Od zawsze wiedziałem że złe traktowanie ludzi doprowadzi was do braku pracowników, zmaganie się z brakami w kadrze spowodowane tragicznymi warunkami pracy. Fizola do upadku i ciagle zabieranie premii i straszenie zwolnieniem. KORPO teraz pozwalniajcie ludzi jak kiedyś straszyliście :) to sam dyrektor chyba przyjdzie na maszyny normę wyrabiać
Witam wszystkich piszących tutaj opinią dotycząca firmy KOPRO.Pracuje w tej firmie trzeci miesiąc w Białogardzie i praca jak najbardziej spokojna pełna kultura nikt nikogo nie gania itd nie ma nic miejsca. Nikt nie biega na papierosa jest czas aby zjeść śniadanie i zapalić papierosa.Zatem oponie nie maja pokrycia co do zakładu w Białogardzie. Fakt że firma wymaga ale mi jak najbardziej to odpowiada gdyż my Polacy jesteśmy nauczeni czy się stoi i czy tez leży to wypłata się należy.Zatem reasumując jak ktoś chce pracować to będzie i praca mu odpowiada.
na produkcji system 3 zmianowy, ktoś podałby godziny dokładne?
Ktoś aplikował przez goworka?
Od kilku lat jestem osobą która tam pracuje i wykonuje praktyki szkolne pracuje mi się dobrze dodatek w wysokości złotówki za godzinę jako praktykant zawsze coś dodaje do wypłaty brygadzistów mam spoko nie ma na co narzekać doświadczenie zbieram na wypłaty nie narzekam
Witam Czy jest szansa że będę pracował w Korpo tylko na pierwszej zmianie (bardzo mi na tym zależy)?
jakie macie stanowiska w firmie tak ogólnie, jakbym na przyszłość chciał szukać ofert?
Szukają elektromechanika i w imieniu męża chciałam zapytać, czy płacą te 5500 - 6500 brutto, podane w ogłoszeniu? Bo tutaj piszecie coś o premiach niskich, więc nie wiemy ze ślubnym, czy to, co podane, to podstawa czy już z premiją, którą nie wiadomo, czy dadzą, czy nie?
Helena ja nie jestem elektromechanikiem ale pokrewne rzeczy mogłyby mnie zainteresować. Gdzie znalażlaś oferty?
No proszę Was, tutaj na stronie, jak na górze jest napis "Opinie o Korpo w Jawor", to na dole tej jakby wizytówki jest rząd napisów: Opinie (1956), Zadaj Pytanie, Oferty pracy (3) Bo są 3 ogłoszenia teraz w sumie. Teraz widze, że podają jeszcze stawki dodatków: 6,50 zł brutto/godz. za II zmianę i 11,50 zł brutto/godz. za III zmianę. Jak się dowiecie ile realnie płacą, dajcie znać!
A ja mam pytanie o rekrutacje kobiet na produkcję, we czwartek mam rozmowe i ciekawa jestem o co pytają na rozmowie. Nie bardzo wiem jak się przygotować.
Niestety ci nie pomoge bo sam nie wiem ale jakbyś jutro napisała jak to wyglądało to byłbym wdzięczny no i trzymam kciuki
kobietą co prawda nie jestem ale rekrutacje miałem jakś czas temu już. nie ma pytań jakiś trudnych ani nic raczej taka zwykła rozmowa co się robiło co się umie robić jak to będzie wyglądać w pracy itd. był kierownik i jeszcze ktoś ale mnie nie przyjęli akurat więc nie pamiętam, dużo chętnych podobno było wtedy pewno znaleźli kogoś z doświadczeniem.
Nie wiem jak tam można pracować na stałe, ja osobiście na tokarkach wytrzymałem dwa lata i powiedziałem dość. Robienie z siebie maratończyka co biega od maszyny do maszyny i jeszcze mu hajs zabiorą bo zrobił w pośpiechu 3 braki.(usunięte przez administratora)
Nie? Jak robię źle to mam szkolenia , ale to w innym zakładzie a nie jak w korporacji więc nie gadaj głupot
Jak tam każdego biorą xd
A za co zabierane są takie premie? Wiesz coś na ten temat?
Ciekawe czy kierownictwo dalej tak chodzi i (usunięte przez administratora)zwolnieniami i ze na miejsce jednego maja 10 ludzi xD paru wirnych żołnierzy zostało do bedą robić po 5-6 maszyn na klate zeby dostać 100-200 zl wiecej niż u gwiazdy xD
Miałem do państwa zadzwonić dziś ale jak potraktowaliście tego młodego człowieka w chamski sposób zwalniając go bez podania przyczyny jestem zmuszony poszukać firmy która dba o swych pracowników niezalerznie jak stoi finansowo najwarzniejszy zawsze był jest i bedzie CZŁOWIEK i wy otym zapomnieliście to nie są roboty ci ludzie mają na wykarmieniu swe rodziny ale co tam to są tylko pionki ale te pionki utrzymują was i firme przy życiu
Nie znasz powodów i nie wiesz dlaczego tak sie stalo. Z podpisu wynika że jestes klientem ale to się trochę kupy nie klei, może miał być kandydat ale to też nie za bardzo pasuje. Pracownik? pytanie w takim razie z jakim stażem
Te dodatki zmianowe za 2 i 3 zmiane są tutaj jakieś sensowne?
jak działa to wasze PPE? z wynagrodzenia odejmują? jak tak to można z tego zrezygnować?
Zakłada dramat, podejście do pracownika dramat, szacunek dramat, nie polecam nikomu kto ma szacunek do samego siebie bo w tym zakładzie zrobią z ciebie bezmyślnego człowieka, więcej ludzi się zwalnia niz przyjmuje, pracownicy z zagranicy też już nie chcą tu pracować, zabiorą ci premie bo żona do ciebie zadzwoniła w czasie pracy
Tu się z tobą zgodzę!!!Pracowałem w kilku (usunięte przez administratora),ale tutaj to zeczywiscie jest DRAMAT!!!Brygadzista który powinien być dla Ciebie jak Ojciec tylko czycha aby Ci premię zajumać!!!To jak dla mnie jest nie normalne!!!Żadna motywacja dla pracownika,Żadna!!!Czekam do końca umowy i wynoszę się stąd!!!
No to się nie dziwię, że od stycznia wisi na portalu ogłoszenie na produkcję jak mówisz, że tyle osób się zwalnia :/ A z tym podejściem do pracownika to chodzi ci o te ucinanie premii czy coś jeszcze jest nie tak? Bo wątpię, że jest to jedyny powód dla którego tyle osób odchodzi.
Ogólnie spoko, zarobki bez sobót w granicach 4.5 .
Witam Jakie są wymagania na stanowisku operator obrabiarek CNC? Jest jakieś przeszkolenie jakaś osoba która kontroluje nowego pracownika czy jest się rzuconym na głęboką wodę
Tak. Na elektromechanika i ślusarza-konserwatora. Na to pierwsze stanowisko wymagają aktualnych uprawnień elektrycznych do 1kV uprawnień do obsługi wózków widłowych. Nie można ich zrobić w firmie już pracując? W ogóle wiesz czy wysyłają na takie kursy?
wiesz no skoro wymagają to trzeba już je mieć i raczej nie planują wysyłać kogoś żeby je zrobił już po zatrudnieniu
Nie wiem, chcesz to zadzwoń i się zapytaj, czy przyjmą do przyuczenia, ale z reguły szukają do pracy ludzi, którzy się znają na fachu, a przynajmniej mają podstawowe uprawnienia na dane stanowisko...ale jak ci zależy to można zapytać
Ok dzięki za info. Rozumiem że warto mieć już uprawnienia. A z doświadczenia jak pracujesz w firmie to byłeś na jakimś szkoleniu? Np. żeby zrobić sobie dodatkowe kursy potrzebne w robocie? Są chętni żeby to finansować?
Mam prośbę.Mianowicie chodzi o automaty z kawą itp. Są dwa ,a żaden nie działa lub są puste . Byłoby miło gdyby ktoś się tym zajął.
Pracownik produkcji ile ma u was aktualnie na godzinę? Jakieś sensowne pieniądze da radę zarobić? Zwolniłam się z poprzedniego zakładu i rozglądam za czymś nowym, dobrze byłoby wiedzieć.
super, a wyrazisz tę sensowność w ujęciu sumarycznym już? za jaką konkretnie pracę coś dobrego da radę zarobić i ile?
Czy to prawda, że firma żąda zdjęcia do identyfikatora?
W mieście Jawor poszukiwano Logistyk. Jakie tam proponowano zarobki?
Co możecie powiedzieć o pracy w firmie Korpo? Jakie macie spostrzeżenia?
a jakieś konkrety chcesz wiedzieć czy tak tylko sobie pytasz? ja mam spostrzeżenia wporządku
to akurat chyba automat napisał, ale jak już zacząłeś to możesz coś wiecej powiedzieć??
W ogłoszeniu widziałem, że macie indywidualny program emerytalny, czyli to całe PPE, mam pytanie, jak to właściwie działa?
W sensie?
Nie wiem o co ci chodzi
jakieś zmiany w firmie ostatnio? jak sie trzyma zakład? pozdrawiam pracowników.
Bez zadnych konspiracji kolego
Jak nie ma zawirowań to super. A wiecie może o co chodzi z tą spersonalizowaną odzieżą? Bo w ogłoszeniu na stanowisko Kontroler w dziale kontroli jakości o tym napisali. Trwa właśnie rekrutacja. O co chodzi z tymi ubraniami? One jest szyte na miare?
no prezencja musi być :)
Jak się pracuje w Korpo?
Zobacz opinie na temat firmy Korpo tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 113.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Korpo?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 51, z czego 9 to opinie pozytywne, 24 to opinie negatywne, a 18 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!