PO Lighting Poland

• Borysów Dół
  • Nowy Staw
  • Baranówka

3. Opinie o pracodawcach Niemce
  5. Opinie o PO Lighting Poland Sp. z o.o.

Opinie o PO Lighting Poland Niemce

WebsiteIconPO Lighting Poland Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o PO Lighting Poland Sp. z o.o.!

Stara pracownica

19.10.2022 14:52

Przychodząc do pracy dowiaduję się od innych ludzi , że podobno piątki będą wolne i do tego będą zabierać Ci z urlopu a jak spadnie wydajność to kilka osób z firmy poleci ( chodzi o operatorów) serio nikt nie widzi ile ludzi osób odeszło odkąd jest nowy dyrektor ? Czy nowy zarząd (chodzi o Plastic) nie może nic z tym zrobić ?

20.10.2022 14:28

Ale pizza będzie więc bierzmy się ostro do roboty. Kto miał możliwość to dawno odszedł z tej fabryki. Teraz śmieją się z tego co tu się wyprawia.
    Michał

28.07.2022 15:01

Jest to moja pierwsza praca. Pracuje przez agencję pracy zarabiam 4 tyś za 5 dni pracy w tygodniu bez weekendów. Praca spoko
    Ojciec Łukaszka i Placka

19.10.2022 05:52

Przez agencję i 4tys. Przestań głupoty pisać. Tyle to ma logistyk przez firmę zatrudniony, na etacie. Tak że przestań głupoty pisać.
    Ola

15.10.2022 00:54

Czy to prawda , że nie będzie wogole nadgodzin ?

17.10.2022 22:03

Prawda
    Ojciec Łukaszka i Placka

19.10.2022 04:22

Ale nasz zakład nie podlega pod Budowlaną, tylko pod ten w Gliwicach.
    No to siup

11.10.2022 15:17

Dziesiąty i powtórka z rozrywki. Chyba trzeba będzie wystosować oficjalny wniosek do plastic o zwolnienie pani która nalicza wypłaty.
    Robol

11.10.2022 19:43

Mi też nie zapłacili. Sorry ostatnie weekendy które pracowałem.
    Ojciec Łukaszka

19.10.2022 03:08

To już nie ma nadgodzin i problem z głowy. Teraz ani podwyżki, ani nadgodzin.

16.09.2022 12:00

Cześć. Zastanawiam się nad praca tutaj jako operator produkcji. W zasadzie ogłoszenie o pracę wisi nie przerwanie na portalach. Czytam komentarze i trochę mnie przerażają. Czy jest naprawdę tak źle? Czy rzeczywiście o wypłatę trzeba się dopominać? Czy załoga musi tak rotować z jednej linii na drugą i pracuje często za 2 osoby. Niektórzy piszą że nawet problem jest z wyjściem do toalety. Co mnie jeszcze dziwi że pracownicy z ua dostają lepsze stanowiska jak to jest? Proszę napiszcie jak jest bo nie chce nadziać na minę. Z ooinii wynika że jest to istny (usunięte przez administratora) a przecież pracuje tam tyle łudzi. Jak to wygląda naprawdę?
    Malina

18.10.2022 19:37

Wypłaty są na czas zawsze do 10 tego. Z wyjściem do toalety nie ma problemu. Nie wygląda to źle. Pracuje od 2020 roku i zawsze wypłaty na czas.
    Operator.

19.10.2022 00:19

Nudzi Ci się w kadrach? Podstawę rzeczywiście płaca na nadgodzinach tną jak mogą
    Montażowa

18.10.2022 18:18

Proponuję kierownikom pójść i obserwować pracowników lakierni, idąc na papierosa widać te same twarze przede wszystkim (usunięte przez administratora).
    Dla poważnie mysłących.

17.10.2022 21:34

Kapitał zakładowy 5000 tyś zł. Hala wynajęta od panatoni. Wszystkie maszyny w wynajmie jak zawł to zwł bo leasing to wynajmu. Teraz już wiesz że w każdej chwili pracujesz za darmo. Wie to?
    Bocian.

12.08.2022 17:18

Czytam to forum i mocno mnie dziwi dlaczego tak wiele negatywnych opinii się tutaj wylało. Pracuje w tej fabryce już dwa lata. Bywało różnie może faktycznie nie wszystko jest poukładane jednak wszystkiego przewidzieć i zapisać w instrukcji pracy się nie da. Pracuje tu wiele miłych i życzliwych osób. Sama praca na początku może wydawać się ciężka jednak w miarę nabierania doświadczenia sztuki szybko schodzą. Wynagrodzenie zawsze mogłoby być lepsze. Jak komuś zależy na kasie to nieźle płacą za pracę w weekendy. Jedynie co jest słabe trzeba sobie bardzo pilnować rozliczeń bo nie ma co ukrywać często zdarza się że czegoś nie dopłaca w danym miesiącu. Podsumowanie zarobki spoko atmosfera w miarę. Biurowi też okey.
    Anonim.

14.10.2022 08:50

Jeśli ktoś myśli że jest super w biurze to wspaniale, ale my nie możemy być niewidzialni. Jesteśmy "pierwszą linią" opierdolu za to na co nikt nie ma wpływu.
    Damian

29.08.2022 22:03

Chcesz pracować na 3 stacjach. Tyrać jak (usunięte przez administratora) to tu jest Twoje miejsce.
    Rafcio

08.10.2022 20:58

Sami chcieli sami się godzili na takie warunki. Wypierają uczciwie pracujących Polaków. Degradują stawki. Na zachodzie UA wojny nie ma ale wiadomo tu maja wszystkie świadczenia dodatki pincet plus za nasze wypracowane podatki.
    To tylko ja

09.10.2022 16:25

A czy ja gdziekolwiek napisałam, że są zmuszani do pracy po 12 godzin? Ich wybór. Ale pracują na takich samych zasadach, więc w czym problem? Nasi na zachodzie identycznie są traktowani, jak oni u nas. Poza tym, z tego co wiem, firma już odchodzi od zatrudniania Ukraińców. Nowi nie są już przyjmowani, więc nic Ci tam nie będą zaniżać. Bądźmy obiektywni.
    No to siup

07.09.2022 12:04

Siedzę i się zastanawiam jak mam powiedzieć bankowi że w tym miesiącu ratę kredytu spłacę pizzą. Bo się w pracy starałem i za to zapłacili pizzą więc tylko tyle mogę zaoferować w tym miesiącu.

07.09.2022 15:24

Masz rację to jest jakaś kpina z tą pizza. Róbcie 480 sztuk na zmianę to nie będzie nadgodzin na których możecie dorobić ale za to pizza będzie. Kpina z uczciwie pracujących. Wypłaty przyszły mocno pocięte. Ludzie masowo rezygnują z pracy bo zarabiając najniższa krajowa polowe musza wydać na dojazd.

25.09.2022 20:45

Tak

18.07.2022 21:11

Jeśli jestem zatrudniony przez agencję i się od nich zwolnię to po jakim czasie mogę ubiegać się o pracę bezpośrednio przez firmę? Jak to wygląda?

04.08.2022 23:34

Po 6 msc
    Logist

25.09.2022 08:42

6 msc ok
    Ali

12.09.2022 00:23

Poświeciłem tej fabryce nie tylko swój czas ale i mojej rodziny. Obecnie już tu nie pracuje. Moje krótkie podsumowanie. Nigdy więcej pracy tutaj. Zachęcają dobrymi zarobkami. Podstawa słaba jednak jak tyrasz wszystkie weekendy wydaje Ci się że dobrze zarabiasz. Jednak biorąc pod uwagę ilość nadgodzin prace we wszystkie możliwe weekendy to cudów nie ma. Pracowałem tyle bo mnie sytuacja zmusiła. Jednak nigdy nie polecę tej fabryki. Strata zdrowia strata czasu.

05.09.2022 12:54

Parę zdań dla osób szukających tu pracy. Jak myślicie dlaczego od 3 lat ta firma ciągle poszukuje pracowników? Może się tak rozwija? Prawda jest taka że jest tu ogromna rotacja. Praca często na kilu stacjach jednocześnie i na kilku różnych liniach w ciągu jednej zmiany. Pracownik jest nikim. Nikt nie liczy się z jego zdaniem. Ostatnio dyscyplinarnie zwolnili operatora bo właśnie wypowiedział się na ten temat. Każdy skarży się na wypłaty bo nigdy nikomu się nie zgadzają. Nie opłaca się chodzić na nadgodziny bo nigdy nie wiesz czy za nie zapłacą. Dojazd fatalny często stanie w korkach po 40 minut co sprawia że na sam dojazd wydaje 1/3 wypłaty. Ostatnio zabronili stać wzdłuż ulicy co powoduje walkę o miejsca parkingowe. Pracując tu jesteś kolejnym numerkiem w tabelce. Liczą się tylko sztuki. Tylko jak je wyprodukować jak ciągle brak komponentów liderzy z logistykami latają byle co Kołbiel produkować nie produkować zgodnie z planem. Jak się zdarzy awaria to bywa że jest tylko jeden seter na całej zmianie wiec robisz bufor bo Ciebie gonią po czym przychodzi biuro i dostajesz upomnienie na piśmie z wpisem do akt. W ostatnim czasie z powodu tego bałaganu braku widocznych perspektyw na poprawę sytuacji a przede wszystkim brak szacunku do pracownika bardzo dużo osób odchodzi. Co raz częściej mniej chętnych na bezpłatne nadgodziny bo jak to mam rozumieć jak co miesiąc muszę upominać się o swoje i porównywać pasek wypłat z kalendarzem. Same paski tak skonstruowane by nie można było się z nich doliczyć. Jak ciepło na hali 31 stopni. Im bardziej się starasz tym gorsze stanowisko dostajesz. Podsumowując mało sztuk Twoja wina awaria Twoja wina brak komponentów Twoja wina. Nie wiem jak to wszystko znoszą liderzy którzy są jeb..ni na każdym kroku. Nie polecam tu pracy. Nie jesteś w stanie uwierzyć te same wątki przeplatają się tu na tym forum co chwile. Nikt tu nad niczym nie panuje obiekt bardzo niszczeje bałagan przeogromny winnych brak. Jeśli już się zdecydujesz na pracę tutaj i euforia minie szybko potwierdzisz moja opinię.

09.09.2022 00:08

Zgadzam się z Tobą .Pracuje w tej firmie bardzo długo ale jest coraz gorzej nie szanuje się tu starszych doświadczonych operatorów liderów miesza się z błotem za słabe wyniki i nic ich nie obchodzi że nie ma z czego robić bo (usunięte przez administratora) komponenty i brak ludzi na linii. Zazwyczaj zasuwa się na kilku stanowiskach żeby to jeszcze ktoś doceniał

09.09.2022 23:17

No przecież doceniają pizza do której podłączam się jako zwykł obibok bo coś zawsze dla mnie zostanie. Inni robią ja idę na fajkę. Wracając z fajki idę i biorę bananów lub mandarynek cała reklamówkę. Robię to celowo przed przerwą. Miech mi się w szatni nawet żeluje ale znów idę na palarnie i śmieje się z tych co pracują. Tak sobie łażę po varroc od 10 do 14 godzin bo nadgodziny mam przecież płatne. Obiad komuś zjem lub zjem obiad co został bo ktoś nie przyszedł do pracy i znów fajeczka. Fajnie jest inni robią za mnie a ja się z nich śmieje bo co mi zrobią jak Ja jestem zdaje…sty. Jesteś wołem pracuj ja nie zamierzam wiem kiedy i gdzie pojawić się by widać był że pracuje oj jak ciężko. Dobra zmęczyłem się idę na fajkę. Tu da się żyć bo naiwni mi godzinki podbijają nikt mnie rozlicza z tego i gdzie robię. Nie rzucam się w oczy i tak wszyscy przywykli jak pracuje. Fajnie na tym wychodzę bo nic nie robiąc ściemniając zarabiam dużo więcej jak inni. Jak ja ten varroc lubię i czemu narzekacie. Kombinować trzeba umieć.
    BBB

27.05.2022 20:46

Okej to zaczynamy: 1. Nie zgadzaja sie wyplaty Przez to atmosfera jest troche napieta, ludzie przestaja chodzic na nadgodziny, ciezko jest sie doliczyc ile komus wyszlo wyplaty, podwyzka tez zostala zle rozplanowana wszyscy dostali taka sama ilosc z jednej strony to niby dobrze, bo zostalo rozdane po rowno, a z drugiej strony zle, poniewaz dostaly ja rowniez osoby, ktore nic nie robia (chodza w kolko, na papierosa, rozmawiaja przy stanowiskach, caly czas siedza na l4) 2. Brak szacunku Logistycy pracuja na umowie operatora, nie chca wprowadzic zmian w umowie ani stawek za wykonywana prace. Kierownicy w wielu przypadkach nie staja za operatorem (obstawiam, ze to przez to aby nie miec na pienku z menagerem) 3. Brak szacunku do wykonywanej pracy W skrocie - byl czlowiek, ktory juz rzucal wyrobami (tutaj glownie montaz powinien wiedziec o co chodzi) a teraz jest juz drugi 4. Ciezko z wyjsciem do toalety badz na papierosa Brak ludzi do podmiany na toalete - jest ciezko zwlaszcza jesli ktos musi zrobic dwojke bo go przycisnie, a tasma leci. O wyjsciu na papierosa nie wspomne tlumaczenie jest mniej wiecej takie: jest biuro, manager, kierownicy. Co z tego ze wiekszosc osob z biura pali i normalnie wychodza zapalic (caly czas widac te same twarze ktore wychodza z hali) tak samo jak i kierownicy. Operator jak i logistyk juz nie moze wyjsc, poniewaz kierownicy cofaja na stanowiska. 5. Zle warunki Brak bhpowca. W srodku lakierni jest ok. 30 stopni (dopoki nie ma upalow), a ludzie nie otrzymuja dodatkowej przerwy. Prawdopodobnie czujnik temperatury powietrza zostal przeniesiony na magazyn orzez co na hali pokazuje sfalszowana temperature (w tamtym tygodniu zegar pokazywal 21 stopni, na kantynie 23 a na termometrze przy stanowisku 28 stopni) Ogolnie w skrocie wyplaty takie sobie, atmosfera tez taka sobie, pracownicy tutaj zalezy na kogo trafisz ale osobiscie trafilam na pomocne osoby. Manager potrafi zasmiac sie prosto w twarz jesli przychodzisz z jakims problemem, juz nie wspomne o "niemilych" emailach. A teraz zycze wam wszystkim milej pracy
    Op

04.06.2022 21:17

Co "Pracusiu", płeć zmieniłeś? xD I "po polskiemu" piszesz nawet gorzej? Jedno cię zdradza - znów wypowiadasz się za wszystkich. Dużo nauki przed tobą w szlachetnej sztuce trollowania...
    Dagmara

10.08.2022 16:46

Nie dobrze mi jak czytam takie idiotyczne dywagacje prostolinijnego człeka. Mam nadzieje ze to UFO nie pracuje tutaj z nami
    Lubię

12.07.2022 00:33

Cześć. Zgadzają Wam się wypłaty z bonusami za ostatni kwartał?
    Taaa.

31.07.2022 22:25

Jeśli pracujesz w tej firmie, to doskonale wiesz, że jest wypłata kwartalna jak i comiesięczna za przepracowane nadgodziny.
    Dagmara

04.08.2022 20:14

I co nie zapłacili Ci za brak myślenia czy obijanie?
    ToTylkoWymówki

14.07.2022 21:36

Firma z dnia na dzień coraz gorzej prosperuje, ludzie którzy chcieli pracować się zwolniły lub nie zostały im przedłużone umowy, przyjmowanie ludzi bez żadnego doświadczenia na pradukcji oraz Ukraińców rozwala cały system pracy w tej firmie, wypłaty pracownikom się nie zgadzają więc nie ma co się dziwić że mają nie chęć do pracy lub składają wypowiedzenia. Członkowie z biura wydaje wam się że znacie się na procesie produkcji a nie wiecie nawet jak się składa gotowy wyrób i jakie są problemy w danych liniach montażowych, przyjść (usunięte przez administratora) się bo to podstawa naszej firmy i odejść bez słowa wyjeśnienia . (usunięte przez administratora) na kółkach ktory jest już nie do ogarnięcia.

08.06.2022 03:02

To się w głowie nie mieści , na hali po 30 stopni , brak jakichkolwiek wiatraków/owiewu. Przyszła wypłata ,większa część znowu narzeka na zbyt małą wypłatę . Pytanie .. czy ktoś w końcu zrobi z tym porządek ? Czy ludzie co miesiąc będą musieli dopominać się o pieniądze ? Ja czekam nadal na wyrównanie z marca ponad 1k. Ludzie mają kredyty na głowie a wy walicie w (usunięte przez administratora)
    LESZEK

01.07.2022 05:47

Tak????
    LESZEK

01.07.2022 07:15

Oczywiście 25.07 2022 w Lublinie będziesz

26.05.2022 15:55

Czy jeśli jest się zatrudnionym przez agencję to jest możliwość przejścia na firmę wcześniej. Można coś zrobić w tym kierunku.
    BBB

27.05.2022 20:23

Ja czekam juz rok i mnie wziac nie chca ????

29.06.2022 18:34

Jeśli agencja Cię nie puści to nie przejdziesz pod Varroka. Polecam się zwolnić i nie podpisać umowy z agencją która podpisujesz co miesiąc. Zgłosić do kierownika że jak chce to jesteś chętna na dalszą współpracę ale pod Varokiem. I dopiero podpiszesz umowę. Agencja tak łatwo nie puszcza ze szpon swoich. Pracuje 20 msc i obiecują mi to już od roku.
    Tak to ja

02.06.2022 19:23

Najgorsza fitma w jakiej prą owalem. Walić ich na ryj. Piłują gęby i tylko gonią by szybciej...
    Małgosia

03.06.2022 10:11

Co to jest prą owalem? Jakieś dziwne określenie. Tak jest jak się po pijaku głupoty wypisuje.
    Wtrysk

12.05.2022 08:13

Czym się tak szczycić z tych linii montażowych że mają taką dużą ilość sztuk ? Gdyby nie cały przedmontaż to gó.wno byście zrobili tyle sztuk
    Montaż

01.06.2022 14:55

Zapraszamy na montaż i zobaczysz jak jest wesoło
    Montaż

01.06.2022 15:31

Na montażu mamy około 40-50 s nie tylko na to żeby obejrzeć komponent ale też go zamontować i podać dalej. Jeśli bierzemy lensa i trzy pod rząd musimy wyrzucić bo (usunięte przez administratora) przyszło z przedmontazu to ten czas wydłuża się już do nawet dwóch i pół minuty. A tu na godzinę wymagają od 55 sztuk na nowych skodach do 65 sztuk na K0. Gdyby od was przychodził sprawdzony komponent ( ale wiadomo coś się zawsze trafi) to byłyby i sztuki i i jakość.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PO Lighting Poland?

Kontakt - PO Lighting Poland Sp. z o.o.

Niemce

PO Lighting Poland Sp. z o.o.

29.05.2022 04:48

Czy jest jakaś możliwość szybszego przejścia z agencji na firmę? Jeśli tak to jaka. I na której linii jest najlepiej?
    Natalia

12.05.2022 08:15

Czy wiecie coś na temat wypłat ? Czy zostaną wyrównane ?
    Przedmonterka

16.05.2022 21:44

Od stycznia słyszy się tekst - prosimy o cierpliwość, wszystko będzie wyrównane... Także ten...
    Jasne

16.05.2022 22:12

Znasz kogoś komu wyrównali? Nadgodziny robimy 50/50 za darmo bo niby system zły. Traktują wszystkich jak idiotów. Jednak Ci idioci mają wybór bo praca za najniższą krajową to kpina. Kasę można jeszcze wytrzymać jednak atmosferę jaka wprowadza obecny dyrektor już nie. Jednak wiadomo nowy właściciel nowy dyrektor więc już dziś wszyscy odliczamy te dni bo obecny jak widać się totalnie nie sprawdza.
    ustawiacz

30.04.2022 08:34

Brak perspektyw, słabe zarobki, fatalne podwyżki lub ich brak, dociskanie na każdym kroku, zasuwanie za dwóch, lecąca w dół motywacja i całkowicie wywalone jajca na to przez prezesa. Tak chyba w skrócie opisałbym Varroca. Kompletny (usunięte przez administratora) brak możliwości planowania nawet na godzinę do przodu, braki kadrowe przez które Operatorzy, Liderzy i Setterzy dzień w dzień pracują za 2-3 osoby. Kierownicy zmian którzy mają już 7 linii + przedmontaż projektorów, Jak w pojedynkę to ogarnąć? Menadżerowie którzy z muszą żonglować ludźmi żeby to się jako-tako trzymało Jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem pracy jaką wkładają tutaj Liderzy/Kierownicy/Menadżerowie że ta produkcja jeszcze idzie, to naprawdę nie małe osiągnięcie Z roku na rok jest coraz gorzej i nie widać żeby w najbliższym czasie miało się to poprawić. Praca jest wymagająca i pełna nerwów ale można się tutaj nauczyć bardzo wielu rzeczy i to jest największy plus tej firmy. Pozdrawiam wszystkich którzy to czytają!

11.05.2022 15:31

I co miesiąc 10. dnia zawsze kilka postów więcej o tym samym...

16.05.2022 14:34

Fakt do pracy po varroc bardzo chętnie przyjmują inni pracodawcy. Wiadomo że już wyszkolony i robi za trzech. Ja tu pracy nie polecam bo jak już wiele osób pisało nie ma sensu.
    Operatorka

10.05.2022 08:36

Mi się nie zgadza wypłata ponad 400 złotych , mówię tylko o samej podstawie , brak L4 i dlaczego tak mało ? Wiele osób się skarży że dostali małą wypłatę

25.04.2022 10:05

Czy istnieje możliwość rozwoju w Varroc Lighting Systems Sp. z o.o.?
    Magdalena

02.05.2022 15:09

Od wczoraj to już oficjalnie nie varroc. Obecnie ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Jeśli jednak jak wszędzie użyjesz dobrej wazelinki i będziesz donosić na innych to awans jest tylko kwestią czasu. Więc jak już wiesz co masz co robić to działaj. Tylko wazelinki z pastorek n nie zabieraj.
    Lakiernia

04.03.2022 14:51

Liderzy na każdej zmianie w porządku , kierownik M też bardzo fajny . Nie wspominając o tym jaki jest (usunięte przez administratora)na lakierni . Ludzie ledwo się wyrabiają sprawdzać lensy a gdzie czas na odwiezienie ich na Vipa i skończenie na siku
    Ziom16121993

30.01.2022 10:59

Czy praca w sobotę jest obowiązkowa i czy niedziela też jest pracująca jak to wygląda w tej firmie czy praca we weekend jest dla chętnych?
    Mat

11.02.2022 17:04

Tak jak napisałeś Z podstawy w to ciężko wyżyć. I wszystko jasne o tej firmie
    Agnieszka

21.04.2022 01:44

Mi też w sumie średnio minimum 3700 wychodzi. Wiadomo że niektóre weekendy pracujące - choć niestety jest ich mało. Jak chcesz pracować to tu zarobisz
    A

25.03.2022 18:35

Jak oceniacie prace na kontroli jakosci?

08.04.2022 00:42

Podbijam, też jestem ciekawa :D
    Operatorka

17.02.2022 02:15

Chyba najlepiej siedzieć na zwolnieniach. Na kodiaqu łysy wodzirej non stop siedzi i nic mu nie robią. Kasę dostaje no ba dostaje. My za niego robimy. Szkoda gadać

11.03.2022 01:27

Wszystkie się cieszymy że taboreta już z Nami nie ma.
    Monika

15.03.2022 01:43

Podobno sam się zwolnił ten nasz taborecik liniowy
    Awokado

11.03.2022 14:28

Czy są aktualnie zatrudnienia przez samą firmę? Czy tylko przez agencję pracy?
    Nowy

09.03.2022 14:39

Jak wasza wypłata za luty z weekendami? :D

10.03.2022 00:48

Super. Jeszcze jutro przyjdzie drugi przelew i wszystko się zgadza. Ja jestem mega zadowolony.
    Przedmontaż

03.03.2022 20:09

Czemu nikt nie wypowiada się na temat przedmontażu ? Tam jest tak idealnie ?
    Przedmonterka

04.03.2022 00:24

Może nie idealnie, są sytuacje kryzysowe, ale widząc całą resztę, tylko się cieszyć, że trafiło się na przedmontaż.

19.07.2020 10:56

11.01.2022 23:06

Wystarczy zostawać na nadgodziny chodzić do pracy w weekendy i średnio jako operator zarobisz nawet więcej jak 3500.

11.02.2022 20:33

Tak, bo ludzie nie mają życia prywatnego tylko siedzą w robocie. Wynagrodzenie powinno być wyższe bez nadgodzin.
    Lara

09.02.2022 14:08

Mam pytanie? Jak wy traktujecie pracownika jak zło konieczne bo ktoś musi robotę zrobić żebyście mogli zarobić płacąc mu jakieś ochłapy? Normalnie szok. Wspomaganie się agencjami w celach wyszukania pracowników na niekorzystnych warunkach dla aplikanta. Agencja podpisuje co miesiąc umowę o pracę też umowa czasowa. Ogarnijcie się to jest Polska i szukacie też polskich pracowników więc nie traktujcie ich jak cudzoziemców którzy podejmują pracę przez agencję żeby mieć wizę pracownicza. Najlepiej jest tak zrobić bo możecie zwolnić kogo chcecie z takich osób bez żadnych świadczeń oraz bez żadnych większych problemów. Kończy się umowa miesięczna więc albo przedłużamy umowę o kolejny miesiąc albo i nie. Pomyślnie że ludzie mają rodziny i praktycznie z dnia na dzień tracą pracę. Niczego w tej firmie nie jest się pewnym a każdy kto może to dołki kopie pod drugim. Ludzie to pracownicy tworzą firmę i musowo jakoś współpracować ze sobą każdy dział przygotowuje jeden produkt i potem kolejny dział na tym produkcie pracuje więc wypadałoby żeby stworzyć jakiś team a nie kretowiska pod sobą. Przestańcie pałac do siebie nienawiścią bo każdy pracuje na wszystkich a wszyscy na każdego.
    X

10.02.2022 12:46

Na początku Varroc dawał bezpośrednio umowy o pracę wszystkim pracownikom. Ktoś zaczął to wykorzystywać, więc teraz mamy agencje.
    Kto nie ma pokus

11.02.2022 13:06

Polska traktują gorzej od czarnego
    Archi

08.02.2022 12:23

Mogę prosić o informację jakie są obecne zarobki. I jaki dyrektor pożegnał się z pracą ? Czy to Pan Bartosz

09.02.2022 07:38

Nie było tu takiego dyrektora

09.02.2022 01:42

Ta firma to jeden wielka porażka i niektórzy ludzie
    Hohio

26.01.2022 19:51

Nie polecam pracy w tej firmie, istny oboz...
    Rekrutacja

03.02.2022 19:58

A jakie mam mieć nastawienie? Wziasc pare złotych powyżej najniższej krajowej i później siedzieć na tej samej stawce przez pare lat bo może COŚ BĘDZIE?Nie martw się kolego dużo firm rekrutuje i z tego co się dowiedziałem co roku są jakieś ruchy płacowe. Można wybierać. Nie trzeba (usunięte przez administratora).

06.02.2022 09:27

Podwyżki? Haha dobre. Ja bym tego tak nie nazwała. W tamtym roku w kwietniu miała być podwyżka równa dla wszystkich. Co się jednak później okazało, stwierdzili, że będzie inaczej. No tak standard w tej firmie. Wyjaśniając, operatorzy którzy mają stanowiska wizualne dostali 5% podwyżki, natomiast cala reszta 2%. Mimo to i tak się potem nie zgadzało i tak już zostało. W tym roku miałabyć też w kwietniu, ale już przenieśli na czerwiec, także nie liczmy na te dodatkowe pieniądze. Biuro dostało podwyżkę. Reszta nie bo po co.
    Robol

20.01.2022 20:45

Jak już pierwszy zachwyt minie to po kilku miesiącach zauważysz. Im bardziej się angażujesz i potrafisz to masz cięższe stanowisko za tą samą kasę co operatorzy obsługujący proste podstawowe stanowiska. W zasadzie ile sztuk nie zrobisz to i tak zawsze będzie za mało. Po kilku miesiącach ciuchy robocze nadają się już tylko do wyrzucenia. Doprosić się o nowe ciężko więc chodzisz jak fleja. Praca umysłowo łatwa ale fizycznie potrafi wykończyć ma wpływ na stawy i pewnie kiedyś to się na zdrowiu odbije.. Dlatego stawka uważam że stawką niewiele więcej od najniższej krajowej jest co raz mniej do przyjęcia. To wszystko powoduje ogromną rotację pracowników. W okolicy o pracodawcy krążą wiadome opinie. Z braku chętnych już co raz więcej zatrudnianych jest pracowników z Ukrainy przez agencję. Podsumowując nie jest najgorzej. Jednak jak masz inną alternatywę to warto się zastanowić. Dla mnie jeśli nic się nie zmieni to zrezygnuję. Są pracodawcy którzy dopłacają tym co się starają tym co nie chodzą na zwolnienia i planują urlopy pod produkcję.
    Loloo

26.01.2022 19:49

Dokładnie
    Marzena

23.01.2022 13:00

Hej co myślicie o operatorze o imieniu Dominika? Bo ja mam jej dość i się zastanawiam co wy myslicie?
    Jaro

23.01.2022 21:14

Mi się podoba. Ładna jest i miła i inteligentna i dobrze pracuje.

24.01.2022 01:37

Ma potencjał na lidera . Bardzo dobrze się z nią pracuje złego słowa powiedzieć nie można. Jak trzeba to wszystko wytłumaczy
    Kumpel

12.11.2021 18:57

W firmie zmiany. Zwalniają ludzi bo w dobie covida trafiają się L4. Do firmy najlepiej nie przychodzić nawet z katarem, ale na to musisz brać urlop bo jak L4 to do zwolnienia jesteś.
    Artur

10.12.2021 20:14

Czy grudzień u was pracuje ten dyrektór.

13.01.2022 01:27

Nie. Już dawno się zwolnił. A szkoda.. :/

Zostaw merytoryczną opinię o PO Lighting Poland Sp. z o.o.