Ktoś może się wypowiedzieć, czy na stanowisku Specjalisty ds. Obsługi Klienta na Allegro za stawkę od 4242 do 5500 brutto rzeczywiście były aż tak wyśrubowane wymagania i czy praca dawała satysfakcję? Dla mnie wyglądało na sporo oczekiwań przy tej pensji.
Najmocniej zwracali uwagę na biegłą znajomość systemów Baselinker i Subiekt. Plusem była premia za wyniki, chociaż nie oferowali dodatkowych benefitów. Dodatkowo trzeba było być gotowym na pracę w soboty, a czasem nawet w nocy.
Praca to trzepanie maili (okres, w ktorym pracowalam to 2024 rok) często 200+ dziennie, tak naprawdę to reszta zespolu musiala robic cos calkowicie innego (dzwonienie po bylych klientach i negocjowanie z nimi usuniecie oceny negatywnej XDDD), wiec zostawalam z nimi sama. Maili typu ''kiedy moja przesylka?" bylo duzo ale mozna bylo poslugiwac sie regulkami kopiuj-wklej, takze nie wymagaly one sporo czasu na obsluge. Natomiast 'reklamacje' na tonery, byly meczace ze wzgledu na
1. wiadomosci allegro, w ktorych zawarta jest skarga na produkt, ktory nie dziala, ale brak zdjecia pozwalajacego zidentyfikowac np. blad wyswietlajacy sie na drukarce
2. maile wysylane z osobnego adresu, ktore nawiazywaly do reklamacji na allegro i zawieraly istotne informacje, ale klient nie napisal do jakiego zamowienia przesyla informacje 😂
Wiec przy bardzo duzej ilosci zglaszanych spraw i niewystarczajacego czasu (8h) na ich sprawna obsluge istnial momentami chaos. Niektorzy klienci nie potrafili normalnie i przejrzyscie przekazac swoich informacji lub mysli w formie tekstowej zatem jedna korespondencje (na allegro lub na osobnym mailu) mozna bylo prowadzic nawet tygodniami. Jest godzina 15:50, masz jeszcze 80 maili/reklamacji do przeczytania i dokladnego zapoznania sie z nimi. Widzisz maila sprzed dwoch tygodni, w ktorych klient laskawie wyslal error na drukarce. Ze wzgledu na bardzo slabe przeszkolenie (ktorym zajmuje sie jedna osoba, ''''kierowniczka''', ale tak naprawde zwykly pracownik) musisz w miare plynnie przypomniec sobie jaka instrukcje musisz wyslac klientowi do ewentualnego wgrania nowych sterownikow itp. Oczywiscie poprzednia wiadomosci w tej korespondencji musisz uwaznie przeczytac od poczatku, poniewaz sprawe obslugiwali tez inni pracownicy. Wychodzi na to, ze musisz notorycznie zostawac po godzinach. 😊 Ogolnie firma to taki januszex z pracownikami, ktorzy nie wydawali sie toksyczni, ale zmeczeni praca. Narzekania na brak urlopow i prace w kazdy weekend to norma. I realia.
Co do ''kierowniczki'' dzialu obslugi klienta - nie wiem, czy pracuje tam obecnie, ale nie moglabym wypowiedziec sie o niej negatywnie. PRACOWITA i inteligenta dziewczyna. ''Szkolenie'' probuje przeprowadzic jak moze, ale ma rowniez swoje obowiazki do wykonania, wiec czasu brakuje.
Gerard9
23.12.2024 18:16
Od jakiegoś czasu kupuję u Was czarny toner H-12A-1 do drukarki HP LaserJet 1018
Jestem zadowolony z zakupu tego towaru.
Po zużyciu zawartości (tonera) pozostają mi puste crtridge.
Co z tym mogę zrobić - trochę szkoda mi to po prostu wyrzucić?
pozdrawiam
[email protected]