Czym jest (usunięte przez administratora)
Najgorszy pracodawca!
Jakie są minusy?
- Atmosfera:
(usunięte przez administratora).
Wydawało by się, że jest ok, ale tak nie jest. (usunięte przez administratora), która absolutnie nie umie zarządzać. Do tego jest osobą dwulicową i, moim zdaniem, po prostu bardzo nieprzyjemną nawet jeżeli uśmiecha się do Ciebie. Istnieje tylko jeden element – (usunięte przez administratora). (I co ciekawe, to zjawisko istnieje od razu w kilku działach. Często można spotkać zapłakane osoby z różnych działów – leaderem jest chyba Rekrutacja. Musicie zapoznać się z jej „(usunięte przez administratora)”).
Nawet jeśli masz umowę o pracę – możesz stracić pracę w 5 minut. Mam kilkuletnie doświadczenie pracy w (usunięte przez administratora)i będąc pracownikiem, w tym czasie, zobaczyłem zwolnienie przynajmniej 15+ osób tak na dzień dobry.
Głównym założeniem tej Uczelni – zarobić hajs. Tu nawet nie mówią pieniądze, tylko hajs. Studia może nie są aż takie drogie, ale uważajcie, jak podpisujecie umowę. Jeśli cokolwiek pójdzie nie tak, nie dostaniecie żadnego zwrotu lub będą wymagać od Ciebie zwrotu „zniżek” otrzymanych w trakcie rekrutacji. O edukacji tu w ogóle nikt nie myśli. Byle, żebyś płacić. Z taką uczelnią jak AEH słowo edukacji traci jakikolwiek sens, bo nie o edukację tu chodzi.
Jeśli chcesz mieć dobrze na tej uczelni, musisz nauczyć się tylko jednego: lizania znanego miejsca kierownictwu i przede wszystkim osobie opisywanej wyżej. Ale tu jest specjalista od tego i chodzi o:
(usunięte przez administratora).
Składa się z dwóch osób (niesamowity team). Typu kierowniczka i jakaś tam asystentka.
„(usunięte przez administratora)” to jest coś. Osoba, która uważa, że jest Bogiem albo przynajmniej duszą tej Uczelni. Ewentualnie co może być związane z tym wszystkim to tylko jej ubrania. Nie chcę opisywać, to trzeba tylko zobaczyć i będzie wiadomo o co chodzi. Ogólnie, nigdy jeszcze się nie spotkałem z tak nieprzyjemną osobą. Ktoś powinien jej wytłumaczyć, że czas wrócić na planetę ziemie i posłuchać co o niej mówią inni. Jej nienawidzi prawie cała uczelnia. Naprawdę mam nadzieje, że przeczyta ten komentarz, wróci do domu, popatrzy w lustro i zmieni nastawienie do życia. Chociaż jednak w to wątpię. Ta osoba ubrała wymyśloną koronę na głowę i perfekcyjnie nauczyła się podlizywać się do kierownictwa. A z uwagi na to, że kierownictwo takich lubi, taka osoba będzie miała dobrze. Udało jej się znaleźć podobną do siebie osobę, czyli tą asystentkę, która idzie tymi samymi śladami. Rektorat wraz z również nieprzyjemnym rektorem żyją swoim życiem. Ich cele na tej uczelni wiadome.
- (usunięte przez administratora).
To zjawisko istnieje na tej uczelni. Dotyczy kilku działów. Najważniejszymi osoba są Ci co odpowiadają za hajs i nie chodzi o księgowość, tylko o kwesturę. Podejście kwestury jest jednolite: nie oddajemy otrzymany od studenta hajs, robimy wszystko by nałożyć dodatkowe opłaty. Bonus dla kwestury za to: nowe autka i to w tym czasie, kiedy właśnie Ty robisz całą brudną robotę i jednocześnie walczysz o jakąkolwiek podwyżkę.
W każdym razie, pamiętajcie, że są pracownicy od założenia uczelni więc ich słowo jest ważniejsze, nawet jeśli to Ty masz rację.
Jak długo zatrzymują się ludzie na (usunięte przez administratora)?
Jeżeli jesteś ogarnięty/a, po okresie próbnym zrezygnujesz. Jeśli zdecydujesz tam zostać, musisz wiedzieć, że kierownictwo nie planuje, żebyś pracował/a długo. Po 6/9/max 12 miesiącach dostaniesz wypowiedzenie. Wytłumaczenie proste: po jakimś czasie pracownik będzie chciał podwyżkę, dlatego wolą taką osobę zwolnić i zatrudnić na jej miejscu kogoś innego, któremu zapłacą mniej. Nie rozumieją, że doświadczony pracownik wart więcej niż podwyżkę 500 czy 1000 zł. Ewentualnie, jeżeli w swoim dziale nauczyć się lizać d., wtedy zostaniesz w pracy i prawdopodobnie po jakimś czasie dostaniesz awans.
Jakie są bonusy na (usunięte przez administratora)?
- Brak bonusów materialnych. Dostajesz wyłącznie swoje wynagrodzenie i nic więcej.
- Brak nadpłat w przypadku nadgodzin. Ewentualnie możesz ich odebrać w określonym terminie. Co ciekawe, w swojej umowie masz wskazane wynagrodzenie netto. Nikt nie wie jaką ma kwotę brutto. Niby można to policzyć na kalkulatorze wynagrodzeń, ale są tez obniżki w podatkach np. dla studentów i nie wiesz ile za Ciebie płacą do skarbowego czy ZUS-u. Chyba, że będziesz chodził po urzędach czy poczekasz na roczne zestawienie PIT-11.
- Brak karty multisport
- Ewentualny bonus - prywatne ubezpieczenie medyczne.
Coś pozytywnego o (usunięte przez administratora)?
Wynagrodzenie płacone na czas. Legalne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę czy zlecenie.
Ciekawostka o (usunięte przez administratora).
Nie czytajcie te pozytywne opinię na temat uczelni w (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)