3.9/5

• Gronków

3. Opinie o pracodawcach Nowy Targ
  5. Opinie o Dafo Plastics SA

Opinie o Dafo Plastics SA Nowy Targ

Nie przegap nowości o Dafo Plastics SA!

Klaudia

28.05.2020 10:25

Ja pracuję w DAFO parę lat i polecam firmę dla kobiet. Bardzo lojalne podejście dla matek. Przede wszystkim bezpieczeństwo i stabilność

08.02.2022 14:56

Nasz dział kontroli jakości zajmuje się sprawdzaniem jakości i charakterystyki produktu. Prosimy o kontakt z działem kadr. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania związane z naszą polityką przyjazną mamom.
    El

31.03.2022 13:31

Kłamstwo !

08.07.2026 22:31

Narzekaliście na sobotę ale jaki był taki był i panował nad całą produkcją a teraz to jest jeden wielki chaos w ogóle nie panują nad produkcją.Przyjmują nowych pracowników ale do zarządzania którzy nie mają zielonego pojęcia o produkcji. Starych pracowników w ogóle nie szanują i niestety odejdą następni. Dla starych pracowników nie ma pieniędzy a dla nowych są. A to przecież oni są motorem napędowym tej firmy. Jak chcesz dostać podwyżkę to musisz się zwolnić wtedy pieniądze się znajdują. Warunki do pracy coraz gorsze coraz większy hałas i upał(usunięte przez administratora) Miało być lepiej A jest jeszcze gorzej.

02.10.2025 18:20

Czesc, chuczy od plotek albo i nie plotek ze firma sie sprzedala do Lerg. Ktos cos moze wie? Bo kierownictwo chyba nabralo wody w usta

Buniahwheheh

20.03.2026 10:02

Dokładnie tak i miejmy nadzieję że zrobią z Dafo porządek. W Lergu siła

12.03.2024 06:30

Witam. zauważyłem w jednej z ofert dla konstruktora, że gwarantowany jest urlop wypoczynkowy w okresie wakacyjnym. Zastanawiam się czy to przymus? Chodzi o to, że może wolałbym go wziąć w innym terminie. Na spokojnie mam taka możliwość czy po prostu coś się dzieje w firmie takiego, że wszyscy w tym czasie maja wolne?

30.04.2025 15:35

Dziękujemy za komentarz. Nie zgadzamy się jednak z przedstawioną opinią. Urlop wypoczynkowy jest ustalany w porozumieniu z pracownikiem, zgodnie z obowiązującym Kodeksem pracy. Szanujemy prawo każdego członka zespołu do wypoczynku i staramy się ustalać terminy urlopów tak, aby były zgodne zarówno z oczekiwaniami pracowników, jak i potrzebami organizacyjnymi firmy.

Jan

16.05.2025 23:09

Aaa rozumiem, opowiadam o swoim doswiadczeniu tak było jak pracowałem rok temu na produkcji. Pozdrawiam ;)))
    Ulubieniec Janka

16.04.2022 22:35

Szczerze odetchnąłem z ulgą gdy się zwolniłem z tej (usunięte przez administratora) firmy każdemu polecam to zrobić pozdrawiam Damianek ;))
    Michal

29.04.2025 13:21

100% zgoda. Decyzja o odejsciu to najlepsza decyzja w moim zyciu.

30.04.2025 15:42

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Szanujemy każdą decyzję o zmianie ścieżki zawodowej i życzymy powodzenia w dalszej karierze. Jednocześnie chcielibyśmy zaznaczyć, że nie zgadzamy się z sugestią, jakoby warunki pracy w naszej firmie były niekorzystne. Opinie obecnych członków zespołu oraz wielu długoletnich pracowników są tego najlepszym dowodem.

17.02.2024 09:50

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Dafo Plastics SA?

30.04.2025 15:31

Nie możemy zgodzić się z opinią, że „premia uznaniowa może być, a może jej nie być” w oderwaniu od realiów i obowiązujących zasad. Takie stwierdzenie jest nieprecyzyjne i może być uznane za pomówienie. Każdorazowo sytuacje konfliktowe, w tym te dotyczące wynagrodzenia i premii, są omawiane indywidualnie z pracownikiem. Zawsze dążymy do znalezienia rozwiązania, które uwzględnia zarówno interesy firmy, jak i potrzeby pracownika. Premia uznaniowa, jak sama nazwa wskazuje, zależy od wielu czynników – w tym zaangażowania, obecności, wyników pracy – ale nie jest dowolna czy arbitralna.

30.04.2025 15:39

Dziękujemy za opinię. Chcielibyśmy odnieść się do poruszonej kwestii premii. Stawki wynagrodzenia są ustalane indywidualnie i odzwierciedlają zakres obowiązków, doświadczenie i wyniki danego pracownika. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu, jeśli pojawiają się jakiekolwiek wątpliwości – jesteśmy otwarci na rozmowę i wyjaśnienia.
    mirek

29.04.2025 13:11

Nie polecam, nękanie pracownika.

30.04.2025 15:27

Stanowczo zaprzeczamy tym oskarżeniom – są one nieprawdziwe i krzywdzące. W naszej firmie nie ma miejsca na nękanie. Zastrzegamy sobie możliwość podjęcia kroków prawnych w przypadku rozpowszechniania nieprawdziwych informacji. Jeśli autor opinii rzeczywiście miał jakiekolwiek doświadczenia związane z naszą firmą, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu w celu ich wyjaśnienia.
    Joanna

29.04.2025 13:22

Jest rok 2025 i wiekszosc negatywnych opinii sprzed lat jest nadal aktualna. Zadnej poprawy, jest coraz gorzej pod względem atmosfery i relacji miedzyludzkich w firmie.

30.04.2025 15:25

Pani Joanno Dziękujemy za Pani opinię. Z przykrością czytamy, że ma Pani tak negatywne odczucia związane z pracą w naszej firmie. Nie zgadzamy się jednak z tym twierdzeniem. Jeśli nadal jest Pani naszym pracownikiem, serdecznie zapraszamy do bezpośredniego kontaktu – chętnie porozmawiamy o sprawach, które Panią niepokoją i spróbujemy wspólnie znaleźć rozwiązania.
    Dżejson

28.01.2025 15:57

Pan dyrektor operacyjny to wielki (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) Uważa się za wielkiego a tak naprawdę to (usunięte przez administratora). Brakuje mu szacunku do ludzi z hali produkcyjnej. Może poprostu lepiej niech wróci do ostatniej pracy jaką wykonywał kierownik magazynu Abra meble. Reszta ludzi w miarę ok .
    Operator

26.11.2024 18:52

Czy wiadomo komus kto kupil Dafo? Jedni mowia ze Witoplast inni ze jakas firma z Francji. Ma ktos zweryfikowane info jakie plany ma nowy wlasciciel?
    Zz1

28.08.2024 12:09

Jako operator cnc ktos pracowal? Warto.
    Oz

23.07.2024 00:38

Nie ma kwitków na wypłatę by nie doliczyć się co ile i za co. Urlop okolicznościowy? Zmarł rodzic? Zapomnijcie.tam to tylko każdą nieprawidłowość zgłaszać do PIP.

27.03.2024 06:12

Witam, w ofercie dla operatora maszyn rozdmuchowo-wtryskowych piszą o rozliczaniu materiałów. Co z tego w dalszej kolejności wynika? są jakieś normy których ściśle trzeba przestrzegać?

27.03.2024 08:29

Witam, tak są określone normy. Bardzo prosimy o kontakt z działem HR w celu uzyskania więcej informacji.

16.02.2024 03:59

Jakaś atmosfera w samym biurze została teraz niedawno opisana? Dosłownie dwa dni temu wygasła oferta dla konstruktora maszyn i urządzeń. Zastanawiam się czy ponownie zostanie wznowiona? A nawet jeśli to jak oceniacie warunki oferowane na tym stanowisku? jakie są średnie zarobki?

16.02.2024 13:15

Zachęcamy do śledzenia bieżących ofert na naszej stronie internetowej i złożenia CV. W celu otrzymania informacji dot.warunków na dane stanowisko pracy prosimy o kontakt z działem HR.

Oferty pracy - Dafo Plastics SA

OPERATOR MASZYN PRODUKCYJNYCH (K/M)

Nowy Targ

POMOCNIK OPERATORA MASZYNY PRODUKCYJI (K/M) - po okresie przeszkolenia naturalne przejście na samodzielne stanowisko OPERATORA

Nowy Targ

HYDRAULIK / POMOCNIK HYDRAULIKA (K/M)

Nowy Targ

AUTOMATYK / ELEKTRYK UTRZYMANIA RUCHU (K/M)

@pracownik

20.12.2023 10:50

Na jaki adres wysłać CV?

20.12.2023 11:39

Prosimy o wysłanie CV na adres [email protected].
    Itsme

26.09.2023 16:02

Nie polecam, notoryczne przy wypłacie kasa się nie zgadza. Cwaniaki tylko patrzą jak cię wycyckac, już tam nie pracuje. Szkoda nerwów. Za to atmosfera na hali na plus.
    Roman K

19.09.2023 22:52

Koszmar. Operator na 4 maszyny, już z pierwszego tygodnia wymagają, normalnego szkolenia nie mogą nadać ponieważ tej osobie trzeba pracować, zero szacunku do pracowników, prawdziwy (usunięte przez administratora) pozdrawiam
    Xyz

09.08.2023 13:18

Witam ,mam pytanie dotyczące operatora /asystenta maszyn. Jakie są rzeczywiste plus minus zarobki ? Ile jest płatne za soboty i nadgodziny ? I są jakieś premie jak one wyglądają

10.08.2023 17:59

Dziękujemy za zapytanie. Prosimy o kontakt w tej sprawie. Kwestie wynagrodzeń są ustalane indywidualnie i zależą od wielu czynników.
    Weronika

16.12.2022 05:06

Znalazłam informację, że szukają kogoś do pracy jako Specjalista ds. Kadr i Płac, w ogłoszeniu jest napisane, że na pełen etat. A jak wypłata, opłaca się Waszym zdaniem? Tak porównując do konkurencji?

16.12.2022 06:40

Wynagrodzenie ustalane jest indywidualnie i zależy od kilku czynników, min. od doświadczenia. Myślę, że zawsze warto spróbować i przekonać się osobiście.

08.07.2023 18:30

co do ustalania indywidualnego to jest prawda ustalisz kolejnego miesiąca nie dostaniesz bo się oczywiście pomylili, no i powszechnie widomo ze osoba nowa nowy operator ma często lepiej jak pracownik który tam pracuje 7 lat
    S.s.

04.05.2023 09:13

Dzień Dobry mam pytanie przez 15 lat nie pracowałam gdzyż zajmowałam się domem i dziećmi niestety sytuacja życiowa się zmieniła i muszę pomyśleć o pracy ,chcę pracować lecz problem jest taki iż problem z dojazdem bo nie posiadam prawa jazdy z busami różnie jest ,,tu moje pytanie co Bierzecie pod uwagę przyjmując osoby na stanowisko np Pakowacz i jakie szansę że się dostanie tą pracę?? Wiem z pewnych źródeł iż bardzo dużo ukrainek i dużo ludzi zwalnia się z waszej firmy jeśli nie ma przyjęć na dane stanowisko czy jest możliwość aby dostać zaświadczenie na gmail że nie ma przyjęć do pracy , i drugie pytanie bex tej rekrutacji i cv na dzień dzisiejszy jest u was praca czy nie

02.05.2023 11:51

Czy w firmie Dafo Plastics SA praktykowane są premie/nagrody kwartalne/roczne? Na stanowisku Operator Maszyn, na które poszukują na GoWork.pl to dość istotna kwestia.
    Janusz

02.05.2023 13:46

Niestety nie ma żadnych premii,nagród, bonów itp. ????

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Dafo Plastics SA?

Norbert

27.05.2020 10:46

Polecam firmę. Dla mnie istotna jest stabilność i ta firma mi to gwarantuje

05.06.2022 08:46

popieram Cie Flecie wszystko jest robione od (usunięte przez administratora) strony. a pany z biura nie mówią dzień dobry nawet w firmie. dumne oszołomy.

05.06.2022 08:53

Oj masz świętą racje zgadzam się z Tobą w 200%. pozdrawiam.

14.02.2022 15:11

Co jaki czas w Dafo Plastics SA można ubiegać się o podwyżkę?

22.04.2022 16:52

Podwyżkę obowiązków i roboty

05.06.2022 08:39

zgadzam się ale nie pieniędzy tylko pracy
    Buli

14.05.2020 17:56

W skrócie dyrektor i kierownictwo to (usunięte przez administratora)Z roku na rok coraz gorzej się pracuje, ludzie odchodzą, a nikt nie wyciąga żadnych wniosków i konsekwencji wobec ludzi zarządzających… większość kompetentnych ludzi już zwolnili lub sami odeszli jak widzieli co się dzieje i z kim trzeba pracować... Niestety brak kompetencji przełożonych zniechęca... Jeśli ktoś szuka porządnej, uczciwej firmy, której zależy na pracowniku i ukształtowaniu jego kompetencji, to niestety nie ta firma. Tu liczy się wyciskanie ostatnich soków z zatrudnionych i co za tym idzie cięcie kosztów na pracownikach. Wypłaty są słabe a premie przewijają się tylko w miejskich legendach. Polecam firmę tylko osobom, które chcą wyrobić dniówkę bez konieczności zapoznawania się z wiedzą - tutaj jest to możliwe :) Generalnie w firmie pozostają osoby bez większych horyzontów finansowych i ambicjonalnych. Jest to odpowiednie miejsce dla ludzi którzy zatrzymali się (usunięte przez administratora)i nie przeszkadza im polityka firmy pod nazwą (usunięte przez administratora) która tutaj akurat kwitnie puszczając szczypiorek pod sam sufit :)
    guci

20.06.2020 13:40

jak zwykle jakiemus nierobowi nie chce sie robic i placze ze mało zarabia nie podoba sie to sie zwolnij i szukaj pracy tam gdzie placa za nic nierobienie pozdrawiam

09.02.2022 12:57

Dziękujemy również za Twoją opinię. Jest nam przykro, że masz takie doświadczenie. Wszystkich współpracowników bez względu na pełnioną funkcję traktujemy na równi. Zapraszamy jednak do zapoznania się z naszą ofertą możliwości i benefitów.
    KOlo

29.08.2019 06:58

Pani umawiająca się na rozmowe o prace jest nieobecna w dniu rozmowy kwalfikacyjne, juz dwukrotnie. Bardzo niepoważna kadra.

09.02.2022 12:51

Dziękujemy za opinię. Nasz proces rekrutacja jest szczegółowo opisany w zakładce "Proces Rekrutacji". Na rozmowie rekrutacyjnej uzgadniane są obowiązki jak i wynagrodzenie. Nasz dział HR chętnie udzieli wszystkich niezbędnych informacji.
    Zostań w domu

10.05.2020 18:57

Byłem na rekrutacji pani niby kadrowa nie wie na jakie stanowisko kandydat wysłał swoje CV. Dyrektor zadaje nie potrzebne pytania, brak kompetencji i nic konkretnego o pracy i wynagrodzeniu padło tylko stwierdzenie dogadamy się !!!!!! Nikomu nie polecam tej firmy szukają cały czas łosi !!!!!!!!!!!!!!!!

09.02.2022 12:50

Andii

27.05.2020 10:22

Pracowałem w DAFO przez długi czas. Zacząłem na produkcji jako pomocnik operatora i zostałem dokładnie przeszkolony co i jak mam robić. Zarobki adekwatne do stanowiska. Szybko awansowałem na operatora maszyn i gdyby nie sytuacja rodzinna, pracowałbym dalej. Wspaniała, rodzinna atmosfera i warunki, by się rozwijać. Polecam bardzo
    katalizator

27.05.2020 15:54

Rodzinna atmosfera, szkoda że nie słyszałeś co się mówi w biurze o pracownikach z produkcji i reszcie. Byś szybko zmienił zdanie chłopie

09.02.2022 12:48

Andii, dziękujemy za opinię. Chcemy, aby każdy nasz współpracownik był usatysfakcjonowany z pełnionej funkcji. Doceniamy zaangażowanie i chęć rozwoju. Pozdrawiamy!

Kontakt - Dafo Plastics SA

Waksmundzka 193 34-400 Nowy Targ

Tytus

02.03.2020 09:27

Mam wrażenie, że komuś nie po drodze z pracą i stąd takie zarzuty. Dobremu pracownikowi jest tu dobrze, polecam.

09.02.2022 12:43

Dziękujemy za opinię, Tytus!
    Patryk

22.12.2020 13:26

A czy robią problem jak chce się pojechać na urlop?

09.02.2022 10:18

Odpowiedź poniżej.

09.02.2022 11:40

Patryku, dziękujemy za pytanie. Urlop wypoczynkowy przysługuje wszystkim pracownikom na tych samych ogólnopolskich zasadach.
    Ogólnie wielki wał na rozmowie

31.07.2020 09:01

Wysłałem CV na stanowisko X, przygotowałem się pod rekrutację na stanowisko X (produkty, rynek, koncepcje, itd.) W trakcie spotkania rekrutacyjnego okazało się jednak, że zostałem zaproszony pod kątem stanowiska Y. To że Pani HR widziała we mnie potencjał i dobrego kandydata było miłe. Mimo to, wypadałoby poinformować kandydata pod kątem jakiego stanowiska faktycznie jest rekrutowany, tym bardziej jeśli to podróż: 100km w 1stronę + powrót. A co jeśli okazałoby się że ta 2 oferta mi nie odpowiada?? Co do spotkania, powiedziałbym standardowe, gdyby pominąć niewłaściwe zachowanie (usunięte przez administratora) wyśmiewając jakby, zadał pytanie w stylu: skoro było tak dobrze, to czemu Pan szuka pracy? Po kilku zdaniach wypowiedzianych przez (usunięte przez administratora) Wracając: czy można zadać pytanie z szacunkiem i zdobyć informacje dlaczego ktoś zmienia prace? -Można. Inna spr., że ciągłe wychodzenie ze spotkania, odbieranie telefonu (usunięte przez administratora)w jego trakcie nie świadczy dobrze o manierach. ... Tym samym byłem po 1 etapie, w dalszym kroku miało ukazać się ogłoszenie, a firma miała odbyć spotkania z pozostałymi kandydatami (którzy dopiero mieli się wyłonić) i wtedy miałem otrzymać feedback. Niestety mimo ustalenia info nie dostałem, poprawka: nie dostawałem... Sytuacja przeciągała się, poniekąd z uwagi na zmianę struktur. I oile ile zrozumiem to, że coś się przeciąga, o tyle w takiej sytuacji zawsze można napisać cokolwiek informując o tym - zamiast olewać i doprowadzać do syt. w której kandydat musi się przypominać, prosić o info... Warto zaznaczyć, iż w międzyczasie w związku z moim pytaniem o status, otrzymałem m.in. takie zdanie: "Mam nadzieje, że w przeciągu tygodnia zaprosimy Pana do kolejnego etapu." + dalej była informacja, co czeka kandydatów na 2 etapie. Dalej Pani HR poszła na urlop o czym mnie informowała, dlatego miała kontaktować się ze mną inna Pani (też HR). Ale nie kontaktowała się. Pani HR nie odezwała się również po powrocie z urlopu. Na koniec po kilku tygodniach otrzymałem enigmatyczną wiadomość: Dziękuję, (...) nie mogę zaprosić Pana do kolejnego etapu rekrutacji" (to był już mail od Pani z HR). Ostatecznie nie otrzymałem merytorycznego feedbacku, mimo iż mój udział w rekrutacji trwał kilka miesięcy :) ------ W rekrutacjach tak już jest ktoś że kogoś się wybiera, kogoś się odrzuca, natomiast całokształt tego co się wydarzyło, świadczy o nieprofesjonalnym zachowaniu i traktowaniu kandydata. Niech potencjalni kandydaci wyciągną wnioski z opisanej sytuacji i zastanowią się, czy wysyłać CV na rotacyjne stanowiska. Moim zdaniem oferty pracy które pojawiają się ciągle na te same stanowiska to ogólnie jeden wielki wał - praca najlepiej za najniższą krajową , tylko dla pracowników na dotacje z Urzędów pracy i na staże lub jak kto woli :-) .Dużo obietnic ., szumu i na tym się kończy .Nie polecam !!!

09.02.2022 10:22

Dziękujemy za Twój komentarz. Równocześnie przykro nam, że twoje doświadczenie w pracy z nami nie jest pozytywne. Zatrudniamy wiele kandydatów na różne stanowiska ze względu na nowe potrzeby związane z rozwojem firmy. U nas każdy współpracownik jest traktowany tak samo bez względu na pełnione funkcje.

09.02.2022 11:38

Dziękujemy za Twój wpis! Już przy pierwszej rozmowie telefonicznej z naszym specjalistą z działu HR kandydat jest informowany na jakie stanowisko aplikował. Po odbytej rozmowie rekrutacyjnej kontaktujemy się z wybranymi kandydatami. Jeśli jednak Twoje doświadczenie jest inne dziękujemy za podzielenie się tą informacją. Pozwoli nam to polepszyć proces rekrutacji tak, aby był możliwie jak najprostszy i jak najkrótszy.
    Cała prawda

16.06.2020 09:59

Więc moją wypowiedz zacznę od tego że ta firma to ogólnie jakieś nieporozumienie ,na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują złote góry , szkolenia, zwroty dojazdów pełen pakiet zdrowotny i wiele innych ciekawych rzeczy, które z rzeczywistością nie maja wiele wspólnego . Pierwszy dzien w pracy postawią cię przy maszynie i pracuj bez jakiegokolwiek przyuczenia jesteś zdany albo na siebie i domysły co ty masz przy tej maszynie robić, bądź tez jeśli dobrze trafisz na koleżankę czy kolegę który ci wyjaśni co musisz wykonać , oczywiście to nie leży w jego interesie bo jest takim samym robolem ,wiec może ci wyjaśnić ale wcale nie musi .W tej firmi nie przechodzisz żadnych kursów , o tym możesz pomarzyć. Druga kwestia jaką poruszę to podejście panów do kobiet jest nijakie chamowate , bezczelne i wogóle nie na miejscu. Trzecia kwestia kontrolerka a jest tych pań trzy , co mogę powiedzieć dwie na właściwym miejscu a jedna to jakieś nieporozumienie ,wiecznie niezadowolona , wyraz twarzy sam za siebie mówi , tej kobiety na tym stanowisku nie powinnno być jeśli nie potrafi zarządzać ludźmi i wprowadza niepotrzebny chaos to powinna w domu siedzieć albo kibelki oporządzać. Człowiek mógłby wyliczać ale dnia by brakło by opisać wszystko co tam się dzieje, wykorzystują cię na każdym kroku jadą po tobie jak po łysej kobyle , zachorujesz z przeciągów które tam panują to albo ci upierd........... z pensji albo cię zwolnią . Tam trzeba mieć stalowe nerwy i twarda d. U. P. Ę za przeproszeniem.

09.02.2022 11:28

Dziękujemy za komentarz. Staramy się, aby praca u nas była satysfakcjonująca dla każdego. Cała nasza oferta jest określona w zakładce " Co oferujemy" oraz na stronie www.dafo.pl w tym pakiet medyczny, ubezpieczeniowy czy pełne szkolenie stanowiskowe. Jeśli jednak Twoje doświadczenie jest inne, zawsze zachęcamy do przekazania tej informacji, pozwoli nam to jeszcze bardziej usprawnić cały proces.
    Maria

17.06.2020 13:27

Nie polecam, firma nie dba o ludzi, liczy się tylko wyzysk, dopóki przychodzisz codziennie do pracy to jesteś ok, ale niech tylko coś Ci się stanie lub twojej rodzinie, że nie możesz przyjść to masz zabrane pieniądze, a gdyby dłużej Cię nie było,Bo np dziecko chore, to Pan dyrektor sprawi, że pójdziesz na nowe stanowisko, żebyś sama się zwolniła bo jesteś ciężarem i nie ważne czy pracujesz rok czy 15 lat. Niestety takie praktyki na porządku dziennym. Nie polecam tej firmy nikomu.

09.02.2022 11:06

Mario, dziękujemy za Twój komentarz. Przykro nam, że Twoje doświadczenie nie jest pozytywne. Każdy urlop wypoczynkowy czy inny przysługuje wszystkim pracownikom na zasadach określonych w ogólnopolskich przepisach które są bezwzględnie respektowane w naszej firmie.

01.07.2020 15:02

09.02.2022 10:39

Dziękujemy za komentarz.

09.02.2022 10:41

Młody, zachęcamy do złożenia dokumentów. Jesteśmy pewni, że będziesz usatysfakcjonowany. Zapraszamy do zaznajomienia się z naszymi benefitami oraz aktualnymi ofertami.
    Wstrząsnięta

05.05.2021 20:03

Witam, firma mało przyjazna pracownikom, atmosfera fatalna, zarobki marne. Nie polecam !

09.02.2022 10:00

Dziękujemy za komentarz. Przykro nam, że masz takie doświadczenie w pracy z nami. Polecamy jednak sprawdzić jakie mamy w tym momencie benefity do zaoferowania naszym współpracownikom.
    zszokowany

01.06.2020 20:38

Czystając te wszystkie opinie jestem w ciężkim szoku, pracuje w tej firmie od 2 lat i oczywiście nie chce nikogo bronić, ale jak można porównywać jakąkolwiek firmę do obozów koncentracyjnych Auschwitz Birkenau jak to pisze @sędzia Bardzo przepraszam, ale wydaje mi się, że wypada mieć jakiś kręgosłup moralny, chociaż patrząc na te wypowiedzi, widać, że ta osoba nie zrozumie nawet co to jest. Przyglądałem się tym wszystkim wpisom i widać, a przynajmniej tak mi się wydaje, że jedna i ta sama osoba próbuje zaszkodzić firmie, nie wiem jakie są relację między Dafo, a tym człowiekiem, ale to co pisze ta osoba to są po prostu brednie. Jeżeli mogę wyrazić opinie na temat firmy, to może nie w samych pozytywach, bo wiadomo, że nie ma takiej pracy, gdzie będzie wszystko idealnie, bo zawsze coś się znajdzie co można poprawić, ale nie zauważyłem tutaj na pewno złego traktowania człowieka, tak jak ktoś tu napisał "Jeśli ktoś lubi być traktowany jak popychadło", nie miałem również sytuacji gdzie nie zgadzałaby się wypłata, która jest wypłacana zawsze na czas i o której była mowa przy rozmowie kwalifikacyjnej, są również dodatkowe pakiety zdrowotne, z których zawsze można skorzystać. A co do atmosfery w firmie to jestem zdania, że jaką sobie zrobisz taką będziesz miał, ja jestem normalnym i raczej uśmiechniętym człowiekiem, nigdy nie czułem się tutaj źle, to jest tylko kwestia podejścia, bo jeżeli nie chce Ci się pracować, olewasz swoje obowiązki, nie robisz tego co do ciebie należy, to zawsze będziesz niezadowolony. Nurtuje mnie tylko jedno pytanie, skoro jest tyle złych opinii na temat Firmy Dafo Plastics, to dlaczego ludzie jeszcze tam pracują? dlaczego firma zatrudnia około 200 osób ? skoro ludziom tak źle, dlaczego nie poszukają sobie innej pracy? Odpowiedz jest prosta, ktoś po prostu pisze brednie próbując oczernić firmę. A z drugiej strony jeżeli nie przyjdziesz i nie spróbujesz to się nie dowiesz, też zatrudniając się w tej firmie miałem pewne obawy czytając właśnie opinie, ale powiem szczerze, że nie żałuje tego, że przyszedłem i spróbowałem, bo dostaje wszystko to co było zaproponowane i bardzo dobrze mi się tu pracuje. A co do dyrektora który często przewija się we wpisach, jest to normalna osoba, rozmawiałem z nim na rozmowie kwalifikacyjnej też widuje go na hali produkcyjnej, zawsze uśmiechniętego, podejdzie porozmawia, poda rękę, więc nie zauważyłem żeby był jakimś bucem lub też ch... którym został też nazwany, tutaj właśnie widać kto pisze te komentarze, osoba która nawet nie potrafi w sposób kulturalny wyrazić się o człowieku, pasowałoby sobie kupić słownik języka polskiego i książkę z zasadami dobrego zachowania. W tym momencie wyrażę się na temat tej osoby tak jak ona robi to wobec innych "kozak w necie p... w świecie" bo gdybyś był taki odważny jak tutaj i w dodatku anonimowo, to miałbyś jaja przyjść i powiedzieć to wszystko prosto w oczy temu człowiekowi. Ciekawe czy dyrekcja to wszystko czyta, bo jeśli nie, z chęcią im o tym powiem, bo to co tu się wyprawia wychodzi poza "wyrażanie własnej opinii" i zaczyna wyglądać jak celowe niszczenie wizerunku firmy. Szczerze, gdyby nie porównanie Dafo do obozu Auschwitz to pewnie bym olałbym tą sprawę, bo to jest już po prostu złe i ktoś chyba nie wie o czym pisze!!! Gdyby to trafiło na mnie, już dawno zająłbym się sprawą, bo na pewno nadaje się pod jakiś paragraf. I tu nie chodzi tylko o Dafo, z każdą firmą bym tak zrobił. To po prostu smutne co ludzie potrafią pisać, bo skoro firma jest w porządku wobec mnie, to dlaczego ja mam nie być widząc co tu się dzieje. Pozdrawiam i mam nadzieje, że ci którzy czytają te brednie wypisywane wyżej nie będą się bali przyjść i spróbować.

09.02.2022 09:47

Dziękujemy za komentarz!

09.02.2022 09:55

Zszkowany, bardzo dziękujemy za Twoją cenną wypowiedź i opinię o naszej firmie. Chcemy, aby każdy nasz pracownik był usatysfakcjonowany z pełnionej funkcji. Staramy się również odpowiadać na każdy komentarz. Również serdecznie zachęcamy wszystkich do udziału w rekrutacji lub nawet samego zapoznania się z firmą i naszą propozycją dla przyszłych pracowników. Pozdrawiamy!
    Nikt

13.06.2020 17:40

Co ja mogę powiedzieć? Non stop widnieje ogłoszenie, że poszukują ludzi do pracy. Po rozmowie mówią, że odezwa się do 1-2 tyg. a tak naprawdę mają Cie (usunięte przez administratora) Nie wiem jakie trzeba mieć doświadczenie, żeby zadowolić panią co przeprowadza rozmowy? Ogólnie odradzam umawiać się na rozmowe, szkoda tracic czasu. Niby szukają do pracy a nikogo nie przyjmują.

09.02.2022 09:47

Dziękujemy za Twoją opinię. Cały czas staramy się usprawniać nasz proces rekrutacji. Szukamy kandydatów na różne stanowiska ze względu na szybki rozwój firmy. Tworzymy kolejne miejsca pracy i staramy się, aby proces rekrutacji był jak najszybszy.

01.06.2020 02:22

Coraz to gorsze wynagrodzenia. Brak systemu motywowania pracowników a raczej zniechęcania. Aktualnie dyrektor wprowadza program 5 bieg czyli cięcie kosztów na wszystkim co się da. Oszczędności najlepiej na zwykłym pracowniku. Nie przyznana premia za jakosc, które obiecywał. Wszystkim którzy chcieliby tu pracować szczerze nie polecam.Puste słowa nic więcej. Obiecanki cacanki a głupiemu radość.Jesli jesteś mocno zdesperowany brakiem pracy, lubisz być (usunięte przez administratora) przez pseudo kadre zarzadzajacych nieudaczników, jesteś gotowy pracować za pensje zbliżona do minimalnej , jesteś gotowy pracować bez znacznej podwyżki płac przez najbliższe lata i jesteś gotowy na przyjmowanie coraz to nowych obowiązków służbowych to jest to praca dla Ciebie.

09.02.2022 09:39

DAGA, chcielibyśmy nawet teraz odpowiedzieć na Twoje pytanie. Stanowisko pakowacz jest również na zmiany nocne. Odnośnie wynagrodzenia, zapraszamy na rozmowę do naszego działu HR. Z chęcią odpowiemy na wszystkie pytania odnośnie danych stanowisk. Pozdrawiamy.

09.02.2022 09:42

Dziękujemy za Twoją opinię. Przykro nam, że Twoje doświadczenie w pracy z nami nie jest pozytywne. Doceniamy wszystkich pracowników którzy kierują się zaangażowaniem i chęcią nauki. Wysokość wynagrodzenia jest indywidualnie uzgadniana z każdym naszym współpracownikiem. Zachęcamy do poznania naszej oferty.
    Kiloś

28.05.2020 10:30

Fajnie się tutaj pracuje, ja lubię Łysego, równy gość tak samo jak i inni

09.02.2022 09:33

Dziękujemy za Twój komentarz. Pozdrawiamy!

09.02.2022 09:35

Endriuu, dziękujemy za Twoją opinię. Doceniamy wszystkich pracowników którzy kierują się zaangażowaniem i chęcią nauki bez względu na narodowość czy pochodzenie etniczne.
    Beata

28.05.2020 13:02

Pełen profesjonalizm i duża elastyczność przełożonych. Do tego stabilność firmy i poczucie bezpieczeństwa. Zarobki odpowiednie do kompetencji i rodzaju pracy. Polecam, dla mnie najlepsza opcja na Podhalu

09.02.2022 09:32

Jaśku, dziękujemy za Twoją opinię. Przykro nam jednak, że masz takie doświadczenie z pracą z nami.

09.02.2022 09:32

Beato, dziękujemy za Twój komentarz. Cieszymy się i pozdrawiamy!
    Leszek

28.05.2020 12:56

Polecam, super warunki, uczciwe podejście do pracowników

09.02.2022 09:26

Dziękujemy za twoją opinię, Leszek.

09.02.2022 09:29

Dziękujemy za opinię. Przykro nam, że Twoje doświadczenia są negatywne. Wynagrodzenie naszych pracowników jest zawsze uzgadniane przed rozpoczęciem pracy.
    Chudy

28.05.2020 10:33

Mi się tutaj podoba wszystko i nigdzie nie znajdę lepiej. Polecam, dla mnie najlepsza firma na Podhalu a pracowałem już w wielu miejscach

09.02.2022 09:21

Dziękujemy za opinię. Pozdrawiamy!

Zostaw merytoryczną opinię o Dafo Plastics SA