Przebieg rekrutacji:
Po złożeniu aplikacji i wysłaniu CV nastąpił kontakt telefoniczny po kilku dniach. Umówiliśmy się na rozmowę w ustalonym dniu i godzinie. Rozmowa tylko w biurze mimo, że przy składaniu aplikacji możliwe było zaznaczenie opcji zdalnej lub telefonicznej. Spotkanie z dwoma właścicielami, nie było nikogo z HR. Tak naprawdę szukali dwóch analityków dla innej firmy. Pytania standardowe, o przebieg doświadczenia, oczekiwane wynagrodzenie. Na koniec zostawiają samego w pokoju na 15 minut z 3 zadaniami do zrobienia w excelu. Całość trwała jakieś 40 minut. Następnego dnia SMS z prośbą o przesłanie świadectw pracy na podanego w SMS maila do HR. Potem kontakt się urywa, brak info o statusie rekrutacji mimo dwóch próśb o feedback. Tydzień po zakończeniu terminu zbierania CV widzę nowe ogłoszenie, z takimi samymi wymaganiami i opisem, ale nieznacznie zmienionym stanowiskiem i pod inną firmą (tym razem tą właściwą, dla której miało się pracować). Za brak jakiegokolwiek kontaktu w późniejszym etapie mimo próśb o stan rekrutacji - ocena negatywna.