BetaMed S.A.
2 25 6 1

Opinie o BetaMed S.A.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. A jak to wygląda w BetaMed S.A.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Mimoza

Po kilku latach pracy w tej firmie chętnie się wypowiem. Na szczęście udało mi się zmienić pracę ale zacznę od początku. Płace- bardzo niskie. Specjalista może liczyć na wynagrodzenie rzędu (usunięte przez administratora). Po 5 latach studiów i kilku latach doświadczenia to zdecydowanie za mało (usunięte przez administratora) Atmosfera- dość nerwowa, choć to zależy od działu. Bonusy/benefity- brak. Jest opcja dofinansowania do kary multisport (usunięte przez administratora) Placówka- obecna w Chorzowie całkiem niezła choć trzeba się liczyć, że jest to praca w klinice więc czasami widoki i zapachy nie są zbyt ładne. Szefostwo- przepraszam ale to jest już masakra. Zmanierowani ludzie, którzy myślą, że wszystko im wolno. Bardzo często występują zachowania, które nie powinny mieć miejsca w pracy. Regulamin na to nie pozwala więc więcej nie napiszę. Podejście do pracownika- fatalne. Niestety traktują Cię jak jeszcze jedną mrówkę w mrowisku. Nie będziesz niezastąpiony i to widać. Kamery są wszędzie, a jeśli jesz obiad o 2 minuty dłużej niż zawsze już jest nagana. Możliwość rozwoju- brak. Nie znam nikogo kto dostał tam awans, podwyżkę lub chociaż pochwałę. To tylko kilka kwestii. W mojej opinii radzę szukać pracy gdzie indziej. Betamed musi się jeszcze sporo nauczyć o traktowaniu pracowników. Pewnie dostanę odpowiedź od kogoś z firmy, że nie chciało mi się pracować, lub byłam kiepskim pracownikiem jednak tak nie było. Sama rotacja świadczy o tym, że w firmie coś się dzieje. Jeśli mnóstwo pracowników się zwalnia, a kierownictwo zostaje to samo to o czym to świadczy? Raczej nie o tym, że 100 pracowników się myli tylko, że z osobami nimi zarządzającymi jest coś nie tak.

Maria

Wielka firma, nagrody, oh i ah. A wiecie, co dostaly na swieta pielegniarki? Te, dzieki ktorym firma istnieje? Te, na ktorych szajowna beatka zarabia miliony rocznie? Mielonke! W puszce. Jak za komuny... wstyd, lepiej bylo nic nie dawac. Prezesowa z dyrekcja rozbija sie po USA, kasy maja w brod, ale dla tych dzieki ktorym firma istnieje - ochlapy....

Sabina
@Maria 27.12.2017 17:18

Ja nie jestem pielegniarka, pracuje w Chorzowie w MAC, ale tez dostalam ta mielonke. Jest mi po prostu przykro. Ciezko haruje codziennie, daje z siebie wszystko a w zamian? Ani socjalu - brak wczasow pod grusza, opieki medycznej (w firmie ktora ja oferuje!!!!), szkolen, bonow na swieta, paczek dla dzieci. Za ciezka prace dostajesz puszke za 8 zl. Szkoda slow.

M.
@Maria 27.12.2017 17:18

Pogratulować specom od PRu firmy ;(

Barb
@M. 04.01.2018 09:37

Niezawodna drużyna A. i A. Hihi

pop
@Maria 27.12.2017 17:18

ciekawe czy sami jedli te mielonki

Pielęgniarka BetaMed
@Sabina 04.01.2018 09:36

Nie wiem dlaczego Ty dostałaś mielonkę, widocznie na nią zasłużyłaś. Wszyscy dostaliśmy szynkę. Może BetaMed powinien Ci jeszcze kierowcę zatrudnić???

Sabina
@Pielęgniarka BetaMed 12.01.2018 06:07

Co? Zasłużyłam na mielonkę? Aha, fajnie czyli w ten sposób dzieleni są pracownicy..... P.s. tak, ja też dostałam tą szynkę w puszce, nazwaną tu mielonką bo jej jakość pozostawia wiele do życzenia

Pielęgniarka BetaMed
@Maria 27.12.2017 17:18

Chciałam dodać od siebie jeszcze jedno do zaistniałej tu dyskusji, o czym nikt wcześniej nie wspomniał, że miałyśmy miłe spotkanie wigilijne w restauracji, z poczęstunkiem i kolędami, było też losowanie nagród, na które bardzo czekałam, w tym roku nie zostałam wylosowana, ale w poprzednim dostałam bon na AGD :)

Wieloletni pracownik
@Pielęgniarka BetaMed 16.01.2018 13:01

Zgadzam​ się było bardzo miło, jak zawsze. Był wspaniały​ pokaz zdjęć pracowników z podziałem na filie, oddziały, działy. Miło było zobaczyć zespoły osób, które na codzień ze sobą współpracują. Wspaniałe jest poczucie, że w tylu województwach mamy kogoś kto pracuje w BetaMed oraz, że ciągle jest Nas więcej. ☺️

S.
@Pielęgniarka BetaMed 16.01.2018 13:01

Spotkanie jak zawsze miłe, jedzenie dobre i atmosfera. Szynka i 3 (!) mandarynki, jako prezent za cały rok pracy faktycznie średnie..... Losowanie nagród jak co roku budzi dużo emocji i ja również na nie czekałam. Bardzo sie ucieszyłam gdy wygrałam bon do SPA pani Prezes. Szkoda tylko, że wartość tego bonu jest na tyle niska, że nie można nic fajnego sobie zrobić, nawet zwykły peeling i maseczka przekracza budżet. Następnym razem lepiej ufundować mniej nagród, ale takoch które faktycznie sprawią radość. Mnie nie stać na zabiegi za kilkaset złotych, więc te 120 zł nie wiem jak mogę wykorzystać (do tego nie ma żadnego cennika).

Pracownik BetaMed
@S. 18.01.2018 12:32

Serio wydaje mi się, że przesadzasz. Podejrzewam, że nie zapytałaś poprostu co możesz mieć zaoferowane. Ja miałam rok temu 80 zł do Yasumi i mogłam wybrać za tą kwotę klika ciekawych rzeczy, więc 120 zł tym bardziej. Poza tym jeśli liczysz na jakiś droższy zbieg to zawsze można sobie dopłacić. Czy wszyscy muszą krytykować, nikt nie może poprostu podziękować, przecież dostałaś upominek. Nikt Ci nic nie zabrał tylko dał.

S.
@Pracownik BetaMed 19.01.2018 07:22

Do Yasumi tak, i do każdego innego SPA ta suma byłaby ok. Ale w Drzazga Clinic nie oferują masażu, ani manicure, tylko zabiegi laserowe, które znacznie przekraczają kwotę 120 zł.

klia
@Pielęgniarka BetaMed 12.01.2018 06:07

a to sorry, szynka to już zupełnie co innego. Marzenie każdego pracownika xD

Cezary

Ja sądzę, że wysokość zarobków to bardzo indywidualna sprawa. Zależy od wielu warunków!!

karolina
@Cezary 15.04.2018 18:34

Jasne. Na zarobki powinno mieć wpływ wykształcenie, doświadczenie, umiejętności. Wiadomo, że osoba będąca zaraz po studiach nie dostanie takiego samego wynagrodzenia, jak ktoś kto już od 10 lat pracuje w branży. Tylko problemem w Betamedzie jest fakt, że właśnie tej doświadczonej osobie proponowane jest wynagrodzenie rzędu 2500 zł netto (i to maks!). Śmiech na sali!

pe

wiecie czy nadal szukają specjalisty ds. marketingu?

Beata
@pe 28.04.2016 21:30

Dalej szukają.tam też rotacja pracowników po zmianach 'na górze'

Magda
@pe 28.04.2016 21:30

Caly czas szukaja. Rotacja spora, ludzie odchodza.

Salma
@pe 28.04.2016 21:30

W marketingu mysle, ze teraz beda juz szukac pracownikow regularnie. W ciagu ostatnich 4-5 miesiecy odeszly 3 osoby.

Michał
@Salma 20.12.2017 21:14

Niestety, wszystkie wartościowe osoby odeszły z tego działu. W dosyć krótkim czasie, więc coś tam musi być nie tak. Albo ktoś.

BetaMed S.A.
pracodawca
@Michał 08.01.2018 06:22

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią i zapewniamy, że osoby zaangażowane, kreatywne i z inicjatywą zostają z nami na dłużej. W przypadku jakichkolwiek pytań, zapraszamy do kontaktu mailowego praca@betamed.pl Pozdrawiamy, Zespół BetaMed SA

Michał
@BetaMed S.A. 08.01.2018 12:44

Czyli te, które odeszły nie były kreatywne i zaangażowane? Niezła polityka, brawo!

Es.
@BetaMed S.A. 08.01.2018 12:44

Taa, wszyscy wiemy jak to wygĺąda.....

margaretka
@Michał 08.01.2018 06:22

Raczej ktoś. Ryba psuje się od głowy...

Tomek S.
@Michał 08.01.2018 06:22

Dokladnie. Za starych rzadow (inny kierownik) jakos nikt nie uciekal.

Zdegustowana wpisami

Firma istnieje dzięki Pani Prezes, która ją założyła. Każdy może spróbować tylko nikomu nie chce się pracować 24h na dobę kosztem życia prywatnego. Szynka na święta to nie komunistyczny prezent tylko upominek od serca, który nie musiał być w ogóle wręczany i za który należy się podziękowanie oraz życzenia pomyślności, a nie takie obrzydliwe, poniżej krytyki wpisy. Taki wpis świadczy tylko o poziomie pani Marii, która nawet nie wie, że imiona w języku polskim piszemy z dużych liter. Mam nadzieję, że Pani Prezes czytając takie żenujące wpisy nie odczuwa przykrości. Pani Maria nie zasługuje na uwagę i myślę, że sama się zatruwa swoim jadem.

Zenada
@Zdegustowana wpisami 11.01.2018 11:49

Dyrekcja i inni krawaciarze takze dostali szynkę, ma się rozumieć?

Polonista
@Zdegustowana wpisami 11.01.2018 11:49

Jeśli już mowa o poprawności językowej, to imiona piszemy dużą/wielką literą (a nie z dużej litery). A co do samej istoty powyższej dyskusji, to jest ona żenująca z obu stron.

Pielęgniarka BetaMed
@Polonista 13.01.2018 14:10

Przykro mi nie jestem polonistką, ale uważam, że na tak krzywdzące bez powodu wypowiedzi trzeba reagować.

anonymous
@Zdegustowana wpisami 11.01.2018 11:49

To niech pani prezes sama sobie prowadzi tą firmę. Szkoda, że nadal nie rozumiecie, że firmę tworzą ludzie. Możecie mieć najbardziej wypasiony budynek w Chorzowie, ale bez szacunku do pracownika, nigdy nie będzie mowy o prawdziwym sukcesie.

Administrator

Jak przedstawia się sytuacja BetaMed S.A. na tle innych przedsiębiorstw? Przekazane przez Ciebie informacje, związane m.in. z warunkami zatrudnienia mogą okazać się bardzo istotną wskazówką dla osób pochodzących z Katowice i okolic oraz będących w trakcie poszukiwania zatrudnienia.

Daga

jeśli ktoś interesuje się pracą w płacach , to niech zapomni o pracy w płatniku , raportach zus pfron czy gus , weryfikacja dokumentacji zleceniobiorców to prawie wszystko na, co może liczyć

Karolina

Mimo raczej negatywnych opinii, interesuje mnie praca w dziale marketingu. Czy ktos moze mi podpowiedziec, jakiego rzedu oferowane jest wynagrodzenie? Posoadam wyksztalcenie kierunkowe i ponad 5-letnie doswiadczenie, znam programy graficzne i 2 jezyki. Obecnie mam prace, takze nie chcialabym marnowac czasu, jesli firma zaoferuje mi 'atrakcyjne wynagrodzenie' w wysokosci 2500.zl. Z gory dziekuje za odpowiedz.

Anna
@Karolina 28.01.2018 18:05

Niestety, 2,5 tys to maks, co Ci mogą zaoferować. A i tak będziesz w gronie wybranych. Średnia płaca w biurze to ok. 2 tys. Szukaj dalej ;)

Kadrowa
@Karolina 28.01.2018 18:05

(usunięte przez administratora)to maks na co mozesz liczyc. Lepiej szukaj dalej.

Mateusz
@Karolina 28.01.2018 18:05

Też jestem ciekawy, jak wyglądają zarobki w tak dużej firmie. Np. w dziale administracji. Odpowie ktoś?

Kadrowa
@Mateusz 31.01.2018 17:14

Wielkość firmy nie przekłada sie tu na zarobki. Te (usunięte przez administratora)na rękę to maks dla nowych szeregowych pracowników biura. Najczęściej oferują ok.(usunięte przez administratora)

Pablo
@Kadrowa 01.02.2018 11:30

Dlaczego administratorzy usuwaja informacje o wysokosci zarobkow?:?? To ma byc forum o pracodawcy?? Wysokosc pensji to chyba najwazniejsza informacja.

Nowa

Interesuje mnie praca na stanowisku specjalisty ds. rozliczeń. Może mi ktoś podpowiedzieć coś w tym temacie? Trochę moje obawy wzięły się po lekturze wpisów na forum. Jestem świadoma, że sporo osób mając złość do firmy pisze mało obiektywne opinie!.

Renata
@Nowa 18.10.2017 21:50

Zalezy jakie miasto. Atmosfera zalezy od ludzi. Zarobki raczej niskie(usunięte przez administratora)

Nowa

O jakich zmianach piszesz @Beata? Czy coś się zmieniło, podziel się z innymi!!

Iza

@Anita opisz użytkownikom forum, jakie dokładniej widzisz plusy zatrudnienia w firmie. Tylko konkretne informacje mogą pozwolić innym, subiektywnie ocenić pracodawcę. Dlatego właśnie każda opinia jest nieocenioną pomocą.

Anita

BetaMed to świetna firma, wiem to bo pracuję tu od dawna. Pracuję z fantastycznymi ludźmi, generalnie lubię swoją pracę. Myślę, że jeśli komuś nie odpowiada praca w firmie powinien pomyśleć o zmianie pracy, zamiast wypisywać swoje żale i oskarżać Betamed !

Medyk

Czy BetaMed planuje może poszerzenie rejonu swojej działalności? Jestem zainteresowana pracą pielęgniarki środowiskowej tylko zależy w jakim rejonie oni działają?

BetaMed S.A.
@Medyk 04.04.2017 19:50

Obecnie działamy w 11 województwach, w których posiadamy 84 oddziały. Pełną listę lokalizacji wraz z danymi kontaktowymi można zobaczyć na naszej stronie internetowej pod linkiem: http://betamed.pl/opieka-domowa/kontakt/ W sprawie pracy prosimy kontaktować się w z oddziałem, który Panią interesuje. Pozdrawiamy serdecznie Zespół BetaMed S.A.

Iza

Czy dowiem się więcej szczegółów na temat oferty pracy dla pielęgniarki (wentylacja mechaniczna)?

BetaMed S.A.
pracodawca
@Iza 14.03.2017 11:40

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. Mamy do zaproponowania pracę dla pielęgniarki anestezjologicznej zarówno w domu pacjenta jak i na stacjonarnym oddziale dla pacjentów wentylowanych mechanicznie w Chorzowie. Aby dowiedzieć się więcej informacji zapraszamy do kontaktu mailowego pod adresem praca@betamed.pl lub telefonicznego pod numerem 32 42 02 956. Pozdrawiamy serdecznie Zespół BetaMed S.A.

Medyczka

BetaMed proponuje bardzo szeroki wachlarz rożnego rodzaju prac. Każdy może wybrać dla siebie taką na jakiej się zna. Jest to super firma i życzę im dalszych sukcesów.

gość

Polecałbym raczej szukanie innej firmy

Broniu

To najgorsza praca jaką do tej miałem. Dofinansowanie do multisport w mniemaniu Betamedu wyglada tak, że sam musisz sobie dopłacić do tej karty (usunięte przez administratora) miesiecznie. Po okresie probnym kazdy dostaje umowe ale ludzie sami sie zwalniania. Płaca niska. Na tym samym stanowisku w innych firmach placa srednio o 1000 zl wiecej. Dyrektorzy zarabiaja po (usunięte przez administratora) a ty się męcz za (usunięte przez administratora) . Po 3 miesiacach moze dostaniesz (usunięte przez administratora) . (usunięte przez administratora) Rotacja ogromna! Nie nadazalem z poznawaniem nowych pracownikow bo tylu ich przychodzilo i odchodzilo ze nikt by sie w tym nie polapal. Ciagle robisz nadgodziny i jedyne co mozesz to odebrac to sobie w postaci wolnego. A co jesli chcesz za to kase? No coz... nie ta firma. Podsumowujac, rotacja ogromna, zero bonusow, niska płaca (usunięte przez administratora) 99% firm jest znacznie lepszych.

Medyk
@Broniu 23.11.2016 08:14

Człowieku czy jesteś pewien że ktoś inny zapłaci więcej? Jeśli tak to pewnie wymagania też będą większe. Płaca i warunki pracy zależą częściowo od ludzi, jak stworzą dobra aurę to jest lepsza chęć do pracy, lepsze wyniki i ostatecznie lepsze zarobki.

kaja

Specjalista ds. sprzedaży jest u nich rekrutowany i widze, że zakres obowiazków to na pewno aktywne pozyskiwanie klientów i ich bieżąca obsługa w zakresie realizacji sprzedaży usług firmy, realizacja powierzonego planu sprzedażowego no i prowadzenie negocjacji handlowych.

didaj

Tak @pe, nadal poszukują, ale trzeba mieć wykształcenie wyższe związane z marketingiem, PR, zapewniają do tego umowę o pracę, a przynajmniej tak napisali w umowie o pracę

adi

dla mnie akurat te 2 tys na reke to są konkretne pieniądze, mam tam znajomego i wiem że kasa jest zawsze na czas i to jest dla mnie najważniejsze, czekam aż zaproszą mnie na rozmowe

haha

Beta Med. placi konkretne pieniądze?Ciekawe,hmmm dla kogos 2 tys na reke to są konkretne pieniądze?powodzenia:(

joasia

Dla mnie informatyk bez wyższego wykształcenia, to żaden informatyk. Dobrze, że BetaMed wymaga papierka i dobrze, że płaci za to konkretne wynagrodzenie.

Daniel
@joasia 29.03.2016 21:28

możesz to uzasadnić ? Bo ja jestem informatykiem z wieloma papierkami (kurscy, certyfikaty) oraz ponad 10-letnim stażem, a wykształcenia informatycznego nie posiadam. Praktyka+ szkolenia + ciągła edukacja poza uczelniana dały mi wiedzę najbardziej potrzebną do pracy zawodowej. Więc może się zastanów zanim znów wygłosisz swoje mądrości.

wer

no ale przeciez nie tylko bo z tego co widze to szukaja rowniez na przyklad informatyka w Katowicach/ Chorzowie, mozna sporo zarobic jak sie ma wyzsze wyksztaclenie

alosza

@tros jest jeszcze jedno wytłumaczenie tej pracy biurowej. Może się po prostu dość mocno rozwijają i dlatego potrzebują ludzi do księgowości. Trochę zaskoczyło mnie że na stanowisko Specjalisty ds.rozliczeń wymagają wykształcenia wyższego pielęgniarskiego lub pokrewnego

tros

może po prostu potrzebują również ludzi do pracy biurowej. chociaż szukają pielęgniarki bądż pielęgniarza POZ w chorzowie, z ukończonym liceum zawodowym bądź studiami

muminek

dobra firma, tu się zgodzę ludzie dobrze o nich mówią - ale jak na opiekę medyczną w domu to mało szukają pielęgniarek, w większości to księgowi albo ludzie od rozliczeń

Daniel

dobra firma, bo często to specjaliści w Dziale księgowości ją zmieniają. Działu controllingu tam nie ma i nie będzie przy tym Dyrektorze poplecznicy Dzyzgi.

Kokosz

@maki teraz to sporo jest od nich ofert, bo też na specjalistę ds. księgowości, pielęgniarkę, kierownika ds. administracyjno-gospodarczych, czy np. na specjalistę ds. technicznych. Wszystko to świeżutkie i myślę, że jak najbardziej aktualne. Firma dobra, więc warto się u nich zatrudnić.

maki

Ja widziałem, że teraz betamet poszukuje specjalisty ds. controllingu, ale napisali jedynie wymagania i opis stanowiska, zero propozycji oferty w zamian. Jedynie zrozumiałem, że praca na pełen etat na czas nieokreślony.

Zostaw opinię o BetaMed S.A. - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BetaMed S.A.