Szanowni Państwo,
chciałem tylko w kilku prostych zdaniach opisać sytuację która mi się przydarzyła z firmą hello industry, a konkretnie z jednym z jej pracowników rekrutujących.
Podesłałem CV do hello industries odezwał się do mnie Pan rekrutujący (pozdrawiam tego Pana serdecznie i życzę mu jak najlepiej)ale do rzeczy, był to załóżmy wtorek 2-3 tygodnie temu, Pan poprosił o podesłanie skanów certyfikatów oraz książeczki spawacza. Mając skany na mailu w zasadzie dokumenty podesłałem w przeciągu 1-2 godzin od rozmowy telefonicznej.
Po podesłaniu wszystkich certyfikatów spawalniczych mailem, niestety była cisza 1 dzień 2,3,4,5 aż w końcu w poniedziałek w następnym tygodniu postanowiłem zadzwonić, Pan wielce zdziwiony, nie odczytał maila nie zapoznał się załącznikami które mu wysłałem, przy mnie (podczas rozmowy telefonicznej) zapoznawał się z dokumentami które mu podesłałem. Uzgodniliśmy wspólnie słownie stawkę, zaakceptowałem to , Pan poprosił o podesłanie dalszych dokumentów typu skan paszportu/dowód osobisty aby uzyskać numery podatkowe w Holandii. W zasadzie podesłałem wszystkie wymagane dokumenty tego samego dnia. Niestety po tym kontakt znowu się urwał ( w międzyczasie otrzymywałem inne oferty pracy z których niestety rezygnowałem, no nic przełknąłem gorzką pigułkę mając w myślach to że oferta spełnia moje oczekiwania z racji używania kilku metod spawania)próbowałem się dzwonić Pan obiecywał że oddzwoni, nie oddzwaniał.
W zeszły piątek tj. 06.10.2023 postanowiłem się skontaktować w celu ustalenia mojego statusu zatrudnienia, czy uda nam się nawiązać współpracę czy nie. Pan nie odebrał , później oddzwonił niestety nie mogłem odebrać, gdy później próbowałem się dodzwonić kilkukrotnie Szanowny Pan nie był łaskaw odebrać. Dając ostatnią już 3 szansę Panu, z racji braku kontaktu z Pana strony, chciałem wyjaśnić szczegółowo sytuacje wysyłając maila oraz smsa aby rozwiać wszelkie wątpliwości . Niestety ani sms, ani mail nie spotkał się z odpowiedzią.
Przedwczoraj/wczoraj wchodząc na stronę pracuj.pl szukając ogłoszeń za granicą dla spawaczy widnieje dokładnie to samo ogłoszenie. Cóż Szanowni Panowie(z całym szacunkiem do Pań które spawają) , osąd pozostawiam Panom .
Z poważaniem,
Tomasz