Niedoszły pracownik09.03.2026 09:22
Moja poprzednia opinia została usunięta. Ewidentnie firma nie chce pokazać jak oszukuje ludzi.
Więc napiszę jeszcze raz i będę pisać ciągle. Bo to jak mnie (kandydata) potraktowali nie może ujść w tłumie.
Oferta pracy była na pracuj pl od stycznia! 2026. Stycznia i pierwszy etap online był w styczniu. Drugi etap wraz z właścicielem (który połączył się on-line) był na początku lutego i na początku lutego podjęłam decyzję o współpracy.
Gdy tydzień przed rozpoczęciem pracy dzwoniłam dopytać o szczegóły. Pani z HR nic nie chciala mi powiedzieć, wykręcała się z rozmowy i zakończyła "zadzwonić dyrektor sprzedaży i Pani wszystko powie, ja szczegółow nie znam". HR która szczegółów nie zna ? Dziwne.
Ale okej. Zadzwoniła do mnie dyrektor sprzedaży i nagle okazało się że nie ma stanowiska. Pani dyrektor nawet nie wiedziała że trwa rekrutacja! Mało tego jak to powiedziała "rekrutacja trwała poza jej wiedzą" co to za firma gdzie dyrektor nie wie że od stycznia szukali ludzi do pracy ? Mało tego powiedzieli że stanowisko może będzie w październiku.
Trzy miesiące czekania, aby dowiedzieć się tydzień przed rozpoczęciem że nie ma pracy!
Zostałam na lodzie. Bez pracy. Zrezygnowałam z innych ofert na rzecz tej pracy, a oni tak mnie potraktowali. Brak szacunku. Po co był ten drugi etap w firmie z właścicielką skoro nie mieli stanowiska... Naprawdę mają taki haos czy po prostu ludzi oszukują. Żadnych przeprosin że strony HR czy właściciela.
Strata czasu.
Jeśli moja opinia będzie usunięta, bo wpływa na ogólny pogląd firmy,l? wystawie ja jeszcze raz.