Korpo

Jawor

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 3052 ocen.

Korpo
2 3052

Opinie o Korpo

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo

Ustawiacz

Zabieranie premii w tym zakładzie to codzienność, bardzo wysokie normy, przerwa 15 min nie dajaca nawet mozliwosci zjedzenia posiłku. Zatrudnienie przez podfirme połtora roku.Bony i dodatki wakacyjne to wielka ściema, należą się tylko pracownikom korpo nie tym z podfirmy. Duża rotacja ludzmi dlatego też postanowili zainwestować w busy dla pracownikow z innych miast. Brak szacunku do pracowników, mobbing i wyzysk. Za przykład podam tu mechanika który się zwolnił, za 2 dni wyrzucono jego żone za to ze nie dała po sobie poznać ze mąż chce odejść. Inny przykład pracownicy tokarek pracujący na podfirmie rok i 6 miesiecy

   
Ktoś !
@Ktoś ! 07.06.2018 06:54

Czyli 24 nie 26 dni urlopu w przeciągu roku ? Dwa dni za każdy przepracowany miesiąc i oczywiście utrata wszelkich przywilejów jakie mają pracownicy bezpośrednio zatrudnieni w firmie ?

   
rada

prosta zasada zmienicie prace bo odwrotnie się to nie stanie:)

   
Jerry

Te czarne skurwy..ny za nieprzyjscie w sobote do pracy rzucaja ludzi na formulki. Pamietajcie karma wraca , noga i tak wam się slizgaja a wy nadal ludzi tak traktujecie.

   
Ktoś !
@Jerry 16.06.2018 00:24

Kiedyś rzucali na formułki jak chcieli kogoś zwolnić by sam się zwolnił .

   
Ktoś !

Żeby w tym zakładzie rzeczywiście zmieniło się na lepsze to trzeba by było wymienić całą ekipę rządzącą . Od tego najwyżej do tych najniżej . Tylko że to przecież jest nierealne !

   
Weronika

@Ktoś !, czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Dla niektórych osób zaglądających na forum, Twój wpis może być niezrozumiały. Jaki aspekt pracy chciałeś opisać w swojej wypowiedzi? Czy jesteś zadowolony z pracy dla firmy Korpo? Jak długo już jesteś pracownikiem tej firmy? Może w ostatnim czasie w tej firmie coś się zmieniło?

   
od

takie firmy sie kiedyś kończą jest ich kilka w rejonie tylko czekać jak walizki spakują i do widzenia wiedz nie ma co tu się stresować

   
Ktoś !
@od 07.06.2018 19:38

Sami podcięli sobie gałąź na której siedzieli !

   
Ktoś !

Niestety ! Jesteśmy takim narodem że czy to w Polsce czy za granicą Polak Polakowi b(r)atem ! Bardzo wyraźnie jest to widoczne w Korpo .

   
Weronika

@Ktoś !, Jestem moderatorem forum GoWork.pl, dlatego proszę skoncentruj się na informacjach istotnych dla potencjalnych kandydatów. Na forum GoWork.pl nie rozmawiamy o prywatnych sprawach pracowników. Kandydatów interesują na przykład warunki pracy, atmosfera w zespole, przebieg rozmowy kwalifikacyjnej. Czy możesz coś napisać na ten temat?

   
Ktoś!
@Weronika 05.06.2018 11:42

Dużo mógłbym napisać w tym temacie . Tylko znowu powiesz że kogoś obrażam . Jakie warunki pracy i jaka atmosfera ? Kto pracował w tym zakładzie to wie . A kto nie pracował a zamierza to się dowie . Odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej . Nawet nie wiedziałem że coś takiego w tym zakładzie istnieje .

   
Weronika

@Ktoś !, proszę nie obrażać innych pracowników na forum. Zapoznaj się z regulaminem forum https://www.gowork.pl/regulamin Jeżeli Twoje zdanie o firmie Korpo jest negatywne, wyraź je proszę w bardziej konstruktywny sposób. Czy wiesz coś na temat aktualnych ofert pracy w tej firmie?

   
Ktoś !
@Weronika 29.05.2018 09:43

Ja nikogo nie obrażam . Ale prawda jest taka że niejednemu on krwi napsuł . A tak na marginesie . @ Weronika jaką rolę pełnisz na tym forum ? Jesteś przedstawicielem tej firmy ? Ja wiem że nie kopie się leżącego . Ale to nie wina zwykłego fizola że w tym zakładzie jest jak jest !

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Ktoś !

To to toto jeszcze żyje ? Największy dupoliz w Korpo !

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Monter
@pracownikTegoGetta 28.05.2018 16:35

Skręcać przekładnie a silnik to dwa inne światy, a ty kolego jeżeli jesteś tak nie zadowolony to dlaczego jeszcze pracujesz w tym getcie???????????????????????????

   
nokame

powiem krótko praca jest tylko trzeba się ruszyć a nie siedzieć i tu pisać .

   
nikc

rynek pracy jest szeroki dlaczego pracują ludzie dalej nie rozumiem . Jeszcze na podfirme gdzie teraz przyjmują na firmę w innych firmach.

   
Weronika

@Obczytany, jakiego najemcę masz na myśli? Firma ustala warunki współpracy z pracownikiem na podstawie umowy o pracę. Jak Ci się pracuje w firmie Korpo? Czy możesz napisać coś więcej o dodatkach socjalnych, czy firma oferuje swoim pracownikom na przykład opiekę medyczną? Jak oceniasz atmosferę w firmie i swój kontakt z pozostałymi pracownikami? Czy długo już pracujesz w tej firmie?

   
Michał
@Weronika 23.05.2018 08:37

Haha piękna litania napisala przez ludzi z biura korpo :D Naprawdę jak to przczytałem bardzo sie uśmiałem haha. Właśnie tak działa propaganda tego zakładu POZDROO

   
gghghhg

Więc wychodzi na to że aby dostawać wszystkie benefity,dodatki, bony na święta trzeba de facto przepracować w zakładzie 2 lata:) dobre sobie, szkoda czasu, znam zakłady gdzie bony i dodatki dostaje się od razu, nawet pracując przez agencję - i nie ma żadnego podziału czy ktoś jest na podfirmie czy nie, bo tak naprawdę wszyscy robią jedną i ta samą robotę. nie bądźcie naiwni i nie dajcie się robić w bambuko.

   
Obczytany
@gghghhg 19.05.2018 23:20

jedno pytanie ,kto jest pracodawcą ,chyba agencja,albo??? Jeżeli agencja jest pracodawcą to jest zobowiązana płacić wczasy pod gruszą czy talony świąteczne , powinni prowadzić jakiś fundusz socjalny ,bo z tych pieniędzy są wypłacane tzw wczasy pod gruszą czy talony, proszę odróżnić pracodawcę od najemcy,czy się mylę?

   
nie polecam

Zachwyceni darmowym transportem haha, wiele wam nie potrzeba do szczęsci tylko dojazd do roboty starym busem który jedzie z bolkowa do jawora ponad godzine. No brawo, ależ ta firma dobroduszna

   
Misiek
@nie polecam 22.05.2018 17:00

Zadałem pytanie,gdzie dają podwyżki ,nie jesteś w stanie odpowiedzieć????????? tylko się naśmiewać, f......e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
Do pracownika

Skoro tak to najmocniej przepraszam i nie było to moim zamiarem - wywnioskowałem tak z tutejszych wcześniejszych wypowiedzi . Bez wątpienia na plus zakładu należy liczyć uruchomienie darmowego transportu . To już naprawdę coś. Pzdr

   
Do odradzam

A ja znam osoby które tam nadal pracują i są zadowolone - i też zaczynały przez agencję. Wszystko zależy jaki ktoś jest i jak wpasuje się między ludzi, no i przede wszystkim - jak pracuje i czy ta praca mu odpowiada. Po to jest okres próbny by dana osoba przekonała się sama oraz innych czy ta praca jej się podoba. Pozdrawiam.

   
Do Weronika

Transport darmowy już funkcjonuje, jakoś od połowy kwietnia br. z tym że obejmuje tylko trasy z Bolkowa i Złotoryi , nie wszyscy pracownicy spoza Jawora maja więc ten darmowy transport zapewniony.

   
chetny

witam a jak to jest z zarobkami na stanowisku magazyniera/operatora wózka widłowego ? Bo mowa tutaj cały czas o operatorach maszyn np. tokarek a chciałbym zaaplikować do firmy na stanowisko kierowcy widlaka? Bo tych zakładam już nie rekrutuje podfirma tylko już normalnie zakład? Proszę o pilną odpowiedź pracowników.

   
Wwww
@chetny 19.05.2018 11:30

Wszystkich rekrutuje podfirma i stawki prawie jednakowe

   
Weronika

Widzę że ten wątek jest bardzo aktywny! Powiedzcie mi dokładnie za co w zakładzie przydzielane są premie i dodatki do pensji? @Pracownik Korpo pisał że stanowią ważny element całej wypłaty I jak jest z transportem? Piszecie że jest darmowy dla pracowników, opłaca się z niego korzystać? Zawsze to jakieś dodatkowe pieniądze zostające w kieszeni.

   
Ktoś!
@Weronika 17.05.2018 12:19

Bo Korpo jest chyba jedynym zakładem w Polsce gdzie aż 50% wynagrodzenia stanowi premia ! Nigdzie indziej tak nie ma . Dlaczego pracownik w tym zakładzie nie ma np. 20zł/h i 500zł premii ? Właśnie ! Dlaczego ?

   
odradzam

Nie polecam, byłem na rozmowie zaoferowali stawke 12zł. Popytałem ludzi co tam pracuja lub pracowali i mówią zeby omijac szerokim łukiem. Po tym jak przeczytałem opinie na forum podziekowałem. Gdyby sie dobrze w firmie układało ludzie by nie pisali 99% komentarzy negatywnych.

   
szagi

A powiedzcie mi dlaczego zwolnił się z Korpo Marek Mazur Mściwojowa??Wiem pracował tam od początku istnienia zakładu

   
Adam
@niebieski 16.05.2018 20:44

Ale on był akurat normalny.

   
cvbnn

ej to ile w końcu wynosi ta podstawa dla zwykłego operatora maszyny, np tokarki? no i ile tej premii dodają o ile wszystko pójdzie dobrze (chodź zakładam że jak ktoś zaczyna to nawali złomu jak miodu i baj baj premio) piszcie bo to dla mnie ważne, myślę o zaaplikowaniu do firmy. Ile to w sumie wyniesie,bo słyszałem że łącznie jakieś 2500 - 2700.

   
Pracownik Korpo
@; 16.05.2018 15:33

Proszę was ,piszcie prawdę, bo nas pracowników ośmieszacie, na to wygląda ze pracujemy za najniższą krajową, stawka może jest niska ale premia i dodatki robią swoje, pracuję już 5 lat nie mam najwyższej stawki ale co miesiąc ponad 3tyś mam, jeżeli chodzi premie to tylko raz straciłem 20% przez własną głupotę, jeszcze raz PROSZĘ WAS, nie obrażajcie nas, róbcie karierę gdzieś indziej,powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
Dodatek premia zasprzedaż urlp

A ciekawe jak sie wytłumaczą przed tym że KAŻA PRACOWNIKA SPRZEDAWAC ZALEGŁE URLOPY. Róbcie tak dalej, PIP juz wam sie do (usunięte przez administratora) dobiera.

   
byly pracownik
@Dodatek premia zasprzedaż urlp 15.05.2018 00:10

Widzę, ze proceder z dodatwkowa premia za przyjscie we dni w ktore ma sie wypisany urlop dalej obowiazuje. Brawo korpo jawor.

   
Xxx

Firma jak na Jawor ok.Brygafziści na tokarkach w porządku

   
janek

kto ma duza wiedze i pojecie napewno nie zawita do korpo ludzie dzis szukaja pracy na adekwatnym poziomie szczeze zeby premia wynosila 1400 zl to jest nie poważne robisz caly miesiac i tego nie masz bo tak jest wszystko ulozone jak majster ci nie zabierze to jemu cos zabiora proste.

   
albert

za darmo czy nie - to nieważne - ważne że ten darmowy transport jest. Będę tam niebawem aplikował, zawsze to kilka stówek zaoszczędzonych na flocie. Pozdrawiam.

   
korpo getto
@Tutmirleid 13.05.2018 11:16

chyba oszalales panie wierzbiku

   
albert

Witam , czy to prawda że zakład zorganizował darmowy transport dla pracowników spoza Jawora? Jakie trasy i miejscowości on obejmuje?

   
Tutmirleid
@albert 11.05.2018 20:24

Bezimteresownie tego nie zrobili heh

   
nikl

ciekawe jak to będzie z pracownikami dwóch firm w jaworze, jeśli mercedes będzie potrzebował trochę osób czym ludzi zatopią

   

Zostaw opinię o Korpo - Jawor

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korpo