Kuba Z. (KZSP)10.09.2025 21:58
Nie chciałem poświęcać choćby 1 minuty czasu na robienie wpisów na tym portalu, zostałem jednak poproszony o komentarz, a sama sytuacja na tym „nie moim” profilu wymaga oczyszczenia. Jako przedstawiciel firmy KZSP sp z o.o. sp.k. (zwanej dalej Firma) chciałbym poinformować, że Firma nie przyjęła oferty firmy GO WORK (zwanej dalej GW) na zakup usługi tzw. „obsługi konta/profilu” w związku z czym nie mam wpływu zarówno na treści jaki i jakość wpisów na tym profilu. Proszę w związku z tym nie wiązać firmy, ani mnie osobiście, ani żadnych prawych czy lewych rąk z komentarzami na tym profilu. Informacje oraz komentarze ode mnie opatrzone będą po prostu podpisem (rzecz tutaj niespotykana :) ) Patrząc na jakość komentarzy, ich merytoryczną zawartość oraz jakość danych dostarczanych przez GW, decyzja o rezygnacji z obsługi wydaje się być słuszna. Profil na GW nie został utworzony przez Firmę i został utworzony prawdopodobnie przez GW bez zachowania należytej staranności, o czym poniżej.
Podstawową rzeczą wymagającą wyjaśnienia jest fakt, że firma KZ STUDIO PROJEKT sp z o.o. (NIP: 9452192787) figurująca na portalu GW, nigdy nie zatrudniała, nie zatrudnia, ani nie będzie zatrudniać żadnych pracowników. Co więcej firma nie zajmuje się nawet projektowanie konstrukcji. Jest to ewidentne niedociągnięcie firmy GW, a opiniodawców na tym portalu zachęcam do sprawdzenia gdzie byli, lub są zatrudnieni, a kandydatów do jakiej firmy aplikowali.
Naturalną konsekwencją tej „niestaranności” graniczącej z bezmyślnością, są dane finansowe publikowane przez GW, które wywołały niepotrzebna troskę botów AI oraz poniektórych użytkowników portalu o kondycje firmy (nerki mam obie, a firma radzi sobie bardzo dobrze). Nie wywołały jednak żadnej głębszej refleksji u moderatorów forum, a szkoda.
Podsumowując zarówno sam profil, dane finansowe jak i komentarze dotyczą firmy, która nigdy nie zatrudniała, nie zatrudnia ani jednego pracownika, nie prowadzi rekrutacji i nie zajmuje się projektowaniem.
Jako przedstawiciel firmy KZSP sp z o.o. sp.k zatrudniającej pracowników postaram się odpowiedzieć na część uwag i komentarzy. Dziwi mnie niezmiernie, że w czasach wolności słowa, nieskrępowanej niczym swobody wypowiedzi, żaden z opiniodawców nie przedstawił się, choćby inicjałami. Jest to dosyć symptomatyczne. W sytuacji kiedy każdy może napisać cokolwiek, w tym kompletnie nie na temat , a moderacja nie istnieje, budzi to poważne obawy o rzetelność zamieszczanych informacji. Efekt potęguje fakt, że GW nie jest w stanie dochować rzetelności nawet w umieszczeniu profilu PRAWIDŁOWEJ firmy na swoim portalu. Widać ...taki model biznesowy.
Nie zamierzam komentować opinii kompletnie niezwiązanych lub opinii wyrobionych na podstawie opinii do opinii niezwiązanej z tematem. Nie zamierzam również komentować subiektywnych opinii na temat swojej osoby (miły, niemiły), na temat charakteru, monotonni, organizacji pracy (kto pracuje w branży, wie jak praca w biurze projektowym wygląda i jak niewiele od nas zależy, szczególnie w obecnych czasach), na temat współpracowników (czy mówią coś komuś w twarz, czy nie mówią) na temat egzekwowania warunków umowy o pracę (czas pracy), obowiązków i przywilejów z niej wynikających ( urlopy, pensja, itd.). Pewne rzeczy są po prostu oczywiste. A jeśli kogoś coś konkretnie ciekawi zapraszam do kontaktu. Nie zamierzam również zachwalać pracy w Firmie oraz samej Firmy. Nie mogę jednak przejść do porządku dziennego nad konfabulacjami jakoby nie były udzielane urlopy, czy opowieściach, że ktoś usłyszał komentarz o rozpieszczeniu finansowym, czy innymi zmyślonymi informacjami.
Firma od 20 lat działa na rynku i poddana jest wolnorynkowym mechanizmom, w tym konkurencji, jak również prawie podaży i popytu zarówno w zakresie stawek projektowych jak i stawek dla pracowników. To właściwie powinno wyjaśnić wszelkie kwestie. Zachęcam do kontaktu bezpośredniego, wizyty w firmie, kontakcie mailowym lub telefonicznym. Jeśli komuś chce się pracować, ma umiejętności lub nie ma, a chce się czegoś nauczyć, to za pewne coś dla siebie wyciągnie. Jeśli ktoś chce posiedzieć w biurze i otrzymać pensje to faktycznie, może się okazać, że finalnie wyląduje tutaj z niepochlebnym komentarzem o szefie, firmie lub współpracownikach.
Sugeruję, aby pojawiające komentarze posiadały również, a może jedynie, merytoryczną warstwę, a nie subiektywne oceny, szczególnie mojej osoby ;). Debata nad wyższością czerwonego nad zielonym niewiele pomoże komuś kto przyszedł zdobyć jakąkolwiek wiedzę i akurat lubi niebieski.
Pozdrawiam obecnych, byłych oraz niedoszłych pracowników :) Kuba Z. (KZSP).