Szanowni Państwo,
Bardzo przepraszamy za brak odpowiedzi w oczekiwanym terminie oraz za błędy, które pojawiły się z naszej strony w trakcie procesu rekrutacji.
Nie posiadamy rozbudowanego działu rekrutacji, jak ma to miejsce w bardzo dużych organizacjach, co niestety wpływa na sprawność całego procesu. Nie traktujemy tego jednak jako usprawiedliwienia, lecz jako obszar, który wymaga poprawy.
Bardzo prosimy o wyrozumiałość. Nasze rekrutacje cieszą się ogromnym zainteresowaniem i przyznajemy, że nie byliśmy przygotowani na tak dużą liczbę zgłoszeń. Z każdą kolejną ofertą pracy otrzymujemy coraz więcej aplikacji.
Do obecnej rekrutacji Luty/Marzec 2026 (Księgowość/Kadry) zgłosiło się już ponad 3 000 osób, a każdego dnia napływają kolejne aplikacje. Mimo tak dużej liczby kandydatów chcemy dać szansę każdej osobie, co niestety przekłada się na dłuższy czas oczekiwania na odpowiedź. Zdarza się również, że pojedyncze wiadomości zostaną przeoczone, bądź otrzymacie Państwo błędnego maila- za takie sytuacje szczerze przepraszamy.
Wyciągamy wnioski z błędów komunikacyjnych i organizacyjnych, które pojawiły się w tym procesie. Dołożymy wszelkich starań, aby podobne sytuacje nie powtórzyły się w kolejnych rekrutacjach, a komunikacja z kandydatami przebiegała sprawniej i bardziej przejrzyście.
Chcemy podkreślić, że nasze błędy nie wynikają z braku szacunku wobec kandydatów. Są efektem skali zainteresowania naszymi ofertami oraz tego, że nie byliśmy na nią odpowiednio przygotowani.
Odpowiadając również na pytania, które pojawiają się w wiadomościach prywatnych:
-Widełki wynagrodzenia podawane w naszych ogłoszeniach są prawdziwe, zaczynamy współprace od niższego pułapu ale nie musisz się zwolnić aby otrzymać podwyżkę wynagrodzenia.
- forma zatrudnia UoP, B2B, Kontrakt - bez względu na rodzaj umowy wszystkich obowiązują te same zasady
-Nie "klepiemy" ręcznie - Na pokładzie jest u nas informatyk i programista - automatyzujemy procesy ksiegowe i wszystkie możliwe obszary które mają potencjał do automatyzaowania
-Zadnie sprawdzające dt. znajomości programu celowo nalezy "przeklepać" Osoba posługująca się automatyzacjami musi rozumieć w jaki sposób zostały zaksiegowane ręcznie.
-Pracujemy w pełni zdalnie, niezależnie od miejsca zamieszkania,
-Nasza kultura pracy jest bardzo elastyczna na tle rynku,
-szanujemy choroby, urlopy i czas wolny — wolne oznacza wolne,
-jesteśmy przeciwnikami nadgodzin; w naszym modelu pracy etat „produkcyjny” to 140 godzin, a -pozostały czas traktujemy jako bufor na sezonowość klientów, kontrole, szkolenia czy sytuacje awaryjne, tymczasowi nowi klienci do obługi
-wiemy, że przemęczenie prowadzi do błędów, dlatego staramy się temu zapobiegać,
-oczekujemy wiedzy potwierdzonej dwoma testami oraz okresem próbnym pod opieką księgowej,
-oczekujemy wysokiej organizacji pracy w modelu zdalnym,
-oczekujemy umiejętności pracy zespołowej,
-oczekujemy dbałości o klienta, ponieważ to dzięki niemu możemy tworzyć nowe miejsca pracy.
- Planujemy w kolejnych rekrutacjach udostepnić szkolenie z programu Nexo i Optima kandydatom mającym małe doświadczenie z programami przygotować się do zadania. Wiemy że brak znajomości programu to nie to samo co brak wiedzy księgowej.
Plany rekrutacyjne na rok 2026
Zainteresowanie naszymi usługami wsród klientów jest bardzo wysokie, dlatego prosimy o cierpliwość, wyrozumiałość i śledzenie naszych ogłoszeń. Są u nas osoby które zgłosiły się do rekrutacji drugi raz i własnie za drugim razem zostały przyjete 😊
Dziękujemy za wszystkie zgłoszenia, cierpliwość i każdą przekazaną nam opinię również tą negatywną. Traktujemy je poważnie i jako impuls do poprawy naszych procesów.
Życzymy powodzenia i do zobaczenia na pokładzie 💪