fakty02.05.2025 14:33
Nie polecam pracy w tej firmie i radzę omijać ją szerokim łukiem.
Choć zespół pracowników wykazuje się dużym doświadczeniem i znajomością branży, to niestety wszystko psuje sposób zarządzania ze strony właścicieli. Organizacja pracy pozostawia wiele do życzenia, a największym problemem jest brak kompetencji zarządu w kierowaniu niewielkim, kilkuosobowym zespołem. Szczególnie niepokojące jest zachowanie właściciela, który zamiast pełnić funkcję lidera i stabilizować działania firmy wprowadza chaos. Komunikacja z jego strony jest fatalna. Informacje są przekazywane niespójnie, nieprecyzyjnie lub wcale. Trzeba domyślać się jego intencji. Podejmowane decyzje są często przypadkowe i nieprzemyślane, co znacząco utrudnia codzienną pracę i jest po prostu frustrujące.
Pomimo deklarowanego profesjonalizmu przez właścicieli, rzeczywistość pokazuje coś zupełnie odwrotnego. Pracownicy, którzy wnoszą do firmy wiedzę i doświadczenie często są niedoceniani, a ich kompetencje pozostają niewykorzystane.
Trudno również mówić o jakimkolwiek szacunku do ustaleń ze strony zarządu. Deklaracje składane na początku współpracy nie są dotrzymywane, a premie roczne okazują się znacznie niższe. Takie podejście do pracownika oraz brak transparentności w komunikacji tylko potęgują rozczarowanie.
Wyjazdy służbowe z udziałem właściciela to osobny temat – daleko im do standardów, jakich można oczekiwać w profesjonalnym środowisku. Brak organizacji, planu działania – wszystko ustalane w ostatniej chwili.
Z perspektywy czasu mogę jedynie stwierdzić, że podjęcie współpracy z tą firmą było stratą czasu i energii. Zdecydowanie nie polecam.
Jeśli zależy Ci na zdrowych warunkach pracy i szacunku – szukaj dalej.