Chciałabym podzielić się moimi doświadczeniami związanymi z procesem rekrutacyjnym w tej firmie. Po rozmowie miałam poczucie, że jestem odpowiednią osobą na oferowane stanowisko, a zapewnienia, które otrzymałam, dodatkowo utwierdziły mnie w tym przekonaniu. Rekruterzy byli bardzo pozytywnie nastawieni, a sama prezeska wyraziła chęć współpracy, mówiąc, że bardzo chciałaby, abym dołączyła do zespołu. Kilkukrotnie usłyszałam, że mogę być spokojna, ponieważ moja rekrutacja idzie w dobrym kierunku.
Zapewniono mnie, że ze względu na szacunek do mojego czasu i rekruterów zostanę poinformowana o wyniku rekrutacji niezależnie od tego jaki on będzie, ale mogę być spokojna.
Niestety, mimo tych zapewnień i górnolotnych słów o szacunku do czyjegoś czasu, po spotkaniu nie otrzymałam żadnej informacji zwrotnej. Rozumiem, że firma może zmienić zdanie, ale wystarczyłaby choćby jedna wiadomość, aby poinformować mnie o wyniku rekrutacji. Taka informacja pozwoliłaby mi zakończyć ten etap w sposób jasny i zdecydowany, bez konieczności czekania czy dopominania się o odpowiedź jak było w tym przypadku. Byłabym wdzięczna za bardziej profesjonalne podejście w tej kwestii, które z pewnością buduje pozytywne relacje z kandydatami.