Ghelamco Poland

Sprawdź się

• Skierniewice

5. Opinie o Ghelamco Poland

Opinie o Ghelamco Poland Warszawa

Nie przegap nowości o Ghelamco Poland!

Leila

14.11.2018 18:04

ja tu pracuję od niedawna, ale szczerze mówiąc, póki co mi się podoba. mam naprawdę sporo negatywnych doświadczeń z innymi pracodawcami, więc widzę dużą różnicę na plus dla Ghelamco. Pensje na czas, benefitów sporo ( w tym nieoczywiste jak np. masaże), atmosfera jest w porządku i w moim dziale, ale też z innymi działami. biuro jest naprawdę super - bardzo ładnie urządzone, a widoki z okna niesamowite :)

08.11.2018 21:37

Ilość osób, która w tym roku (który się jeszcze przecież nie skończył) odeszła z firmy, świadczy o tym, że coś się psuje bardzo szybko. Czy ktoś wyciągnie z tego wnioski? Oby jak najszybciej. Rynek się zmienia, a sposób myślenia pozostaje ten sam. Chyba nie o to w tym chodzi...
    stary

11.11.2018 19:20

Tak tylko że odnośnie sporu tych osób które odeszły, to w sumie dziwię się, że przez firmę nie zostały już dawno zwolnione. Jak ktoś udaje, że pracuje a inni to widzą, to zaczynasz się irytować, albo się zastanawiasz czy nie jesteś frajerem. Tu akurat nie mam zdziwienia.

07.11.2018 13:51

A ja sobie chwalę... serio, nie rozumiem tych negatywnych komentarzy, ale każdy ma prawo do własnej oceny. Mi się tu dobrze pracuje już od ponad dwóch lat. Nauczyłem się dużo, bo i dużo się dzieje. Firma jest ok jeśli chodzi o dbanie o pracownika. Jest medicover i multisport, ale tez angielski, a ostatnio nawet masaże. Jeśli chodzi o awans, to akurat ja dostałem. Dużo innych ludzi też. Może te komentarze pochodzą od kogoś, kto był za cienki i nie nadawał się na wyższe stanowisko?
    Pracownik 2

10.11.2018 13:18

A ja sobie nie chwale:) bo wolę nie mieć multisporta a żeby w kuchni pracowniczej nie było karaluchów, ot takie małe marzenia:) Pozdrawiam! a w przypadku tych za cienkich, którzy nie dostali awansu, to skoro tam pracujesz to zapewne znasz te osoby i chyba sam nie wierzysz w co piszesz. Z mojego otoczenia zwolniły się naprawdę wartościowe osoby, ale masz racje każdy ma prawo do swojej opinii. A do benefitów to dodam jeszcze jest SCIANKA Z ZIOŁAMI w kuchni i owoce raz na tydzień :)
    Pucio

08.11.2018 15:39

W Ghelamco zaczynałem jako praktykant, obecnie jestem tu od 3 lat i zdecydowanie chwalę sobie pracę w tej firmie. Plusem jest możliwość rozwoju i mega przyjazna atmosfera w biurze, szczególnie dla osób wchodzących do organizacji. Wszelka pomoc ze strony obecnych pracowników we wdrożeniu się. Miejsce dla ludzi chcących się uczyć, lubiących samodzielność w pracy i nastawionych na rozwój. No i oczywiście jakie widoki z biura na Warszawę! ;)

26.07.2018 10:31

@Brunet a jak wygląda kwestia dodatków do wynagrodzenia? Czy Ghelamco Poland oferuje jakieś bonusy do wynagrodzenia? Mam na myśli prywatną opiekę medyczną, dofinansowanie karty sportowej lub premie. Ta informacja może być istotną wskazówką dla osób poszukujących pracy.
    Były

16.10.2018 16:09

W stu procentach zgadzam się z Tobą. Pracowałem w tej firmie i naprawdę nie było to dla mnie super doswiadczenie. Ostrzegam również lepiej z daleka od tej firmy!

07.11.2018 13:44

jest opieka medyczna, multisport, ubezpieczenie na życie i angielski

15.10.2018 22:50

Na stronie internetowej służącej do poszukiwania ofert pracy, znalazłem ogłoszenie zamieszczone przez Ghelamco Poland. Firma obecnie prowadzi rekrutację na stanowisko Kierownik robót ogólnobudowlanych. Należy posiadać minimum 3 lata doświadczenia w bezpośrednim wykonawstwie projektów biurowych. Czy ktoś z Was planuje aplikować? Proszę aktualnych pracowników firmy, żeby podpowiedzieli jak najlepiej przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej.
    Assassin's

30.10.2018 23:11

Ja nie zamierzam. Za dużo negatywnych opinii. Obecnie można znaleźć coś ciekawszego.
    kilkulatek

21.08.2018 17:02

Wpadłem do firmy na chwilę a zostałem wiele lat. Z resztą nie tylko ja, bo dużo jest osób z bardzo długim stażem pracy, więc coś ich tu trzyma. Ja myślę, że przede wszystkim fajne projekty i super ludzie. Pracy jest dużo, nie można powiedzieć, że nie, ale nie chodzi o siedzenie w nadgodzinach tylko intensywność, bez jakiś okresów przestojowych. Pracowałem w kilku firmach i teraz zmiana na kolejną, to trochę sztuka dla sztuki. Dla młodych inżynierów, którzy chcą się czegoś nowego nauczyć albo mieć dużą samodzielność pracy miejsce jest w porządku.
    Zainteresowana

01.08.2018 22:59

A ile zarabia się na budowie, na ile może liczyć kierownik robot z uprawnieniami i doswiadCeniem, czy kwota 7 netto na takim stanowisku w takiej firmie to za dużo?? A na ile może liczyć PM

Kontakt - Ghelamco Poland

Plac Europejski 1 00-844 Warszawa

Branża główna: Budowa budynków
    Brunet

18.07.2018 21:13

Na rozmowach o pracę obiecywane są niesamowite perspektywy, możliwości rozwoju i miła atmosfera, ale jedynie atmosfera jest prawdą. Dział HR na rozmowach stara się zachęcić ludzi jak się da, ale po przyjęciu do pracy starania ustają, a wręcz zmieniają się w przesadną kontrolę i brak wsparcia dla pracownika. Podwyżki tylko raz do roku, czasem zupełnie nieznaczne sumy. O rozwoju umiejętności i awansie można pomarzyć, trzeba o to walczyć długie lata. Poszczególne działy zamiast współpracować ze sobą, zachowują się jakby pracowały w konkurencyjnych firmach. W tej firmie nie liczy się ciężka praca i rzetelność, ale znajomości i widzimisię przełożonych. Suma minusów zupełnie przysłania nieliczne plusy, a ogólne podejście do pracy sprawia, że ludziom się nie opłaca być solidnym i robią wszystko na odwal.
    Jarek

11.07.2018 10:35

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Może jednak przesadzacie?
    Greg

11.07.2018 11:49

Idź tam popracować to się przekonasz,kupa cwaniaków z Mławy ot całe Ghelamco.
    Pracownik123

11.07.2018 08:55

Do plusów zatrudnienia w Ghelamco należy stabilność oraz cudowna atmosfera, jaka stwarzają ludzie. Jednak firma ma znacznie więcej wad niż zalet: nieodpłatne nadgodziny, śmieszne podwyżki „raz na ruski rok”, brak możliwości rozwóju (firma woli zatrudnić nowe osoby niż awansować kilkuletnich dobrych pracowników). Wiele spraw uzależnionych jest nie od profesjonalizmu pracownika, a relacji z przełożonym. Oferty pracy są znacznie przekłamane.
    Pol.

11.07.2018 11:46

To nie jest dobra firma,atmosfera może być dobra ale jak masz plecy i znajomości w tej firmie.Pracowałem to wiem,nigdy więcej pracy w takiej nie Polskiej firmie!!!!!
    XYZ

10.07.2018 21:32

Praca stabilna, nie często zwalniają ludzi, a gdy do tego dojdzie może być to spowodowane zupełnie błahą sprawą, co świadczy o tym że pozbywają się nadmiaru ludzi i żeby nie płacić odprawy wymyślają powody. Możliwość awansu graniczy z cudem, także zachęty pisane w ogłoszeniach o pracę typu: możliwość rozwoju w strukturze firmy są nieprawdziwe. Premie zdarzają się raz na rok, ale nie ma zasady że każdy ją dostanie, podwyżki bardzo bardzo bardzo słabe. Także na rozmowach należy wywalczyć kwotę jaka interesuje i nie dać się zwieść że za jakiś czas będzie dużo lepiej. Czy polecam, czy nie? Trudne pytanie - brak możliwości rozwoju ale stabilność zatrudnienia.
    akomod

11.05.2016 17:41

Do biura @w23e45 nie przyjmują tak często pracowników, ponieważ zatrudnienie stabilne na umowę o pracę jest
    Observer

12.03.2018 15:55

Stabilne zatrudnienie. Raczej zgrana i sprawdzona w bojach sitwa.
    eks pracownik

04.01.2017 07:39

Pracowalam. Wytrzymalam pol roku, to nie dla mnie. Praca po 12h bez placy i odbioru nadgodzin. Ludzie bez wartosci!
    ex2 pracownik

04.01.2017 15:08

to i tak długo wytrzymałes kolego!
    Były

12.03.2018 15:49

Racja w 100% a w dodatku układy,układy,układy.Jeden drugiego opłaca (z rączki do rączki) i tak tam się "żyje"

27.01.2016 12:37

Fazi

27.01.2016 21:42

jak kupić Polaka wyrobnika?kupić mu obiad lub zafundować zupkę z wkładką a będzie za.....dalał po 12 godzin i będzie zadowolony
    niven

23.01.2016 16:39

ludzie ,pracowalem w tej firmie, sitwa ,cwaniacrwo i przekrety robione przez kolesiów z mławy którzy siedza tam juz wiele lat.Jak przyjdzie jakis nowy,to wykożystają go,a potem bay,bay a sitwa siedzi dalej.Wiele mógłbym jeszcze napisać ale po co? może kiedyś pognają z Polski te zachodnie koncerny!przecież tam pracują Polacy a zachdni cwaniacy (belgowie) tylko liczą kasę i wywożą z naszego kraju.Co nam tu po ich dobrych opiniach i tytułach,kiedy nas okradaja!
    NIVEN

24.10.2014 09:07

Nigdy w zyciu praca w Ghelamco! jedna wielka sitwa łapówkarska! jak nie pasujesz do niej to raz dwa cię (usunięte przez administratora), nawet gdybys był fachowcem,musisz umieć brać i wykożystywać podwykonawców tak jak starzy wyjadacze którzy siedzą tam od 11 lat i dorobili się willi za 2,5 mln!
    Niven

08.11.2014 19:32

chmiku,chyba jesteś młodym i nie doświadczonym jeszcze w mykach starych wyjadaczy.Ci co siedzą lata to cwaniaki ktore jedzą łyżeczką,pomalutku.Nigdy nie chapie się całą chchlą! np.5 tys dodatkowo do pensji to tak wiele?trzeba umieć brać by długo siedziec i by nikt sie nie dopatrzył,a jak ktoś zwroci uwagę to już go niema.Centarala jest daleko od Polski a tu myszy charcują.Napisałem juz wiele ,zrozumiesz albo nie.Wystarczy by była jedna "firma"przez którą stale przepószcza sie "lewą" kasę i naprawdę nikt się nie pozna i w papierach jest porządek jak jest odpowiedni człowiek co je dodatkowo pilnuje,ot prosty schemat.Mlawa rządzi w Ghelamco,od lat.Wystarczy się przyjrzeć kto tak siedzi z Mlawy a wszystko będzie jasne.Bay!

Zostaw merytoryczną opinię o Ghelamco Poland