Electrolux Poland

Oława

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 218 ocen.

Opinie o Electrolux Poland

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Electrolux Poland

bony

Jak wyglada praca na prasach ?????

Norbi
@bony 10.10.2017 16:58
Jak wyglada praca na prasach ?????

Jest bardzo ciężka , trzeba pracować i się utyrać

Nowy

Witam , Jak wygląda praca na narzędziowni , moze mi ktoś coś wiecej napisac ? Z gory dziekuje

Marta

@zirytowana ludzką głupotą, wyjaśniłam w poprzednim poście moje intencje, po raz kolejny nie będę tego robić. Zapytam, tak jak wcześniej zresztą, jakie warunki pracy znasz w Electrolux Poland? Umowa, socjal, godziny pracy, premie, szkolenia?

Marta

Oczywiście @nico. Czy pytania o to jaka jest umowa, godziny pracy czy premie od razu sugeruje, że ktoś musi mi odpowiedzieć zachwalając firmę? Nic takiego w moich pytaniach się nie pojawia, wręcz przeciwnie staram się pytać o same konkrety i dziękować za merytoryczne odpowiedzi.

zirytowana głupotą ludzką
@Marta 10.09.2017 10:58
Oczywiście @nico. Czy pytania o to jaka jest umowa, godziny pracy czy premie od razu sugeruje, że ktoś musi mi odpowiedzieć zac...

Sama nie wierzysz w to co piszesz!!

Marta

@Ja, jestem na forum moderatem zatrudnionym przez gowork i mam za zadanie, podnieść poziom toczącej się tutaj dyskusji, dlatego, np. pytam o warunki pracy - dla osób poszukujących zatrudnienia to przecież bardzo istotne informacje! @Abs, bardzo dziękuję za odpowiedź! Właśnie takich opinii na forum brakuje i powinno być ich więcej.

Nico
@Marta 31.08.2017 12:26
@Ja, jestem na forum moderatem zatrudnionym przez gowork i mam za zadanie, podnieść poziom toczącej się tutaj dyskusji, dlatego...

Każdy pisze opinie zgodne z prawdą a nie żeby zachwalać Elektrolux, pomyślałaś o tym.

jaffa
@Nico 09.09.2017 11:38
Każdy pisze opinie zgodne z prawdą a nie żeby zachwalać Elektrolux, pomyślałaś o tym.

Kit ,.jak wszendzie trzeba pracować

Marta

@nico, nie przedstawiłeś jednak warunków pracy, na jakie mogą liczyć Polacy. Czy mógłbyś wspomnieć o rodzaju umowy, zmianach, dojazdach, wyżywieniu? Wtedy każdy będzie mógł oceni sam pracę w Electrolux Poland.

Abc
@Marta 23.08.2017 11:35
@nico, nie przedstawiłeś jednak warunków pracy, na jakie mogą liczyć Polacy. Czy mógłbyś wspomnieć o rodzaju umowy, zmianach, d...

Umowa jest o prace, na pełen etat. Pierwsza napewno na czas ok 1miesiaca- okres próbny. Nastepna na czas określony ok 2-3 lata. Praca zmianowa w zależności od linii, działu (montaż, strefa technologiczna, magazyn) są 2 lub 3 zmiany. W UR 4ro brygadówka wg. Grafiku. Dojazdy z dofinansowaniem ale tylko z wybranych tras (Brzeg, Strzelin, Grodków i okolice). Dofinansowane posilki na stołówce pracowniczej, możliwość wykupienia karty Benefit Sport, biletów do kina i do aqua parku (akcje 2x rok). Organizowane dla pracowników wycieczki z ZFŚS z niewielka dopłatą, płatne "wczasy pod gruszą", kasa na Boże Narodzenie. Dość duży pakiet, do tego stawki teraz podskoczyły. Praca na produkcji-wiadomo że nikt nie da poleżeć, jest duże tempo. Jednak niema tragedii, jak ktoś chce pracować to będzie. Fale upałów minęły to jest znośnie w kwestii temperatury na hali. Bo na klimę nie liczcie.

Ja
@Marta 23.08.2017 11:35
@nico, nie przedstawiłeś jednak warunków pracy, na jakie mogą liczyć Polacy. Czy mógłbyś wspomnieć o rodzaju umowy, zmianach, d...

Zadajesz pytania, które mało kogo obchodzą. Jakbyś szukała praca to socjal by Cię nie interesował. Wydaje mi się, że próbujesz sztucznie wypromować electro.

Nico

Nie polecam tam pracy najgorszemu wrogowi zwłaszcza na Lakierni , praca na lakierni to masakra, liderzy nie potrafią organizować pracy, totalny chaos i stres , nowi pracownicy wykorzystywani są na maksa , pracownicy z lakierni i pracownicy z pras wyrywają sobie wózki i przekładki z rąk , Ukraińcy lepiej są traktowani niż Polacy , pytam się czy to jest Polska czy Ukraina.Totalne dno i wodorosty.

Ja

Dużo tzn. ok. 50/50 w rejonie gdzie ja się poruszam. Jeśli nie zna języka polskiego to mi się źle z nim pracuje.

Zenek Bembenek

Pewnego razu na samym początku kariery magazyniera trafiłem do tej firmy. To był koło 2010. Kierownik był spoko gościem, jego zastępca również. Dostałem szanse pracy na wózkach bocznych przy magazynie automatycznym. Po ok 1-2 miesiącach po 2 osoby z każdej zmiany były przeniesione na produkcję i podziękowałem wtedy za współpracę. Wiem, że to była decyzja z góry, zero żalu czy pretensji - Kierownictwo było naprawdę spoko, ale teraz pracuje w znanej firmie od 5 lat i z bocznego prawie nie zsiadam. Mój teraźniejszy kierownik stwierdził, że nie odda mnie kiedy chciałem iść na przedstawiciela handlowego w naszej firmie( swoja droga to była jedna możliwych z opcji awansu). Teraz kupuję mieszkanie i najważniejsze, że wiem na czym stoję, z dnia na dzień nie myślę co będzie jutro bo sam doskonale o tym wiem. Zarobki nieporównywalnie większe przy lekkim poświęceniu dni wolnych 3600 na rękę to nic wielkiego. W tym miesiącu sierpniu np: robiąc 4 setki+premia+dodatek urlopowy, kadry obliczyły mi ok 4600 na rękę jako magazynier... Dziękuję wam jako firmie, że moje losy pokierowało tam gdzie jestem teraz.

Chris
@Zenek Bembenek 23.07.2017 22:13
Pewnego razu na samym początku kariery magazyniera trafiłem do tej firmy. To był koło 2010. Kierownik był spoko gościem, jego z...

A gdzie teraz pracujesz ? jeśli można wiedzieć, bo ja też mam dosyć wyzyskiwania, a skoro Twoja firma jest spoko, to może tam bym spróbował :)

Marta

@ja ale co to dokładniej znaczy? Czy źle Wam się współpracuje z pracownikami o narodowości Ukraińskiej? W dzisiejszych czas, gdzie często brakuje rąk do pracy taka praktyka wydaje się czymś naturalnym, ale jak to się sprawdza w rzeczywistości?

Ja

Dużo

Johny

Słyszałem,że zapychają zakład samymi ukraińcami??Ile w tym prawdy ?

Ja

tylko tacy tam pracują

pracuś

słyszeliście, ze wkoncu stawkę zmienili ? teraz 2500zl brutto i do 15% premii! więc spoko, na reke bede miał jakies 2300 albo 2400! a Ci co pracuja dlugo też dostaną jakas nie małom kasę.

kulfon

mi się tam pracuje dobrze! jak chcesz pracować, a nie marudzisz to będziesz! większość tych opinii, to te lenie, która myślą, że ktoś za nich będzie robił. jest ciężko jak wszędzie na produkcji.

pompek

jak się tam teraz pracuje ?

Jonny Wu

Wie ktoś czy na topach dalej liderem jest ta ruda lamputra ? To to dopiero kur.wiszon

Ja

Lider? czemu nie pytasz o zarobki kierownika ?

Wiola
@Ja 25.01.2017 11:24
Lider? czemu nie pytasz o zarobki kierownika ?

Jestem osoba z zewnatrz wiec nie ma fizycznej opcji

Wiola

Ile srednio zarabia lider i czy sa jakies miejsca?

Leon zawodowiec

niepisaci, nieczytaci ??? kto tam pracuje.

Leon zawodowiec

mam pytanie odnośnie ostatniego ogłoszenia o pracę do DUR . Jaki klimat tam panuje ? czy współpraca jest na przyzwoitym poziomie ? relacje szef - pracownik znośne ?(Elekcrolux często wystawia ogłoszenia do utrzymania ruchu co świadczy o dużej rotacji , zastanawiam się czym jest spowodowana ) czy dobry specjalista może liczyć tam po okresie próbnym na 4000PLN netto ewentualnie z jaką ilością nadgodzin ???

hans

cała prawda jest w środku

aaaaaaaa

Witam, pytanie czy Electrolux może zwraca koszty dojazdów? Czy ktoś jeździ z Namysłowa do Oławy do pracy ? Ale na 1 zmianę?

artek

a czy w PL produkowane są agd do zabudowy ? Np. lodówki, piekarniki, zmywarki ? Proszę o kontakt kogoś kto pracuje na linii która składa już gotowe agd do zabudowy. artur1@superbox.pl

qka

Chyba nic się nie okazało, bo ostatnio nie było oferty pracy.

bwwwwm

praca w electrolux do najgorszych nie należy, zdecydowanie najlepiej jest na strefie technologicznej (nie polecam lakierni, każdy każdego kabluje), najlżejsza praca jest na prasach, główny lider trzyma musztre ale przynajmniej jest porządek

Ja

Jakaś jest skoro ciągle przychodzą nowe osoby

Ja

przyjdź i sama/sam zobacz.

Ja

Jak zaczynasz to na każdym. To ile zarabiasz zależy głównie od lidera. Ona/On ustala jaką dostajesz podwyżkę. Nie ma znaczenia ile robisz, gdzie robisz i jak wyglądasz.

Ja

2080 brutto

ewela

są przyjęcia, bo zaproszono mnie na rozmowę:)

ewela

a czy mógłby mi ktoś przybliżyć ile mają na start osoby przyjmowane na montaż?

Rafał

Po drugiej stronie jest inna firma produkująca opakowania , kiedyś ten zakład należał do SCA teraz to jest Smith , wiem że zatrudniają nowych pracowników. To jest super zakład bardzo fajna atmosfera i dobre zarobki dużo wyższe niż tutaj. Ja tam uciekłem i nie żałuję !!!

ola

chciałabym sie dowiedzieć jaką pracę wykonują kobiety

Ja
@ola 07.07.2016 19:45
chciałabym sie dowiedzieć jaką pracę wykonują kobiety

Wiązki, podest i testy to są typowo damskie stanowiska, oczywiście jakiś męski rodzynek się znajdzie. W większości liderami są Kobiety.

pawel

Witam, szukam prace y vas

Dzin

Witam. Tydzień pracy to pon -piątek ? Jak wygląda praca na utrzymaniu ruchu? Pozdrawiam

audik

Czy ktoś ma opinię o Krzyśku K. mechaniku od form wtryskowych?

operator

Witam, szukam osób, które dojeżdżają do pracy z Brzegu, konkretnie od poniedziałku (tj. 25.04.2016) na nocki. Proszę o kontakt 601494654.

F3

Ten prawdziwy F3, bo ktoś mnie próbuje naśladować, ale wali ortami, czyli jest hadziajem i do tego magorem, głąbem, jełopem i cymbałem. Teraz ja, tak od siebie: Prawie mogliśmy zarabiać więcej, sporo wiecej. Prawie, bo nasz kochany rząd znalazł lekarstwo, coby się gorolom w łepie nie poprzewracało i sprowadził na nas Ukrainę. Żeby nie było, nic do nich nie mam. Ale hola.. jak weszliśmy do UE, to Niemcy zastosowali wobec nas okres ochronny. A ci Ukraincy nawet w EU nie są a mimo to pracują i jeszcze nasz rząd do nich dokłada! No sorry, tego jeszcze nie grali. Także, zamiast godziwych pieniędzy za Waszą pracę, macie tanią siłę roboczą ze wschodu. Chyba piszę to ostatni raz, bo z Wami nie ma o czym rozmawiać. Wcześniej Komory i Tuski Was oszukały a teraz Pisuary robią to ze zdwojoną siłą. A Wy dalej tylko kręcicie te śrubki... ogarnijcie się do jasnej cholery! Pokażcie, że jesteście chociaż trochę bardziej inteligentni od średnio rozgarniętej małpy i walczcie o siebie i swoje rodziny!

ja

Kolejny lider? Umowa o pracę.

gość
@ja 08.04.2016 12:37
Kolejny lider? Umowa o pracę.

Jasne będziesz się po jajach drapać i dostaniesz furę kasy !!!

mateo

kołhoz, gułag i inne określenia moge tylko użyć wobec tej firmy po godzinie juz nie ma sił w tym kamieniołomie a co dopiero 8 nie polecam no chyba ze ktos nie ma wyboru

długi

JOHNY A Ty z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się urwałeś że tak bluźnisz !!! wracaj do Hameryki ;-)

JOHNY

ALE WY LUDZIE PIERDOLICIE :D

M-na

STARY PRACOWNIK nie żartujesz. Jak jest zmiana modelu zwłaszcza na topach (w tym miejscu pozdrawiam serdecznie panią Anie pseudo Cherry albo Cleo) to nie lidera sprawdzała modele tylko JA ! Bo lidera w tym czasie papierosy paliła. A jak wpadła na linie to w popłochu niby sprawdzała, a gdy robiła to sama bez niczyjej pomocy to buble puszczala. Np cały model ze złymi naklejkami. Strzelał fochy jak dziecko i faworyzowala swoich ulubieńców którzy jej odnosili na innych a sami buble puszczali.

Marek

A ten stary zbuk zaglądał mi w zęby !!! A może to lekarz od koni ??? Chamski lekarz trzeba bardzo uważać co się mówi bo można zostać uznany za idiotę i nie uśmiechać się bo ten konował ani pani pielęgniarka tego nie lubi !!!!! Pierwszy raz spotkałem się z tak chamskim traktowaniem mnie przez lekarza ,czułem się jak bym był na przesłuchaniu SS i miałem pójść alb o do roboty albo do ziemi .Moja przyjaciółka miała w Eluxie wypadek ,dźwignęła ciężar i pękł jej kręgosłup a ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zrobił z niej śmiecia.

Marek

A mnie stary konował zaglądał w zęby jak koniowi !!! A może to weterynarz i coś mu si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o !!!!!! Czułem się jak bym był na jakimś przesłuchaniu albo robota albo odstrzał. A swoją drogą bardzo możliwe że ten konował robił jakieś doświadczenia na ludziach w czasie wojny . Jego pielęgniareczka też jest dobra trzeba bardzo uważać ,nie uśmiechać się bo uznają Cię za idiotę.

gość

Właśnie miałem rozpocząć pracę w Electrolux od jutra, rozmowa z panią była bardzo miła, pani od BHP również zrobiła na mnie bardzo miłe wrażenie umawiając się ze mną na szkolenie w dniu jutrzejszym ,miałem już oficjalnie zacząć pracę.Kiedy stałem na korytarzu czekając na lekarza który się dość znacznie spóźniał. Spotkałem parę osób które znałem, nadmienię że pracowałem już w tym zakładzie 7-lat temu i bardzo cieszyłem się że znowu tam będę pracować .Bardzo lubiłem tą Firmę .Wreszcie przyszedł lekarz starszy pan. Kazał mi stanąć na prawej nodze przechylając się mocno w prawo na równi z nogą podnosząc jednocześnie lewą nogę miałem sobie pobrudzić spodnie lewą stopą od kolana w dół jednocześnie unieść ręce do boku i zamknąć oczy. I to samo w drugą stronę .Dobrze że nie kazał mi jeszcze gdakać. W sumie nie za bardzo utrzymałem równowagę. Ciekawe czy pan lekarz by utrzymał . W końcu zostałem uznany za nie zdolnego do pracy. Życzę panu lekarzowi żeby mu nigdy nie zabrakło chleba.

szef

Zalezy ile pracujesz od 1900zł do nawt 3500zł netto

STARY PRACOWNIK

Pracowałem kiedyś w tym zakładzie i nie było tak źle i jak niektórym nie odpowiada lora lidera to to niech pomyślą że przy zmianie modelu mają co robić sprawdzają wszystko oni nie wy

Pracownik

Zależy pod jakim liderem człowiek pracuje, ale z tego co słysze na zakładzie wiekszość liderów myśli tylko o ZIELONYM ŚWIATEŁKU na ekranie,nic więcej się nie liczy. A prawda jest taka gdy ktoś stara się dla nas, my staramy się dla niego.. proste i logiczne jednak nie każdy rozumie.

Zostaw opinię o Electrolux Poland - Oława

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Electrolux Poland