Z całego serca odradzam. Zostałem przymusowo zwolniony. Jako nowy pracownik spotkałem się z dyskryminacją i cichym szydzeniem ze mnie. Ze strony osób z którymi miałem wykonywać pracę - 3 kobiety. 2 Ukrainki i jedna Polka. Mimo stanowiska, na którym pracowałem zarzucono mi brak "ogarniania" pracy. Posiadam doświadczenie a wykonywane stanowisko było niczym zabawa na placu zabaw w porównaniu do moich poprzednich stanowisk. Bardzo prosta robota. Pracowniczki powiedziały coś źle na mój temat, co skutkowało wyrzuceniem mnie za drzwi dosłownie przez kierownika działu. Bez wiekszych wyjaśnień, czy dochodzenia. Nikt mojej strony nie wziął nawet pod uwagę. Bardzo niesprawiedliwe traktowanie. Zdecydowanie nikomu tego nie życzę
Przykro mi to słyszeć, ale nie dziwię się. Na którym dziale Pan Pracował?
Za dobry byłeś. Tak właśnie eliminują jak widzą, że ktoś za szybko ogarnia nowy temat, bo się boją, że to ich zwolnią jak wyjdzie ich nieróbstwo. Ten układ trwa od kilku lat, kiedy kierownikami zostali (usunięte przez administratora) dawnego prezesa, bez kompetencji.
@pracodawca Dlaczego wszystkie fajne stanowiska w Grupie ulokowane są wszędzie tylko nie w Polsce, nie w Szczecinie? Skoro ktoś może pracować zarówno w Kolonii jak i w Rydze jak i w Kiszyniowie to dlaczego nie może w Szczecinie? Dlaczego tu rozwija się tylko niskopłatna produkcja?
Bardziej interesujące jest dlaczego przyjęcia do stanowisk biurowych etc. nie są z przyjęć wewnętrznych tylko nabory zewnętrzne? Myślę że z produkcji by znalazło się grono osób, które chciałoby mieć szanse uciec i dostać możliwość spróbowania swoich sił na innym stanowisku niż obecnym. Oczywiscie skierowane do wszystkich powinno być a nie do pupili
Bo jesteś za dobra tam gdzie jesteś. Jeśli na produkcji wykazujesz sie kompetencjami na stanowisko biurowe, to gdzie oni znajdą takiego taniego pracownika, który za takie pieniądze odwala robote specjalisty? Poza tym twój przęłożony ciebie nie puści, bo co by bez ciebie zrobił....
Może i Przełożony nie puści, Ale ludzie sami się puszczają bądź puszczą się w odpowiednim czasie
Awans wewnętrzny wymaga planu zastępstwa a tego w firmie nie ma. Jak chcesz iść wyżej to ci mówią, że Ty masz obowiązek wcisnąć swoje obowiązki komuś i to Twój problem. HR czy przełożony umywają ręce. A od Ciebie nikt niczego nie chce wziąć bo nikt nie dostaje ani awansu ani podwyżki ani zmiany funkcji. Tylko nagle Ty przychodzisz i dowalasz komuś robotę. Dlatego co kumatszy to odejdzie, bo ile lat można mieć nadzieję, że w tej firmie ktoś ogarnie jakiś miękki HR?
Nie ma potrzeby szukać zastępstwa spoza - na każdym dziale są osoby, które znają procesy. Wystarczy wybrać osobę najbardziej zaangażowana, która będzie pełnić daną rolę i sprosta zadaniu. Nie widzę większej filozofii....
Właśnie tak to wygląda, że ni z gruszki ni z pietruszki osoba najbardziej zaangażowana słyszy że przyjdzie do niej X oddać obowiązki. Twoich nikt nie weźmie i nagle musisz robić swoje i nowe obowiązki.Potem już wszyscy tylko mają pretensję że się nie wyrabiasz za dwóch. Bo po co zastępstwo i co to za większa filozofia -jakby brzmiał mi w uszach HR....
Zgadzasz się z Migotką i z tym, że w firmie nie ma awansów wewnętrznych i w rezultacie ludzie odchodzą? Taaa a zaraz znowu będziesz musiała usunąć swój komentarz, jak wiele poprzednich...
Printdream to teraz część The Customization Group, prawda? Firma ta informuje o przeniesieniu całej produkcji z Niemiec do Polski. Jestem zainteresowany pracą drukarza. Na niemieckich stronach dwóch drukarzy z Customization Group podzieliło się informacją iż zarabiają ok 2600 euro na miesiąc plus tam mają benefity. Zakładam, że przy przenosinach to firma szuka drukarzy z doświadczeniem i kompetentnych. Znalazłem ogłoszenie Printdreamu na olx z widełkami 3700-5000 pln....brutto z pracą w weekend i potencjalnymi zmianami. wieść niesie, że benefit "wczasy pod gruszką" to 300 pln. Proszę o potwierdzenie, czy warunki są rzeczywiście tak słabe? Przecież firma niemiecka chwali się zyskami na poziomie 15-20 procent. Skoro je osiągneła na płacy niemieckiej to skąd takie biedne płace w Polsce na wydruku w tylu tysięcy sztuk,którymi chwali się firma? A może mam nieaktualne dane?Ostatnie zapytanie: czy nie jest błędem w ogłoszeniu elastyczny czas pracy? Dalsza część ogłoszenia zaprzecza iż pracownik tak może pracować.
Zarząd nastawiony na dojenie pracowników najniższym możliwym kosztem, takie zyski nie biorą się z powietrza tylko kosztem cieżko pracujących naiwnych ludzi
Z tego co zauważyłem, bo tez starałem się połapać firma rekrutuje/rekrutowała pod trzema nazwami oraz przez agencje, zatem ogłoszenia były jako Printdream, Picanova a teraz The Customization Group. Wieść niesie, ze większosć osob na produkcji to agencje i firma na sezon bozonarodzeniowy potrafi zatrudnic kilkaset osób (300-600) a potem je pożegnać. Podobno w firmie były duże odejścia również na innych stanowiskach: Dyrektor Operacyjny, Dyrektor Finansowy, coś tam z Główną Księgową też, Kierownik Działu Zakupów, Kierownik magazynu, teraz chyba kontroling. Podobno niektóre stanowiska nie zostały obsadzone ponownie już dłuuugo, jakkolwiek dziwnie to brzmi....Tyle udało mi się wywiedzieć. Rozważam czy nie zrezygnować z udziału w rekrutacji, chociaż może poczekam do prezentacji warunków finansowych to się wyjaśni samo :)
Może być u weekend praca, jest teraz okres świąteczny. Stosowanie informacji dotyczącej wynagrodzenia będzie ona nadana przy zatrudnieniu, nikt nie będzie o tym pisać .
Tak, ale to firma w Polsce, a nie w Niemczech. Minimalna krajowa wynosi 3600 brutto. Nic karnego w tym nie ma, albo zgadza się na to, albo szukasz lepszego. Powodzenia
Minimalne wynagrodzenie minimalne moje zaangażowanie. Nie, nie ma w tym nic złego jak obie strony akceptują swoje własne ustalenia i decyzje. Jak firma płaci minimum to w zamian tyle ode mnie dostaje.
Firma zatrudnia kilkaset osób z agencji oracy na kilka tygodni max 3 miechy do świąt. Wystarczy że chcesz przychodzić ile wlezie i w weekend. Masz płacone za godzinę a w weekend plus 2 złote do każdej godziny. Zatem jak chcesz zarobić to robisz tak, by zawsze została robota na nadgodziny i na weekend. Trzecia zmiana najluźniejsza, bo kierownictwo bywa, że się gdzieś zawieruszy ;) Niestety jak pracujesz dużo godzin i w nocy i w weekend to zwyczajnie pracujesz wolniej, zaczynasz robić błędy i pracujesz coraz wolniej ze zmęczenia. Im blizej swiąt robisz coraz wiecej godzin i coraz wolniej bo nie dajesz rady. Ale firma "nalega mocno" byś pracował max dużo bo brakuje ludzi na taki krótki czas i takie niskie wynagrodzenie. Dla ludzi z UK okazja dla lokalsów udręka.
A pracownicy przenoszą swoja pracę. Praca w Niemczech jako drukarz 2500 EURO NETTO plus dodatki i nadgodziny. Tadam!
Czy to prawda, że firma obecnie szuka możliwości przeniesienia produkcji do jeszcxe tańszej lokalizacji bardziej na wschod/południowy wschód Europy?
Wszystko fajnie ale polaków tam tyle ile kot napłakał nie da sie dogadać nie polecam osobą o słabych nerwach
Przykro mi to słyszeć, ale nie dziwię się. Na którym dziale Pan Pracował?
Wreszcie w firmie pojawiają się stanowiska wspierające produkcję, analizy i systemy! Brawo nowy jefe !!! Wreszcie wychodzimy z produkcji metodami "jakoś to będzie"!
Tylko coś znaleźć nie mogą. Fajne stanowiska a otwarte już trzeci miesiąc. Aż dziwne. Chociaż tam HR manager jest podobno bardzo słaba i nierobotna.
Skąd wiesz że słaba? Jak się nie sprawdza to może jest szansa z czasem wskoczyć na to stanowisko. Tu o awans łatwo?
Widziałem ze niektórzy czekają na nowy rok i podział budżetu bo może kasa będzie lepsza. wy macie na to jakiś wpływ? strajkowaliście kiedyś?
No może za jednego śmiałka to tak, zgodzę się. ale gdy każdy rzuci papierami to myślicie ze by to olali i wzięli nowych? No ciekawe skąd tylu chętnych by mieli na takie warunki, proszę was
Jakby wszyscy się zgrali to pewnie by inna rozmowa była, ale hurtem nikt nie pójdzie więc wszyscy tylko gdybaja na forum zamiast się zgrać jak widać ... Zgadzam się, ze na takie słabe warunki chętnych nie znajdą szybko :=)
Żebyście sie nie zdziwili. Tyl by im sie pewnie zapalil jakby było coś nie tak i nikt nie chciał dołączyć. zawsze ktoś sie znajdzie inaczej by nie bawili sie w proponowanie takich warunków
Widziałem te teksty o tym ze ludzie naciągali tu chyba na nadgodzinach skoro celowo wolniej robili. Do teraz sam mógłbym sie tu tak dorobić?
Żenujący poziom rekrutacji, nie wiem ktocsie tym zajmuje ale proponuję kursy doszkalające, a najlepiej wymianę zespołu managmentu.
U was w firmie chociaż nie zwalniają za byle co? U mnie zaczęli sobie tak po prostu ciąć etaty i bez sensu jest w stresie robić. już lepiej tutaj by sie pracowało?
Po ostatnich komentarzach można sądzić ze firma sie chyba rozwija skoro oferują nowe stanowiska i tak dalej. kiedyś pisali jednak ze na awans czy podwyżkę i tak nie ma co liczyć. Tu też zrobili ostatnio progres i więcej płacą?
Tak, rozwija się. Zmienił się szef zakładu i zaczęliśmy się rozwijać. Nie wszyscy są zadowoleni, bo poprzednik niektórym pozwalał się obijać. No ci są niezadowoleni, bo wreszcie muszą się wziąć do roboty za którą im płacą.
Szkoda tylko, ze wraz z "pseudo rozwojem" brak jakichkolwiek zmian przy finansach Шкода, що з «псевдорозвитком» не відбувається змін у фінансах
No ale to teraz każdy dostanie taką samą kasę i będzie musiał wywiązać się ze swoich zadań? Bo myślałam czy każdego nie potraktują indywidualnie do jego chęci i zaanagżowania
A to pretensję do poprzedniego szefa. Jak był rozwój i przeniesienie produkcji to był czas na zmianę finansów. Jak nie zawalczył i nie zadbał to teraz trza popylac za ile się zgodził i tyle z tego jest. Nowy to może coś ugrać z nowym rozdaniem budżetu czyli z nowym rokiem. Zobaczymy.
A co ma stary prezes do rzeczy?? 2 razy w roku jest podwyższenie pensji z automatu, jeżeli idzie najniższa w górę to należy się pozostałym wyrównanie proste.
I co, pozostali dostali adekwatne wyrównanie? Dostają dwa razy w roku? To i tak przykre czasy idą bo minimalna już nie będzie tak rosła za tego rządu. A najlepsze podwyżki czy benefity są na przenosinach produkcji, kiedy firma przejmuje procesy z innych krajów i kiedy rośnie produkcja, wtedy zazwyczaj poprawiają się warunki pracy.. A to się wydarzyło za poprzednika?
To wy związków jeszcze nie mieliście? Dziwne podejście bo jakby nie patrzeć firma młoda nie jest a narzekacie na warunki. nie jest jednak aż tak zle żeby sie w ten sposób wysilać?
Razem ze zmianą szefa zakładu ponoć podwyżek nadal brak a pracy więcej. Jest opcja insywidualnej negocjacji? Może wystarczy zagadać a nie czekać aż sami zaproponują? W końcu inicjatywe powinno sie cenić
To załóżcie związki zawodowe i walczcie o swoje prawa. Dużo was to dużo.mozecie zdziałać.
@Pracodawca Junior Production Planner. Na jakim systemie pracuje firma? Skoro Junior to do kogo raportuje i kto go będzie szkolił?
Material Planner na jakim systemie ma pracować? Nie ma w ogłoszeniu?
Dzień dobry. partner szukał bieżących ofert dla operatorów produkcji ale doszukać się ich nie mógł. Wiadomo czy będą teraz w ogóle jeszcze się ogłaszać? Coś pisaliście o jakimś przenoszeniu produkcji a niczego aktualnego o firmie znaleźć w sieci nie możemy i zastanawiamy się czy to prawda
Były rekrutację na magazyn. Wreszcie, bo rzeźnia tam była straszna. Na szczęście szef zakładu się zmienił i chyba zaczął ogarniać ten sponiewierany przez poprzednika magazyn. Co do przenosin to pewnie kwestia kilku lat na Mołdawię lub Ukrainę. Mołdawia bliżej już UE. A i HR tam mocno działa i ściąga każde stanowisko jakie może do siebie. U nas HR przegapił moment gdy były do wzięcia fajne stanowiska I można było tu rozwinąć jakiś dział usług dla grupy. Nie zawalczyli i nie ma tu. Wzięły inne bardziej ogarnięte kraje.
Jak wygląda sprawa podwyżek.? Czy firma od stycznia planuje wyrównanie wszystkim wzrostu plac - czy tylko tym z najniższa krajowa? Ktoś się wypowie? Bo z najniższa to oczywiste, a co z ludźmi którzy mają kilka zł więcej - mają też wyrównanie czy idą w dół - zniżajac się do najniższej?
Podwyżki w tej firmie to są tylko dzięki partii (usunięte przez administratora) i podwyżce minimalnej - tak mówią zatrudnieni. W poprzedniej firmie w Polsce to dyrektor zakładu walczył mocno o podwyżki w centrali.Jestem dobry w Excelu i planowaniu ludzi to pomagałem tam coś policzyć pod budżet na produkcje i magazyn. Tutaj z ciekawości chciałem podpytać, bo też nie ma planisty. Kiero produkcyjny mówi, że on nic nie wie i sie nie zna... Kontrolingu chyba już żadnego nie ma, jest tylko księgowość. HR to zapomnij ze coś wie choćby o planowanych stanowiskach na przyszly rok. Słabe to. Ludzie mówią, że nie ma żadnych regularnych podwyżek i jak chcesz podwyżkę to musisz wychodzić i wyjęczeć. Firma robi fajne produkty ale jako chińska wytwórnia dla Niemców i o rozwój tego miejsca i ludzi nie dba. Dział jakości to śmieszna fikcja.Ja robię na produkcji to się nie przyznaje, że umiem w Excela w grafiki pracy czy w system produkcyjny. bo z tego co widzę to szukają takich jeleni, którym chcą powlepiac różne zadania należące do specjalistów, których nie chcą zatrudnić bo kosztują. Pensji nie podniosą, stanowiska nie dadzą, tylko jeszcze potem mają pretensję do Ciebie za minimalne wynagrodzenie jakie jest na rynku, potem ci ludzie odchodzą. Najlepiej Tu mówić nie wiem, nie umiem, nie znam się i wtedy jest ok. A najgorzej to chyba trafić na magazyn i coś się znać.... Jak żyje nie widziałem tak uciemiężonego magazynu bez wsparcia. Normalnie teraz robię w Niemczech tam po sezonie to wziąłem urlop :) Chcialem zobaczyć czy w Polsce warto pracować...w sumie też w niemieckiej firmie...to popytałem zatrudnionych i zobaczyłem naocznie. :) Może ktoś z zatrudnionych na stałe na produkcji lub magazynie się wypowie czy moje obserwacje są celne, bo ci z góry to dawno odjechali od rzeczywistości.
Mówią Kierowniki że wrczyscy mają być równymi na dziale, ale czy tak jest na praktyce to nie wiem czy obniżają tym kto już więcej pracyje.
Obniżyć pensji nie mogą, ale za to nie podwyższają tym co pracują dłużej - mimo iż się należy Wszyscy równi ????tylko szkoda ze niektórzy muszą więcej robić mimo braku podwyżki Więc "obnizasz się" bo dłużej pracujesz Bez rekompensaty za wysługe lat. Wiedzę i praktykę masz ale co z tego-przecież wszyscy mają być równi xD
Polityka wynagrodzeń bardzo demotywująca z czasów socjalizmu = wszyscy po równo, czy się stoi czy się leży to minimum sie nalezy. Nie warto robic ani szybciej ani lepiej niz początkujący. Nie warto brać nic dodatkowego ani zgłąszać się do niczego. Nie warto pokazać że umie się coś więcej. Doceniane jest że chcesz robić w nadgodzinach ale nie nie szybciej. Zatem sprytni robią powoli a potem chętnie nadgodziny. tu nie ma żadnej polityki hrowej, rozwoju, motywacyjnej, zarządzania ludźmi. Hr to tak jak urząd państwowy tutaj , pracuje tylko na podaniach i prośbach. Firma rozwija się tylko ilościowo=ilością tego, co chca bys produkował. A rozwój wsparcia tej produkcji zatrzymało się w HR na firmie garażowej.
Zapomnij o podwyżkach w tej firmie, tu nie ma takiego czegoś. Oczywiście jeżeli masz najniższa to dostaniesz podwyżkę ale od Państwa od górnie, - za usługi,staż dobra pracę uznanie - wiedzę to nie tu. Zapraszam do firmy obok "M... X" Premia frekwencyjna 300 zł co miesiąc Teraz podwyżki dla każdego były 2zl /h więc 350 zł /400 zl KAŻDY dostał a nie wybrany:) Ale pocieszę Ciebie - team leaderzy tam z tego co wiem, nie mają podwyżek więc pozostań na niższym szczeblu a więcej zyskasz
Zgadzam się z Tobą. Też bym chciałam aby było tak, jak piszesz , ale niestety....Tak mi powiedział Kierownik : "Wszyscy mają być równymi " nieważne czy pracowałeś wcześniej czy nie, dla nich "Ty nowa osoba".
Ogłoszenie na magazyniera: w wynagrodzeniu są podane nadgodziny. Czy one są płatne czy potem się okaże, że do odbioru, nie wtedy kiedy się chce a ojres rozliczeniowy tak długi, że odbiór na Świętego Dygdy czyli nigdy? Jak to jest z trzema zmianami? Jaki grafik obowiązuje? Stała zmiana, czy jakiś system. Jak to wygląda? Mam dzieci, chciałbym je widywać nie tylko jak śpią.
3 zmiany będą, 1zm 6-14, 2 zm 14 -22, 3 zm 22-06. Nadgodziny i praca u weekend jest opłacona zgodnie z umową o pracę
Jest grafik, ale wrzystko trzeba ustalić z brygadystem albo z kierownikiem.
Jaki jest okres rozliczania nadgodzin? Podobno najwięcej oracy jest w grudniu. Kiedy nadgodziny z grudnia są wypłacane?
Nadgodziny jak i całe wynagrodzenie jest wypłacane wraz z okresem rozliczeniowym
Zmiany są tydzień na tydzień :) ewentualnie zawsze możesz zapytać czy ktoś się z tobą zamieni jak będziesz potrzebował Nadgodziny są płatne razem z wypłatą
A w firmie nie obowiązuje trzymiesięczny okres rozliczeniowy dla pracowników zatrudnionych w firmie i to tak przesunięty, że nadgodziny za grudzień dostaje się w lutym? No chyba, że przyszło się do pracy tylko na 3 tygodnie przedświąteczne z agencji i potem firma się żegna, to wypłaci z pożegnaniem i to w stawce jak każda zwykła godzina. Czy cos źle zrozumiałem z obowiązujących tu zasad?
Nie, wszystko wypłacane masz na bieżąco nie ważne na ile byś nie przyszedł
W ogłoszeniu na kierowcę C+E macie kawałek innego stanowiska wstawione. "We hace a brand-new opportunity for a Manager Product Safety & Regulatory Affairs.". Niezły musi tam być bałagan... Może zweryfikujcie ogłoszenie by się nie okazało, że połowa benefitow to np nie od tego stanowiska. Albo inne cyrki.
Które z benefitów oferowanych pracownikom w Niemczech mają także pracownicy w Polsce, będąc częścią Grupy (The Customization Group)? - Bezpłatne śniadanie i lunch co tydzień, a także różnorodne przekąski i napoje w biurze - Mobilność – Pokrywamy koszty Twojego biletu na Niemcy - Dieta na posiłki, którą możesz wykorzystać w supermarketach i restauracjach - Comiesięczny voucher wolny od podatku, który możesz zrealizować u ponad 250 partnerów oraz dodatkowy dostęp do korzyści korporacyjnych - Dotacja do zakładowych programów emerytalnych w formie ubezpieczenia bezpośredniego - Nowi pracownicy otrzymują doświadczonego kumpla, który wspiera ich od początku - Specjalne dni świąteczne na specjalne okazje, takie jak karnawał Benefity zaczerpnąłem z ogłoszeń o pracę ze strony Grupy bezpośrednio.
(usunięte przez administratora) To taka mała refleksja jak patrzę na swój grafik pracy do świąt w tej niemieckiej firmie.....i jakoś mi dziwnie...bo jakoś średnio mogę zgłosić, że nie chce nadgodzin i dodatkowej pracy akurat w weekend. Chce iść z dziećmi na łyżwy, do lasu, ulepić bałwana jak spadnie więcej śniegu, pojechać zobaczyć żubry - w dzień, z rodziną, całą. chce żonie pomóc umyć okna, rozwiesić ozdoby, naprawić lampki. Chcę zrobić zabawki na choinkę, ozdobić ciasteczka z dzieciakami a ta firma mi to wszystko chce zabrać i nie daje opcji wyboru... I co, zostaje tylko L4? Dla mnie i mojej rodziny to tez jest sezon przedświąteczny, nie tylko dla klientów z niemiec.
Tu był bardzo trafny komentarz, co go wcięło?, myślę tal samo jak tam ktoś napisał. Od siebie dodam zapytanie kto wpadł na te mikroszafki dla pracowników? Mokre buty, mokra kurtka, mokra czapka, na wpych...ludziom ubrania zaczynają śmierdzieć. Żenujące. Ten kto to wymyślił chyba nigdy z samochodu nie wysiadł i do pracy nie przyjechał komunikacją miejską, tak szeroko reklamowaną w ogłoszeniach przez HR....
Dobra rada, nie wiedziałem o tych dwóch dniach dodatkowych. Szkoda, by przepadło :) do końca roku będzie jak znalazł.
Masz opcje dodatkowych 7 dni wolnych do końca roku, ponad urlop. Była nowelizacja Kodeksu pracy i weszły DODATKOWE 2 dni wolne lub 16 godzin z powodu okoliczności losowych,płatne 50%. To jest dodatkowo ponad dni urlopowe czy na żądanie. Wniosek można złożyć nawet tego samego dnia, powołując się na okoliczności losowe. A takich nie brak. Te dni nie przechodzą na następny rok i można je wykorzystać tylko do końca roku. Jest tez dodatkowych 5 dni opiekuńczych, ale to już jest bezpłatne. Za to jak któreś z dzieci czy członek rodziny wymaga opieki to też masz jak znalazł.
Te dodatkowe dwa dni wolne i to płatne, to super sprawa. Mało osób o nich wie, bo się o nich nie informuje, a wprowadzili chyba jakoś w kwietniu? Szkoda, że nie przechodzą na kolejny rok i no lepiej wykorzystać teraz niż stracić...
Dodatkowe dni wolne wynikają z przepisów Kodeksu pracy. Praw wynikających z Kodeksu pracy nie negocjujesz tylko z nich korzystasz i w Twoim interesie jest je znać. Jak nie korzystasz lub ich nie znasz no to Twoja strata. Na ten rok ponownie są do dyspozycji takie dodatkowe dni. Te 2 dni urlopu(lub 16 godzin) na siłę wyższą są fajne, bo pracodawca nie może pytać o konkretny powód i nie trzeba się tłumaczyć dlaczego. No i są to dodatkowe dni, nie odliczane z urlopu czy z tych na żądanie. Te dwa dni płatne 50% ale lepiej niż nic.
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w The Customization Group Poland Sp. z o.o. - Szczecin
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w The Customization Group Poland Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w The Customization Group Poland Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy The Customization Group Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 20.
Jakie są opinie pracowników o pracy w The Customization Group Poland Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 1 to opinie pozytywne, 6 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- ul. Franciszka Ksawerego Druckiego-Lubeckiego 1D
- OLX.pl 2 427 246
Drukarnie - Szczecin i okolice
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |