Korpo

Jawor

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 3150 ocen.

Korpo
2 3150 6 1

Opinie o Korpo

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Witek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć

kama

A ktoś może więcej powiedzieć na temat pracy w biurze?

Ten co przejrzal

Chciałbym podzielić się swoją opinią o firmie Korpo sp. z o. o. w Jaworze. Oglądając film umieszczony na (usunięte przez administratora) o dziale jakości oraz tokarkach chciałem dodać komentarz pod filmem ale oczywiście nie mogę. Napiszę tutaj. Pracowałem w tej firmie parę dobrych lat. Tak samo jak Pani z działu jakości była to moja pierwsza poważna praca. Zaczęło się niepozornie, ha, nawet przez długi czas myślałem, że na prawdę mi się trafiła dobra praca. Dopiero po czasie dochodzi do mnie jak bardzo ten zakład mnie wykorzystywał i wpłynął na moją osobę. Ciągle stres, manipulacja Twoją osobą i uczuciami, ambicjami. Naprawdę traktowanie ludzi pracujących w Korpo Jawor jest katygoryczne, unizajace godności. Wmawianie ludziom - pracownikom, że jest im dobrze, że nigdzie takiej pracy nie znajdą jest rozwiązaniem krótkofalowym. To jest kłamstwo, którym Cię karmią od początku. "to dobra praca" nie raz słyszałem czy to od lidera po brygadziste a dalej już nie wspomnę. Szanowny Panie dyrektorze, jeden i drugi - nastaje rynek pracownika. A Wasz zakład, za przeproszeniem, nie jest wart uwagi, tylko ze względu na Wasze podejście do ludzi. Nie muszę pisać jakie jest, dla nowych na tym forum, zapraszam do komentarzy poniżej - tak to jest prawda co piszą o tym zakładzie. Pozdrawiam wszystkich byłych i teraźniejszych pracowników i wiem, że czas i sytuacja na rynku pracy wpłynie na poprawę Waszych warunków, bo to na prawdę ciężka praca. A o lepszą pracę wcale nie jest tak trudno i będzie jeszcze lepiej o nia, wytrwałości!

Adi
@Ten co przejrzal 11.09.2018 19:17

Dlaczego nie możesz ,boisz się ze ujawnisz swoją osobowość , jeżeli jesteś taki odważny na takie wpisy to czego się obawiasz???????????????? Czyżby następny bez j.j????

Ten co przejrzal
@Adi 12.09.2018 22:57

Nie bądź hipokryta

Adi
@Ten co przejrzal 13.09.2018 09:38

Może i jestem ale co ma hipokryzja do mojego wpisu, zrozumiałeś mój wpis, coś mi się wydaje ze nie, czy się mylę?????????

Ten co przejrzal
@Adi 13.09.2018 11:27

Ma to, że zarzucasz mi anonimowość, a sam się nie przedstawiłes. Nie mam zamiaru z Tobą więcej dyskutować.

Adi
@Ten co przejrzal 14.09.2018 11:25

Bo nie jestem zainteresowany tą stroną i nie robię wpisów tak ja ty i inni i nie macie odwagi się podpisać, czegoś wam brakuje, myślę ze j.j jeżeli za zrobię wpis na temat firmy to napewno się podpisze ale narazie nie muszę bo niemam nic wspólnego z korpo, mi chodzi tylko i wyłącznie o to ze każdy cwaniakuje ale nikt się nie ujawni, dlaczego????????????????

PACHOLCZYK
@Adi 14.09.2018 13:50

Nie masz nic wspulnego z korpo to chyba zabłądziłeś

Adi
@PACHOLCZYK 14.09.2018 17:11

Naucz się pisać, ortografia kolego 'Wspólnego'

MAFIA
@Adi 14.09.2018 18:47

(napewno się podpisze ale narazie nie muszę bo niemam) mistrz ortogarafi się odezwał ,hahaha

Marco
@Adi 12.09.2018 22:57

Adi Cwaniakujesz i po co ?? pewnie jesteś pracownikiem Korpo inaczej by Cie tutaj nie było .

Kandydat

Dzień dobry, czy są aktualnie prowadzone rekrutację?

Fiktor Zurych

Pare rad od starego pracownika JAK TUNINGOWAĆ MASZYNY! Program-Edit- (Bloki programu zaczynajace się na F to szybkość lewolwera np (F0.25). Wpisujemy np F.028, Aby zaakceptować zmiane przycisk ALTER! Szybkość obrot wrzeciona to np (S800) Wpisujemy S850 aby zaakceptować ALTER! POZDRO CZARNUCHY

Amator
@Fiktor Zurych 11.09.2018 20:08

Z F0.25 na F.028 to Ci zwolni jak twoje myslenie bo przed kropke maszyna sobie sama zero wstawi. Poradnik slaby jak cisnienie na nlx'ach. Pozdro typie.

Blsbl
@Amator 12.09.2018 23:03

Haha gdybyś pomyślał to byś się domyslil że to tylko błąd spowodowany pośpiech czarnuchu

Amator
@Blsbl 13.09.2018 20:46

Haha gdybyś pomyślał to byś się domyslil że to tylko łapanie za słówka głąbie.

Weronika

@Ktoś !, czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Dla niektórych osób zaglądających na forum, Twój wpis może być niezrozumiały. Jaki aspekt pracy chciałeś opisać w swojej wypowiedzi? Czy jesteś zadowolony z pracy dla firmy Korpo? Jak długo już jesteś pracownikiem tej firmy? Może w ostatnim czasie w tej firmie coś się zmieniło?

Porno
@Weronika 15.06.2018 10:09

Z automatami noe rozmawiamy...panie admin od 7 bolesci

ktoś !
@Weronika 15.06.2018 10:09

Co jest dla Ciebie niezrozumiałe ? Bo jak automat w kółko to samo powtarzasz . Musi być już bardzo źle w tej firmie skoro kobiety przyjmują na hartownię . Widocznie cały Jawor i pół okolicy przewinęło się już przez ten zakład i brakło "facetów" .

anonymous

Dziadostwo np Leon

Pracownik
@anonymous 13.08.2018 21:06

Uważajcie co piszecie bo wszystko sprawdzają, nawet jak szyfrem piszecie i tak was znajdą!!!!!!

ktoś!
@Pracownik 13.08.2018 21:32

I co z tego że znajdą ? Teraz to Kramer mi może .... !

Gogo
@anonymous 13.08.2018 21:06

Ty (usunięte przez administratora) przyjdź i powiedz mi to w twarZ jak masz odwagę

Guru
@anonymous 13.08.2018 21:06

Jak jesteś taki kozak to powiedz to prosto w twarz, a nie piszesz anonimowo . Tak to każdy potrafi, to oznaka tchórzostwa ...

Mercedes

Witam, już teraz jest prowadzona rekrutacja do mercedes, szukajcie tam szansy nei w korpo

Benz
@Mercedes 22.08.2018 18:31

Powodzenia

aga
@Benz 22.08.2018 21:26

witam, gdzie można składać cv do mercedesa?

agent

Pracowałem w tym kramerowym (usunięte przez administratora) 2 lata, normy wysoki, zabierają pieniądze, brak możliwości rozwoju, ludzie po 10 lat pracują i nawet maszyny ustawić nie umieją, o zaprogramowaniu mozna zapomnieć. Odszedlem z tego getta i jestem bardzo zadowolony. Nie polecam pozdrawiam

Lol
@agent 12.08.2018 13:09

???

Wiktor

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie jaką umowę proponują?

Irek

Jaka macie atmosferę w firmie? Warto szukać tu szczęścia?

ktoś !
@Irek 14.07.2018 15:20

Wystarczy poczytać posty tylko na tej stronie i będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie .

Ciekawy
@ktoś ! 14.07.2018 17:54

Słuchaj, od dawna czytam twoje wpisy, możesz mi powiedzieć za co cię poznali z korpo? Myślę ze za cwaniactwo i kombinatorke

Ciekawy
@ktoś ! 14.07.2018 17:54

Przepraszam, miało być pognali

ktoś!
@Ciekawy 10.08.2018 15:56

@ciekawy nie bądź taki ciekawy bo kociej mordy dostaniesz !

ciekawy
@ktoś! 11.08.2018 18:05

jeżeli taki cwany jesteś to przedstaw się na stronie , nie masz j.j????????? myślę że nie,dlatego dalej będziesz krytykował i bzdury wypisywał ,przemawia przez ciebie zazdrość i nie pogodzenie się z porażką, powodzenia panie KTOŚ

adam witta
@ciekawy 12.08.2018 10:49

zazdrość ze jesteście w tym zakładzie jak maszyny i robicie jescze wiecej wiecej wiecej

ktoś!
@ciekawy 12.08.2018 10:49

Zazdrościć . Czego ? Nie ośmieszaj się !

Harasza

что вы будете делать, если ничего не сделаете

Bigcook
@Harasza 14.08.2018 21:08

Was ?

Nowy

@Pracownik Korpo praca za 12.50 jest pracą za najniższą krajową zabieranie 10% premii za jednego bubla nie objawem szacunku dla pracownika normy coraz wyższe gdzie praca na dwóch tokarkach " Siekach" przy czasach grubo po niżej minuty każdy chciał by za swoją pracę być szanowany i wynagradzany a nasza praca nie należy do lekkich choć połowa premii powinna trafić do stawki zasadniczej pozdrawiam . Nie mam zamiaru Cię ośmieszać

Ryba

Czy firma oferuje dodatki za wczasy pod jabłonią ??

Weronika

@Obczytany, jakiego najemcę masz na myśli? Firma ustala warunki współpracy z pracownikiem na podstawie umowy o pracę. Jak Ci się pracuje w firmie Korpo? Czy możesz napisać coś więcej o dodatkach socjalnych, czy firma oferuje swoim pracownikom na przykład opiekę medyczną? Jak oceniasz atmosferę w firmie i swój kontakt z pozostałymi pracownikami? Czy długo już pracujesz w tej firmie?

Obczytany
@Weronika 23.05.2018 08:37

Pracuje mi się dobrze, nie narzekam, mam pakiet medyczny i każdy pracownik go posiada, mam na myśli pracowników korpo, jeśli chodzi o agencyjnych to już jest inna sprawa, pracownicy z agencji są na innych warunkach, nic nowego, wszędzie tak jest nawet za granicą, to że nie mają takich świadczeń jak pracownik korpo to chyba nie jest problemem korpo, jeżeli każdy agencyjny w ciągu roku się sprawdzi to przechodzi na umowę korpo, ale to jest już w kwestii pracownika czy chce i czy się stara, większość zostaje, ci którzy nie zostali to teraz bzdury wypisują tu na stronie, co mają na celu, wprowadzić zły klimat, nie mogą się pogodzić z porażką????? Ciężko powiedzieć, sam Bóg tego niewie

Michał
@Weronika 23.05.2018 08:37

Haha piękna litania napisala przez ludzi z biura korpo :D Naprawdę jak to przczytałem bardzo sie uśmiałem haha. Właśnie tak działa propaganda tego zakładu POZDROO

Tokarzę
@Michał 23.05.2018 16:12

Haha no bez kitu widac ze tekst sponsorowany :d

Bigcook
@Obczytany 23.05.2018 14:09

Hahaha ale czad , nawet sie domyslam kto to pisał a Wy ? :p

Do Weronika

Dobra fajnie sie gadalo ale wez zawijaj z tej strony. Bo masz teksty jak na ulotakch w PUP. Taki moderator a tylko wcinasz sie w dyskusje a nic nie wnosisz.

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy w firmie są prowadzone praktyki? Czy są jakoś opłacane czy nie?

Weronika

@ktoś !, dokładnie, długość urlopu wynika również z ilości przepracowanych lat. Czy dokładnie przestudiowałeś swoją umowę o pracę? Czy próbowałeś zwrócić się ze swoimi wątpliwościami do kogoś z Agencji lub firmy Korpo? Zawsze warto o to zapytać. Zadaniem działów rekrutacji jest także pomoc kandydatom oraz obecnym pracownikom.

ktoś !
@Weronika 28.06.2018 13:47

O czym Ty mówisz ? Zlikwidowali jedną patologię jaką były umowy śmieciowe ! W miejsce tego wprowadzili inną patologię jaką są Agencje Pracy Tymczasowej ! Tutaj @Ustawiacz odnośnie dodatków prawdę pisze . Pracownikom tymczasowym nie przysługują .

Weronika

@Ktoś !, długość urlopu ustala Kodeks pracy. Długość urlopu jest zróżnicowana zależnie od dotychczasowego doświadczenia pracownika. Czy wiedziałeś o tym? Czy możesz napisać o jakich przywilejach i benefitach w firmie Korpo masz na myśli? Jak Ci się pracuje w tej firmie? Z Twojego wpisu nie wynika to jednoznacznie.

ktoś !
@Weronika 21.06.2018 10:53

Wiedziałem . Ale z tego co mi wiadome to pracownik tymczasowy ma trochę inne przywileje . Czy tacy pracownicy mają umowę o pracę podpisaną z Korpo czy z Agencją Pracy Tymczasowej ?

ktoś !
@Weronika 21.06.2018 10:53

A co ma dotychczasowe doświadczenie do długości urlopu ? Prędzej ilość przepracowanych lat . Nie wiem jakimi prawami się kierują Agencje Pracy Tymczasowej . Czy Kodeksem Pracy ? Pracownik tymczasowy nabywa prawo do płatnego urlopu w ilości 2 dni po przepracowaniu pełnego miesiąca .

Ustawiacz

Zabieranie premii w tym zakładzie to codzienność, bardzo wysokie normy, przerwa 15 min nie dajaca nawet mozliwosci zjedzenia posiłku. Zatrudnienie przez podfirme połtora roku.Bony i dodatki wakacyjne to wielka ściema, należą się tylko pracownikom korpo nie tym z podfirmy. Duża rotacja ludzmi dlatego też postanowili zainwestować w busy dla pracownikow z innych miast. Brak szacunku do pracowników, mobbing i wyzysk. Za przykład podam tu mechanika który się zwolnił, za 2 dni wyrzucono jego żone za to ze nie dała po sobie poznać ze mąż chce odejść. Inny przykład pracownicy tokarek pracujący na podfirmie rok i 6 miesiecy

Ktoś !
@Ustawiacz 07.06.2018 00:57

Co to znaczy zatrudnienie przez podfirmę ? Chodzi o Agencję Pracy Tymczasowej ?

Adam Kitt
@Ustawiacz 07.06.2018 00:57

100% prawdy o tym zakładie

Ktoś !
@Ktoś ! 07.06.2018 06:54

Czyli 24 nie 26 dni urlopu w przeciągu roku ? Dwa dni za każdy przepracowany miesiąc i oczywiście utrata wszelkich przywilejów jakie mają pracownicy bezpośrednio zatrudnieni w firmie ?

Jerry

Te czarne skurwy..ny za nieprzyjscie w sobote do pracy rzucaja ludzi na formulki. Pamietajcie karma wraca , noga i tak wam się slizgaja a wy nadal ludzi tak traktujecie.

Ktoś !
@Jerry 16.06.2018 00:24

Kiedyś rzucali na formułki jak chcieli kogoś zwolnić by sam się zwolnił .

rada

prosta zasada zmienicie prace bo odwrotnie się to nie stanie:)

Ktoś !

Żeby w tym zakładzie rzeczywiście zmieniło się na lepsze to trzeba by było wymienić całą ekipę rządzącą . Od tego najwyżej do tych najniżej . Tylko że to przecież jest nierealne !

od

takie firmy sie kiedyś kończą jest ich kilka w rejonie tylko czekać jak walizki spakują i do widzenia wiedz nie ma co tu się stresować

Ktoś !
@od 07.06.2018 19:38

Sami podcięli sobie gałąź na której siedzieli !

Ktoś !

Niestety ! Jesteśmy takim narodem że czy to w Polsce czy za granicą Polak Polakowi b(r)atem ! Bardzo wyraźnie jest to widoczne w Korpo .

Weronika

@Ktoś !, Jestem moderatorem forum GoWork.pl, dlatego proszę skoncentruj się na informacjach istotnych dla potencjalnych kandydatów. Na forum GoWork.pl nie rozmawiamy o prywatnych sprawach pracowników. Kandydatów interesują na przykład warunki pracy, atmosfera w zespole, przebieg rozmowy kwalifikacyjnej. Czy możesz coś napisać na ten temat?

Ktoś!
@Weronika 05.06.2018 11:42

Dużo mógłbym napisać w tym temacie . Tylko znowu powiesz że kogoś obrażam . Jakie warunki pracy i jaka atmosfera ? Kto pracował w tym zakładzie to wie . A kto nie pracował a zamierza to się dowie . Odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej . Nawet nie wiedziałem że coś takiego w tym zakładzie istnieje .

Weronika

@Ktoś !, proszę nie obrażać innych pracowników na forum. Zapoznaj się z regulaminem forum https://www.gowork.pl/regulamin Jeżeli Twoje zdanie o firmie Korpo jest negatywne, wyraź je proszę w bardziej konstruktywny sposób. Czy wiesz coś na temat aktualnych ofert pracy w tej firmie?

Ktoś !
@Weronika 29.05.2018 09:43

Ja nikogo nie obrażam . Ale prawda jest taka że niejednemu on krwi napsuł . A tak na marginesie . @ Weronika jaką rolę pełnisz na tym forum ? Jesteś przedstawicielem tej firmy ? Ja wiem że nie kopie się leżącego . Ale to nie wina zwykłego fizola że w tym zakładzie jest jak jest !

anonim

(usunięte przez administratora)

Ktoś !

To to toto jeszcze żyje ? Największy dupoliz w Korpo !

anonim

(usunięte przez administratora)

Ktoś !

Całe Korpo ! Jeżeli ktoś myśli że przez te lata w tym zakładzie zmieniło się na lepsze to jest bardzo naiwny !

DTDTDT
@Ktoś ! 24.05.2018 08:59

To prawda znam sytuacje, kolega posta nie klamie

JAN

Powiem krótko i prosto, te wasze negatywne wpisy to nic innego jak "PRZEMAWIA PRZEZ WAS ZAZDROŚĆ"

pracownikTegoGetta
@JAN 26.05.2018 12:41

Tak przemawia zazdrość ze was kroją na premie, ze was kameruja jak w zoo i robia zdjęcia przy maszynach a wy pozujecie. Każdy z jawora wie ze ten zakład to getto, a te pozytywne opinie pisze biuro. Dalej tak traktujcie ludzi, pół montażu odejdzie do mercedesa, nie mówiąc o utrzymaniu ruchu gdzie brygadzista JEZUS :D robi z siebie inżyniera a jest zwykłą maskotką jak ten wąsacz z tokarek piotruś

Monter
@pracownikTegoGetta 28.05.2018 16:35

Skręcać przekładnie a silnik to dwa inne światy, a ty kolego jeżeli jesteś tak nie zadowolony to dlaczego jeszcze pracujesz w tym getcie???????????????????????????

nokame

powiem krótko praca jest tylko trzeba się ruszyć a nie siedzieć i tu pisać .

Zostaw opinię o Korpo - Jawor

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo