Czytam te negatywy od klientów o problemach z towaem i zastanawiam się jak te sprawy sie rozwinęły bo dawno nikt niczego nie pisał. udało sie już częściowo dogadać?
20.02.2026 13:27
Powiem na swoim przykładzie. dwa lata temu kiedy takie i podobne sklepy rosły jak grzyby po deszczu, zrobiłem dość duże zakupy do firmy około 4000zl różne akcesoria głównie elektryczne(chciałem zaoszczędzić, chytry traci dwa razy), sprzęt przyszedł bardziej bądź mniej zniszczony podrapany i ewidentny plastik(przymknąłem oko) ale po miesiącu 80% przestało działać, poirytowany zacząłem pisać z tą firmą(też jakiś młody to prowadził z 20-25lat) jedyne co mi oferował to rabat na kolejne zakupy(najpierw 40 potem 80% i argument w stylu sprzęt źle eksploatowany). Przez to że kwota nie mała i byłem z tego mocno stratny zacząłem chodzić i pytać co mogę z tym zrobić, wszędzie odpowiedź była podobna, można pisać zgłoszenie podać firmę do różne instytucje ale w większości sytuacji nikt nic z tym nie zrobi, ale zacząłem szukać głębiej poszedłem do radcy prawnego żeby może jednak(tak jak pisałem kwota znacząca na tamten moment dla mnie), odpowiedź podobna że próbować można ale nawet jeżeli już się uda złapać jegomościa i nawet podać do sądu, artykułów na to jest masa od wprowadzanie klienta w błąd po uszudtwa itp, to sprawa sądowa znowu.. nic nie da, on zapłaci prowizoryczną kare(lub nie), zwrot kosztów sądowych i wartości sprzętu - maksymalnie, a długość takiej sprawy i koszta które trzeba ponieść wiemy jakie są. A nawet jak to się skończy korzystnie dla nas, to spółkę zamknie poniesie prowizoryczne koszta i otworzy nową identyczną z inną nazwą. Konsultowałem to z dużą ilością osób kompetentnych w takich sprawach i tak jak wyżej. Po dwóch latach firma ma świetną opinie(4.2)(tylko niektóre podzielają moje zdanie) rozwinęła się wykładniczo przychód 61 mln z wcześniejszych 5 mln, samego zysku spółki 9 mln. W skrócie stoi jak stała a nawet jeszcze lepiej(„otworzyła” zagraniczną sprzedaż) młody człowiek bardzo obrotny nawet jak mu się dobiorą do interesu to już swoje zarobił ma wiedzę i kompetencje, a my możemy jedynie unikać firmy które są ewidentnie sprzedażą produktów z Chin z ogormna marża. Dodam tylko że komentarze tutaj odnoszą się (chyba) tylko do jego jednego sklepu gdzie ceny to przedział 30-80zl uwierzcie mi gra nie warta świeczki trzeba pogodzić się z utratą pieniędzy i unikać takowych sklepów. Pozdrawiam
20.02.2026 15:06
Dodam jeszcze po przeanalizowaniu sprawy oraz przeczytaniu mojej opinii, że na tamten czas, sprawdziłem korespondencję i był to 2023.02, firma ta nie miała nawet certyfikatów zgodności, dopuszczających itd(aż dziwne że celnicy tego nie zatrzymali ale różne cuda już widziałem w życiu), konsultowałem to również z osobami ww. I?.. no odpowiedź oczywista. Jak tak patrzę na to i myślę o tym, nie raz zdarzyło mi się reklamować coś w gigantach elektronicznych, odzieżowych, telefonicznie lub stacjonarnie i również miewałem dość spory problem bo próbowali mi wmówić, że to moja wina, „tak ma byc”, „producent nie uzna gwarancji”. W tej kwestii czy to mały sklep z Chin czy gigant sytuacja wygląda podobnie z tą różnicą, że taki ogromny sklep łatwiej wskazać palcem jak małego pośrednika. Przeglądając sklep, ktory mnie jawnie oszukał, obecnie posiada dalej elektronikę ale już z certyfikatami swoim własnym logo (wcześniej nie było wcale lub chińskie napisy, co było skandaliczne), wcześniej był to jawny chińczyk ze zdjęć oraz opisu, teraz wygląda to bardziej profesjonalnie. Przypomniało mi się jak podczas rozmowy z jednym radcą powiedział odrazu po przedstawieniu wszystkiego(papierów, sprzętu, braku kompetencji), że jak chce odzyskać pieniądze to jest to nierealne(więcej włożę w ten proces) jedynie jak jestem za „sprawiedliwością” to mogę iść na drogę sądową - smutne ale prawdziwe tak to funkcjonuje. I owszem było to zgłaszane żeby uzyskać minimalną sprawiedliwość no ale chyba bez skutku. Dodam tylko że właściciel tej spółki oraz drugiej pod którą funkcjonuje strona V******.pl posiada media społecznościowe gdzie chwali się pieniędzmi jeżdżąc BMW sportowym za 400tysiecy złotych oraz niedawny zakup porshe 911 gdzie wartość takowego to 700tys-1.2mln, może kogoś zmotywuje to do ciągnięcia sprawy. Aczkolwiek biorąc pod uwagę przychody, sprzedaż ma ogromną i wątpię, że ktoś już nie próbował. Trafiłem na tę stronę żeby sprawdzić firmę bo chciałem dokonać zakupu, ale się powstrzymałem nie popełniając tego samego błędu, wam też polecam trzy razy sprawdzić opinie firmy i zobaczyć czy tego samego produktu nie da się kupić pomijając marżę pośredników, 3x taniej.
borys
28.01.2026 14:54
no i ciekawe czy było sugerowane tutaj zgłoszenie firmy do prokuratury czy jednak nie 👀 nikt nie pisze o progresie tak jakby nic sie nie zadziało
Karina
14.05.2025 06:28
Zrobione zamówienie,zapłacone i ani towaru,ani pieniędzy!!!!
Oszustwo i (usunięte przez administratora)
brak kontaktu, nie odpowiadają na maile, towar zapłacony, nie dostarczony
Kupujący
05.03.2025 00:24
Chciałem zwrócić paczkę lecz nikt nie chce mi odpisać na email. Czuję się (usunięte przez administratora) Nie można dokonać zwrotu chociaż jest 14 dni. Widocznie trzeba to zgłosić w odpowiednie miejsce
Sławek
14.02.2025 22:25
Kupiłem produkt po godzinie 20:00, po 5 minutach wysłałem wiadomość, że rezygnuje z zakupu. Pieniądze nie zostały zwrócone.
krzysiek
21.02.2025 12:44
Niestety już pieniędzy nie odzyskasz i nie można ich zablokować nigdzie aby nie (usunięte przez administratora)ludzi
Busyman
19.02.2025 22:19
Czy ktoś zna adres siedziby firmy Fremenia i kontakty?
Lucyna
03.09.2024 10:00
Uwaga (usunięte przez administratora) kupują stroje kąpielowy z firmy shain sprzedają 6 razy drożej i nie przyjmują zwrotów.
Krysia
19.02.2025 22:17
Mi odmówili przyjęcia rezygnacji mimo, że miałam na to 14 dni i zmieściłam się w czasie, towaru nie otrzymałam, kasy nie zwrócili, zasłaniają się tym że w regulaminie jest napisane, że bielizna nie podlega zwrotowi
kupujący
03.02.2025 17:03
(usunięte przez administratora) ,nie wysyłają zapłaconego towaru
Gosia
06.06.2024 23:13
Brak kontaktu. Nieuczciwy sprzedawca.Dostarczony towar niezgodny z zamówieniem,pomieszane rozmiary.Zamówiłam 3 stroje w rozm.XL.Dostałam każdy w innym rozmiarze, modele i kolory których nie zamawiałam.
Ewelina
30.07.2024 12:40
Omijać firmę szerokim łukiem , sprzedają chiński badziew po bardzo zawyżonych cenach , brak możliwości zwrotu towaru , na maila odpowiedzieli dopiero jak postraszyłam policją. Mega nieuczciwi , odradzam
24.07.2024 20:35
(usunięte przez administratora) Kupują na shein stroje po 20zl i sprzedają 6 razy drożej. Zwrot oczywiście jest nie możliwy, co jest niezgodne z prawem. Kontakt utrudniony, tylko poprzez mail. Porażka. Jak najdalej od tego pseudo sklepu.
Katarzyna
04.07.2024 17:11
(usunięte przez administratora) Wysyłają towar niezgodny z zamówieniem. Na dodatek taki sam towar znajduje się na stronie shein w o wiele niższej cenie.
Lena
04.07.2024 13:56
Fremenia to (usunięte przez administratora) Nie otrzymałam zamówionego towaru a kontakt z firmą jest niemożliwy. Przestrzegam wszystkich przed zakupami w tym sklepie. Jeśli nie chcecie mieć problemów i nie chcecie stracić pieniędzy nie kupujcie tutaj.
Rene
26.06.2024 09:09
Kostiumy z shine sprzedawane za 2 x wieksza kwote i w dodatku bez mozliwosci zwrotu lub wymiany na inny rozmiar. Brak kontaktu z firma. NIE POLECAM !!
Ajshjd
23.06.2024 17:01
Sprzątają rzeczy z Sheina za dwa razy większą cenę (usunięte przez administratora)
Halina
27.05.2024 18:38
Z daleka od tej firmy! Nieuczciwa, kupująca za grosze bieliznę w Shein i sprzedająca w PL. Bez formy kontaktu z nimi. Nie polecam!
Zostaw merytoryczną opinię o Fremenia Sp. z o.o.
Nie przegap nowości o Fremenia Sp. z o.o.!