PO Lighting Poland

• Borysów Dół
  • Nowy Staw
  • Baranówka

3. Opinie o pracodawcach Niemce
  5. Opinie o PO Lighting Poland Sp. z o.o.

Opinie o PO Lighting Poland Niemce

WebsiteIconPO Lighting Poland Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o PO Lighting Poland Sp. z o.o.!

Niewolnik

05.08.2020 16:52

dobrze że wywrzeszcza niema to spokój na hali.
    agnieszka

05.08.2020 16:51

Jak nie będzie 50 sztuk to nie pójdziecie na przerwę.
    Gtr

01.08.2020 13:03

To który orzeł wraca do abm?szukali miodu i wracają z podkulonym ogonem?chce zobaczyć ich buźki...ale będzie ubaw...
    Gtr

02.08.2020 07:42

Jest coś wart?popłaczę się ,na każdym portalu jest ogłoszenie że abm szuka pracowników,chodziło mi o to że większość z tych co odchodziła mówiła że pie....abm i że (usunięte przez administratora) i ma wy....,nie mam racji?Pozdrawiam.
    ręce oblatują

03.08.2020 10:55

Ale ty człowieku jesteś głupi nie masz pojęcia o czym piszesz w ogóle, nasłuchasz się plotek a większość to nieprawda, albo fakty mocno nagięte, a nawet jeśli ktoś chce wrócić to co niewolno mu?? Raczej aspekt finansowy odpada bo w Varroku jak by nie patrzeć zarobki są większe niż w ABM. Poza tym w ABM nie szukają pracowników niema żadnej rekrutacji, a co w tym najlepsze to ja bym chciał zobaczyć twoją buźkę jeżeli faktycznie by ktoś przyszedł do ABM i miał od razu stawkę większą od twojej ale bym miał ubaw. Także człowieku zastanów się co piszesz i gdzie piszesz i jeżeli masz oceniać kogoś to weź najpierw zobacz się w lustrze i zacznij od siebie. Poza tym ja jak bym był w takiej sytuacji i dowiedział bym się że jakiś ziomek wraca do varroka który wcześniej pracował i się zwolnił to bym się ucieszył.
    Robin Hood z ABM

30.03.2020 00:28

Ja nie rozumiem Waszego rozczarowania. W większości zmieniliście pracę na Varroc tylko i wyłącznie ze względu na oferowaną stawkę podstawową - 3500 PLN. Na rozmowie jedynie to było zapewnione, więc skąd teraz płacz, że jest tylko goła podstawa? Na logikę można było dojść, że firma się dopiero otwiera, więc nikt nie będzie pracowników głaskał po brzuszkach do momentu, gdy nie osiągnie się rentowności. Sam miałem pracować w Niemcach, ale w ostatniej chwili zrezygnowałem, bo gdy bierze się kota w worku, to trzeba liczyć się z tym, że istnieje duże ryzyko wpadnięcia w (usunięte przez administratora) Jeżeli Wam nie pasuje praca na produkcji, to kto Wam broni się kształcić i zmienić na coś o charakterze administracyjnym? Powinno się mieć pretensje najpierw do siebie, że nie chciało się uczyć, a dopiero potem do pracodawcy, bo każdy otrzymuje, to na co zasługuje!
    logiczny

29.07.2020 19:23

Przynajmniej jeden głos rozsądku. Każdy albo przynajmniej logicznie myśląca większość przychodząc do pracy wiedziała, ze jest to nowa firma, która się wdraża, rozwija. Podejrzewam tylko, że wiele osób, w tym po części ja, nie zdawało sobie z tego sprawy jak takie powstawanie firmy wygląda. Tylko jest jedno ale, jeśli komuś jest tutaj na prawdę tak źle to czemu zwyczajnie nie zmieni pracy? Nikt nikogo na siłę nie trzyma, a z załogą nieprzykładającą się do swoich obowiązków, czyt. Pan " za 3300 brutto puszczam bubla za bublem" to rzeczywiście ciężko jest cokolwiek wypracować. Sam pracowałem na produkcji kilka ładnych lat, tylko były to firmy ze stażem na naszym rynku wynoszącym 20 i więcej lat, więc rozwiązania tam wypracowane ciężko porównywać do zakładu działającego od 1,5 roku... Co do wypłat, podwyżek, premii itd... Ludzie, nikt nikomu nie zacznie dawać dodatkowych pieniędzy dopóki firma nie zacznie przynosić jakichś konkretnych zysków. A podejście niektórych osób i celowe generowanie braków czy odpadów, tylko powiększa przepaść pomiędzy kosztami i zyskami ponoszonymi przez firmę. Więc wystarczy, że każdy skupi się na swoich obowiązkach tak jak powinien, nie na odwal się i już będzie lepiej. Piszę to jako operator produkcji, żaden biurowy, czy ktoś z wyższych stanowisk.
    Adx

29.07.2020 20:48

@logiczny przywracasz wiarę w operatorów! Trzymaj się cieplutko, damy radę!
    agnieszka

28.07.2020 09:00

Podoba mi się praca, mili ludzie, tylko operatorzy nic nie robią i nie chcą wykonywać moich obowiązków dlatego nie mam do nikogo szacunku.
    agn

29.07.2020 12:18

To jest jakaś paranoja!! Co tu się dzieje?!
    agn

29.07.2020 12:24

To wina operatora.
    Mr

24.07.2020 22:54

Nie warto przychodzic do varroca do pracy . No chyba ze ktos nie ma pracy i naprawde bardzo jej potrzebuje . Bo duzo jest minusow a brak plusow. Nie polecam . Firma nastawiona jedynie na to zebys (usunięte przez administratora)dzien w dzien za grosze .
    Waldi

25.01.2020 17:14

Czy towarzysze za buga pracuja w firmie ?
    Bolo

21.07.2020 15:36

Gdzie ta praca w Lublinie bez problemu ? : )
    Człowiek żelazko

23.07.2020 20:57

No proszę Cię, bez problemu można znaleźć, no chyba że jedyną umiejętnością która posiadasz to zakładanie żarówek, wtedy niestety zostaje varroc...
    Hanna

21.07.2020 15:50

Hej Czy w firmie pracują kobiety? Jeśli tak na jakim stanowisku? Czy warto aplikować pomimo nie wypłacania na czas "premii" ? Czy praca jest ciężka? Trzeba mieć doświadczenie? Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna? Jaka jest atmosfera ? Czy pracują osoby z np Lublina, lub jest jakis dobry dojazd ? ; )

21.07.2020 22:52

W ramach sprostowania, to nie tak że premie nie są płacone czasowo.... Premii po prostu żadnej nie ma
    !

22.07.2020 08:48

Daj sobie spokój bo będziesz żałować, przeczytaj dokładnie forum, to są wpisy ludzi i przemysl czy warto, nie znam żadnej osoby zadowolonej z pracy żadnej!! A jakieś pojedyńcze pozytywne komentarze pisane są przez biuro,
    Anioł

17.07.2020 16:36

Pracujac od poniedzialku do piatku jestes proszony o przyjscie do pracy w sobote i niedziele na nanadgodziny . Czyli mozesz pracowac codziennie a najlepiej zebys spał/a w fabryce . W varrocu mozna pracowac 30dni pod rzad nie ma problemu . Moze nawet zapłacą ci sa te nadgodziny po upływie 3 miesiecy. Bo taki maja system rozliczeniowy . Sztos
    Mario

19.07.2020 17:51

Siłą przecież nie trzymają. Pol Skone np. szuka-jest duży baner na ich płocie. Polecam...
    Kus

20.07.2020 18:00

Czy ktoś widział pieniądze za nadgodziny??!
    Gość

04.05.2020 10:59

A jak wygląda sytuacja w biurach? Są przyjęcia? Jakie są warunki pracy, atmosfera?
    Stały

19.06.2020 17:21

W biurze jest tylu specjalistów, że nie potrafią dojść między sobą kto jest od czego. Kierownik bawi się w kontrolera jakości i zatwierdza padline"przeciez to dobre, pakuj to" Ludzie z (usunięte przez administratora) Nie potrafią sami podejmować decyzji, więc podejmie ją technolog tóry z za ich pleców drze się ja tu nic nie widzę, to jest dobre, ja pracowałem w Jaguarze, to wiem lepiej... (usunięte przez administratora). Chcesz iść do biura, idź. Jesteś specjalistą, fajnie... Tylko ja na Twoim miejscu poszukał bym czegoś z przyszłością. Bo jeżeli biuro nie potrafi odnaleźć się nawet w zamówieniach... To ja tej firmie dobrze nie wróżę. Lubię tą pracę, tzn na produkcji ale jak tak dalej będzie to zamkną ten zakład albo będzie przejęcie. Pozdrawiam.
    kalinowski

09.07.2020 19:18

coś wam powiem nic z tego nie będzie potrzebny wam jest specjalista ktoś kto się zna nad tym produktem inaczej będziecie w czarnej d@@ie.
    Obiektywna opinia

09.07.2020 10:38

Plusy Pracownicy mega ludzie pomocni.robiący atmosferę no i tyle z plusów minusy zobaczysz tutaj wszystko czego się nie spodziewałeś. od niekompetentnych przełożonych aż po samego Dyrektora,który potrafi tylko przeklinać,rzucać różnymi rzeczami.A i jeśli chodzi o podwyżki to w tym roku już ich nie zobaczysz :)
    Yolololo

08.07.2020 10:54

Ktoś coś wie dlaczego kierownika zwolnili ?
    Jaco

08.07.2020 10:03

21 wiek a codziennie liste obecnosci podpisujesz... No ale tak latwiej na nadgodzinach przekrety walic i nie placic .
    Grzybek

17.06.2020 08:08

Słyszałem, że zmieniają branżę. Tu teraz będzie pieczarkarnia.
    cyrk na kółkach

09.06.2020 19:29

Komuna w firmie księgowa plącze się jak spytacie o swoja wypłatę czemu tyle, z dnia na dzień zmiany grafiku, a wisienką na torcie jest przyjście w weekendy albo zrobienie nadgodzin za darmo a jak odmówicie przyjść za darmo w soboty i niedziele to pokazują wam gdzie są drzwi ;) Całą atmosferę domykają niekompetentni, nieudolni ludzie na wyższych stanowiskach.
    Jeep

13.06.2020 20:04

Niekompetentni i nieudolni, masz na myśli piotrusia koziolka matołka?
    piekący@........££

25.05.2020 18:52

(usunięte przez administratora) na wszystkim, na kasie na wolnym. Nie polecam, teraz żałuję że się przeniosłem z innej firmy. Nie płacą za to co obiecali, z gęby robią d.. ę . To jest firma która nie powinna działać na naszym rynku.
    abmowicz

18.01.2020 00:57

Wracajcie do abm'u, bo mają dać podwyżkę 3%, więc już będziemy mogli żyć w dostatku!
    ile?

26.04.2020 21:43

chyba w październiku :)
    Wojtek z PO

22.01.2020 12:14

Bylem dzisiaj na rozmowie. Zaproponowali mi 3900 PLN BRUTTO za stanowisko na produkcji. Moje pytanie brzmi, czy to dobra stawka, bo nie wiem? W abm mi daja wiecej
    Ciekawy

23.01.2020 04:50

To ile teraz dają w abm ?
    ile?

26.04.2020 21:42

3900 brutto w abm? chyba jako kierownik zmianowy...

18.04.2020 10:02

Czy w Varroc Lighting Systems Sp. z o.o. są szkolenia zewnętrzne?
    Xxx

20.04.2020 12:54

Tu nie ma wewnetrzych, a co dopiero mówić o zewnętrznych :) :) :) :)
    Czeski

21.04.2020 20:37

Tak są wyjazdy do czeskiej fabryki
    Mamba

18.03.2020 12:17

Witam, od dluższego czasu zastanawiam się aby przyjść tu pracować, blisko mieszkam o wiele mniej wtedy na paliwo i z czasem. Znalazłam ogłoszenie od agencji jest to wzrokowa kontrola jakości podobno, obecnie pracuje na wzrokowym sprawdzaniu więc jakieś tam doświadczenie mam. Czy ktoś pracuje na tym i mógł by mi wytłumaczyć jak mniej wiecej praca wyglada co sie sprawdza itd ? I czy wogole warto tu przychodzić ? Wytlumaczą w pierwszy dzień na spokojnie czy jak zwykle (usunięte przez administratora) ?
    zazdrosny

25.03.2020 07:53

ale w warocku zarabiają po 9000tys.
    Yoł

02.04.2020 15:39

To prawda że 9 tysi na produkcji wyciągnąć, tyle że jest mały haczyk, to jest kwota brutto zarobiona przez 3 miesiące hehehe

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PO Lighting Poland?

Kontakt - PO Lighting Poland Sp. z o.o.

Niemce

PO Lighting Poland Sp. z o.o.
    Zainteresowany

28.03.2020 22:26

Są nowe przyjęcia czy chwilowo zamknięte?
    Boooa

30.03.2020 11:31

Zamknięte na 4 spusty
    wkur****y

19.03.2020 13:40

Nie polecam nikomu tej bandy (usunięte przez administratora), cała kadra zarządzająca i ta z Niemiec i z Krakowa są siebie warci, wszystko jest robione tylko po to by niejakiemu panu Fiketowi wejść w (usunięte przez administratora)i zachować swój stołek. A dyrektora nazwę porostu (usunięte przez administratora) najpierw pracujesz po 6/ 7 dni w tygodniu chodzą Cię błagają żebyś przyszedł do pracy bo sytuacja firmy wymaga zwiększonej produkcji więc zbierasz nadgodziny (ok 70 godzin -przepracowanych w soboty i niedzielę) a teraz w związku z trudną sytuacją związaną z wirusem, dyrektor dopytuję głównej szefowej HR co zrobić żeby ludziom NIE ZAPŁACIĆ ZA NADGODZINY to jest po prostu kpina, nikt z kadry zarządzającej nie ma do Ciebie szacunku a jesteś traktowany i wyzywany jak pies z ulicy, i to dotyczy się wszystkich od pracowników fizycznych po pracowników biurowych.
    niema co

26.03.2020 13:07

co się martwicie, podobno jakaś nowa fabryka spożywcza zacznie budowę gdzies w miemcach, czekaja tylko na pozwolenia. juz podobno podkupują ludzi po cichu, nawet jakiegoś kierownika z otoczenia samego szefa, czy kogoś tam z tych naj ważniaków. Kumpela pracuje w gminie wiec to pewne.
    Bibi

16.03.2020 19:59

Śmiechu warte ,przechodzenie z Po.do tej patoli .przecież to to samo ,te same fałszywe mordy .
    BTPO

07.02.2020 15:43

Witam. Czy potrzebują ludzi do UR, jak wygląda tam stawka automatyka? Planuję się przenieść z PO.
    engel

14.03.2020 12:45

a jak tam wygnaniec Karol się odnalazł.
    Robot

16.03.2020 13:02

Tęskni za PO, ciągle mówi "a u nas w plastiku ....."
    Optomechatronik

10.03.2020 18:43

Czy ruszyło już laboratorium i centrum serwisowe? Będą jeszcze rekrutacje do tych działów? Na jakie wynagrodzenie można liczyć?

08.03.2020 17:01

Słyszał ktoś coś na temat 4brygadowki od kwietnia?
    OP

09.03.2020 11:04

Póki co brakuje ludzi do normalnego funkcjonowania 3 zmian więc jak ma wyglądać 4 brygadówka???
    greg

10.03.2020 10:04

Z TUrcji idą was wspomagać.

25.02.2020 07:10

robot

26.02.2020 10:54

tak, na linii po polsku nie pogadasz. wszędzie ruski słychać.

05.02.2020 21:14

Abmowiec

06.02.2020 07:51

Pracuje chyba na magazynie?

25.02.2020 16:01

Może dlatego że podałeś imię i nazwisko? Pytasz się o kogoś, nie przedstawiając się samemu? Tylko "abemowiec". Podaj swoje prawdziwe dane. Zadzwoń do niego, może coś Ci powie, albo do innych z abmu, bo nie jest ich malo w varrocu.
    Zawiedziony

20.02.2020 15:10

Na rozmowie o pracę firma się zarzekała, że weekendy wolne, dziś dostaliśmy info o zmianie regulaminu pracy, w grafiku mogą wyznaczyć pracę w sobotę i niedzielę, a wolne dać np. poniedziałek wtorek. Ciśnijcie pracowników dalej, premii od wyników nie ma, absencyjnej też, także ludzie się będą odwdzięczać do czasu kiedy stąd nie odejdą, a pracy szuka już spora część załogi.
    zwolnic koziolka

20.02.2020 08:35

90 % załogi ze wsi i (usunięte przez administratora) im przeszkadza...bez przesady!, ludzie!...
    Robo

27.01.2020 20:37

Warto składać CV do działu produkcji? Jaka umowa, na jaki czas na początek, jaka stawka, atmosfera? Jaki system zmian (godziny pracy), weekendy pracujące?
    Bez pojęcia

31.01.2020 13:12

I co płaczesz. Zgodnie z prawem okres rozliczeniowy może trwać 12 miesięcy. Więc 3 miesiące to i tak mało. Kiedyś pracy nie było to płącz bo nie ma teraz jest to płacz bo jest, nie dogodzi (zawsze można zmienić pracę nikt nigdzie nie trzyma na siłę).
    P

05.02.2020 07:58

Nie płacze, tylko przedstawiam realia jakie są. Czyżbym jakąś nieprawdę napisał ? No chyba nie. Jedynie co potraficie odpowiedzieć to jak się nie podoba zmień pracę.
    krzychuzdysa

20.01.2020 22:26

Ludziska a mają jakieś utrzymanie ruchu? Jak zarobki i kierownictwo? Szukają ludzi do pracy?
    madziax90

31.01.2020 10:09

chyba zatrzymania ruchu ????. Chyba płacą jak wszędzie. w sumie niewiem za co..kierownik spoko, tylko to msrionetka, stary go wsasdzil bez dodwiadczenixa..i teraz przxynies, wynies pozamiataj. zajezdzi go jak podobno tego poprzxedniego. A chlopaki spoko, nawet przystojni ????
    ¯\_(ツ)_/¯

30.01.2020 22:56

Ktoś na forum dobrze napisał, żeby się zastanowić nad przyjściem tutaj do pracy. Być może każdy składający CV liczy na lepsze pieniądze i lepszą pracę, ale prawda jest taka, że praca tutaj niczym nie różni się od tej w innych firmach, w tej firmie wszystko dopiero startuje i dobrze wystartować nie może, więc naprawdę trzeba się zastanowić kilka razy. Jeśli ktoś składa CV na operatora działu produkcji wygląda to następująco: na dziale montażu wszystko zależy jak się układa praca w grupie, maszyny często się psują, jak kurtyna nie spada na głowę to już sukces Jeśli trafisz na metalizację to licz się z tym, że nie będziesz miał czasu się podrapać, a co mówić o wyrabianiu normy, praca w zapyleniu, a wymagania rosną Na wtrysku, housingu i lakierni monotonia, przez 7,5 godziny stoisz i robisz to samo, do tego wypełniasz karty wydajności, maszyny często się psują, a niewykwalifikowani ustawiacze pracoholicy nie potrafią tego ogarnąć Na grafiku nie wszystkim wpisują weekendy, bo potrafią w piątek poinformować, że weekend jest pracujący, niby zmusić nie mogą, ale jak odmawiasz to krzywo patrzą i rozliczają to jako zwykłą dniówkę ;D śmiech na sali Niby płacą na czas, ale musisz i tak wszystko liczyć, żeby Cię nie (usunięte przez administratora) na kasę ;D Umowa próbna na 3 miesiące, kolejna to zależy, niektórzy dostają na pół roku, na rok, różnie, ale kwota taka sama ;D jeśli firma za kilka lat zacznie na siebie zarabiać to może wtedy rzucą marne ochłapy w postaci premii wydajnościowej, ale co z tego skoro już teraz są problemy jakościowe, a co w ogóle mówić o wydajności ;D Im wyżej awansujesz tym masz więcej do roboty ;D Środki ochrony to buty bhp, ubranie robocze, okulary, rękawice Zagrywki i chwyty marketingowe w ogłoszeniach są po to, żeby przyciągnąć jak najwięcej chętnych, a w praktyce nie wygląda to tak kolorowo jak w ogłoszeniu, co z tego, że każdy ma 26 dni urlopu, skoro nie można tego wykorzystać, bo nie ma ludzi ;D Cytuję: "Jak wynika z art. 151'11 § 1 kp pracownikowi wykonującemu pracę w niedziele i święta pracodawca jest obowiązany zapewnić inny dzień wolny od pracy." Co z tego, że masz dzień wolny za weekend, skoro nie możesz tego wykorzystać, bo nie ma ludzi ;D ludzie mają już po około 40 dni urlopu do wykorzystania Szkoda czasu i zdrowia
    Lotto

28.01.2020 14:29

Dojeżdża ktoś do firmy z gm Niedzwiada?
    Z

28.01.2020 15:53

Tak.
    Lotto

28.01.2020 16:15

Oo to super. Ja od kwietnia przychodzę to się zgram jakoś z dojazdami.
    Boolek

17.01.2020 07:59

Piotrusia zmarszucha już zwolniono?...
    A

17.01.2020 09:21

Zapytaj się go prosto w oczy a nie wyrażasz swoje opinie anonimowo. Obrażając kogoś widać co sobą reprezentujesz. Czyli nic. Jeśli w firmie produkcyjnej sobie nie poradziłeś proponuje zapoznać się z narzędziem jakim jest łopata. Powodzenia
    end

23.01.2020 18:29

jeszcze nie, a szkoda
    gość

23.01.2020 09:30

A jakie są stawki na magazynie?
    Klaudia

20.01.2020 18:15

Coś o opinii w dziale finansowym? Nie wiem czy aplikować czy nie

15.01.2020 14:21

Witam jak wyglada sprawa przerwy 15 minut czy 30 minut ?Czy jest stołowka pracownicza ? Jaka panuje atmosfera na produkcji ? Czy daja benefity np multisport? Imprezy integracyjne np . Czy poprostu koukoz tyowy ? Pytanie do normalnych dzieki pozdrawiam

19.01.2020 02:14

Benefity przekombinowane. Już wolałbym dostać te punkty=pieniądze po prostu przy wypłacie. Np. chce pójść na basen normalnie na 1h czyli jakieś 15 zł. W Mybenefit narzucone są takie stawki że to totalnie się nie opłaca bo na baseny są propozycje tylko dla seniorów albo juniorów. Bez sensu. Narzucone są też sklepy jakieś niszowe lub z jakimiś pierdołami w których można wydać punkty a te "zniżki" nie istnieją. (usunięte przez administratora)Wiecie gdzie można wymienić punkty z MyBenefit na pieniądze ?
    Ale marudy...

19.01.2020 19:58

U Ramzesa. Biorą w ciemno...
    Aniołek

19.01.2020 10:32

Witam jak wyglada sprawa pracy w soboty i niedziele na produkcji ? Fabryka pracuje w soboty i niedziele ?

10.12.2019 19:30

Proszę zwolnić(usunięte przez administratora),nic nie umie w packaking miał załatwioną pracę przez kolegę z Sernik...nocą chodził sprawdzał pomieszczenia czy nikt nie śpi a pomagając pracownikom popełniając własne błędy oczerniał,, Ich " w oczach wyżej przełozonych....pozdrawiam!
    piotrus

12.12.2019 16:56

to tak jak u nasz w PO.
    walec

11.01.2020 19:41

w pracy sie nie spi trza pracować wałkonie.

Zostaw merytoryczną opinię o PO Lighting Poland Sp. z o.o.