dm-drogerie markt

4.1/5

• Co nas wyróżnia
  • Filozofia dm
  • Proces rekrutacyjny i oferty pracy
  • Okiem pracownika
  • Jak wygląda praca w naszej firmie
  • Galeria
  • Lokalizacja i kontakt

Co nas wyróżnia

Filozofia dm

Proces rekrutacyjny i oferty pracy

Okiem pracownika

Jak wygląda praca w naszej firmie

Galeria

• Biestrzyków
  • Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o dm-drogerie markt sp. z o.o.

Opinie o dm-drogerie markt Wrocław

Nie przegap nowości o dm-drogerie markt sp. z o.o.!

17.10.2022 13:53

Dzień dobry, dziękujemy za pytanie o nasze nowe lokalizacje i chęć nawiązania z nami współpracy. Listę wszystkich otwartych drogerii dm znajdziecie Państwo w zakładce profilu "Lokalizacja i kontakt". Jest tam również lista placówek, do których aktualnie rekrutujemy lub szkolimy zespoły. Zapraszamy!
    Zadowolony klient

22.03.2023 17:42

Długo czekałam, aż drogerie DM otworzą się w Polsce i w końcu się doczekałam . Bardzo polecam sklep w Lubaniu , uwielbiam robić tam zakupu. Mogę znalesc tam wszystkie potrzebne produkty , warto wspomnieć również o obsłudze ,która jest wspaniała i bardzo pomocna. Pozdrawiam wszystkie pracujące tam dziewczyny :)

08.11.2023 13:27

Dziękujemy za opinię, choć przykro nam, że produkt nie sprostał Pani oczekiwaniom. Pragniemy zarazem zapewnić, że produkt, o którym Pani pisze, zarówno w Niemczech, jak i Polsce dostarczany jest przez tego samego producenta, w identycznej jakości. Najlepszym tego dowodem jest oryginalne niemieckie opakowanie opatrzone jedynie dodatkową etykietą w języku polskim.
    Ex-Pracownik

23.01.2025 14:52

Nie ma żadnej sprzeczności logicznej między ewentualnością współwystępowania oryginalnego niemieckiego opakowania i oryginalnej niemieckiej zawartości drugiego sortu na Europę Środkowo-Wschodnią. Zamydlanie tego faktu jest adekwatnym probierzem prawdziwości innych twierdzeń powyższej wypowiedzi, np. braku istnienia takiej zależności. Jeśli to jest najlepszy dowód, chyba nie chcę znać gorszych... Coś mi tu śmierdzi, Rodacy.
    Justyna, Dział Współpracownicy

08.09.2022 17:33

Cześć Adrian, nasza firma - dm - otwiera nowe drogerie i znajdziesz u nas produkty z tej branży: kosmetyki, chemię, produkty do domu, karmy dla zwięrząt, a także jedzenie np. BIO oraz cały bogaty asortyment związany z dziećmi. Szukamy osób z doświadczeniem w tej branży, ale nie tylko. Na początku zatrudnienia organizujemy dla naszych pracowników szkolenia, na których nasi pracownicy dowiadują się wszystkich potrzebnych informacji, aby móc pomagać naszym klientom podczas zakupów. Do tego ważna jest dla nas współpraca, więc na każdym etapie kolega lub koleżanka w zespole mogą wesprzeć Ciebie w razie pytań i wątpliwości. Zachęcamy do aplikowania :)
    Justyna, Dział Współpracownicy

24.08.2022 10:00

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej firmie. Szukamy zarówno osób z doświadczeniem w branży handlu detalicznego, jak i bez doświadczenia. Zachęcamy do przesyłania aplikacji w odpowiedzi na zamieszczane na naszej stronie ogłoszenia: https://dm-jobs.pl/otwarte-oferty.html

01.08.2026 18:57

Raz w życiu wysłałem do was CV i of tej pory moja skrzynka mailową zasypana jest cholernym spamem z waszej drogerii. Tak szanujecie dane osobowe kandydatów? Hatfu!

Rekrutacje

30.06.2026 12:03

Proszę się przyjrzeć osobie która odpowiada za rekrutacje do DM Łopuszańska 22. Gdzie, jak i komu można zgłosić podejrzenie notorycznych oszustw i naruszeń procedur w tym zakresie?

30.06.2026 12:05

Dzien dobry, prosimy o kontakt na adres [email protected]

01.06.2026 07:04

Na szczęście jestem już byłym pracownikiem i mogę napisać prawdę. Praca nie jest zła ale to wszystko zależy jakiego ma się kierownika. Jak działa, jak podchodzi do pracy. U nas to był kosmos. Nic nie zrobione, nie przypilnowanie, zero zaufania do pracowników. Do tego grafik. Zawsze robiony na koniec miesiąca, byle jak. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie chodzisz na zmiany a powinno to być jakoś uwzględnione. Bo jest na tyle pracowników, by to wymieniać w innych sklepach to funkcjonuje. Jednego dnia szłam na popołudnie drugiego na rano i znów na popołudnie , następnie na rano. Taki grafik dezorientuje całe Twoje życie. Nie masz czasu odpocząć, do pracy przychodzisz zmęczony, bo wiesz, że gdy wrócisz o 22 musisz jeszcze ugotować obiad, ogarnąć dom , bo przecież jutro na rano. Mając dziecko temat jest nie do przeskoczenia. A wystarczylo, by tylko usiąść i porządnie zrobić grafik. Z całym sercem nie polecam pracy. Mimo, że wypłata jest na czas i nie jest to najniższa krajowa. Ale w życiu ważny jest też komfort pracy. Rodzina, przyjaciele, odpoczynek Bo to wszystko wpływa na nasze życie na nasz funkcjonowanie a nie ma nic gorszego niż przychodzić do pracy wkurzonym i zmęczonym. Hasło tu liczy się człowiek nie ma odbicia w codziennym życiu. Niestety nie tu. Nie w tej firmie.

05.06.2026 21:26

Często też łamany był regulaminowy wolny czas i zaczynało się pracę wcześniej a logowało się do systemu później.

21.06.2026 21:53

A czyja to wina, że są tacy co przychodzą do pracy na plotki i kawę? Kierownik i to jest osoba, która powinna coś z tym zrobić. Problemem jest to, że takie osoby najczęściej siedzą i piją tę kawę właśnie z kierownikiem tworząc kółeczko wzajemnej adoracji. Jeszcze te pupilki nic nie robiące patrzą na ręce tych pracujących i jak coś źle zrobią, gdzieś się pomylą to lecą do kierownika i meldują wszystko dodając do sytuacji jeszcze coś od siebie, żeby podkoloryzować sytuację.
    Nina

26.02.2025 23:30

W naszej firmie na dziewięć osób tylko dwie otrzymały przedłużenie umowy na pełen etat. Reszta albo dostała wypowiedzenia, albo musiała się pogodzić z obniżeniem etatu do 3/4. Będę teraz wszystkich ostrzegać przed tą firmą to nie jest firma prawdziwa niemiecka.

10.06.2026 07:46

Niewiele więcej niż najniższa krajowa więc nie myśl sobie że są to jakieś super pieniądze, a wymagania... Musisz być sprzedawcą, marketingowcem, dźwignią firmy i wymyślać na bieżąco co i jak zrobić żeby było lepiej. No i takie 10 palet najlepiej w niepełne dwa dni jakbyś rozłożyła.

21.06.2026 21:49

Wynagrodzenie za nadgodziny?! A w życiu… przychodzisz później na drugą zmianę na koniec tercjału.

31.07.2025 10:05

Chyba najbardziej zakłamana firma w jakiej przyszło mi pracować. Mnóstwo gadania o tym, jak to pracownik jest ważny w tej firmie bla bla bla. Szkoda tylko, że ci siedzący za biurkami nie weryfikują czy faktycznie tak jest. Kierownik w pracy głównie czas spędza na przeglądaniu internetu lub plotkowaniu przez telefon, a jak trzeba coś zrobić w ramach swoich obowiązków to wielkie fochy i pretensje, bo dlaczego to ona ma to robić, bo w sumie to my powinniśmy to za nią zrobić. Wolny dzień potrzebujesz? Może łaska zostanie ci okazana i dostaniesz wolne, ale najważniejsze, żeby kierownik i jej grafik był taki jaki ona chce, pracownicy i życie prywatne? Absolutnie nie! pracownicy mają żyć tylko pracą i mieć w nosie rodzinę. Nie wiem jak jest na innych filiach, ale tam gdzie pracuje to kierownik wprowadza najbardziej toksyczną atmosferę, jaką można. Powoli zaczyna się mówić po prostu o mobbingu, bo chyba już inaczej tego nazwać nie można. Pracownicy nawet po godzinach pracy nie mają spokoju i są atakowani wiecznymi, niesłusznymi pretensjami. Mniej „drogi” kierowniku siedzenia w biurze i spędzania godzin w pracy na rozrywce, a więcej pracy, może wtedy pretensje będą słuszne. Przyjdziesz raz spóźniony - pretensje, ale za to kierownik przychodzi i wychodzi sobie, o której chce, oczywiście w żaden sposób nie odnotowując tego w swoim grafiku. Firma powinna zweryfikować, czy kierownicy, którzy pracują w tej firmie, faktycznie powinni w niej pracować. Bo nie wydaje mi się, żeby osoba, która straszy ludzi zwolnieniami z byle jakich powodów, powinna być na taki stanowisku. I jeszcze trzeba dodać łamanie przepisów prawa - sprawdzanie kto co robi/robił na monitoringu, sprawdzanie czy czasem ktoś nie zrobił za mało. Warsztaty - dla pracowników organizowane są warsztaty na których poznaje się filozofię firmy, produkty marki własnej itd. Może i Niemiec wymyślał, ale Polak na stołku uznał, że to głupota, więc wszystko co jest przekazywane na warsztatach nie ma swojego odzwierciedlenia w codziennej pracy, bo okazuje się, że nie może tak być. Nie ma nagabywania klientów, nie ma założeń jeśli chodzi o obroty - takie piękne śpiewki były na samym początku nagle bum! Wciskaj PayBacka, masz mieć tyle i tyle procent w miesiącu, masz w miesiącu zrobić taki i taki obrót… widać, że kasa się nie zgadza z tym co sobie Niemce wymyślili i jest kombinowanie i oszczędzanie. Chcecie szukać pieniędzy? Przestańcie rozdawać towar klientom, którzy przychodzą, biorą darmochę i wychodzą, nie robiąc nawet najmniejszych zakupów, skończcie z tymi całymi eventami, na które idzie mnóstwo kasy, a nie przekładają się na obroty sklepu. Dajcie ludziom normalnie pracować, niech dział zakupów w końcu nauczy się swojej roboty. Pojawia się nowy layout, robisz go, naprzerzucasz się towaru z miejsca na miejsce, a w następnej dostawie przyjedzie ci całkiem nowy towar, który nawet nie został w layoucie uwzględniony, więc musisz kombinować, gdzie go wcisnąć. Firma uważa, że klientów przyciągną głupie eventy, zamiast w końcu zainwestować w reklamę tv. Dział marketingu w jest firmie to jest kiepski żart - opinia, która podziela chyba jakieś 90% pracowników dm, łącznie z regionalnymi. Pracy jest mnóstwo - dwie osoby na zmianie, musisz rozłożyć dostawę, dołożyć towar, obsłużyć klienta na kasie i w alejkach, wcisnąć Paybacks ( jeszcze można by było zrozumieć wciskanie apki dm, a nie zewnętrznego programu), zamówić towar, wymyślić i zorganizować event, zrobić jakieś ekspozycje, zrobić zamówienia ekspresowe, wprowadzić daty, zliczyć towar itd… wiadomo że niektóre zadania nie są dzień w dzień, ale jest tego dużo. Wymaga się latania za klientem, ale skoro w kierowników nie ma się wsparcia i jeszcze trzeba robić za niego to nie ma czasu dla klienta Czasami ma się wrażenie, że jeśli nie masz dzieci to jesteś dyskryminowana grafikowo, bo prędzej więcej wolnych sobót czy wolne długie weekendy dostają ciągle te same osoby, oczywiście te z dziećmi, urlopy tak samo - nie robi im się problemu jak się chce wziąć kilka dni urlopu przed jakimś długim weekendem lub też po, bezdzietnym mówi się, że nie ma takiej opcji. Eventy - masz wymyślać jakieś degustację, czy inne badziewia, nic to nie daje, nie powoduje, że klientów przybywa, jedyne co to jesteście dwie osoby na zmianie i biegacie jak głupie po sklepie, a później pretensje, bo był event, a obrót słaby, payback też i człowieku nie wiesz czy się śmiać czy płakać. Nigdy wcześniej nie przyszło mi pracować w tak toksycznym otoczeniu, jak w dm. Jest ogromna presja, ciągłe pretensje, ciągłe wymagania i ciągle jest źle. Żeby chociaż kasa była dobra, ale wynagrodzenie też marne, podwyżki - śmiech na sali, premii brak. W mojej ekipie nie ma osoby, którą by nie szukała innej pracy, bo z panią kierownik już wytrzymać się nie da. Tylko czekać aż w końcu pracownicy wezmą sprawy w swoje ręce. U nas coraz częściej rozmawiamy o tym czy nie lepiej po prostu zgłosić gdzie trzeba to, jak jesteśmy traktowani przez kierownika.

11.06.2026 20:55

Z tym faworyzowaniem rodziców to bym się kłóciła . Jako jedyna mam dziecko w wieku szkolnym , ale z racji że nie liże czterech liter kierownikowi obserwuje tylko jak inni odpoczywają . Na kolejny rok z rzędu nie została uwzględniona moja prośba o wolne na zakończenie roku szkolnego . Zależy jak kto liże 😅

21.06.2026 21:44

Widocznie co filia to inaczej. U mnie te bezdzietne w oczach kierownika maja mnóstwo wolnego czasu i nie mają co robić po pracy, więc powinny przychodzić najczęściej w soboty i jak długie weekendy, być dyspozycyjne non stop. Wpiszesz dyspozycyjność, że na długi weekend chce mieć wolne, bo planujesz wyjazd to musisz się o to wolne prosić i słuchać pretensje, bo planujesz sobie wyjazd ze znajomymi i przez to jest problem z grafikiem, bo wiadomo - pani kierownik i matki muszą mieć wolne
    Wawa

16.06.2026 08:06

Kumoterstwo i kolesiostwo przy zatrudnianiu na ul. Łopuszańską w Warszawie. Proszę sprawdzić. Wstyd DM!

16.06.2026 17:58

Napisz coś więcej o tej sytuacji.
    o rekrutacjach do sklepów

18.06.2026 10:44

kierowniczki a może dział HR? to prawda z tym nie otwieraniem cv, oni wiedzą kogo mają wsadzić a ogłoszenia są pro forma, z perspektywy kandydata takie praktyki to skandal i wstyd dla DM, proces rekrutacji nierzetelny, służący tylko i wyłącznie wsadzaniu znajomych, łopuszańska 22 to wierzchołek góry lodowej
    Ktoś

21.04.2026 12:35

Rozmowa o pracę na sprzedawcę trwała 40 minut. Cyrk, pytania typu "jaki jest twój największy sukces". Na sprzedawcę. W drogerii. Żeby obejść temat posiadania dzieci (bo wiadomo, chodzi o dyspozycyjność) oczywiście nikt nie pyta wprost, ale osoby rekrutujące na dzień dobry opowiadają o swoich prywatnych sprawach, o swoim hobby i przy okazji dzieciach. Jest to niezłe zagranie, żeby osoba rekrutowana poczuła "flow" i ujawniła swoją sytuację rodzinną. A po co to? A no po to, że firma oferuje 3/4 etatu które wygląda tak, że masz być wtedy, gdy stałym pracownikom zechce się wziąć wolne. Masz być taką "zapchaj-dziurą": gdy Grażynka planuje mieć wolne popołudnie, to nowa osoba musi być dostępna. Dopiero pod koniec rozmowy padła informacja, że zarobki są takie, żeee... to zależy. Oni mają swój specjalny system, według którego cię wycenią i dadzą ci znać później. Cieszę się, że tam nie pracuję.

28.05.2026 20:28

Długi czas na jakąkolwiek odpowiedź, jeśli chodzi o rozmowę o pracę albo brak takiej odpowiedzi, co niestety utrudnia sytuacje przejścia z jednej pracy do drugiej.
    Pikuś

21.01.2026 21:37

Czy w tej drogerii też są nocne zmiany?
    do Pikuś

26.05.2026 11:19

Tak, są.

27.05.2026 11:08

Nie ma nocnych zmian
    Nowe lokalizacje Wawa

26.05.2026 10:46

Otwórzcie sklep na Nowym Mokotowie w Warszawie! Tam jest mnóstwo wolnych lokali i przestrzeni pod tego typu działalność. Drogeria DM w tym miejscu by się bardzo przydała i sprawdziła. Asortyment DM bije na głowę drogerie od "owada" i od "niemieckiego chińczyka".
    Julita

14.05.2026 09:54

Świetne produkty, świetne ceny. Jestem bardzo zadowolona
    Toja

14.05.2026 08:29

Tu liczy się człowiek to tylko piękne hasło na papierze, nie dajcie się zwieść.

13.05.2026 18:01

Nie polecam pracy w tej firmie zero wsparcia same wymagania szkolenie po łepkach a potem pretensje że czegoś nie zrobisz a jeśli nawet zapytasz bo czegoś nie wiesz jako nowy pracownik współpracownicy odpowiadają ci wrednie i na odczepnego. Do klientów także pracownice są nie miłe i odnoszą się chamsko.
    Jagoda

08.05.2026 15:51

Szeroki wybór produktów, których nie znajdzie się w innych sieciówkach .Świetne kosmetyki wegańskie i bardzo miła obsługa. Zdecydowanie polecam.
    krys

24.04.2026 14:14

Chciałam złożyć zamówienie internetowe i mam dwa pytania - po co komu moja data urodzenia jest przecież RODO? - dlaczego nie można zapłać za pobraniem tzn. dopiero przy odbiorze przesyłki?

27.04.2026 08:15

Krzyś a Ty nie masz większych problemów w życiu? Podpowiem Ci jak się wstydzisz swojego wieku to sobie zmyśł rok urodzenia. Jak nie ma za pobraniem no to nie ma jak się nie ma pieniędzy to sie zakupów nie robi .
    Krys

05.05.2026 22:28

Akurat Krysia ale nie gniewam się że nazwała mnie pani Krzysiem , podpowiem ci: czytanie ze zrozumieniem się kłania.
    Huda

26.03.2026 11:08

Ludzie, szanujcie się i naprawdę rozważcie, czy warto tu dalej być. Coraz częściej mam wrażenie, że jesteśmy traktowani gorzej niż powinniśmy, bez szacunku do naszej pracy i zaangażowania. Pojawiła się nowa regionalna, która zamiast wspierać zespół, bardziej skupia się na szpiegowaniu, podpytywaniu, szukaniu potknięć i tworzeniu nieprzyjemnej atmosfery. To nie jest kierunek, w którym powinna iść zdrowa współpraca. Każdy z nas daje z siebie dużo, często ponad obowiązki — i zasługujemy na normalne traktowanie. Jeśli czujecie, że to miejsce Was wypala i nie daje nic w zamian, nie bójcie się myśleć o zmianie. Dbajcie o siebie, bo żadna praca nie jest warta utraty zdrowia i szacunku do samego siebie.
    Chrupek

19.04.2026 10:24

Problem nie jest w firmie, tylko w ludziach, którzy ją tworzą. Polacy są zawistni, zazdrośni i bardzo roszczeniowi.
    Nadia

05.05.2026 14:25

Niestety pracownicy są jacy są. W niektórych oddziałach (usunięte przez administratora) zamiatany jest pod dywan. Pracownice na siebie szczują zamiast się wziąć do roboty, której cały czas przybywa. Nieadekwatne zarobki do ilości obowiązków
    Zainteresowana

13.08.2025 12:53

Dzień dobry . Jak wyglada praca kierownika sklepu ? Jak wygląda codzienna praca na sklepie . Ile dostaw jest w tygodniu po ile palet ? Czy jest program , który informuje nas że jakiś produkt kończy swoją datę ważności , co to są za inwentaryzacje o których piszecie ? Czy podczas tej inwentaryzacji liczycie cały sklep czy są to inwentaryzacje cząstkowe ? Co to są te eventy , czy możecie przybliżyć ? Prosze o rzeczowe odpowiedzi . Na każdą firmę się narzeka - jakąkolwiek byśmy nie wpisali w Goworku więc patrząc tylko tu na opinie raczej musielibyśmy nigdzie nie pracować - mimo wszystko należę do osób pracowitych , lubiących wyzwania i chciałabym spróbować

08.04.2026 21:41

Degustację kawy robisz jak przyniesiesz swój ekspres z domu,i proszę cię każdy pracownik raz na miesiąc musi wymyślić jakąś chorą akcję,zareklamować ją w swoich prywatnych mediach społecznościowych,zrobić sam z pomocą chatu gpt ulotki i plakaty a potem zostanie rozliczony z tego jak akcja przebiegła.CYRK!!!!
    Huda

18.04.2026 22:01

Jasne, zero przymusu — tylko subtelna presja i oczekiwania. Taki elegancki … w białych rękawiczkach
    Pisząca prawdę

16.02.2026 08:56

Witam W tej firmie jest coraz gorzej, skracają etaty to po pierwsze,towar w 6 godzin? Będąc dwie na dwie, gdzie jedna pracuję na kasie i w okolicy kasy,bo przecież jak nie kasuje to nawet 2 min nie może siedzieć i ta osoba nie ma wykładać towaru, drugi pracownik ma (usunięte przez administratora) z towarem, obsługą klienta itd, przecież w 6 godzin to jest nierealne, przy np 12 paletach na otwartym sklepie, gdzie przepisy BHP ja się pytam, przecież te kuwety są bardzo ciężkie, powinniśmy we dwie je nakładać na wózek,a jak jest nie zgodnie z BHP ,trzeba samemu,a później na l4 ,bo kręgosłup siada zdrowotnie),dla mnie robi się typową korporacją ta firma.Jak się nie zrobi w 6 godzin dostwy to kierownik regionalny co robi ,dzwoni i mówi, że pracownicy są leniwi bo się nie wyrabiają,to niech przyjedzie, najlepiej kobieta i pokaże jak się szybko wykłada towar,na otwartym sklepie z obsługą klienta itd.Jeszcze jedno, kierownik powinien też pracować na sklepie, razem z załogą a tak nie jest, w konkurencji kierownik pracuję, razem z załogą (można to sprawdzić w ogłoszeniu na kierownika w konkurencji , pisze wyraźnie aktywna praca -ramię w ramię z załogą).

18.02.2026 12:53

Niestety, ale tak wygląda praca na każdym sklepie, zwykły pracownik jest od wykonania brudnej roboty i zero wsparcia. Firma nie ma na siebie pomysłu, a wymaga, żeby to pracownik miał na nią pomysł, masz mieć 10 fachów jako jeden pracownik i zarabiasz za to wielkie nic, bo nie ma premii od sprzedaży. Dziwnym trafem z opisów wszędzie wygląda to tak samo, z naszej załogi nikt także nie jest zadowolony, każdy ma większe wykształcenie i nie ma płacone za to, że wykorzystuje je w pracy!!! I to fakt, masz gotować, malować, tańczyć, skakać!!! A kierownik zamyka sie w biurze i liczy na cud!!! Dziwią sie naszej pracy, a może trzeba przycisnąć górę i wyższe stanowiska, żeby zadbały o to by te drogerie miały sens i zachęcały klientów, siedzą w biurach, klepią i jak dzwonisz to nie potrafią nawet odpowiedzieć na pytania, na które powinni znać odpowiedź, później samemu trzeba się męczyć i tłumaczyć sie klientom, że sama nie wiesz dlaczego tak jest jak jest jakiś problem, najlepiej wystawić zwykłego, szarego pracownika na front, wszyscy inni siedzieć i nie robić nic by zadziało sie lepiej!!
    StarszaPani

10.02.2026 18:37

Moi drodzy w styczniu tego roku minęły dwa lata od momentu,w którym zatrudnieniłam się w tej firmie. Po fali euforii,że trafiłam na pracę w pełnym etacie( wcześniej 5 lat u konkurencji 3/4etatu),po serii szkoleń i trzech miesiącach poza domem,doczekałam się otwarcia własnej,macierzystej drogerii.I tutaj czar prysł. Moim zdaniem ,to firma ktòra nie panuje nad niczym.Dział marketingu fikcja,dział HR fikcja,kadry i księgowość leży,są momenty,że jeżeli sam czegoś nie dopilnujesz będziesz miał źle policzone,naliczone itp.. Do tego zakres naszych obowiązków jest jakiś chory: masz być:kasjerem,sprzedawcą,konsultantem kosmetycznym,niańką dla wyjących kaszojadòw,hostessą,marketingowcem,masz pozyskiwać nowych klientów,łapać kontakty,rozdawać ulotki np.na miejskim rynku,organizować samodzielnie akcje i potem się tłumaczyć jak one wypadły ,ciągle zmieniać ekspozycję jakbyśmy niemalże po ASP byli,pakiwać klientom prezenty i witać ich od progu jak święte krowy.Ciśnienie na aplikację,zamòwienia internetowe,Payback już mniej.Do tego prawie nowy hit liczenie czasu rozkładania dostawy( już gdzieś to przerobiłam).Kolejny focus jak oni to nazywają ,ciągła inwentaryzacja,nie ma tygodnia żeby jakiś dział nie był do sprawdzenia.U nas już nikt nie chce tego robić,bo jak wyjdzie źle to trzeba się tłumaczyć jakbyśmy to sami zapierniczyli,a żs magazyn nie dosłał to zgłoś serwis porał ,może odpiszą. (usunięte przez administratora)jak nic raz się śmiej,raz milczy,poleceń nie wydaje żadnych,robi tylko notatki w zeszycie na cały mieć,co trzeba zrobić,resztę trzeba się domyśleć,może się uda.Potrafiła manipulować zespołem,nastawiać jedne dziewczyny na drugie,za nic nie bierze odpowiedzialności.Dzień przed rewizją lub wizytą kierownika regionalnego zawsze ma wolne,żeby ewentualne niedociągnięcia zepchnąć na zespòł.Ciągle wymyśla i wrzuca nam do wypełnienia jakieś tabelki np.ceny u konkurencji,jakie planujemy akcje i to nie w ramach zespołu tylko każdy indywidualnie,grafik porażka ,jedna prośba grafitowa,jeden weekend wolny,. Nadszedł kiedyś czas ,że całym zespołem poskarżyłyśmy się na jej zachowanie do działu HR.I co fikcja,odwracanie kota ogonem,wina po stronie zespołu. Uwierzcie,kto w Dm pracuje,ten się w cyrku nie śmieje.
    #Sprzedawca

12.02.2026 22:10

Ludzie odchodzą stąd i odchodzić będą, praca sama w sobie byłaby ok ale ludzie to (usunięte przez administratora) zarządzane przez nieudolnych nieudaczników które myślą sobie że są kimś bo są pupilami regionalnych. Payback to ściema była, filie miały karty które sobie odbijały i wie to każdy tylko nikt nic z tym nie robi bo tabelka się liczy. Ja jeszcze pracuję ale jak długo niewiem, jest to bardzo psychicznie dołująca praca. Już pomijając ogrom zadań
    Annn

13.02.2026 23:08

Twoj komentarz to 100% prawdy!!!! Kierownik dziwnym trafen zawsze przed wizyta kogos ma wolne, zamkniecie inwent. Wolne i mozna by tak w kolko. Pracujac 2/2 ktos sie dziwi, ze klienci kradna ? Jak zasuwasz z towarem z obsluga kolorowki zaloz apke wszystko na raz. Badz ochroniarzem no sory.
    Patrycja

10.12.2025 21:56

Nie wydaje wam się że premia świąteczna to wstyd? Człowiek cały rok pracuje, żeby raz w roku dostać jakieś śmieszne grosze i to od trzech lat tyle samo! Popatrzcie na inne firmy, jak wyglądają premie, prezenty, paczki dla dzieci.

20.01.2026 08:18

A jak zmienisz etat w trakcie roku na niższy to nie przeliczają premii i naliczają za cały rok premię jakbyś cały rok był na tym niższym etacie. Tak się dla nich liczy człowiek...

21.01.2026 20:24

To się nawet premią nie powinno nazywać, wstyd by im było. My mamy dawać z siebie wszystko... i na tym się to kończy. Ciągłe dokładanie obowiązków, to już nawet nie jest śmieszne...

08.01.2026 10:17

Pracuje w handlu od paru lat ale z tak przykrym miejscem nigdy nie miałam do czynienia. Zostałam przyjęta do pracy na zupełnie innych warunkach niż te, które są obecnie praktykowane. Priorytety w tej pracy dzień w dzień zmieniają się, na każdej możliwej płaszczyźnie. 1. Payback, aplikacja, obrót, akcje, procenty - tylko o tym w kółko wysłuchujesz przychodząc do pracy. Cięgle źle, ciągle za mało. Dajesz z siebie wszystko? Spokojnie.. i tak usłyszysz, że jesteś słabym pracownikiem nie angażującym się w pełni w powierzone obowiązki. 2. Etat/stabilizacja finansowa - komuś się w tej kwestii żarcik wyostrzył. Przyjęli pracowników na pełne etaty po czym od tak dowiadujesz się o ich zmniejszeniu. Powód? Firmę nie stać aby zapewnić pracownikom pełny wymiar czasu pracy ale na rozdawnictwo, które odbywa się na akcjach czy w drogerii już tak. 3. Zarobki - stosunkowo małe (nieco ponad najniższa krajowa) patrząc na ogół obowiązków (które stale rosną) a w zasadzie jeszcze zmniejszane poprzez cięcia etatów. Zmniejszenie na 7/8 co przekłada się +/- 500zł na wypłacie? Przestań! Jako rekompensatę dostaniesz od stycznia podwyżkę, która wyniesie 150 złotych. Zabierzemy wam 500 żeby dać wam 150! 4. Grafiki pracy - jeśli dobrze żyjesz z kierownikiem, dajesz się wykorzystywać, jesteś firmowym kretem i nie masz życia prywatnego to praca dla Ciebie. Prośby grafikowe? Owszem - nawet długie weekendy, większość zmian na rano, dwie wolne soboty w miesiącu ale musisz spełniać powyższe wymienione kryteria. Pani kierownik nie potrafi zrobić grafiku na czas a jeżeli jest już zrobiony to na kolanie z samymi babolami. Sprawiedliwy grafik nie istnieje. Pracownik otrzymując grafik pracy sam musi pilnować sobie godzin, dochodzić swoich praw i sprawdzać czy ma z kim sklep otworzyć, bo może przez setne niedopatrzenie jest wpisany sam na zmianę. 5. Urlopy - chciałabyś urlop w maju/czerwcu? Nie dostaniesz. Za dużo pracy, za mało ludzi, może jakieś L4 komuś wyskoczy... Nie da rady. Później zostajesz z 16 dniami urlopu na koniec roku i jesteś wysyłana na niego przymusowo w listopadzie. 6. Atmosfera - patrząc na pozostałe wpisy, nie tylko w naszej drogerii kierownik wprowadza toksyczną atmosferę. Odgadywanie, szeptanie, dogadywanie i głupie uśmieszki są tutaj normą. Twój dzień również zależy od humoru przełożonego, gdy jest nie w sosie to na każdym kroku wytykane są Ci jakieś błędy a gdy ma humor - śmieszkuje na całego. Uważam, że rekrutacja na takie stanowisko powinna być uprzedzana testami psychologicznymi, patrząc na to co się w tej firmie dzieje. 6. Obsada na zmianie - obowiązków multum ale pracujesz 2x2. Dostawa, layouty, inwentaryzacja, lizanie rowa klientom, wyniki, zakładanie kart. Wrotki na nogi i jazda! Jesteś zmęczona? Masz dosyć? Przecież my pracownicy nic nie robimy. To o czym napisałam to tylko wierzchołek góry lodowej. O tym miejscu można wiele powiedzieć i nie są to niestety superlatywy. Firma na każdym kroku podkreśla, że jest dla ludzi, że pracownik jest najważniejszy ale zaczekaj... Jeżeli faktycznie by tak było to po co o tym mówić wszem i wobec? Pracownik sam poczuje tą "różnicę" którą tak głosicie. "Tu liczy się człowiek" pusty slogan, który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, cóż trochę nieaktualne. Jedyne co pozostało mi po tej pracy to ogromny zawód i niesmak. Szkoda.
    Aleksandra

12.01.2026 15:47

Dodajmy jeszcze do tego że o możliwości rozwoju i awansach też można zapomnieć, nawet jeżeli starasz się ponad miarę.
    Nienienie

18.01.2026 10:50

A tu się nie zgodzę. Szanse na rozwój są, ale jeśli wchodzisz innym tam gdzie trzeba. Niestety, ale nawet nie musisz mieć doświadczenia w pracy w handlu, żeby mieć obiecany awans, grunt to zaprzyjaźnić się z kim trzeba, wtedy kierownik zrobi wszystko, żebyś mogła awansować, nawet jeśli nie masz pojęcia o niczym.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w dm-drogerie markt?

Kontakt - dm-drogerie markt sp. z o.o.

Wrocław

Ppp

16.01.2026 08:18

Cześć, następnym razem jak przedłużacie komuś umowę to dobrze było by wziąć feedback od zespołu zwłaszcza jak jest to osoba na stanowisku kierownika. Rozumiem, że osoba będąca na stanowisku kierownika ma jakieś większe doświadczenie ale jeśli taka osoba ma ludzi na sklepie które pracują tu po 3 lata i nie potrafi z nimi rozmawiać jak jest jakiś problem tylko dalej popełnia błędy na sklepie no to chyba coś jest nie tak.

04.01.2026 12:35

czuję coraz większe zniechęcenie tym, jak wygląda kwestia marketingu w tej firmie. Mam wrażenie, że panuje tam duży chaos i brak jakiegokolwiek sensownego planu. Zamiast spójnej strategii i realnego wsparcia, oczekuje się od nas, pracowników, że sami będziemy wymyślać i realizować akcje marketingowe na własną rękę. Z ich strony jest bardzo małe zaangażowanie. W kółko powtarzane są te same akcje co rok wcześniej, bez nowych pomysłów i bez dostosowania do tego, jak dziś działają media. Widać, że osoby odpowiedzialne za marketing nie do końca rozumieją obecne kanały komunikacji i nie potrafią się w nich sprawnie poruszać. Najbardziej frustrujące jest to, że potencjał firmy jest ogromny, a kompletnie niewykorzystany. A później to my, pracownicy, ponosimy konsekwencje są pretensje o wyniki, presja i rozliczanie, mimo że brakuje narzędzi i sensownego wsparcia z góry. To bardzo demotywujące i zwyczajnie niesprawiedliwe.

04.01.2026 19:11

Oni ponoć nie mogą się jakoś nie wiadomo jak reklamować itp no ale jakość marketingu... . No i jak wiem każdy w firmie "z góry" tak uważa ale chyba nie mogą Jego ruszyć......bo już kiedyś próbowali
    Annn

08.01.2026 12:48

Marketing to (usunięte przez administratora) tej firmy, oczekiwanie, ze pracownik bedzie myslal za ten dzial. Ciekawe czemu redukcja obejmuje tylko sektor drogerii, a nie 'gore' tylko tworza kolejne stanowiska kosztem pracownikow drogerii ktorzy maja wystatczajaco duzo obowiazkow, a ciagle sa najgorsi, zadnego wsparcia o ktorym tak trabia
    Dominika

08.12.2025 23:13

Zgadzam się z komentarzem poniżej, nie ma mowy o docenieniu pracownika na myśl że dostałam taką kwotę dodatku świątecznego aż traci się chęć do pracy, wypłaty też bardzo niskie, pracowałam w dwóch innych drogeriach i myślałam że to zmiana na lepsze. Aktualnie zastanawiam się nad powrotem do poprzedniej pracy

09.12.2025 09:17

Dlatego wniosek jest jeden nie ma co się tak spinać bo nie dość że marne grosze to i tak doceniony nie zostaniesz. Przyjdź zrób swoje wyjdź i zapomnij.
    Ew

06.12.2025 22:11

Na duże zaangażowanie pracownika tak niskie premie świąteczne, a niektórzy dostali bardzo małe w stosunku do konkurencji gdzie pracownicy dostali premię oraz bony i paczki świąteczne. Byłoby miło, gdyby jednak pracownik mógł być jeszcze doceniony w tak intensywnym okresie

07.12.2025 16:42

To prawda , jedyny dodatek do pensji w ciągu całego roku i to taka żałosna kwota . Konkurencja potrafi zadbać o swoich pracowników i im podziękować za ten szalony okres przedświąteczny
    Kropka

27.11.2025 08:51

Zupełny wyzysk, dostawy ciężkie, a niedługo będziemy nosić je na plecach byle nie przeszkadzać klientowi w zakupach. My i nasze zdrowie się nie liczymy

22.11.2025 11:56

Niestety marnie płacą w tej firmie a jeśli wziąć pod uwagę ilość obowiązków ( ciągle powiększających się) to jest to zwyczajny wyzysk. Niestety, bo zapowiadało się fajnie…Jeśli nic nie poprawią to niestety ludzie będą odchodzić
    Była

25.11.2025 21:10

Tu liczy się człowiek, dzięki nam poczujesz różnicę, pracuj i żyj inaczej… puste słowa, które nic nie znaczą.

26.11.2025 17:07

Może i liczy się tam jakiś człowiek w tej firmie, ale to na pewno nie jest pracownik.

26.10.2025 21:23

Jest coraz gorzej. Coraz więcej obowiązków, ciągła pogoń, presja czasowa, ciągle jest niewystarczająco. Dlaczego kierownicy zatrudniani są po znajomości a nie ma wywiadu z poprzedniej pracy jakimi ludźmi byli, jak traktowali innych i czy sie do tego w ogóle nadają? Potem wielka pani zwali wszystkie obowiązki na pracownice i zadowolona siedzi w biurze z fochem, plotkuje z inną kierowniczką przez telefon I nagabuje na swoich pracowników. Za co płacą marketingowi? Dlaczego to pracownik ma ogarniać reklame sklepu i wydarzenia? Dlaczego pracownik ma miec plan na akcje? Dlaczego pracownik ma pilnować wzkaźników payback i stresować się jesli klient nie chce założyć aplikacji i martwić się, ze przez to wzkaźnik sie obniży? Dlaczego trzeba nagabywac na obcą aplikacje a nie naszą sklepową? Dlaczego pracownik ma być rozliczany z tego rozliczany iść na dywanik do jaśnie pani ( a sama na kasie nie usiądzie i nie postara sie pozakładać klientom tych kart i nie przekona sie, ze nie jest tak łatwo) zamiast tego może marketing weźmie sie do roboty i zrobi cos zachęcającego klienta do założenia tej karty? A może jesli wam nie idzie to zlikwidować? Rozwiązanie jest prostsze niz sie wydaje. Jestem zmęczona. Tak po ludzku zmeczona niesprawiedliwym traktowaniem pracowników i nie docenianiem ich, pisaniem poza godzinami pracy, pretensjami, mowieniem nieprawdy o pracownikach. Po co to wszystko.

01.11.2025 09:38

Wszytsko tu się zgadza, a będzie tylko gorzej. Strach czekać na poniedziałek i co nowego wymyślą...

22.10.2025 22:34

Dlaczego straszycie swoich pracownikow zwolnieniami za slabe wyniki ??

24.10.2025 07:47

Po pierwsze słabe wyniki nie są winną pracowników którzy już i tak są przygnieceni nadmiarem obowiązków i zdemotywowanie brakiem jakiejkolwiek podwyższki czy premii za swoją bardzo ciężką pracę. Może by za brak wyników obciążyc kogoś innego a nie pracowników sklepów którzy w tej firmie robią za kasjerów @ sprzedawców , dział marketingu , hosstesy , magazynierów itd . Najłatwiej zwalić wszystko na najniższy szczebel w firmie może pora przyjżeć sie wyżej.......
    Xxx

06.10.2025 15:59

Czy u was w filiach kierownicy pracują na drugie zmiany i w wkeendy?????

10.10.2025 13:32

Można się uśmiać czytając ten komentarz. Piszesz tak, jakby kierownik zbawiał świat i to 24 godziny/dobę. Jakie spotkania kierownik ma codziennie, że musi być na porannych zmianach? Weekly jest raz w tygodniu i nie odbywa się o 9:00, wiele spraw można załatwić również na drugiej zmianie, bo nie zaczyna się ona o godzinie 18:00.. widać, ze komentarz pisany albo przez kierownika albo przez pupila kierownika.
    Neutral

10.10.2025 18:16

No to widocznie trafiłaś/eś taki zespół - u nas tak nie ma. Ja akurat rozumiem, że kierownik ma więcej porannych zmian, ale tego, że nie pracuje w weekendy już nie - to nie jest kierownik biura, ale sklepu i powinien pracować jak reszta i w soboty - skąd niby ma wiedzieć ile dzieje się w soboty skoro w nie nie pracuje? Sama liczba obrotu, jaką zobaczy nie odda tego jak jest na sklepie... Inna kwestia jest też taka, że pensja zwykłego pracownika wcale nie zachwyca a brak podwyżek nie motywuje, więc pracownicy będą się buntować i robić tylko to co muszą
    Sonia

25.09.2025 15:18

Polecam, super promocje i mega fajne ceny za bardzo dobre produkty😘
    iwona

18.09.2025 11:03

Dzięń dobry czy macie zamiar otworzyć drogerie w Olsztynie.
    Julia

14.09.2025 21:28

Witam czy rekrutacja do nowej drogerii DM w Lesznie koło galerii już się odbyła? jeżeli tak to kiedy można było aplikować?
    Klientka Monika

12.09.2025 08:52

Nie polecam sklepu Tarnów Błonie Panie zajęte obgadywaniem a nie obsługa jak iść na zakupy lepiej wybrać tą drugą drogerie
    tutejszy

14.09.2025 09:44

totalny absurd! jestem tam regulanie na zakukupach i nigdy nie natrafiłam się by Panie miały czas na "obgadywanie"?! zawsze służą pomocą, a że w międzyczasie rozmawiają, to chyba normalne

11.09.2025 21:54

A jak z etatami, sobotami ile trzeba pracować ? Praca w jakich godzinach, czy trzeba wcześniej przychodzić np. rozkładać towar ?
    Iza

12.09.2025 10:54

Etaty na sklepach są ucinane zazwyczaj zostaję 6 max 7 osób w tym kierownik. Soboty się dostaję jedną wolną, a do towaru nie trzeba przychodzić wcześniej. Robi się to w standardowych godzinach otwarcia sklepu.

20.08.2025 21:49

Zastanowiliście sie dlaczego coraz więcej osób z DM składa wypowiedzenia? Mają zwyczajnie dość.

23.08.2025 21:28

Jesli ma się dobrą atmosfere, to tak. Trochę siedziałam w tej firmie i wiele przeżyłam i widziałam co się tu odwala, oczywiscie kosztem zdrowia psychicznego pracownika. Oczywiście na początku zawsze jest cud miod, dopiero potem wychodzą różne kwiatki.
    Ewelina

10.09.2025 13:54

Dokładnie tak na początku wszystko pięknie a czym dalej w las tym gorzej. Brak szacunku na poziomie kierownik pracownik, niestety pracownicy to Ci gorsi. Duży nawał coraz większej ilości obowiązków do wypłaty, która cały czas pozostaje bez zmian.
    Izabela Kijewska

29.08.2025 18:22

Chciałbym podziękować za paczki od sklepu dm.Szybka dostawa, zawsze produkty są zabezpieczone i ładnie zapakowane. Wszystko się zgadza z zamówieniem i karton zawsze solidny, nie rozwala się jak z innych sklepów. Jestem bardzo zadowolona i polecam Państwa znajomym. Pozdrawiam
    K

01.09.2025 12:11

To nie jest platforma dla klientów tylko dla pracowników.
    Nicky Vicky

25.08.2025 17:38

Wiązałam duże nadzieje z wejściem tej firmy do Polski. Firma z perspektywy mnie jako klientki wydawała się naprawdę fajna (te wszystkie akcje związane z otwarciami nowych sklepów w Polsce, kupony rabatowe w aplikacji, marketing na internecie, tanie produkty ,,marki własnej"). Zachęcona taką atmosferą zaaplikowałam o pracę i udało mi się. Niestety z perspektywy pracownika działalność firmy znacząco się różniła od tej wykreowanej dla klienta. Wynagrodzenie nie było adekwatne do tego ile jest obowiązków do wykonania - szefostwo dawało nam do zrozumienia wprost że tu w Polsce ma być tanio, chodzi im o niskie wynagrodzenia, słabe podwyżki a roboty dla jednej osoby było jak dla kilku osób w Niemczech. Z czasem porównałam sobie ceny w Polsce i Niemczech za te same artykuły ,,marki własnej" - były prawie identyczne a nierzadko wyższe u nas (mówili nam że to niby przez inflację, koszty transportu itd). Ciśnienie w pracy było stopniowo coraz większe, presja na wyniki coraz większą ale za taką samą wypłatę. Zrezygnowałam bo nie mogłam znieść takiego wyśrubowanego tempa pracy a także ze względu na brak podwyżek wynagrodzenia bo rzekomo ,,firma dopiero rozpoczyna działalność w Polsce (są już kilka lat)" i ,,że jeszcze nie zaczęła na siebie zarabiać". Zmieniłam miejsce pracy, a zakupy czasem robię bo asortyment jest ok.
    Ok

26.08.2025 09:11

Dokładnie tak jak piszesz, firma jest pro klient, a pracownik to zwykły śmieć . Wszystko dla klienta, nic dla pracownika.
    KM

27.08.2025 10:28

Dokładnie zawalają coraz większą ilością pracy tnąc przy tym etaty. Z nami poczujesz różnicę to już nie tylko pusty slogan, to prawda tylko że w coraz negatywniejszym znaczeniu

08.08.2025 15:33

Leszno - Nowa Dm która ma się otworzyć - rozmowa rekrutacyjna przez Teams z obecną panią kierownik i przyszła na nowym centrum Opinia dotyczy nowej Pani kierownik która siedząc obok nie mówiła nic tylko w sposób bardzo rażąco wymowny mierzyła wzrokiem, robiła bardzo niemiłe miny dając do zrozumenia że jesteś w jej mniemaniu nikim No maskara, współczuje ludziom którzy będą u niej pracować Kobieta z szydera jakich mało Jeszcze trochę jak się otworzy nową Galeria będą tu wpisy owej władczyni Dm wybierajcie rozsądnie żeby człowiek był dla człowieka bo widać po kometarzach że nie potraficie w kierowników

13.08.2025 17:48

Właśnie widać po opiniach jacy kierownicy są empatyczni, z sercem na dłoni Wy nie wiedziecie co tutaj ludzie o Was piszą? Troszkę pokory i nie mijajcie się z prawdą i przede wszystkim opinią innych ludzi jak wygląda współpraca w Waszych drogeriach I reasumując - opinie to nie hejt
    ...

14.08.2025 09:10

Nudne trzeba mieć życie by komentować miejsce pracy do którego sie nie dostało 😔, A przykre jest ocenianie ludzi z którymi nawet nie miało się okazji porozmawiać. Więcej empatii życzę, miłego

12.08.2025 11:26

Odradzam pracę w drogerii DM na Łopuszańskiej. Pani kierownik szuka sposobu żeby pobyć się pracowników. Działa nielegalnie nagrywający/podsłuchując pracowników. W swoje intrygi angażuje nowych pracowników😊 ponieważ stary zespół jej nie leży. Taki kierownik nadaje się tylko do zwolnienia dyscyplinarnego. Kreuje tak wszystko by zrobić z nich rasowych złodziei (z starych pracowników). Pozory jaka jest miła, jej szczere intencje to wszystko kłamstwo. Życzę jej żeby życie oddało to co sama daje. Błagam uciekajcie od tego miejsca. Sama praca w DM to farsa. Rób 10 rzeczy na raz, kasa, aplikacja ,playback, - nagabywanie klientów do sprzedaży danych osobowych bo tylko o to w tym chodzi 😊 dostawy, inwentaryzacje, obsługa klienta,zamawianie towaru, balony bo przecież to wizytówka, analiza pos i newsletter, fiszki, jakieś wycinanki żeby wkładać za cenki, przy rozkładaniu żywności trzeba wprowadzać daty ważności. Głowa pełna od obowiązków za praktycznie najniższą krajową. Bo firma działa na zasadzie doświadczenia im więcej tym lepiej płatne. Więc nie licz że będziesz zarabiać kokosy nawet przy dużym doświadczeniu 😊

13.08.2025 17:52

O proszę tutaj następna opinia o kierowniczce która poniża, nagrywa, podsłuchuje itp Tutaj też odp tej osobie, że to zachowanie jest profesjonalne i to z dobroci serca pani kier No ludzie śmiech na sali A nie…. Przepraszam to hejt
    K

03.08.2025 12:00

Już kilkukrotnie próbowałam opublikować tutaj swoją opinię o dm – za każdym razem była usuwana. Nie zawierała obraźliwych treści ani pomówień – opisałam jedynie to, czego doświadczyłam jako pracownik. Skoro nawet spokojne, rzeczowe komentarze są uznawane za niewygodne, trudno nie odnieść wrażenia, że ktoś próbuje za wszelką cenę kontrolować wizerunek firmy. To mówi więcej niż jakakolwiek recenzja. Pracowałam w tej firmie przez kilka miesięcy i był to jeden z najbardziej obciążających psychicznie okresów w moim życiu. Obowiązków – ogrom, ludzi – wiecznie za mało. Atmosfera stresu i presji była tam codziennością. Kierownictwo wymagało absolutnego podporządkowania – jakiekolwiek życie prywatne wydawało się przeszkodą. Zamiast wsparcia czy dialogu, spotykałam się z pretensjami i chłodnym dystansem. Trudno mówić o jakimkolwiek szacunku wobec pracownika, a już na pewno o empatii. Piszę to, bo wiem, że wiele osób może czuć się podobnie, ale nie ma odwagi się odezwać. I jeśli moja opinia zostanie po raz kolejny usunięta – to tylko potwierdzi, że warto ją było opublikować.

Zostaw merytoryczną opinię o dm-drogerie markt sp. z o.o.