⚠️ Uwaga —Opinia Ostrzegawcza współpracy z firmą Quality Investment z Krakowa
Moja współpraca z firmą Quality Investment zakończyła się poważnym rozczarowaniem i stratą finansową. Firma miała wykonać projekt i wykończenie mieszkania „pod klucz” w ustalonym budżecie. Na około dwa tygodnie przed planowanym rozpoczęciem prac poinformowano mnie, że koszt realizacji wzrośnie o około 110 000 zł, co było sprzeczne z wcześniejszymi ustaleniami.
Po rozwiązaniu umowy firma zatrzymała mój zadatek w wysokości około 40 000 zł, tłumacząc to koniecznością opłacenia ekipy remontowej 🤦♀️ ekipa nigdy nie zaczęła prac w mojej inwestycji więc nie wiem za co im płacili — nie otrzymałam również żadnych faktur ani dowodów poniesionych kosztów. Dopiero po podpisaniu ugody dostarczono materiały budowlane; po ich przeliczeniu ich wartość okazała się być około 70 000 zł niższa niż deklarowano przez firmę.Firma zapewniała że towar dostarczony na budowę ma wartość 160 000 tu również pomimo wielu próśb nie otrzymałam faktury za zakupiony towar, a maila i sms-y z tym związane zostawały bez odpowiedzi. Nigdy w życiu nie podpisałabym ugody z firmą wiedząc że zakupiony towar będzie miał 2 razy niższą wartość. Umowa nie zawierała żadnych wzmianek o pobieraniu opła za kupno towaru!
W trakcie prób polubownego wyjaśnienia sprawy firma przestała odbierać telefony i nie odpowiadała na wiadomości. Przed spotkaniem cały zarząd się rozchorował a Na spotkania z jej strony wysyłano osoby, których wcześniej nie znałam i które nie uczestniczyły we wcześniejszych ustaleniach.
W mojej ocenie to rażące naruszenie zaufania, brak profesjonalizmu i poważne ryzyko finansowe dla klienta. Na tej podstawie nie mogę polecić współpracy z Quality Investment i ostrzegam osoby planujące zlecić im wykonanie prac wykończeniowych.