I nie wiem jak tam obecnie wygląda obecna ekipa, która tworzy to klimatyczne miejsce, ale szczególnie nie polecam integrować się z niejakim managerem kawiarni, który swoimi śmiesznymi pomysłami rozkręcenia lokalu zepsuł całą atmosferę miejsca i spowodował, że szef przestał nas (pozostałych pracowników) chwalić, bo całą uwagę skupił na sobie jaki to on super zorganizowany nie jest i jakich to on nie ma pomysłów. Taka toksyczna atmosfera, która się pojawiła wraz z tym człowiekiem spowodowała, że nie mogłam dłużej pracować w tym miejscu i serwować pięknych latte artów. No cóż nie moja strata
A no i zapomniałam dodać, że dużym plusem jest brak kamer i to, że bliskie osoby np chłopak może zostać na zapleczu i pomóc na przykład z zamknięciem kawiarni w dzień z dużym utargiem
Praca w Coffeebook należy do tych przyjemniejszych, pracowanie z kawą spciality, obsługa gości, dobra lokalizacja (szczególnie w Katowicach). Szef odwiedza kawiarnię średnio raz/dwa razy w tygodniu w zależności od obecnych potrzeb lokalu. Generalnie to tak... Podczas rozmowy rekrutacyjnej dowiadujemy się o zakresie obowiązków i ilości godzin pracy w miesiącu. W rzeczywistości nie ma to jednak pokrycia - godziny są bardzo różne, bo po prostu się "nie opłaca otwierać" czasami o takich decyzjach człowiek dowiaduje się z dnia na dzień tak jak z resztą, że nagle jest jakiś catering na 100 osób czy też inne wydarzenie, gdzie potrzeba nagle przygotować masę różnych posiłków jednocześnie obsługując kawiarnię i gości. Zakres obowiązków - niech Was nie zmyli to słodkie określenie stanowiska "barista", bo jednocześnie jesteście piekarzami, cukiernikami i maszyną drukarniczą do brandowania kubków papierowych na wynos. Role baristyczne w tej firmie na tym stanowisku to jakies 30%. Cateringi zdarzają się dość często, a za dodatkowy wysiłek i nieraz pracę kelnerską otrzymujemy równe 0zł dodatkowego bonusu, bo przecież co to za problem obsłużyć np 100-200 gości w 3 osoby jednocześnie dbając o sam lokal, czyż nie? Czy polecam pracę? Tak, ale na pewno nie jest to praca na dłużej, a raczej przejściowy okres w życiu człowieka na zasadzie max 6 miesięcy i uciekam, bo szef wymaga więcej niż powinien. Tj - rób dotowarowanie kawiarni w okolicznej biedronce, lidlu itp..., bo zapomniał czegoś kupić i brakuje jakiegoś składnika do kanapki, bądź innego produktu - to średnio zdarza się 2 razy w tygodniu. Jeśli jesteś otwarty na pracę w której rola baristy to jakieś 30%, a reszta to totalny mix innych stanowisk (dostawca, marketingowiec, drukarnia, cukiernik, piekarz, monter, hydraulik, programista) to śmiało aplikuj do tej firmy. Przy okazji musisz posiadać dużą cierpliwość do szefa, który nie mierzy sił na zamiary, a jego wybujałe ego przyćmiewa zdrowe spojrzenie na rzeczywistość. Plusy to darmowa kawka, herbata, woda i jedzenie, które zostało przez właściciela określone na zasadzie - jesteś w pracy jedz i pij do woli.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Coffeebook s.c. Michał Sitkowski Anika Zemowska?
Zobacz opinie na temat firmy Coffeebook s.c. Michał Sitkowski Anika Zemowska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 3.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Coffeebook s.c. Michał Sitkowski Anika Zemowska?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 3, z czego 0 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!