Drzazga Clinic (Betamed)

• Wojkowice
  • Bytom
Katowice - BetaMed S.A.

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Drzazga Clinic (Betamed S.A.)

Opinie o Drzazga Clinic (Betamed) Katowice

Nie przegap nowości o BetaMed S.A.!

16.08.2025 23:04

Jeżeli cenisz sobie swoje zdrowie i spokój psychiczny omijaj to miejsce szerokim łukiem ! Wytrzymałam w jednym z działów tej firmy 10 miesięcy , przy czym już w pierwszym tygodniu pracy leciały mi łzy po policzkach i to nie z powodu nadmiaru pracy a z powodu sposobu traktowania mnie przez inną „koleżankę „. Zresztą każda nowa osoba tam to przerabia .. w trakcie mojej pracy ,zwolniły się cztery osoby z naszego działu .. każdy kto przychodził- wcześniej lub później- miał wątpliwą przyjemność zmierzenia się z totalnym brakiem szacunku na co przyzwalała zastępczyni kierownika ( sam kierownik -dobry człowiek , ale tak zamotany i uwikłany przez jego zastępczynię( nawiasem mówiąc obecną kierowniczkę ) i niektóre pracownice w pseudo afery , że chyba sam nie zdawał sobie już sprawy z tego co się dzieje i w czym bierze udział ). Tak jak napisał już ktoś niżej w opinii - są równi i równiejsi .. jednym nie wolno nic i tylko czeka się na najmniejszy błąd , aby zrobić aferę a innym nawet bardzo poważne błędy zamiata się pod dywan .. Krzyki , niestosowne zachowanie , brak kultury , notoryczne obgadywanie , szukanie kogoś na kim można się wyżyć to tam przykra norma. Zwykły pracownik dostaje upomnienia dosłownie za wszystko, ale nikt nie zajmie się zwłaszcza jedną blond dziewczyną, która jest bardzo niemiła, wulgarna, bezczelna w stosunku do innych- bo najzwyczajniej w świecie „co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie „. Zarobki to następna kwestia - ogrom obowiązków jest olbrzymi , sprawy za które odpowiadamy to bardzo odpowiedzialna kwestia . Za mało jest wręcz czasu żeby móc to wszystko na bieżąco „ogarniać „ - natomiast wynagrodzenie wręcz śmieszne- praktycznie najniższa krajowa . Pracownicy nie są również w tej kwestii traktowani sprawiedliwie . Nowy pracownik potrafi dostać więcej na początek niż stały pracownik , który w pełni świadomie samodzielnie już pracuje . I nie ciesz się , ze na początek dostaniesz więcej - prędzej czy później znajdziesz się po drugiej stronie medalu a na podwyżkę nie ma co liczyć 😊 . Właściwie nawet nie sposób opisać tego co człowiek tam przeżył .. codziennie rano borykałam się z wymiotami i bólem żołądka idąc do pracy .. nigdy nie było wiadomo o co dzisiaj przyczepią sie znowu .. i nie , moja opinia nie jest jednostkowa .. nas jest po prostu więcej -osób które uciekły stamtąd chroniąc swoje zdrowie lub będąc pod opieką psychiatry -żeby jakoś pozbierać się po tym wszystkim co człowiek miał tam okazję przeżyć. Pani Dyrektor ,oraz Pani Ewelinie z działu HR polecam porozmawiać w cztery oczy z pracownikami , lub zamiast usuwać treści negatywnych komentarzy -porozmawiać z ich autorami bo wiele osób które tam jeszcze pracuje po prostu boi się mówić.

18.08.2025 10:35

Szanowna Pani, Dziękujemy za pozostawienie wpisu. Na pewno zweryfikujemy przekazane w opinii informacje. Zapraszamy również do bezpośredniego kontaktu z Działem HR: 32 420 29 56. Z wyrazami szacunku, BetaMed SA

Gość

28.07.2024 20:44

Ta firma to żenada. Zatrudniają jakiś nierobów, co albo skracają sobie czas pracy albo lekarzy, którzy nawet nie raczą przyjechać do chorych pacjentów. Lekarz powinien być raz bądź dwa razy w tygodniu a przyjeżdża raz na parę miesięcy tylko po to, ażeby mu podpisać dokumenty. Chore to i niepoważne. Ta firma powinna trafić przed sąd.
    Maja

02.04.2023 17:34

Nie miła atmosfera w pracy kłótnie i krzyki . Traktowanie tzw z wyższością pracownika zaczynającego pracę a wręcz z buta.

03.04.2023 10:08

Szanowny/a Panie/Pani, Dziękujemy za pozostawienie opinii i chcielibyśmy uszczegółowić opisywaną sytuację. Zależy nam na jak najlepszej współpracy i dołożymy wszelkich starań aby wyjaśnić powyższą sytuację. Zapraszamy do kontaktu z naszym Działem HR tel. 324202956. Z wyrazami szacunku, BetaMed SA
    Marta

31.01.2023 20:24

Czy na stanowisku specjalisty ds.kadr wymagana jest znajomość branży medycznej czy wystarczy tylko wiedza z zakresu kadr? Bo widziałam takie ogłoszenie i ta kwestia mnie jeszcze nurtuje

01.02.2023 09:03

Szanowna Pani, Na proponowanym przez nas stanowisku specjalisty ds. kadr znajomość branży medycznej jest mile widziana, natomiast wiedza z zakresu kadr i doświadczenie w pracy na takim stanowisku jest wymagane. Z pozdrowieniami, BetaMed SA
    Maria

27.12.2017 17:18

Wielka firma, nagrody, oh i ah. A wiecie, co dostaly na swieta pielegniarki? Te, dzieki ktorym firma istnieje? Te, na ktorych szajowna beatka zarabia miliony rocznie? Mielonke! W puszce. Jak za komuny... wstyd, lepiej bylo nic nie dawac. Prezesowa z dyrekcja rozbija sie po USA, kasy maja w brod, ale dla tych dzieki ktorym firma istnieje - ochlapy....
    M.P

13.01.2023 13:44

To co się mówi o tej firmie to prawda.Najgorsze płace i rotację bo każdy mądry ceni się i swoje zdrowie,nie podejmie pracy w tej firmie.Co tu pisać dużo,omijać szerokim łukiem tą firmę........

22.01.2023 19:04

Absolutne minimum krajowe bo mniej już nie można placić i tyle....

29.08.2022 17:07

Jaki dress code obowiązuje w BetaMed S.A.?

05.09.2022 22:13

Tak

06.09.2022 11:54

Dress code w BetaMed SA jest ustalany w zależności od stanowiska. Im bardziej jest ono związane z obsługą pacjenta/klienta, tym bardziej strój jest formalny. M.in. na rejestracji medycznej obowiązują szyte na miarę garsonki, natomiast na innych stanowiskach biurowych wystarczy tzw. „sportowa elegancja” czyli dozwolone są np. jeansy czy sportowe obuwie. Pozdrawiamy, BetaMed SA
    Ela

16.06.2021 08:12

Witam, chciałam się zapytać o co chodzi, że w firmie Betamed, że non stop poszukuja osób na stanowisko referenta ds. płac oraz osób do księgowosci? Naprawdę nikt nikt nie jest w stanie sprostać wymaganią? czy jest tam aż taka rotacja czy to jest tylko po to aby dział HR miał co robic? Obserwuję ogłoszenia i od 2 lat,a może wiecej non stop widać ogłoszenia o pracę na w/w stanowiska...

16.06.2021 10:04

Szanowna Pani, Dziękujemy za komentarz i zainteresowanie naszą firmą. W związku z ciągłym rozwojem prowadzimy rekrutacje do wszystkich działów. Z wyrazami szacunku, BetaMed SA
    Agata

18.01.2020 18:03

Ile zarabiaja doswiadczeni fizjo w tej firmie?

25.11.2019 09:16

Czy BetaMed S.A. narzuca terminy urlopów wypoczynkowych?
    Sztos

01.12.2019 16:52

Bardzo pilnują aby urlop był wykorzystany w bieżącym roku kalendarzowym. (usunięte przez administratora)
    dr zenek

17.05.2019 10:58

Jak ktoś pracował w Betamedzie to wie jak tam jest. MOPS jest hojniejszy, a praca w Biedrze bardziej kreatywna. (usunięte przez administratora)
    jakaśtamsiostra

29.05.2019 16:05

Ja bym opisała ale i tak to wytniecie jak poprzednio. Wycinacie 3/4 wpisów na temat tej firmy
    Dr

15.08.2019 17:47

Dokładnie absurd goni absurd..

09.02.2019 08:36

Szukam informacji, ponieważ prawdopodobnie rozpoczne pracę w tej firmie czy po 3 miesiącach próbnych można się spodziewać podwyżki? Czy są jakieś dodatki, benefity? Bo wypłata jak wiadomo marna...
    Już nie pracownik

03.04.2019 21:52

Serio :-( Pracowałam tam, widziałam.
    dr zenek

17.05.2019 10:47

Tak, możesz się spodziewać podwyżki ciśnienia!
    Mariola

15.12.2018 21:25

Witam serdecznie. Z pomocy firmy a dokładnie pielęgniarki która przychodzi do mojej mamy kilka lat, jestem bardzo zadowolona i wdzięczna. Pani pielęgniarka jest osobą bardzo kompetentną i rzetelną. A Panie pracujące w firmie są bardzo pomocne i serdeczne. Bardzo dziękuję szefowej tej firmy Pani Agnieszce. Dziękuję bardzo Moje sugestie dla BetaMed S.A.: brak Lubię atmosferę w BetaMed S.A. za: Dostępność, kontakt i pomoc
    Madelajn

18.12.2018 17:27

To chyba się pani firmy pomyliły. No przecież królowa jest tylko jedna i ma na imię Beata
    mateusz

01.04.2019 14:13

(usunięte przez administratora) nie musisz powtarzać regułki ze strony. Wiem o betamedzie sporo :-)

09.02.2019 08:35

Ulka

16.12.2018 15:11

Nikt nie twierdzi , że jest idealnie. Ale wiemy również, że maruderzy zawsze znajda powód żeby sobie ponarzekać!!
    Madelajn

18.12.2018 17:26

A pupilki (usunięte przez administratora)będą bronić opinii do ostatniej kropli krwi. Może jakaś stówka wpadnie co nie?
    Mimoza

10.05.2018 12:04

Po kilku latach pracy w tej firmie chętnie się wypowiem. Na szczęście udało mi się zmienić pracę ale zacznę od początku. Płace- bardzo niskie. Specjalista może liczyć na wynagrodzenie rzędu (usunięte przez administratora). Po 5 latach studiów i kilku latach doświadczenia to zdecydowanie za mało (usunięte przez administratora) Atmosfera- dość nerwowa, choć to zależy od działu. Bonusy/benefity- brak. Jest opcja dofinansowania do kary multisport (usunięte przez administratora) Placówka- obecna w Chorzowie całkiem niezła choć trzeba się liczyć, że jest to praca w klinice więc czasami widoki i zapachy nie są zbyt ładne. Szefostwo- przepraszam ale to jest już masakra. Zmanierowani ludzie, którzy myślą, że wszystko im wolno. Bardzo często występują zachowania, które nie powinny mieć miejsca w pracy. Regulamin na to nie pozwala więc więcej nie napiszę. Podejście do pracownika- fatalne. Niestety traktują Cię jak jeszcze jedną mrówkę w mrowisku. Nie będziesz niezastąpiony i to widać. Kamery są wszędzie, a jeśli jesz obiad o 2 minuty dłużej niż zawsze już jest nagana. Możliwość rozwoju- brak. Nie znam nikogo kto dostał tam awans, podwyżkę lub chociaż pochwałę. To tylko kilka kwestii. W mojej opinii radzę szukać pracy gdzie indziej. Betamed musi się jeszcze sporo nauczyć o traktowaniu pracowników. Pewnie dostanę odpowiedź od kogoś z firmy, że nie chciało mi się pracować, lub byłam kiepskim pracownikiem jednak tak nie było. Sama rotacja świadczy o tym, że w firmie coś się dzieje. Jeśli mnóstwo pracowników się zwalnia, a kierownictwo zostaje to samo to o czym to świadczy? Raczej nie o tym, że 100 pracowników się myli tylko, że z osobami nimi zarządzającymi jest coś nie tak.
    Cezary

15.04.2018 18:34

Ja sądzę, że wysokość zarobków to bardzo indywidualna sprawa. Zależy od wielu warunków!!
    karolina

16.04.2018 11:05

Jasne. Na zarobki powinno mieć wpływ wykształcenie, doświadczenie, umiejętności. Wiadomo, że osoba będąca zaraz po studiach nie dostanie takiego samego wynagrodzenia, jak ktoś kto już od 10 lat pracuje w branży. Tylko problemem w Betamedzie jest fakt, że właśnie tej doświadczonej osobie proponowane jest wynagrodzenie rzędu 2500 zł netto (i to maks!). Śmiech na sali!
    pe

28.04.2016 21:30

wiecie czy nadal szukają specjalisty ds. marketingu?
    margaretka

15.03.2018 09:43

Raczej ktoś. Ryba psuje się od głowy...
    Tomek S.

18.03.2018 18:28

Dokladnie. Za starych rzadow (inny kierownik) jakos nikt nie uciekal.
    Zdegustowana wpisami

11.01.2018 11:49

Firma istnieje dzięki Pani Prezes, która ją założyła. Każdy może spróbować tylko nikomu nie chce się pracować 24h na dobę kosztem życia prywatnego. Szynka na święta to nie komunistyczny prezent tylko upominek od serca, który nie musiał być w ogóle wręczany i za który należy się podziękowanie oraz życzenia pomyślności, a nie takie obrzydliwe, poniżej krytyki wpisy. Taki wpis świadczy tylko o poziomie pani Marii, która nawet nie wie, że imiona w języku polskim piszemy z dużych liter. Mam nadzieję, że Pani Prezes czytając takie żenujące wpisy nie odczuwa przykrości. Pani Maria nie zasługuje na uwagę i myślę, że sama się zatruwa swoim jadem.
    Pielęgniarka BetaMed

16.01.2018 03:55

Przykro mi nie jestem polonistką, ale uważam, że na tak krzywdzące bez powodu wypowiedzi trzeba reagować.
    anonymous

15.03.2018 09:42

To niech pani prezes sama sobie prowadzi tą firmę. Szkoda, że nadal nie rozumiecie, że firmę tworzą ludzie. Możecie mieć najbardziej wypasiony budynek w Chorzowie, ale bez szacunku do pracownika, nigdy nie będzie mowy o prawdziwym sukcesie.
    Daga

06.03.2018 14:04

jeśli ktoś interesuje się pracą w płacach , to niech zapomni o pracy w płatniku , raportach zus pfron czy gus , weryfikacja dokumentacji zleceniobiorców to prawie wszystko na, co może liczyć
    Karolina

28.01.2018 18:05

Mimo raczej negatywnych opinii, interesuje mnie praca w dziale marketingu. Czy ktos moze mi podpowiedziec, jakiego rzedu oferowane jest wynagrodzenie? Posoadam wyksztalcenie kierunkowe i ponad 5-letnie doswiadczenie, znam programy graficzne i 2 jezyki. Obecnie mam prace, takze nie chcialabym marnowac czasu, jesli firma zaoferuje mi 'atrakcyjne wynagrodzenie' w wysokosci 2500.zl. Z gory dziekuje za odpowiedz.
    Kadrowa

01.02.2018 11:30

Wielkość firmy nie przekłada sie tu na zarobki. Te (usunięte przez administratora)na rękę to maks dla nowych szeregowych pracowników biura. Najczęściej oferują ok.(usunięte przez administratora)
    Pablo

05.02.2018 08:49

Dlaczego administratorzy usuwaja informacje o wysokosci zarobkow?:?? To ma byc forum o pracodawcy?? Wysokosc pensji to chyba najwazniejsza informacja.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Drzazga Clinic (Betamed)?

Kontakt - BetaMed S.A.

ul. Barbary 21 40-053 Katowice

Branża główna: Przychodnie i usługi medyczne

18.10.2017 21:50

Interesuje mnie praca na stanowisku specjalisty ds. rozliczeń. Może mi ktoś podpowiedzieć coś w tym temacie? Trochę moje obawy wzięły się po lekturze wpisów na forum. Jestem świadoma, że sporo osób mając złość do firmy pisze mało obiektywne opinie!.
    Renata

12.12.2017 19:10

Zalezy jakie miasto. Atmosfera zalezy od ludzi. Zarobki raczej niskie(usunięte przez administratora)
    Anita

15.04.2017 18:31

BetaMed to świetna firma, wiem to bo pracuję tu od dawna. Pracuję z fantastycznymi ludźmi, generalnie lubię swoją pracę. Myślę, że jeśli komuś nie odpowiada praca w firmie powinien pomyśleć o zmianie pracy, zamiast wypisywać swoje żale i oskarżać Betamed !
    Medyk

04.04.2017 19:50

Czy BetaMed planuje może poszerzenie rejonu swojej działalności? Jestem zainteresowana pracą pielęgniarki środowiskowej tylko zależy w jakim rejonie oni działają?

06.04.2017 10:28

Obecnie działamy w 11 województwach, w których posiadamy 84 oddziały. Pełną listę lokalizacji wraz z danymi kontaktowymi można zobaczyć na naszej stronie internetowej pod linkiem: http://betamed.pl/opieka-domowa/kontakt/ W sprawie pracy prosimy kontaktować się w z oddziałem, który Panią interesuje. Pozdrawiamy serdecznie Zespół BetaMed S.A.
    Iza

14.03.2017 11:40

Czy dowiem się więcej szczegółów na temat oferty pracy dla pielęgniarki (wentylacja mechaniczna)?

14.03.2017 14:47

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. Mamy do zaproponowania pracę dla pielęgniarki anestezjologicznej zarówno w domu pacjenta jak i na stacjonarnym oddziale dla pacjentów wentylowanych mechanicznie w Chorzowie. Aby dowiedzieć się więcej informacji zapraszamy do kontaktu mailowego pod adresem [email protected] lub telefonicznego pod numerem 32 42 02 956. Pozdrawiamy serdecznie Zespół BetaMed S.A.
    Medyczka

14.02.2017 16:00

BetaMed proponuje bardzo szeroki wachlarz rożnego rodzaju prac. Każdy może wybrać dla siebie taką na jakiej się zna. Jest to super firma i życzę im dalszych sukcesów.
    Broniu

23.11.2016 08:14

To najgorsza praca jaką do tej miałem. Dofinansowanie do multisport w mniemaniu Betamedu wyglada tak, że sam musisz sobie dopłacić do tej karty (usunięte przez administratora) miesiecznie. Po okresie probnym kazdy dostaje umowe ale ludzie sami sie zwalniania. Płaca niska. Na tym samym stanowisku w innych firmach placa srednio o 1000 zl wiecej. Dyrektorzy zarabiaja po (usunięte przez administratora) a ty się męcz za (usunięte przez administratora) . Po 3 miesiacach moze dostaniesz (usunięte przez administratora) . (usunięte przez administratora) Rotacja ogromna! Nie nadazalem z poznawaniem nowych pracownikow bo tylu ich przychodzilo i odchodzilo ze nikt by sie w tym nie polapal. Ciagle robisz nadgodziny i jedyne co mozesz to odebrac to sobie w postaci wolnego. A co jesli chcesz za to kase? No coz... nie ta firma. Podsumowujac, rotacja ogromna, zero bonusow, niska płaca (usunięte przez administratora) 99% firm jest znacznie lepszych.
    Medyk

03.01.2017 22:07

Człowieku czy jesteś pewien że ktoś inny zapłaci więcej? Jeśli tak to pewnie wymagania też będą większe. Płaca i warunki pracy zależą częściowo od ludzi, jak stworzą dobra aurę to jest lepsza chęć do pracy, lepsze wyniki i ostatecznie lepsze zarobki.
    gość

04.12.2016 13:46

Polecałbym raczej szukanie innej firmy
    kaja

11.08.2016 11:27

Specjalista ds. sprzedaży jest u nich rekrutowany i widze, że zakres obowiazków to na pewno aktywne pozyskiwanie klientów i ich bieżąca obsługa w zakresie realizacji sprzedaży usług firmy, realizacja powierzonego planu sprzedażowego no i prowadzenie negocjacji handlowych.
    didaj

17.05.2016 17:53

Tak @pe, nadal poszukują, ale trzeba mieć wykształcenie wyższe związane z marketingiem, PR, zapewniają do tego umowę o pracę, a przynajmniej tak napisali w umowie o pracę
    adi

13.04.2016 11:32

dla mnie akurat te 2 tys na reke to są konkretne pieniądze, mam tam znajomego i wiem że kasa jest zawsze na czas i to jest dla mnie najważniejsze, czekam aż zaproszą mnie na rozmowe
    haha

12.04.2016 11:06

Beta Med. placi konkretne pieniądze?Ciekawe,hmmm dla kogos 2 tys na reke to są konkretne pieniądze?powodzenia:(
    joasia

29.03.2016 21:28

Dla mnie informatyk bez wyższego wykształcenia, to żaden informatyk. Dobrze, że BetaMed wymaga papierka i dobrze, że płaci za to konkretne wynagrodzenie.
    Daniel

11.08.2016 10:59

możesz to uzasadnić ? Bo ja jestem informatykiem z wieloma papierkami (kurscy, certyfikaty) oraz ponad 10-letnim stażem, a wykształcenia informatycznego nie posiadam. Praktyka+ szkolenia + ciągła edukacja poza uczelniana dały mi wiedzę najbardziej potrzebną do pracy zawodowej. Więc może się zastanów zanim znów wygłosisz swoje mądrości.
    wer

27.03.2016 20:05

no ale przeciez nie tylko bo z tego co widze to szukaja rowniez na przyklad informatyka w Katowicach/ Chorzowie, mozna sporo zarobic jak sie ma wyzsze wyksztaclenie
    alosza

21.03.2016 21:11

@tros jest jeszcze jedno wytłumaczenie tej pracy biurowej. Może się po prostu dość mocno rozwijają i dlatego potrzebują ludzi do księgowości. Trochę zaskoczyło mnie że na stanowisko Specjalisty ds.rozliczeń wymagają wykształcenia wyższego pielęgniarskiego lub pokrewnego
    tros

19.03.2016 16:02

może po prostu potrzebują również ludzi do pracy biurowej. chociaż szukają pielęgniarki bądż pielęgniarza POZ w chorzowie, z ukończonym liceum zawodowym bądź studiami
    muminek

17.03.2016 09:51

dobra firma, tu się zgodzę ludzie dobrze o nich mówią - ale jak na opiekę medyczną w domu to mało szukają pielęgniarek, w większości to księgowi albo ludzie od rozliczeń
    Daniel

08.02.2016 23:08

dobra firma, bo często to specjaliści w Dziale księgowości ją zmieniają. Działu controllingu tam nie ma i nie będzie przy tym Dyrektorze poplecznicy Dzyzgi.
    Kokosz

22.01.2016 16:40

@maki teraz to sporo jest od nich ofert, bo też na specjalistę ds. księgowości, pielęgniarkę, kierownika ds. administracyjno-gospodarczych, czy np. na specjalistę ds. technicznych. Wszystko to świeżutkie i myślę, że jak najbardziej aktualne. Firma dobra, więc warto się u nich zatrudnić.
    maki

05.12.2015 22:10

Ja widziałem, że teraz betamet poszukuje specjalisty ds. controllingu, ale napisali jedynie wymagania i opis stanowiska, zero propozycji oferty w zamian. Jedynie zrozumiałem, że praca na pełen etat na czas nieokreślony.
    admin

28.06.2015 11:16

Pracowałeś już w firmie BetaMed S.A.? W takim razie opowiedz innym o swojej przygodzie na naszym forum. Zachęcamy do komentowania.

Zostaw merytoryczną opinię o BetaMed S.A.