Deligoo Śląsk

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Deligoo Śląsk Sp. z o.o.

Opinie o Deligoo Śląsk Katowice

Nie przegap nowości o Deligoo Śląsk Sp. z o.o.!

Wywiadu udzielił/aMagdalena- pracownik

17.11.2023 19:44

Na jakim stanowisku pracujesz i na czym ono polega? Napisz, co robisz na co dzień w firmie, czym się zajmujesz?

Pracuję jako kurier. Zajmuję się przyjmowaniem zleceń i ich realizacją (rozwożeniem paczek).

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku (kwoty netto)?

Miesięczne wynagrodzenie jest zależne od liczby przepracowanych godzin. Stawka to 20 złotych na godzinę.

Jak długo pracujesz w tej firmie?

Półtora roku.

Czy polecił(a)byś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź.

Mogłabym polecić tę firmę, jako źródło dodatkowego dochodu dla osób, które studiują lub mają inną pracę na niepełny etat. Dużym plusem tej pracy jest to, że codziennie można wpisać sobie inną dyspozycyjność.

Wskaż dwa (lub więcej) pozytywne aspekty pracy w tej firmie. Uzasadnij odpowiedzi.

Tak jak wspominałam, dyspozycyjność w pracy można dostosowywać do swoich obowiązków. Codziennie można mieć inne godziny pracy, lub danego dnia nie pracować w ogóle. Tak naprawdę można nawet pracować tylko 3 dni w miesiącu. Dodatkowo atutem tej pracy jest to, że przewożone przedmioty nie są ciężkie — ich masa to maksymalnie 1 kilogram.

Wskaż dwa (lub więcej) negatywne aspekty pracy w tej firmie. Uzasadnij odpowiedzi.

Firma proponuje tylko umowę zlecenie. Negatywnym aspektem pracy jest kara finansowa za niepojawienie się na zmianie, która wynosi 500 złotych. Wiem, że trzeba brać odpowiedzialność i świadomie dobierać zmiany. Nie ma niestety urlopu na żądanie, a zawsze może wydarzyć się jakaś niespodziewana sytuacja.

Jakie są możliwości rozwoju na aktualnym stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynika?

Szef zapewnia możliwość rozwoju dla każdego, kto wyrazi inicjatywę. Można awansować na koordynatora, opiekuna aut i pracownika biurowego.

W jakich szkoleniach, organizowanych przez tę firmę, brałeś/aś udział?

Brałam udział w szkoleniach przygotowujących do pracy.

Czy szkolenia są zaplanowane i jak często się odbywają? Napisz jakich obszarów/ tematyki dotyczą.

Szkolenie, które odbywa się na początku pracy, trwa dwa dni. W pierwszy dzień przyswaja się teoretyczne aspekty dotyczące organizacji pracy. W drugi dzień jest szkoleniem praktycznym — polega na jeździe z innym kierowcą.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami firmy?

Jeśli ktoś przychodzi do pracy z pozytywnym nastawieniem, to ma dobre relacje z innymi pracownikami. Jeśli ktoś potrafi w pracy tylko narzekać, to raczej jest odbierany negatywnie.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami a pracodawcą/kadrą zarządzającą?

Relację z pracodawcą odbieram pozytywnie. Na co dzień cenię sobie szybki kontakt z przełożonymi. Nie miałam nigdy problemów związanych z komunikacją z nimi.

Czy pracodawca wywiązuje się z ustalonych warunków współpracy? Jeśli nie, co nie jest zgodne z ustaleniami?

Tak.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

Uważam, że nic tak bardzo nie motywuje człowieka do pracy, jak finanse. W związku z tym doceniłabym pracę jeszcze bardziej, gdyby firma stosowała jakiekolwiek drobne premie. Warto zatrzymać dobrych, zaangażowanych ludzi przy sobie i docenić ich wkład w rozwój firmy.
Marta

20.10.2023 11:42

Polecam prace dla wszystkich tych, którzy mają szalony grafik i mogą pracować w różne dni w różnych godzinach, codziennie można ustawić sobie inna dyspozycyjność. Super przyjemna praca jeśli lubisz jeździć samochodem ;) Dobry kontakt z przełożonymi. Dobra praca aby sobie dorobić na studiach, ja polecam! Wystarczy chcieć, a szkolenie i przygotowanie do pracy organizują za Ciebie. Polecam dla dziewczyn , nie ma ciężarów !
mixtape

20.10.2023 11:26

Jeździłam przez całe wakacje i do konca września, wszystko ok, za rok na pewno wróce
John

23.08.2023 07:46

Bardzo fajna praca na wakacje i dni wolne i jesli chce sie dorobic dodatkowo. Polecam

16.09.2023 22:12

Praca na umowę zlecenie podpisywana z partnerem, nie bezpośrednio z deligoo. Nie zakładajcie sobie mam tyle i tyle czasu to będę wtedy pracować bo jak ustawisz dostępność przykładowo 10h w danym dniu to jest możliwość że obetną ci to do 4h. Jak nie ma zleceń w ciągu dnia to pytają czy chcesz wcześniej kończyć. Jest też możliwość "wskoczenia" na miasto w sytuacji kiedy jest dużo zleceń pomimo że nie wyznaczyło się dostępności w danym dniu.
Jula

08.09.2023 07:28

Praca fajna, grafik elastyczny, dobre napiwki, mi sie podobalo
Maro

16.08.2023 22:54

Przydzielone zmiany z całego tygodnia znikają w poniedziałek, potem ewentualnie proszą cię żebyś przyszedł na połowę którejś usuniętej, albo na telefon i siedzisz w domu czekając aż ci zadzwonią po czym po godzinie z aplikacji znika, że miałeś jakąkolwiek zmianę tego dnia. Jeżeli ktoś chce dorobić w wakacje to na cały miesiąc dostanie może 7 zmian. Zabierają część wypłaty. Jeśli jeździ się swoim autem, można brać fakturę na paliwo, ale nigdzie nie informują, że zwracają tylko VAT, a umowę podpisujesz przez internet.
Kurier

03.08.2023 08:07

Generalnie firma (usunięte przez administratora), po pierwsze pracując na własnym samochodzie nie zarobisz, bo algorytm apki jest ustawiony na służbowe, pomimo dużego obłożenia zleceń brak. Na samochodzie firmowym nie zarobisz i nie dorobisz, bo dostaniesz mniej na godzinę niż najniższa krajowa. Do tego koordynatorzy banda (usunięte przez administratora) nic nie potrafią pomóc, szef bawi się w firmę do tego cham. Generalnie odradzam współpracę
Mariusz

12.07.2023 10:09

Pracuje w firmie od wakacji 2022, zwykle w weekendy i czasami w popołudniami. Praca fajna, elastyczny grafik jest dla mnie MEGA bo mogę układać sobie pracę do życia prywatnego a nie na odwrót. Wypłata zawsze na czas do tego napiwki wiec nie jest źle. Do tego zniżki w restauracjach i często restauracje same częstują jedzeniem za darmo.

30.05.2023 22:45

Fajna robota, wypłata na czas, darmowe jedzenie w restauracji no i fajne kelnerki :)
były pracownik

22.05.2023 22:12

Praca kuriera jest niezwykle satysfakcjonująca i pociągająca. Jednym z największych atutów tej profesji jest możliwość pozostania aktywnym i zdrowym, co jest niezwykle ważne w dzisiejszych czasach. W trakcie pracy nie tylko utrzymujemy formę, ale również mamy szansę zwiedzać miasto, które często staje się dla nas bardziej znane i bliskie. Cenię tę pracę również za jej dynamikę. Każdy dzień jest inny, zawsze pełen nowych wyzwań, dzięki czemu nie ma miejsca na monotonię. Równocześnie, jako kurier, często jestem pierwszą osobą, która dostarcza ludziom ważne przesyłki, od dokumentów po prezenty dla bliskich. To daje poczucie spełnienia i radości, kiedy widzę uśmiech na twarzy odbiorcy. Praca kuriera pozwala również na nawiązywanie wielu ciekawych kontaktów, co jest dla mnie niezwykle wartościowe. Co więcej, dostarczanie przesyłek jest dla mnie nie tylko pracą, ale również misją, ponieważ jestem częścią systemu, który pomaga utrzymać miasto w ruchu. Wreszcie, to praca, która daje duże poczucie niezależności. Mogę zarządzać swoim czasem i decydować o swoim harmonogramie, co daje mi możliwość łatwego pogodzenia życia zawodowego z prywatnym. Dla mnie, praca kuriera to znacznie więcej niż tylko zawód - to styl życia, który wybieram i który naprawdę cenię.

22.05.2023 22:01

Praca jako kurier miejski była dla mnie niezwykle satysfakcjonująca. Współpraca z zespołem była płynna i efektywna, a koordynatorzy zawsze okazywali szacunek i byli otwarci na sugestie. Bezpośredni kontakt z klientami był dla mnie ogromną wartością - miałem okazję spotkać wiele różnych osób i uczestniczyć w ich codziennym życiu, dostarczając im przesyłki, które często oznaczały dla nich coś ważnego. Samochód, którym jeździłem, był zawsze w dobrym stanie, a firma dbała o to, by regularnie go serwisować, co pozwalało mi skupić się na moich bezpośrednich obowiązkach, zamiast martwić się o stan pojazdu. W przeciwieństwie do wielu innych prac, ta pozwalała mi na dużą samodzielność i zarządzanie własnym czasem, co ceniłem najbardziej. Cieszyłem się, że mogłem pracować na świeżym powietrzu, a nie cały czas w zamkniętym biurze. Praca ta pozwoliła mi także lepiej poznać moje miasto, zobaczyć miejsca, które by mi umknęły, gdybym nie jeździł po nich jako kurier. Niewątpliwie praca ta była wyzwaniem - wymagała zarówno fizycznej wytrzymałości, jak i umiejętności rozwiązywania problemów na bieżąco. Jednak satysfakcja, kiedy udało mi się dostarczyć przesyłkę na czas, mimo trudności, była nieoceniona. W mojej opinii, praca jako kurier miejski to dużo więcej niż tylko dostarczanie paczek - to być częścią funkcjonowania miasta i pomagać ludziom w ich codziennych potrzebach. To było dla mnie bardzo gratyfikujące doświadczenie.
Bob

05.05.2023 14:21

Jako pracownik firmy kurierskiej, jestem bardzo zadowolony z mojego doświadczenia w tej branży. Praca w DeliGoo wymaga dużej dyscypliny, ale również daje wiele satysfakcji. Firma, w której pracuję, stawia na jakość swoich usług oraz zadowolenie klientów. Zespół, z którym współpracuję, jest bardzo zgrany i zdyscyplinowany, co pozwala nam na sprawną i efektywną pracę. Cenię sobie fakt, że moja praca ma realny wpływ na zadowolenie klientów i że mogę w pełni zaangażować się w realizację zadań, które stawia przed nami firma. Jestem również zadowolony z możliwości rozwoju zawodowego w firmie kurierskiej, dodatkowo, praca w firmie kurierskiej jest bardzo elastyczna i pozwala na dostosowanie godzin pracy do swojego życia prywatnego. Wielu klientów potrzebuje dostawy w godzinach wieczornych lub weekendowych, co daje możliwość pracy w nieco innych porach, niż w typowych firmach. Praca w DeliGoo to wyzwanie, ale również satysfakcja z wykonanej pracy oraz możliwość rozwoju zawodowego. Polecam tę branżę każdemu, kto szuka pracy wymagającej dużego zaangażowania, ale również dającej wiele satysfakcji z dobrze wykonanej pracy.
były pracownik

21.05.2023 08:44

dodajecie se sami pozytywne opinie? śmieszne bo wersy tak samo. slowa te same. to wam nic nie da, bo i tak jesescie smieciowa firmą

05.05.2023 14:18

Pracuję w DeliGoo od pewnego czasu i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z mojego doświadczenia w firmie. DeliGoo to dynamicznie rozwijająca się firma, która stawia na jakość swoich usług oraz zadowolenie klientów.
Tomek

05.05.2023 14:15

Jako pracownik DeliGoo mogę śmiało powiedzieć, że jest to wspaniałe miejsce do pracy. Firma ta dba o swoich pracowników co przekłada się na pozytywną atmosferę w pracy oraz jakość świadczonych usług. Pracując w DeliGoo, czuję się doceniony i widzę, że moja praca ma realny wpływ na rozwój firmy. Zespół, z którym współpracuję, jest bardzo zgrany. Jestem również bardzo zadowolony z elastyczności godzin pracy co daje mi większą swobodę i pozwala na łatwiejsze pogodzenie pracy z życiem prywatnym. Podsumowując, DeliGoo to firma, która stawia na swoich pracowników i dba o ich rozwój oraz dobre samopoczucie. Praca w DeliGoo to nie tylko szansa na zdobycie cennego doświadczenia zawodowego, ale również możliwość rozwoju i pracy w przyjaznej atmosferze. Gorąco polecam!
Ela

24.04.2023 10:21

Bardzo przyjemna praca i zatrudniają kobiety bez problemów, co nie jest obecnie w tym zawodzie takie powszechne
Wiki H

11.04.2023 10:43

Pracowałam w firmie Deligoo i się że to przyjemna praca a restauratorzy sa ok. Czasem jest problem z parkowaniem ale też w miarę doświadczenia wie się gdzie stanąć samochodem. Pomoc zawsze miałam i bieżący kontakt ze wsparciem i koordynatorami. Napiwki bywają spore chodź nie zawsze. Ja osobiście polecam tą pracę, mi się dobrze pracowało.
Miguel

11.04.2023 10:34

Ja tam polecam, pomogli mi kilka razy z autem wlasnym jak sie popsulo, Koordynatorzy mili i chca pomagac. Wypłata na czas.
Niezdecydowany pracownik

08.04.2023 17:04

Jestem przerażony tym co tutaj czytam. Jestem zainteresowany współpracą z tą firmą w Katowicach. Faktem jest że byłem w biurze 2 razy i zawsze były inne panienki więc przypuszczam, że są brane z łapanki tak jak kurierzy. Ogólnie wygląda na to, że masz zasuwać i przynosić dochód a jak masz problem to Twoja sprawa. Pracowałem już jako kurier i miałem takie odczucie, że mam rozwozić a moje problemy nikogo nie interesują. W ostatniej pracy się pochorowałem bo to zima była z odwilżą, jeździłem po jakichś zadupiach gdzie kopałem się w śniegu. Ogólnie za taką pracę powinno zarabiać się 2 razy z tego co oferują ponieważ eksploatuje się siebie i samochód,czego nikt nie rekompensuje.
Marian

07.04.2023 16:06

Firma która pozyskuje pracowników żeby wyzyskiwać z nich jak najwięcej za pieniądze które są nie opłacalne. Umowy na samochody służbowe niezgodne z prawem lub je omijające i sprzeczne z rzeczywistością. Przy stłuczce brak wsparcia tylko pytania czyja wina i czy auto sprawne i chcą zdjęcia. Potem radź sobie sam. Na własnym samochodzie opłaty po stronie pracownika parkometry wszystkie na każdym aucie z kieszeni pracownika. Zdarza się brak szacunku do pracownika Przy wyrażeniu swojej opinii i robienie winnego pracownika w sytuacji gdy nie zrobił nic złego
Wera

13.02.2023 16:29

Powiem tak - fajni restauratorzy, praca czasem nudna czasem się dzieje. Wymagania są ale jakoś sie nie dziwie patrzac na to co wyprawiaja kierowcy. Jak dla mnie bardzo duzy plus. Rob swoje a bedzie naprawde ok.
Iwka

22.02.2023 17:30

Czego wymagają? Cóż przyjścia do pracy skrupulatność.Ja nie pracuje długo od października 2022 i sobie chwalę zarabiam ,tak jak powinnam .Doświadczenia nie miałam dostałam chlopaka nauczył mnie i już sama jeździłam, praca nie jest trudna wręcz łatwa, dostajesz aplikacje w niej masz wszystko, nawigacja z dojazdem do restauracji j do klienta .Koordynatorzy zawsze pomocni, pomogą, doradza ,ja pracę chwale i polecam .A co do zarobku piszą bzdury ze nie ma najniższej krajowej jest ile godzin przepracujesz tyle masz .Co do kary 500zl ,to powiem jest to w jakimś stopniu fer ,bo czy po prostu nie przyjście sobie do pracy do jest fer dla pracodawcy raczej nie
Były

29.03.2023 21:17

Tak, jest nie fer. Planując zmianę miesiąc wcześniej czy nawet 2 tygodnie, nie jestes w stanie przewidzieć czy cos sie stanie czy nie. W normalnej pracy masz urlop na żądanie. Tu chodzby ci głowę urwało to masz przyjść bez niej. Jedna wielka porażka

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Deligoo Śląsk?

Kontakt - Deligoo Śląsk Sp. z o.o.

Chorzowska 108 lok. 103 40-121 Katowice

Branża główna: Transport i spedycja
Tomek

16.03.2023 14:09

Praca spoko nie jest ciężka, jeżdżę od 3 miesięcy na swoim aucie co drugi weekend, średnio stawka wychodzi mi 30zł/h wiec nie narzekam. Napewno lepiej niż w innych firmach, czy bezpośrednio w pizzeria gdzie masz z góry ustalony grafik.
Tenorezylda

14.03.2023 13:53

Bardzo fajna praca. Jak dla mnie na duży plus to elastyczność godzin. Stawka, w sumie najlepsza na rynku. Trochę męczące jest dzwonienie do restauracji że się spóźnisz, to z minusów. Polecam

18.07.2022 12:55

Letty

08.02.2023 05:47

DeliGoo Tarnów- stawka 15 złotych na godzinę!!!!
Xyz

12.12.2022 08:01

Wypłacili komuś z was kaucje za sprzęt po zakończeniu pracy? Niby nic, 100zł ale jednak niesmak jest spory.
Karol

12.12.2022 09:33

Tak, skieruj sie do biura zdac sprzet oddalem sprzet nie popsuty to zwrocili po 3 dniach jak oddalem
Abc

16.01.2023 13:23

Mi nie oddali, po pół roku mi się o tym przypomniało, napisałem SMSa i na drugi dzień było 100zł na koncie.
Łot tego

04.12.2022 14:37

Generalnie postaram się wymienić wady i zalety, wystawię obiektywną opinię jako były pracownik - jest ona niestety negatywna, mam nadzieję, że posłuży komuś do wyboru oferty DeliGoo. Zacznę od zalet, bo jest ich mniej - koordynatorzy, dobierają bardzo dobrze zlecenia, jeździ się przyjemnie, bo wszystko jest praktycznie po drodze, a o to głównie chodzi, tyle by było z zalet. Wady, jeśli pracownik coś potrzebuje od koordynatorów, to odpisują bardzo długo, przeważnie godzina oczekiwania na odpowiedź, wynika to z tego, że mają jeszcze inne prace, lecz jeśli potrzebują czegoś od pracownika, np przyjścia na drugi dzień do pracy, to potrafią nawet o 22:00 bombardować skrzynkę odbiorczą. Jeśli masz jakiś problem - pozostajesz z nim sam, miałem kiedyś problem z samochodem, firma nie miała również samochodów służbowych na stanie, dostałem wtedy wiadomość, że mam po prostu coś wymyślić - taka pomoc. Czytałem wcześniejsze komentarze i wszystkie są skierowane głównie w szefostwo, ciężko się nie zgodzić, oczywiste, że pracownicy mają zawsze jakieś „ale” do pracodawcy, lecz ten owiany jest złą sławą nawet we własnej firmie, jest to zdecydowanie największy mankament tej firmy, szef powinien być dla pracownika, jak i na odwrót, lecz w tej firmie szef patrzy tylko jak zapełnić swoją kieszeń kosztem pracownika, umowa to totalne nieporozumienie, w życiu nie widziałem takiej umowy, za wszystko kary. Widziałem na grupie sytuację, gdzie pracodawca zamiast załatwić sprawę z pracownikiem indywidualnie, to załatwiał ją na grupie - najzwyczajniej w świecie upokorzył gościa. Przychodzenie 30 minut przed czasem do pracy jest strasznie uciążliwe, zwłaszcza w zimę, gdzie czekasz w samochodzie 30 minut żeby zacząć pracę, bo w innym wypadku aplikacja będzie naliczała spóźnienia i cały dzień będziesz wisiał/wisiała na telefonie z restauracjami, co jest uciążliwe podczas jazdy - odbierać 1000 telefonów. Osobiście nie polecam, nie wiem jakie są umowy na innych aplikacjach, bo to ona stanowi główne źródło problemów, ale miałem z DeliGoo przed oczami więc śmiem stwierdzić, że gorszej nie dostaniecie - wracając jeszcze do szefostwa, ludzie w firmie starają się pomóc, to nie jest tak, że pracują tam same zgredy, tylko często nie mają narzędzi do pomocy, zostali ich pozbawieni przez łakome szefostwo, które woli zarobić na pracowniku niż mu pomóc. Nie polecam, szkoda nerwów, a jeszcze (usunięte przez administratora) problemów możecie sobie narobić z wynikających obowiązków w umówię :).

03.12.2022 10:19

Świetna praca, czasem trzeba się naganiać, ale w tej pracy nie ma monotoni, tu musisz znaleźć adres, tutaj klient nie odbiera, w takich sytuacjach do pomocy masz koordynatorów, którzy są super ludźmi, z luźnym podejściem do człowieka, i dużym opanowaniem, i cierpliwością, są bardzo życzliwymi ludźmi. Czytając komentarze negatywne każdy powinien sobie zadać pytanie :czy za siedzenie i nic nie robienie ktoś Ci zapłaci? Odpowiedź jest jasna, praca prosta i lekka. Wszystko masz wyjaśnione od A do Z na początku rozmowy łącznie z karami itd. Z grafikiem można się bardzo łatwo dogadać. Szef tej firmy zwykły człowiek, musi być szefem a zarazem człowiekiem, i potrafi znalesc złoty środek, jeśli jesteś w porządku i rozmawiasz z kadrą, z chęcią Ci pomogą jak potrafią i nie zostawia na lodzie, jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie idealnie się sprawdza. Ludzie z którymi współpracujesz są świetną zgrana ekipą, przez wszystkie lata swojej pracy nie miałem pracy z tak luźnym podejściem do człowieka. Jeśli wykonujesz co trzeba można świetnie się bawić. Jedynym minusem tej pracy jest zapach jedzenia, czasem człowiek wozi takie pyszności. Pozdrowienia z Mazur, 3majta się dzięki za wszystko
Mike

29.11.2022 11:43

Wporzo praca dla tych co chcą dorobić i jeździć samochodem. Najlepiej płacą jesli chodzi o dostawy na rynku.
Mania

29.09.2022 23:26

Pracowałam na czas wakacji w Deligoo, właśnie kończę współpracę, bo zaczynaja mi się studia. Fajnie i miło spędziłam czas, chociaż w pewnych momentach był młyn na mieście i było ciężko. Z Panem Wojtkiem(szefem) nie miałam dużo kontaktu, jednak zawsze jeśli potrzebowałam czegoś z biura pod telefonem była Pani Angelika oraz koordynatorzy na zmianach. Duży plus - jak czegoś nie wiesz, masz problem to dzwonisz, starają się pomóc. Jako praca dorywcza to w sumie większość na +. Na następne wakacje pewnie wrócę. Polecam. P. S Wszędzie trzeba pracować, nie ma nic za darmo, pamiętajcie.

28.09.2022 08:55

Cześć, Czy ja dobrze zrozumiałem na rozmowie o pracę, że w przypadku jazdy służbowym samochodem wynagrodzenie jest płatne za 20H na umowę zlecenie na dodatek z jakimś partnerem, a reszta na umowę najmu? Tylko jakiego najmu skoro to służbowe auto i ja im nic nie wynajmuję. Dodatkowo śmieszne potrącenie za służbowe auto 4,3zł za godzinę pracy. Czy taka umowa najmu jest legalna?

14.04.2022 13:12

Andrzej

17.04.2022 15:53

Coś mi się zdaje ze to szef Wojtek tak zachwala własną firmę nie wierze, że robi to pracownik pracujący za śmieciowe pieniądze w bardzo nie lekkiej pracy
ON

22.09.2022 15:07

(usunięte przez administratora)w żywe oczy. Czytałem umowę zlecenie i kary sa do 5000 zł. W dodatku jest zakaz pracy u konkurenci przez 3 miesiące po zakończeniu umowy.

08.08.2022 15:57

Jak wyglada sprawa z paliwem jeśli jeździmy swoim autem?
Michał

09.08.2022 18:46

Masz zapewnione minimum 21 na godzinę (jak pracujesz ponad poł roku to jest 22 na godzinę zapewnione) , czy masz zamówienia czy ich nie masz. Jeśli wyrobisz ponad 2 zlecenia na godzinę to Twoja średnia wzrasta. U mnie wyszło 26 na godzinę i w tym musisz zapłacić sobie za paliwo. Jednym słowem im więcej zleceń na godzinę, tym lepsza stawka godzinowa. Niektórzy mają nawet ponad 30 na godzinę. Pozdro!
PRACOWNIK

22.09.2022 14:56

Chyba koloryzujesz i to mocno z tym 30 zeta.
ninja_cho

10.08.2022 08:08

Jeździłem w innych firmach (glovo, uber) i zdecydowanie najlepiej płaca. Dodatkowo stawka godzinowa a jak jest mlyn to mozna jeszcze wiecej wyciagnac. Z minusow to apka ktora sie czasem zacina i bieganie przy 30 stopniach ciepla.

25.07.2022 17:07

Czy urlop w Deligoo Śląsk Sp. z o.o. jest płatny 100%?

25.07.2022 21:30

W Deligoo ma się umowę zlecenie - nie pracuje się w dane dni to nie zarabia.
Admin1234

07.03.2022 19:32

Jest jakaś stawka kilometrowa za jazdę swoim samochodem?
Nikita

29.06.2022 00:28

Masz stawke godzinowa zapewniona jak nie masz zlecen stois to tyle masz. Jak jezdzisz to w zaleznosci od ruchu i ilosci zlecen wychodzi mi od 24 do 32 od tej stawki odliczasz koszt paliwa i auta. Ja mam auto na ON To srednia z miesiaca po kosztach wyszla mi 23,5
Nikita

06.07.2022 10:12

zawsze moze byc wiecej :)
Curt

11.06.2022 19:06

Wyplata na czas. Warunki spoko. Auta sluzbowe nowe. Generalnie ok. Z minusow jak sie spoznisz do pracy to mecza telefonami
olek

18.05.2022 05:24

Elastyczny grafik i to jest najlepsze w tej pracy. Jeszcze mozliwosc zamiany zmian ze jak cos Ci wypadnie a znajdziesz zastepstwo na grupie gdzie sa wszyscy kurierzy to nie ma konsekwencji. Praca jak to deliverka czasem bywa ciezka ale tez czasem duzo jest napiwkow. Generalnie pozytyw, apka moglaby sie nie zacinac

22.04.2022 00:05

Pracuje w Deligoo ponad pół roku, praca jest bardzo w porządku. 1) Szefostwo w porządku, idzie się normalnie dogadać. 2) Koordynatorzy, support również bardzo w porządku, niekiedy jak ma się spóźnienia to potrafią zapytać, czym spóźnienie jest spowodowane. Jak się powiedziało prawdę to nie było żadnych konsekwencji. Niektórzy w czasie pracy potrafili tankować samochody przez co sprawdzają z czego opóźnienie wynikać bo jest kładzony czas na dostarczanie o czasie, ale są sytuacje, których się nie przewidzi. Każą jeździć przepisowo oraz zgodnie z ruchem drogowym. 3) Osoby od grafiku również idzie się dogadać, niekiedy przydarzyła się awaria samochodu i w miarę możliwości zostało ogarnięte do czasu naprawy samochodu - reakcja praktycznie od razu. System rozliczenia według mnie bardzo fajny - ceni się efekty, a nie lenistwo. Kto jeździ normalnie to dobrze idzie dorobić - ja traktuje tą pracę jako dodatkową i niekiedy przejściową jeśli jestem bez zatrudnienia. Grafik dostosowuje się pod siebie, w razie jakby coś wypadło można spróbowac oddać komuś zmianę, kto będzie chętny by wziąć. Restauracje również w porządku, jeśli dobra komunikacja jest to nie ma żadnych problemów. Swoje trzeba zrobić, ale praca jest w porządku. Tutaj kładziony jest nacisk by mieć systematyczność zamówień, czego w Uberze czy Glovo nie patrzą by liczba kurierów była dostosowana pod zamówienia. A i nie czeka się w restauracji dłużej niż 7 minut - co zdecydowanie na plus bo wtedy można anulowac i robić inne zamowienia. Najlepiej zatrudnić się, samemu sprawdzić czy komuś ten tok pracy odpowiadałby.

09.05.2022 19:24

Jeżdżę na swoim samochodzie i napisałem punkt widzenia z osoby, która jeździ na własnym samochodzie. Nie wiem jak jest na służbowych, więc się nie wypowiem.

15.05.2022 21:15

Mi się udało zawsze dogadać, co do mojej absencji, nawet jeśli to było nawet na ostatnia chwile. Ktoś mi idzie na ręke, ale jak ktoś potrzebuje by np. przyjść wcześniej, zostać dłużej czy wziąć jakiś dzień to nie ma problemów
Ewa

15.05.2022 15:04

Prwca bardzo w porządku

12.04.2022 10:40

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie Deligoo Śląsk Sp. z o.o.?
JOKER

14.04.2022 13:46

Nie płacą Ci minimum bo masz stawkę 22 na godzinę lub więcej, a ja wyciągam nawet po 34 na godzinę. Nie widzę nic dziwnego w tym że jeśli się spóźniasz do pracy to ponosisz konsekwencje - jeśli Ci to przeszkadza to chyba nigdzie pracy nie znajdziesz :) Do aplikacji załączasz się na 30 minut przed zmiana ale możesz być nawet w domu byle by być na daną godzinę po odbiór ;-) Jak jesteś chory i przedstawisz L4 to nie ma żadnych konsekwencji. Ja się tam nie dziwie bo jeśli ktoś po prostu sobie nie przychodzi o pracy gdzie mógł poszukać zastępstwa albo poprosić o pomoc osobę od grafików to jest jego wina. Przez taką osobę która nie przyjdzie jest większy młyn, restauratorzy narzekają na dłuższy czas dostaw, robi się nie miła atmosfera, tak więc dobrze że tego pilnują. Co do rozmowy to chyba źle trafiłeś bo już przez telefon są omawiane warunki współpracy a potem przekazywana jest umowa do przeczytania oraz Pani Angelika odpowiada na wszelkie pytania :) No ale co ja tam wiem :)
Ep

07.05.2022 11:58

Praca jest dla tych, którzy chcą pracować. Wszędzie trzeba być punktualnym i wykazywać jakieś zaangażowanie

09.07.2021 16:10

Jestem pracownikiem od początku i śmiało mogę stwierdzić ze jest to jedna z bardziej dochodowych i przychylnych pracownikowi firm kurierskich. Co do przedmówców, kara w wysokości 500zl za niestawienie się do pracy wynika z umowy i każdy powinien się z tym liczyć. Stawka kilometrowa za samochód własny również uległa podwyższeniu. Pracuje na samochodzie służbowym i jest to skrupulatnie rozliczane, informacja o opłatach również jest zawarta w umowie. Szefostwo zawsze wysłuchuje pracowników, zawsze gdy ktoś ma jakieś wątpliwości maja możliwość przyjścia do biura firmy i omówienia swoich awersji.
Kicker

16.04.2022 00:46

So true
Ep

07.05.2022 11:49

Zgadzam się Też jestem pracownikiem

Zostaw merytoryczną opinię o Deligoo Śląsk Sp. z o.o.