OLYMPUS Business Services

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o OLYMPUS Business Services sp. z o.o.

Opinie o OLYMPUS Business Services Wrocław

Nie przegap nowości o OLYMPUS Business Services sp. z o.o.!

Brak

26.09.2023 22:41

Brak jakiejkolwiek informacji zwrotnej po rozmowie rekrutacyjnej, kompletna cisza - niepoważne traktowanie kandydatów

05.05.2023 08:43

Proponuję przejrzeć trochę strasze komentarze, wciąż valid tylko napisane przez pracowników, a nie HR, tudzież dedykowane jednostki. Wszelkie wartości, ktorymi firma się chwali są, owszem, na ścianie :) Zero empatii, poza małymi wyjątkami, które niestety są tłamszone do granic możliwości. Projekty, żart. Dostarczać, dostarczają, a rotacje ciągle tłumacza sobie powtarzalnością pracy (co ciekawe, na rozmowach szczycą się kompleksowoscia). Osobom, które mają już jakieś doświadczenie, szanują siebie, swój czas, i zdrowie, odradzam.
    obecny pracownik

14.05.2023 11:30

jak na start, to jest rewelacja. co więcej, jest sporo możliwości awansu np. na TL - dla firmy to taniej wziąć kogoś z wewnątrz bez doświadczenia, ale z drugiej strony to mega szansa na rozwój kariery. jeśli chcesz dobrze zacząć swoją karierę, to intern/junior w Olympusie to super opcja. a później leć dalej w świat ;)
    Obecny pracownik

19.05.2023 12:43

Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś/eś. Niestety wartości, którymi tak chwali się organizacja, nie mają przełożenia na rzeczywistość. Praca w Olympusie jest dobra dla osób początkującuch (intern/junior), ale odradzam osobom doświadczonym (również z powodu oferowanego wynagrodzenia, które zdecydowanie nie jest na poziomie rynkowym).
    Obecny pracownik

20.03.2023 18:08

Absolutnie uważam, że OBSE to naprawde dobry pracodawca. Dbają o pracownika, zbierają feedback i pracują nad poprawieniem warunków pracy. Każdy team leader jakiego znam, jest bardzo sympatyczny, a od znajomych z innych działów słyszę tylko pozytywne opinie. Moja team leaderka mega pomocna, miła i wspierająca. Jedyny minus to specyfika pracy. Nie jestem osobą stworzoną do procesowania w SAPie cały dzień, więc przyznam, że zupełnie się nie spełniam i prawdopodobnie zadecyduje to o zmianie pracy. Jednak, na początek kariery, jest to dobre miejsce do pracy i nauki.
    obecny pracownik

13.05.2023 18:32

myślę, że tak naprawdę dużo zależy od działu, a przede wszystkim Twojego TL. są przełożeni, którzy naprawdę dużo z siebie dają, wspierają i starają się dawać mega pozytywnego kopa energii. liczą się z feedbackiem pracowników i starają się usprawniać co tylko mogą. niestety są też tacy, gdzie jak masz mieć spotkanie 1 na 1, to aż chce Ci się rzygać, bo wiesz że to 30min gadania o pogodzie i co się robiło w weekend. najgorsze jest to, że firma nie jest kompletnie konkurencyjna pod kątem wynagrodzeń, ale twardo idą w zaparte, że mają rynkowe stawki. guzik, nie mają.
    Były pracownik finanse

10.05.2023 17:27

Firma w porządku na pierwsze doświadczenie dla osób zaraz po studiach. Można poznać sapa i proste procesy. Dla osób bardziej ambitnych raczej nie na długo. Słabe premie i pensje w porównaniu z sytuacją na rynku. Plusem jest bezstresowa praca.
    Firework

09.03.2023 22:57

Jakie stawki na stanowisku order management with german?
    Go.ia

02.01.2023 21:42

Rotacja taka, że szkoda sił na naukę imion osób z zespołu. Gdy dołączyłam okazało się, że moja TL jest na wypowiedzeniu i przyjdzie ktoś inny. Szkoliła mnie dziewczyna, która pracowała tu 3 miesiące (jednak chyba najbardziej ogarnięta) i po 4. miesiącu rzuciła wypowiedzenie. Ja uciekłam po 6 miesiącach. Tragedii nie ma ale szału też nie. Warto przyjść, popracować, nauczyć się czegoś i pójść dalej. Do tego tylko ta firma się nadaje.

06.12.2022 17:26

Senior Accountant - na ile można liczyć?

26.11.2022 14:07

Nierówności płacowe. Osoby z językiem angielskim potrafią na start zarabiać więcej od osób z językiem dodatkowym (w innych firmach są dodatki za języki inne niż angielski, tutaj tego nie ma).
    Ma.lwina

04.07.2022 12:59

Hej, jakie macie wrażenia jeśli chodzi o zespół GL? Jakie są widełki? Czy robi się dużo nadgodzin? Jak atmosfera? Dzięki!

20.10.2022 09:31

ta managerka jest spoza firmy, ma duże doświadczenie w tym, co robi, jest wspierająca. i nie, nie znaliśmy jej wcześniej :)

20.10.2022 09:32

nie ma u niej ściemy :D trzeba pracować i wywiązywać się z tego, co jest wymagane. ale też bardzo docenia osoby, które są zaangażowane, proaktywne, kreatywne.
    Zainteresowany

03.06.2022 07:13

Czy ktoś miałby ochotę podzielić się swoją opinią na temat pracy na stanowisku BI Reporting Specialist? Jaka jest atmosfera w zespole i ilość obowiązków?
    Gopler

05.09.2022 16:12

Tak, miałem styczność w pracy na podobnym stanowisku. Widzę, że co kilka miesięcy pojawia się oferta pracy na to stanowisko i zastanawiam się czy jest to spowodowane dużą rotacją i ogólnym niezadowoleniem w zespole czy może zespół się rozszerza
    Zalosne

15.08.2022 22:29

Firma żart. Obiecują feedback niezależnie od decyzji do 2 tygodni, jednak pomimo upływu 2 miesięcy od rozmowy kwalifikacyjnej, kontaktu ze strony Olympusa brak
    Życzliwy

18.07.2022 22:09

Czy firma przewiduje podwyżki inflacyjne w październiku? jeśli to w jakiej wielkości?
    Nadzieja umiera ostatnia

10.02.2022 20:12

Dołączyłem do firmy niedawno, przeniosłem się z ogromnego korpo. Jestem pod wrażeniem, serio - wszyscy pomocni, dostępy, sprzęt itp praktycznie od ręki. Widać , że ta firma dba o pracowników i ich szanuje. Wreszcie czuję, że żyję:)
    Bum

09.03.2022 17:48

Szanuje? Ciekawe. Pewnie dlatego tyle osób już odeszło, czyli się szanowanymi i odpowiednio wynagradzanymi...
    terefere

25.03.2022 08:44

wiesz, myślę, że dużo zależy od tego, do jakiego działu/zespołu dołączysz i kto jest Twoim przełożonym ;)

Oferty pracy - OLYMPUS Business Services sp. z o.o.

HR Operations Team Lead

OLYMPUS Business Services sp. z o.o.

Wrocław

Flower Girl

08.03.2022 16:45

Miłe zaskoczenie - dzięki za prezent z okazji dnia kobiet :) Niby mała rzecz, a wprawiła mnie w świetny nastrój. Tak trzymaj OBSE
    pytanie

16.12.2021 14:29

ile czekaliscie na odpowiedz w sprawie decyzji po 1 rozmowie (z rekruterką)?
    Termo

31.01.2022 11:38

Złożyłem CV w połowie grudnia, 1 rozmowa przed świetami, druga w połowie stycznia.
    Realista

02.01.2022 13:42

Siemanko, bylem w Wielkiej Brytanii 12 lat, język tylko angielski, czy dostanę robotę i co w waszej firmie trzeba robić? Pozdro ekipa
    Kam.

26.01.2022 13:19

Wiesz, sama znajomość j. angielskiego nie jest w dzisiejszych czasach jakimś wielkim atutem. W Olympusie stawia się głównie na znajomość SAPa, Excela, dodatkowego języka, doświadczeniu w tzw. łańcuchu dostaw i generalnie umiejętności miękkie. Angielski zawsze można podszkolić.
    Wrocław

20.06.2021 14:24

Order management specialist with German z doświadczeniem jakie są widełki wynagrodzenia? Mogą się wypowiedzieć też osoby z innymi językami
    Ewa

28.12.2021 14:54

A jak mnie więcej plasują się te widełki? Czy w grę wchodzi około 6-7k netto czy stawki raczej do 6k?

30.12.2021 12:41

heh... jak dostaniesz 5 na rękę to będzie ok ;)

12.12.2021 09:44

Czy firma OLYMPUS Business Services sp. z o.o. kieruje się zasadą równości w płacach kobiet i mężczyzn? Chodzi o równorzędne stanowiska.
    OLYMPUS Business Services sp. z o.o.

14.12.2021 11:46

W naszej firmie obowiązuje ściśle przestrzegana zasada równego traktowania wszystkich pracowników. Nie tolerujemy jakichkolwiek przejawów dyskryminacji ze względu na płeć, wyznanie czy pochodzenie. Olympus jest firmą międzynarodową, dlatego szczególnie ważne jest dla nas równe traktowanie wszystkich pracowników, z należnym im szacunkiem.
    Ufg

29.12.2021 20:17

Razem z moim kolegą z działu (to samo stanowisko, te same obowiązki) zaczynaliśmy w tym samym momencie. Oboje zgodziliśmy się na zaproponowaną stawkę. Mieliśmy również podobne doświadczenie i staż pracy, różnica polegała na tym, że ja w tamtej chwili mialam skończone studia I stopnia w tym kierunku i byłam w trakcie robienia studiów II stopnia, a on nie. Dostałam 500zl brutto mniej... Gdzkr jest wasza równość w płacy? ????
    Jan

11.11.2021 04:49

Możecie mi powiedzieć jakie działy są w wOlympus-ie. Kojarzę tylko order management część sales support, ale czy są bardziej stabilne zespoły, gdzie nie ma aż takiego natłoku pracy i rotacji?
    Aga

19.11.2021 00:45

Wydaje mi się, że management jest dość stały i raczej nie ma natłoku pracy.
    K.

23.04.2021 17:51

GoWork to chyba miejsce dla sfrustrowanych ludzi.. jako pracownik z dłuższym stażem, mogę powiedzieć co nieco. Pracowałem w tej firmie w jednym z głównych działów. Co do pozytywów: procesy dość kompleksowe (nie czyste wklepywanie w kółko tego samego, tylko np. proces obsługi zamówień robiony jest w centrum od A do Z). Są szkolenia wewnętrzne, dodatkowe programy (jeden od people managementu, drugi od Excela/VBA) - można się nauczyć co nieco. Mają dofinansowania do kursów, szkoleń i językowe - może nie najlepsze warunki, jak na Wrocław, ale kryteria są wszystkim znane. Kraje, z którymi ja współpracowałem (i znajomych z pracy) są w porządku, nie ma większych problemów. W zeszłym roku podwyżek nie było, ale w tym roku podobno mają się pojawić. Dodatkowo wpadł bonus w "tych ciężkich czasach" oraz jednorazowe dofinansowanie na wyposażenie domowego biura. Jest sporo projektów (ja tam je lubiłem), więc można się nauczyć nowych rzeczy. Z minusów, to: Komunikacja to bardziej informacje przekazywane z góry na dół, poza propozycją usprawnienia procesów, to raczej nie licz, że ktoś się przejmie Twoim zdaniem. Coś co było plusem centrum (fajna, "startupowa" atmosfera) zanikło, i już jest typowe korpo. Duże ciśnienie na usprawnienia i projekty, bez stabilizacji sytuacji obecnej. Znikome chęci doceniania pracowników za ich zapierz w ciągu roku. Na niektóre kraje duży natłok roboty i nadgodziny. Aspiracje mieli duże, wykonanie na trzy z plusem.
    kandydat

01.11.2021 14:59

Możesz proszę rozwinąć jakie stanowiska są w sales support? Czy w skład działu wchodzą stanowiska związane typu purchase specialist, albo order management

04.11.2021 12:01

tak, one należą do Sales Support. Rotacja przeogromna. Są zespoły, w których pozmieniali się wszyscy, mimo tego, że istnieją one stosunkowo niedługo - najstarszy 3 lata.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w OLYMPUS Business Services?

ooink

16.02.2021 11:40

Dziwię się jak czytam te komentarze odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej. Moje odczucia są zupełnie inne. Rozmowa z dwiema liderkami bardzo przyjemne i miłe. A od listopada chodzę na rozmowy i pierwszy raz czułam się zadowolona. Merytoryczne pytania, a nie pytania dla Managera, który ma być specjalistą. Brak (usunięte przez administratora) zapytań typu co zmieni Pani w naszej firmie. Feedback dostałam kilka dni po rozmowie i dopóki tu nie weszłam byłam nastawiona pozytywnie. Trochę jestem przerażona komentarzami.
    Moin-moin

15.06.2021 14:43

Pracuje tam i wcale nie jest źle. Zależy czy to SSD czy MSD. Myśle, ze SSD ma ciekawszą pracę, nie klepie zamówień jak maszyna, są różne spoko sprawy do rozwiązania. Miałam okazje zobaczyć 2 strony medalu. MSD to ... ta gorsza niestety. Kasa ok, a święta ... rzadko kiedy pracujemy w święta, bo nie chcą nam dawać za dużo wolnego. Wiec w sumie raczej mamy wtedy wolne. Pozdro
    Absolwent

17.10.2021 03:43

Możesz proszę rozwinąć MSD i SSD?
    Absolwent

17.10.2021 03:30

Hej interesuje mnie zespół zajmujący zarządzaniem master data w SAP. Jak bardzo wymagająca jest to praca, czy jest to bardziej key entry plus wyjaśnianie telefoniczne nieścisłości?
    kandydat

18.09.2021 20:27

Czy moglibyście opisać pracę w Order Management? Jaki system jest używany, jakie zdolności są potrzebne? Dziękuję
    Kasztanek

15.08.2021 21:40

Czy aktualnie jest możliwa praca zdalna? Jakie są plany? Praca w biurze dla chętnych czy mus dla każdego? Interesuje mnie stanowisko order management lub senior accountant na jakie widełki można liczyć?

29.08.2021 22:20

Aktualnie praca zdalna, w planach hybrydowa

26.07.2021 10:21

Czy w OLYMPUS Business Services sp. z o.o. są szkolenia zewnętrzne?
    B.

26.07.2021 13:56

Ostatnio było szkolenie z Excela 6h, o innych nic nie słyszałem.
    ktoś

10.08.2021 13:20

W ramach wewnętrznych projektów mają miejsca szkolenia zewnętrzne Rok temu było to VBA poziom advance, zarządzanie projektem
    Pełnawątpliwości

08.08.2021 07:27

AR Accountant z językiem włoskim. Czy ktoś miałby ochotę podzielić się swoją opinią na temat pracy w tym teamie?

Kontakt - OLYMPUS Business Services sp. z o.o.

Marsz. Józefa Piłsudskiego 69 50-019 Wrocław

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

23.06.2021 15:31

Jeśli szukasz pracy w SCM to odradzam. Różnice w płacy ze względu na płeć, ilość pracowników nieadekwatna do ilości pracy, sugerowanie, że nadgodziny nie są robione z potrzeb firmy. Jeśli popełnisz 1 błąd to jest to wypominane przy każdej okazji, sukcesy raczej niezauważalne. Niedocenianie pracowników i wyrabianie sobie opinii na podstawie rozmów z innymi, a nie z samym pracownikiem.
    eciepecie

14.07.2021 07:50

niestety tak w każdym dziale... a do tego jeśli jesteś dobrym pracownikiem, to zamiast zostać docenionym, to dostaniesz dodatkowe obowiązki ;) a ludzie, którzy pracują dłużej od ciebie i mają mniej obowiązków, ale nie są najbardziej bystrzy, nic nie dostaną nowego do roboty (chociaż mają mało), no bo przecież nie ogarniają. bo przecież jakby dostali, to wiązałoby się z tym, że TL/menago mieliby eskalacje i problemy ;) to po co sobie dokładać ;)
    L.

19.07.2021 22:09

czyli nie tylko ja miałam takie odczucia :D

25.06.2021 14:32

Czesc, czy moglby ktos powiedziec jak pracuje sie w dziale finansow/controllingu?
    intel

15.07.2021 11:21

Dział kontrolingu dopiero się tworzy, więc obawiam się, że nie uzyskasz za szybko odpowiedzi. Pierwsze osoby dołączą w najbliższych miesiącach. Natomiast sam zakres odpowiedzialności zespołu, jego struktura i lider dają poczucie, że będzie to dobre miejsce :)
    MGD

25.06.2021 21:31

OBSE jest może dobre na start ale nie dla pracownika z doświadczeniem. Na starcie dostajesz to co wynegocjujesz i na tym można zakończyć temat wynagrodzeń. Były obiecywane duże podwyżki, które nie były takie duże. Przepływ informacji pionowo od góry na dół praktycznie zerowy. Na rozmowie rocznej, dowiadujesz się że coś jest nie tak, gdzie wcześniej mówiono, ze wszystko jest na najwyższym poziomie z Twojej strony. Dział HR to jakaś porażka, niczego się od nich nie dowiesz, wynagrodzenie na czas, ale na wynagrodzenie z tytułu nadgodzin trzeba długo czekać… Benefity bez szału, ale złe nie są. Było dofinansowanie ale 1 razowe, które nawet nie pokryło rachunku za prąd. W zespołach wieczny niedobór ludzi. A fakt ze dużo osób odchodzi (które były zatrudnione od początku) świadczy o znikomym docenieniu pracownika. Podwyżka na seniora to marne grosze, a przy podwyżce rocznej słyszysz, że podwyżka za awans została wliczona w podwyżkę roczną SICK!!! Pierwszy raz się spotykam z firmą, która od docenienia pracownika woli pozwolić mu odejść i zatrudnić stażystę lub nie zatrudnia nikogo obciążając jeszcze bardziej zespół, który już i tak nie jest w stanie się wyrobić z pracą. Cudowny dział IT, któregomrozwiązaniem na wszystko jest reset komputera.
    M.N.

28.06.2021 11:47

no trochę tak jest... firma istnieje jakoś niecałe 3 lata, a zespoły potrafiły się już tak przetasować, że często nie ma ani jednej osoby, która byłaby od początku.
    Goodbye soon

02.12.2020 18:53

Że nie jest za ciekawie to wszyscy myślę wiedzą, HR ostatnio pokusił się o ankietę by zbadać nastroje ludzi, ankieta niby anonimowa, a trzeba było podać dział, zespół, wiek (szczegółowowe widełki) i staż pracy w Olympusie.. Jak wyniki będą dane team leaderom do analizy czy wyciągnięcia wniosków razem z tymi danymi statystycznymi to przecież po tym łatwo można zidentyfikować kto co napisał.. Trochę to słabe, ale z drugiej strony przy takich niedoborach w zespołach, o pracę raczej nie ma się co martwić.
    pleple

19.03.2021 09:10

no tak się składa, że w tych "anonimowych" ankietach podajesz np. dział, staż pracy, itp., więc Twój przełożony bardzo łatwo może się domyślić kto co napisał po tych danych ;) złwaszcza jeśli jesteś w zespole, w którym jest mało osób. a dwa - niczego te ankiety, skip meetingi nie dają - zgłaszasz uwagi, mówisz co nie działa, a później na kwartalnych spotkaniach słyszysz, że wszystko jest super i ogólnie to pracownicy są super zadowoleni.
    Nel

15.06.2021 14:37

Hmmm... u nas ankiety wszystkie były pozytywne, wiec wielki szok. Na spotkaniu spisaliśmy sobie z dzióbków, ale kilka dni po tym wiadomosc, ze dwie osoby odchodzą.
    njp

07.06.2021 17:21

Olympus kusił wynagrodzeniami, jednak i ten element już przestaje być wyróżnikiem. Niestety powielę wiele krążących tu negatywnych opinii (zapowiadało się oczywiście inaczej). Atmosfera w zespole super, jednak ta, kreowana przez wyższe szczeble mocno kiepska....zachowania przełożonych często irracjonalne/kuriozalne. Brak porozumienia... Przepływ informacji mocno kiepski, za to przepływ nowych procesów - z zaskoczenia. Dokładanie nowych obowiązków, a w zanadrzu propozycje usprawnień i inne obciążające głowę sprawy. Wizja awansu - niespójna, w zasadzie demotywująca. Na pożegnanie tona zamieszania, nieporozumień i niedomówień i nieprzyjemnego traktowania.

11.02.2021 09:45

Jak wygląda ścieżka awansu w Olympus Business Services Sp. z o.o.?
    Rob

02.06.2021 09:31

Zgadza się. O tym mi nikt na rozmowie nie powiedział np. mam swoje obowiązki, presja czasu, mail za mailem, nadal czuć braki kadrowe,(usunięte przez administratora). Szczerze powiedziałem swojemu liderowi, że nie mam na to czasu to mi poradził bym sobie wbił w kalendarz 2-3h w tygodniu i w tym czasie się tym zajmował... Osobiście wolę zrobić swoją pracę na 100% i bez nadgodzin niż zaczynać wiele tematów, nie kończyć nic i pracować nad projektami, za które laury zbiorą liderzy.

03.06.2021 09:00

Cóż, management OBSE chyba za bardzo wziął sobie do serca understaffing. Roboty jest cała masa a etatów coraz mniej. To właśnie m.in. ten powód, dla którego odszedłem z tej firmy. Atmosfera w moim zespole była nawet w porządku. Poza zespołem bywało różnie.
    Karolina

21.03.2021 12:50

Mógłby ktoś dokładnie rozpisać ścieżkę przechodzenia przez rekrutację? Czy wszystkie rozmowy kończą się feedbackiem do miesiąca czasu, czy może jednak to wyjątek od reguły, który był opisany?
    Piotr

31.03.2021 12:04

Standardowo pierwszy etap to rozmowa z kimś z HR, raczej takie podstawowe sprawy, bardziej jak weryfikacja tego co w CV, poza tym oczekiwania finansowe, okres wypowiedzenia itd. U mnie to trwało jakies pół godziny. Później zapraszają na 2 etap, w moim przypadku to była rozmowa z dwoma managerami (w sumie jak się okazało jedna z tych osób to był mój przyszły TL ). To było standardowe interview, dużo pytań, weryfikacja języka oraz sporo informacji o samej roli. Feedback dostałem nieco ponad tydzień po rozmowie. Generalnie proces przyjemny i szybki, ja osobiście nie miałem zastrzeżeń.

01.06.2021 18:01

Po jakimś czasie zapraszają na rozmowę. Tzn. jak już odbyła się rozmowa z HR?
    Abcd

02.04.2021 14:29

Proces rekrutacji przebiegł bardzo pozytywnie. Dwa etapy. Pierwszy - telefon od HR, standardowe pytania dlaczego zmieniasz prace dlaczego wrzuciłeś CV, dlaczego zainteresowała cię dana oferta, weryfikacja umiejętności językowych-proste pytania. Drugi etap - rozmowa z managerami. W moim przypadku był dość śmiesznie i zabawnie, można było odczuć wrażenie że jeden z managerów całą rozmowę się śmiał, co było dość infantylne w mojej ocenie. Dość szybka odpowiedz telefoniczna z feedbackiem. W trakcie procesu rekrutacyjnego warto zebrać feedback od osób pracujących w tej firmie. Uzyskałam informacje, że nie są tu praktykowane żadne podwyżki ani żadne premie - o czym mowa była na spotkaniu rekrutacyjnym. O tym znajdziemy tez informacje na tym portalu, bardzo wiele opinii jest zgodnych. Ścieżka rozwoju i awansu raczej bardzo trudna i ciężka do przejścia, wymagania wysokie. Łatwiej dostać się z ulicy niż poprzez awans wewnętrzny. Pracują tu głównie ludzie młodzi, w trakcie lub po studiach więc na ich potrzeby firma sprawdza się jak najbardziej, określili że jest to super korpo na start, żeby się nauczyć, pierwsza praca itp., ale niestety nie na rozwój. Z ich opinii można było wywnioskować, że są tu niskie perspektywy rozwojowe. Na plus - dofinansowania do nauki języków obcych, bony świąteczne.

08.04.2021 14:39

Dzień dobry, wszystko w temacie zostało powiedziane, ale ja dodam od siebie w kwestii premii: jakoś z tydzień, 2, temu ogłosili, że wszyscy pracownicy zatrudnieni jeszcze w zeszłym roku dostają bonus 1400 zł. Jak dla mnie, to te ostatnie bonusy to super rzecz, oby się utrzymały. Nigdzie nie jest idealnie, ale widać duże zmiany na plus.
    ska

30.05.2021 19:15

Jeżeli ktoś w zeszłym roku zatrudniony był jako stażysta, (usunięte przez administratora), ale płynnie przeszedł po czterech miesiącach pracy (usunięte przez administratora) na umowę o pracę, ale w terminie późniejszym niż 01.01.2021, to niestety wspominanych 1400 złotych nie dostał, nie uważam, że to fair rozwiązanie
    Kandydatka

07.05.2021 14:30

Email Marketing Lead – jakie dokładnie są wymogi na to stanowisko, jakie obowiązki i czy ktoś już na nim pracował albo coś wie?
    Kandydatka

10.05.2021 08:07

Dziękuję. A jeżeli chodzi o umowę – czy jest okres próbny, czy może od razu na umowę o pracę?
    Piotr

11.05.2021 08:00

Standardowo trzymiesięczny okres próbny, oczywiście w oparciu o umowę o pracę. Potem najczęściej umowa na czas nieokreślony.
    Muminkowa

06.04.2021 12:37

Witam, widziałam, że Olympus się ogłasza, że tworzy dział HR Operations. Czy firma ma jakieś nakazy dotyczące pracy z biura, czy można pracować w pełni zdalnie?
    Olecka

07.04.2021 11:18

Witam, ja pracuje w firmie od 6 m-cy i cały czas mamy elastyczne zalecenia co do pracy z biura, więc kto chce, ten przychodzi zachowując niezbędne ograniczenia i wymogi, a jeżeli woli z domu, to pracuje z domu – w moim zespole są takie osoby, które prawie rok w biurze nie były. To co na plus, to onboarding też w pełni zdalnie, laptopa przyniósł kurier, a IT zrobiło wszystkie dostępy zdalnie. Mam tęz krzesło i duży monitor z biura. Z okazji COVIDa kolejnej fali, dostaliśmy grant 1000 zł na np. zorganizowanie sobie lepszego stanowiska pracy w domu. Wiadomo, nie jest zawsze usłane kwiatkami, ale dla mnie to dużo, że nie muszę siedzieć z laptopem 15 cali na kanapie w salonie z podkurczonymi nogami.
    fTQ

23.04.2021 17:54

Na ten moment można 100% zdalnie, po pandemii (o ile się kiedyś skończy), chcą wprowadzić tryb hybrydowy.
    Gosc5000

21.11.2020 13:40

Potwierdzam opinie,które występują na tym forum! Nie ma podwyżek więc zapewne odejdzie większość dobrych pracowników wnoszących wartość dodaną. Wkrótce będą brać ludzi po studiach/stażystów. A szkoda bo zapowiadało się dobrze.Dobre dla ludzi po studiach. Dla osób z doświadczeniem +1 rok nie polecam.
    Aaaaa

01.12.2020 01:16

Również popieram. Zero podwyżek, bonusow, premii. Generalnie to trzeba robić za dwóch, ale nw tych samych warunkach i otwarcie mówi się o tym, że nie ma żadnych perspektyw na zmianę. Czas uciekać. Ale przed odejściem można jeszcze poczytać pamiętniczek Pani Prezes.
    W

14.04.2021 14:00

Sporo zmieniło, bo nie dość, że przez kolejną falę COVID dostaliśmy extra tysiaka na ogarnięcie swojego miejsca pracy, to jeszcze ostatnio wpadło kolejne 1400 ot tak. Nigdy nie narzekam, bo chwalę sobie tą pracę, ludzi. Teraz jest coraz lepiej ale wg mnie źle nigdy nie było. Dobrze się tu czuję, większych problemów rozbuchanych w komentarzach nie doświadczyłem, pracy jest dużo, ale to dobrze, bo wolę mieć co robić niż szukać pracy bo COVID, z wynagrodzenia zawsze byłem zadowolony – tyle ile chciałem, dostałem. Zawsze polecam i zapraszam
    Tomasz

18.03.2021 08:48

Pracowałem w dziale HR. Były lepsze dni i gorsze, ale ogólnie dobrze wspominam. Wynagrodzenie było ok, bez szału, ale dało się wyżyć. Ścieżka awansów – nie jestem osobą, która tego specjalnie potrzebowała, ale niektórzy byli nieźle wynagradzani. Co do zespołu, trafiłem na świetne osoby, więc nawet jak było dużo zadań (czasem aż za dużo), to dawaliśmy wspólnie radę. Ogólnie nie mam żadnych ekstremalnie złych doświadczeń i dobrze wspominam 3 lata w firmie.
    hello

02.04.2021 19:55

jak mogłes pracowac 3 lata jak ta firma tyle we Wrocławiu nie działa ?
    Olecka

07.04.2021 11:21

Firma działa od 2018 roku, otwarcie oficjalne było tylko w 2020 ;)
    Order

02.04.2021 14:17

Jakich zarobków można się spodziewać jako order management specialist z Jezykiem obcym, umowa o pracy? I czy warto pracować na tym stanowisku pod względem rozwoji.Pozdrawiam
    Ania K

17.03.2021 17:11

Byłam na rozmowie, fajna atmosfera, mam nadzieję, że uda mi się zagrzać tam więcej czasu.
    Xec

24.03.2021 18:42

A co Ci się tam tak spodobało? Nie wiem, przechodzę przez te wszystkie komentarze i zaczynam mieć wątpliwości, a Ty chyba byłaś ostatnio, więc powiedz coś więcej.
    Ania K

31.03.2021 12:00

Wiesz co, nie wiem do końca jak to ująć, sposób jak mnie przywitano, wystój, sposób prowadzenia rozmowy. Taka duża kultura osobista, przyjemna atmosfera, międzynarodowa firma, na poziomie. Podczas rozmowy 2 rekruterki też przyjemne, nie zadawały kłopotliwych pytań, bo zdarzało mi się, że ktoś pytał mnie na zasadzie "a jest Pani w związku? Planuje Pani dzieci, skoro chce się Pani rozwijać, czemu nie awansowała Pani w poprzedniej firmie?". Zawsze wychodziłam przerażona po takiej rozmowie i czułam się gorsza od wszystkich. Tu bardzo dobre wrażenie i miejsca i ludzi.

Zostaw merytoryczną opinię o OLYMPUS Business Services sp. z o.o.