To właściwie czym ta jego firma się konkretnie zajmuje? Bo ja tu serio nic nie rozumiem już , na razie tylko domysły i zero konkretów.
Serhii
24.05.2026 10:17
„To nie jest żadna kancelaria, to jest zwykły przekręt marketingowy. On od lat udaje adwokata – wszędzie rozpowiada, że jest karnistą, a w rzeczywistości formalnie jest aplikantem dopiero od października 2025 roku!
Jego mechanizm działania jest bezczelny:
* Od 2022-2023 roku wciska dziennikarzom kity, że jest adwokatem i chwali się, że »prowadzi jednocześnie 22 sprawy karne«.
* Wykorzystuje te prasowe publikacje jako dowód swojej rzekomej wiarygodności, podczas gdy są one tylko efektem jego wcześniejszego kłamstwa.
* Broni cudzoziemców w sprawach karnych – głównie oszustów (art. 286 KK), pijanych kierowców czy podrabiaczy dokumentów (art. 270 KK) oraz sprawach z art. 187a, nie mając do tego żadnych uprawnień.
* Prowadzi spółkę marketingową, którą bezprawnie nazwał »kancelarią prawną«, a kancelarię żony (która specjalizuje się w rozwodach) traktuje wyłącznie jako »słupa« i przykrywkę na papierze, żeby móc w ogóle funkcjonować.
* Stronę internetową prowadzi wyłącznie w języku ukraińskim, żeby polskie organy ścigania nie mogły go tak łatwo namierzyć, gdy pisze, że jest adwokatem.
Cudzoziemiec, który do niego trafia, nie ma zielonego pojęcia, że ten człowiek nie ma wiedzy ani kompetencji do prowadzenia spraw karnych. On po prostu robi świetny marketing, nazywając przy tym wszystkich Polaków »ksenofobami«, żeby zagrać na emocjach ofiar i odwrócić uwagę od tego, że po prostu żeruje na ludziach w potrzebie. To nie jest pomoc prawna, to czyste oszustwo wizerunkowe”.
Andrii
27.04.2026 13:42
to nie jest kancelaria i Dawid nie jest adwokatem
Ola
21.05.2026 11:02
Chcesz to zgłaszaj . Jak dla mnie to skrot myslowy . Dla mnie osobiście to też bez różnicy najważniejsze by pomoc prawna była pomyślnie wyświadczona
Andrii
21.05.2026 14:07
tu się nie zgodze, Spółka z o.o. nie jest dopuszczalną formą wykonywania zawodu adwokata ani radcy prawnego.
Adwokat wykonuje zawód w kancelarii adwokackiej, zespole adwokackim albo w określonych spółkach osobowych, nie w spółce z o.o. Analogicznie radca prawny wykonuje zawód m.in. w kancelarii radcy prawnego albo w przewidzianych ustawowo formach, a nie jako „kancelaria radcowska” prowadzona przez spółkę z o.o.
Mark
02.05.2026 11:25
Z dostępnych rejestrów wynika, że Dawid Dehnert nie figuruje jako adwokat ani radca prawny, a prowadzona działalność gospodarcza nie odpowiada działalności kancelarii prawnej, lecz obejmuje inny zakres usług.
Używanie nazwy sugerującej świadczenie profesjonalnej pomocy prawnej, bez potwierdzenia uprawnień zawodowych, w mojej ocenie stanowi wprowadzanie klientów w błąd co do statusu zawodowego i zakresu odpowiedzialności.
W sprawach prawnych ma to kluczowe znaczenie, ponieważ tylko adwokat lub radca prawny podlega odpowiedzialności dyscyplinarnej i działa w ramach ustawowo określonych uprawnień.
Zalecam każdemu przed podjęciem współpracy weryfikację:
— wpisu na listę adwokatów (ORA),
— wpisu na listę radców prawnych (OIRP),
— rzeczywistego przedmiotu działalności w CEIDG.
Misia
19.05.2026 16:24
Szanowny Panie, ta firma jest zawieszona od kilku lat... pewnie pan nie sprawdził... A mecenas Dawid Dehnert jest pracownikiem kancelarii i oficjalnym członkiem Izby Adwokackiej w Warszawie nr wpisu WAW/APL/10607 Proszę dokładnie weryfikować informację. Pozdrawiam Misia
Serhii
21.05.2026 05:00
Dawid Dehnert nie jest mecenasem! Popiera pan/pani popełnia przestępstwa
Kancelaria nastawiona wylacznie pod pomoc ukraincom. Odrazu dało sie wyczuć ze jestem niechcianym klientem. Nie polecam.
Taka prawda
15.01.2026 04:10
To jest wyrób kancelariopodobny. Właściciel stwarza pozory ,że prowadzi kancelarię prawniczą ,gdy tymczasem jest to tylko nazwa. Proponuję sprawdzić go w palestrze.
Zostaw merytoryczną opinię o Dawid Dehnert Legal