Witam. Z góry napiszę że może Ci którym wystarczy 1500 euro za zapieprzanie na budowie, to tak. Nie napiszą złych opinii, bo tak lubią. Ja dzisiaj po zejściu z pracy (nie w czasie budowy) dostałem przez jakiegoś kolesia wypowiedzenie z pracy dyscyplinarne. Pomimo wszystko że powiedziałem dzień wcześniej kierownikowi na budowie że to nie praca dla mnie, jak i organizatorowi o imieniu Waldek. Oczywiście pan organizator się wyparł, że go o tym nie poinformowałem, kiedy ja mam smsy, i rozmowa była przy pracowniku, który powiedział oczywiście wszystko swojemu szefuńciowi, a sam cały czas narzeka na pracę. Mniejsza z tym. Ostatni dzień robiłem na ogromnej fabryce leków w Niemczech, dla Lienenluke reinsch plus, z firmy optime pro gdzie nawet nie dali żadnej maski przeciwpyłowej, gdzie szlifowaliśmy elementy stalowe, a ja się nie pisałem na ślusarkę, gdzie jeszcze do tego jakiś koleś pochodzenia tureckiego chodzi i mówi "sznela sznela". Co to (usunięte przez administratora)? A pisk taki na fabryce, że stopery nie pomagają, a słuchawek nie dostaniesz. Wcześniej robiłem na Dortmundzie, gdzie nie dość że robisz na rusztowania za 8,50, to jeszcze musisz wyrobić normę metrów dzienną. Właściciele fajnie kolorują na początku, że 1800 na rękę z 1 grupą podatkową zarobisz, w jednym mieszkaniu deski spod łóżka wypadają, w pokojach które nie są wyremontowane (usunięte przez administratora) jak suk..syn, stare buty budowlane, śmieci, pety w słoikach z wodą które stoją już od długiego czasu. Dowódca grupy (tak nazwali tam na Dortmundzie drivera) pracownik który zarabia tyle co wszyscy, ale najwięcej to komentuje twojej pracy, i czego to on nie robi najlepiej. Haha. Poprostu chyba zeszwabiony już jest zbytnio. Inspektor firmy dla której robiliśmy na Dortmundzie super człowiek (współczuję mu). Taka prawda, że Niemcy większości ludzi robią (usunięte przez administratora) z mózgu, bo myślą że są bogami, i chcą zarobić jak najwięcej. A najlepsze. Organizator powiedział że w poniedziałek (17.05.2021) wysłali pieniądze na konto w tym samych bankach. Jakoś chłopaki byli we wtorek w banku i pieniędzy nie mieli. Czyli następne kłamstwo. Pieniądze dotarły dopiero w środę (gdzie wypłaty do 15). Szkoda słów. Jak ktoś nie ma ambicji i fachu, to zapraszam. Ale jak chce więcej od życia i pracy, to znajdzie tu lepsza firmę. Nie polecam. Pozdrawiam