Westwing

3.6/5

• Poznaj nas i nasze oferty
  • Dlaczego warto?
  • Aktualne rekrutacje
  • Firma i produkty

Poznaj nas i nasze oferty

Dlaczego warto?

• Kamionki
  • Szczodrzykowo
  • Krzyżowniki

3. Opinie o pracodawcach Gądki
  5. Opinie o Westwing Sp. z o.o.

Opinie o Westwing Gądki Robakowo ul. Stachowska 17C, Budynek 7

WebsiteIconWestwing Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Westwing Sp. z o.o.!

02.06.2022 15:23

Najgorsza firma na świecie.
    Kate

27.06.2022 09:10

Najsłabszy komentarz na świecie
    Seba

26.05.2022 12:11

Nie polecam pracy w Westwing jako operator wózka widłowego. Jeśli uderzysz w regał zostajesz odsuniety od wozka na czas nieokreslony a jak przypadkiem spadnie ci paleta dostajesz notatke sluzbowa. Liderzy chodza sprawdzaja kto co robi i robia zdjecia pracownika jesli ktos stoi. Najwiekszym z najwiekszych jest Ivan ktory caly czas wchodzi w D swojemu shiftowi i dzowni po liderach ze ich pracownik nie pracuje. Praca pod ciagla presja i w stresie. Mam nadzieje ze w koncu wezmiecie sie za chlopkow z CLA szczegolnie za Vlada caly czas zamiast pracowac siedzi w telefonie lub na YT w laptopie. Tak sobie wychowaliscie ukraincow ktorzy robia co chca na nie swojej ziemi a wojna nie ma nic do tego bo to juz sie toczy dlugo przed wojna
    Pracowity

16.06.2022 22:51

Oprócz tego pracownicy polscy nie mogą porozumieć się z ukraińcami, bo oni gadają po ukraiński do Polaków!!!!!!
    Piotr

27.06.2022 09:07

No jakby ma sens. Niszczysz regały za kilkadziesiąt tysięcy, to nie jeździsz. W innych firmach dyscyplinarkę byś dostał

26.05.2022 05:28

Czy to prawda ,że został zlikwidowany dodatek dla starszego magazyniera/wózkowego ?

01.06.2022 21:07

A co myślałeś, że z marszu dostaniesz starszego wózkowego? Tak było od początku, że trzeba przepracować rok na danym stanowisku by dostać starszego i nie ma tu żadnego kombinowania. Inną kwestią jest czy go dostaniesz....

02.06.2022 13:15

I zabierają i robią wszystko żeby nie dać.
    Ccc

31.05.2022 08:32

Firma dno i nie ma co tego ukrywać .Pseudo shifci którzy nie mają wiedzy nawet nie wyglądający poważnie,liderzy Ukraińcy to już w ogóle dno.Przychodzisz do pracy a Tobą rządzi Ukrainiec.Po 3 -4 liderów na dziale tyle samo zastępców ,tuzin mentorów ( wszyscy praktycznie Ukraińcy ) a Polacy latają i zapie…. Czas uciekać
    Prawda

31.05.2022 17:12

Więcej jest kolorowych kamizelek niż niebieskich. Sami dla siebie.
    .kram.

01.06.2022 05:59

Jaki pan taki kram. Zobaczcie kto i jak teraz zarządza magazynem i wszystko się będzie wyjaśniać. Jak mawia przysłowie ryba psuje się od głowy..
    znowToSamo

23.05.2022 19:38

Wozkowi znow traktowani jak najgorszy smiec..nie ma znow tyle wozkow i nie ma tyle roboty, no to wypad na rozladunek i to na najgorsze roboty...jaki to SUPPORT?? Niby idziesz pomagać a wyciągasz towar z kontenera (ludzie z działu w 5 a was 2 na kontener), albo przekladasz ciezkie dywany ..a osoba z działu jezdzi sobie elektrykiem lub okleja i oglada YT. Wozkowi nic innego nie robia na przerwach jak gadaja o aktualnych ofertach w innych firmach.
    Wozkowy

24.05.2022 16:41

Sam odszedlem i jestem mega zadowolony lepsza kasa, robota, duzy social i co najwazniejsze brak przyjaciol ze wschodu. Polecam poszukac bo ofert na wozek jest bardzo duzo.
    Kornik

17.05.2022 20:41

A lider liderowi jedzie ostro tak jak liderki, przestańcie pisać opinie bo sami robicie problemy czemu te czarne małpy liderki są takie g....e?

12.05.2022 15:51

Czy to prawda ,że zaczęli zwalniać etatowych pracowników westwingu ? ( tych w niebieskich kamizelkach )
    biuro

16.05.2022 10:08

najslabsi odpadna a reszte zatrudnimy kobiet z ukrainy beda wdzieczne za pomoc nasz PR podbudujemy Bedziemy jeszcze bardziej solidarni z ukraina ukraina COME ON COME
    XD

16.05.2022 16:57

Tak najlepiej ocenzurować słowa. Tak będą zwalniać ludzi i zwalniają kobiety przede wszystkim. Nie ważne czy masz 3 miesięczna umowę czy też roczną. I co Westwing znów wam coś nie pasuje i ocenzurujecie słowa? Już dziś widać na hali jak osoby które miały szkolić się na liderów to odebraliście im kamizelki. Teraz kto kolejny? Zastępcy, mentorzy in będziecie wszytko zabierać i zwalniać? ZENDADA!!!
    mimoza

23.02.2022 13:14

Czy na jakieś podwyżki możemy liczyć, czy tylko na dziękuję ? Inflacja rośnie z dnia na dzień, wszystko drożeje, a my niemalże najniższą krajową.. Jedyny sposób w który tak naprawdę możecie nas docenić i zatrzymać to kasa, a nie pączki z okazji kolejnych zatrudnionych. Kochajmy się jak bracia liczmy się jak żydzi. Socjal słaby, funduszu brak, dojazd na własną rękę, posiłki swoje (no chyba, że chcesz jeść te (usunięte przez administratora) z(usunięte przez administratora)) i jeszcze kasa do kitu.. Dobrze, że chociaż atmosfera jest fajna, tylko to ratuje sytuacje. Gdyby nie to, myślę, że byście nie świętowali kolejnej okrągłej liczby zatrudnionych. Przykre to troche
    XD

24.03.2022 10:44

Nadal nie otrzymałem odpowiedzi na powyższe pytania. To że macie przykładowe menu, to nie jest to równoznaczne z jakością która jest masakryczna. Skoro wasze niby przekazywane uwagi na temat jedzenia nie docierają do firmy cateringowej, to się zmienia taką firmę w trybie natychmiastowym. No ale zapomniałem że to WESTWING który działa z prędkością ślimaka. Radzę się przejść na stołówkę i zobaczyć ile jedzenia ląduje w śmietniku, bo nie da się tego zjejść! Nie wspominając o tym wczorajszym niby galaretkowatym barszczu, w menu trzeba było napisać że jest to chłodnik z galaretką, a nie barszcz, makaron dodawany po prostu wszędzie po to żeby tylko podnieść kaloryczność posiłków, kucharz bez wyobraźni, ni no sorry raczej z fantazją kosmiczną bo te niektóre zupy czy też dodatki zadziwiają nawet najbardziej doświadczonych kucharzy (np. zielona fasolka w barszczu po ukraińsku? masakra, ryż,makaron,kasza twarda jak kamienie w daniach gluten free i to nie pierwszy raz a z 100 raz, równiezżbyło wysyłane info na ten temat do HR, ale wiadomo czym więcej u was jest ludzi w HR tym bardziej nagle nic za nic nie odpowiada, a bałagan macie jeszcze większy niż jak było kilka osób.Przysłowiowe odsyłanie u was w biurach od Pani X do pani Y i tak nikt nic nie potrafi załatwić )ŻENADA!!! Poza tym dlaczego to biuro dostaje inne lepsze jedzenie od zwykłych pracowników? Niestety ale ludzie z biura nie są w niczym lepsi od zwykłego pracownika z magazynu. Nadal otrzymałem odp typu "masło maślane" czyli brak odp na moje pytanie.Proszę nie zachowywać się jak typowy polityk bo to jest bynajmniej śmieszne.Ciągle brakuje mi odp na pytanie dlaczego nie ma podwyżek dla zwykłych pracowników magazynowych, nie zadałem pytania na temat awansu, więc bardzo prosze o nie omijanie odpowiedzi. Transport pracowniczy i jazda 700 osób nim? Proszę już się nie ośmieszać i nie wymyślać, tyle ludzi to jest zatrudnionych w waszej firmie, a nie że tyle jeździ transportem który jest organizowany przez waszą firmę.Takżę proszę nie okłamywać ludzi na GO WORK!!! I znów była wymijająca odp, zadałem pytanie co z ludźmi którzy nie mają możliwości dojazdu bo mieszkają w takich miejscowościach gdzie nie dojeżdża ani transport publiczny, ani pracowniczy i nie ma wyboru i musi jechać autem. Każda duża korporacja robi dopłaty do paliwa dla takich ludzi. Chodzi o ludzi którzy nie nie mogą dojechać inaczej. Więc takich ludzi będzie dosłownie może 10-30 osób, a nie kilkaset.Nie mówimy tutaj o ludziach którzy moga skorzystac z transportu pracowniczego, ale dla wygody jadą autem, a o tych co nie mają wyboru!!!Firma która ma miliony euro obrotu nagle nie zubożeje jak zrobi dopłaty do paliwa które i tak jest w masakrycznych cenach.Proste obetnijcie trochę z pensji dyrektorom tego przybydku którzy oprócz siedzenia na swoich 4 literach nic absolutnie więcej nie robią, a pieniądze zaraz się znajda dla ludzi którzy faktycznie pracują. Tak samo ludzie którzy pracują na hali, pracują na starym sprzęcie, siedzą na rozpadających się krzesłach, stoły rozwalone, wózki widłowe się rozsypują, do tego krzeseł na stołówce zaczyna brakować bo ludzie wynoszą i na halę i do innych pomieszczeń bo nie mają na czym siedzieć, chodź wielokrotnie było zgłaszane to iż jest potrzebny sprzęt na halę.No ale po co przecież biuro w pierwszej kolejności musi dostać wszystko, ludzie z hali się nie liczą.No tak przecież nowy sprzęt jest dostępny tylko dla ludzi z biura przecież ludzie z hali nie potrzebują nic nowego, ludzie z biura są przecież lepsi i muszą mieć i lepsze jedzenie i lepszy sprzęt.Szkoda że nie można tutaj dołączyć zdjęć, bo w 100% potwierdziłby to co tutaj napisałem. Także proszę ruszyć swoje "CIEPŁE I LENIWE (usunięte przez administratora) Z BIURA" i przejść się po stołówce i po hali i popatrzeć jak to wszystko wygląda. Bo to że ludzie z biura byli,są i będą leniwi to wiadomo nie od dziś! Także GO WORK bardzo proszę o możliwość dołączania zdjęć, bo znając firmę WESTWING zaraz zaczną się wykręcać że to oczywiście są kłamstwa, a tak absolutnie nie jest, a panie z biur proszę ruszcie się i róbcie obchody po pomieszczeniach, a nie godz.16 i się zawijacie do domu.Skoro ludzie z hali wielokrotnie mogą zostawać na nadgodzinach, to panie z biur również mogą zostaĆ i zrobić obchód drogie panie "korona z głowy wam nie spadnie z tego powodu"!!!

08.05.2022 18:27

A ktoś w ogóle dostaje starszego pracownika? Z tego co widzę na bieżąco dla awansu trzeba nie tylko planować choroby, ale jeszcze oprócz swoją pracę musimy pracować zamiast liderów i zastępców, w tym wymyślać własne zasady BHP. Fajny awans. Gratuluję! ????????

08.05.2022 18:15

Pracuję w tej firmie od 2019 roku. Na początku można było to cierpieć, ale od teraz coraz gorzej. Firma robi już trzeci awans na stanowisko starszego pracownika i po raz trzeci znajduje wymówki dla tego żeby nie dać podwyżki. W tej firmie nie można chorować, bo zwolnią, albo musisz sobie zaplanować chorobę. W tej firmie nie można skorzystać z UŻ, bo zwolnią za to. W tej firmie nie można prawie już nic, bo dostaniesz wyposażenie natychmiastowe. Ogólnie nie polecam tej firmy, docenią pracowników nie za ich umiejętności, docenią za (usunięte przez administratora) i jeśli (usunięte przez administratora). Bardzo dużo (usunięte przez administratora), którzy w ogóle nie mówią po polsku i nic nie rozumieją, ale przynoszą (usunięte przez administratora), (usunięte przez administratora) w (usunięte przez administratora) i zostają pracownikami westwingu, niektórzy za to nawet dostają podwyżki oraz różne stanowiska, zostają liderami i zastępcami. Na dział z 50 pracowników mają czterech liderów, dwóch shiftów, czterech zastępców i po dziesięciu mentorów, którzy niewiadomo po co są, bo nowych pracowników nie zatrudniają, tylko zwalniają. W ŻADNYM RAZIE NIE POLECAM!

20.04.2022 07:19

Jeśli firma planuje wprowadzić jedną zmianę dla wszystkich działów to proszę poinformujcie pracowników dużo wcześniej. Osoby które, nie mogą pracować tylko na jedną zmianę musza sobie poszukać innej roboty.
    Dej se spokoj

07.05.2022 07:12

Polecam poszukac innej firmy. Pracy wokol jest naprawde bardzi duzo
    Przyszły

07.05.2022 23:13

Jest aż tak ? Myślę że dużym plusem jest jedna zmiana gdy ktoś nie chce pracować w innym trybie zmianowym
    BylaPracownica

07.05.2022 20:45

Zdecydowanie najgorszy pracodawca, u ktorego przyszlo mi pracowac. Jesli ktos pracowal/ pracuje i uwaza inaczej to ... serio wspolczuje wczesniejszych doswiadczen
    Kamil

06.05.2022 22:32

Firma po 2 latach efektywnej współpracy traktuje pracownika jak śmiecia. Z dnia na dzień zwalnia z pracy bez podania powodu... Nie ma pracy, a pracownicy muszą robić normy... Tylko skąd wziąć pracę aby te normy wyrobić. (usunięte przez administratora), która (usunięte przez administratora). Jest (usunięte przez administratora).. Powinna iść na proces i zrobić normę, wtedy może wypowiadać się na jakikolwiek temat. (usunięte przez administratora) Firma wymyśla byle jakie powody aby tylko zwolnić pracownika. Wstyd za tyle poświęceń
    Anna

29.04.2022 11:58

Pracowałam tam rok i nikomu nie polecam
    Zmartwiony

28.04.2022 17:37

W zeszłym roku w końcu firma postanowiła postawić na rozwój pracownika, stwarzając możliwość awansu, osoby, które pracowały na 100% zostały w końcu zauważone. Wypłata oraz system premiowania pracownika dawały nadzieję na lepsze jutro. Niestety od nowego roku to się zmieniło. Firma wciąż zaskakuje swoimi decyzjami. Najpierw zwalnianie pracowników agencyjnych, złączenie dwóch zmian w jedną zmianę, zmiana godzin rozpoczęcia pracy z 6 na 7. Dodatkowo rozpoczęły się zwolnienia pracowników Westwingowych. Przychodzi Pani z biura informuje lidera, że jakaś osoba jest zwalniana, wychodzą z nią z magazynu i ta osoba już na magazyn nie wraca. Szok, jak tak można? (usunięte przez administratora)Dodatkowo firma (usunięte przez administratora) i mając już jakieś doświadczenie ta osoba jest traktowana jakby oprócz kamizelki zabrano jej także doświadczenie i wiedzę. Czyli jest nikim. (usunięte przez administratora) na wszystkich magazynach zachowują się tak (usunięte przez administratora)Wychodzą w czasie pracy na papierosa lub kawę i to kilka razy w ciągu całego dnia. (usunięte przez administratora), a przecież przykład idzie z góry. (usunięte przez administratora)który nic nie robi, prócz dobrego wrażenia, jak czegoś nie wie zleca to swoim liderom. (usunięte przez administratora) Firma Westwing skandalicznie obniżyła swój poziom dbania nie swojego pracownika.
    GEST

25.04.2022 18:18

Zaczyna to wszystko wyglądać bardzo słabo. Te puste regały na nowej hali, która to miała być tak potrzebna i wykorzystana tylko straszą (usunięte przez administratora). Chyba ktoś źle to wszystko policzył/przewidzial. Szkoda bo taka duża firma zrobiła sobie już (usunięte przez administratora) i jak ta (usunięte przez administratora) to będą mieli problem z przyciągnięciem pracownika.
    milla33

04.08.2020 10:12

Cześć Jak można dostać sie do firmy?Pozdrawiam
    agencja

04.08.2020 18:18

Agencja, Pracuj.pl
    nic

24.04.2022 01:07

nie radze, zwalniają pracowników
    jbc westapoo

24.04.2022 00:58

Najgorsza praca na świecie, wykończyła mnie psychicznie fizycznie. Liderzy niewykwalifikowani, nieprzestrzegających zasad bhp, ciężka praca, za duże normy i (usunięte przez administratora) wam w (usunięte przez administratora) el0
    Home&Living

22.04.2022 06:23

A co na to @Westwing? Jak zwykle milczą, zero wytłumaczenia.
    Dante

14.04.2022 15:41

Jak czytam ostatnie wpisy to nic a nic się nie zmieniło. A nawet jest coraz ciekawiej. ;) Ogólnie kolesiostwo i nepotyzm. Układy które utworzyły się podczas tworzenia magazynu na samym początku ok. 2018/19 roku trzymają wszystko w garści czyli obecni ,,liderzy,, choć z liderami mają tyle wspólnego jak ja z baletem klasycznym. Czyli w skrócie lud pracuje. A szlachta baluje.
    Wieża

15.04.2022 06:37

Pracuję od 2019 i najbardziej się zaczęło psuć od jesieni 2020. Zaczęli brać ludzi bez pojęcia, całkowicie zepsuto atmosferę.Teraz jest tragedia. Szukam innej roboty tej nie polecę nikomu.
    J*bac westwing

11.04.2022 13:05

Najgorszy zakład pracy na swiecie
    Jbc westwing

13.04.2022 22:56

Na szczescie już tam nie pracuje:) najwieksza życiowa pomyłka
    Ewa

14.04.2022 12:24

Dokładnie nie polecam tej firmy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Westwing?

Kontakt - Westwing Sp. z o.o.

Robakowo ul. Stachowska 17C, Budynek 7 62-023 Gądki

Klaudia

11.04.2022 12:23

Oby ktoś nasłał na was inspekcje pracy, bo to co (usunięte przez administratora) to przechodzi ludzkie pojęcie. Mobbing za mobbingiem, wypłaty nie w terminie, normy z kosmosu (zatrudnijcie roboty), zasady BHP łamane na każdym roku, fałsz i brak współczucia ze strony liderów, nie wiem kto ich wybierał ale to śmiech na sali. Brak logiki, zakłamane (usunięte przez administratora) PORAŻKA, Westwing - (usunięte przez administratora) stąd!!!!
    jkm

12.04.2022 05:37

Każdy może poinformować PIP. Nawet anonimowo.

11.04.2022 12:07

Najgorszy zakład pracy w jakim pracowałam. Liderzy kompletnie niewykwalifikowani, łamanie zasad BHP, traktowanie ludzi jak maszyny, nie wypłacanie wypłat, praca ciężka, nie polecam, trzeba omijać to miejsce.

10.04.2022 11:15

W zeszłym miesiącu nie wyplaciliscie nam nadgodzin do wypłaty, trzeba było łazić i prosić się - co było waszym (usunięte przez administratora) obowiązkiem. Teraz nie mam wypłaty.. ciekawe, co odwalicie w następnym miesiącu. Ciekawe czy Andreas wie, co kadry odwalają... I tak jak ktoś wcześniej napisał, trzęsiecie się nad Ukraincami, którzy mogą mieć przy sobie telefony, bo wojna... a oni godzinami sobie fejsika oglądają, muzyczki słuchają i dzwonią do rodzinki, co dziś na obiad. Wstyd wam powinno być.
    XdXD

11.04.2022 04:49

No możliwe że mają lepiej... Cały czas mieli dobrze, a teraz to już masakra. Ciebie potraktują jak byle co jak (usunięte przez administratora), a oni mogą wszytko mieć od telefonu przy sobie, oo wychodzenie na kilka przerw. Zobaczysz dziś ilu będzie ochroniarzy i kontrole jak na lotnisku od góry do dołu. Będą się bać że im kanapę w kieszeni wyniesiesz. Według nich każdy jest (usunięte przez administratora) bo boją się czy wielkiego meble im nie wyniesiesz na nowej hali.
    Ania

11.04.2022 06:53

Jeśli tak jest, że biurowi dostali wypłatę wcześniej a inni nie to polecam rozdział KP o równym traktowaniu w zatrudnieniu. To wygląda na dyskryminację. Jedni mieli bieżące pieniądze na rachunki inni nie. Zrobić coś takiego w weekend handlowy przed Świętami? Brak słów.
    Makumba

10.04.2022 17:02

Poniedziałek strajk włoski dwie zmiany ?
    XdXD

11.04.2022 04:53

Tak, tak tak... Bo inaczej się nie da z nimi. Ich problem ze klient nie dostanie swojego towaru. Nas (usunięte przez administratora), potraktowali nas jak byle co . Jesteście żenująca firma od zawsze było wiadome że ludzie w biurach są lepiej traktowani. Jesteście żenujący, leniwi! Czym więcej was tam w biurach tym bardziej nie robicie nic!
    jbcwstrbk

10.04.2022 02:02

jestem byłym pracownikiem i to co napisze było jakiś rok temu jak nie lepiej ale postanowiłem się podzielić opinia po tym jak dowiedziałem się że nie wypłacają wypłaty na czas... 1. wszystko fajnie pięknie, na początku zmiany lider mówi tobie że norma to 17/1h ,po czym robisz 20 lub więcej i tobie (usunięte przez administratora) że zrobiłeś za mało (przypominam że to są ciężkie rzeczy do 30 kg A CZASEM NAWET WIĘCEJ chociaż to nie zgodne z bhp) 2. jak była pandemia byly prowadzone testy na c19 DLA CHETNYCH po czym jak nie chciałem pójść na test w piątek (tylko akurat w tym dniu bo przez cały tydzień byłem testowany) już mnie bolał nos (i ogólnie to było nieprzyjemne) i aż krwawilem przy smarkaniu, jasniewielmozny pan shiftlider powiedział mi że jak nie pójdę się przetestować to nie kocham rodziców bo są w "wieku ryzyka" 3. pozdrawiam wszystkich co musieli (usunięte przez administratora) w listopadzie 9 dni pod rząd po 10 godzin obowiązkowo bo "dużo pracy" przy czym 4/5 dni siedzieliśmy bo nie było totalnie nic do roboty. (oczywiście jak nic nie robiłeś to zjebka na cały magazyn nawet jak zrobiłeś wszystko to o co prosi lider) 4. byłem na innym procesie z kolega z zagranicy gdzie norma to 14, zrobilismy znowu więcej (tak ZROBILISMY bo przez pewien czas trzeba było chodzić za rękę jak w przedszkolu w parach) po czym zostaliśmy wysłani na inny dział za karę gdzie tamtejszy shiftlider powiedział mi że nie ma czegoś takiego jak norma a po godzinie mi zaczął (usunięte przez administratora) dlaczego zrobiłem tyle a nie tyle. spytałem się go więc "czy jest norma czy nie ma?" to wziął mnie w kąt i zaczął wchodzić na psychikę i mówić kity ze nie robiłem tego co potrzeba. szczerze z całego serca nie polecam tej firmy. 5. nawet jak Ci się przypadkowo zsunela maska z nosa i lider lub ktoś wyżej to zobaczy to dostajesz negatywna notatkę, bez wyjątku to jest już totalna paranoja. no i ogólnie było napisane że musisz zrobić ten test przed jedzeniem a testy były robione od razu po przerwie więc totalnie bez sensu 6. jeżeli chcesz wolny weekend to zapomnij, niedziela pracująca płatna normalnie jak za zwykły dzień ale za to ci oddadzą np. wtorek lub inny dzień w tygodniu hahaha, ale i tak najlepsze jest jak pracujesz w piątek na popołudniówkę a w niedziele musisz iść na rano... 7. miłych chwil w sądzie pracy. przecież to jest totalne naplucie w twarz swoim pracownikom - niewypłacenie im pieniedzy w terminie 8. ogólnie jaja w (usunięte przez administratora) ze na przedmiocie który waży z 2 kg leży przedmiot który ma 28 kg a potem pretensje że zgnieciony i trzeba go dać na repack. 9. nie można było zjeść normalnie śniadania na przerwie bo nie można było na stołówce położyć maseczki na stoliku tylko trzeba było mieć na brodzie/pod szyją bo ineczej podejdzie co ciebie (usunięte przez administratora) lider i ci zacz(usunięte przez administratora) nad uchem 10. kiedyś była akcja że czekaliśmy przed wejściem do pracy z godzinę przez to że jakiś gamoń nastał w alejce i dezynfekowali całe piętro przecież to jest absurd jakis hahaha A to nie wszystko... a nawet nie połowa ale już szkoda czasu na to miejsce :) odradzam pracę w tej firmie, pozdrawiam
    C19

10.04.2022 22:42

Jeśli dobrze rozumiem to w pewnym momencie testy na covid były obowiązkowe? Robiono je w firmie? Chyba nie było wtedy podstawy prawnej do testowania pracowników wymuszonego przez pracodawcę? Co to za praktyka, że testowanie doprowadza do krwawienia? Takie traktowanie ludzi też koniecznie należy zgłosić.

10.04.2022 00:56

LOP

10.04.2022 11:00

Na wypłatę? Według kodeksu pracy czas mieli do piątku.Cud się nie stanie, a wypłata nie dotrze do dziś do 23.59 Także przepis złamany.To że jutro będziw wypłata to juz bezznaczenia, normalnie trzeba składac skargę do PiP i sądu pracy. Aaaaa chyba że lizuski z HR żebysmy siedzieli cicho to będą chcieli znów pizzą nas uciszyć, albo tymi 200zł bonusa co dali bo musieliśmy pracowac na nowej hali jak było 8 stopni i w kurtkach, czapkach i szalach musieliśmy pracować, a przepisowo 14 minimum jest> Jesteście żenujący, jutro pewnie będziecie się chowac po biurach jak szczury żeby nikt was nie zahaczył o to że wypłat na czas nie dajecie.Obyście upadli jak najszybciej, zaraz zaczną się e-maile do waszych przełożonych w Monachium jak traktujecie źle swoich pracowników. Oby w końcu poleciał ten pseudo niemiecki dyrektorek ze stołka.Zadufaniec jeden, typowy niemiec tworzący (usunięte przez administratora) w Polsce. Oby dyrektor od finansów za te spóźnialstwo dostał zwolnienie dyscyplinarne!!! On to sibie wypłaci o czasie jak i całe biura, ale ludzie z magazynu z hali są nie ważni.Dyrektorek od finansów od 7 boleści, nie umie nawet przwidzieć że pieniądze nie dotra.To się k.....wa nie trzyma pieniędzy do ostatniej chwili bo chce się zarobić na obracaniu kasą tylko sie uczciwie wcześniej wysyła na konta pracownikom!!!!
    pip

10.04.2022 19:39

Nie ma co czekać trzeba zgłaszać. Pipowcowi absolutnie wszystkie zonki trzeba na listę wrzucić. Dość tego. Historia okazuje jak nas lubią traktować. Nie można się godzić na łamanie naszych praw, ktoś musi za to odpowiadać.

10.04.2022 01:18

10.04.2022 16:26

wiekszego (usunięte przez administratora)nie widzialem rozumiem w budzetowce ale tu jest jeszcze wieksze i to widac
    Hajs hajs

08.04.2022 18:36

Gdzie są k. nasze pieniadza za marzec?! Jaja sobie robicie? Od nas wymagacie Bóg wie czego a sami nie potraficie się wywiązać z umowy?!
    Bida

10.04.2022 14:23

Przecież gdyby pieniądze wyszły w piątek po południu a firmie zależałoby by na ludziach i terminach to można było zrobić przelewy w expresie i by były na kontach. Firmie chyba zatem nie zależy skoro ludzie nie dostali wypłat w terminie. To z poprzednimi wypłatami to też straszne bida. Zero szacunku.

10.04.2022 14:26

trzeba chyba sie rozgladac za nowa praca bo z takim podejsciem to oni w zyciu nie znajda pracownikow a ukraina to nie wszystko polacy pracuja na okresie probnym i odchodza dlaczego bo sie duzo obiecuje na rozmowie o prace a pozniej sie weryfikuje i ludzie odchodza z tego (usunięte przez administratora) i dobrze ze odchodza bo sie nie dziwie a ludzie przychodza z pobliskego HM-u na stanowiska biurowe albo shiftow lub liderow jednym slowem tragedia pracuej w tej firmie juz troszke i widze ze nie ucza sie na bledach szkoda slow reszte zostawie dla siebie ale jak przyjda nowi pracownicy to bede odradzal przedluzanie umow bo to jest cyrk i jeszcze postawili nowa hale a podwyzek jak nie bylo tak nie ma *** wam w (usunięte przez administratora)

03.04.2022 22:32

SA

10.04.2022 06:59

W Stuttgarcie kolejna prorosyjska manifestacja. Flagi nawet z cccp i nikt ich nie stopuje. Powtórka?
    Wrona

09.04.2022 10:23

A pieniędzy jak nie było tak nie ma..
    dyskusja

29.03.2022 12:27

-komunikacji brakuje nikt nikogo nie informuje o niczym -brakuje spotkan zbiorczych co sie zmienia ale na ogol przypominaja o porzadku na dziale o niczym wiecej -brak informacji czy planuja podwyzki w zwiazku z inflacja, nie ma zadnych rozmow z pracownikami bo skoro sa ukraincy to nie musza sie tym przejmowac bo pracownicy beda sami przychodzic tylko juz nawet oni nie chca za te stawki pracowac sa juz wybredni skoro pracuja tu juz jakis czas a zaslanianie sie pracownikami z agencji jest slabe -program stazowy powinien byc wlaczany od razu po przekroczeniiu 12 miesiecy a nie ze sa jakies tury raz w miesiacu powinni byc aneksowani pracownicy ktorym przysluguje taka mozliwosc a nie 2 razy do roku to nie jest duzo pracy naprawde (jeden dzien przeznaczyc na takie zmiany w miesiacu to nie duzo) -mysle ze to powinna byc wieksza stawka podnoszona ze po przekroczeniu roku ,3 ,5 zeby docenic starych pracownikow lata sa przykladowe -byly spotkania ankietowe ale glownie chodzily na nie osoby ktore pracowaly mniej jak 3 miesiace ktore nie wiedzialy co dzieje w firmie, jakie sa problemy -catering by mozna bylo zmienic na inny bo tymi kanapkami i zupami "mozna juz rzygac'" zachecam do dyskusji czy pracownicy chca cos zmienic dobrze mi sie pracuje i nie chce zmieniac ale zycie zweryfikuje jak takie tematy beda ignorowane i pomijane nie mam tutaj nikogo obrazac tylko chodzi o to zeby rozmawiac na rozne tematy, chce zeby te tematy nie gasly wsrod leaderow tylko szly do gory i pracownicy wiedzieli o co chodzi a nie ze plotka rodzi plotke jeszcze raz zachécam do dyskusji

08.04.2022 18:28

I kolejny raz lecą w kulki z wypłatami raz zaniedbali z nadgodzinami a teraz nie dotrzymali terminu
    Kwocz

25.03.2022 18:00

Dzień dobry. Mam pytanie odnosnie maseczek. Czy z dniem 28.03 przestaniemy nosic w firmie maseczki? Nie ukrywam,ze wszytkim to wyjdzie na dobre.

28.03.2022 08:32

Dzień Dobry, o zmianach w obowiązujących zasadach bezpieczeństwa w Westwing będziemy informować na bieżąco za pośrednictwem leaderów oraz działu HR.
    xxxxx

26.03.2022 13:35

Mam pytanie. Wiadomo,że po wykonanej pracy każdy musi po sobie posprzątać ale czy normalne jest, że SHIFT LIDER nakazuje sprzątać jego bałagan pod swoim biurkiem odsuwając kosz na (usunięte przez administratora) i krzesełko i podpierając się o nie patrzy jak pracownik mu sprząta?
    Transport

15.02.2022 16:39

Mam pytanie w sprawie transportu na lini Śrem - Robakowo. Dlaczego autobus jedzie przez Czmoń - Kaleje - Luciny? W tych miejscowościach na dwóch zmianach nikt nie wsiada ani nie wysiada i kierowca traci 20 min bez sensu, szczególnie gdy kieruje pan starszy który jedzie bardzo przepisowo. Lepiej jechać bezpośrednio Śrem - Zaniemyśl - i reszta przystanków. Zobaczcie sobie jak to wyglada na Google Maps.
    Hubert

22.02.2022 08:25

Nie ma takiej opcji wybierania sobie dnia, pracujesz w weekend sobota niedziela
    Martyna

24.03.2022 21:58

Słaba
    Maseczku

17.03.2022 19:11

1 kwietnia rzad znosi maseczki izolacje itp. Czy WESTWING rowniez zrezygnuje z maseczek?

18.03.2022 10:05

O zmianach w obowiązujących zasadach bezpieczeństwa w Westwing będziemy informować za pośrednictwem leaderów oraz działu HR.
    Maseczku.

18.03.2022 10:02

Ponawiam usuniete pytanie. Czy od 1 kwietnia zostana zniesione maseczki.
    DC 7

17.03.2022 17:08

Postanowiłem się podzielić jak najbardziej merytoryczną opinią. Z tego względu, że nie pracuję tam już od grudnia zeszłego roku mam dosyć klarowny obraz tego jak tam było. Otóż, pracowałem jako operator specjalizowanych wózków na dziale (usunięte przez administratora). I w takim charakterze też byłem tam zatrudniony. Początki były całkiem znośne, rzeczywiście pracowałem na wózku, rzadko robiłem coś innego. Byłem nawet zadowolony, starałem się wykonywać swoją pracę dobrze. Z czasem gdy przyszedł lider na mój dział (nie było żadnego jak obejmowałem to stanowisko) było tylko gorzej. Miał pretensję dlaczego nie chodzę razem z grupą na przerwę (dosłownie! Zapytałem się go czy musimy chodzić razem za rączki jak dzieci w przedszkolu. Naciskał żeby tak robić, jego odpowiedź : BO TAK, BO NA TYM DZIALE TAK JEST. Jest przymus noszenia maseczek przez całe 8h pracy. Ja siedząc w maszynie sam w regale przez 8h i tak musiałem ją nosić, gdzie z nikim nie miałem kontaktu. Logiki zero ale zasady są, nieważne że głupie. Później po złości byłem rzucany na działy gdzie musiałem (usunięte przez administratora)fizycznie przy przerzucaniu kanap w kontenerach cały dzień. I nie były to wyjątki tylko zrobił się z tego standard. W firmie wielkie zebrania czemu operatorzy powodują tyle uszkodzeń, belki pogięte, połamane, regały na skraju załamania, wielokrotnie uderzone wózkami. Sytuacje powodujące zagrożenie życia nie były niczym dziwnym dla mnie.(usunięte przez administratora) Przez jego prowokację i kłamstwa rzucane mi prosto w oczy wyszedłem z pracy w ciągu zmiany.. A później płacz że nie ma ludzi do pracy, że normalni odchodzą z tego padołu. Podjąłem najlepszą decyzję jaką tylko mogłem, nie dam się szmacić za euro a co dopiero za zł. Śmiech i tyle, jak lubicie być poniżani to zapraszam bardzo, Westwing czeka! K
    Operator wózka widłowego

16.03.2022 18:05

Witam. Jestem zainteresowany pracą jako operator wózka widłowego? Można wiedzieć jak wygląda praca na tym stanowisku? Za co głównie jest odpowiedzialny pracownik na ww stanowisku? Czy jest opcja częściowego zwrotu kosztu dojazdów dla osób mieszkających ok 40km od siedziby? W jakich godzinach są zmiany? Zainteresowany pracą.

17.03.2022 08:41

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Praca w naszym Europejskim Centrum Dystrybucji odbywa się w trybie dwóch zmian 6-14 oraz 16-24. Zapraszamy do aplikowania. Nasz dział HR skontaktuje się i udzieli odpowiedzi na wszelkie pytania.
    Wyplata

10.03.2022 16:33

Czy ktoś sobie zartuje z nas? Dlaczego dostalismy mniej niz powinnismy? Brak wyplaconych nadgodzin lub premii ktora sie nalezy. Bedzie wyrownanie? Jesli nie to beda masowe zwolnienia nikt nie bedzie nas okradal.

10.03.2022 17:30

Dziękujemy za wiadomość. Zależy Nam by każdy z pracowników otrzymał należne mu wynagrodzenie, dlatego nasz HR pracuje nad wyjaśnieniem sytuacji. W dniu dzisiejszych pierwsze informacje zostały przekazane bezpośrednio do leaderów, a o kolejnych będziemy informować na bieżąco.
    Kuba

28.02.2022 15:18

Kiedy jest otwarcie nowego magazynu w Robakowie?

28.02.2022 15:38

Dzień Dobry! Nasz nowy magazyn w Robakowie funkcjonuje już od początku lutego 2022.

Zostaw merytoryczną opinię o Westwing Sp. z o.o.