Organic Farma Zdrowia

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 59 ocen.

Opinie o Organic Farma Zdrowia

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Organic Farma Zdrowia

kgjd

Nie polecam pracy w Organic w Gdańsku, firma jest z franczyzy, kura domowa której znudziło się bycie w domu poprosiła męża o swój biznes i tak o to powstały 2 punkty nad którymi steruje kobitka bez doświadczenia, naciska na ciągły nacisk sprzedaży choć marne z tego pieniądze, żadnej premii, umowa oczywiście śmieciowa, obwersuje Cię non stop choć nawet o tym nie wiesz. W skrócie jeżeli ktoś chce mieć zdrowie psychiczne w spokoju, stanowczo odradzam tam pracy!

Gość

A co słuchać w Konstancinie? Jest już spokój Haha Cyrk na kółkach

pracownik
@Gość 13.06.2017 13:14
A co słuchać w Konstancinie? Jest już spokój Haha Cyrk na kółkach

Konstancin ma się dobrze, wiem bo w nim pracuje :)

Brbr
@pracownik 10.08.2017 22:10
Konstancin ma się dobrze, wiem bo w nim pracuje :)

Tzn. Jak MA sie Dobrze jakie jest wynagrodzenie I jak wypadaja zmiany czy mozna dostosowac je do zawozenia dziecka do przedszkola

brak

A moze lepiej czegos w biurze poszukac?

Maja

@Galeria Mokotówrzeczywiście sytuacja, którą opisujesz nie powinna się wydarzyć podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Czy zgłaszałaś tą sytuację do firmy? Zawsze warto przesłać taką informacje zwrotną po rozmowie kwalifikacyjnej.

Galeria Mokotów

Kierowniczka nie pojawiła się na umówionej rozmowie bo ,,coś" jej wypadło a sztucznie miła sprzedawczyni kazała podać telefon to mooże się odezwie. Zadzwoniła,ale już po moim wyjściu ze sklepu. Uzgodnilam z nią,że przyjde za godzinę chociaż po tym jak mnie potraktowała tak naprawdę szkoda było mojego cennego czasu. Po przyjściu ponownie na tą rozmowe zaczęła pytać co studiuje, gdzie pracowałam czy miałam już kontakt z klientami po czym w połowie rozmowy wparowała jej pracownica,ktora wcześniej mnie informowała o nieobecności kierowniczki,że klient w tej chwili chce jakieś faktury do wypełnienia. Po czym zaczęła przy nas grzebać w jakiś papierach a ja czekałam na kierowniczke następne pół godziny aż łaskawie załatwi swoje sprawy i jeszcze jak sobie pogada przez telefon w trakcie naszej rozmowy. Moje wrażenie o tej pracy jest więc ogólnie bardzo negatywne gdyż pierwszy raz mi się zdarza,żebym została tak lekceważaco potraktowana przez pracodawcę.

Galeria Mokotów
@Galeria Mokotów 23.04.2017 16:18
Kierowniczka nie pojawiła się na umówionej rozmowie bo ,,coś" jej wypadło a sztucznie miła sprzedawczyni kazała podać tele...

Szanowna Pani Sylwio Uczciwie przyjrzyjmy się opisanej przez Panią sytuacji,jeśli chodzi o nie pojawienie się kierownika,w rzeczywistości było to 10 minutowe spóźnienie,wynikające z obowiązków w pracy,od razu do pani zadzwoniliśmy,przepraszając za zaistniałą sytuację. Reszta opisanych zdarzeń są to codzienne obowiązki pracowników,w tym również wystawianie faktur dla klientów. Kierownik musi pomagać pracownikom,są to również jego obowiązki. Jeżeli czuła się pani zlekceważona,trzeba było powiadomić nas o tym wcześniej,a nie dopiero po upewnieniu się że nie została Pani przez nas zatrudniona. Praca w handlu wymaga elastyczności oraz cierpliwości. Życzymy sukcesów w poszukiwaniu pracy oraz samych szczerych uśmiechów.

Rozzalnoy
@Galeria Mokotów 24.04.2017 22:02
Szanowna Pani Sylwio Uczciwie przyjrzyjmy się opisanej przez Panią sytuacji,jeśli chodzi o nie pojawienie się kierownika,w rze...

A dają służbowe samochody? I opiekę w lux med? I moze premie roczne za zorganizowanie porządku na półkach? A może coś jeszcze? Śniadania ? To wszystko jest dostępne, ale na średnich stopniach menedżerskich w duzych firmach

Maja

@pracownic długo już pracujesz w firmie? Chętnie poznamy bliżej również Twoją opinię.

Maja

@Hańczak Długo pracujesz już w firmie Organic Farma Zdrowia? Możesz opowiedzieć jak wyglądała rekrutacja do firmy? Jakie pytania zadawali Ci rekruterzy?

Hańczak

Przyjemny pracowity szef, do godz. 16 urwanie głowy, 16.10 nie ma nikogo. Od 2000 zł na rękę na dzień dobry.

Ciekawa :)

Witam czy ktoś może mi odpowiedzieć jak wygląda praca w Organic w dziale zakupów. Jakie mniej więcej są zarobki, w jakich granicach się kształtują? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

Rrump

Czyli kasa podkbna do tego, co wszędzie. Ani super, ani zle.

GalMok

Dla osoby bez doświadczenia na dzień dobry dają 1700 PLN (to 2 344,71 PLN kwota brutto, a koszt pracodawcy to 2 827,95 PLN). Osoby ze stażem mają więcej. Oczywiscie do tego premia od wyniku sklepu, ale trzeba go wypracować.

pracownic
@GalMok 26.01.2017 15:06
Dla osoby bez doświadczenia na dzień dobry dają 1700 PLN (to 2 344,71 PLN kwota brutto, a koszt pracodawcy to 2 827,95 PLN)....

haha premia prawie nie osiągalna

orgazmic

Taaa firma przyzwoita płaci 1500 zł w dzisiejszych czasach w Warszawie gdzie wynajem pokoju to koszt 700 zł przynajmniej.Nikt nie liczy na zarobki po 15 koła ale nie jałmużnę.Dziewczyny dymają was jak chcą, za ciężką pracę przy obsłudze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takie zarobki to jest jak naplucie w twarz. Tam już nie ma obsługi klienta tylko bicie pokłonów przed snobami.Nazywają to standardami.Kiedy weźmiesz zwolnienie gdy zachorujesz to pożegnaj się z premią. Jesteś skazana na pracę nawet jak by ci urwało kolano. I nikt tam nie chce pracować.Rotacja jak na karuzeli.I bardzo dobrze, ludzie zaczynają się szanować.Aby tak dalej. W końcu będziemy dymać prawie do usranej śmierci.Tzn Wy będziecie tam dymać.

Kaczaffi

Na fejsie wrzucili jakies ogloszenia o pracy

@kuk

Ludzie, jesli chcecie isc do biura pod krawat i zarabiac 15 tys lub wiecej to trzeba skończyć studia, najlepiej finansowe, i byc wibitnym. Nie ma innej drogi. To nie jest mądre co piszecie, te wszystkie krytyki i żale. Mozna zostac w domu albo spróbować cos zrobić. Wybor jest dla kazdego z nas.

Neron
@@kuk 20.01.2017 10:29
Ludzie, jesli chcecie isc do biura pod krawat i zarabiac 15 tys lub wiecej to trzeba skończyć studia, najlepiej finansowe, i by...

Pleciesz bzdury jak mało który

Malina

Gdy czytałam te forum to miałam wrażenie, że tu są sami frustraci. W pracy się pracuje, a to jest zawsze mniej przyjemne od pierdzenia w pierzynę..

Maryna

Firma jest przyzwoita, płaci na czas i daje sklepom premie. ALe na te premie sklep musi zarobić. Pensja z premią daje przyzwoite rynkowe wynagrodzenie. Zresztą pójdźcie zobaczyć do Arkadii w Warszawie jak się tam pracuje. Sami ocenicie.

lilija

Dziewczyny,omijajcie ten syf z daleka.

Nie polecam

Nie polecam pracy w Organicu. Grafik ustala kierownik regionalny dla wszystkich sklepów w mieście. W jednym tygodniu możesz iść do pracy na rano na popołudnie i na środek dnia. Nie idzie nic zaplanować. Swoją dyspozycyjność na następny miesiąc musisz ustalić do 8dnia bieżącego miesiąca..to chore. Nie daj Bóg wypadnie Ci nagła wizyta u lekarza...nie łatwo nagiąć grafik. Nowi pracownicy mają mało do powiedzenia co do grafiku. Pieniądze nie są szałowe. Pierwszego dnia usłyszałam że "to nie mi ma się dobrze pracować...tylko im że mną ma być dobrze". Pierwszy miesiąc latalam ze szmatą tylko...pomimo że jesteś zatrudniony jako sprzedawca obsługa klienta to ostatnia rzecz na którą Ci pozwolą. Szkolenia Bhp brak...chociaż musi być. Premia uzależniona od wykonania planu na dany miesiąc: trzeba sprzedać daną ilość produktu miesiąca, mieć określoną ilość paragonem na wysoką i średnia kwotę oraz generować jak najmniej strat. Żeby było mniej strat pracownicy kupują sami nawet produkty po terminie. Za które i tak płacą 20% wartości. Kierowniczka namawia do sprzedaży bez paragonu...za co oczywiście grozi kara...którą nie wiadomo kto zapłaci jak się ją dostanie. Atmosfera kiepska...trochę jak w korporacji każdy dba o swój tyłek. Klienci chamscy, wręcz bogate bufony...a Ty musisz im nawet koszyk odprowadzić. Nie polecam. Czytałam wcześniej opinie przed podjęciem pracy i miałam nadzieję że to kłamstwa pisane przez byłych pracowników....a jednak się sprawdza wszystko co ludzie piszą.

pracownic
@Nie polecam 14.12.2016 16:01
Nie polecam pracy w Organicu. Grafik ustala kierownik regionalny dla wszystkich sklepów w mieście. W jednym tygodniu możesz iść...

Cała prawda o pracy w Organicu.

niuncia

Witam tak wyszło iż jestem pracownikiem ORGANIC FARMA ZDROWIA jeśli chodzi o płacę to nie przesadzajcie taka sama jak w każdym innym sklepie niestety takie zarobki są w każdym sklepie w granicach 1500/1900 oczywiście mówimy o pełnym wymiarze pracy o pełnym wyrobieniu godzin +premie.W innym sklepie może i zarobisz 2000/2200 ale ponad 200/220 godzin musisz wyrobić to ja dziękuję pracować w każdy dzień przez cały miesiąc w tym zaledwie 2 dni wolne.(jak dobrze pójdzie} Nie jest naprawdę źle a wiem co mówię już troszkę tych sklepów przeszłam i w organiku jest jak najbardziej ok.POLECAM (-1czasem się trafi jakaś purchawka która ci będzie zachodzić za skórę ale z tym sobie poradzisz ja sobie z taką radzę .}

KANGUR

KONFIDENT KANGUR ZAPRASZA DO SIENIAWY

myr

Niby można się dogadać, ale jak przyjdzie co do czego to regionalna i tak ustali jak będzie chciała. Jest jeszcze jedna kwestia każdy może mieć prośby grafikowe ale nie zawsze są uzględniane!

brak

W Organicu utargi spadają, ceny idą w górę. Tysiące ekologicznych produktów pojawia się w najróżniejszych marketach. Klienci nie są głupi, oczywiście kupują tam gdzie jest taniej. Jeżeli chodzi o samą pracę to nie wymaga nie wiadomo jakich umiejętności. Ale więcej jest minusów niż plusów. Np: stanie po te 11,5 h w weekendy- przecież nie można usiąść, bo wszystko jest na kamerze. Ciągłe grzebanie w półkach i pilnowanie dat. Ja rozumiem, że trzeba coś robić, ale jak nic się nie dzieje, to po co na siłe pięć tysięcy raz przekładać słoiki z półki na półkę? Podstawa jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeśli nie wyrobi się tej słynnej premii to ciężko jest za to żyć. Firmę stać żeby więcej płacić pracownikom, zwłaszcza, iż są to superdelikatesy a nie jakaś żabka czy fresh. Jak góra ma wymagania to niech płaci więcej wtedy, ludzie nie będą uciekali. Bo z tego co wiem, w każdym sklepie szukają kogoś do pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownic

Napisałaś ze "kierownicy są bardzo spoko" ? gdzie??? gdzie ten sklep się znajduje ze jest spoko?????

bogusia
@pracownic 26.06.2016 17:38
Napisałaś ze "kierownicy są bardzo spoko" ? gdzie??? gdzie ten sklep się znajduje ze jest spoko?????...

taki sklep znajduje się w Rumi kierowniczka jest super i premie rozdzielane sprawiedliwie i nieprawdą jest,że tylko kierowniczka decyduje o premii bo mamy jeszcze wspaniałą i co najważniejsze sprawiedliwą koordynator Teresę Ch. która pracuje z nami jak równa z równym i widzi naszą pracę.Więc nie ma mowy o jakiś tam kumoterstwie.ZAPRASZAM DO RUMI A PRZEKONACIE SIĘ!!!!! POZDRAWIAM Bogusia

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownic

a jakich sklepach mówisz? ze są spoko kierownicy??

anonim

(usunięte przez administratora)

mon

nie

anonim

(usunięte przez administratora)

mon

premie na sklep są przyznawane dwie. 1 za paragon. 2 za utargi. Jeśli dany sklep wyrobi swój plan i dostanie premie. Jest ona dzielona przez kierowniczkę sklepu. Np temu tej da 500 zł, kierowniczki to co z nią dobrze żyję po 700 zł wezmą a ta co krótko pracuje a się stara w 100 % dostaje 200 zł.

anonim

(usunięte przez administratora)

pop

Po 3 miesiącach zlecenia dostajesz umowę o pracę na określony czas albo można po miesiącu zlecenia dostać umowę o pracę na określony czas. Zależy od tego jak pracujesz i od kierowniczki....

anonim

(usunięte przez administratora)

zzz

jak byś czytała wcześniejsze posty to byś wiedziała. Jeśli masz umowę o pracę są premie od utargu. Premią dzieli kierowniczka według swojego uznania ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

lo

Na Mazowiecki terenie (można w necie sprawdzić gdzie dokładnie się znajdują) to utargi są spore.......... więc jest co robić.

anonim

(usunięte przez administratora)

zarobionyz

Tak, jak pracujesz na zleceniu. W Mazowieckim jest stawka 8.93 zł za h

lala

hahah

anonim

(usunięte przez administratora)

zarobionyz

jeśli Ciebie to zadowala te 10 % przy takich cenach. Jest tylko jeden bon raz w roku o wartości 100 zł do wykorzystywania w sklepie Organic PS w innych marketach np Simpli jest bon o wartości 500 zł

zarobionyz

bon na Boże Narodzenie

anonim

(usunięte przez administratora)

my

przy takich cenach jakie są w Organic masz kartę na wszystkie produkty na - 10 % hahah

praca

adekwatne do powierzanych obowiązków" ??? Zart ? za 1500zł. 1. obsługa klienta 2. wystawianie towaru według dat 3. Sprawdzanie towaru według faktury 4. Wystawianie faktury dla klientów 5. Sprzątanie sklepu 6. dbanie o "swoje" półki... rzeczy które zostaną przegapione z datą muszę wykupić za swoje pieniądze... i masa innych "kwiatków". Sprzedawca jak sama nazwa wskazuje sprzedaje, czyli zajmuje sie obsługa klienta, dostawia brakujacy towar. Od sprzatania jest sprzataczka, od przyjmowania towarow jest magazynier, itd. Jezeli sprzedawcy narzuca sie tez inne obowiazki ( mycie okien, latanie po drabinie dla dekorowania sklepu, itp, to zadna szanujaca sie osoba nie bedzie pracowac za 1500zl i do tego jeszcze swiadomosc, ze inni otrzymuja premie po 700zl za sciemnianie i nic nie robienie. No chyba ze kawki kierowniczce.

ela

Proszę się rozejrzeć kto w sklepach "Organic" pracuje? Kobiety które mają już rodziny albo młode kobiety które chcą wykorzystać moment aby zajść w ciążę. Na pewno nie ludzie którzy chcą coś osiągnąć w życiu.

anonim

(usunięte przez administratora)

sam

tak bardzo mało, jeśli ktoś jest w związku. Kobieta ma stałą prace to jest łatwiej o pożyczkę - kredyt. Nie piszę o tym ze kobieta sama wychowuje bo przy tych zarobkach nie jest w stanie zapłacić za żłobek - przedszkole i utrzymać się...(chyba ze mieszka u Rodziców i nie płaci rachunków) dlatego uważam ze to jest praca dla kobiet które są w związku i potrzebują stała pracę.

del

Jeśli ktoś ma dziecko albo kredyt to jest "dobra" praca. Stałe godziny i pensja. Jeśli żyje się dobrze z kierowniczką to nawet można dostać premię. A jeśli chcesz coś więcej od życia niż te 1500 zł to nie jest praca dla niego. Za te wynagrodzenie jest dużo obowiązków. A nawet w nie których sklepach jest tak ze dbasz o "swoje" półki...i rzeczy które zostaną przegapione z datą muszę wykupić za swoje pieniądze... i masa innych "kwiatków"

dd

to zależy kto co oczekuje

anonim

(usunięte przez administratora)

mon

to życzę powodzenia

anonim

(usunięte przez administratora)

mon

"dwuskładnikowe wynagrodzenie"??? "Atmosfera również nie zła teraz" ? w którym sklepie?

anonim

(usunięte przez administratora)

lala

to spróbuj to zobaczysz ile kasy zarobisz... :D :D :D

anonim

(usunięte przez administratora)

kopyt

no proszę Cię w żadnej umowie nie jest zawarte to np ze trzeba wykupić rzeczy po terminie ze "swoich" półek... albo wystawiania faktur dla klientów bo to obowiązki kierowniczki sklepu. Firma zawiera z Tobą umowę ale w sklepie rządzi kierowniczka. Tak aby było jej dobrze, żeby kierowniczka regionalna itp nie mogli się do niej przyczepić np ze ma za dużo strat...

anonim

(usunięte przez administratora)

beti

"adekwatne do powierzanych obowiązków" ??? Zart ? za 1500zł. 1. obsługa klienta 2. wystawianie towaru według dat 3. Sprawdzanie towaru według faktury 4. Wystawianie faktury dla klientów 5. Sprzątanie sklepu 6. dbanie o "swoje" półki... rzeczy które zostaną przegapione z datą muszę wykupić za swoje pieniądze... i masa innych "kwiatków". Sprzedawca jak sama nazwa wskazuje sprzedaje, czyli zajmuje sie obsługa klienta, dostawia brakujacy towar. Od sprzatania jest sprzataczka, od przyjmowania towarow jest magazynier, itd. Jezeli sprzedawcy narzuca sie tez inne obowiazki ( mycie okien, latanie po drabinie dla dekorowania sklepu, itp, to zadna szanujaca sie osoba nie bedzie pracowac za 1500zl i do tego jeszcze swiadomosc, ze inni otrzymuja premie po 700zl za sciemnianie i nic nie robienie. No chyba ze kawki kierowniczce.

żywy

bo to praca dla tych co mają kredyty lub już dzieci ...

żywy

W każdym sklepie panuję inna atmosfera... Obgadywanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kto co i ile zrobił... podstawa wynagrodzenia od tego roku jest 1500 zł + premię w zależności czy trzymasz się z kierowniczką i przytakujesz czy masz swoje zdanie. Co do umów oczywiście zawsze ładnie zachęcają a pozniej jest różnie.

anonim

(usunięte przez administratora)

wyzysk

ja,rzucilam.organic.dla. biedronki tu.umowa.zlecenie grosze.a.te.weekendy.na.nogach.masakra.,ogolnie raz.w.tygodniu.nowy.towar.i.fejsowanie ,najgorsze.ze.mialam.daleko.i.nie bylo.mozliwosci.przeniesienia.mnie apretensje.ze.nie.moglam,ustac. w. biedronie.siedze.na.kasie.---i.1900.czasami.wpadnie.z tym.ze.umowa.o.prace.odrazu.na.7miesiecy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownic

Tam gdzie jest dodatkowa kasa czyli premia to jest wszędzie. Są plotki ploteczki, oszukiwanie, okłamywanie az nie wiarygodne a to wszystko dlatego, ze chodzi o premię. "kierowniczka" i tak dzieli to po "swojemu" a regionalny kierownik to akcepyuję mimo tego ze jest to nie sprawiedliwe.

Pracownic

Grafik bez sensu ułożony... Nadgodziny odbierane w tygodniu. Przez cały miesiąc wciskach klientom produkty, latasz, biegasz aby wyrobić plan miesiąca czyli mieć premię (haha) po czym okazuje się że plan jednak nie został wyrobiony...albo premia została podzielona według uznania kierowniczki...Wynagrodzenie bardzo niskie. Klient potrafi wiecej zostawić kasy w sklepie niż My co zarobimy przez cały miesiąc 1400 zł

Jlai
@Pracownic 20.11.2015 19:27
Grafik bez sensu ułożony... Nadgodziny odbierane w tygodniu. Przez cały miesiąc wciskach klientom produkty, latasz, biegasz aby...

Stare wieści... pensje we wszystkich skepach rróżnych.sieci w wawie sa podobne

Ela

dziewczyny ile teraz mozna dostac na kasie w organic zielone oko? pytam bo nie wiem czy oplaca sie tam aplikowac.

zdzichu

I co tam słychać w Jankach? Odnalazła się nasza uciekinierka?

OMG

Nie polecam pracy w ofz.

Zostaw opinię o Organic Farma Zdrowia - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Organic Farma Zdrowia