz za brak zainterowania się pracownikami w Zdunach.
    Lidka

25.02.2022 16:31

W końcu ktoś napisał prawdę!!! Nikt nie powinien zmuszać nas do pracy w soboty. 12 dni urlopu odchodzi nam, jeżeli nie ma dyżuru!!! Powinni się cieszyć że przed świętami przychodziliśmy na ranna zmianę i nocną co nie jest zgodne z kodeksem pracy. Nikt o tym nie mówi bo boją się stracić pracę,a gdy ktoś odezwie się w tej sprawie to słyszy: że skoro mu nie odpowiada taki system to może się zwolnic. Nikt nic nie zdziała w pojedynkę, gdy reszta grupy boi się zwolnień.
    On.pracownik

01.03.2022 14:13

Może w końcu czas, żeby PIP zainteresował się praktykami w tej "firmie".
    Putin

27.02.2022 10:08

Niby Polski ład , ale dla Korala chyba nie.. po podwyżkach ani widu ani słychu..
    ????

12.02.2022 09:05

Wszystko można powiedzieć jest dla ludzi ...jeżeli człowiek dla człowieka jest człowiekiem praca jak każda inna kobiety które mają charakter wredny zawsze będą szukały negatywnych emocji pracuje tu jakiś czas ,,da się ,, i kierownictwo jest ok ,bo co niektórzy myślą że przyszli rządzić awansem że sprzątaczki i z takimi trzeba zrobić porządek to atmosfera będzie ok ...czemu niektóre kobiety plują jadem a inne potrafią się dogadać ....proste jak budowa cepa ..kultura .mnie pracuje się tu dobrze
    Maniek

03.02.2022 18:06

Witam ile zarobi operator albo kierowca wózka z koralu?
    On

11.05.2021 20:29

Ludzie mdleją heee a kto im da wolne jak potrzebują!!!! bo nowy kierownik który jest na produkcji to go trochę poniosło bo nie chce dać ludziom urlopu na to jakaś kpina aby żebrać o swoje wolneszok ludzi nie szanują wogole
    Ona

12.05.2021 06:18

Z tym się zgodzę jest problem i to już nie jedna osoba mówiła na hali co to sie dzieje kiedyś tego nie było a tyle lat pracuje a teraz niewiem co się stało

21.01.2022 21:29

Nie wiesz ci się stało? Za długo tam pracujesz, czas odejść i dac innym pracować.

30.11.2021 09:47

Praca w zakładzie ok, ale niesprawiedliwe jest to ,ze można przez miesiąc wyrobić sobie nawet ładną premię i wystarczy jeden dzień nieobecności z powodów losowych( np. kwarantanna zbiorowa, zwolnienie lekarskie )żeby wszystko przepadło. Nie tak powinno to być ,to niesprawiedliwe .

30.11.2021 15:36

Szanowny Pracowniku, składnikiem wynagrodzenia, który jest uzależniony od braku absencji chorobowych, nieobecności nieusprawiedliwionych jest "bonus za obecność". Zgodnie z regulaminem premiowania, premia efektywnościowa jest naliczana za udział pracownika w realizacji produkcji. Nie jest zabierana w całości za jednodniową absencję, jest proporcjonalnie pomniejszana za czas absencji, natomiast za czas absencji chorobowej lub urlopowej jest wypłacane wynagrodzenie, w skład którego wchodzą min. wypracowane premie z miesięcy poprzednich.

12.04.2021 14:47

Dlaczego nikt z dyrekcji nie interesuje się powtarzającymi się omdleniami pracowników w halach produkcyjnych ?

30.11.2021 09:54

Odpowiedz jest niezgodna z prawdą .Pracownikowi ,który wyrobił sobie premię przez cały miesiąc i był nieobecny w ostatnim dniu miesiąca nie przysługuje nawet procent wyrobionej premii .NIC, wszystko przepada. Taka jest prawda

30.11.2021 15:35

13.06.2021 00:18

Zróbcie porządek z tą stara Dorota z Malborka, bo ta małpa za dużo sobie pozwala. Ile jeszcze będzie wyzywala i obrażała te biedne dziewczyny z Ukrainy. Jak można mówić że oni jej rodzinę wymordowali. Cis się emerytce pokreciło w głowie, to nie te czasy.

04.10.2021 19:24

I wreszcie ktoś napisał prawdę o tym co się dzieje w koralu. Większość pracowników, przede wszystkim mowa o kobietach to patologia. Tak patologia bo jak kobieta wracając z pracy w busie może pić alkohol. Oczywiście mowa o większej grypie kobiet. A firma nic z tym nie robi, ewentualnie dla doczesnego odpisze że dziękuję za opinie.

06.10.2021 08:44

Dziękujemy za opinię. W celu zweryfikowania opisanej sytuacji, zachęcamy do przekazania szczegółów w formie bezpośredniej komunikacji z przełożonym lub działem personalnym, lub w formie określonej w Kodeksie Etyki - kontakt mailowy na adres [email protected] lub pocztą Graal S.A. ul. Zachodnia 22, 84-200 Wejherowo z dopiskiem „Kodeks Etyki”.
    Nickowa

23.07.2021 13:57

Cóż powiedzieć. Wszystkie opinie są prawdziwe. Nikt nie wnika w relacje między pracownikami albo udaje się że ich nie widzi. Liczą się tylko układy i układziki. Niektórym wolno wszystko innym nic . Czarna robota dla tych którzy układów nie mają . Jako pracownik nie wstydzę się tych słów. Myślałam że to lepszy zakład a będzie jeszcze gorzej bo zmienia się kadra .
    Sikus

17.06.2021 19:32

Dajcie spokoj co za brednie jakas Nagonga na Pania Dorote!!!!! Napisala to osoba, ktora nawet nie ma pojecia o kobiecie tam pacujacej nie ma co robic to opisuje ludzi!!!! Jak dla mnie to tylko brednie i nie uwierzę w to ze tak jest, ze Pani Dorota wyzywa ludzi od (usunięte przez administratora) i ze nawet Liderzy!!!!! to slysza to prosze niech lider sie wypowie w tej sprawie i osobiscie jej to powiee a nie tu na forum Pani Doroto nie przejmuj się (usunięte przez administratora) nie brakuje!!!!!

28.06.2021 05:38

Pewnie że to prawda o Dorocie. Bronia jej ludzie podobni do niej. Przestańcie wciskać kity, jaką to ona teraz biedna i poszkodowana. Dorota to wredna i wyrachowana (usunięte przez administratora) A firma niech nie wypisuje tutaj swoich komentarzy, tylko zejdzie na dół i zobaczy co tą kobietą wyprawia. Ma jakaś mamie wyższości tylko ja się pytam , co ona sobą reprezentuje? No chyba tylko głupotę i podłość do drugiego człowieka. I nie chodzi tu tylko o wstrętne traktowani Ukrainek do nowych Polek również dzieje nienawiścią.
    My

08.07.2021 05:44

Oj jaka Ty Dorotka teraz jesteś biedna, bo ludzie prawdę na forum o tobie napisali. Przestań ludzi obrażać to nikt nie będzie miał pretensji. Ale jak widać to tylko Dorotke nakręcilo do jeszcze większej agresji słownej. Wstyd żeby w tym wieku kobieta tak się zachowywała i te słownictwo jak z rynsztoku.
    Shrek/Greemlin

23.06.2021 20:37

Praca W koralu Jest ok Kto tam pracuje zbyt krótko to nie wie co to praca. Nowe osoby, które przychodzą to są wszechwiedzące i chronione stoją na 1 wagach i przemądrzałe Pani Dorota jest ok i sympatyczna . A ukrainki są kochane. W pracy jest pełno konfindentów i j 60
    Kiszka

18.06.2021 22:21

No właśnie kobiety nawet pod wpływem alkoholu stoją przy liniach i liderzy żekomo nie czują tylko stoją tylko hi hi i gadu gadu wstyd żeby kobiety pod wpływem alkoholu przychodziły do pracy pracodawca tego nie widzi i kierownictwo mądre koral to baby są tak wstrętne tam stare weterany tylko żądzić chcą bo mają stracha o swoje (usunięte przez administratora) bym zaraz takiej to by się krwią zalała tak samo poco koral trzyma te co są na emeryturze tylko mniejsca zajmują i nic nie robią bo popilki lideròw to mają pracę żeby się nie przemenczyć bo liderom cukiereczki dacą bombonierki prezenciki dostają
    Ktos

22.06.2021 07:39

Czujesz alkohol i co nie reagujesz,tylko jesteście w gębie mondrzy i żeby na forum pisać, a reakcji z waszej strony nie ma.
    @@

23.06.2021 08:41

Święta prawda
    Kiler

03.06.2021 23:50

Koral tylko dla ich się liczy Ukrainiec Mołdawian a Polaków traktoją jak psòw i zwalniają bo normy nie robią a obco krajowcy wszystko najlepiej robią ????
    Święte krowy

12.05.2021 17:40

Tak w ogóle, to źle się dzieje w zakładzie. Polskie pracownice muszą znosić (usunięte przez administratora) i robotę na odp... pracowników z Ukrainy, mało tego muszą poprawiać po nich fuszerkę no i buzia na kłódkę. Nie wolno zwracać uwagi gasterarbeiterom zza wschodniej granicy, bo zaraz lecą na skargę, a przełożone trzymają stronę przyjezdnych. Nie bardzo wiadomo o co tu chodzi, a jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Ktoś wziął grubą kasę za naganianie Ukraińców...

13.05.2021 16:37

Dziękujemy za opinię. Uprzejmiej informujemy, że w naszym zakładzie obowiązuje Kodeks etyki oraz polityka przeciwdziałaniu dyskryminacji i nierównemu traktowaniu. Każdy pracownik świadczący pracę na rzecz Koral S.A. jest dla nas ważny oraz zobowiązany do stosowania wdrożonych zasad. Drogi Pracowniku, w celu usprawnienia komunikacji oraz możliwości szybszego reagowania, zachęcamy do korzystania z dróg wewnętrznej komunikacji: rozmowa z przełożonym; skrzynka Kodeks Etyki (znajduje się w budynku ochrony); kontakt mailowy na adres [email protected] lub pocztą Graal S.A. ul. Zachodnia 22, 84-200 Wejherowo z dopiskiem „Kodeks Etyki”. Wszyscy mamy swój wkład w budowanie przyjaznego miejsca pracy.
    Ludwik

12.05.2021 17:32

Dziś zeszła na produkcji nowa specjalność - łosoś z pstrąga tęczowego z dodatkiem farbki. Smacznego!

13.05.2021 14:53

Ludwiku, Koral S.A. produkuje pstrąga łososiowego, którego naturalną cechą jest wybarwienie jak u łososia a nawet intensywniejsze. Nasza firma nie używa barwników.

11.04.2021 10:36

Czy zdarzają się nadgodziny w KORAL?
    Sok z dorsza

12.05.2021 17:29

Obecnie nadgodziny są proponowane wyłącznie pracownikom z Ukrainy
    Karol

11.03.2021 09:06

Witam czym dokładnie zajmuje się dział konfekcjonowania?

17.03.2021 09:21

Nasz dział konfekcjonowania zajmuje się etykietowaniem, układaniem i pakowaniem produktu gotowego przed wysyłką do klienta.

03.02.2021 20:48

Witam już złożyłam CV ile można tak czekać

04.02.2021 08:01

Dziękujemy za zainteresowanie się naszą ofertą i udział w procesie rekrutacji. CV kandydatów staramy się rozpatrywać w ciągu kilku dni i kontaktujemy się z wybranymi kandydatami. Zachęcamy do aplikowania za pomocą formularza aplikacyjnego, znajdującego się w naszych ogłoszeniach. Taka forma aplikowania umożliwia nam wysyłanie informacji o etapie w procesie rekrutacji. Pozdrawiamy Zespół HR Koral S.A.

Zostaw merytoryczną opinię o KORAL S.A.