Czy jako pracownik gospodarczy mogę pracować na 1/2 etatu a nie na 3/4 tak jak jest w ogłoszeniu? Co z umową?
trochę niesprecyzowane pytanie ;p no to po pierwsze, jeśli w ogłoszeniu napisali jaki jest etat to podejrzewam, że szukają konkretnie 3/4, ale zawsze możesz się zgłosić i jeśli się odezwą to wtedy zapytać czy może byc inny wymiar pracy
Wiem, wiem, ale chodzi mi o to czy ktos juz sie z pracujacych spotkal z taka sytuacją żeby się udało pracować na 1/2 etatu.
Ja pracowałem z kumplem co robił na pół etatu jakiś czas temu, ale wtedy było normalnie ogłoszenie o kogoś takiego. Jak szukają na 3/4 to obawiam się, że nie dadzą ci po prostu połówki... No ale wiesz, spróbować zawsze można :)
ej a jak z godzinami? w sensie bo mam dwóch kumpli co robią i jeden ma trzy zmiany a drugi tylko jedną... wiec moze mi ktoiś wyjaśnić na jakich stanowiskach jak się robi? sa jeszcze jakieś inne zmiany?
ogólnie to w firmie jak bys poszukal robi sie na wszystkie trzy rodzaje zmian na różnych stanowiskach, wiec jest do wyboru do koloru, ale kto na ktorych dokladnie to wszystkiego nie wiem i w blad wprowadzac nie chce
to jakby ktoś dopowiedział jakie tu są zmiany na poszczególnych stanowiskach to będę wdzięczny
a ktoś w ogóle kojarzy jak to teraz wygląda z ogłoszeniami? szukają teraz kogoś na mniejsze etaty?
sa przeciez ogloszenia na stronie jak sobie wpiszesz tylko ze jak spojrzalem na wiekszosc to raczej pelny etat oczekuja
co do zmian to zależy o które stanowisko pytasz, ale ja na przykład pracuje na dwie zmiany 7-15 i 15-23, ale są też trzy zmiany na innych. Ogólnie znam też ludzi którzy pracują na jedną zmianę poranną więc to zależy haha
ej a wiecie moze czy te ogloszenia tutaj na stronie sa aktualizowane? te tam na gorze w zakldace oferty pracy?
masz tam aktualne oferty na slusarza, na produkcje, elektromechanika.. do wyboru do koloru
możesz coś o procesie rekrutacji powiedzieć w takim razie? jak to czasowo wygląda?
O jakie stanowisko pytasz? Tez bym sie dowiedzial chetnie jak to wyglada, chodzi mi o rekrutacje na stanowiska administracyjne.
A co do samej atmosfery to bardzo w porządku, klasyczna rozmowa rekrutacyjna i podstawowe pytania, nie wiem co mogę ci dokładnie powiedzieć.
rozumiem, że już jakiś czas pracujesz czy w takim razie możesz powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda to od środka? Bo rozmowy rozmowami, pierwsze wrażenie ważne ale liczy się tylko to jak potem w pracy to wygląda.
Jak byś mógł jeszcze tylko wspomnieć ile taki proces rekrutacyjny od a do z zajął w twoim przypadku?
praca jest okej, fajne dodatki czy to do drugiej czy też trzeciej zmiany, ludzie spoko i brak konkurencji w regionie więc nie ma jakiegoś niesamowitego nacisku na robienie do utraty tchu
z tego co pamiętam był tylko jeden etap rekrutacji czyli jedna rozmowa i finito, nie pamietam już ile czekałem na kontakt po wysłaniu cv, ale od momentu umówienia się z nimi na rozmowę po decyzję w sprawie pracy to jakiś tydzień może półtora minął więc bardzo sprawnie
chyba że chcesz na administracje iść to wtedy oni tam bardziej skompikowane rekrutacje mają ale to już nie moja działka niestety
a nie wiesz czy nie szukają kogoś właśnie na administracyjno - biurowe stanowiska??
Jeszcze na ich stronie znalazłem oferty, myślicie że są aktualne tam?
Na ślusarzu macie tutaj nocki?
Bo widziałem właśnie tam ogłoszenie i była możliwość pracy w nocy ale od poniedziałku do piątku, prawda to?
rzeczywiście bardzo szybko a pamiętasz może coś z rozmowy? nie pytaja o jakieś absurdalne rzeczy?
skoro wiszą to najpewniej znaczy, że można cv tam przesłać warto wysyłać do momentu zakończenia bo często w procesach rekrutacyjnych jest tak że niektóre osoby wypadają z najróżniejszych powodów więc nie ma co się zastanwiać jeśli jest się zdecydowanym :)
wombacie skoro pracujesz to może mógłbyś coś powiedzieć o rodzaju umowy który tutaj obowiązuje?
mógłbyś przybliżyć temat ewentualnych benefitów? macie tam coś fajnego?
ja sie jeszcze z checia dowiem czy zatrudnienie jest stabilne, czy mozna sie na dluzej zatrzymac tam
powiedziałbyś cos więcej o tym jakie dodatki/bonusy pracownicze tutaj przysługują pracownikom?
pracuję już dosyć długo i w sumie znam ludzi, którzy mają znacznie wyższe staże pracy więc wydaje mi się, że jeśli ci praca bedzie odpowiadać to nie ma powodu żeby się zatrzymać na dłużej
Dobre pytanie w poprzedniej mojej pracy było właśnie tak że po próbnym ci benefity wchodziły do użytku ktoś mógłby potwierdzić czy tutaj też tak jest?
W mojej poprzedniej pracy też było tak, że i opieka medyczna i benefity wchodziły dopiero jak się było na okresie określonym co najmniej tutaj szczerze to nie wiem, ale nie wydaje mi się żeby na próbnym już były.
Chyba tez po to jest to forum, zeby pisac jak sie ma jakies pytania !
Przecież wiele osób zadaje tutaj pytania i z tego co widzę też w miarę szybko dostaje odpowiedź. Nie ma co się bać, ktoś zawsze się znajdzie z odpowiedzią.
cześć, zastanawiam się na aplikacją do firmy czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile mniej więcej czeka się na odpowiedź? mam dosyć długi okres wypowiedzenia w poprzedniej pracy i nie chce namieszać z datami z góry dzięki
teraz ciezko stwierdzic bo sa swieta itp, ale rekrutacja pewnie tak miesiac max trwa, mysle ze tak 3-4 tyg
na stronie internetowej firmy znajdziesz informacje jak możesz zaaplikować, nie wiem czy gdzieś jeszcze wstawiają ogłoszenia
u mnie bylo na prawde w porządku, same konkrety ze strony rekrutera a jednak wszystko w dobrej atmosferze, na poziomie itd, wszystko co chcialem to sie dowiedzialem wiec dobrze wspominam
a kojarzycie moze po jakim czasie zadzwonili po tym jak wyslaliscie cv?
Ale różnie to jest do mnie np się odzywali po około dwóch tygodniach, ale może się wstrzeliłem w jakiś luźniejszy czas czy coś
pytali o czas oczekiwania na decyzje, a ja wlasnie pytam ile czekali po wyslaniu cv, o to chyba nie bylo pytań jeszcze
ja po wyslaniu cv czekalem ponad tydzien, uwazam ze to i tak dosc sprawnie :)
A taka rozmowa jest zdalnie czy stacjonarnie? nie wiem czy ktoś już o to pytał a nie mogę znaleźć odpowiedzi
Jak ja kiedyś aplikowałem to telefonicznie dawali znać że chcą się na rozmowę umówić i wspólnie ustalaliśmy tam jakiś dogodny w miarę bliski termin
może zależeć też gdzie chcesz się dostać może to zależeć gdzie co i jak większość fizycznych zakłądam że jednak stacjonarnie
nie szukacie nikogo teraz na magazyn?
A z uprawnieniami szukacie??
jeśli jest to napisane w wymaganiach w ofercie, to tak, ale jeśli nie ma żadnego info o tym no to nie
ktoś cos może więcej powiedzieć na temat samej organizacji pracy ? jak wam się na codzień pracuje ?
Ile jest etapów rekrutacji ?
Ktoś widział jakieś oferty o prace teraz ?
przez ile etapów rekrutacji przechodziliście?
Są jakieś dodatki dla pracowników?
jest gdzie zaparkować?
Wie ktoś jak wygląda sprawa z wakatami na ten rok? Będzie jakiś nabór?
Jak oceniacie prace tutaj? Jest ciężko ?
jak wyglada wdrożenie nowego pracownika w tej firmie ?
Tym bym się akurat nie sugerował bo pracownicy z tego co wiem nie mają przecież żadnego obowiązku żeby tu odpowiadać
Czy macie spory parking? Na tyle że idzie bez problemu zaparkować na każdej zmianie?
Są jakieś premie do wyrobienia w tej firmie ?
Czy przy umowie o pracę macie najpierw jakiś okres próbny?
Chyba że dają teraz inne umowy przy zatrudnieniu to też będę wdzięczny za info
Pierwsza umowa jest przez agencje pracy na rok, jak się sprawdzisz i ci się spodoba przechodzisz pod firmę na uopa
no chyba na rok, nie ? przynajmniej ja tak zrozumiałam z tego wpisu wyżej
Chodziło o to, że ogólnie pierwsza umowa jest na rok, to ta pod agencją, a po roku dostaniesz umowę o pracę, ale nie dopisał nikt na ile czasu
jest umowa o pracę z tym, że przez pierwszy rok wszyscy pracownicy zatrudniani są przez agencje pracy tymczasowej
Czyli tak czy nie? Bo w sumie wprost nie napisałeś, a też bym się z chęcią dowiedział.
1 umowa -3miesiace na Agencję Adecco 2 umowa - nie pamiętam na ile ale ok roku również na agencję Adecco 3 Umowa - na 18 miesięcy już na Korpo 4 umowa -18 miesięcy na Korpo A ostatnia umowa jak już jest to na stałe jak wytrzymasz tyle i będą Ci chcieli bo tu różnie bywało ????
można się tu załapać na pół etatu ?
czy jest szansa ze mnie tu przyjmą bez doświadczenia ?
pewnie te same benefity na każdym stanowisku przysługują, niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę
Po co tak gdybać, może znalazłby się ktoś, kto po prostu ma taką wiedzę?
Jak byście ocenili atmosferę w pracy?
Macie tylko umowe o prace czy inne tez mozna wybrac?
Okres próbny trwa tu 3 miesiace ?
Na ile czasu zazwyczaj przedłużają umowy?
ktoś pytał o to jakie benefity oferuje firma, a ja się jeszcze chciałam dopytać czy na każdym stanowisku obowiązują te same benefity ? czy to się właśnie nie różni od stanowiska albo działu ?
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Korpo - Jawor
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Korpo
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Korpo?
Zobacz opinie na temat firmy Korpo tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 157.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Korpo?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 56, z czego 9 to opinie pozytywne, 26 to opinie negatywne, a 21 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Wrocławska 21 A
- OLX.pl 2 427 246
Obróbka mechaniczna i termochemiczna metali - Jawor i okolice
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |