Z pełnym przekonaniem i ogromną wdzięcznością chciałabym polecić Pana mgr Sławka Reraka oraz Panią Monikę z AS-MED. To wyjątkowy zespół, który łączy profesjonalizm, ogromne doświadczenie, indywidualne podejście do pacjenta oraz niezwykle ważne w procesie rehabilitacji – wsparcie i zwykłą ludzką życzliwość.
Sześć lat temu sama trafiłam do Pana Sławka z poważnym problemem neurologicznym po rwie kulszowej. Miałam sparaliżowaną nogę i nie byłam w stanie samodzielnie utrzymać pozycji pionowej. Neurolog określił mój stan jako ciężki i powiedział, że powrót do sprawności może potrwać około ośmiu miesięcy, a rokowania nie były pewne. Pamiętam, jak Pan Sławek podtrzymywał mnie na bieżni, ponieważ sama nie byłam w stanie ustać. Dzięki jego wiedzy, doświadczeniu, zaangażowaniu i odpowiednio dobranej rehabilitacji wróciłam do sprawności w około miesiąc. Był to dla mnie rezultat, którego w tamtym momencie nawet nie potrafiłam sobie wyobrazić.
Po latach z pełnym przekonaniem poleciłam Pana Sławka mojej przyjaciółce, która od wielu miesięcy zmagała się z bardzo silnymi dolegliwościami kręgosłupa lędźwiowego. Ponieważ mieszka w Niemczech, przez około pięć miesięcy korzystała tam z pomocy ortopedów. Miała wykonane dwie blokady z kortyzonu, korzystała z akupunktury oraz fizjoterapii, jednak leczenie nie przynosiło oczekiwanej poprawy.
Namówiłam ją, aby podczas pobytu w Polsce skorzystała z pomocy Pana mgr. Sławka Reraka. W trakcie dwutygodniowej rehabilitacji zastosowano m.in. laser, Vertetrac oraz indywidualnie dobrane ćwiczenia. Rezultaty były dla niej ogromnie ważne – ból, który od marca praktycznie nie dawał jej spokoju, wyraźnie ustąpił, a jej samopoczucie i komfort życia zdecydowanie się poprawiły.
Chciałabym również szczególnie podziękować Pani Monice, która aktywnie pomagała w procesie rehabilitacji. Jej profesjonalizm, cierpliwość, serdeczność i troska o pacjenta były dla nas niezwykle cenne. Pani Monika potrafiła nie tylko fachowo pomóc, ale również dodać otuchy, wesprzeć w trudniejszych momentach i zmotywować do dalszej pracy. W rehabilitacji, która często wymaga czasu, systematyczności i pokonywania własnych ograniczeń, takie podejście ma ogromne znaczenie.
To, co szczególnie cenię w AS-MED, to nie tylko profesjonalne metody terapii, ale przede wszystkim holistyczne podejście do człowieka. Pacjent nie jest tutaj traktowany wyłącznie jako przypadek medyczny. Jest słuchany, wspierany i motywowany, a terapia jest dostosowywana do jego indywidualnych potrzeb i możliwości.
Pan Sławek to rehabilitant, który nie boi się trudnych przypadków i potrafi dać pacjentowi nadzieję nawet wtedy, gdy sytuacja wydaje się bardzo trudna. W moim przypadku jego pomoc pozwoliła mi uniknąć operacji i odzyskać sprawność, za co będę mu zawsze ogromnie wdzięczna.
Z całego serca dziękuję Panu Sławkowi oraz Pani Monice za profesjonalizm, zaangażowanie, cierpliwość, wsparcie i ogromne serce dla pacjentów. Zdecydowanie polecam AS-MED każdemu, kto szuka miejsca, w którym doświadczenie i wiedza idą w parze z prawdziwą troską o człowieka. ❤️