Woolworth Polska

3.5/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Woolworth Polska Sp. z o.o.

Opinie o Woolworth Polska Katowice

Nie przegap nowości o Woolworth Polska Sp. z o.o.!

Centaur

02.08.2025 17:10

Głosy ucichły. Czy warunki pracy się poprawiły? Jak aktualnie wygląda sytuacja? Warto aplikować do sklepu? Czy mają jakieś wakaty w centrali? Sklepów jest coraz więcej (w Polsce prawie 100).

12.08.2025 14:42

Też jestem ciekawy czy to potwierdzone. Bo 100 to bardzo dużo.
    Lolek

14.08.2025 17:58

Dużo? Action ma 500

29.07.2025 13:23

Niby tak tutaj piszą o tym że tyle obowiązków i pracy , a wczoraj po południu byłam na zakupach , a panie siedzą i nic nie robią to jak to w końcu jest ? Czemu opinie są jakie są , może wypowie się ktoś pracujący w Krakowie ?

10.08.2025 09:31

15 minut, normalna przerwa tak jak wszędzie indziej
    Djsk

11.08.2025 16:20

Żadne wszędzie indziej. Pierwsza moja praca gdzie jest trzymane to minimum

29.04.2025 14:37

Jest ktoś w stanie powiedzieć jakie warunki firma daje kierownikowi sklepu? Ile się zarabia? Ogólnie fajnie by to było porównać z innymi sklepami z małych miast, bo właśnie do takiego znalazłem ofertę.
    Ili

06.08.2025 20:52

Dokładnie. Ciągłe obgadywanie, psucie atmosfery na sklepie, pisanie obraźliwych komentarzy i po co? Zamiast zmienić pracę psują ją wszystkim dookoła. Tacy pracownicy mają wielkie żale do przełożonych a sami nic wartościowego nie wnoszą. Jak wam coś nie pasuje, droga wolna nikt nie będzie płakać
    Finbxks

07.08.2025 10:29

To co tu się czyta jest przerażające i faktycznie może odstraszać osoby chętne do pracy w W. Sama pomyślałam w co ja się wpakowałam ale im dłużej tu pracuje tym bardziej się przekonuję, że internet przyjmie wszystko i lepiej zapytać u źródła, zrobić wywiad w sklepie do którego chce się złożyć CV niż wierzyć w to co się czyta w necie
    Zadowolona

02.08.2025 21:14

W imieniu swoim i dwóch koleżanek , cieszę się , gdyż zgłoszenia o (usunięte przez administratora)ze strony (usunięte przez administratora) zostały zgłoszone do Państwowej Inspekcji Pracy ,👍 Niech się dzieje i niech ta Pani pseudo Pani dyrektor zostanie pozbawienia prawa zajmowania stanowisk kierowniczych 👍
    Trolololo

21.06.2025 09:28

Czytam komentarze i staram się zrozumieć: jakie są wasze oczekiwania? praca sprzedawcy to często praca dla osób, które nie muszą mieć wykształcenia poza podstawowym. Czego oczekujecie od firmy i co dajecie od siebie? dlaczego uważacie, że zasługujecie na lepsze warunki pracy skoro często nie posiadacie żadnych kwalifikacji? czemu nie kończyliście studiów/kursów/szkoleń, które dałyby wam możliwość podjęcia specjalistycznych stanowisk dobrze płatnych?
    h

25.07.2025 21:01

W trakcie studiów dorabiałam w paru sklepach, z takimi absurdami jak tu i takim traktowaniem pracowników nigdzie indziej się nie spotkałam.
    Si

30.06.2025 13:10

Firma nie oferuje żadnych możliwości rozwoju, wynagrodzenie kompletnie nie adekwatne co do ilości zadań i obowiązków. Nie marnujcie swojego czasu bo za te pieniądze już lepiej iść do sklepu osiedlowego i mieć święty spokój. Gdy w sklepie ma pojawić się „szefowa” to kierownicy są ekstremalnie zestresowani i się jej boją. Zamiast pomagać rozwijać te sklepy w Polsce to nie wnosi nic poza swoją wyniosłością i brakiem szacunku do pracowników.

24.07.2025 19:28

No ale przecież nikogo do tego nie zmuszać. Już czytałem, że pracy, tyle że nie warto, ale na siłę nie będą kogoś awansować XD
    Uo

24.07.2025 19:35

Napisałem tak dlatego że uważam że nie warto. Nie adekwatna wypłata do zakresu obowiązków
    Aga

18.07.2025 08:58

Nie polecam pracy w Krakowie , kierowniczka siedzi cały dzień na magazynie zostajesz na sklepie sama nawet jeśli to twój pierwszy dzień jesteś pozostawiona sama sobie więc sobie radź na przerwę też pójdziesz kiedy jej się podoba ty masz stać cały dzień na kasie odradzam zdecydowanie to miejsce nie dawajcie się tak wyzyskiwać widać że z tym miejscem jest coś grubo nie tak uciekajcie kiedy tylko możecie ja nawet 3 dni nie wytrzymałam
    Malwina

20.07.2025 21:34

A to nie powinna przez jakieś pierwsze dni zapewnić ci wdrożenia, ogólnie jakiegoś wsparcia, jak człowiek nowy wiadomo jak jest. Co do przerwy to ile się ich należy i jak czasowo?
    Jo

21.07.2025 09:19

Masz 15 minut na 8 godzin pracy a jeśli powyżej 10 godzin to masz 2 takie przerwy

05.07.2025 23:32

Źle doświadczona

12.07.2025 21:19

Słuchajcie , jak jest tak dużo negatywnych opinii i złych doświadczeń pseudo współpracy z Panią dyrektor MM to może zbierzemy wszystkie przypadki i podamy ja do sądu z oskarżeniem o mobbing. Mój kuzyn jest prawnikiem i potwierdził że takie przypadki przedawniają się dopiero po 5 latach. Możemy pozbawić ją dożywotnio piastowania stanowisk kierowniczych . Działamy ?
    Kasia11

20.07.2025 11:28

Jeśli (usunięte przez administratora) miała do ciebie jakieś zastrzeżenia to znaczy że musiała mieć jakiś powód. Tylko pytanie jaki? Brak wiedzy ? Kompetencji? Czy może to ty jesteś jednym z tych kierownikowi o którym tak tu pisza słodko?🤔 Przełożony nigdy się nie pojawią jeśli nie musi, jeśli nie dasz mu powodu.😀 I z tego co widzę ty powinnaś sobie szukać nowej pracy 😀 Zawsze można się probowc rozwijać po za strukturami naszej firmy.🤣🤣🤣 W Polsce właśnie ogłosili pierwszy przypadek chole**** 😀 Pozdrawiam indywidualnie.

17.07.2025 10:59

A jak wyglada sytuacja w woolworth na szembeka w Warszawie?
    pr

16.07.2025 19:21

Intensywny mobbing ze strony kierownika, ciągłe nękanie pracowników, a gdy zgłosi się skargę wyżej to nie przedłużają umowy.
    Hsjhs

13.04.2025 16:28

Sklep w Żarach niegdy nie mają wydać że 100 zł płacić blikiem nie wolno już tam nie pujde,kilka razy musiałam zrezygnować z zakupów godz 17 nie mają wydać to po co wogole otwierają
    Iv

12.07.2025 00:58

Jak od rana każdy ze stówką przychodzi po duperele to o 17 nie ma czym wydawać 🤦
    Zbigniew

15.04.2025 12:52

15.04.2025 Tychy ul Oświęcimska godz 12.45. Bardzo nie mila obsługa dziewczyna w jasnych spodniach dresowych , robi łaskę ze pracuje mudislrm oddać towar bo nie miała wydać ze 100 zł. Nie polecam tego sklepu w Tychach
    Basia

29.04.2025 16:57

pieniądze magicznie w kasetce się nie mnożą, trochę zrozumienia dla obsługi, która ma ograniczone możliwości pod tym względem i wydają z tego jak płacą klienci ;))
    Iv

12.07.2025 00:53

Kasjer nie musi mieć czym wydać. Zachęcam do zajrzenia w przepisy.
    Nikola

02.07.2025 19:38

Widać że tam jakaś kierowniczka budzi postrach. Ciekawe jak współpraca wygląda nie z perspektywy szarego pracownika tylko jej zastępcy, bo akurat taka oferta wpadła. Samo w sobie ogłoszenie spoko,pytanie czy da się wytrzymać 😂
    Kandi

02.07.2025 22:17

Chciałam aplikować, ale czytając co tam się wyprawia, odpuściłam, do tego bardzo kiepskie warunki właśnie, pozdro
    Edukator

03.07.2025 10:56

Odradzam jeszcze większy stres i masa obowiązków za śmieszne grosze. Firma kuleje pod względem organizacji, benefitów czy jakiegokolwiek wsparcia. Doświadczasz mobbingu? Fajnie to radź sobie sama bo nie ma do kogo zgłosić się o pomoc a regionalni nie wyrabiają z praca wiec tez Ci nie pomiga
    Klient

19.06.2025 17:52

Dlaczego w poznańskim sklepie jest taki bałagan i śmierdzi?! Są chyba jakieś granice?!
    A ia

02.07.2025 15:48

Niestety potwierdzam
    Jl

07.05.2025 08:03

Co się dzieje w tym poznaniu?
    Jola

Toksyczna kiera

15.05.2025 14:17

Hej

23.05.2025 16:27

Kiedy Wam się znudzi?😊 Obrażanie oczernianie kłamanie . Zazdrościcie ,że dziewczyna sobie radzi bardzo dobrze
    Ula

01.07.2025 20:06

Poz

02.07.2025 15:38

Uciekać

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Woolworth Polska?

Kontakt - Woolworth Polska Sp. z o.o.

11 Listopada 11 40-387 Katowice

Branża główna: Sprzedaż detaliczna
    Poz

02.07.2025 08:56

Widzę że te 2 pedzie nadal żyją tą firmą. Żałosne panowie, znajdźcie sobie lepiej pracę ;)
    Pracownik pomorskie

26.06.2025 16:24

Praca sama w sobie była super. Brak dodatków takich jak premia, dodatek za dojazd poza miejscem pracy. Najniższa krajowa bez możliwości dorobienia. Mobbing ze strony kierownictwa, rzucanie obelgami w pracowników oraz upokarzanie go przy klientach, wysmiewanie z decyzji, negowanie każdego ruchu, milion telefonów jeszcze przed zaczęciem zmiany. Kierownik regionalny nie reagował na zgłaszanie takiego zachowanie, wręcz unikanie odpowiedzi. Pierwszy raz spotkałam się z takim traktowaniem w pracy. Nikomu nie polecam.
    Taaaa

01.07.2025 20:06

Tak jest w większości sklepów W.

07.05.2025 11:41

Asystent AI

W WOOLWORTH POLSKA rekrutują na stanowisko Zastępcy Kierownika Sklepu. Niestety nie podano wynagrodzenia, a praca odbywa się na pełny etat w systemie stacjonarnym. Kluczowym wymaganiem jest doświadczenie w pracy jako lider lub zastępca kierownika w branży handlowej. Wśród oferowanych benefitów wyróżnia się prywatna opieka medyczna oraz zniżka na produkty. Czy to wszechstronne wymaganie oznacza, że praca będzie naprawdę wymagająca? Czy zarobki są satysfakcjonujące w tej branży?

26.06.2025 16:32

Aktualnie zastępca kierownika ma o stówkę więcej Netto niż najnizsza 😊
    Mk

27.06.2025 16:20

Nie opłaca się być zastępcą biorąc pod uwagę z jakimi ludźmi będziesz współpracować

23.05.2025 01:15

Sergiusz

25.05.2025 08:32

Dziwne ze tam zwalniają a u nas przyjmują. jak myślicie co u nas w warunkach jest lepszego ze lepiej się nam układa niż Niemcom?
    Nikt

20.06.2025 17:45

Przyjmują na żenujących warunkach a za chwilę zwalniają
    Ciekawska

16.06.2025 23:32

Witam, chciałabym zaaplikować na kierownika sklepu w Mysłowicach. Mam doświadczenie w podobnej konkurencyjnej branży. Proszę o opinie , jak pracuje się w Woolworth. Atmosfera, zarobki ? Jest wsparcie kierowników regionalnych , czy dyrektorów sprzedaży ? Z góry dziękuję za szczere odpowiedzi .
    Duralex

20.06.2025 17:43

Nie marnuj czasu, w porównaniu do innych firm to śmiech na sali

19.06.2025 17:02

20.06.2025 11:49

I ciekawe po czym to stwierdzasz ? Jeszcze się nie znudziło. Żałosne
    Veritas

02.06.2025 12:34

Asystent AI

Pojawiła się oferta pracy na stanowisko Zastępcy Kierownika Sklepu na pełen etat z umową o pracę. Nie podano widełek wynagrodzenia. Kluczowym wymogiem jest doświadczenie na stanowisku lidera lub zastępcy kierownika oraz gotowość do pracy zmianowej, także w weekendy. Z benefitów mocno rzuca się w oczy prywatna opieka medyczna. Czy ktoś może się wypowiedzieć, czy wymagania na zastępcę kierownika są faktycznie wysokie i czy płacą za to odpowiednio?
    #ZastepcaKierownikaSklepu
    Były kierownik

12.06.2025 07:55

Śmierdzące pieniądze za pękający kręgosłup od nadmiaru pracy. Mało etatów wszyscy ledwo dają radę, po czym przyjeżdża regio i zachowuje się jak rozkapryszona panna.. Trzymajcie się z daleka od tego (usunięte przez administratora)
    Flok

19.06.2025 17:44

Firma ledwo przędzie, minimalna krajowa zero dodatków i pełno roboty
    Lukasz

02.04.2025 16:14

Kolejna niemiecka marka kiepskiej jakości. Nie polecam .
    Tyuy

17.06.2025 12:48

Ameryki nie odkryles. Odradzam AGD marki woolworth. Kompletna tragedia
    Trolololi

19.06.2025 08:15

Kto kupuje sprzęt RTV/agd w takim sklepie mając wysyp sklepów internetowych i marketów z elektroniką? Xd trzeba mieć fantazje
    Nieznajoma

19.03.2025 12:03

Jestem pracownikiem która pracuje w Olsztynie przy sielskiej waszego zakładu i powiem tak co u was się dzieją to są same cyrki , sprzedawany artykuł bez daty, nie tylko mało tego pracownik jest na l4 bo nie może wrócić do pracy a wy wysyłacie jemu dyscyplinarke bez żadnego tłumaczenia a L4 poszło elektronicznie do waszej siedziby
    Agata

16.06.2025 23:44

Proacowalam w tej firmie . To był koszmar. Najniższa krajowa i mobinng. Ale koleżanka , która jeszcze tam " wytrzymuje " powiedziała że rok temu została zatrudniona Pani Dyrektor Sprzedaży na Polską żeby sytuację również z regionalnymi poprawić. Podobno ma super kompetencje🤣 Ale bałagan ma się dobrze ... Ostatnio byłam w sklepie w Poznaniu ... Bałagan, bród , nieaktualne ceny ...

17.06.2025 12:50

Przestań podszywać się pod byłych pracowników bo to żałosne. Kto będzie następny ? Kuba? Mega to słabe
    Pracaąaaaaa

23.05.2025 14:28

Śmieszne przerwy, w szanujących się sklepach czy zakładach jest minimum 20min.
    AnalnaKucera

24.05.2025 04:17

Do roboty! Przerwy się zachciało, może jeszcze benefity i podwyżka?! Do roboty się brać i całować kierownika i regio za możliwość pracy w tak wspaniałej firmie!!!! A może jeszcze byście chcieli przestrzegania prawa pracy?! Co za fanaberie…
    Ula

22.05.2025 12:22

Ta firma to śmiech na sali, proponują najniższą krajową i żadnych benefitów a wymagania z kosmosu, masz być sprzątaczka, kasjerką, wykładać towar, zastępować kierownika, otwierać zamykać sklep, inwentury, zmiany cen i to za najniższą krajową …
    Elżbieta

17.05.2025 13:59

Czy w każdym sklepie Woolworth panuje taki nieporządek jak w Poznaniu?Przyznam, że byłam zszokowana, Stada kotów kulających się po całym sklepie, brud i zakurzone i klejące się artykuły spożywcze, czy niemieckie firmy sanepid w Polsce nie kontroluje?!

05.05.2025 16:28

Czy zwykłemu pracownikowi przysługują benefity takie jak np. prywatna opieka medyczna? Z tego co widzę w ogłoszeniach tak widnieje
    Hhj

06.05.2025 15:31

Nie ma benefito, najniższa krajowa i ciężka praca, to cię czeka
    Była pracownica

30.04.2025 16:21

Zbyt duży natłok pracy od centrali. Kierownik regionalna, pomimo braku najbardziej podstawowej wiedzy o pracy w organizacji, wtrącała się we wszystko. Brak dodatkowego wynagrodzenia dla osób funkcyjnych, pomimo dużo większej ilości obowiązków oraz odpowiedzialności. Zła organizacja centrali, przez co sklep nie miał nigdy na czas odpowiedzi na ważne pytania, bądź brakującego towaru/plakatów reklamowych. Zbyt mała ilość pracowników, na ilość pracy i wymagania centrali. Co chwilę zmieniające się zasady układania towaru, co powodowało chaos i opóźnienie w rozkładaniu dostaw oraz porządkowaniu sklepu. Jedyne co będę dobrze wspominać, to świetny zespół Grodziska Mazowieckiego, ale centrala i szefostwo ponad sklepami to tragedia.
    Joanna Krasny

26.04.2025 06:16

Byłam wczoraj na zakupach w tym sklepie(Bielsko-biała) i niestety byłam świadkiem bardzo nieprzyjemnej sytuacji. Kierowniczka w obecności klientów zwracała się do pracowników w sposób absolutnie nieakceptowalny.Taki brak szacunku do ludzi, którzy wykonują swoją pracę, jest szokujący. Bardzo przykre doświadczenie i zdecydowanie wpływa na ocenę tego miejsca. Napewno więcej nie odwiedzę tego miejsca, ponieważ jest mi przykro, dziewczyny ciężko pracują, a w zamian dostają takie słowa od przełożonego. Nie polecę tego miejsca znajomym.
    Kandydatka

10.04.2025 19:20

Cześć, W moim mieście otwiera się ten sklep i jestem zainteresowana stanowiskiem na zastępcę kierownika, czy ktoś może mi powiedzieć czy warto? I przede wszystkim na jakie wynagrodzenie mogę liczyć? Miasto raczej mniejszej wielkości ok 40tys mieszkańców
    Ola

18.04.2025 22:21

Zdecydowanie nie jeśli masz kompetencje i doświadczenie,to nie jest miejsce dla osób które mają ambicje i chcą zrobić coś dobrego.

01.04.2025 23:27

Woolworth Kraków – (usunięte przez administratora) Toksyczna atmosfera, mobbing i lenistwo na poziomie mistrzowskim Praca w Woolworth Kraków to absolutny koszmar. Jeśli szukasz miejsca, gdzie będziesz traktowany z szacunkiem – omijaj ten sklep szerokim łukiem. Tu rządzi trójka „etatowych królowych”, które zamiast pracować, spędzają całe dnie na magazynie, plotkując, przeglądając telefon albo grając w gry, które bezczelnie otwierają na własny użytek, bo przecież „im wolno”. Praca? Zapomnij. Cały brudny, niewdzięczny i ciężki zapiernicz spada na nowych pracowników, którzy są traktowani jak darmowa siła robocza, a potem psychicznie niszczeni, jeśli tylko ośmielą się mieć własne zdanie. Te kobiety nie tylko nie pracują, ale też otwarcie chwalą się między sobą, jak „wykańczają” nowych ludzi. W ciągu kilku miesięcy przewinęło się mnóstwo pracowników, bo większość nie wytrzymuje tego, co tam się dzieje. A kierownik? Można by pomyśleć, że to duch, bo nigdy go nie ma, a nawet jeśli się pojawi, to nic z tym nie robi. Firma nie daje żadnych możliwości rozwoju – brak szkoleń, brak premii świątecznych, brak wsparcia. Grafik to kolejna tragedia: prośby grafikowe są ignorowane, a nowe osoby dostają wszystkie soboty do pracy, tylko po to, żeby „królowe magazynu” mogły sobie przyjść raz czy dwa w miesiącu i udawać, że coś robią. To miejsce to siedlisko (usunięte przez administratora) nieróbstwa i chamstwa. Jeśli chcesz mieć choć odrobinę szacunku do siebie – uciekaj jak najdalej i nie oglądaj się za siebie!
    Przeciwnik

02.04.2025 16:57

Przykro mi, że masz takie odczucia, ale ta opinia jest mocno przesadzona. Każda praca ma swoje wymagania, a w retailu weekendowe zmiany są normą – wszyscy muszą się do tego dostosować. Jeśli komuś to nie pasuje, zawsze można było porozmawiać zamiast rzucać oskarżenia w internecie. Co do „królowych magazynu” – to już zupełna bzdura. Każdy ma swoje obowiązki i je wykonuje. Może zamiast szukać winnych, warto było wykazać się większym zaangażowaniem? Praca zespołowa polega na współpracy, a nie na narzekaniu, że ktoś ma ciężej. Życzymy powodzenia w znalezieniu pracy, która lepiej odpowiada oczekiwaniom!
    Tt

03.04.2025 15:41

Niestety to jak opisano sklep w Krakowie to prawda, tam się nie da pracować
    Mimi

07.04.2025 17:47

Czy wie ktoś może jak mam sie skontaktować z działem kadr nie zgadza mi sie wynagrodzenie odeszłam niedawno i nie wiem czemu mam o ponad 300zł mniej.
    Ola

30.03.2025 07:53

Państwa system sygnalistów jest bublem prawnym, zero odzewu mimo wielu prób zgłaszania mobbingu. W jaki sposób personel ma wydajnie pracować skoro jest poniżany na każdym kroku, atmosfera pracy jest nie do wytrzymania.
    Klientka Bella

27.03.2025 11:12

Byłam na zakupach w Zabrzu i trafiłam na bardzo miła ,sympatyczna panią Dominikę.Bardzo pomocna i kompetentna osoba.

Zostaw merytoryczną opinię o Woolworth Polska Sp. z o.o.