PO Lighting Poland

• Borysów Dół
  • Nowy Staw
  • Baranówka

3. Opinie o pracodawcach Niemce
  5. Opinie o PO Lighting Poland Sp. z o.o.

Opinie o PO Lighting Poland Niemce

WebsiteIconPO Lighting Poland Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o PO Lighting Poland Sp. z o.o.!

Ocena

19.11.2022 21:21

Mali który pracodawca ma tak wysoką ocenę.Zwlaszcza pracodawca zatrudniający prawie 400 pracowników
    Nie trzeba dużo

19.11.2022 20:40

Nie trzeba dużo a ocena wskoczy na 2 .6 więc chwalmy plastic że nam pizzę saja
    Lalka

19.11.2022 21:17

No mamy już 2.6 pozdrawialju
    Dobra

19.11.2022 20:51

Dobra banalna praca za jeszcze lepsze pieniądze
    Zadowolony

19.11.2022 20:48

No to ye bardyfojna rabota. Nikomu nikt tu krzywdy mi zrobił. Fajnie tu się robi i jom tom robotę polecony
    Olo

19.11.2022 20:38

Jak dla mnie najlepszy pracodawca to tej stronie Wisły. Niektórzy to się nawet Porsche pracując tutaj dorobili. Polecam
    Beczka w kij

19.11.2022 11:21

Ooo już ocena 2,3 gwiazdki na 5 nieźle nieźle w takim tempie to może wieczorem będzie już 5,0 widać trole dają radę.

19.11.2022 12:12

Rano było chyba 2.6
    Pracuś

19.11.2022 17:08

Jest 2.5 to 3/5 gwiazdek
    Bkgdan

19.11.2022 14:57

Są osoby które nawet z Chełma dojeżdżają tu do pracy. Gdyby były złe zarobki to przy tych cenach paliwa na pewno by zrezygnowali. A tak można można jak się tylko chce.
    Do trola robotnika

19.11.2022 15:52

Nie, 3500 zł brutto zarabiają ludzie i po półtorej roku pracy, a niektórzy nadal 3300 zł brutto, a są to już dobrze wyszkoleni pracownicy mam nadzieje ze kierownictwo nowej firmy przyjrzy sie temu jak doceniani są tutaj pracownicy trolu. Moze jest tym z wyżej postawionych pracowników to na pewno mu się opłaca przyjeżdżać z Chelma jak oskubuje pracowników najniższego szczebla, dzięki czemu sam ma wypłatę miesięczna 10x jak nie więcej większą niż pracownik produkcji.
    Pracuś

19.11.2022 17:05

Podwyżki by się zdecydowanie przydały. Wszystko ostatnio tak mocno podrożało że ledwo wyrabiam na dojazdy
    Opis

19.11.2022 15:49

Prosta praca manualna polegająca na oglądaniu i prawidłowym montowaniu komponentów części składowych lampy. Praca w systemie 3 zmianowym po 8h w tym przerwa 30 minut. Początkujący operator zarabia około 2800 zł na ręką ale co roku są podwyżki o około 200-300 zł. Dlatego są operatorzy którzy często zarabiają tyle co liderzy. Jak są nadgodziny to nawet początkujący może do 4 tys dociągnąć. Lider na początek ma 3800 zł ale też i tu są coroczne podwyżki bo i są liderzy co mają i 4300 podstawy na rękę. Lider ma lepiej płacone nadgodziny i może wyrobić 6 tys jeśli oczywiście są nadgodziny. Seterzy mają podobnie choć bywali seterzy co mieli wynegocjowana stała stawkę nawet 7 tys zł. Jak widać zarobki zależne są od stażu pracy zaangażowania czy funkcji. Każdy operator ma szansę być liderem lub seterem a nawet pójść pracować na biuro. Ta praca daje wiele możliwości awansu. Kierownicy tez na początku przecież właśnie tutaj pracowali jako operatorzy.
    Opis

19.11.2022 16:15

Zapomniałem dopisać że dotyczy to osób powyżej 26 roku. Młodsi zarabiają brutto tyle co netto i wtedy to kaska jest dobra do tego stała możliwość awansu i rozwoju w międzynarodowej t. Poczytajcie ile obecnie plastic ma fabryk. Gwarancja stałego zatrudnienia.
    Trololololo

19.11.2022 15:39

Uwaga trole wszędzie trole i ocena już 2,5 na 5 wow taki progres w ciągu kilku dni z 1,6 na 2,5 ale musi być teraz super w tym varrocu xd

19.11.2022 16:10

Po twoim wpisie wnioskuję że nie pracujesz już w varrocku a masz najwięcej do powiedzenia. Rozumiem że zostałeś zwolniony i dlatego tyle negatywnych opinii piszesz. I ta niechęć do przełożonych Rotacja tutaj mała w ciągu roku patrząc po liniach to z różnych przyczyn odchodzi jedna do dwóch osób. Reszta jakoś pracuje i nie narzeka. Ot cała prawda. Moja rada przestań żyć była praca weź się za robotę i nie pisz głupot.
    Łopata

19.11.2022 15:32

Pracowałem w varrocku. Skuszony oferta poszedłem do innej fabryki. Przyszła zapaść ekonomiczna były zwolnienia i straciłem pracę. Niby jest tyle ogłoszeń ciągle wysyłam CV i nic. Obecnie dorywczo pracuje na łopacie i nie ma przeproś pada czy zimno robić muszę. Dlatego koleżanki i koledzy szanujcie tu pracę bo to dobra praca. Na obchodzą się z Wami jak z hakiem dlatego mi się wydawało że skoro tak to pracy musi być dużo. Pozdrawiam. Złego słowa na varroca nie powiem. Chętnie bym wrócił

19.11.2022 15:03

Koniec z fałszem

19.11.2022 15:21

Cieszę się ze dostarczam rozrywki, włączajcie się wariaciki do dyskusji, bo teraz na forum ścierają się dwie strony: prawda kontra fałsz czyli dobro vs zło
    Przykład.

19.11.2022 14:47

Podajcie mi pracodawcę z którym można się tak jak tu dogadać że można wyjechać do pracy za granicę na kilka miesięcy i wrócić. Tu nie robią z tym problemu
    Plastic

19.11.2022 14:32

Obecnie to już nie varroc a plastic ommium. Globalny producent automotive. Dzięki temu pracując tutaj masz ogromne perspektywy rozwoju i możliwości. Przy odrobinie zaangażowania pracowników wykorzystają ogromny potencjał tej fabryki. Warto utrzymać tu pracę z uwagi na dobre światowe opinie o pracodawcy jakim jest Plastic ommium. Sama praca nie jest ciężka a zarobki jak na województwo są ponad przeciętne a szykują się spore podwyżki. Inne fabryki oszczędzają zwalniają mają brak zamówień a ta się rozwija i jak widać nadal potrzebuje i przyjmuje ludzi do pracy. Patrz ogłoszenia.
    Motyla noga

19.11.2022 14:18

Ja pracuję w firmie od ponad roku. Widzac to tu siee wypisuje postanowilem ze wkoncu napisze, choc obserwuje opinie cyklicznie. Pracowałem w kilku wymienionych tu firmach i nigdzie warunki nie sa ok jak tutaj. To nie trole wypis\ja opinie tylko naprawde czesc ludzi jest z pracy zadowolonych. Praca nie jest ciężka, są co roku podwyzki teraz tez maja byc, opieka medyczna, ubezpieczenie, posiłki, punkty. Jak jest tak źle dla tych co tu wypisują niezadowolenie, to zmieńcie prace i sie przekonajcie sami nigdzie za nicnierobienie nie płacą. Tylko żeby was nie ubiegli bo przygladaja sie coraz bardziej i widza ze czesc ludzi nie ma co robic, tylko ze w innych firmach sa zwolnienia i nie przyjmuja tez na umowe. Zatem życzę podzenia w szukaniu MIODU.
    Lider

19.11.2022 14:11

Praca jako lider nie jest wcale taka ciężka. Jak umiesz sobie ustawić operatorów i logistyka to w zasadzie robota i wyniki same się robią. Ja nigdy bym już nie wrócił na operatora.
    Aldona

19.11.2022 13:46

Kocham (usunięte przez administratora) i chodzę do kościoła. Skończyłam zawodówkę. Tu znalazłam swoje miejsce na ziemi. Najlepsza praca
    Apel

19.11.2022 09:31

Dlaczego nie ma jeszcze strony Plastic Omnium Niemce? Piszemy komentarze na stronie firmy która już nie istnieje. Tak w ogóle kochani pracownicy komentujcie i oceniajcie, nie bójcie się walczyć! Zobaczcie że już ocena firmy to 2,2 wynajęte trolle tak działają, a jeszcze niedawno to było 1,6 jeszcze trochę to te trolle zrobią ocenę na 5,0 ze niby tak mamy tu super!

19.11.2022 11:15

Jakoś z liderów nikt nie odszedł i nie odchodzi pomimo że codziennie omawiają wyniki z dyrektorem.
    Kwestia czasu

19.11.2022 13:38

Jak tak dalej będzie to też kwestia czasu kiedy i oni odejdą wiem co mówię, bo tez psychicznie już im ciężko jak mają braki ludzi i nie mogą produkować tego co zaplanowali planiści jak brakuje na to komponentów i sami musza kombinować co innego mogą produkować.
    Ameryka

19.11.2022 13:37

Mi podoba się że są wolne weekendy. Nikt nie zmusza do pracy w weekend. Z urlopem też nie ma problemu. Pozdrawiam varokanczyków
    Jarunio

19.11.2022 13:25

Elegancka praca i dobra płaca. Jestem zadowolony. Legancko

19.11.2022 12:23

Pracuje od początku w tej fabryce. Było kilka dyrektorów ale jak ktoś klimaty to robi swoje o nie patrzy na dyrektora. Ten przyjemniej nie rzuca lampami. Praca jak praca kiedyś na początku bolały trochę ręce obecnie jest już ok. Co do zarobków to jak dla mnie mogły by być lepsze podstawy. Krążą słuchy że plastic planuje podwyżki. Wiem że na nadgodziny w przyszłości liczyć nie mogę i że te czasy się już skończyły. Pracuje bo mam bardzo blisko. Na przedmontazu póki co atmosfera lepsza jak na montażu. Zobaczymy co po nowym roku będzie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PO Lighting Poland?

Kontakt - PO Lighting Poland Sp. z o.o.

Niemce

PO Lighting Poland Sp. z o.o.

19.11.2022 10:11

Możesz mnie nazwać nawet trolem ale wtrące się w dyskusję. W okolicy są jeszcze trzy inne fabryki masarnia makarony okna i drzwi. Jak myślisz mają tam lepsze warunki pracy? A może mają lepsze zarobki. Co powiesz o osobach pracujących z Lublina bo przecież u nich na strefie tyle fabryk. Każdy ma prawo do wypowiedzi i nie dziw się że ktoś może być też zadowolony z pracy. Obecnie jedynym minusem jest brak nadgodzin jak co roku w tym okresie. Jestem w stanie zrozumieć że jest to Twoja pierwsza praca i mama z tatą kazali pracować więc traktujesz to jak karę. Natomiast mając porównanie potwierdziła w przyszłości że tak lekkiej pracy nie miałeś w życiu. Ja polecam pracę tutaj.
    Co ty nie powiesz

19.11.2022 10:57

Ludzie z Lublina np. z Czechowa mają praktycznie tę samą odległość do firm na strefie ekonomicznej na Felinie w Lublinie jak i do Plastic Omnium w Niemcach, więc to że w firmie znaleźli się tez pracownicy z Lublina o niczym nie świadczy, a na pewno nie o tym że w tej firmie jest super świetnie. To nie czasy wyzysku jak 10-15 lat temu gdzie było mało miejsc pracy i ludzie pracowali za grosze i dawali się gnoić przez włodarzy firm i zastraszać, nie było też pomocy od państwa 500+ itd, a widać że niektórzy zatrzymali się w tamtych czasach i są niereformowalni, nadal myślą że można ludzi wyzyskiwać i (usunięte przez administratora), a teraz jest mnóstwo ofert pracy i nowych firm nie tylko te firmy co wymieniłeś jest jeszcze chociażby stella nawet vis-a-vis Plastic Omnium jakoś o tej najbliższej nie wspomniałeś dziwne, a widziałem że już szukają pracowników. Podjechać do Lublina to też nie problem, a jest bardzo dużo ofert i firmy wręcz mają problem żeby znaleźć pracowników dlatego przyciagają ich większymi stawkami. Niedługo tutaj nie będzie komu pracować jak będzie dalej taki wyzysk już jest problem z obsadą.

19.11.2022 11:12

Acha. I co pójdziesz sobie do nich do pracy i też będziesz nie zadowolony.
    Załamka

19.11.2022 09:05

Nie dobrze mi jak widzę ostatnie komentarze wychwalające dyrektora pod niebiosa co moim zdaniem nijak ma się do rzeczywistości, wcale nie jest to podejrzane no wcale, ktoś tu robi w portki w obawie o posadę, dobrze ktoś napisał że została wynajęta farma trolli albo ta osoba sama tak sobie słodzi, bo jednak ostatnimi czasy grubo przesadziła..
    Aldona

19.11.2022 08:08

Najlepsza praca w okolicy. Pracuje też sporo osób z Lublina co tylko potwierdza dobre zarobki.
    Piotr

15.11.2022 08:18

Potwierdzam wszystkie pozytywne opinie. Jest to moja kolejna praca i jak do tej pory najlepsza. Nie da się tego opisać atmosfera pieniądze i piękne pracujące dziewczyny. Fajnie się tu pracuje zupełnie na luzie. Wypłata zawsze na czas a często przed terminem. Na święta zawsze co mogą to dorzucą. Jak się postaramy na linii to i pizza jest ot niespodzianka
    Na nic jest i bedzie

18.11.2022 23:17

Jak nierozsądne decyzje są podejmowane przez obecna władzę to naprawdę aż ręce opadają, mam wrażenie ze wszystko robią na opak, nie tak jak powinno być, jak można było nie chcieć zatrzymać tak doświadczonych setterów to nie mam pytań, a teraz panowie zadowoleni w innych firmach z dużo większymi stawkami niż tutaj, a przez czas szkolenia nowych przedmontaż i montaż będzie stał, bo nie będzie miał z czego produkować naprawdę gratuluje świetna decyzja dla dobra firmy, a obrywać będzie sie pracownikom, bo nie produkują tylko najpierw trzeba mieć z czego!
    Wywalony z roboty seter k

19.11.2022 05:19

Mam dziwne wrażenie że negatywne opinie pisze wywalony z roboty przerost setera nad foramą. Seterzy po za liderami to w tej fabryce nic dosłownie nic nie robili. Brali kasę i kombinowali jak spowolnić produkcję by hajs się zgadzał. Jednak trafił się klimaty dyrektor i pozbył się tych co nic nie robili nic nie umieli
    Spostrzeżenia

18.11.2022 18:03

Hahaha czyżby pan dyrektor z managerem uzmysłowili sobie, że jednak przesadzili z traktowaniem ludzi i piszą teraz namiętnie od kilku dni pozytywne komentarze? Ciekawe ciekawe jeszcze z dwa tygodnie temu ocena firmy wynosiła 1,6 a teraz w ciągu kilku dni wzrosła do 2,1. Prawda jest taka, że dyrektor z managerem traktują ludzi jak (usunięte przez administratora) niektórzy po 2 latach pracy nadal zarabiają 3300 brutto proszę, a więc aktualnie najniższą krajową, a niby w branży automotive są trochę większe zarobki- proszę główne kierownictwo Plastic Omnium o zweryfikowanie tej informacji. Rownie dobrze zarobi się tyle samo na stacji paliw czy w biedronce. W konsekwencji wyszkoleni, starający się pracownicy tracą motywację do pracy jeśli od kilku umów mają tę samą stawkę 3300 brutto. A skąd wiem, ze to dyrektor i manager piszą te abstrakcyjne pozytywne opinie? Podkreślają tak, że praca jest tu bez pyłu, hałasu i smrodu. W wakacje nie dało się wytrzymać na hali produkcyjnej, pracownicy pracowali w ponad 30 stopniowej temperaturze, bo dyrektorowi szkoda było pieniędzy żeby włączyć klimatyzacje niech szczury pracują w saunie po co płacić dla nich za klimatyzacje. A jak pracownik zapytał pana dyrektora czy może włączyć klimatyzacje to odpowiedział: „jak ci nie pasuje to idź pracować do huty szkła”. Termometr na hali produkcyjnej pokazuje temperaturę z magazynu- czujnik jest przewiercony na magazyn i tablica na hali pokazuje temperaturę z magazynu tak kombinują. Dziewczyna na lakierni gdzie jest jeszcze cieplej zemdlała, mi tez nie raz było słabo, miałam mroczki przed oczami musiałam sie przetrzymac przez chwile jakiegoś elementu. Nawet nie ukrywają, że traktują nas jak tanią siłę roboczą, jak zwykłe g*wna. Jaki jest sens wdrażania w firmie narzędzi i metod japońskiej filozofii lean manufacturing czy lean management jeśli pracownik najniższego szczebla nic w tej firmie nie znaczy, nie identyfikuje się z firmą jeśli mimo starań jest ganiony i niedoceniany- w firmie nie istnieje żaden system motywacyjnie - istnieje ale demotywacyjny. Pracownik z każdym miesiącem pracy widzi ze jest traktowany jak nic nie znaczący (usunięte przez administratora) a to właśnie ten zwykły pracownik najniższego szczebla w znacznej mierze wpływa na sukces firmy czego dyrektor i manager nie rozumieją, a wiec tez nie rozumieją istoty lean management, gdzie kultura organizacyjna ma znaczenie podstawowe, więc również wdrażanie narzędzi lean manufacturing nie przyniesie tej firmie żadnych korzysci.
    Katarzyyna

18.11.2022 22:10

Ale kozak z Ciebie nawrzucać możesz tyko na necie. Mały ptak to w pracy się nie poderwie do dyra i menagera. Kozak to by im wprost powiedział co masz na wątrobie. Dlatego zero szacunku do Ciebie (usunięte przez administratora) Ja kocham i szanuje pana dyrektora i Pana menagera bo dzięki nim mam wspaniałe dobrze płatną łatwą i przyjemną pracę bez szkodliwych warunków. Pokaż w poniedziałek jakim jesteś kozakiem a nie płaczesz jak ciotka jak Ci jest złe. Śmieszą mnie tacy co g… wiedza g… potrafią a za najwyższych by decyzje chcieli podejmować. Zapewne dawno wyleciałeś za l4 lub inne przekręty. Z tm małym ptakiem to tylko tu możesz nawrzucać. Ja szanuję obu Panów bo robią wszystko bym miała pracę.
    Spostrzeżenia

18.11.2022 22:35

Oprócz samej pracy liczy się też godziwe wynagrodzenie za nią oderwana od pługa Maryno. Rządzący firmą myślą, że jak firma jest w mniejszej miejscowości i przyciągnie do pracy ludzi ze wsi, którzy często jedynie co w życiu robili to doili krowy i zbierali pomidory to można im dać najniższa krajową i jeszcze będą im za to nogi całować, bo oni mają pracę, co tam że są wyzyskiwani, że za ich ciężkie zapie* dalanie ci kierownicy mogą sobie kupować auta po pół miliona i mieć wypłatę po 20 tysięcy miesięcznie to nie ważne, że dzięki wyzyskowi oni mogą żyć dostatnio, ważne że taki człowiek ma pracę, a może warto powalczyć o większa stawkę która się przecież za tę ciężką pracę NALEŻY! Kolejnym aspektem jest, że własnie z takich osób śmieją się lambadziary, które zakombinują, zrobią sobie niezdolność do pracy czyli mają ponad 1200 zł miesięcznie czyli nic nie robią cały miesiąc, a mają połowę pieniędzy na które ty musisz za*ierdalać cały miesiąc na takiej produkcji, jeszcze mają bombelki, zapomogi z mopsów i innych i śmieją się w twarz że one mają więcej pieniędzy, a nie muszą pracować, a takie Maryny zajeżdżając się za najniższą krajową jeszcze fundują im ze swoich podatków takie życie, ze w tym kraju nie opłaca się pracować przy tej inflacji, cenie paliw za najniższą krajową i albo stawka się zmieni albo jeszcze więcej ludzi wyjedzie za praca i godziwymi zarobkami.

18.11.2022 14:25

Widzę że chyba została zatrudniona farma trolli. Nic z tych chwalebnych wpisów nie pokrywa się z rzeczywistością.
    7 days

18.11.2022 16:54

Ok
    Agata

18.11.2022 15:46

Najlepszy pracodawca w okolicy. Niby praca na fabryce ale bez pyłu hałasu smrodu. Czysciutko lekka praca. Warto tu pracować bo można wiele zarobić
    Rafał

18.11.2022 15:35

Pracuje od niedawna jednak jestem miło zaskoczony. Praca lekka i przyjmą. Warunki pracy więc wyśmienite. Normy łatwe do wyrobienia tylko pod warunkiem że inni się nie ociągają. Umowa o pracę sporo dodatków i bardzo bardzo wysokie zarobki. Polecam

18.11.2022 07:00

Jedna z najnowocześniejszych fabryk w Europie. Posiada wiele innowacyjnych rozwiązań. Świetne miejsce na zdobycie doświadczenia. Praca łatwa i nie wymagająca większych umiejętności. Atmosfera wzorowa. Zarobki naprawdę ponad przecietne- pod warunkiem że się chodzi na nadgodziny (obecnie nadgodzin brak). Pracę tutaj mogę polecić z czystym sumieniem.
    Rekin

22.07.2022 04:52

Najgorsza firma w jakiej kiedykolwiek byłem. Nie szanują ludzi, rozładunki po kilkanaście godzin. Wózkowi w większości osoby niepełnosprawne (tak mi się wydaje) a lider z biura o blond włosach i wątpliwej płci ( pracowała na zmianie w nocy z 21 na 22 lipca 2022 ) pozdrawiamy Cię wszyscy kierowcy którzy tak doceniają twoją pracę.
    Ile można ??

15.11.2022 18:59

3;6;12 ?? Ja się pisze
    Pracownicy.

15.11.2022 18:51

To nie jest tak że za bramą czeka tysiące chętnych do pracy w fabryce. Dlaczego? Życie stało się zbyt drogie i wiele osób kombinuje jak zarobić na utrzymanie rodziny i kredyty. Niedługo zacznie się masowa migracja zarobkową na zachód. Jeśli ktoś uważa że jak nie Polacy to może Ukraińcy chętnie tu będą pracować to jest w błędzie oni też potrafią liczyć i wybiorą zachód. Warto dbać o dobrych pracowników a nie docinać im z góry. Wiele osób przyspieszy w ten sposób swoją decyzję o odejściu.

14.11.2022 15:26

Aktualnie fabryka już ma nowego właściciela. Przechodzi gruntowną modernizację na czym skorzystaliśmy. Zarobki znacznie się poprawiły i są lepsze niż jak była podstawą z nadgodzinami. Dzięki temu zarabiamy nieprzeciętnie i nie ma nadgodzin. Atmosfera też bardzo się poprawiła miło jak nigdy. Warunki pracy doskonale klimatyzowana hala i jest tak czysto że z podłogi to jeść można. Praca w białych rękawiczkach. Zero zapylenia i hałasu. Sama praca lekka i przyjemna. Opieka medyczna i dentystyczna za 1 zł. Owocowe poniedziałki itd. Polecam tu pracę z uwagi na nieprzeciętną atmosferę i nadzwyczaj dobre zarobki.
    Taaa.

15.11.2022 16:22

Przyjdź i zobacz jak setterzy tam pracują. Popatrz jak nie mają czasu po doopie się podrapać. Jak się maszyny psują, bo stare, a oni się nie rozdwoją, żeby 2-3 na raz naprawiać, to zrozumiesz dlaczego operatorzy na wtryskach czasem stoją i czekają, żeby cokolwiek robić, bo może zaraz ruszy. Więc kto kombinuje? Trochę empatii, montaż nie jest pępkiem świata

15.11.2022 18:42

To bardzo ciężka praca i podziwiam chłopaków. Mimo że zapracowani to zawsze pomocni. Mają fach w ręku i nie powinno się ich tak traktować. Nikt nie zasługuje na takie traktowanie. Jeśli tak dalej będzie załoga zacznie odchodzić nowi będą się szkolić a wydajność spadnie. To spore koszty dla fabryki. Ale ja prosty człowiek może czegoś nie rozumiem.
    Pracownic

27.10.2022 23:03

Pracuje od początku na fabryce i tak źle nie było. Z uwagi na chorobę dziecka nie chciałam brać l4 które mi przysługuje bo szkoda pracy Brałam urlop. Dziś nie mam urlopu więc jak obecnie mam wolne piątki to mam urlop bezpłatny czyli zarabiam około 2 tys przy czym dojazd to 1 tys zł. Już mi się nie opłaca tu pracować. Dziękuje Panu Grzegorzowi jemu nie brakuje a operatorzy to przecież gów..o
    Ojciec Łukaszka i Placka

04.11.2022 15:31

Taa, a umowę Ci już przedłużyli za te L4? Bo Grzegorz nie chodzi na L4, więc i tobie nie wolno. On z takimi pracował nie będzie.

14.11.2022 20:16

Pracowałem w tej fabryce jeszcze cztery miesiące temu. Poszedłem do innej gdzie normy są priorytetem a poziom pyłu i hałasu nie do zniesienia. Zarobki są podobne. Chętnie bym pokornie wrócił bo tu była super praca. Dobrze wspominam. Zawsze znajdą się osoby niezadowolone. Mnie skusiły lepsze zarobki. Dziś wiem że popełniłem błąd. Warto jednak przemyśleć że nie jest źle. Nadgodziny Wam wrócą a z nadgodzinami pensja w varrocku była mega dobra. Praca to już zależało od stacji i linii na której się pracowała ale ciężka nie była. Polecam pracę w tej fabryce.
    Montażowa

08.11.2022 09:05

Czy ktoś coś wie o masowych zwolnieniach ? O nie przedłużaniu umów ?
    Jaro

08.11.2022 18:52

Nowy właściciel nowi pracownicy. Do tego brak zamówień i zapisać na rynku automotive. Pakujcie się. Ktoś w końcu przeliczył że jak nie zrobi radykalnych kroków nie wymieni 2/3 załogi które robi tylko pod górę to ten zakład nie wytrzyma i na koszty nie zarobi. Tyle co się wyrzuca stan magazynowy a rzeczywistość to dwie różne sprawy. Do tego przerost zatrudnienia. Przepracowalem w tej fabryce dwa lata czułem się jak na jakiś praktykach. Płacili mi za totalne praktycznie nic nie robienie. Na linii miałem super setera robił wszystko by na zmianie nic nie szło. Było tak że odbiłem kartę i komuś zostawiałem by mnie wybił a ja jechałem do domu.Bezcenne co w tej fabryce się nobijalem spanie na reworku lub na magazynie. No i bzykanie Moniki na magazynie ech faja dziewczyna. Nareszcie ktoś zobaczył co tu się dzieje.

14.11.2022 17:25

Jakie zwolnienia? Szykuj się na podwyżki. Plastic bardzo dobrze płaci.
    Agata

14.11.2022 15:45

Najlepsza praca na produkcji w województwie. Tu naprawdę można się rozwijać. Obecnie po fuzji z plastic to prawdziwy potentat na rynku i światowa marka. Warunki pracy bardzo dobre praca wręcz śmiesznie prosta i łatwa. Przerwa to 30 minut. Atmosfera bardzo dobra. Przełożeni bardzo pomocni i zawsze można liczyć na ich wsparcie. Zarobki najlepsze w okolicy. Rotacja jak wszędzie bo ludzie szukają miodu. Polecam tu pracę.
    Engel

02.11.2022 18:45

Haha nadaja na firme Ci ktorym sie robic nie chce a chcieli by zarabiac bog wie ile to w Varroku w Czechach kilka lat temu szlo wyciagnac 3600zl bez nadgodzin, po 7,5 h dziennie 5 dni w tyg.
    Rafi

04.11.2022 08:59

Za 3300 brutto to tylko proste ludzie pracują. Dziś ciężko znaleźć pracownika za 4 tys na rękę. Zresztą co drugi lider czy seter z naciąganymi nadgodzinami siedząc w tym czasie na szlugi ma tutaj 7 tys na rękę. Tu da się dobrze kombinować. Jak nie kombinujesz to klep biedę Łatwo zauważyć kto stałe osoby na palarni . Niech inni robią za nich a im się należy Że niby nikt nie widzi tego co aż z Chełma przyjeżdża co robi. Albo tego ciągle napitego co wirtualne lampy tworzy a browarem od niego śmierdzi na kilometr. Tacy tu pożyją. My w linii musimy pracować i obserwować kolesiostwo.

07.11.2022 07:43

To przecież zgrany duet od początku (usunięte przez administratora) fabryki. Raz tego jednego złapał dyrektor jak po browara na Orlen poszedł. Nie było konsekwencji wiec robią co chcą
    Nawadniacz

13.10.2022 20:22

Pojawił się jakiś nowy crazol w zarządzie, łysy a na twarzy ma wypisane - przed varrokiem wiedziałem tylko jak obsłużyć betoniarkę. Wydaje mi się że chyba jest dość wysoko postawiony, ale ewidentnie to jakiś szwagier dyrektora, biega za nim jak ten pies przy nodze i o dziwo jeszcze nie dostał od niego raczej po głowie. Chodzi i (usunięte przez administratora) zawraca o okulary, ja ledwo wyrabiam żeby wywieźć gruz który sami produkujemy a on ma problem ze paleta krzywo stoi. 3x się mnie pytał co to przezbrojenie, po ostatnim podejściu postanowiłem się zdesantować. Strach pomyśleć co mu w tej łysinie siedzi, bo widać że (usunięte przez administratora) jest tam codziennie. Ale no wprowadza innowacje, kaski mamy podpisane, to jest klucz do sukcesu.

17.10.2022 05:24

Gdyby co kolejek kumał to po zalogowaniu w virtual factory ma wszystko jak na dłoni dokładnie może sobie zrobić podsumowania co gdzie i na której stacji nie idzie. Zawsze śmieszy mnie jak mierzą czasy jak mają taki program. To jednak jak piszesz świadczy o braku wiedzy.
    Pablo

27.10.2022 08:50

Żałosne do tego stopnia że jak był audyt z plastic to się schował na przedmontazu żeby ktoś mu pytania nie zadał.

26.10.2022 19:13

26.10.2022 23:56

Tylko po co czekać do końca roku? Byli tacy co na koniec zmiany stwierdzili że pier..lą taką prace- choćby bardzo rozgarnięty lider. Te osobno cenie zarabiają więcej i mają spokój. Tu już nie ma plusów i perspektyw.
    ToTylkoWymowki

27.10.2022 04:35

Rynek pracy w tym okresie zimowo świątecznym nie jest stabilny w większości firm choć u nas to już prawdziwa porażka, może masz rację że nie ma na co czekac składać papier i odchodzić z tego kolkozu. Lecz zżera mnie ciekawość przejęcia plastika jak to bedzie wyglądać po ich pełnym przejęciu chodź wątpię że do końca roku coś wdraża nowego gdyż przez nowych 2 panów zakład się zmienia w (usunięte przez administratora) brakuje już tylko drutu kolczastego do około firmy dzwonka na przerwę i zakaz wychodzenia na zewnątrz.
    Oprratorka

19.10.2022 00:55

Mam 23 lata moja ostatnia wypłata to 8200 zł na konto. Oczywiście pracowałam w weekendy. Od początku pracy moja wypłata nie była niższa jak 6700. Praca prosta wystarczą zdolności manualne i troszkę chęci. Nigdy nie upominałem się o wypłatę. Dyrektor i menager są spoko zawsze się przywitają pełna kulturka. Fantastyczna fabryka. Płacą praktycznie za fajne towarzystwo. Lampy mi się same na lice robią. Polecam bongo lepsza praca jak w polu.

25.10.2022 12:53

Rozumiem że chętnych do pracy brak ale kto w to uwierzy
    ToTylkoWymowki

26.10.2022 18:52

Niestety droga Pani owa wypłata jest nie możliwa gdyż jeżeli nawet pracowała byś około 5 dni weekendowych w ciągu miesiąca suma pani wypłaty nie przekroczyła by 4600zl. Oczywiście kwartalne wypłaty liczą się dużo większymi pieniędzmi lecz nie przekraczającymi 7tys. Dla operatora który ma zaliczone weekendy i potrzeba była by pracowania po 12h. Długi czas nie pracujemy już po 12h. To teraz się pani przestraszy wypłaty jak zrezygnowaliśmy z weekendów Piątki będą wolne a jak nie ma Pani urlopu to bez płatny :)

Zostaw merytoryczną opinię o PO Lighting Poland Sp. z o.o.