3.4/5

• Dlaczego warto dołączyć do Elanco?
  • Rozwijamy talenty
  • Benefity
  • Proces rekrutacji w Elanco

Dlaczego warto dołączyć do Elanco?

Rozwijamy talenty

Benefity

Proces rekrutacji w Elanco

• Ciechanów

5. Opinie o Elanco Solution Center Spółka z o.o.

Opinie o Elanco Solution Center Spółka z o.o. Warszawa

Nie przegap nowości o Elanco Solution Center Spółka z o.o.!

07.12.2022 11:46

"Ludzie są naszym największym zasobem, a wielokulturowość jest naszą supermocą" - mówi Jacek Białas, Executive Director GlobalBusiness Solutions w Elanco.

Cytat ten jest prawdziwy w całej firmie, także w naszym młodym zepole Elanco Solution Center, centrum, które zapewnia szeroki zakres usług od klasycznych działów finansowych do Supply Shain, Compliance, Procurement, Treasury, IT, HR i innych. Centrum reprezentuje 10% globalnej populacji pracowników Elanco i ulokowane jest w różnych miejscach na świecie - od Malezji, Polski, Indii i Meksyku. Wraz ze strategicznym utworzeniem Elanco Solution Center, szersza transformacja Elanco zaczyna się realizować, tworząc bardziej scentralizowane struktury, które poprawiają możliwości biznesowe, podejmowanie decyzji i wdrażanie nowych rozwiązań. Cały zespół zaangażowanych oraz utalentownych ludzi sprawia, że Elanco Solution Center jest kluczową częścią Elanco w czasie transformacji wewnętrznej oraz przeobrażenia szerokiego rynku.

Więcej o Elanco Solution Center przeczytasz w wywiadzie na platformie Focus ON Business Naszym najcenniejszym zasobem są ludzie | Wywiady | FOCUS ON Business - Created by Pro Progressio
    News image
    Nowy

14.11.2022 15:29

Cześć, Jak wyglada rozmowa rekrutacyjna ? Jakich pytań należy się spodziewać aplikując na stanowiska do działu księgowego ?
    Ania

28.11.2022 11:09

Proces jest zwykle dwuetapowy, pytania o dotychczasowe doswiadczenie, dosc mocno jest weryfikowana motywacja i sporo pytan merytorycznych o wiedze ksiegowa oraz opisanie co bys zrobil w danej sytuacji.

24.06.2022 21:10

Wreszcie z czystym sumieniem można polecać te firmę, zmienił się szef i nagle wszystko śmiga, są bonusy, podwyżki nawet imprezę się udało zorganizować dla wszystkich. Moja managerka zawsze była świetna ale teraz wreszcie czuć, ze ta firma zarządza ktoś kompetentny.
    Ania

08.10.2022 10:41

Nie zauwazylam zadych zmian wprowadzonych przez nowego szefa poza wprowadzeniem pilki noznej, byla integracja fakt, chodz poprsednia pani jej nie zrobila tylko dlatego zebyl covid.

10.09.2022 10:27

Jaki jest okres rozliczeniowy w Elanco Polska Spółka z o.o.? Kiedy można spodziewać się przelewu wynagrodzenia?
    lulu

26.09.2022 18:24

mi pasuje, moje poprzednie trzy firmy tak płaciły, człowiek się przyzwyczaił :)
    abc

08.10.2022 10:34

Elanco zawsze placi na czas albo przed czasem i po tym wzgledem nie mozna tej firmie nic zarzucic.
    A.

09.09.2022 15:57

Z punktu widzenia osoby ubiegającej się o pracę niestety nie jestem w stanie polecić tej firmy. Wydzwaniają sami, roztaczają jakieś cudowne wizje, a potem cisza. Zawracają gitarę jednym słowem. Nie dotyczy to tylko mnie, ale też i moich znajomych. Pewnie szukają (usunięte przez administratora) za bezcen.

04.08.2022 12:28

Polecam Elanco osobom ktore lubia wyzwania i nie czekaja az im sie palcem pokaze co maja robic. Bardzo dynamicznie, duzo zmian, szczegolnie teraz jak jest tranzycja, ale generalnie raczej na wesolo.
    Ela

04.08.2022 12:23

Dolaczylam do Elanco 3 miesiace temu i polecam :) Fajnie sie pracuje, luzna atmosfera, brak nadgodzin. Takie ludzkie podejscie, bez wiekszej spiny. Pieniadze tez ok, a do tego spoko lokalizacja - wszedzie blisko. Jednak mozna miec prace w ktorej konczy sie po 8h i ma sie swoje zycie :)
    Caroline

08.07.2022 14:26

Proszę o opinie dot. stanowiska Senior RTR Analyst. Jak się Wam pracuje, czy jest bardzo intensywnie w trakcie miesiąca i czy jest dużo nadgodzin w czasie zamknięcia. Ogólnie jak atmosfera w tym dziale i czy warto aplikować?
    koleżka

13.05.2022 10:31

Podczas rocznych ewaluacji za kluczowe osiągnięcia uznano osiągnięcia zespołu diversity. To jakiś żart. Nie biznes, nie zaplecze pionu IT, nie nowe technologie, ale opowieści o równości. W jaki sposób praca osoby którą pociągają chłopcy różni się od pracy osoby, którą pociągają poduszki anime - nie wiem, ale najwyraźniej to w firmie Elanco jest najważniejsze. Wolne żarty. Gdyby nie możliwośc pracy zdalnej, co jest istatnioe dużym plusem, już bym się zawijał.
    me

15.02.2022 23:12

O2C average salary please?

21.04.2022 18:55

depending on your personal relation with leadership
    Kandydatka

21.04.2022 11:38

Pojawiła się nowa rekrutacja na rolę Junior Recruiter - jestem wstępnie zainteresowana, ale chciałabym podpytać o dział do którego jest rekrutacja. Jakieś opinie odnośnie wewnętrznego zespołu HR? ;)

21.04.2022 18:54

Praca zdalna

17.04.2022 10:45

Jak działają pracownicy Elanco? jakakolwiek opcja pełnej pracy zdalnej? czy hybrydowy model pracy 2/3?
    Ca

21.04.2022 17:03

Aktualnie praca hybrydowa, w teorii wymagają by być raz- dwa razy w tygodniu w biurze , ale w praktyce są osoby które przychodzą do biura codziennie... I takie które pracują ttko z domu :)

18.04.2022 14:40

Skandaliczne zachowanie pracownikow z innych dzialow, rozchelstane kolesiostwo i kunktatorstwo ze strony wlasnego team leada, to tylko niektore elementy psychicznie niszczycielskiej dzialalnosci firmy Elanco. Wystarczy zajrzec za kulisy aby odkryc tragedie jaka rozgrywa sie na oczach niczym pasmo nieszczesc prowadzacych niehybnie do zmiany pracy. Przykladowy zasluzony pracownik moze tutaj wylewac z siebie siodme poty, lecz nie wie, ze w kuluarach przebiegle i nieetycznie jest wlasnie omawiane umiejscowienie nad nim ex kolegi z pracy jego wlasnego szefa, i ze ow nowy nabytek zarabiac bedzie znacznie wiecej, i ze ta pensja nie bedzie sie pokrywac z jego niklymi umiejetnosciami. Prosze unikac tej czelusci.
    Kamil

28.10.2021 14:51

Pracuje w Elanco od roku i bardzo polecam te firme osobom ktore lubia jak sie duzo dzieje. Fajny zespol ktory sie wspiera, nikt pod nikim nie kopie dolkow, otwarta komunikacja i duzo swobody w dzialaniu. Pensja i benefity tez ok.

16.04.2022 12:10

Zależy kto jest twoim team leaderem
    Jak nie jak tak

16.04.2022 12:06

Firma Elanco prezentuje sie zludnie jako ciekawe miejsce do pracy, zwazywszy na prestizowa lokalizacje i przyjemny zakres obowiazkow. W mgnieniu oka niestety, okazuje sie ze stary team lead odszedl a na jego (jej) miejsce pojawil sie nowy, z zewnatrz Na dodatek. Odtad na porzadku dziennym bedziesz obserwowac pojawianie sie w biurze nowych twarzy, jak sie okazuje kolegow z poprzedniej firmy twojego nowego szefa (obecnego zreszta), ktorzy nie grzesza umiejetnosciami i wszystko trzeba in tlumaczyc - i musisz to zrobic ty, na dodatek z duzo nizsza od nich pensja, bo przeciez dostali jako znajomkowie bossa duzo okazalasze pensje i stanowiska niz jakis zasluzony szary pracownik. Na pozostale kwestie sklada sie taki fakt ze niewazne jakimi jezykami operujesz sprawia iz bedziesz musial obslugiwac jeszcze drugie tyle. Aha, naturalnie mozna zapomniec o godziwej podwyzce :)
    Pracownicy

15.04.2022 06:41

Szczerze odradzamy, nierówny podział obowiązków, pensja starych pracowników nieporownywalnie niższa z pensja nowych pracowników, brak awansu, kumoterstwo - wymiana starych pracowników na nowych z byłej firmy nowego team leadera, z przyzwoleniem HR, oferowanie bonusów wybranym pracownikom, podwyżki, które w ogóle nie zbliżają pensji starych pracowników, którzy uczestniczyli w tranzycji procesów, do nowo przybyłych kolegów, nie docenianie pracowników, którzy są kompetentni i efektywni w pracy, przyzwalanie przez team leadera jednym na obijanie się w pracy kosztem drugich, w przeciągu dwóch miesiecy wypowiedzenie złożyło 5 osób, więc o czymś to świadczy, Szczerze odradzamy pracę w O2C nikt Ci nawet nie podziękuję za ciężka pracę, wypalisz się i będziesz odczuwać frustrację, najważniejsze, żeby góra się wypromowała twoja ciężka praca.

23.02.2022 15:38

Pierwsze dwa miesiące 2022 roku już za nami. Czas szybko mija i to niesamowite jak wiele można osiągnąć w ciągu jednego roku, jak bardzo mobilizująco mogą zadziałać trudne warunki otoczenia, gdy na horyzoncie widnieje dobrze zdefiniowany cel.
    W lutym 2022 r. minął dokładnie 1 rok od naszego globalnego go-live, kiedy to Elanco Solution Center stało się w pełni operacyjnym centrum usług wspólnych w Warszawie i Kuala Lumpur. Te dwa miesiące nowego roku pozwoliły spojrzeć wstecz i dostrzec jak wielkie plany stały się rzeczywistością dzięki ogromnemu zaangażowaniu, ciężkiej pracy procesowej w wielokulturowym, globalnym środowisku.  Po roku pełnej operacyjnej działalności możemy powiedzieć z radością, że pracujemy w ustabilizowanym środowisku, z dużą liczbą globalnych projektów w obszarach Finance, HR Services, Internal Audit, Treasury, Tax, Procurement, IT, Supply Chain, Master Data, Quality i Financial Controls.
    Pierwsze zamknięcie roku nasze działy RTR, OTB, BTC, PTP zakończyły sukcesem! Teraz wkraczamy w etap kolejnego projektu przeniesienia oraz pełnej integracji systemów ERP Bayer Animal Health, który od września 2020 jest częścią Elanco Animal Health. Stajemy się silną globalną firmą w obszarze zdrowia zwierząt, które są kluczem dla zrównoważonego życia ludzi i planety.

Nasz biznes rozwija się, a my powiększamy zespół! Dołącz do nas! Careers (myworkdayjobs.com)
    News image
    Worker

02.02.2022 15:08

Mocno odradzam ESC Elanco, firma sie sypie i ich chlebem powszednim jest (usunięte przez administratora) pracownika. Brak jakiejkolwiek organizacji i odpowiedzialnosc, za wszystko odpowiada pracownik, a wszyscy ponad siedza po to zeby brac pensje tylko. Wszystko jest ukrywane i nie mozna dostac odpowiedzi na zadne pytanie, zbyt duza ciekawosc konczy sie zbesztaniem. Uczciwosc i kompensacja wzgledem pracownika w tej firmie to pomyłka.
    afka

28.10.2021 15:04

praca spoko, duzo elastycznosci i pracy z domu co dla nie jest wazne bo mam male dzieci ja mam spoko szefa nie wiem jak inni
    ciekawa

28.01.2022 11:23

a jaki dzial? jest ktos z dzialu RtR?
    Exec director

21.12.2021 17:38

Pojawiła się rola executive director Co to za rola? Ktoś wie?
    janek

10.01.2022 11:54

tak - zwolnień było sporo u góry.
    Cześć

11.01.2022 09:29

Nie sypie się. Spokojnie. Po prostu źle dobrana kadra i tyle. Trochę też nie wiadomo o co chodzi bo to wszystko jakoś mało transparentnie się zadziało.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Elanco Solution Center Spółka z o.o.?

Kontakt - Elanco Solution Center Spółka z o.o.

Rondo Daszyńskiego 2B 00-843 Warszawa

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

29.12.2021 08:48

Dlaczego nie pojawiają się odpowiedzi na pytania ostatnie? Sama zamieściłam ja portalu i została usunięta
    cezura

29.12.2021 15:35

cenzura - jak firma na wykupiony profil to może blokować - ogólnie słabe to a jaka byłaby odpowiedź na to pytanie?
    at kandydat

29.12.2021 17:58

Ponieważ jest to strona calkowicie monitorowana przez firme wiec raczej nie dowiesz sie prawdy. Całkowita inwigilacja ale moze sie to zmieni z ich odejściem ale pewnych dzialow sie nie odbuduje. i
    Budy

29.10.2021 12:29

Dla mnie jest gitara. Duzo sie dieje, dynamika, tranzycje, start upowe srodowisko. Mnie sie t podoba, mozna sie wykazac i szybciej awansowac
    ABC

22.12.2021 09:46

Awansować? Pracuję w tej firmie już od dłuższego czasu i awanse są BARDZO rzadkie. W ramach jednego działu można zapomnieć o wyższym stanowisku czy podwyżce. Jedyne co można kombinować to przejście do innego działu, ale i to raczej wiąże się z mniejszym wynagrodzeniem na nowy start.

07.12.2021 10:26

Jaka atmosfera jest między działami w Elanco Polska Spółka z o.o.?

16.12.2021 18:08

U nas w dziale wcześniej to ważne było żeby ludzie się znali i razem pracowali, ale teraz to nie ma znaczenia - najważniejsze KPI. Chyba ogólnie skończyło się integrowanie razem z nowym szefem - każdy sobie!

08.11.2021 11:31

Jeśli chodzi o benefity to gdy pracowałem,czyli jeszcze do niedawna firma nie miała uruchomionych programów benefitowych ale zamiast tego przesyłała pracownikom dodatkowe pieniądze na konto (około 500 zł brutto miesięcznie). Były również przesyłane różnego rodzaju paczki i upominki z okazji świąt. Biuro również jest dość ładne i ulokowane blisko centrum. Darmowa kawa, herbata, czekolada. Gorzej było natomiast pod innymi względami, w żadnej innej firmie nie doświadczyłem takiego wyścigu szczurów i tylu obowiązkowych nadgodzin co w Elanco. Praca po 10-11h przez całe miesiące bez możliwości wzięcia urlopu była wręcz wymagana pomimo licznych kar, nakładanych na firmę przez PiP. Nieważne jak ciężko się pracowało nie było również mowy o uzyskaniu podwyżki większej niż standarowe 3%. Jeśli ktoś bardzo się przykładał lub pokombinował dostawał od czasu do czasu punkty, które mógł wymienić na jakieś rzeczy lub bony (raczej niewielkie kwoty), które w moim odczuciu w żaden sposób nie wynagradzały poczucia wypalenia i ograniczenia życia osobistego do absolutnego minimum co powodowało bardzo dużą rotację w firmie.
    Asija

03.11.2021 21:58

Dolaczylam w lutym. Faktem jest zebyly perturbacje pzy tranzycji, jak to bywa, ale niektorzy to lubia :P faza stabilizacji jest ok. Jest duzo pracy, normalnie, nie widzialam zeby gdzies bylo malo pracy. Co roku sa podwyzki i bonusy z tego co mowia. Benefity sa spoko, rozbudowany lux med, opieka obezpieczenie na zycie itd. Ja dobrze oceniam poki co, po lecam znajomym
    Yaa_Yaa_Yaaa

29.10.2021 12:32

ja pracuje w dziale obslugi klienta, na wieczorna zmiane. mi to mega pasuje bo moge konczyc studia bez probmeu. Mam faja manarke ktora daje mozliwosc czasem wiekszej elastyczosci gdy mam egzaminy. Takze super.
    Karolina

28.10.2021 15:24

Pracuję w Elanco w dziale rekrutacji, Elanco Service Center działa w Polsce od niedawna, więc jest to super miejsce pracy dla osób, które lubią start-upowe środowiska pracy, bardzo dużo się dzieje, jest dużo możliwości rozwoju. Najważniejsze dla mnie jest to, jak firma traktuje swoich pracowników, i mogę śmiało powiedzieć, że nigdy jeszcze nie pracowałam w firmie, w której każdy, dosłownie każdy jest tak pomocny i życzliwy. Sam proces rekrutacyjny byl szybki, profesjonalny i konkretny. Ogromym plusem Elanco jest też bardzo nowoczesne i wygodne biuro, Flexible working hours, Sama branża dla wilbicieli zwierząt ma ogromne znaczenie - jako rekruter mogę dumnie reprezentować firmę, nie mając poczucia, że wciskam ludziom kitu, w Elanco naprawdę wierzy się w to, co robimy dobrego dla zwierząt, ludzi i środowiska. Life work balance to nie ściema, jak zaczynałam, to miałam problemu zdrowotne, moja menadżerka wykazała się mega wyrozumiałością i bardzo ułatwiła mi początki. Bardzo, bardzo polecam.
    Ja pracuje od stycznia i

28.10.2021 15:22

Ja pracuje od stycznia i powiem tak. BAAAARDZO na prawde BARDZO duzo zalezy od managera. Mialem takiego szefa ze strach, juz mialem odchdzic praktycznie ale naszczescie zmienila sie osoba. Gdyby nowy szef nie przyszedl to niewiem, chyba ludzie bys sie pzabijali tu u nas :D :D nie fair trakowanie , kumoteria. Osoba zostala chyba pozegnana, przyszedl nowy szef i jest po prostu bajka, chce sie az otwierac kompa z rana :))))) Wiec wg mnie to wartosciwe ze zamienili najslabsze ogniwo. Czyli jednak ktos tam na gorze mysli. o nas i jak sie rpracuje. z innych info, jest bonus roczny gwatantowany, jest dodatek obadowy400 zl, jakei znizki, lux med , ubezpieczeie, takie rzeczy, standard raczej
    Hela

28.10.2021 15:15

Pracuję tu od czerwca 2021 i jestem bardzo zadowolona. Widzę fajne możliwości rozwoju, więc jest to zdecydowanie duży plus.
    georg

28.10.2021 15:11

pracuję od kwietnia tego roku. Okej - dynamicznie, nawet bardzo… ale czy w innych firmach naprawdę dostaje się pieniądze za nic nie robienie? Wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma ???? Ja lubię tutaj pracować i lubię tutaj przychodzić ???? Elanco TO LUDZIE ❤ I najmocniejsza strona firmy!
    Maggie Boo

28.10.2021 15:00

Dla mnie firma jest super. Gdzie indziej na kazdym callu rozmawiamy o swoich pieskach kotkach i rybkach?? a top executives z firmy maja zdejcia profilowe ze swoimi zwierzakami? Nigdzie, nie znam innego takiego miejsca. Czy sa minusy - Stany duzo narzucaja. poza tym nie widze.

28.08.2021 10:30

Jakie są mocne strony pracodawcy Elanco Polska Spółka z o.o.?
    Ktoś

28.08.2021 11:08

Z mocnych stron wymienię: - pensja na odpowiednim poziomie - rozbudowane benefity dostosowane na czas pandemii (np: punkty Inspire, które możesz wymienić na właściwie wszystko, paczki świąteczne wysyłane do domu, okazjonalnie bony do empika) - możliwość pracy 100% zdalnej (conajmniej na chwilę obecną) - nie jest to firma, którą interesuje wyłącznie praca. Jest organizowane wiele inicjatyw, które maja na celu zintegrowanie ludzi np: siatkówka plażowa, zawody biegów z psami, spotkania z ciekawymi osobami (organizacja pies przewodnik, psycholog, który opowiadał jak radzić sobie podczas Home office)
    Prawidlowo_kozak

23.07.2021 15:53

Jest naprawde spoko, nie wiem o co tyle krzyku. Normalnie
    @all

26.07.2021 09:34

Jest super bo sam pracodawca zmieszcza posty. Brawo uczciwość, etyka i wolność slowa.
    Prawdidlowo_kozak

28.07.2021 14:18

?a skad to wiadomo??
    Ewa

23.07.2021 12:27

Bardzo polecam firme!
    Kubanero

22.07.2021 13:22

Mialem 2 etapy i czek jezykowy, uprzejmie standardowo, merytorycznie, zadnych glupich pytan typu "cobys zrobil gdybys byl dlugopisem" jak w niektorych korpo. Dostalem oferte pare ddni po ostatnim etpaie tak wiec nawet sprawnie to wygladqlo Zobaczymyt jak dalej!
    Jestok

22.07.2021 13:19

JEst ok, nie widze jakichs wiekszych problemow!najwazniejsze ze mozna z domu podczas pandemii, moge ogarnac dzieci i pracowac! no i nie trace kontaltu z jezykiem co jest najwazniejsze
    Zoja

21.07.2021 13:32

Ja pracuje w Elanco pół roku i serio nie bardzo mam się do czego przyczepić. Praca na razie jest zdalnie, atmosfera jest bardzo luźna i wszyscy chętnie sobie pomagają jak jest za dużo pracy. Czasami są jakieś stresy ale to wiadomo, jak wszędzie. Może to zależy od zespołu ale ja polecam te firmę, a przez kilka korpo już przeszłam w życiu...
    Konkret

21.07.2021 13:19

jest ok
    MGD

14.07.2021 10:24

nie jest to wcale typowe call centre , pracowalam w takim wczoesniej i tutaj nie ma bezmyslnego dzowniena /odnierania calymi dniami tylko trzeba pomyslec :D :D jak ktos nie lubi to odradzam :D dla kumaytch pozdro atmosfera jest spoczko, ja mam akurat team bardoz fajny ale wszydtko 100% zdalnie poki co wiec nie znam ludzi jszce F2F. takze polecam jakby cos, bynamniej mi pasuje.

25.09.2020 13:37

Czy jest możliwość 100% pracy zdalnej? Zastanawiam się nad aplikowaniem spoza Warszawy.
    Yarr

06.07.2021 14:15

Chodzi o to ze jest lista wpisowa dla tych co chca przyjsc do biura w dany dzien. A nie ze stoi sznureczek pod biurem w kolejce :D :D to ma wlasnie sens wg mnie bo tlumy nie przyschodza do biura zeby laszlec na siebie covidem.
    Niekumam

09.07.2021 09:58

dokladnie, mam to samo. mega mi sie podoba a jestem juz od 4 miesiecy - mysle ze trolling sie tu rozpanoszyl wystarczy spojrzec - wciaz te same nicki troluja

Zostaw merytoryczną opinię o Elanco Solution Center Spółka z o.o.