JWW INVEST S.A.

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 147 ocen.

JWW INVEST S.A.
3 147 6 1

Opinie o JWW INVEST S.A.

anonymous

Witam Pracuję w tej firmie 8 lat. Po względem uczciwości jest jedną z najlepszych firm. Mam wypłatę zawsze na czas, opłacony ZUS od pełnego wynagrodzenia. Ustalone warunki są respektowane. Dyrekcja i kierownictwo traktują pracownika bardzo przyjaźnie, można się z nimi dogadać w każdej kwestii. Negatywne opinie wynikają zapewne z nieróbstwa, malkontenctwa oraz przyzwyczajenia do starego systemu, w którym czy się stoi, czy się leży wynagrodzenie się należy. Kto pracować nie chce narzekać będzie.

Witold

Czy wiecie coś o rekrutacji prowadzonej w firmie? Może ktoś podpowie jaka umowę proponują na początek?

Janek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

Karolina

@"obibok" Dlaczego nie zgadzasz się z pozytywną oceną atmosfery przez pracownika @Pracownik JWW? Czy pracownicy w firmie wzajemnie sobie pomagają? To ważny aspekt pracy, który poprawia jej komfort. @Pracownik JWW Czy Spawacz w firmie JWW INVEST S.A. ma szansę na zdobycie nowych uprawnień i rozwijanie swoich umiejętności?

Pracownik JWW
@Karolina 29.04.2018 17:45

Nie słyszałem żeby komuś odmówili, każdego dopuszczono do próbek na kontrakcie.

TIG
@Pracownik JWW 14.05.2018 15:33

Jak w każdej innej firmie, jak jest rynek pracownika to nikomu nie odmówią i na tym się kończy dobrodziejstwo

Waldi

Dobra firma to pewnie dobrze się pracuje?

spawacz smg111

Ja mam zamiar sie zatrudnić w tej firmi na stanowisko spawacza ale nic nie wiem na jej temet słyszałem tylko że firma nawet mniej wiecej tzn ma swije plusy i minusy ale podobno wiecej plusów. Maja ciekawą robote w niemczech przy spawaniu blach. Ale ile płacą też nie wiem może mnie ktoś oświeci

"obibok"
@spawacz smg111 23.05.2018 13:16

Do Niemiec jadą uprzywilejowani a Ty możesz trafić co najwyżej na Opole pod "fajnych" kierowników i równie "fajną"żonę jednego z nich albo na inny dupny kontrakt w Polsce

Karolina

Firma JWW INVEST prowadzi obecnie rekrutacje na dwa stanowiska. Poszukują spawacza z ważnymi certyfikatami UDT grupa 5 i 6 z literką "U" oraz montera z doświadczeniem w branży energetycznej. Dla zainteresowanych dodaję link do zgłoszenia kandydatury: http://www.jwwinvest.pl/pl/375-praca Osoby, które już wysłały swoje CV, zachęcam do podzielenia się doświadczeniem związanym z tą rekrutacją.

Pracownik JWW

Pracuje w JWW już ponad 4 lata i nie powiem złego słowa. Wypłata na czas, koledzy w pracy są w porządku. Nie stało mi się tu nic złego, wszystko jest na wysokim poziomie. A ci co wypisują te rzeczy to pewnie byli obiboki, albo chodzili jak im pasowało. Każdy znał warunki zatrudnienia, a potem się dziwią bo nie tak sobie wyobrażał. Panowie pora dorosnąć!!!

Zefel
@Pracownik JWW 13.04.2018 13:17

Potwierdzam

"obibok"
@Pracownik JWW 13.04.2018 13:17

Błagam, daj spokój bo umrę ze śmiechu, "obiboki, chodzili jak chcieli" - zastanów się zanim znów kogoś obrazisz. Zwłaszcza ta atmosfera w pracy jest cudowna - śmiech na sali

Pracownik JWW
@"obibok" 24.04.2018 21:53

A kogo ja obraziłem?? Jak ktoś nie chciał gdzieś jechać w wyjazd to od razu na L4!!!!

Seba

Nie polecam tej firmy. Podbierają ludzi z innych firm, potem dają im inne warunki zatrudnienia niż obiecali a na koniec rzucają gdzie popadnie. Szefostwo firmy parszywie kłamie przy rozmowie, a potem tłumacząc sytuacją kontraktową wysyłają na inne budowy. Organizacja na poziomie zerowym, jeden bajzel, kadry bardzo słabe i nieudolne. Zarząd buja w obłokach a ich syn marnotrawny jeździ na mecze gieksy, festiwale rockowe i ogląda pornole na redtube... psychol...

Madzia
@Seba 23.03.2018 08:53

dodam, podobno porno z mężczyznami... na takiego wygląda

spawacz

Przestrzegam przed współpracą z JWW Invest nie płacą za wykonaną usługę. Pracowałem na Elektrowni w Opolu,nigdy nie zapłacili faktury w terminie co miesiąc przeciągali z tygodniowym opóźnieniem,trzeba było dzwonić i się prosić aby zapłacili,a teraz w listopadzie usługa wykonana w wrześniu i nie ma kasy do dzisiaj nawet tel. w księgowości nie odbierali.Nie polecam współpracy.

Goły
@spawacz 10.11.2017 18:33

To smutna prawda

k
@spawacz 10.11.2017 18:33

czyli to jednak prawda z tą wypłacalnością ... szybko się to roznosi po ludziach, a wydawało się ze JWW z kasą problemu nie ma

spawacz s.
@k 20.01.2018 12:56

mi też nie płacili przez 3 miesiące, potem zapłacili połowę.... podałem ich do sądu...

spwalnik
@spawacz s. 23.03.2018 08:55

A może Panowie Spawacze podacie swoją wadliwość na stykach, a nie bedzie cie pisać takie niestworzone rzeczy....... Szlachcice którzy myślą ze są nietykalni na budowach...

Karolina

@Karo Twoja wypowiedź zawiera jedynie negatywne określenia. Czy mógłbyś na ich dowód przytoczyć konkretne sytuacje z pracy? Może udało Ci się dostrzec jakieś plusy w tej pracy? Niektórzy z Was na forum wspomnieli o nieregularnych wypłatach. Czy ktoś z aktualnych pracowników zgadza się z tymi opiniami?

Karo
@Karolina 05.04.2018 10:48

Tak mogę, moja poprzednia wypowiedź dotyczy Opola

Olek

Sporo dobrego słyszałem o firmie i mam zamiar aplikować. Podpowiedzcie jakieś wskazówki.

pracownik
@Olek 19.03.2018 23:47

byle nie na Opole pod ten nadzór jaki jest

meteoryt
@pracownik 20.03.2018 16:12

zdecydowanie masz rację, sami siebie wygryzają

Karo
@Olek 19.03.2018 23:47

to prawda, nepotyzm, nepotyzm, nepotyzm - hipokryzja

Noname

Witam, a jak wygląda praca na eksporcie? Jakie stawki dla spawaczy?

kierownik-emeryt
@Noname 28.02.2018 21:49

eksport pada w tej firmie, bo z fanatyzmem idą na polski rynek. Ludzie którzy przyjęli się pod warunkiem pracy na eksporcie byli zmuszani do pracy w kraju, więc zwolnili się. Jeszcze w zeszłym roku był tam fajny szef eksportu, ale zwolnił się bo najpierw naobiecywał niemieckim klientom ludzi na prace, a potem zarząd go oszukał i zostawił go na lodzie bez ludzi. Teraz mu jeszcze (usunięte przez administratora) obrabiają - co za chamstwo... nie polecam tej firmy. Jeden wielki chaos i jedna wielka improwizacja...

To ja!!

Jak w jww? Coś się polepszyło pracowałem w Bełchatowie bloki 9 10 była tam przecudowna bhpowka, pani moniczka pracuje jeszcze??? Został skład bełchatowski? Zwolniłem się i do Anglii pojechałem zastanawiam się nad powrotem bo dobrze się robilo

sawacz
@To ja!! 15.02.2018 19:41

muszę cie zmartwić Pani Monika K. już nie pracuje zmieniła firmę

To ja!!
@sawacz 15.02.2018 22:13

Monika K? Chyba nie ta sama. Inne nazwisko pani miała tak kojarzę. Btw. Dowiadywałem się o powrót jedynie co mi proponują to monter w jaworznie, może ktoś coś podpowiedzieć w tym temacie? Pracuje ktoś tam

anonymous
@To ja!! 20.02.2018 20:17

miała inne bo wyszła za mąż

zawiedziony
@To ja!! 20.02.2018 20:17

Płacą coraz mniej w wymagają coraz więcej tyle napisze.

Janusz

Widziałem ofertę pracy dla inżyniera. Podpowiedzcie cos w temacie.

polaś

Woytek W nieudacznik.

Wacek

Bogatynia

Podsumowania .

Jednym słowem _Jeśli chcesz się narobi a mało zarobić _ta firma spełnia te wszystkie kryteria ..

Beck`s
@Podsumowania . 05.10.2017 23:07

Jesli chodzi o zarobki to faktycznie szalu nie bylo. A z tym urobieniem to lekka przesada. To nie robota przy tasnie z pralkami ,gdzie naprawde musisz sie napierd... a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarobisz.

Anty wazelina .
@Beck`s 06.10.2017 05:16

No tak zgadza się _Przy montażu pralek _na taśmie _jest _lżej .

Beck`s
@Anty wazelina . 06.10.2017 09:38

No tak robiles tam i wiesz, a teraz jestes super monterem i dajcie mi 20€ na godzine.

Anty wazelina .
@Beck`s 08.10.2017 05:49

A ty jesteś tak oddany firmie że mógłbyś robić za darmo bez zjazdu do domu _Bo ta firma uratował Ci życie i poza to firmo nic więcej nie ma dla Ciebie .

Beck`s
@Anty wazelina . 09.10.2017 00:50

Nie bylem oddany tej firmie. Ale pracowalem tam i wiem jak to wyglada. Kasa i podejscie do czlowieka jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale ze jest kurw... orka jaka mieli murzyni przy zbiorze bawelny ,to juz lekka przesada.

Zainteresowany
@Beck`s 09.10.2017 16:42

Miałbym wiel wątpliwości i zastrzeżeń w temacie podejścia do człowieka i kasy _nie rozwiać tematu _Nie jest dobre ..a kasa tez słaba _za Orkie _bo tak tam jest _prawie dobrze to określiłeś _nie bójmy się tego nazwać po imieniu ....Ale niestety lub stet , to tylko wyłącznie wina ludzi ...Że się godzą ..na wiele ...

Karolina

@Beck's, odnośnie pracy w JWW i to o czym pisaliśmy powyżej, podzielam Twoje zdanie, że często wielu pracowników narzeka, a tak naprawdę nie ma na co. Ale chodzi też w tym wszystkim o to, żeby jednak pracodawca wywiązywał się z wcześniejszych obietnic, czy tutaj tak było?

Beck`s
@Karolina 04.10.2017 09:26

Powiem tak. Ilu ludzi tyle interpretacji słowa Bank Godzin. Wedlug mnie tak jak mowili tak bylo. Wiem ze mozna pracowac w innych firmach w takich panstwach za wieksza kase. Ale trzeba dokonac konkretnego wybory. A nie zgadzac sie na jakies warunki a pozniej plakac.

Karolina

@kurier śląski ja nie bronię firmy, nie opowiadam się po żadnej ze stron. Prowokuje pytaniami wprowadzanie do dyskusji więcej konkretnych informacji, które podnoszą merytorykę dyskusji - a tym samym pomagają w podejmowaniu decyzji zawodowych.

Karolina

Każda firma zakłada @ślązak maksimum planu, skoro osoby radzą sobie z nim to powinno oznaczać, że nie jest on najgorszy. Więc dlaczego uważasz, że firma to pomyłka? Wiele osób nadal chce wyjechać z nimi więc dokładniejszy opis na pewno się przyda.

Kurier Sląski
@Karolina 12.08.2017 20:09

Karolinko jeśli tak usilnie bronisz tej Firmy to moze mi powiesz dlaczego miesiąc temu musiało przyjechać na budowę do Islandii dyrekcja JWW _tylko prawdę ..??

alwaro

a jakie stawki dla spawaczy daja w tej islandi ?

Ślązak

W tej całej Islandii _chcą Cie eksploatować na maksa _ Spawacz ze by robił 50 _ 60 cali dziennie i z montera wyciskają ile można ...A wszystkie instalacji trzymają się terminu ...Ta firma to jedna wielka pomyłka ..

Hanek
@Ślązak 09.08.2017 08:30

Bo JWW to firma nie dla lebrów

W temacie .
@Hanek 09.08.2017 11:46

Hanek _raczej nie dla lebrów _tylko dla Jeleni i tych co lubią się na robić a gów....zarobić .Ludzie oczarowani hasłem ''ISLANDIA'' jada a tam jest - orka ,gonitwa i plan ..Żywcem z Polskie budowy Normy _Spawacz 60 cali na montażu i to jeszcze jest mało . ..I tak rozbieżność w zarobkach monter _spawacz nawet o 5 Euro .. Jedna przerwa _na 10 godzin ...I wszystko z zegarkiem w ręku . Jak ktoś tu powiedział _Nie te zarobki na Islandię . Chyba tylko wyżywienie jest ok.. Całkiem inne zarobki i zasady panują w Firmie dla której wykonuje robotę czyli BECK .

Hanek
@W temacie . 19.08.2017 19:53

Teraz mam jasną i klarowną informację o JWW

Z branży

Witam. Z tego co słyszałem w całej tej Islandii _płace śmieszne pieniądze i za nadgodziny NIC ..Ustalasz z nimi stawki a ONI ci jeszcze cos mówią ze odcinają Ci _50 Euro centów za wakacyjne ...Chłopacy z głównej firmy płacone większe stawki i za nadgodziny i przerwy ...Jedyna zaleta _żarcie a tak poza tym nic więcej ...Trzeba się dobrze zastanowić nad wyjazdem do Islandii -bo to nie są takie pieniądze jakie powinno się zarabiać w tym kraju i lub na północy ..

W temacie .
@Z branży 04.08.2017 08:26

Tak ,to prawda .Ja byłem ale zjechałem ...Szału niema ...To nie są zarobki na te część Europy ...Pracujesz po 10 godz i tylko masz jedna przerwę ...Tak jak wspomniał kolega z''Z branży'' _jedyna zaleta _jedzenie i własny pokój .

Karolina

Prowadzą rekrutację na więcej niż jedno stanowisko @Big Stach teraz szukają i spawaczy i monterów więc zarobki na pewno są różne

Gość

Witam czy powie mi ktoś na jaką stawkę w tej firmie może liczyć spawacz tig w Polsce i za granicą ?

Lukas
@Gość 03.04.2017 21:09

Na montera na budowie el jaworzno od połowy marca oferowali mi na umowe o prace 14zł brutto i 20% premi

rosądny
@Lukas 19.04.2017 19:20

jak na montera to trochę za mało ,ale pewnie pseudo prowadzący mają 25-30 na godzinę siedzą w pomieszczeniach socjalnych i popijają kawusie

Global
@rosądny 02.05.2017 14:40

Zalerzy co on potrafi, bo jak to co połowa nowo przyjętych pracowników to i tak za dużo te 14zł , palcem nie pokażesz to jeden z drugim nie wie co ma robić - tacy monterzy są teraz przyjmowani. Najbardziej boli fakt podniesienia stawki pracownikowi który pracuje kilka lat w tej firmie. Jest odsyłany od osoby do osoby, by na końcu uszłyszeć. MUSI SIĘ PAN WYKAZAĆ. To poprostu jest śmiechu warte. Jeszcze jakieś opinie od kierowników. Smutne to. Coraz gorzej jest w tej firmie tyle powiem.

Big Stach
@Lukas 19.04.2017 19:20

No i wyjdziesz przy tej ofercie 2600zl miesiecznie.

Global

Jakieś nowe opinię bo chce się zatrudnić w tej firmie dają mi 17zł na start. Jak to wygląda w praktyce.

kris

a do siedziby biura kiepsko się dodzwonić, spróbuj se zadzwonić o 8 do sekretariatu to ci nikt nie odbierze, tam chyba pracują od 9 z łaską potem pani odbiera telefon, pewno tam kawe piją do 9

pracownik

witam co słychać u tych waszych celebrytów ,ojca dyr . szalonego stacha ,różyczki,michałka.Dalej robią z pomieszczeń socjalnych sobie biura a ludzie jedzą po podestach.

Alan

Wiesz co no co mam Ci powiedzieć, tak to jest już z tymi właśnie wersjami, że każdy ma inną, a tak naprawdę żadna nie jest jakaś sensowna, wiec najlepiej byłoby dać z nimi sobie spokój i jakoś mocno nie naciskać na to, co innego zrobić, jest jak jest

Zostaw opinię o JWW INVEST S.A. - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JWW INVEST S.A.