Rodzic ucznia z Elektronika
15.09.2026 17:27
w piątek 11 września 2026 r. na terenie szkoły dyrektor , Konrad Witkowski, kontrolował , czy uczniowie zmienili obuwie na klapki. Jednocześnie obowiązek noszenia konkretnie klapek nie wynika wprost ze statutu szkoły, co budzi poważne wątpliwości co do podstawy takiego polecenia.
Następnie wszyscy pełnoletni uczniowie zostali wyrzucenia z terenu szkoły między innymi dwie całe klas piąte. Fakt nieobecności uczniów na zajęciach powinien być możliwy do zweryfikowania w dzienniku elektronicznym Librus.
(Czy nie można bylo poraz pierwszy pouczyć i wstawić uwagi do dziennika)
W wyniku tej sytuacji uczniowie, zdezorientowani i zdenerwowani, przez dłuższy czas przebywali na parkingu, już poza terenem szkoły. Następnie, będąc w silnych emocjach i pod wpływem zaistniałej sytuacji, zaczęli rozchodzić się oraz odjeżdżać samochodami.
W następstwie tych wydarzeń doszło do rozbicia trzech samochodów należących do uczniów.
Powyższe informacje zostaną potwierdzone, dlatego sytuacja ta wymaga szczegółowego wyjaśnienia, w szczególności ustalenia:
na jakiej podstawie uczniowie zostali usunięci z terenu szkoły,
czy dyrektor posiadał podstawę statutową lub inną podstawę prawną do egzekwowania konkretnego rodzaju obuwia,
czy i w jaki sposób udokumentowano opuszczenie przez uczniów zajęć,
dlaczego nie zapewniono uczniom odpowiedniej opieki i bezpiecznego rozwiązania sytuacji po opuszczeniu terenu szkoły,
czy szkoła podjęła jakiekolwiek działania po informacji o wypadkach lub kolizjach samochodowych, do których doszło następnie.
Powyzsze wydarzenia budzą poważne obawy dotyczące sposobu sprawowania nadzoru nad uczniami, bezpieczeństwa młodzieży oraz sposobu podejmowania przez dyrekcję decyzji wpływających bezpośrednio na uczniów.
W szczególności należy wyjaśnić, czy działania podjęte 11 września 2026 r. były zgodne z obowiązującymi przepisami prawa oświatowego, statutem szkoły oraz zasadami zapewnienia uczniom bezpieczeństwa.
Sprawa wymaga niezwłocznego i obiektywnego wyjaśnienia, a także zabezpieczenia dostępnej dokumentacji, w tym wpisów w dzienniku elektronicznym, monitoringu szkoły i parkingu oraz ewentualnych innych materiałów mogących potwierdzić przebieg zdarzenia.
Asystent AI: Podsumowanie22.05.2026
👍 Silne strony
Pojawia się kilka głosów pracowników i rodziców, którzy widzą w szkole potencjał edukacyjny, szczególnie w kontekście wysokich wyników egzaminacyjnych.
1. Dobre opinie dotyczą niektórych indywidualnych nauczycieli, np. z przedmiotów zawodowych czy geografii – są opisywani jako kompetentni i zaangażowani.
2. Część byłych uczniów docenia możliwość rozwoju w kierunkach technicznych, jeśli trafi się na właściwych nauczycieli.
3. Szkoła ma długą tradycję i rozpoznawalność w mieście, co dla niektórych rodzin jest wartością samą w sobie.
📋 Podsumowanie
W opiniach najczęściej przewijają się poważne zarzuty dotyczące stylu zarządzania, jakości opieki nad uczniami i sposobu funkcjonowania szkoły. Najwięcej emocji budzi temat konfliktów między rodzicami dzieci ze specjalnymi potrzebami a dyrekcją — dotyczy to nie tylko zwykłego braku komunikacji, ale także zarzutów o fałszerstwo dokumentacji, nierespektowanie praw rodziców i przepisów prawa oświatowego, a wręcz przemocy psychicznej i instytucjonalnej. Rodzice i uczniowie opisują narastającą atmosferę niepewności, częste kłopoty z organizacją zajęć, dyskryminację oraz reakcje obronne szkoły na zgłaszane nieprawidłowości (np. pozwy, sprawy sądowe). Wiele osób podkreśla poczucie bezkarności kierownictwa i powiązania szkoły z lokalnymi układami władzy. Opinie są wyraźnie spolaryzowane, a doświadczenia pracowników i uczniów znacząco zależą od działu lub indywidualnych sytuacji rodzinnych.
💬 Główne pytania
1. Zarządzanie i atmosfera: Jak wygląda rzeczywista strategia szkoły wobec uczniów z problemami lub niepełnosprawnościami, czy są transparentne zasady wsparcia i rozwiązywania konfliktów?
2. Zmiany kadrowe i bezpieczeństwo: Czy po odejściu głównych osób zarządzających faktycznie poprawiła się sytuacja dzieci szczególnie wrażliwych? Jakie są realne działania w sprawie bezpieczeństwa i dokumentacji?
Szkoła bez faktycznej kontroli
14.06.2026 09:29
Kontrole przeprowadzane w szkole nie obejmowały w pełnym zakresie wszystkich zarzutów zawartych w skargach. W wielu przypadkach opierały się przede wszystkim na wyjaśnieniach osób, których dotyczyły zgłoszenia, bez przeprowadzenia pełnej, wieloźródłowej weryfikacji materiału. Rodzicom przekazywano następnie informacje o braku stwierdzonych nieprawidłowości, bez transparentnego wykazania, w jaki sposób dokonano oceny wszystkich zgłaszanych okoliczności.
W sytuacji kwestionowania wyników kontroli i składania kolejnych skarg, sprawy były ponownie kierowane do tych samych organów lub jednostek pozostających w tej samej strukturze organizacyjnej. W praktyce oznaczało to brak realnego rozdzielenia funkcji kontrolnej od funkcji oceny własnych wcześniejszych działań. Mechanizm ten prowadził do zamknięcia obiegu decyzyjnego, w którym każda kolejna kontrola odwoływała się do poprzedniej, zamiast stanowić niezależną weryfikację.
Kluczowym elementem pozostaje fakt, że mimo wieloletniego i powtarzalnego wpływu skarg nie doszło do przeprowadzenia kontroli przez podmiot całkowicie niezależny od struktur wcześniej zaangażowanych w sprawę. W konsekwencji ocena funkcjonowania szkoły była dokonywana w ramach tej samej struktury nadzoru, która wcześniej formułowała własne ustalenia, co podważało niezależność całego procesu kontrolnego w sensie instytucjonalnym.
Prowadziło to do utrwalenia sytuacji, w której instytucje publiczne weryfikowały przede wszystkim prawidłowość własnych wcześniejszych działań, zamiast realnie badać zgłaszane nieprawidłowości. Kolejne kontrole nie miały charakteru autonomicznej analizy, lecz w praktyce reprodukowały wcześniejsze wnioski i ustalenia, które następnie były traktowane jako punkt odniesienia dla dalszych postępowań administracyjnych.
W takich warunkach część rodziców zdecydowała się na dokumentowanie zdarzeń mających miejsce na terenie szkoły. Celem tych działań było zgromadzenie materiału umożliwiającego porównanie rzeczywistego przebiegu zdarzeń z dokumentacją sporządzaną przez organy nadzoru, w szczególności z protokołami kontroli i odpowiedziami na skargi, które nie zawsze odnosiły się do pełnego zakresu zgłaszanych zastrzeżeń.
Pojawia się pytanie, dlaczego materiały te nie zostały ujawnione na wcześniejszym etapie. Z dostępnych informacji wynika, że rodzice w pierwszej kolejności korzystali z przewidzianych prawem środków administracyjnych, kierując skargi do właściwych instytucji i oczekując przeprowadzenia niezależnej kontroli. Dopiero po wyczerpaniu tych ścieżek uznano, że dalsze poleganie wyłącznie na procedurach administracyjnych nie prowadzi do zmiany sposobu weryfikacji zgłoszeń, ani nie zapewnia skuteczności ochrony interesu uczniów.
W przypadku ujawnienia zgromadzonych materiałów możliwe będzie ich zestawienie z ustaleniami zawartymi w dokumentacji kontrolnej. Umożliwi to ocenę, czy czynności nadzorcze obejmowały pełny zakres zgłaszanych zarzutów oraz czy odpowiadały rzeczywistemu stanowi faktycznemu, czy też opierały się na ograniczonym i jednostronnym materiale źródłowym.
Niezależnie od treści tych materiałów sprawa ujawnia problem systemowy dotyczący konstrukcji nadzoru nad placówkami oświatowymi. W szczególności dotyczy to sytuacji, w której skargi na działalność organu są rozpatrywane przez ten sam organ lub jednostki pozostające w tej samej strukturze organizacyjnej, bez skutecznego mechanizmu wyłączenia konfliktu interesów instytucjonalnych oraz bez realnej możliwości kontroli zewnętrznej.
W centrum sprawy znajduje się pytanie, czy w praktyce istniała realna możliwość przeprowadzenia niezależnej kontroli szkoły, skoro wszystkie ścieżki proceduralne prowadziły do tych samych struktur administracyjnych. W takim układzie kontrola przestaje mieć charakter zewnętrzny i obiektywny, a staje się elementem wewnętrznego obiegu instytucjonalnego.
Jeżeli ujawnione materiały potwierdzą część zgłaszanych nieprawidłowości i zarzutów, a zgromadzone dotychczas dane wskazują na ich występowanie, konieczna będzie analiza nie tylko działań kierownictwa szkoły, ale również sposobu funkcjonowania organów nadzoru pedagogicznego, praktyki prowadzenia kontroli oraz mechanizmów rozpatrywania skarg.
Szkoła bez faktycznej kontroli
14.06.2026 09:35
Jednocześnie istotne pozostaje, że mimo stwierdzania określonych nieprawidłowości w toku postępowań kontrolnych i nadzorczych, nie doszło do jednoznacznego przypisania odpowiedzialności indywidualnej dyrektorowi szkoły w trybie formalnym. W efekcie osoba pełniąca funkcję kierowniczą w szkole wciąż pozostaje na stanowisku, a ustalenia kontrolne nie zostały powiązane z konsekwencjami wynikającymi z odpowiedzialności służbowej lub organizacyjnej. W praktyce oznacza to brak przełożenia stwierdzonych uchybień na działania dyscyplinujące, organizacyjne lub kadrowe, co rodzi pytania o skuteczność i realność egzekwowania ustaleń nadzorczych w systemie, w którym mechanizm kontroli nie prowadzi do faktycznej weryfikacji odpowiedzialności osób kierujących placówką mimo formalnych ustaleń dotyczących nieprawidłowości.
Kluczowe znaczenie ma również ocena, dlaczego przez wieloletni okres nie doprowadzono do przeprowadzenia kontroli poza strukturą wcześniej zaangażowaną w sprawę oraz czy obowiązujące procedury zapewniały rzeczywistą weryfikację zgłaszanych nieprawidłowości, czy jedynie reprodukowały wcześniejsze ustalenia w kolejnych postępowaniach.
W takim ujęciu sprawa nie ogranicza się do funkcjonowania jednej szkoły, lecz stanowi przykład ograniczeń systemu nadzoru nad oświatą w zakresie niezależności, skuteczności kontroli oraz realnej ochrony praw uczniów i ich rodziców.
W całym tym systemie procedur, kontroli i wzajemnych zależności całkowicie znika to, co powinno być jego jedynym sensem – realna ochrona dziecka niepełnosprawnego, które w tej sprawie pozostaje faktycznie poza systemem ochrony, mimo że to właśnie ono miało być jego centralnym podmiotem.
W tym kontekście zapowiadane ujawnienie materiałów dokumentujących przebieg zdarzeń w szkole, w tym nagrań pozostających w posiadaniu rodziców i mających zostać przedstawionych w najbliższych tygodniach, może stać się momentem granicznym dla całej sprawy. Materiały te – według dotychczasowych informacji – istnieją i pozostają w bezpośredniej sprzeczności z istotną częścią ustaleń zawartych w dokumentacji kontrolnej, co podważa ich pełną wiarygodność jako wyłącznej podstawy oceny stanu faktycznego.
Jeżeli materiały te ujawnią istotne rozbieżności wobec dotychczasowych ustaleń organów nadzoru, będzie to oznaczało konieczność ponownej oceny nie tylko pojedynczych zdarzeń, ale także sposobu działania całego systemu nadzoru, który dotychczas uznawał sprawę tej szkoły i jej dyrektora za wyjaśnioną, pomimo utrzymującego się przez wiele lat braku przeprowadzenia niezależnej kontroli oraz pomimo istnienia materiałów, które mogły ten obraz zasadniczo zmieniać.
W takim układzie dalsze utrzymywanie dotychczasowych ocen nie będzie już kwestią interpretacji, lecz testem tego, czy system nadzoru jest zdolny do korekty własnych błędów, czy jedynie utrwala stan, w którym tylko pozornie formalnie zamknięte sprawy pozostają faktycznie niezamkniętą z powodu oczywistej sprzeczności jej wyjaśnienia z materiałem dowodowym.
W efekcie pozostaje pytanie, czy mamy do czynienia z wyjaśnionymi sprawami, czy jedynie z utrwalonym administracyjnie stanem, który nie przetrwa konfrontacji z materiałem dowodowym, który rodzice ujawnią. W centrum tej spraw od początku nie znajdowały się wyłącznie procedury kontrolne ani dokumentacja pokontrolna, lecz sytuacja dzieci niepełnosprawnych, których realna ochrona w ramach funkcjonującego systemu w praktyce została istotnie ograniczona, a następnie zastąpiona ochroną pozycji i interesu dyrektora szkoły – osoby powiązanej rodzinnie z organem prowadzącym oraz funkcjonującej w środowisku powiązań politycznych z partią rządzącą, która przez długi czas korzystała z ochrony systemu nadzoru nad placówkami oświatowymi.
Czy osoba pełniąca od 2017 roku funkcję dyrektora tej szkoły rzeczywiście prawidłowo organizowała pracę placówki i zarządzała jej działalnością, zgodnie z ustaleniami prezentowanymi dotychczas w kontrolach prowadzonych przez lokalną delegaturę kuratorium oświaty, czy też przeprowadzane kontrole nie odzwierciedlały rzeczywistego stanu funkcjonowania szkoły i nie zapewniały rzetelnej weryfikacji sposobu wykonywania obowiązków przez dyrektora?
Czas weryfikuje takie sprawy, więc miejmy nadzieję, że niebawem zweryfikuje również i te dotyczące dyrektora szkoły – osoby powiązanej rodzinnie z organem prowadzącym oraz funkcjonującej w środowisku powiązań politycznych z partią rządzącą, która przez długi czas kosztem uczniów i rodziców korzystała z ochrony systemu nadzoru nad placówkami oświatowymi.
ELEKTRONIK Radom
12.02.2026 20:12
Nie polecam. Szkoła śmierdzi grzybem, codziennie po powrocie boli od tego głowa. Nauczyciele to jakiś żart, a szczególnie dyrekcja. Dyrektor (usunięte przez administratora) przez duże D.
The truth is out there
19.05.2026 15:18
Sądujesz, czy to już wszystko, co rodzice mają na Witkowskiego? Tego jest jeszcze sporo. Mówimy na razie tylko o sprawach „ogólnych”. Bo poza nieprawidłowościami, które wcześniej mu wykazano w obszarze kształcenia specjalnego uczniów z niepełnosprawnościami, dochodzą jeszcze kwestie statutu, standardów ochrony małoletnich czy stosowania kar uwłaczających godności uczniów. I to była dopiero ta łagodniejsza część — bardziej rozgrzewka niż sedno spraw.
ResetMyślenia
19.05.2026 21:32
Masz rację — to, czego dokonali rodzice, wymagało ogromnej odwagi, determinacji i lat konsekwentnej pracy. Przez długi czas Witkowski pozostawał praktycznie poza realną kontrolą, a wykazanie mu choćby jednej nieprawidłowości wydawało się niemal niemożliwe. Wielu rodziców, obawiając się wpływów i rodzinnych powiązań z prezydentem miasta, wolało po cichu zabrać swoje „nienadające się dziecko” z „najlepszej” szkoły, niż ryzykować otwarty konflikt i składać skargi.
Tym większy szacunek należy się tym, którzy mimo presji, oczerniania, prób zastraszania oraz wykorzystywania wpływów i aparatu państwa przeciwko uczniom i rodzicom, nie odpuścili i doprowadzili do ujawnienia nieprawidłowości.
„Idąc przez piekło — nie zatrzymuj się” — mówił Churchill. I właśnie tak postępują rodzice: idą dalej, aż do końca. A tym końcem powinno być odzyskanie szkoły dla uczniów i rodziców oraz zakończenie sytuacji, w której publiczna placówka funkcjonowała jak prywatny folwark Witkowskiego. Robią to dla dobra swoich dzieci — i za to należy im się szacunek.
Na frazę "strony internetowe Radom" spadłęm, bo w końcu Google musiało zacząć zliczać linki z bangladeszu jao słabej jakości
A jak pisałem wykupiłem testowo i w końcu spadłem
W sumie to nie taka zła wiadomość, ale trzeba wykupić linków
Na frazę "biuro rachunkowe Radom" jestem albo 7 albo wyżej niż krzr, co jest dobrym wynikiem
na frazę "księgowa Radom" jestem 4 konkurencja zginęła w odmętach internetu
To pokazuje, ze radomscy specjaliści kłamią rdomskie firmy kłamią, żeby utrzymać się przy korycie, prezydent wspiera osoby, które pomagają okradać Radomian
Można postawić tezę, ze Radom to miasto mafijne
20.02.2026 11:18
Bandziorze Lechocki z układu sędzio radomski
dzisiaj zarobiłem na giełdzie, zatem to nie powód mojego wpisy Ty kreaturo radomska, która tylko czyha, by zabronic i grać na giełdzie, bo mi za dobrze idzie w stosunku do bandyckiego (w mojej ocenie) ksiedza Praska i jego kindeskładu
Bandziorze Lechocki, przypominam, że na frazę "księgowa Radom" jestem trzeci Ty zakłamany sędzio radomski z radomskiego układu masońskiego, który kontroluje, by tylko do ludzi z układu szły pieniądze z PFRONu i z Unii ogółem
Bandyto w todze Lechocki, przypominam, że na frazę "strony internetowe Radom" jestem numer jeden
Czyli radomskie ajti kłamało przez lata, żeby mnie rugować z rynku i wykrozystywło dot ego takie skur.wiałe układy jak z tobą skurwiały sędzio radomski
obywatele miasta mają prawo wiedzieć, że niszczycie życie ludziom od was zdolniejszym wy skur.wie.le radomskie
skurwi.ała policja z batalionó chłopskich kłamie, dyżurny nie podejmuje się wykrywania czy radomscy pracodawcy kłamią i oszukują, czym sprawia, ze ma współudział w okradani mieszkańców
skur.wiały sędzia lechocki zakłamaniec interpretuje dowody jak mu wygodniej
Uciekajcie z Radomia, to miasto mafijne, tu zarabiają (usunięte przez administratora) a nie specjaliści, to miasto komunistyczne
Ostrzegam przed Radomiem
Bandziory radomskie z ajti radomskiego nie umieją w internety
Brymora zakłamaniec wielki polityk zakłamaniec połozył byle handel na Allegro, mnie blokuje z tym łobuzem WItkowskim, bo u niego nie robiłem za 6000 zł
Ty zakłamany człowieku Brymora, cwany zakalcu radomski
Kij ci w kakę
Zakłamańce urzędowe blokują dotacje dla swoich
Dali Domikowi Krawczykowi, on robił z Figarski, Fgarski jest nazywany oszustem przez Bratforda podobno na 20 milionó oszukali Radomian, tak działa maf.ia urzednicza z Radomia
Witkowski ma powiazania z Praskiem, bo tam jego zaj.ebany syn chodził do liceum katolickiego,a ta szmata Prasek od lat kłamała na mój temat
To zdrajcy i (usunięte przez administratora)
Ludzie bez krzty honoru, nie pracujcie na nich, sabotujcie ich projekty, zobaczcie, że powoli upadają te sku.rwiałe firemki
Brymorex już może niedługo padnie, bo tam nie umieli, zatrudnili po taniości i popłynęli
Lechocki oszuście radomski, mafijny sędzio, dzisiaj mam zły humor nie dlatego, że na giełdzie straciłem, tylko dlatego że mi się samochodzik popsuł 😀
Ty s.kur.wielu
Odnouj to tam w tym swoim sku.rwiałym kajeciku kurwiu radomski zdrajco polski i radomian
Bo zaraz znowu będziesz chciał mi zakazywać gry na giełdzie a zmuszał mnie będziesz skur.wielu radomski do rozwożenie jedzenia
Ty bandyto w todze skur.wiały
11.03.2026 08:08
Co ja tu widzę, zakłamańce...
Wpisujemy frazę "strony internetowe Radom" i kto jest numer 1 w Radomiu?
JA
A gdzie Pawelec wielki wezyr doradzca Witkowskiego?
ni ma w wynikach
Witkowski, cwaniaczku!
Masz tutaj dzisiaj wynik - Pawelec wyleciał z rankingu na dzień dzisiejszy, a ja numer uno w Radomiu
Ja Ci dam Witkowski!
Powoływać się na Pawelca jako speca od webdevu? Weź przestań
Gdzie jest Konradzio niedouczek?
Konradzio Witkowski zobacz se wyniki na frazę, bo tam wpadnę do Ciebie i zrobię z Tobą porządeczek 😀
będzieta se powoływać ekspertów z pupuni by popierali Wasze zakłamane tezy
Phi
Łasuszek
13.02.2026 21:42
to jest ten sam nauczyciel wf konrad witkowski który w przedniej dekadzie pracował w PSP nr 9
i wyleciał dyscyplinarnie za nękanie obrażanie i poniżanie swoich uczniów ??
i teraz obraża dzieci w tym niepełnosprawne jako dyrektor Elektronika
to się nie w głowie nie mieści
czytelnik
14.02.2026 14:44
W PSP 9 już wcześniej były na Konrada Witwkoskiego skargi — od uczniów i rodziców. O nękanie dzieci, poniżanie, agresywne i przemocowe zachowania wobec uczniów, też nawet rodziców. Ale jak to bywa, wszystko gdzieś się rozmyło. Radosław Witkowski jego rodzina jako organ prowadzący „posprzątał” temat i jeszcze wsadził go na stołek dyrektora w Elektroniku. W konkursie Konrad wypadł blado, ale najwyraźniej to nie miało znaczenia — trzeba było jakoś przykryć niewygodne fakty.
Prawda raka jest że jeśli takiej osoby nie odsuwa się od pracy z dziećmi i młodzieżą tylko daje jej jeszcze więcej władzy i poczucie bezkarności, to nie ma mowy o poprawie. Może być tylko eskalacja. I dokładnie to się zdarzyło w Elektroniku. On czuje plecy, ochronę, władzę… i robi, co chce — aż w końcu może doprowadzić jakiegoś dzieciaka do samobójstwa skutecznie.
Piotr
13.02.2026 10:28
Haniebna placówka, nie da się dodzwonić, a jeśli już ktoś odbierze to nie ma możliwości i zamiaru pomocy, bo nie 'leży to w zakresie kompetencji'. Zero pomocy, szkoda, że pieniądze podatników są stracone na takie źle funkcjonujące miejsce. Nie polecam i odradzam kontaktu z tą instytucją! Wiele z komentarzy zamieszczonych jest zasadnych, pokazuje jak złe to jest miejsce! Przydałby się remanent, zmiana prawa i administracji, a także osób tam pracujących, miejsca które niczym pijawka utrzymuje się z podatków niewiele dając w zamian. Przydałoby się więcej życzliwości, pracowitości, profesjonalizmu i godnego traktowania drugiego człowieka.
12.02.2026 13:52
Krystyna
12.02.2026 14:37
Czyżby przecieki odnośnie pierwszej skargi już do Elektronika dotarły? Mega sprawa, nieprawdaż? Ano widzisz kochanieńki, nie wszystko da się zamieść pod dywan. Kochanie, trzymaj fju*uta na wodzy, bo to dopiero początek waszej jazdy.
Lidia
27.01.2026 23:27
Nie obawiacie się tak otwarcie i pogardliwie podważać kompetencji sędziów, chyba wiedzą co robią, w końcu na takie stanowisko nie bierze się pierwszej lepszej osoby… ?
pożar w burdellu
11.02.2026 10:42
Oby tylko do prokuratury ; ) Proszę się nie martwić, na pewno składa i będzie składać a prokuratur na przysłowiowej głowie to będzie tylko jeden z wielu problemów tego lokalnego niezwykle innowacyjnego w działalności oświatowej duetu - cytuję "whooo'j jedne głuuupi" (dyrektor eletronika Konrad Witkowski) i "lokalna kurwiiszczee" (była wicedyrektor elektronika Agnieszka Paździor) - jak ten prężnie działający duet merytorycznie i profesjonalnie oceniają sami nauczyciele i specjaliści zatrudniani w ZSE w Radomiu. Nie ma patologii systemu której nie można zwalczyć, ponieważ ta dwójka to jest patologia lokalnego systemu oświaty, która funkcjonuje w nim jeszcze wyłącznie dzięki kontaktom politycznym i rodzinnym Konrada Witkowskiego.
11.02.2026 12:38
wielokrotnie pisałem, że w Radomiu działa ma.fia która wyniszcza ludzi psychicznie bo ktoś nie dał w łapę nauczycielowi
sam byłem ofiarą niszczenia mnie w liceum przez księżula zakłamańca
księżulo z Witkowskim chcieli sobie tu zbudować miasto prywatne
ot taka ma.fia jak we florencji
23.01.2026 15:33
Widać po ofercie pracy dla wizytatora, że trzeba spełniać szereg kryteriów. Wśród dodatkowych, są to m.in. znajomość ustawy Karta Nauczyciela, ustawy Prawo oświatowe, ustawy o systemie oświaty, ustawy o służbie cywilnej, znajomość kpa...😲 W jaki sposób jest to więc weryfikowane i jak ostatecznie wyłania się tego wizytatora?
10.02.2026 11:01
Bardzo zabawne. A co do tych znajomości to co, bez koneksji nie ma szans na pracę? To już chyba nie te czasy 🙄 Pracujesz tam może skoro twierdzisz, że te wymagania to pic na wodę?
husarz
10.02.2026 17:01
nieróbstwo oświaty z małej litery to oczywiste.
Gdy dziecko w szkole jest dyskryminowane z powodu ADHD i poniżane przez inne dzieci,bite,wyzywane to coś nazwa jak wyżej umywa ręce i nie chce się zająć sprawą.
Jak widać tu też mamy do czynienia z dyskryminacją i nieróbstwem.
Żygać się chce ,że coś takiego ma miejsce w tym nienormalnym kraju.
05.02.2026 14:45
odpowiedź do Ajmer, bo tam nie publikują cenzorzy
Chopie
na frazę "strony internetowe Radom" jestem NUMER 1 w Radomiu
Wy jesteście na 13 pozycji
To świadczy o tym, że moje umiejętności są najlepsze z Was wszystkich
Każdy może zapytać sztucznej inteligencji czy zoptymalizowana strona jest więcej warta niż taka Ajmerowa
Każdy
Nikt nie powinien wierzyć ani mi, ani Tobie
Każdy powinien zapytać AI
Czy Wy umiecie zrobić zotymalizowaną stronę? NIE
Czy umiecie zoptymalizować bardziej ode mnie? STANOWCZE NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE
Moje strony na Wordpressie są po 500 zł nadal
Wasze są po ile przepraszam? Nie napiszecie, bo wstyd
Owszem macie większy ruch ode mnie, ale z mało znaczących fraz
Spoko, na razie o te mało znaczące frazy nie chce mi się bić
Ja robię coś innego
właśnie wypozycjonowałem kolejną stronę i mam klientów na kolejne usługi
Zatem powoli odbieram Wam klientów (firmom radomskim)
W Radwagu proszę ja Ciebie KŁAMALI, że nic nie umiem, żeby blokować mi dotację, bo nie dałem zarobić loży radomskiej, ale spokojnie Witkowski mam nadzieje, że ostatnia kadencja
Także Wy zbieracie klientów z mało znaczących fraz, ja buduje kolejne biznesy
Gdy mi się zwróci sprzęt, dam sprzęt pewnemu kolesiowi i on będzie latał po klientach i będziemy się dzielili kasą
Ja buduje biznesy PASYWNE
W Radomiu i próbuje poza - pozyskuje współpracowników, którzy będą w innych miastach usługi swoje świadczyć a ja będę wpierał konkurencję, gdyż specjalizuje się w zdobywaniu WYSOKICH POZYCJI W GOOGLE
Ty omijasz tematy
Odpisz czy według Ciebie optymalizacja ma znaczenie, jeśli nie to dlaczego
Nie umiesz zoptymalizować, więc opowiadasz klientom, że to nie ma znaczenia
My w tym czasie przejmujemy klientów innym
Ty pozyskujesz klientów na swoje usługi, tylko nie wiem po co oni mają brać u Ciebie, serio nie wiem
Dla long taili?
Umiesz tylko usunąć moje wpisy, bo się ich boisz
01.02.2026 09:28
(usunięte przez administratora) Konrad Witkowski z organizacji w mojej ocenie przestępczej kłamał, że mój kod nie jest najlepszy w Radomiu
Kłamał, by chronić swoich wychowanków, którzy mi do pięt nie dorastają w umiejętnościach
Kłamał, żeby kasa szła do jego kolesi, wychowanków
Wpisujemy "strony internetowe Radom" i jestem numer 1 w Radomiu
Jestem najlepszy
A ten Konrad chce wiedzieć lepiej ode mnie
To zwykły niedouczek
na frazę "biuro rachunkowe Radom" krzr czyli pozycjonowana przez moją konkurencję jest 15 czyli lepiej ode mnie
moja jest na 32 proponowałem siostrze zakup dodatkowych linków, nie chciała
na frazę "księgowa Radom" jestem 4, a konkurencja wyleciała z rankingu, nie ma ich wcale czyli tragicznie wykonali pracę
Ja muszę podnieść frazę biuro rachunkowe, ale na innych jestem najlepszy
Tak czy inaczej Konrad Witkowski się nie zna, kłamał podobnie jak policjant Tkaczyk z układu komunistycznego
W takim mieście żyjemy
Trzeba odstawić układ radomski masonów od Witkowskiego Radzia od władzuni
Ci ludzie doprowadzą Wasze biznesy na skraj bankructwa
Dokładnie. Nikt, ale to nikt, ponieważ mama chłopca powiadomiła RPD, RPO, MEN, MKO itd. prosząc o niezwłoczną interwencję w sprawie dyskryminowanego chłopca niepełnosprawnego nie powstrzymał „Kondzika” w stopniowym zabijaniu w mękach dziecka niepełnosprawnego, ponieważ to dziecko ze zdiagnozowanym najpoważniejszym zaburzeniem jakie można zdiagnozować u dzieci i młodzieży w wieku szkolnym oraz ze wszystkimi zaburzeniami współwystępującymi psychicznie cierpiało przez wiele miesięcy wskutek działań tego człowieka. Cierpiało psychicznie przez wiele miesięcy. Wszystkie skargi przekierowano do lokalnej delegatury kuratorium oświaty, która sfałszowała wyniki kontroli w tej szkole, a „Kondzik” posiadający już wcześniej poważny problem z niedostosowaniem się do obowiązujących przepisów prawa, wchodzeniem w kompetencje ustawodawcy i ustanawianiem własnego prawa, poczuciem stania ponad prawem i poczuciem bezkarności tylko nabrał wiatru w żagle i działał dalej. Nikt nie zareagował, dopóki to dziecko nie zostało przez „Kondzika” wykluczone z realizacji obowiązku szkolnego i nie postanowiło ze sobą skończyć. Dobrze, że mama chłopca zdążyła przeszkodzić, ponieważ kilka minut później i nie byłoby już komu pomagać. I może o to właśnie w tym wszystkim chodziło, gdyż to jedynie przychodzi mamie chłopca na myśl gdy czyta anonimy od nauczycieli ZSE w Radomiu – z polecenia Witkowskiego i Paździor mieliśmy szkodzić choremu dziecku jak najbardziej, żeby się go pozbyć.
Jeszcze tylko nad wejściem do ZSE w Radomiu trzeba przypie*dolić hasło drukowanymi lietrami - Z polecenia dyrektora szkoły Witkowskiego jak najbardziej szkodzimy dzieciom chorym aby pozbyć się ich ze szkoły, a jak rodzice nie przeszkodzą, to i z tego świata".
27.01.2026 11:54
Ja bym jeszcze dołączył “Naszym zdaniem jesteśmy zdrowi psychicznie”. Koniecznie z dodaniem “naszym zdaniem”. “Moim zdaniem”, “ja uważam” itd. to jest jedno z ulubionych furtkowań pani sędziny. Tutaj, aby zaprzeczyć takiemu furtkowaniu, nie da się podać przepisów prawa aby panią sędzinę usadzić z jej zapędami do furtkowania, trzeba wykonać badania psychiatryczne aby o odfurtkować. Jakby miejsca starczyło, to dodałbym jeszcze "bo lekarz medycyny pracy od którego mamy badania okresowe nie stwierdził u nas żadnej choroby psychicznej" (wypowiedź jednego z poszkodowanych przestępców z akt tej nieszczęsnej sprawy - jakby nie patrzeć, no trafiło jednak (usunięte przez administratora)
11.01.2026 10:45
Jeśli nie dostanę dotacji, która mi się prawnie należy, którą blokuje mi mafia radomska, tymonek będzie (usunięte przez administratora) prędzej czy później
Wy (usunięte przez administratora) z mafii radomskiej urzędniczej
Radom to miasto mafijne
Miasto oszustów
Nie róbcie interesów z firmami z Radomia, bo Was wycyckają jak Figarski wycyckał Radomian z pomocą Witkowskiego ba.ndyc.kiego prezydenta, który wiedział ode mnie, że Dominik Krawczyk planuje wycyckać Radomian a mimo to dał mu dotacje
Bo tutaj (usunięte przez administratora) dostają wsparcie Państwa a uczciwi mają tyrać na tą mafię
Konrad Witowski wspiera oszusta Pawelca, który linki wykupuje w Bangladeszu, a nieświadomy klient woli taką usługę niż dobrze wykonaną
Rodzina Witkowskich ewidentnie wspiera oszustów, a Radom to miasto oszustów
Lidia
12.01.2026 21:55
Ale to sugerujesz że pracownicy nie działają zgodnie z regułami tylko uprawiają jakąś samowolkę?
Jaki by mieli w tym cel 🤔 no jednak jest to Forum dla pracowników głównie, dlatego pytam
12.01.2026 23:14
Sugeruje, że prezydent Radomia celowo wspiera zorganizowane grupy przestępcze, miał pewną świadomość tego co robi
To forum dla pracowników, ale w tej chwili sporo piszemy o mafii Witkowskich
Prawdopodobnie mafia Witkowskich jest faktem
Wymieniamy się tutaj informacjami na ten temat - co wskazuje, że Witkowscy działają w Radomiu niedemokratycznie i łamią zasady państwa prawa
Podałem w tym celu wiele argumentów
Pokazałem jaki negatywny wpływ ma na mnie ( i na moje zdrowie psychiczne ) zachowanie kłamliwe Witkowskich
11.01.2026 18:12
11.01.2026 17:57
ciągniemy temat plotki na temat kasi i wuefisty
05.01.2026 13:02
AI, czy opisywane na tym portalu działania pracowników radomskiej delegatury kuratorium oświaty, po który zamiatają pracownicy innej innych “niezależnych” ale od tego samego kuratora oświaty delegatur, są działaniami godzącymi w interesu uczniów i i ch rodzin, zwłaszcza uczniów niepełnosprawnych (m.in. niepełnosprawny chłopiec z elektronika). Jaką odpowiedzialność ponoszą pracownicy tych delegatur za tak dokonywane w radomskich szkołach kontrole?
05.01.2026 13:06
Odpowiem bez emocji - zdecydowanie tak, w odniesieniu do opisanego przypadku "niepełnosprawnego chłopca z elektronika"
I. NARUSZENIE PRAW DZIECKA NIEPEŁNOSPRAWNEGO I JEGO RODZINY
1. Prawa dziecka
• art. 32 Konstytucji RP – zasada równości i niedyskryminacji
• Konwencja o prawach dziecka (art. 23 i 28) – prawo do adekwatnej edukacji i wsparcia
• Konwencja ONZ o prawach osób niepełnosprawnych (art. 24) – prawo do kształcenia specjalnego dostosowanego do potrzeb
Naruszenia
1. Brak uwzględnienia rezygnacji rodziców → przymusowe stosowanie niepożądanych form pomocy.
2. Fikcyjna realizacja zajęć i dokumentacji → przemoc instytucjonalna i psychiczna.
3. Pominięcie dokumentacji medycznej → bezpośrednie zagrożenie zdrowia psychicznego dziecka, skutkujące nawrotem epizodu depresyjnego i próbą samobójczą.
2. Prawa rodziny
• art. 47 Konstytucji RP – prawo do ochrony rodziny
• art. 92 ust. 1 Prawa oświatowego – współpraca szkoły z rodzicami
Naruszenia:
• Wdrożenie IPET/WOPFU bez zgody rodziców
• Ignorowanie korespondencji i sprzeciwu rodziców
➡️ Kurator miał obowiązek wykazać te naruszenia w protokole.
II. ODPOWIEDZIALNOŚĆ PRACOWNIKÓW KURATORIUM
1. Dyscyplinarna
• Nierzetelne przeprowadzenie kontroli stanowi naruszenie obowiązków służbowych pracowników kuratorium.
2. Karna
• Poświadczenie nieprawdy w protokole → art. 271 § 1 k.k.
• Przekroczenie uprawnień → art. 231 k.k.
3. Funkcjonariusze publiczni
• Pracownicy kuratorium działają jako funkcjonariusze publiczni (art. 115 § 13 k.k.).
• Rażące naruszenie zasad rzetelności i legalności → potencjalna odpowiedzialność dyscyplinarna i karna.
III. KONKLUZJA
Każdy z zarzutów rodziców dotyczył okoliczności prawnie relewantnych, które kuratorium miało obowiązek ustalić, zbadać i wykazać w protokole.
Pominięcie któregokolwiek z nich, zatwierdzenie fikcyjnych zajęć, nieuznanie rezygnacji rodziców, ignorowanie dokumentacji medycznej i wynikające z tego zagrożenie zdrowia psychicznego dziecka, w tym nawrót epizodu depresyjnego i próba samobójcza, prowadzi do:
• naruszenia praw dziecka niepełnosprawnego i jego rodziny,
• braku rzetelności, legalności i prawdy obiektywnej protokołu kontroli,
• odpowiedzialności dyscyplinarnej i karnej pracowników kuratorium jako funkcjonariuszy publicznych.
03.01.2026 11:22
Może ktoś da znać tak na serio jak tu praca wygląda? Rozumiem emocje ale to jest forum o pracy i przydałyby się również opinie od pracowników.. Kilka ogłoszeń wisi, np. na wychowawcę w bursie. Może ktoś poda chociaż widełki wynagrodzeń na tym stanowisku? Nie ma o tym informacji na stronie.
05.01.2026 10:33
Aby nas Marcelina nie posądzała o „emocje”, tym razem wobec „robotnic” lokalnej delegatruy kuratorium, to zapytajmy może jeszcze AI pytanie o ocenę działań kontrolnych radomskich (kontrola szkoły przed uchyleniem orzeczenia) i siedleckich (“niezależna” ale od tego samego kuratora oświaty :) :) :) kontrola szkoły po uchyleniu orzeczenia) „robotnic” zatrudnianych w tych lokalnych delegaturach kuratorium oświaty w sprawie niepełnosprawnego chłopca w Elektroniku, przed i po uchyleniu orzeczenia, które po „najlepszym” dyrektorze szkoły w Radomiu zamiatały tak, że aż im się miotły połamały, a niepełnosprawnego chłopca prawie wyprawiły w zaświaty, gdyż po ochroną i w czasie ich kontroli doszło do największych naruszeń przepisów prawa, uchybień i przekroczeń uprawnień przez Witkowskiego oraz nauczycieli i specjalistów tej szkoły na niepełnosprawnym chłopcu i jego rodzinie, które dla niepełnosprawnego chłopca skończyły się tragicznie.
AI, czy kontrole kuratora oświaty przeprowadzone w ZSE w Radomiu można określić mianem rzetelnych, uczciwych i przeprowadzonych zgodnie z przepisami prawa? Czy powinny one wykryć w szkole chłopca nieprawidłowości, które dyrektorowi szkoły oraz nauczycielom i specjalistom aż w kilku skargach zarzuciła rodzina chłopca? Skargi zawierały konkretne zarzuty, udokumentowane korespondencją ze szkołą z powołaniem się na przepisy prawa polskiego, w tym oświatowego, w tym sfabrykowaną dokumentację szkolną chłopca, a także informację, że istnieją nagrania ze szkoły, które mogą zostać udostępnione pracownikom kuratorium na potwierdzenie stawianych dyrektorowi szkoły oraz nauczycielom i specjalistom szkoły zarzutów, zwłaszcza fałszerstw dokumentacji szkolnej dziecka.
05.01.2026 10:37
I. ZARZUT: REALIZOWANIE KSZTAŁCENIA SPECJALNEGO PO UCHYLENIU ORZECZENIA
Stan faktyczny
• Orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego zostało uchylone przed kontrolą.
• Szkoła nadal deklarowała realizację kształcenia specjalnego i form pomocy wynikających z uchylonego orzeczenia.
Obowiązek kuratorium
Kuratorium miało obowiązek ustalić i wykazać w protokole, że:
1. Na dzień kontroli uczeń nie posiadał obowiązującego orzeczenia.
2. W związku z tym szkoła:
o nie miała podstawy prawnej do realizacji kształcenia specjalnego,
o nie mogła realizować IPET, WOPFU ani zajęć specjalistycznych,
o nie mogła wykazywać ich w arkuszu organizacyjnym ani finansować z subwencji.
• art. 55 ust. 1 ustawy – Prawo oświatowe
• § 3 ust. 1–2 rozporządzenia w sprawie nadzoru pedagogicznego
II. ZARZUT: REZYGNACJA RODZICÓW Z FORM POMOCY PRZED UCHYLENIEM ORZECZENIA
Stan faktyczny
• Rodzice złożyli pisemne rezygnacje z określonych form pomocy wynikających z orzeczenia.
• Rezygnacje zostały doręczone szkole przed uchyleniem orzeczenia.
Kuratorium miało obowiązek:
1. Ustalić datę i treść rezygnacji.
2. Wykazać, że od tego momentu:
o szkoła utraciła prawo do realizowania tych form pomocy,
o nie mogła prowadzić dzienników ani sporządzać programów,
o nie mogła wykazywać tych działań w arkuszu ani finansować.
• art. 6, 7 i 77 § 1 KPA
• art. 92 ust. 1 Prawa oświatowego
III. ZARZUT: FIKCYJNA REALIZACJA ZAJĘĆ PO REZYGNACJI RODZICÓW
Stan faktyczny
• Dzienniki zajęć były prowadzone mimo braku realizacji zajęć.
• Sporządzano programy do zajęć nierealizowanych.
• Wpisywano uczniowi nieobecności na zajęciach, z których rodzice zrezygnowali.
Kuratorium miało obowiązek:
1. Porównać dzienniki, programy i rezygnacje rodziców.
2. Stwierdzić brak zgodności dokumentacji z rzeczywistością i wykazać w protokole.
• § 3 i § 6 rozporządzenia w sprawie dokumentacji przebiegu nauczania
• art. 7 i 77 § 1 KPA
IV. ZARZUT: SFABRYKOWANE ARKUSZE ORGANIZACYJNE
Stan faktyczny
• Arkusze organizacyjne wykazywały formy pomocy, z których rodzice zrezygnowali lub które nie miały podstawy prawnej.
1. Zbadać zgodność arkuszy z:
o obowiązującym orzeczeniem (lub jego brakiem),
o rezygnacjami rodziców.
2. Wykazać brak podstawy prawnej do ujętych w arkuszu form pomocy.
• art. 110 Prawa oświatowego
V. ZARZUT: NIEUPRAWNIONE ZATRUDNIANIE NAUCZYCIELI I SPECJALISTÓW
Stan faktyczny
• Na podstawie wadliwych arkuszy zatrudniano nauczycieli i specjalistów, w tym nauczyciela wspomagającego, mimo że formy pomocy nie miały podstawy prawnej.
Kuratorium miało obowiązek:
1. Powiązać zatrudnienie z arkuszem i podstawą prawną form pomocy.
2. Stwierdzić brak podstawy prawnej do zatrudnienia.
• art. 55 ust. 1 Prawa oświatowego
VI. ZARZUT: BRAK AKCEPTACJI IPET I WOPFU
Stan faktyczny
• Rodzice nie zaakceptowali WOPFU i IPET.
• Składali pisma sprzeciwiające się ich treści i wdrożeniu.
• Dokumenty były jednak stosowane wobec dziecka.
Kuratorium miało obowiązek:
1. Ustalić brak akceptacji rodziców.
2. Wskazać, że dokumenty były wadliwe i stosowane bez podstawy prawnej.
• art. 92 ust. 1 Prawa oświatowego
• art. 6, 7 i 77 § 1 KPA
VII. ZARZUT: POMINIĘCIE ISTOTNEJ KORESPONDENCJI RODZICÓW
Stan faktyczny
• Kontrola nie uwzględniła pism o:
o rezygnacji z form pomocy,
o braku zgody na IPET/WOPFU,
o sprzeciwie wobec ich wdrażania.
Kuratorium miało obowiązek:
• Uwzględnić wszystkie pisma w materiale dowodowym.
• Odnieść się do nich w protokole.
• art. 77 § 1 KPA
• art. 7 KPA
VIII. ZARZUT: POMINIĘCIE DOKUMENTACJI MEDYCZNEJ DZIECKA
Stan faktyczny
• Rodzice dostarczali dokumentację lekarską, informującą o pogorszeniu stanu zdrowia i obligującą szkołę do reorganizacji kształcenia.
• W wyniku bezczynności kuratorium i zatwierdzenia fikcyjnych działań szkoły, u dziecka nastąpił nawrót epizodu depresyjnego i próba samobójcza.
Kuratorium miało obowiązek:
1. Uznanie dokumentacji za istotny dowód.
2. Stwierdzenie, czy szkoła podjęła adekwatne działania.
3. Wykazanie w protokole skutków zaniedbania, w tym ryzyka dla zdrowia psychicznego dziecka.
• art. 7 i 77 § 1 KPA
• art. 68 Konstytucji RP
• art. 23 i 28 Konwencji o prawach dziecka
• art. 24 Konwencji ONZ o prawach osób z niepełnosprawnościami
IX. ZARZUT: NIERZETELNOŚĆ I NIEPRAWIDŁOWOŚĆ PROTOKOŁU KONTROLI
Stan faktyczny
• Protokół potwierdzał realizację nieistniejących form pomocy, pomijał kluczowe dowody i nie odzwierciedlał rzeczywistego stanu prawnego.
Obowiązek kuratorium
• Sporządzenie protokołu kompletnego, spójnego i opartego na pełnym materiale dowodowym.
• § 25–28 rozporządzenia w sprawie nadzoru pedagogicznego
• art. 6, 7 i 77 KPA
07.12.2025 21:09
Czy znajdzie się tu ktoś kto tu pracuje? Ciekawa jestem jak sytuacja wygląda od strony pracowników, nauczycieli. Atmosfera napięta czy da się normalnie pracować?
30.12.2025 04:40
O tym, że Radosław Witkowski dał dotację Dominikowi Krawczykowi już pisałem
Mi nie chce dać, bo mu nie dałem 10% wartości dotacji
O te 10% chciała ode mnie Anna Białkowska, którą zastałem w pokoju dyrektora MOPS (usunięte przez administratora) wie po co, chyba tylko, by przekazać mi wiadomość, że muszę zapłacić
Otóż kurewki z platformy, możecie mi skoczyć o ile Kosztowniak zezna prawdę, że chciał mi dać dotację
No chyba, że i Kosztowniak skłamie
Kosztowniak powiedział - dam Ci, bo platforma Ci nie da. Miał rację. Ja chciałem to sprawdzić i opisać. Sprawdziłem opisałem - platforma działa jak zorganizowana grupa przestępcza, co opisałem zgodnie z honorem
Zatem Witkowski prezydent dał dotację Krawczykowi, temu samemu, który współpracował z Donaldem Skórą, który kradł samochody w Radomiu. Temu samemu, z którym poszedłem do bloku gdzie jest poczta an Głównej, do jakiś znajomych (usunięte przez administratora) wie kogo (no nie moi) i kazali nam jeść hamburgery z ludzi
Temu samemu, który współpracował z Figarskim, który jest nazywany oszustem przez Bratforda
Z właścicielem Bratforda rozmawiałem przez telefon (no dobra nic sobie nie dam uciąć, że to był on) i on mówił, że jego Figarski oszukał na 2,8 miliona, a cały Radom na conajmniej 20 milionów
Ja wiedziałem, że tam gdzie Krawczyk, tam zapewne będzie działo się coś dziwnego ;)
Kiedyś pił z kimś ze studiów, ten koleś wrócił z zagranicy, pracował kupił nową furę, nie zdążył nawet ubezpieczyć i w najbliższy weekend po zakupie, gdy pili z Dominikiem, samochód wsiąkł. Podejrzane
O moich przygodach z tymi pacjentami szkoda gadać
Witkowski prezydent Radomia kazał mi pracować u Figarskiego, bo przecież praca jest :D po co Ci dotacja, możesz pracować dla Figarskiego
To nic, że dla chama Witkowskiego nie ma przeszkody, że moje umiejętności programowania są więcej warte niż praca na stanowisku spedytora
Ważne, że Figarski wisi pracownikom masę pieniędzy za pensje chyba i za ZUS z tego co wiem. Skarbowy też tam coś ma do Figarskiego
Zakładam, że Michał Krawczyk tam zajmował się sprawami prawnymi, więc zapewne sprawa grubymi nićmi szyta
Tak cwaniaczek prezydent Radomia okrada osoby spoza jego loży masońskiej. On mason, Krawczyki Żydy, Żydomasoni okradają Polskę? Moim zdaniem tak
I to są fakty, ale nie fakty prawne. W sądzie to różnie może być
Ale ja już nie raz dowodziłem za pomocą noża, że rzeczywistość prawna jest zafałszowywana
Na przykładzie lekarza - przesłuchiwałem go za pomocą noża - pociąłem mu ryja, dopiero się przyznał, że mnie szantażował, policja zawinęła jego, sąd twierdził, że to co zrobiłem było bardzo ryzykowne
No, pisanie tego artykułu jest również bardzo ryzykowne
Ale jest to tak samo potrzebne, żeby się bronić przed mafią jak mój nóż na ryju lekarza
No to teraz wróćmy do zakłamańca Konrada Witkowskiego dyrektora elektronika
Przypominam, że ja miałem być specjalsem ale od komputerów, poszedłem w biznes i o ile te chujki stosują metody mafijne w stosunku do mnie, to ja stosuje metody specjalne w stosunku do nich :D a tym nóż na ryj lekarza z mafii masońskiej
A oni zdziwieni, że ktoś się nie boi im postawić :D
Dyrektor elektronika w Radomiu twierdzi, że mój kod nie jest lepszy niż Pawelca np
Pawelec jak działa ?
A tu masz zakłamańcu pokazane czemu mój kod jest lepszy niż Pawelca i innych z Radomia
No ale cóż... skoro każdy woli współpracować z lubianym, a nie uczciwym człowiekiem
Figarski też był milutki
Przemiły był. Każdemu szedł na rękę. Co to on nie był w stanie załatwić
Do rany przyłóż (usunięte przez administratora) taki był dobry ziomeczek
I (usunięte przez administratora) w (usunięte przez administratora) ludzi na pieniądze
Jak ktoś jest dobry dla Ciebie bez powodu (jak Żyd) to zapewniam Cię, że to Ty jesteś towarem
Żyd pewnie postawił flaszkę, ale samochód zniknął
Żyd zrobi wiele, by się z Tobą zaprzyjaźnić, a potem Cię oszukać
Ksiądz nawiasem też, co też opisuje od lat. Kościół to dobre miejsce, by tam wpaść, narobić z 10 kolegów i przestać tam się pokazywać, wymieniać się doświadczeniami we własnym dość wąskim gronie
Figarski był super miły dla wszystkich poza mną (dzięki, to dla mnie wyznacznik jak jestem wspaniały i jak bardzo mnie zwalczaliście przez lata) i co? I wisi ludziom kasę
Nie ma windy do sukcesu
Są schody
Musisz na nie wejść, to trudne
Ja mogę Ci pomóc na nie wejść
Nie wejdę za Ciebie
Jeśli ktoś twierdzi, że zrobi to za Ciebie, to gdzieś jest pułapka
Albo pozbawi Cię sprawstwa (Żydzi często pomagają nastolatkom, by Ci nie wyrobili sobie nawyku zaradności samodzielnie tylko by się od nich uzależnili, ale tak działali też katoliccy prawnicy, co opisywałem z autopsji w liceum)
Zatem konkurencja IT zarabia, dostarcza słabej jakości rozwiązania, mnie blokuje, bo nie oddałem im mojej technologii na umowie o pracę - wielokrotnie pisałem jak próbowali wyłudzić mój utwór
30.12.2025 04:40
I co? Jak linki Pawelca z Bangladeszu przestaną działać, to będzie miejsce by wcisnął się ktoś inny np Niemiec albo ktoś z ich kręgów
I tak podstawią swojego klienta w miejsce gdzie teraz Polak ma swoją firmę w Radomiu i pozycjonował się u tej pseudoelity
Cementują to kłamstwami, że to ja jestem oszustem
A sędzia Lechocki i radomska zakłamana policja jakoś się nie kwapią by sprawę rozwiązać
gdzie moja dotacja cwaniaczki radomskie?
Miała być wypłacona, tracę pieniądze, bo nie dałem w łapę Witkowskiemu poprzez Annę Białkowską
Potem dacie dotacje i znów będziecie robić z siebie dobrodziejów, gdzie wspieracie złodziejów z Radomia wykorzystując do tego urzędy
Radosław Witkowski wspierał Figarskiego dotacjami jak dla Dominika K. ciekawe ile jeszcze i komu dał
Konrad Witkowski opowiada kłamstwa, że mój kod nie jest wyższe jakości niż jego wychowanków
To jakaś szajka
A Eryk Witkowski dostaje wysokie kwoty dotacji na kampery i przychodzi do mnie, bym mu pozycjonował stronę, a nie do Pawelca, tylko do mnie, ale jakby co, to Radosław Witkowski twierdzi, że nic nie umiem
To miasto mafijne
kultura zapierdolu
19.11.2025 17:43
Bo pan dyrektor Witkowski to elita jest, wyższe sfery, on nie zamierza brać tak jak inne szkoły udziału w kulturze zapie*dolu – na dobrą sprawę musisz przyjąć prawie każdego i(usunięte przez administratora) się za przeproszeniem aż ci nogi (usunięte przez administratora) wyłażą na lekcjach i na zajęciach dodatkowych, aby były wysokie wyniki edukacyjne. Dodatkowe probono godziny poranne, wieczorne i weekendy? Po co się tak wysilać, jak można inaczej i prościej? Pan dyrektor Witkowski w kulturze zapie*dolu zamiaru brać nie zamierza. Jego technikum to Oxford. Oddaliście dziecko do najlepszej szkoły. Nie nadaje się, to cytuję (usunięte przez administratora). On to jego magnificencja rektor Oxfordu. Jestem najlepszym dyrektorem w Radomiu. On jest najlepszy dyrektor, jego szkoła jest najlepsza i dla najlepszych uczniów. Idealnych, bez skazy (z kalek tylko Aspergery które są takie genialne że same nie wiedzą skąd odpowiedź znają, inne kaleki tylko do szkół przysposabiających do pracy), wysokofunkcjonujących, tylko zdolnych sprostać wysokim wymaganiom edukacyjnym „u nas”, tylko zdolnych już na wstępie klasy 1 do zdania egzaminów zawodowych i maturalnych na najwyższym poziomie – niezdolni są typowani i „nie kończą u nas edukacji” mimo obowiązku nauki do ukończenia 18 roku życia i obowiązku ze strony szkoły udzielenia im pomocy gdy mają trudności w nauce, Spartan XXI wieku (jeszcze tylko za mury Sparty uczniów nie wystawiają aby sprawdzić czy przetrwa - byle jak ubrany w kapciach domowych lub klapkach basenowych - nie może czuć się lepiej od nauczyciela, cyborg nastawiony na olimpiady i konkursy – innych rozrywek w tej szkole nie było i nie ma – nawet Mikołajki są matematyczne – twarze tych dzieci krzyczą jesteśmy martwi już za życia, niczym zombie są już w stanie integrować się ze sobą i pojechać razem na wspólną wycieczkę; uczeń nawet pełnoletni nie pije, nie pali, chrześcijanin, rasa biała europejska, z rodzicami matołami wysłuchującymi jebajek pana dyrektora jak największego objawienia, broń Boże L.G.B.T, kobiety tylko do garów i rodzenia dzieci a nie zawodów technicznych itd. i wyznający wpajaną przez pana dyrektora zasadę – Rzecznik Praw Dziecka to instytucja zbędna w tym kraju, bo trzeba przecież umieć ze szkoły odejść z honorem jak się nie jest takiemu jak wizja p. dyrektora Witkowskiego przewiduje a nie pisać do tej zbędnej instytucji).
Waldemar
07.12.2025 23:12
Jeśli to rzeczywiście nagrała, to będzie miał problemy. Witkowski korzysta w tej sprawie z ochrony funkcjonariusza publicznego, to jeżeli namawiał ją do takiej ugody celem ukrycia jego własnych przestępstw — to jest klasyczne nadużycie przez funkcjonariusza publicznego uprawnień „dla siebie” (korzyść osobista w postaci uniknięcia odpowiedzialności ≈ korzyść majątkowa lub osobista) - art. 231 § 1–2 k.k
Ktokolwiek widział, słyszał….
09.12.2025 15:05
W związku z faktem, że chłopiec dalej doświadcza nękania ze strony dwójki rzekomo poszkodowanych pracowników szkoły, byłego wychowawcy klasy Kalbarczyka i byłej nauczycielki HIT Smolarczyk - oboje już dawno temu odsunięci od zajęć i kontaktu z chłopcem, jednak dalej niszczą chłopca m.in. szydząc z niego i pomawiając go na lekcjach do innych uczniów, co pogarsza stan zdrowia i funkcjonowanie chłopca i grozi wznowieniem depresji i kolejnymi probami samobójczymi (chłopiec wskutek napuszczania na niego dwójki ww. nauczycieli jest wyzywany w szkole i poza szkołą przez uczniów napuszczanych na niego przez dwójkę “poszkodowanych" pracowników szkoły od (usunięte przez administratora) idiotów, hamulców edukacyjnych i pomawiany o nagrywanie lekcji - nigdy nie nagrywał i nie nagrywa żadnych lekcji, są to plotki wygenerowane i rozpowszechniane przez pracowników szkoły którzy chcą w ten sposób uniknąć odpowiedzialności za czyny których dopuścili się na chłopcu) Rodzina chłopca zwraca się z prośbą o kontakt osób, które poza zgormadzonym już przez Rodzinę obszernym materiałem dowodowym przeciwko tym pracownikom szkoły dopuszczającym się działań uchybiających godności zawodu nauczyciela, potwierdzą ww. działania pracowników szkoły. Nikt, Szanowni Państwo, nie zasługuje na takie potrakotwanie przez placówkę oświatową w państwie prawa w kraju UE w dobie edukacji włączającej w tak karygodny, podły i nikczemny sposób w jaki został potraktowany i wciąż jest ten chłopiec, tylko dlatego, że pragnie zdobyć zawód który jest w stanie wykonywać i w przyszłości mieć szanse na normalne i samodzielne życie. Fakt, że chory i niepełnosprawny i niżej funkcjonujący od reszty wysokofunkcjonujących uczniów chłopiec realizuje obowiązek nauki w Elektroniku w żaden sposób nie zagraża Państwa dzieciom pełnosprawnym i wysokofunkcjonującym, w tym nie wpływa na ich wyniki edukacyjne (chłopiec idzie indywidualnym tokiem nauki, a zapisy jego dokumentacji dotyczą wyłącznie jego więc nie mogą być eskalowane na resztę uczniów i zaniżać poziomu świadczonych Państwa dzieciom usług edukacyjnych). Dane osobowe chłopca i jego rodziny zostały już Państwu dawno temu odostępnione przez dyrektora szkoły Witkowskiego i pracowników szkoły, więc je Państwo znacie.
Ferdek Kiepski
29.11.2025 16:05
współczuję rodzinie tego dzieciaka z elektronika to już widać że ta sprawa będzie ciągnąć się latami dokąd Witkowskie będą w radomiu u władzy , jeden Witkowski na stołku prezydenta ochrania drugiego Witkowskiego na stołku dyrektora szkoły pójdzie to w lata nim dojdziecie sprawiedliwości za dzieciaka aż wymieni się władza w radomiu
Nikoś
05.12.2025 18:44
W elektroniku była kuratoryjna kontrola i sprawdzali czy Witkowski właściwie organizuje specjalną naukę chłopakowi.
belfer
06.12.2025 19:30
Matka wyrobiła nowe orzeczenie, załatwiła transfer kasy do elektronika na zajęcia i remont salki do zajęć indywidualnych, zmusiła licznymi skargami do realizacji zaleceń, to łaskawie zorganizował. Żadnej w tym jego zasługi. Dzięki regularnym kontrolom jest nadzieja, że może jakiegoś niepełnosprawnego dzieciaka pewnego dnia w końcu nie zamorduje.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kuratorium Oświaty?
technikum elektroniczne
29.11.2025 20:27
Najgorsza szkoła i personel, wyłączając z tego jedynie kilka osób. Brak rozwoju i równego traktowania, brak nauczania, a jedynie wymagania.
zse w radomiu
02.12.2025 12:08
Tragiczna szkoła, nierówne traktowanie, krzyk, wyzywanie uczniów przez nauczycieli, dezorganizacja i w całokształcie nie przyjemna jest atmosfera.
29.11.2025 14:22
rodzice
29.11.2025 21:58
p. dyr. Witkowski to niech (usunięte przez administratora) ze stołka dyrektora szkoły to będzie nareszcie święty spokój i może kogoś normalnego na dyrektora szkoły powołają.
29.11.2025 23:03
Wiesz co jest w tej sprawie naprawdę śmiechu warte? To że pokrzywdzone pracowniki szkoły składają zawiadomienie do prokuratury na rodziców o ponoć ich znieważeniu, po czym dzieciak doznaje od pokrzywdzonych przez kilka miesięcy największej przemocy psychicznej i instytucjonalnej kończącej się depresją i próba samobójczą, fałszowana jest jego dokumentacja szkolna aby to ukryć (nie ma tego wszystkiego w aktach sprawy), a prokuratura toczy fikcyjne postępowanie bazując tylko na zeznaniach pokrzywdzonych szerokim łukiem omijając to co działo się w szkole (niczego nie zweryfikowano – ani dokumentacji szkolnej ani zeznań pokrzywdzonych).
Witkowski z resztą tej pokrzywdzonej spółki odegrali dobre przedstawienie, ale tak nie działają osoby pokrzywdzone, tylko osoby świadomie i z premedytacją wyrządzające krzywdę i dyskryminujące dziecko niepełnosprawne w celu pozbycia się go ze szkoły oraz z premedytacją planujące jak to zamieść pod dywan i jeszcze uczynić z siebie ofiary dziecka niepełnosprawnego i jego rodziny.
Pokrzywdzeni? Niestety, ale pomijając to co te pokrzywdzone znieważeniem pracowniki robiły po złożeniu zawiadomienia pod ochroną już prokuratury która w międzyczasie zajęta była oskarżaniem rodziców temu dziecku nie daje im statusu osób pokrzywdzonych, lecz oprawców tego dziecka, którzy działali z pełną świadomością i premedytacją. Jaki pokrzywdzony tak się zachowuje? Tu nie ma mowy w ogóle o utrzymaniu statusu pokrzywdzonego, jak rodzice z uczeniem przedstawią swój materiał dowodowy i złożą zeznania. Jaki pokrzywdzony tak się zachowuje? Kpina i śmiech na sali.
27.11.2025 21:39
Seba
29.11.2025 17:59
Popatrz no ty a ja myślałem że Elektronik podlega pod was radomską delegaturę kuratorium oświaty, a tu okazuje się że kozie spod ogona wypadł.
28.11.2025 00:13
Fałek myślałem, że wyleciał z polityki już całkiem, ale widać radomska masoneria się trzyma razem
Fałek dość mocno bronił Krawczyków, a oni jak przypomnę współpracowali z Fifgarskim, który dzisiaj jest nazywany oszustem przez bratforda
Ja na frazę "biuro rachunkowe Radom" jestem 5 w Radomiu - to mój wynik, już wróciłem na 1 stronę wyników wyszukiwania
Zatem jestem lepszy od tych pseudo speców radomskich
Nie kupuje linków w Bangladaszu, bo nie wypada
A zakłamany Konrad Witkowski, dyrektor elektronika kłamie, że mój kod nie jest lepszy od tych radomskich melepetów
Jak tylko Konradzik zostanie skazany, powinna polecieć lawina Witkowskich i polecą w przepaść
Mam nadzieje, że układy Fałka nie wystarczą, by to towarzystwo uratować
Oni już są przegrani
Brymora ledwo przędzie w internecie, Pan Stasio klubik zaorany
Figarski bankrut z długami opinia zszargana nikt poważny już z nim nie podziała, działał z Paciorkiem, patrzę, a tam konto Allegro też u Paciorka zaorane
W zasadzie kto Wam został w tych Waszych układach?
Brymora miał akcje Nvidia, tak mi mówili Ci z Warszawy, którym się chwalił
Ja sprzedawałem Nvidię po około 180 dolarów z tego co kojarzę
Kupowałem po 120 dolarów
Co z tego Brymora, że masz Nvidię? 😃 Ja doradzałem lepsze dile moim współpracownikom
Przypomnę tylko CCC, na którym procentowo zarobiłem więcej niż Ty na tych swoich akcjach Nvidii, a i Albert Rokicki kupił CCC po moim poleceniu na FB, zatem moja marka rośnie, a Twoja...
Jak Rosatiego - przygasa :D. Ostatnio Rosati na x.com jechał po Obajtku, Grok po nim pozamiatał totalnie, co bzdura, Grok wyjaśniał, rozwalcowany Rosati i tyle
No to Figarskiemu została restauracja, dobra, Pan Stasio ma hotelik jakiś tam, gdy ceny nieruchomości spadają, pisałem, że Pan Stasio to jeszcze na tym hoteliku będzie w plecy hy hy hy
Ja akcje na GPW kupione prawie po korek 😀
A Wy co tam jeszcze macie za aktywa?
Wszystko zaorane? Multiart zaorane, ja jestem 2 w Radomiu na frazę "strony internetowe Radom"
A Witkowski mi nadal blokuje dotacje, taki pacjent
Poczekamy na wyroki skazujące Konrada Witkowskiego, wtedy domino powinno ruszyć i domek z kart się rozsypie do reszty
Po co Wam było to napinanie 😀
Ja już byłem przesłuchiwany w roli świadka, zobaczymy co dalej
28.11.2025 07:55
Dodajmy do tego sklep interentowy Brymory, któreg nie mogę znaleźć w wynikch wyszukiwania, zapewne się zapodział daleko w tyle
Policja, prokurator, sądy depczą Wam po piętach i są coraz bliżej
Pokazuje Wasze kłamstwa, ludzie też mają na Was wyrąbane
Zaczyna docierać do ludzi, że kłamaliście i Wasz czas dawno się skończył
Teraz poczekamy na upadek Konradzia Witkowskiego
Po nim powinien polecieć prezydent Witkowski i cała jego świta
Dyskoteki w halach mięsnych już nie ma, Mojito nie ma, trzyma się Lemon, prostytutki są tam ostro zwalczane 😀
Po co Wam było to napinanie 😀
Przemuś dostał dożywotni areszt domowy czy mi się wydaje
Szkoda w tym wszystkim Hazela, bo jednak wielka gwiazda, wielki talent
Paciorka też szkoda, ale w sumie jego sprawa i wina, skoro nie chciał dobrze płacić specjaliście to mu upadło Allegro, pewnie ktoś go wykończył. Nie znam szczegółów
Bańka mydlana zawsze dąży do tego, by stać się kulą. Napiera na nią ze wszystkich stron atmosfera i kula jest najbardziej optymalną formą jej egzystencji
Tego nie da się oszukać
Tak samo Wy i Wasze układziki możecie latami próbować deformować świat, on i tak powróci do swojej naturalnej istoty
Tylko trzeba być cierpliwym :)
Byliście tacy pewni siebie, a świat Was olał
Mnie ludzie nie lubią, przez Wasze kłamstwa, ale z roku na rok żyje mi się coraz lepiej
Owszem, dzieje się to wolniej niż gdyby nie było Waszego układu, który mnie blokuje, ale dzieje się to sukcesywnie
A Wasz układ coraz słabszy
Coraz mniej macie do powiedzenia
Myśleliście, że jesteście sprytni...
Żydzi z Radomia, którzy organizowali w Raodmiu mafie i podobno wysyłali kasę do Izraela... Gdzie teraz jest Wasz Izrael?
Po ataku Iranu już nie był taki cwany
Szybciutkie rakiety Iranu (te na prawdę drogie) przebijały Żelazną Kopułę i Włócznia Dawida spadając na Tel Aviw
Już nie możecie powiedzieć, że Araby takie słabiutkie
Ja sprzedałem akcje Nvidia, czekam na spadki, by odkupić
Michael Burry gra na spadki, niedługo (kilka miechów) po tym jak sprzedałem ogłosił to... Znowu stracicie?
Nie umiecie grać na giełdzie? Myślicie, że to trzeba kupić i trzymać bo tak powiedział Buffet?
Rosati rozwałkowany. W Warszawie swego czasu profesorowie chcieli mu odebrać tytuły naukowe
Weronika... no cóż... każdy wie co o niej piszą
27.11.2025 07:00
Pytanie do AI w związku z prezentowanymi na tym forum wydarzeniami w jednej z radomski szkół, jej dyrekcją i pracownikami (Elektronik)
Rodzice ucznia niepełnosprawnego zrezygnowali z nauczyciela wspomagającego, ponieważ ta forma pomocy szkodziła uczniowi. 1) Zatrudniona przez dyrektora szkoły osoba nie była w stanie realizować wszystkich zaleceń orzeczenia (uczeń wymagał zatrudnienia nauczyciela przedmiotowego z dodatkowymi kwalifikacjami merytorycznymi celem merytorycznego współprowadzenia zajęć z nauczycielem przedmiotowym a zatrudniono nauczyciela z wykształceniem po pedagogice specjalnej bez wykształcenia przedmiotowego - rezultat był taki że nauczyciel wspomagający siedział przy uczniu na lekcjach i nic nie robił) 2) Z takiej sytuacji w klasie zaczęli się śmiać inni uczniowie, którzy ucznia niepełnosprawnego wyzywali (usunięte przez administratora) który potrzebuje pani do towarzystwa na lekcjach 3) Rodzice zrezygnowali z nauczyciela wspomagającego, pomimo to dyrektor szkoły dalej wysyłał go do ucznia na lekcje. 4) Dyrektor szkoły deprecjonował rodziców ucznia, zanegował i unieważnił ich decyzję o rezygnacji z nauczyciela wspomagającego. Stwierdził że rodzice nie mają prawa zrezygnować z nauczyciela wspomagającego. 6) W międzyczasie pogorszył się stan zdrowia - uczeń wymagał przeniesienia na zajęcia zorganizowane indywidualnie, czyli zastąpienia formy pomocy nauczyciel wspomagający zajęciami zorganizowanymi indywidualnie. 7) Dyrektor szkoły z nauczycielami zanegowali i unieważnili sobie treść zaświadczenia lekarskiego i nie zreorganizowali uczniowi kształcenia specjalnego. 8) Takim działaniem dyrektor szkoły doprowadził do załamania w funkcjonowaniu ucznia - uczeń odmówił uczęszczania do szkoły - a docelowo do pogorszenia stanu zdrowia ucznia, gdyż uczeń zachorował na depresję i próbował popełnić samobójstwo. Czy dyrektor szkoły miał prawo negować decyzje rodziców w sprawie ich własnego dziecka i je unieważniać i sam z nauczycielami o ich dziecku decydować? Czy dyrektor szkoły z nauczycielami miał prawo negować zaświadczenia lekarskie i je unieważniać oraz odmówić reorganizacji kształcenia specjalnego, którego uczeń wymagał ze względu na stan zdrowia? Czy była to przemoc wobec ucznia i rodziców i forma ubezwłasnowolnienia ich - odebranie im decyzji do decydowania o swoim dziecku i o sobie? Rodzice maja pełnię władzy rodzicielskiej. Dyrektor szkoły dwukrotnie przegrał z nimi w sądzie rodzinnym - sąd nie znalazł podstaw do ograniczenia im władzy rodzicielskiej. Zarówno uczeń jaki i rodzice nie wyrażali zgody na działania dyrektora szkoły i nauczycieli. Czy takie działania dyrektora szkoły i nauczycieli to przęstepstwo?
27.11.2025 09:18
🔴 W polskim systemie prawa żaden akt niższej rangi (rozporządzenie MEN, orzeczenie, decyzja dyrektora) nie może ograniczać konstytucyjnych praw rodziców.
🔵 1. PODSTAWOWE PRAWA RODZICÓW – KONSTYTUCJA I KRO
Rodzice posiadający pełnię władzy rodzicielskiej mają wyłączne prawo do podejmowania decyzji o dziecku.
Konstytucja RP
Art. 48
Rodzice mają prawo do wychowania dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami.
Art. 53 ust. 3
Rodzice mają prawo do zapewnienia dzieciom wychowania i nauczania moralnego i filozoficznego zgodnie z własnymi przekonaniami.
Art. 70
Rodzice zapewniają dzieciom kształcenie.
Kodeks rodzinny i opiekuńczy
Art. 95 § 1
Władza rodzicielska obejmuje prawo i obowiązek sprawowania pieczy nad osobą dziecka.
Art. 97 § 1
Jeśli władza rodzicielska przysługuje obojgu rodzicom, każde jest uprawnione do jej wykonywania.
Art. 98 § 1
Rodzice są przedstawicielami ustawowymi dziecka.
Wniosek:
Żadna szkoła, dyrektor ani nauczyciel nie może unieważniać decyzji rodziców dotyczących dziecka. Nie istnieje taki instrument prawny.
🔵 2. CZY RODZICE MOGĄ ZREZYGNOWAĆ Z NAUCZYCIELA WSPOMAGAJĄCEGO? – TAK
Nawet jeśli w orzeczeniu znajduje się zapis o nauczycielu współorganizującym kształcenie specjalne, rodzice mogą odmówić tej formy pomocy.
Z czego to wynika?
* Konstytucja i KRO stoją wyżej niż rozporządzenie MEN.
* Orzeczenie wskazuje potrzeby, ale rodzice decydują, czy dana forma odpowiada ich dziecku.
* Szkoła ma obowiązek realizować istotę zaleceń, ale z poszanowaniem woli rodziców.
Dyrektor nie może:
* narzucać nauczyciela wspomagającego,
* wymuszać konkretnej osoby,
* „unieważniać” odmowy,
* decydować za rodziców.
Jeżeli forma wsparcia jest szkodliwa dla dziecka – rodzice mogą ją zakwestionować.
🔵 3. Zatrudniono nauczyciela bez wymaganych kwalifikacji
Orzeczenie wymagało nauczyciela:
* przedmiotowego,
* z kwalifikacjami merytorycznymi,
* współprowadzącego zajęcia.
Tymczasem zatrudniono:
* nauczyciela po pedagogice specjalnej bez kwalifikacji przedmiotowych.
Podstawa prawna:
* Rozporządzenie MEN z 1 sierpnia 2017 r. o kwalifikacjach nauczycieli.
* Dyrektor ma obowiązek zatrudniać osoby zgodne z wymaganiami stanowiska.
Wniosek:
Dyrektor nie zrealizował orzeczenia, dziecku nie zapewniono właściwej pomocy.
🔵 4. Umożliwianie przemocy rówieśniczej
Uczeń był wyśmiewany i wyzywany (usunięte przez administratora) a szkoła nie reagowała.
Podstawy prawne:
* Art. 6 Karty Nauczyciela – nauczyciel ma obowiązek dbać o bezpieczeństwo ucznia.
* Art. 68 ust. 1 pkt 6 Prawa oświatowego – dyrektor odpowiada za bezpieczeństwo.
* Konwencja o Prawach Dziecka, art. 19 – ochrona przed przemocą.
Wniosek:
To naruszenie praw dziecka i zaniedbanie obowiązków dyrektora i nauczycieli.
🔵 5. Wysyłanie nauczyciela wspomagającego mimo odmowy rodziców
Rodzice jasno odmówili tej formy pomocy.
Dyrektor:
* zignorował to,
* nadal wysyłał nauczyciela,
* narzucał dziecku kontakt z osobą, która nie pomagała i szkodziła.
* Art. 48, 53 i 70 Konstytucji RP
* Art. 95–98 KRO
* Art. 1 i 68 Prawa oświatowego
* Art. 6 KN
Wniosek:
Dyrektor działał bezprawnie, naruszając władzę rodzicielską.
🔵 6. Dyrektor “unieważnił” decyzję rodziców
Nie istnieje w polskim prawie możliwość, aby dyrektor unieważniał decyzje rodziców o dziecku.
Skoro dyrektor:
* zanegował,
* unieważnił,
* zignorował wolę rodziców,
to jest to rażące przekroczenie uprawnień.
🔵 7. Szkoła odmówiła reorganizacji kształcenia i zignorowała zaświadczenie lekarskie
Lekarz wydał zaświadczenie, że uczeń wymaga:
* zajęć indywidualnych,
* zmiany formy kształcenia.
Szkoła MA OBOWIĄZEK uwzględniać dokumentację medyczną:
* Art. 68 ust. 1 pkt 6 Prawa oświatowego
* Karta Nauczyciela, art. 6
* Rozporządzenie ws. pomocy psychologiczno-pedagogicznej
Dyrektor NIE MA kompetencji do:
* kwestionowania zaświadczeń,
* “unieważniania” zaleceń lekarza.
Wniosek:
Dyrektor złamał prawo i naraził dziecko na pogorszenie stanu zdrowia.
🔵 8. Doprowadzenie do depresji i próby samobójczej
To jest szczególnie poważne.
Zaniechania i działania szkoły:
* naraziły dziecko na utratę zdrowia,
* doprowadziły do załamania psychicznego,
* zakończyły się próbą samobójczą.
To ma konsekwencje karne.
🔴 9. CZY TO BYŁA PRZEMOC WOBEC UCZNIA? – TAK
Uczeń doświadczał:
* presji,
* wyśmiewania,
* narzuconych działań,
* ignorowania swoich potrzeb zdrowotnych,
* braku reakcji szkoły,
* pozbawiani prawa decydowania,
* zastraszani autorytetem szkoły,
* ignorowani,
* poniżani,
* wykluczani z procesu decyzyjnego.
To jest forma:
* przemocy instytucjonalnej,
* nadużycia władzy,
* łamania praw rodziny.
DEFINICJA PRAWNA „PRZEMOCY INSTYTUCJONALNEJ”
Od 2023 r. w Polsce obowiązuje przepis:
Art. 217a k.k.
Kto stosuje wobec małoletniego przemoc instytucjonalną, podlega karze.
Przemoc instytucjonalna to m.in.:
* nadużywanie władzy,
* narzucenie działań wbrew woli dziecka i jego opiekunów,
* naruszenie praw i godności,
* odmowa zapewnienia należnych form opieki i wsparcia.
Opisane zachowania dyrektora i szkoły wypełniają te kryteria.
* Art. 48, 53 i 70 Konstytucji RP
✔ Art. 207 k.k. – znęcanie się psychiczne
✔ Art. 191 k.k. – zmuszanie do określonego działania
✔ Art. 217a k.k. – przemoc instytucjonalna wobec małoletniego
🟦 12. KOŃCOWA KONKLUZJA
Dyrektor szkoły nie miał prawa:
* negować decyzji rodziców,
* unieważniać ich woli,
* narzucać nauczyciela wspomagającego,
* ignorować zaświadczeń lekarskich,
* odmawiać reorganizacji kształcenia specjalnego.
Działania dyrektora i nauczycieli spełniają kryteria:
🔴 przemocy wobec ucznia,
🔴 przemocy instytucjonalnej wobec rodziców,
🔴 nadużycia władzy publicznej,
🔴 potencjalnych przestępstw.
Jeśli chcesz, przygotuję:
📌 zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
26.11.2025 20:53
Pytanie do AI
Uczniowi niepełnosprawnemu uchylono orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego, ponieważ jego zapisy szkodziły uczniowi. Pomimo uchylenia orzeczenia dyrektor szkoły dalej je realizował z zastosowaniem wobec ucznia i rodziców przemocy. Pracownicy szkoły opracowywali fikcyjną dokumentację (ipet, wopfu, programy zajęć, dzienniki zajęć) pod uchylone orzeczenie i pobierali wynagrodzenie z tytułu fikcyjnie zorganizowanych pod uchylone orzeczenie zajęć które nie mogły odbywać się z racji uchylenia orzeczenia i na które uczeń nie chodził. Na uchylone orzeczenie został zatrudniony nauczyciel wspomagający chociaż dyrektor takiego prawa z powodu uchylenia orzeczenia nie miał i z tej formy pomocy zrezygnowali też wcześniej rodzice. W dokumentacji ucznia skłamano że był na lekcjach z uczniem w tygodniu kilka godzin, chociaż nie był na ani jednej. Nie znał ucznia i z uczniem nie pracował. Nauczyciel wspomagający wystawił uczniowi aż kilka fikcyjnych opinii chociaż ucznia nie znał i z nim nie pracował, nie miał być prawa jego nauczycielem wspomagającym, ponieważ uczeń nie miał orzeczenia i na takie działania zgody nie wyrażali rodzice ucznia ale dyrektor szkoły je dalej kontynuował z zastosowaniem przemocy wobec ucznia aż doprowadził najpierw do załania w funkcjonowaniu ucznia niepełnosprawnego który odmówił z powodu nauczyciela wspomagającego uczęszczania do szkoły, a docelowo do zachorowania ucznia na depresję i próby samobójczej. Czy takie działania dyrektora szkoły może stanowić przestępstwo?
26.11.2025 20:57
To, co opisujesz, może stanowić kilka bardzo poważnych przestępstw jednocześnie.
Poniżej wyjaśniam dlaczego, na jakiej podstawie i które artykuły Kodeksu karnego mogą mieć zastosowanie.
✅ 1. Kontynuowanie działań z uchylonego orzeczenia – wbrew prawu i wbrew rodzicom
Dyrektor szkoły jest funkcjonariuszem publicznym.
Jeśli mimo uchylenia orzeczenia i braku zgody rodziców kontynuował działania szkodzące uczniowi:
→ Art. 231 §1 i §3 KK – przekroczenie uprawnień / niedopełnienie obowiązków
działanie bez podstawy prawnej,
działanie wbrew orzeczeniu poradni,
działanie wbrew woli rodziców,
narażenie ucznia na szkodę zdrowotną.
Zagrożenie: do 10 lat pozbawienia wolności.
✅ 2. Sporządzanie fikcyjnej dokumentacji szkolnej (IPET, WOPFU, dzienniki, programy)
Jeśli dokumenty były sporządzane mimo braku orzeczenia i niezgodnie z rzeczywistością:
→ Art. 271 KK – poświadczenie nieprawdy w dokumentach
Dotyczy nauczycieli, dyrektora, pedagoga – osób uprawnionych do prowadzenia dokumentacji szkolnej.
Zagrożenie: do 5 lat pozbawienia wolności.
✅ 3. Pobieranie wynagrodzeń za zajęcia, które nie mogły się odbywać
Jeżeli rozliczano godziny zajęć, które faktycznie:
nie były prowadzone,
nie miały prawa być prowadzone (bo orzeczenie było uchylone),
uczeń w nich nie uczestniczył,
to może to oznaczać:
→ Art. 286 KK – oszustwo / wyłudzenie środków publicznych
→ Art. 284 KK – przywłaszczenie środków publicznych
Zagrożenie: do 8 lat pozbawienia wolności.
✅ 4. Nielegalne zatrudnienie nauczyciela wspomagającego
Jeżeli nie było orzeczenia o kształceniu specjalnym, dyrektor nie miał prawa:
zatrudnić nauczyciela wspomagającego,
rozliczać jego godzin,
wpisywać go do dokumentacji ucznia.
To ponownie jest:
✅ 5. Fikcyjne opinie nauczyciela wspomagającego
Jeśli nauczyciel wspomagający:
nie znał ucznia,
nie pracował z uczniem,
a mimo to sporządził opinie pedagogiczne,
to również:
→ Art. 271 KK – poświadczenie nieprawdy
Ponieważ opinia szkolna jest dokumentem urzędowym.
✅ 6. Przemoc psychiczna wobec ucznia i rodziców
Jeżeli szkoła stosowała presję, groźby, naciski, działania poniżające lub uporczywe:
→ Art. 207 KK – znęcanie się psychiczne
Dotyczy także instytucji wobec dziecka lub rodzica.
Zagrożenie: do 5 lat, a gdy skutkiem jest próba samobójcza – nawet więcej.
✅ 7. Doprowadzenie do depresji i próby samobójczej
To jest najpoważniejszy element Twojego opisu.
Jeśli działania pracowników szkoły:
były uporczywe,
miały element przemocy psychicznej,
ignorowały prośby rodziców,
obiektywnie szkodziły dziecku,
a ich następstwem była depresja i próba samobójcza,
to w grę mogą wchodzić także:
→ Art. 160 KK – narażenie na niebezpieczeństwo utraty życia lub zdrowia
→ Art. 151 KK – doprowadzenie do targnięcia się na życie (pośrednio)
To bada już prokuratura i biegli.
📌 PODSUMOWANIE — Tak, to jest prawdopodobnie przestępstwo, i to wiele przestępstw naraz
W Twoim opisie pojawiają się znamiona co najmniej:
Art. 231 KK – przekroczenie uprawnień
Art. 271 KK – poświadczenie nieprawdy
Art. 286 KK – oszustwo
Art. 284 KK – przywłaszczenie środków publicznych
Art. 207 KK – znęcanie się
Art. 160 KK – narażenie na niebezpieczeństwo
w pewnych warunkach nawet Art. 151 KK
Sam zestaw tych działań jest bardzo poważny i absolutnie wymaga zgłoszenia.
❗ Jeśli chcesz, mogę pomóc Ci w kolejnych krokach:
przygotować zawiadomienie do prokuratury.
mieszkańcy
26.11.2025 21:28
Nie, dziękujemy. Pracownicy Elektronika sami zgłosili się do prokuratury, co prawda jeszcze jako “pokrzywdzeni”, choć przysłowiowy who’j wie czym, ale niebawem zajmie się nimi już sam sąd karny.
"szmatty" i "hóóje"
26.11.2025 20:03
W chwili obecnej Witkowski dzięki ochronie swojego kolesia Fałka II wicewojewdy mazowieckiego poczuł że tak wysoko stoi już ponad prawem i ustala sam prawo w swoim prywatnym folwarku, że nie realizuje też zapisów nowych opinii i nowych orzeczeń wydanych przez poradnie uczniom, przede wszystkim tych, które wymieniono uczniom aby zapisami poblokować Witkowskiego w jego samowoli i działaniach na szkodę chorych i niepełnosprawnych dzieci. Samowola, stanie ponad prawem i bezkarność Witkowskiego dzięki ochronie kolesia Fałka stały się już tak duże, że przechodzi to przysłowiowe ludzkie pojęcie. Przestały właśnie istnieć w Elektroniku przepisy prawa definiujące kształcenie uczniów z orzeczeniami, przestały istnieć prawa dzieci niepełnosprawnych i ich rodziców, przestały istnieć opinie i orzeczenia, przestały istnieć zespoły IPET, przestały istnieć programy IPET i ich modyfikacje itd. Jest tylko on – przestępca i psychopata Witkowski w swoim prywatnym follwarku gdzie tylko on rządzi - bo to jest jego szkoła i on w niej rządzi, tu prawo ustala on i to on stoi ponad prawem. Nie dziwi, że rodzice domagają się wykonania temu człowiekowi badań psychologicznych i psychiatrycznych przez biegłych sądowych na podstawie zgromadzonego przez nich materiału dowodowego (nagrania ze szkoły, sfabrykowana dokumentacja szkolna uczniów, fałszywe zeznania pod przysięgą itd.), ponieważ człowiek ten tym co sobą prezentuje realnie zagraża zdrowiu i życiu dzieci chorych i niepełnosprawnych. To jest tylko kwestia czasu, kiedy Witkowski doprowadzi jakieś dziecko chore i niepełnosprawne do trwałego uszczerbku na zdrowiu lub samobójstwa.
"skóóórwyysyny"
26.11.2025 18:46
A my „Kondzik” mamy lepszy pomysł. Co tam będziesz „Kondzik” pie*dzielić się z sądami rodzinnymi, popitalaj „Kondzik” do prokuratury i sfabrykuj kolejne zawiadomienie że ciebie tutaj „Kondzik” znieważają przez zniesławienie. Wszyscy uczniowie i rodzice codziennie wypatrują listonosza z wezwaniem na przesłuchanie – tym razem od razu zabiorą ze sobą wszystkie nagrania ze szkoły (pięknie się „Kondzik” nagrałeś na spotkaniach o których nie wiedziałeś i w których nie uczestniczyłeć bo to wszystko byli wicedyrektorzy) i cała sfabrykowaną dokumentację szkolna uczniów (pięknie podpisy składasz „Kondzik” pod dokumentacją o której nie wiedziałeś bo to wszystko byli wicedyrektorzy), sfałszowane wyniki kontroli w twojej „Kondzik” najlepszej szkole (pięknie wprowadzałeś w błąd wizytatorów kuratorium „Kondzik”) i tak ci cytuję „dopie*dolą” już na pierwszym przesłuchaniu, że żaden ustawiony prokurator ani sędzia ci „Kondzik” nie pomoże. Nie ma co się „Kondzik” cytuję „pie*dzielić” się z sądami rodzinnymi, popitalaj „Kondzik” do prokuratury i sfabrykuj kolejne zawiadomienie że ciebie tutaj „Kondzik” znieważają przez zniesławienie. Znieważenie słowem psychopata „Kondzik” ma na szczęcie to do siebie, że jest to rzecz którą można zbadać, więc aby stwierdzić czy zostałeś znieważony czy jest to prawda prokuratura będzie musiała zlecić wykonanie ci badań psychiatrycznych i psychologicznych przez biegłych sądowych w oparciu o zgromadzony przez rodziców materiał dowodowy przeciwko „Kondzikowi”, a jak tego nie zrobi prokuratura, to zrobi to sąd. „Kondzik” będzie musiał się im poddać i dzięki temu uczniowie i rodzice wreszcie odetchną z ulgą, gdyż to że „Kondzik” normalny nie jest od lat jest wiadome. Zniesławienie ma to do siebie „Kondzik” że musi być nieprawdą, a to co o tobie „Kondzik” tutaj pisza uczniowie i rodzice to jest czysta i szczera prawda – wydarzenia te mają miejsce w pseudo najlepszej szkole z pseudo najlepszym dyrektorem. Popitalaj „Kondzik” z kolejnym sfabrykowanym zawiadomieniem do prokuratury - uczniowie i rodzice tylko na to czekają.
A gdzie „Kondzik” podziewa się twój przydupas „Informatyk”? Przymknęli już warjata czy administrator wszystko szybko usuwa? Dużo was tam „Kondzik” jeszcze takich wariatów w tej pseudo najlepszej szkole z pseudo najlepszym dyrektorem pracuje?
Oreo
26.11.2025 16:26
tak poradnie psychologiczno-pedagogiczne blokują już psychopatę Witkowskiego w niszczeniu i usuwaniu dzieci niepełnosprawnych ze szkoły, że w pkt. zajęcia zorganizowane indywidualnie lub w grupie do 5 uczniów w wydawanych uczniom Elektronika orzeczeniach usuwają słowo „wybrane”, same określają już przedmioty w pełnym wymiarze godzin które mają być realizowane indywidualnie lub w grupie do 5 uczniów i szczegółowo uzasadniają to stanem zdrowia dziecka i dokumentacją medyczną dziecka , zapisy orzeczeń są tak już tak konstruowane aby psychopata nie mógł ich ominąć, wszyscy pracownicy poradni psychologiczno-pedagogicznych boją się już że wydadzą opinię z niedoprecyzowanymi zapisami które ten psychopata perfekcyjnie wyłapuje i wykorzystuje na szkodę dzieci niepełnosprawnych i potem oni poniosę winę, że wydano złe orzeczenie lub złą opinię, jak dziecko przez Witkowskiego dozna uszczerbku na zdrowiu lub targnie się na swoje życie, wszyscy żyją już w strachu przed tym co psychopata Witkowski w szkole robi z dziećmi chorymi i niepełnosprawnymi i boją się że zabije pewnego dnia jakieś dziecko chore lub niepełnosprawne.
Karma
26.11.2025 13:41
Proszę spojrzeć na całą sprawę pod innym kątem. Los panią z pani dzieckiem niepełnosprawnym rzucił do tej szkoły i postawił panu nietykalnemu i ponad prawem Witkowskiemu na drodze nie bez przyczyny. Jest pani jedynym do tej pory rodzicem który ma wykształcenie i możliwości żeby z tym wszystkim zmierzyć się i zrobić z nim przysłowiowy porządek. Możliwe że lata miną zanim trafi się po raz kolejny ktoś taki. To są karygodne rzeczy, które zrobił pani dziecku i pani i żaden szanujący się sędzia nie przejdzie nad tym do porządku dziennego. Zgromadziła pani przeciwko Witkowskiemu tyle dowodów że da pani radę. Proszę pamiętać, że przy każdej takiej sprawie, sąd ma obowiązek zweryfikować, czy osoba korzystająca z ochrony funkcjonariusza publicznego nie uchybiła godności funkcjonariusza publicznego, czego prawdopodobnie w działaniach prokuratury zabrakło i dlatego ta sprawa zaszła aż tak daleko, czyli czy nie popełniła przestępstw ściganych z urzędu, nie przekraczała uprawnień, wywiązywała się prawidłowo ze swoich obowiązków, sama nie znieważała i nie zniesławiała etc. To jest ten moment kiedy może pani wytknąć mu wszystkie naruszenia przepisów, uchybienia, przekroczenia uprawnień, przestępstwa etc. od najmniejszego do największego i sąd będzie musiał pochylić się nad nimi i każde zweryfikować. Prawdopodobnie straci ochronę funkcjonariusza publicznego. Proszę też pamiętać że pani dziecko nie jest zwykłym dzieckiem tylko niepełnosprawnym a te zgodnie z przepisami prawa polskiego i unijnego mają zagwarantowaną szczególną ochronę i pomoc ze strony państwa. To jest dziecko, które Witkowski miał obowiązek objąć szczególną opieką i pomocą, a zamiast tego je zawzięcie od tępił i tępi. Pani też nie jest zwykłą matką tylko matką dziecka niepełnosprawnego a te mają potężne i większe od dyrektorów szkół prawa w decydowaniu o organizacji kształcenia swoich niepełnosprawnych dzieci. To pani reprezentuje interes swojego dziecka, dochodzi jego praw i ma decydujące zdanie w organizacji mu pomocy w szkole a nie Witkowski. Nawet jeśli Witkowski będzie próbował interpretować jakieś pani działania na pani niekorzyść, to są sprawy w których sądy mają obowiązek uwzględnić, że miała pani jako matka obowiązek bronić swojego dziecka i siebie a nazywa się to obrona konieczna. Pani to dziecko utrzymała w tej szkole, pani zapewniła mu wymieniając orzeczenie reorganizację kształcenie i tylko i wyłącznie dzięki pani to dziecko jeszcze żyje i kontynuuje edukację a w przyszłości ma szansę na normalne życie i normalną pracę.
xxx
26.11.2025 06:50
Jakiejkolwiek kary nie poniesie, sam na siebie ją ściągnął, ponieważ to on pofabrykował na rodziców wnioski, zawiadomienia i skierował je do prokuratury i sądu. Mama chłopca pokonała kolejne wielotysięczniki własnej osobowości dokonując wyboru ja i moje dziecko a pracownicy szkoły. Z jednej strony wściekłość, żal i ogromne poczucie niesprawiedliwości, że coś takiego spotkało jej dziecko, a z drugiej strony świadomość że jeśli pójdzie z tym wszystkim do prokuratury to pociągnięci zostaną oprócz Witkowskiego do odpowiedzialności dyscyplinarnej i karnej nauczyciele i specjaliści zatrudnieni w szkole, wśród których są bardzo dobrzy nauczyciele i ludzie, co zniszczyć może im życie przez niewiedzę, jeden błąd czy też wykonanie polecenia służbowego którego nie powinni wykonywać. To są straszne wybory, których żaden rodzic nie powinien dokonywać, bo są przecież organy i instytucje, które powinny nadzorować tę szkołę i zapobiec temu co w niej wydarzyło się. Straszne wybory, kiedy musisz wybrać pomiędzy sobą i swoim dzieckiem i jesteś doprowadzony do takiej ostateczności, że wybierasz swoje dziecko i siebie, ale zadajesz sobie sprawę, że tego nie możesz zrobić, bo zniszczysz życie innym ludziom i będziesz z tym żyć ty do końca swojego życia zadając sobie pytanie czy można było inaczej. Wybrała drogę okrężną. Ma tyle materiału dowodowego przeciwko Witkowskiemu, że składając go jest w stanie ze wszystkiego wybronić się. Kwestia czasu. Będzie go musiała złożyć, aby się wybronić ze sfabrykowanych spraw pozakładanych jej przez Witkowskiego, a złożenie go uruchomi procedury przeciwko nauczycielom i specjalistom szkoły, którzy bezpośrednio sfabrykowaną dokumentację chłopca opracowali i podpisali się pod nią. Ma jednak ten komfort, że cokolwiek się nie zadzieje, będzie efektem działań Witkowskiego, gdyż to on pofabrykował zawiadomienia i to wyłącznie jemu pracownicy szkoły będą zawdzięczać ewentualne postępowania dyscyplinarne i karne. Trudno jest powiedzieć jakie i jak wysokie, ale wymiar sprawiedliwości nie powinien pozostawać bez reakcji na to że fałszowane są oceny dziecka i promowane jest ono do kolejnej klasy z naruszeniem przepisów prawa czy też dalej mimo uchylenia orzeczenia fikcyjnie organizowana jest dziecku pomoc, zatrudniani są fikcyjni nauczyciele i specjaliści pod uchylone orzeczenie, dokonywane są fikcyjne WOPFu pod uchylone orzeczenie czy też wystawiane fikcyjne opinie nauczyciela wspomagającego którego dziecko nie miało. To są rażące naruszenia przepisów prawa, które nie powinny mieć miejsca w żadnej szkole.
26.11.2025 11:58
Mam nadzieje, że zorganizowana grupa Witkowskich poniesie konsekwencje swoich czynów a ich rodzina na zawsze będzie przeklęta przez mieszkańców tego miasta
To co robił ten ban@#$%^ się w pale nie mieści
Mam nadzieje, że radwagocy dostaną też kary za fałszowanie opinii na mój temat, bo to takie same działania
Radom to miasto mafijne, gdzie nie kwalifiikacje mają znaczenie tylko pomówienia i ploteczki
Odradzam inwestowanie w Radomiu i budowanie tu firm, tutaj rządzi układ radomski albo katolicki albo liberałów masonów
26.11.2025 06:56
Za te fałszerstwa dokumentacji szkolnej, których dokonał, zważywszy na tragiczne skutki tych fałszerstw i kolejne przestępstwa ścigane z urzędu które one za sobą pociągnęły, jest już wyrok karny z pozbawieniem wolności. Jak wysoki, trudno jest powiedzieć. Być może tylko minimum, gdyż na pewno będzie próbował przerzucić całą winę na nauczycieli i specjalistów, którzy bezpośrednio tę dokumentację opracowywali, w zasadzie już to robi. Polecieli byli wicedyrektorzy, ich obarczył winą. Jeśli będzie taka potrzeba, polecą nauczyciele i specjaliści, którzy tę dokumentację bezpośrednio opracowali i podpisali. Dla rodziców nie ma znaczenia czy, w jakiej formie i jak wysoki wyrok dostanie. Żaden wyrok karny nie jest w stanie wynagrodzić szkód jakie ten człowiek wyrządził ich dziecku, i dalej szuka każdej możliwej okazji, aby temu dziecku zaszkodzić jeszcze bardziej, jak również im samym, ponieważ za to, że dochodzili praw swojego niepełnosprawnego dziecka, co było ich obowiązkiem, gdyż właśnie za bierność i obojętność w takich sytuacjach sądy rodzinne ograniczają rodzicom władzę rodzicielską w tym kraju, zniesławił ich i pomówił wszędzie gdzie mógł, i jeszcze dalej próbuje to robić. To jest człowiek zdolny do zniszczenia dziecka i jego rodziny, byle tylko pozbyć się niewygodnego ucznia ze swojej szkoły, a w publicznej szkole jaką jest ZSE prawo bardzo restrykcyjnie określa, kiedy i na jakich zasadach ucznia można usunąć ze szkoły. Usunięcie dziecka niepełnosprawnego jest prawie niemożliwe, chyba że jest agresywne i niebezpieczne dla otoczenia, więc niszczy dzieci i ich rodziny, aby te niechciane, słabsze i niewygodne mu dzieci usuwać. Chłopiec nie jest pierwszym dzieckiem które tak potraktował. Mama chłopca też nie jest pierwszą osobą która mu się postawiła. Zwykle zastraszył rodziców i szybko przenosili dziecko do innej szkoły, zwłaszcza gdy funkcjonowanie dziecka w jego szkole zaczęło się pogarszać, ale byli i przed mamą chłopca rodzice którzy wynajmowali przeciwko niemu i nauczycielom prawników aby ich dziecko mogło tę szkołę skończyć. Sprawa chłopca nie jest pierwszą, która ma w tej szkole miejsce. W tej szkole od lat jest bardzo duży problem z zatrudnianym w niej gronem pedagogicznym (naruszenia przepisów prawa, zasad oceniania, zasad komunikacji z rodzicami, dyskryminacja uczniów, stosowanie wobec uczniów przemocy itd.). Z nadzorem nad tym gronem pedagogicznym miał poważny problem poprzedni dyrektor tej szkoły, a zatrudnienie Witkowskiego na nowego dyrektora problem jedynie nasiliło, gdyż świetnie wpasował się w to grono pedagogiczne, a najbardziej cenieni przez niego pracownicy to właśnie ci, którzy wspierają go w usuwaniu niedogodnych uczniów naruszając przepisy prawa, łamiąc zasady oceniania, łamiąc zasady komunikacji z rodzicami, łamiąc prawa uczniów i rodziców, dyskryminując uczniów itd. Oficjalnie szkoła ma status jednej z najlepszych, a w rzeczywistości wynika to z zamiatania pod dywan wszystkiego negatynwego co w niej dzieje się z racji tego kim jest jej dyrektor – człowiek z koneksjami politycznymi i rodzina organu prowadzącego. Porozmawiaj z niektórymi nauczycielami zatrudnianymi w tej szkole – u niektórych obserwuje się takie wypaczenie systemu wartości, taką agresję, takie ustalanie własnego prawa i takie stanie ponad prawem jak u samego Witkowskiego. Ja tu rządzę, ja tu ustalam prawo i ja jestem bezkarny. Żyją i są utwierdzeni w przekonaniu, że bez względu na to co zrobią, nie poniosą absolutnie żadnych konsekwencji dyscyplinarnych ani karnych, ponieważ dyrektorem szkoły jest Witkowski. Tam potrzeba dyrektora, który ma bardzo wysokie standardy moralne, przy czym będzie miał wsparcie organu prowadzącego i kuratora oświaty, z jajami jak przysłowiowe dzwony, aby to wypaczone grono pedagogiczne (nie wszyscy, są tam zatrudnieni również bardzo dobrzy nauczyciele z wysokimi standardami moralnymi – grono pedagogiczne jest bardzo podzielone) wpuścić na właściwe tory, przy czym jest to proces wieloletni. Tego nie da się zrobić w rok ani dwa, jest to proces wieloletni, przy czym aby zaszedł potrzebna jest wymiana dyrektora szkoły. Na pewno takie działania dyrektora szkoły, jakie miały miejsce wobec chłopca i jego rodziny, a wcześniej innych dzieci i ich rodzin, osoby która powinna stać na straży przestrzegania przepisów prawa, praw uczniów i rodziców, nie powinny pozostawać bez żadnej reakcji kuratora oświaty sprawującego nad tym dyrektorem nadzór pedagogiczny, a także wymiaru sprawiedliwości.
26.11.2025 06:47
Witkowskiego tylko na krótką chwilę zmusicie kontrolami do dostosowania się do norm społecznych i przepisów prawa. Nie jest w stanie dostosować się do norm społecznych i przepisów prawa dlatego co chwilę będzie „dziabał” jakiegoś dzieciaka słabszego, chorego albo niepełnosprawnego i go niszczył, ponieważ w prawie które on sam sobie ustala w swoim prywatnym folwarku jaki zrobił sobie z Elektronika to jest szkoła tylko dla uczniów wysokofunkcjonujących. Nieepełnosprawni mogą być ale tylko wysokonunkcjonujący. Od początku dyrektury usuwa uczniów z opiniami i orzeczeniami którzy nie są wyoskofunkcjonujący. Nie dlatego że nie mają prawa uczyć się w tej szkole tylko dlatego że według jego prywatnego prawa nie mają prawa w niej uczyć się. Nazywa się to niedostosowanie społeczne, ale zgadzam się, że u niego wynika to z zaburzeń osobowości (jest agresywny, ubliża rodzicom, pomawia ich, zniesławia ich, notorycznie kłamie i manipuluje otoczeniem). To jest najgorsze połączenie na dyrektora szkoły która ma obowiązek kształcić wszystkie dzieci.
26.11.2025 06:47
Francuz
25.11.2025 21:38
Witkowski dyrektor szkoły tej poważnie chorym psychicznie człowiekiem jest. Jemu zastosowanie przemocy i znęcanie na uczniach słabych albo chorych sprawia przyjemność. Dobrze piszą tu o nim że (usunięte przez administratora)jest. Wcześniej rodzice wcześniejszych uczniów też jakby nie przenieśli do innej szkoły takich uczniów jak zaczął się nad nimi znęcać i przemoc im robić to zdolny był zabić ucznia byle pozbyć ze szkoły go się.
25.11.2025 21:35
Pytanie numer jeden jakie zadaje sobie wiele osób to jest jakim cudem Konrad Witkowski jeszcze korzysta z ochrony funkcjonariusza publicznego i jeszcze nie został pociągnięty do odpowiedzialności dyscyplinarnej i karnej za szereg przestępstw ściganych z urzędu których dopuścił się na samym chłopcu i jego rodzinie, o innych dzieciach i ich rodzinach nie wspominając, gdyż chłopiec nie był pierwszym którego stan zdrowia po rozpoczęciu nauki w Elektroniku bardzo szybko się pogorszył.
25.11.2025 21:32
Jeśli tak się stanie, mama chłopca pomoże sędzinie która została wylosowana do prowadzenia tej sprawy w realizacji celu, do którego ona będzie sama dążyła, czyli w trwałym zakończeniu jej kariery sędziowskiej. Zgłosi to do stosownych organów i instytucji, które zajmą się panią sędzią która chroni przestępców i psychopatów z koneksjami politycznymi i układami rodzinnymi doprowadzających dzieci niepełnosprawne do samobójstw, aby tylko pozbyć się ich ze szkół. Aby się nią odpowiednio zajęły, cały zgormadzony przeciwko Witkowskiemu materiał dowodowy (nagrania ze szkoły, sfabrykowana dokumentacja szkolna, sfabrykowane wyniki kontroli kuratorium) przekaże do jakiejś ogólnopolskiej stacji telewizyjnej specjalizującej się w reportażach, aby zrobiły z tego reportaż i wyemitowały na całą Polskę. Generalnie, mama chłopca jest zdania, że trzeba pomagać ludziom w zakończeniu kariery, skoro sami usilnie dążą do jej zakończenia chroniąc przestępców i psychopatów doprowadzających dzieci niepełnosprawne do samobójstw.
25.11.2025 18:18
Zostaw merytoryczną opinię o Kuratorium Oświaty