Długo powstrzymywałam się od opinii, jednak czytam te komentarze i nie dowierzam. Niestety z doświadczenia wiem, że wiele pozytywnych opinii pisanych jest za namową „Pani Dyrektor” lub osobiście przez nią pod różnymi pseudonimami, a te negatywne są szybko usuwane lub odpowiedź zazwyczaj jest taka sama - to pracownik był zły i narzekał. Patrząc jednak na rotację pracowników samemu można wyciągnąć wnioski. Podejście Pani dyrektor do pracowników ma niewiele wspólnego z szacunkiem, bliżej raczej do zachowań mobbingowych o czym zarówna ja, jak i pozostali pracownicy mieliśmy okazję się przekonać. Niestety brakuje odwagi by mówić o tym głośno, ze względu na zachowanie Pani dyrektor każdy woli po prostu odejść. Zakres obowiązków notorycznie wychodził poza ramy stanowiskowe, jednak Dyrekcja nie widziała w tym nic złego, dalej udając, że wszystko jest tak jak być powinno, nie zważając przy tym na dobro pracowników. Wielu Rodziców daje się zwodzić pozorom. Najważniejsze jest, żeby wszystko wyglądało ładnie na zdjęciach. Jej zachowanie wykańczało psychicznie. Spodziewam się, że Pani Anna w odwecie napisze coś błyskotliwego, aby jak zwykle wybielić swoje zachowania, jednak prędzej czy później każdy sam wyciągnie wnioski. Szkoda bo dzieci są wspaniałe, a samo miejsce ma potencjał. Pracownicy naprawdę się starają i angażują. Mimo wszystko, życzę powodzenia i więcej pokory.