Moje doświadczenie z zakupem kampera od pana Andrzeja jest niestety bardzo negatywne.
Podczas zakupu sprzedający bardzo się spieszył i kilkukrotnie podkreślał, że ma rodzinny wyjazd. Nie zgodził się również na jazdę próbną, przez co nie miałem możliwości sprawdzenia stanu technicznego pojazdu przed finalizacją transakcji.
Po zakupie ujawniło się wiele usterek i braków, m.in.:
* zużyte amortyzatory wymagające wymiany,
* brak klinów do wypoziomowania,
* hałasujący grzejnik, który okazał się uszkodzony (połamane elementy),
* niesprawne okna – żadne z nich nie otwierają się prawidłowo,
* pęknięta przednia szyba,
* niedziałająca lodówka (przyczyną okazał się brak masy),
* półki naprawiane taśmą klejącą.
Na ten moment są to usterki, które udało mi się wykryć, jednak obawiam się, że mogą pojawić się kolejne. Moim zdaniem stan kampera nie odpowiadał zapewnieniom sprzedającego. Uważam również, że zapłacona cena była niewspółmierna do rzeczywistego stanu technicznego pojazdu. Gdybym miał możliwość przeprowadzenia jazdy próbnej i dokładnego sprawdzenia kampera przed zakupem, prawdopodobnie nie zdecydowałbym się na tę transakcję lub negocjowałbym cenę.
Z perspektywy czasu uważam, że pośpiech podczas sprzedaży oraz brak zgody na jazdę próbną uniemożliwiły rzetelną ocenę stanu pojazdu przed zakupem.
Każdemu potencjalnemu kupującemu polecam dokładnie sprawdzić stan techniczny pojazdu, najlepiej z pomocą niezależnego mechanika, oraz nie rezygnować z jazdy próbnej przed podjęciem decyzji o zakupie. Po odkryciu wad nie ma kontaktu ze sprzedającym. Nie polecam tego sprzedawcy!