Cześć 110.12.2021 00:37
Witam ...
W związku z naciskiem pracowników biura firmy o wyrażanie opini na jej temat (zapewne związane z raczej negatywną oceną) wyrażę teraz swoją!
Na początek pragnę zaznaczyć, że 90% komentarzy ( 100% negatywnych) dotyczące firmy MOCHNIK na tym portalu jest niestety prawdziwe i jeżeli czytasz to i szukasz pracy, to ZDECYDOWANIE odradzam zatrudnienia w tej firmie nawet gdy masz ciężką sytuację życiową z nożem na gardle i potrzebujesz pracy od zaraz - a w poniższych punktach postaram się obiektywnie napisać dlaczego, odnosząc się również do osób wcześniej komentujących. Aha i jeszcze jedno, jeżeli patrzysz na ocenę firmy (akt. 2,35 gwiazdki) tak naprawdę powinno być 1,55 ocena jest sztucznie podbijana przez pracowników biura...
1. ZAROBKI,SOCJAL Jeżeli zatrudniasz się jako zwykły pracownik (pracownik hali produkcji, operator, magazynier itp. itd. ) przytakujący głową na wszystko bez negocjacji jest to najniższa krajowa z niewielkim podwyższeniem po okresie próbnym + premia uznaniowa zależnie od rozmowy od 20-30% (lecz niestety na 30% zaraz po zatrudnieniu nie licz - bo nie ważne jakbyś (usunięte przez administratora) i tak tego nie otrzymasz bo zasada w tej firmie jest prosta, JESTEś POPROSTU NOWYM PRACOWNIKIEM i nie możesz mieć! ). Premia często gęsto nie uznawana jest przez widzi mi się Dyrektora zakładu, i skorumpowanych Mistrzów Zmiany, bo ilekroć wydarzy się awaria sprzętu lub jakiś wypadek przy pracy, gdzie nie byłaśłeś winny to i tak jesteś bez możliwości wytłumaczenia sytuacji. W TYM ZAKŁADZIE OBOJĘTNIE CO SIĘ NIE WYDARZY ZAWSZE WINNY JEST PRACOWNIK A PRZEWAŻNIE TEN PRACOWITY - który dużo robi dla zakładu! Jeżeli chodzi o socjal to są to bony lub karty przedpłacone tylko na święta Bożego Narodzenia i także paczki dla dzieci do 18 lat. Nie spodziewajcie się jakiś kart sportowych, dofinansowań, wczasów pod gruszą lub darmowej opieki medycznej jak jest w większości dużych zakładów, bo w tym zakładzie fundusz nie funkcjonuje. Pieniądze z funduszu socjalnego przeznaczane są na wycieczki, imprezy i inne zachcianki kierownictwa zakładu. Kierownictwo i pracownicy biur zakładu mają również sponsorowane kawy, herbaty, słodycze, wody mineralne i wszystko na co ma zapotrzebowanie. Ty dostajesz tylko wode w butli z dystrybutora (i w zimie osoby z magazynu, pracujące na zewnątrz, dostają jakieś zupki z torebek)! Kierownictwo i osoby zarządzające ludźmi posiada swoje miejsca parkingowe przed wejściem do firmy a ty szeregowy (usunięte przez administratora)z oddalonego parkingu przez tą wyrytą i nie wyremontowaną drogę, na której zawieszenie można zgubić, BO JESTEś ZWYKŁYM PRACOWNIKIEM!!! Także jedynym i ważnym plusem jest wynagrodzenie na czas, zawsze w okolicach 6 dnia miesiąca i to tyle!
2. BHP Póki co, jakoś nadal o dziwo działa to w firmie. Została ostatnim czasem zatrudniona nowa Pani Inspektor na tym stanowisku i oczywiście zaczyna się robienie stażu w firmie, wymyślając różnorakie w większości niepotrzebne rozwiązania i pomysły. Sama Pani Inspektor ma totalny brak kultury osobistej i w chamski beszczelny sposób PRZESZKADZA W PRACY swoim upominaniem, tym nie słusznym! Pani z BHP łamie przepisy prawa pracowniczego CHODZI PO HALACH I BADA WIĘKSZOŚĆ PRACOWNIKÓW ALKOMATEM O RÓŻNYCH PORACH DNIA BEZ UZASADNIONEJ PRZYCZYNY I BEZPRAWNIE - wielokrotnie osoby zwracające uwagę, że nie wolno jej tak robić, lądowały na dywaniku!!! O ZGROZO JEST NA TO PRZYZWOLENIE DYREKTORA ZAKŁADU!!! Zamiast zająć się rzeczywistymi problemami dotyczącymi sprzętu i wykonywanych prac oraz samych pomieszczeń zgłaszanych przez pracowników, to ta Pani wymyśla np. kolory koszulek, szelki jakieś pieroły itp. byle się sztucznie wykazać, że coś robi! Przyznaję, chociaż tej Pani plus za zwracanie uwagi pracownikom na brak okularów, rękawic, rękawów, kasku do czego często się nie stosują. Jednak większość pracowników jest rozsądna i doskonale zdaje sobie sprawę z jakim materiałem pracuje. Dba o wyjścia ewakuacyjne. Nie zwróciła uwagi jakie pomieszczenie szatni jest małe, a to naprawdę dość spory problem dla Nas wszystkich, tam już prawie nie ma miejsca żeby się normalnie przebrać i takich problemów jest więcej, ale przecież bo to pracownicy, to tego problemu nie ma! Jednym słowem zbędne etaty - tak jak ta babka ten mały gruby potwór z magazynu, której wiecznie coś nie pasuje i robi sobie co chce i jak chce! CDN