KS SERVICE

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 115 ocen.

Opinie o KS SERVICE

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KS SERVICE

Hanna

@deny de vito czyli późniejsza oficjalna odpowiedź od biura polskiego KS SERVICE różniła się od zapewnień przy zatrudnieniu, tak? Czy w trakcie rozmowy powiedziałeś o tym, że te informacje się różnią? Jaką dostałeś na to stwierdzenie odpowiedź?

Hanna

@deny de vito rozumiem, że nie masz najlepszych doświadczeń z wyjazdu. Ale czy próbowałeś dzwonić do KS SERVICE do Polski, a nie kontaktować się przez koordynatora? Może oni przekazaliby mu jakieś wytyczne i wtedy internet by działał lub byłaby wyższa kwota na paliwo? Jak myślisz?

deny de vito
@Hanna 15.12.2017 10:13

niestety dzwonione bylo do polski do biura lecz odpowiedz byla nastepujaca ta ilosc paliwa musi wystarczyc jezeli nie to prosze tankowac za swoje co do internetu to zekomo jak wynika z informacji biura w szczecinie nie ma mozliwosci zwiekszenia zasiegu i transferu internetu to jest oficjalna odpowiedz biura

deny de vito

UWAGA DLA TYCH KTORZY CHCA WYJECHAC JAKO SPAWACZE I SPAWAC KLATKI DLA SWIN - JEST TO PRACA NA AKORD NORMY SA BARDZO ZAWYZONE PRZEZ POLSKICH PRACOWNIKOW PRACUJACYCH NA STALE W TEJ FIRMIE A TA FIRMA TO NOOYEN.PROSZE NIE SLUCHAC PAN Z BIURA PRZEZ TELEFON BEDA WAM CUKROWAC ILE SIE DA USLYSZYCIE TO CO CHCECIE USLYSZEC A PO WYJEZDZIE WYJDZIE SZYDLO Z WORKA.CO DO PRACY-NIE MA ZADNYCH NADGODZIN KIEROWNIK HALI STEFAN TLUMACZY ZE FIRMA KS ZADA ZA WYSOKIE PIENIADZE I FIRMY NA TO NIE STAC - JEZELI ZABRAKNIE MATERIALU TO WYSLA WAS DO DOMU CO DO DOJAZDU DO PRACY NIE ZWRACAJA ZADNYCH KOSZTOW LECZ NA MIEJSCU JEST KARTA PALIWOWA I TRZEBA SIE ZATANKOWAC NAJBLIZSZA STACJA TANKOWANIA OD MIEJSCA ZAKWATEROWANIA JEST ODDALONA O 25 KM W PRZECIWNYM KIERUNKU JAK DO PRACY TANKOWANIE JEST RAZ W TYGODNIU ZA KWOTE 30 EURO CO PRAKTYCZNIE SKAZUJE KIEROWCE NA TANKOWANIE ZA SWOJE PIENIADZE JEDNEGO PRZEJAZDU TYGODNIOWO.CO DO OPIEKI POLSKIEGO KOORDYNATORA PRAKTYCZNIE ZADNA LUB EWENTUALNIE MOZE WAM PRZYWIESC UMOWE O PRACE LUB WYPOWIEDZENIE.JEZELI MACIE JAKAS SPRAWE DO BIURA TO NIE LICZCIE NA TO ZE KTOS ODBIERZE TELEFON TELEFONY SIE URYWAJA W PODJECIA PRACY.SOCJAL NIE NALEZY DO NAJLEPSZYCH NAJLEPIEJ JAKBYSCIE ZABRALI ZE SOBA KOCE KOLDRY PODUSZKI GARKI TALEZE SZKLANKI WSZELKIEGO RODZAJY SRODKI CZYSTOSCI-NAWET NIE IDZIE SIE DOPROSIC O MIOTLE CZY MOPA,JEZELI CHODZI O PRANIE TO SA DWIE PRALKI W DWOCH ROZNYCH MIESZKANIACH NA TYLE OSOB TO ITAK NIE DA RADY SIE OPRAC RAZ W TYGODNIY POZTYM CI PANOWIE PRACUJA WYJEZDZAJA DO POLSKI JAK MAJA WOLNE I DOSTEP DO PRALKI JEST NIE MOZL;IWY-INTERNET FIRMA BEDZIE WAM POTRACAC ZA INTERNET LECZ NIESTETY NIE BEDZIECIE Z NIEGO KORZYSTAC RUTER JEST TAK SLABY ZE TYLKO DA RADE OBSLUZYC DWA MIESZKANIA JEDNO NAD DRUGIM A MIESZKANIA SA NIE JEDNO KOLO DRUGIEGO LECZ ROZSYPANE W DANYM SEGMECIE MIESZKALNYM NO I NIE MA ZASIEGU A PLACIC TRZEBA OGOLNIE SYF NIESAMOWITY PORAZ PIERWSZY SIE WPAKOWALEM W TAK NIEPROFESJONALNA FIRME KTORA TO JEST NASTAWIONA NA WIELKI ZYSK A CO DO PRAcownika niech sie sam martwi SPAWACZU JESLI MASZ TROCHE OLEJU W GLOWIE I ODROBINE HONORU TO OMIJAJ FIRME KS SERVICE DUZEM LUKIEM

Hanna

Przypominam o obowiązującym regulaminie na forum: https://www.gowork.pl/regulamin Porównania do takich miejsc jakie wymieniłeś z konotacją historyczną są nie na miejscu. Negatywne opinie można również wyrazić w sposób kulturalny i nieobrażający nikogo. A czemu nie rozmawiałeś z kordyantorem na temat wynagrodzenia? Skoro na umowie masz wyższą kwotę to powinieneś ją dostawać. Takie sprawy powinno się załatwiać osobiście.

Hanna

@Juras w wywiadzie dla serwisu gowork.pl (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,7992,wywiad-artur-dziegielewski) firma KS SERVICE wspomina o zatrudnianiu studentów. Jednak nie jest wspomniane, że to jedyni pracownicy firmy.

Juras

Nie polecam. Zatrudniają tam studentów albo osoby niekompletne. Nic o oferowanej pracy nir wiedzą. Chcą podania wymiarów do odzieży bhp i nawet tego nie respektują. Nawet osoby z czeskiej firmy, dla której są pośrednikiem (montaż regałów w Zalando w Gardnie) się z nich śmieją. Jest to moja druga opinia odnośnie firm w dotychczasowej karierze więc wiem co napisałem. Nie polecam i nie życzę nikomu takiej współpracy. Trzeba weryfikować potencjalnych pracodawców. Jeśli nie umieją dotrzymywać umów, niech zwijają swój biznes przez np. brak potencjalnych pracowników i pracują dla innych.

Hanna

Aktualnie w firmie KS SERVICE prowadzona jest rekrutacja na wiele stanowisk: https://ksservice.pl/oferty.Czy ktoś obecnie pracuje, na którymś ze stanowisk i może się wypowiedzieć na temat pracy/ warunków zatrudnienia? Warto szukać pracy za pomocą tej agencji? Co się zmieniło podczas ostatnich tygodni? Myślę, że mogą tu zajrzeć zainteresowani właśnie po takie wskazówki.

Hanna

Mobbing @Polska oznacza spełnienie tych przesłanek: poniżenie, ośmieszenie, zaniżenie samooceny, wyeliminowanie albo odizolowanie pracownika od współpracowników. Czy na pewno opisywane przez Ciebie sytuacje obejmują wymienione rzeczy? Na forum powinniśmy pamiętać o jak najbardziej wiarygodnych i rzetelnych opiniach, tak żeby firma mogła być przedstawiona w świetle w jakim jest w rzeczywistości.

Polska

Witam Czytam wszystkie komentarze negatywne firmy ks service i zgadzam sie powyższymi opiniami . Osoby wypisujace zlosc maja powód czy to formie grzecznościowej lub ordynarny. Zostali oszukani w chamski sposob kryjac sie nie nasza wina , pracownik nie kwapil sie do pracy . Mialem stycznosc poznac firme blizej i nieomieszkam byc bierny w jaki sposob zostalem potraktowany przez tak zwana agencje pracy tymczasową. Godziny pracy , premie uznaniowe, brak kontaktu z koordynatorem, szantaze , mobbing , traktowanie z pogardą.... zapewniam firme ks service zostanie wszczete postepowanie o ukarnie oraz wprowadzenie dzialan prewencyjnych . Firma nie godna polecenia Pozdrawiam

Hanna

@HEH, według Ciebie zapewnienia firmy KS SERVICE nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości. Co takiego się różniło? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do KS SERVICE?

HEH

Macie okazje wyjechać do pracy za pośrednictwem K.S Service ? NIE RÓBCIE TEGO !!!!!!!!! Dzwoniąc do nich usłyszycie milutką kobietę która opowie wam niesamowite historie . WSZYSTKO TO KŁAMSTWA I BAJKI !!! Rzeczywistość jest zupełnie inna !! UWAŻAJCIE NA TAKIE AGENCJE JAK K.S SERVICE !!!

fucKService

Witam, Agencja K.S SERVICE to jedne wielkie DNO !!! Wyjechałem do pracy w Gent dla Katoen Natie w pazdzierniku 2016 , potrzebowali wtedy 30 osób na nowy magazyn. Obiecywali świetne warunki mieszkaniowe , dojazd do pracy , pomoc koordynatora na miejscu, nawet wysyłali zdjęcia mieszkań w jakich będziemy zakwaterowani. Po przyjezdzie na miejsce wszystko wyglądało zupełnie inaczej. Pierwsze 1,5 miesiąca mieszkaliśmy w barakach gdzie na 10 metrów kwadratowych przypadało 3 a nawet 4 dorosłych mężczyzn (posiadam zdjęcia). Były sytuacje że w nocy przyjeżdżali nowi pracownicy i nie mieli gdzie spac, ludzie byli upychani jak świnie. Dodam że koszt miesięczny takiego zakwaterowania wynosił 300euro . Mieszkaliśmy tak przez 1,5 miesiąca ale pod koniec września zaczęło się robić zimno i baraki nie wytrzymywały temperatur, oczywiście nie mieliśmy pralki itp rzeczy więc ludzie prali swoje rzeczy w zlewie lub w misce. Po miesiącu z 30 osób zostało 20 większość została głównie dlatego żeby odrobić wyjazd i nie wrócić z niczym. Dojazd do pracy nie zapewniał K.S Service ! tylko osoby które przyjechały własnym autem, problemy się zaczęły wtedy kiedy te osoby zaczęły uciekać i transport do pracy stawał się ograniczony. Dzwoniąc do K.S Service w takiej sytuacji można było usłyszeć "Jest Pan na tyle dorosły że nie potrafi Pan sobie załatwić transportu do pracy ?" Mieszkaliśmy na wichurze gdzie autobusy nie jeździły a do pracy mieliśmy 35km i musieliśmy być na 5:30. Ubrania robocze - to że agencja zarabia i tnie pracowników jak tylko może było widoczne na każdym kroku. Za spodnie i buty robocze zażądali od nas około 380zł, kiedy kolega pojechał na urlop do polski i na targu znalazł te same spodnie i buty w cenie 95zł napisaliśmy do K.S Service (why?) udało się , bez wyjaśnienia zmniejszyli nam tę kwotę. Dodam że pracownicy z innych agencji nie ponosili żadnych kosztów za ubrania robocze. Paski wypłat - na pasku wypłat pojawiła się rubryka "korekta podstaw" dzwoniąc do Polski i pytając co to takiego nikt nie potrafił udzielić odpowiedzi , a ta oto korekta podstaw zabierała nam z każdej wypłaty około 2 tysięcy złotych. Pracownicy z innych agencji nie mieli czegoś takiego jak korekta podstaw na paskach wypłat, robili to samo w tych samych wymiarach godzinowych ale zarabiali wiele więcej niż pracownicy z Agencji K.S Service . Wracając do zakwaterowania po 1,5 miesiącach mieszkania w barakach przenieśli nas na domek holenderski (przeznaczony dla 4 osób) dołożyli dwa małe łóżka i zrobili domek na 6-7 osób. Sprawdzaliśmy a nawet dzwoniliśmy do agencji wynajmującej mieszkania jaka jest cena wynajmuj tego domku na miesiąc, dostaliśmy odpowiedz ze jest to około 700-800 euro max. I teraz uwaga my płaciliśmy za (pierwszy miesiąc) 340euro od osoby co daje 340x7 = 2380 euro. Przeliczając na PLN daje nam to około 9540zł miesięcznie, za mieszkanie w 7 chłopa z jedną łazienką i pokojami dwuosobowymi. A najlepsze jest to że co miesiąc kwota zakwaterowania wzrastała (bez żadnego aneksu do umowy) dowiadywaliśmy się tego z paska wypłat, tak więc np w lutym płaciliśmy już 420 euro za miesiąc. Czyli miesięcznie płaciliśmy około 12.340 zł za mieszkanie warte 3.200 zł. Dodatkowo regularnie co miesiąc przychodzili panowie żeby odciąc nam wode i prąd ponieważ Agencja nie opłaciła rachunków. Oczywiście zdarzyło się że zakręcili nam wodę, sytuacja gdy wracasz o 23.00 do domu i nie możesz się umyc no - ŚMIECH PRZEZ ŁZY ! Oczywiście o wszystko trzeba sie szarpac, np: święta - wszyscy mieli płacone po za pracownikami K.S Service , trzeba było pisac maile, dzwonic i interweniowac u Belgów którzy przesłali pieniądza za nasze dni wolne ale my tych pieniędzy oczywiście nie dostawaliśmy. Koszty dojazdu do pracy - Katoen Natie płacił za transport każdego pracownika do pracy ale K.S Service wymyślił że nie będzie płacił każdemu tylko da karte paliwową osobą które posiadają samochód, z karty można było zatankowac max 50 euro na tydzień. Obliczając te koszta jest to kolejny przewał ze strony K.S Service. Miałem swoje auto woziłem ludzi do pracy podjeżdżałem się zatankowac za 50euro i płaciłem ze swojej kieszeni bo wiele razy była sytuacja że "karta nie działa" Pózniej była walka o odzyskanie tych pieniędzy, koordynatorka jak zwykle nic nie wiedziała rzucając teksty typu : " ja wiem mi też nie zapłacili, no nie wiem kiedy te pieniądze będą" Postawiłem się i chciałem mieć płacone normalnie kilometrówki tak jak płaci Katoen Natie bo ja nie jestem taxi K.S Service . Mój belgijski menadżer wyjaśnił mi jak to wygląda i powiedział że to mi się należy i żebym powiedział to swojemu koordynatorowi. Koordynator zadzwonił do Polski a tam powiedzieli że jeżeli tak to oni nie przedłużają ze mną umowy i że mogę wracać do kraju. W lutym z 30 osób pozostało 8 , co ciekawe z tych 22 osób które wyjechały tylko 2 zostały zwolnione reszta uciekła sama ze względu na traktowan

Hanna

@A.Zborek według Ciebie KS SERVICE to nieuczciwa firma. Piszesz, że 'ucinają' wynagrodzenie. Z jakiego powodu? Czy była to jednorazowa sytuacja, czy powtarza się to cyklicznie?

Pakowacz

Jedzie moze ktoś z was 4 kwietnia do horselgau na pakowacza- komisjonera ?

Ciekawa

Wybiera sie ktos z okolic Wroclawia do Horselgau na komisjonera?

A.Zborek

Odradzam boto nieuczciwa firma gdysz ucinają wynagrodzie,ucinają godziny,zapomnij o płatnym urlopie bez interwencji adwogata lepiej niezatrudnic sie unich ,zaliczki o wiele zawyźane od tej prawdziwej sumy np . Mi odliczono zaliczek 3oo euro a wziełem 180 euro, oczywiscie moźna dzwonic ale albo nieodbierają albo masz wracac jak cisie niepodoba do Polski ,taka to firmaŁańcuchy

Hanna

Czytaliście już wywiad z firmą KS SERVICE opublikowany dla portalu GoWork.pl? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,7992,wywiad-artur-dziegielewski Wiedzieliście, że powyższa firma otwiera się na studentów i umożliwia im odbycie praktyki studenckiej?

A.Zborek
@Hanna 22.03.2017 12:37

Zadarmo bez wynagrodzeńia

Magazyn

Jak jest z przerwą w pracy , czy wogóle jest a jak tak to czy platna czy nie?

Pakowacz

Ile mniej więcej godzin jest w miesiącu , czy da radę robić nadgodziny, pani przez telefon mowila ze na godzinę wychodzi jjakies 7 euro netto plus dodatki za nocki , niedziele , nadgodziny, jak to jest z meldunkiem i formalnosciami , podpisaniem umowy ,ubezpieczeniem itp. , czy z kimś się jedzie gdzieś do urzędu czy od razu następnego dnia po przyjezdzie mozna podjąc prace .

Ciekawa

A czy ktos sie orientuje jak to jest z osobami bez samochodu? Ktos kogos informuje ze nowe osoby beda jezdzily z osobami posiadajacymi samochod? Czy trzeba szukac sobie samemu transport?

krysek
@Ciekawa 19.03.2017 13:39

sa grupy dojazdowe tworzone koordynator to ogarnia a ty tylko dorzucasz sie na paliwo dla osoby z ktora dojezdzasz. o tym wszystkim mowia panie z biura przed podjeciem wspolpracy....

Ciekawa
@krysek 19.03.2017 16:36

Ok, rozumiem. A moglbys powiedziec jak wyglada sytuacja przechowywania jedzenia w tym hotelu? Tzn w sensie co mozna byloby zabrac ze soba na poczatek.

Magazyn

A jak to jest z godzinami od kogo dowiadujemy sie kiedy przyjsc do pracy , jakis grafik moze , czy jest możliwośc nadgodzin,czy trzeba do kogoś podchodzic po zmianie by zapisal ze bylismy w pracy, ile wam wychodzi na czysto za godzine pracy( - 22 % od brutto czy tak jest) czy w pokojach są lodówki , miejsce do przyrządzenia jedzenia , internet. Przepraszam ze tak się wypytuję ale poprostu chcę poznac jeszcze opinie innych pracujących tam i dowiedzieć się szczegółów od bardziej doświadczonych. Z góry dziękuję.!!!

kris
@Magazyn 18.03.2017 22:46

grafik jest tygodniowy i ustalany na miejscu koordynator zazwyczaj go przekazuje masz karte czasu pracy wiec na wejsciu i wyjsciu sie odbijasz co do nadgodzin to sie pojawiaja wszytsko zalezy od tego ile pracy jest nie wiem jak wychodzi na czysto za godzine bo podatek jest niemiecki ale po miesiacu na czysto po potraceniu za mieszkanie mialem 1100eur internet jest ale kiepskiej jakosci lepiej zainwestowac w jakis niemiecki mobilny czy cos jest kuchnia do uzytku wspolnego

Ciekawa

Czy ktoś może opisac hotel pracowniczy Klosterpark i warunki w nim panujace?

krysek
@Ciekawa 18.03.2017 08:26

no wiesz szalu nie ma pokoje dwuosobowe, dwie lazienki na kilka pokoi ale da sie przeyzc . ja nie liczylem na niewiadomo jaki apartament bo za taka cene trudno. ja pojechalem zarobic i to mi sie udalo.

Kamil

Właśnie ja też nic nie wiem jak to jest z dodatkami zmianowymi ( nocki , niedziele , święta - Pracowałem w polsce to nocki byly chyba płatne + 25 % , niedziele + 50% a święta + 100 % do podstawy). Zamierzam także wybrać się na początku kwietnia lecz chcę poznać jeszcze opinie innych osób o pracy. Gdyby ktoś coś wiedział proszę o informację .

Gosia
@Kamil 16.03.2017 23:33

A wiesz jak to jest z oplacaniem zakwaterowania? Czy oni pobieraja po przepracowanym miesiacu z wynagrodzenia za zakwaterowanie czy to sie placi co tydzien?

Gosia
@Kamil 16.03.2017 23:33

Kamil, napisz do mnie na maila ja juz wiem troche wiecej bo sie kontaktowalam z nimi dzisiaj. gosiunia5.91@o2.pl

Kamil

Witam !!! Czy ktoś jedzie może do pracy na magazynie ( pakowacz - komisjoner ) Horselgau na początku kwietnia. Dostalem propozycję wyjazdu i szukam osób które pracowały tam bądź pracują by dowiedzieć się szczegółów . Przedstawiono mi stawkę 8.91 brutto + nadgodziny , zakwaterowanie to 60 euro tydzień w hotelu 40 euro tydzien w mieszkaniu. Prosiłbym o wszelkie informacje , czy ta oferta warta jest zachodu .

Gosia
@Kamil 16.03.2017 22:36

Jak juz wczesniej pisalam ja wybieram sie z chlopakiem do Horselgau na komisjonera pakowacza. Mialo to byc koncem marca ale jedziemy poczatkiem kwietnia. Mam takie same informacje co Ty. I mam tez rozne obawy. Stawka godzinowa plus nadgodziny. Praca na trzy zmiany ale zadnej informacji o dodatkach zmianowych nie dostalam.

Magda

Witam. Czy za prace na nocnej zmianie sa jakies dodatki bo w informatorze nie ma nic podanego jedynie stawka godzinowa? Moze ktos kto pracuje przez agencje mi odpowie

Źyczliwy piekarz

prawda was w oczy kole ,brakuje wam teras chetnych dotych robut jako niewolnik i mieszkania jak swinia za 85€uro tygodniowo co bo kazdy kto ma dzisaj głowe na karku to wyjedza do Norwegii,Islandii,Kanady anie dowas jak to było 3 lata wczesniej ,nigdy niezapomne jak mieszkałem w waszch jamach jak ukrainiec i za pszepracowane 3 dni w tygodniu dostawałem od was zaledwie 40 euroi za pszepracowane 4 dni w tygodniu 80 euro patafiany ,bo prace wy macie dlatych co kablują innych swoich współlokatorów ,smiecie jestescie i ja dobrze pamietam jak zajechałas na papryki do roboty i jak dobrze kablowałas innych i robiłas WIELKIE LODY Z połykiem w biurze i teras piszesz źe to nieprawdziwe komentarze poto aby ktos ci uwierzył i dał sie nabrac WSYD I HAŃBA dla poloni w holandii

Pracownik
@Źyczliwy piekarz 15.03.2017 10:22

Twoje komentarze są na tak niskim poziomie, że nawet nie chce się ich czytać, a tym bardziej na nie odpowiadać. Zerknij sobie do słownika ortograficznego...może się przydać.

Pracownik
@Źyczliwy piekarz 15.03.2017 10:22

Twoje komentarze są na tak niskim poziomie, że nawet nie chce się ich czytać, a tym bardziej na nie odpowiadać. Zerknij sobie do słownika ortograficznego...może się przydać.

Anonim

Fatalna agencja pracy. Spoznili sie z wynagrodzeniem i zwalali wine na firme od której brali zlecienie. Jakby pracownika obchodziło jak oni się rozliczają. Ponadto agencja robi problemy z rozliczeniem rocznym. Wystawili mi Pit 11 i Pit 8c. Ten drugi wystawili bo jak twierdziła Pani z kadr mogą sobie nie odprowadzać podatku za chorobowe i tego nie robią. Zostawiają to na głowie osoby zatrudnionej... też mi pełna obsługa umowy.

Anonim II - ten lepszy
@Anonim 15.03.2017 11:47

Najpierw należy zapoznać się z przepisami a potem komentować: "od dokonanych zleceniobiorcy wypłat świadczeń chorobowych (także wypadkowych) zleceniodawca nie pobiera zaliczki na podatek dochodowy. W myśl bowiem art. 41 ust. 1 ustawy o pdof płatnik, który dokonuje świadczeń z tytułu działalności, o której mowa w art. 13 pkt 2 i 4-9 oraz art. 18 ustawy o pdof jest obowiązany pobierać zaliczki na podatek dochodowy. Natomiast zasiłki kwalifikowane są do przychodów z innych źródeł (art. 20 ust. 1 i 2 ustawy o pdof). W powołanym przepisie brak jest zatem dyspozycji dla zleceniodawcy do poboru zaliczki od wypłacanego zleceniobiorcy przychodu z innych źródeł (np. zasiłku chorobowego). Kwotę wypłaconych świadczeń chorobowych zleceniodawca wykazuje w informacji PIT-8C, którą przesyła zleceniobiorcy oraz urzędowi skarbowemu właściwemu według miejsca zamieszkania zleceniobiorcy (art. 42a ustawy o pdof). Natomiast zleceniobiorca powinien w zeznaniu rocznym doliczyć kwotę uzyskanych w danym roku świadczeń chorobowych do pozostałych przychodów podlegających opodatkowaniu według skali podatkowej" jednak kadrowa miała rację!!!

Zocha

A dokladniej do Horselgau. Kto sie wybiera?

flo
@Zocha 14.03.2017 13:17

ja jade w kwietniu z dziewczyna bylismy w zeszlym roku ale musielismy zjechac do polski i chcemy wrocic

Gosia
@flo 16.03.2017 12:13

Fajnie ze ktos sie odezwal :) ja wlasnie wybieram sie z chlopakiem. Dostalismy oferte ale bylby to nasz pierwszy wyjazd za granice i jak to zawsze bywa sa obawy itp. Moglbys odezwac sie na maila. Chcialabym cos podpytac. Bylabym wdzieczna :) gosiunia5.91@o2.pl

Zocha

Jedzie ktoś pod koniec marca na pakowacza do Niemiec?

anonim

(usunięte przez administratora)

Ten sam

Po co zmieniasz nicki. Przeciez po bledach od razu wiadomo ze to jedna i ta samo osoba. Wypowiedziales sie raz i wystarczy.

Źyczliwy piekarz
@Ten sam 13.03.2017 21:16

Zamknij [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] naganiaczu z szczecina zasranego jusz mnie eiencej nieoszukacie wiec rub co umisz robisz najlepiej dalej czyli okradaj swoich rodaków w belgii nicponiu z najgorszej agencji pracy ktura w normalnym kraju jusz dawno była by zamknieta a tacy jak ty zakuci w kajdany w lochach .

Wqurwiony

Niedobra firma ,bardzo niepolecam bo ucinają wynagrodzenie ,godziny,wogule nieodbierają telefonu,pełne aroganstwo,hamstwo,zawisc i obłuda firma-naganiacz najgorszy z najgorszych bardzo silnie nie polecam tych oszustów , Firma dla najgorszych co niepotrafią liczyc i nieznają angielskiego jenzyka i mają klapy na oczach bo tylko takie matoły wtym bagnie długo pracują i dają sie oszukiwac przez ks service posrany ,niepolecam tych oszustów &bumelantów anty polskich z polskich wsi na wschodzie !!!! pszez tę alafirme straciłem mnustwo zdrowia i pieniedzy pracując u jednego wiesniaka belgjskiego ,ODRADZAM TYM BUMELANTÓW NA MAXA I Z CAŁEGO SERCA poniewasz dotej pory mi zalegają za pszepracowaną prace ponad 3.ooo €uro

Były niewolnik Tomasz

Absolutnie firma-naganiacz najgorszy z najgorszych bardzomsilnie nie polecam tych oszustów pszez tę alafirme straciłem mnustwo zdrowia i pieniedzy pracując w belgii u jednego wiesniaka belgijskiego ,ODRADZAM TYM BUMELANTÓW NA MAXA I Z CAŁEGO SERCA poniewasz dotej pory mi zalegają za pszepracowaną praceponad 1.ooo €uro

Zaskoczona
@Wqurwiony 13.03.2017 13:24

Chyba ktoś tu miesza się w zeznaniach. Może pora najpierw się zastanowić, a później wystawiać opinię. Jak tak czytam te opinie, to odnoszę wrażenie, że pracowaliśmy w zupełnie różnych firmach. Wypłaty były zgodne z ilością przepracowanych godzin; dodatkowo zwrot za paliwo i jeszcze umowa na dojazd; co do zakwaterowania to może i nie był to apartamenty, ale warunki jak najbardziej w porządku, a jeśli komuś nie pasowało zakwaterowanie oferowane przez firmę to zawsze można poszukać czegoś na własną rękę. Jeśli ktoś chciał pracować to pracował, bo praca nie należała do trudnych i męczących. Poza tym spokojnie można była zarobić na utrzymanie i jeszcze coś odłożyć. Może gdzieś indziej zacznijcie wyładowywać swoje frustracje, bo poziom komentarzy jest poniżej krytyki...

obiektyw
@Zaskoczona 13.03.2017 20:39

1. Wypłaty nie na czas, walka o zwrot za święta, walka o zwrot za urlopy płatne, (ludzie z innych agencji pracując w tym samym wymiarze godzinowym i na tych samych stanowiskach oraz stawkach zarabiali więcej od pracowników K.S Service o 200-300 E. 2. Zwrot za paliwo ? do dzisiaj czekam aż mi oddadzą pieniądze. Dawali karty paliwowe które nie działały i ludzie musieli płacić z własnej kieszeni, mimo tego że belgijski pracodawca płacił agencji za nasz transport. A później już tylko kolejna walka o odzyskanie pieniędzy. 3. Zakwaterowanie ? ŻART !!! Ludzie nie mieli gdzie spać ! spali na podłodze bo nie było tylu łóżek w barakach i płacili za to 320 euro. Po przeniesieniu na domek, upychali 7 osób w 4 osobowym domku z jedną łazienką. Mając do pracy na 6.00 musiałeś wstawać o 4.00 i zajmować kolejkę do łazienki. Dodam że po przeniesieniu na domki koszt zakwaterowania wzrósł do 420 euro za osobę, oczywiście pokoje 2 osobowe. 4. "Jak się komuś nie podoba to niech wraca ?" Oki wróciłem i opisuje co tam przeżyłem. OPINIA: K.S SERVICE TO WAŁY i ZŁODZIEJE !

1616

Witam czy ktoś może z państwa w pracy w Hórselgau ?? Na czym ta praca polegała ? Jak z płatnościami i zakwaterowaniem?

1234
@1616 09.03.2017 17:22

praca jest prosta pracujesz ze skanerem i kompletujesz zamowienia do wysylki jakies ksiazki plyty i cos tam dla zwierzat dla chcacego nic trudnego, praca jest zmianowa, placa co miesiac a koszty zakwaterowania odciagaja z pensji

anonim

(usunięte przez administratora)

milla221

Prosze o kontakt milla221@wp.pl .Mam pare pytan. Pozdtawiam

Romek

Firma dno.nie polecam bo hamy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Źyczliwy piekarz

Niedobra firma ,bardzo niepolecam bo ucinają wynagrodzenie ,godziny,wogule nieodbierają telefonu,pełne aroganstwo,hamstwo,zawisc i obłuda ,jaknajdalej odtych złodzieji ,pracowałem w belgii w piekarni i mieszkałem w jaskini i asz zabardz tego naganiacza poznałem

DJ

Witam. Mam okazję jechać do pracy do Niemiec na magazyn farmaceutyczny przez agencje KS Service. Wie ktoś jak tam jest?? Jak z mieszkaniem i wypłatami? Jak wygląda tam praca?

ona

Witam czy wyjechał ktoś z firmą KS SERVICE do pracy w Belgi w Gent i czy mogłby do mnie napisac e-majl ona0101@onet.pl mam kilka pytań. ????

Krzysiek

Daria byłem do świąt na tym magazynie. Mogę polecić bez obaw.

Daria
@Krzysiek 28.12.2016 12:11

Dzięki za informację bo się trochę boję. A jak z wynagrodzeniem?

Daria

Mam okazję wyjechać do Niemiec do pakowania książek i płyt w miejscowości Horselgau przez agencje ks service . Może ktoś był? Jak tam jest?

Ona 123

Witam czy może ktoś wypowiedzieć sie na temat pracy w Belgii GENT przy PAKOWANIU KAPSULEK Z KAWA, jakie zarobki, czy pieniadze wyplacane w terminie, czy cięzka praca i jak z zakwaterowaniem?? Myśle nad wyjazdem z chłopakiem wlasnym autem, dlatego bardzo zalezy mi na opinii

Bronislaw

Pierwsza pełna wypłata w Gent jako picker bez nadgodzin, dostałem 1180 euro na rękę, gdzie work service, którego zawieszono z rekrutacja do Katoen Natie z przyczyn mi nie znanych za te same godziny zapłacił 1400 euro

praca w Belgi
@Bronislaw 10.12.2016 09:02

To czemu Bronisław nie przejdziesz do work service? Mam wyjechać do Belgii przez ks service i chciałbym jakichś prwdziwych opinii, bo te wygladaja jak pisene przez konkurencje. czemu ludZie mają pretensję o dojezdzanie do pracy? jade swoim samochodem, wiec dojade zawsze. a co z wypłatą, czemu za malo?

231Start

Jak zwykle, ile ludzi tyle opinii... Ja tam nie narzekam bo to ma byc praca a nie urlop.choc mozna by cos poprawic np brak internetu w mieszkaniach. Praca spoko. Zarobki ok i dojazdy do praca sa ogarniete. Jesli ktos chce zarobic to jest spoko okazja.

jestOK
@231Start 30.11.2016 21:55

pracuję przy kapsułkach w Belgii i to co czytam wydarzyło się chyba w innej miejsowości?? Ja tych przygód, które tu są opisywane nie przeżyłam i zgadzam się z 231Start to jest praca - luksusu w postaci sauny, spa itp. nie wymagajcie.

Joanna

Jestem zatrudniona przez te firmę pracuje w Gadawie.panie koordynatorki tj pani Jagoda i Pani Agata to szczyt chamstwa i kłamstwa. Mieszkania zagrzybione obskurne średnio za 2500 euro gdzie mieszkanie tj kosztuje z opłatami około 1000 euro (przeludnione po dwie osoby na pokój za 340 euro od osoby,) czyli kolejka przed pracą do toalety to jakies 2 godziny brak internetu i podstawowych urządzeń rtv i agd tj pralki telewizora itp.Nie polecam wyjazdu z tą firmą tragedia, stracony czas i pieniądze

blablabla

Hahah, no serio beznadziejna agencja to jedno ale w Pl też nikt mnie do pracy nie wozi;p

zainteresowanypracą

A czy jest ktoś w stanie obiektywnie powiedzieć czy warto zacząć pracę na tych magazynach- bo tekst "zmuszają ludzi do dojeżdżania własnymi autami za grosze" mnie rozwala , bo jadąc na magazyn nie liczę na szofera. Da się tam normalnie pracować i coś zarobić? Serio są aż tak złe mieszkania, a nie można sobie znaleźć czegoś samemu?

Bronislaw

Pracuje w tej firmie w Gent w Katoen Natie praca w porządku ale to co wyprawia Ksservis przechodzi ludzkie pojęcie. Koordynatorki niekompetentne w każdej dziedzinie, na wszystkie pytania odpowiedź nie wiem.Mieszkamy w 6-8 osób bez internetu z grzybem na ścianach , po 2 osoby w pokoju za 350 euro od osoby,dojazd do pracy to jakiś mit zmuszają ludzi do dojeżdżania własnymi autami za grosze i do tego zabierania ze sobą ludzi obowiązkowo. Spotkania z koordynatorem odbywają się na parkingu w deszczu najczęściej, by nie zadawać za dużo pytań. Co chwilę przeprowadzki, traktują człowieka jak szmate a kroją pieniądze na czym się da po odliczeniu ich kosztów i mieszkania zostaje jakieś 8.20 euro/h na rękę. Szczecin w ogóle nie odbiera telefonów, czyli każdy na miejscu pozostawiony jest sam sobie. Odradzam wyjazd z tą firmą... Dziady i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Conan
@Bronislaw 19.11.2016 11:22

Szczera prawda ! Byłem przetrwałem wróciłem . KS Service to SKANDAL !!!

potencjalnt kandydat

Czy ktoś wyjechał z agencja KS ServiceService jako pakowacz pracownik k produkcji do vilkirj uszczelki dzielnica Antwerpii? Dziwna agencja lekarz przez skype haha mieszkania nie wiadomo gdzie się będzie mieszkac...

alena

Witam, czy ktoś pojechał na pakowanie kapsułek do Gent z KS service? jeśli tak, podzielcie się opinią

magda
@alena 30.10.2016 12:03

Ja wybieram się z chłopakiem do pracy przy pakowaniu kapsułek kawy, czy masz już może jakieś informacje na temat tej pracy? Udało Ci się dojechać??

Jolka
@magda 30.11.2016 00:58

I jakie tam sa warunku? Mam dojechac na dniach i troche sie boje

heart

W końcu taki pracownik produkcyjny oprócz niezłej podstawy zarobków może liczyć na jakieś stabilne zatrudnienie, ale czy wypłata jest adekwatna do powierzanych zadań? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.

Zostaw opinię o KS SERVICE - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KS SERVICE