Standard Chartered Global Business Services

4.1/5

• Poznaj nas
  • Co oferujemy naszym pracownikom?
  • Główne obszary naszych działań
  • Co nas wyróżnia?
  • Social media

Poznaj nas

Co oferujemy naszym pracownikom?

Główne obszary naszych działań

Co nas wyróżnia?

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o Standard Chartered Global Business Services Sp. z o.o.

Opinie o Standard Chartered Global Business Services Warszawa

Nie przegap nowości o Standard Chartered Global Business Services Sp. z o.o.!

Byly pracownik

13.10.2021 23:28

Pracowalem jakis czas w tej firmie to i moge sie wypowiedziec: Plusy: ubezpieczenie na zycie, elastyczns godziny pracy, mozliwosc pracy z kazdego miejsca w pl, super biuro w centrum stolicy, super CEO wydaje sie byc z podejsciem "do ludzi", wydarzenia organizowane przez firme, bardzo pomyslowe, karty obiadowe, dodatkowa kasa z benefitow, rozne projekty, zwiazane z bezpieczenstwem banku, praca na co dzien po angielsku Minusy: ubezpieczenie medycznie w allianz, rekrutacja potrafi trwac w nieskonczonosc bo ktos nie kliknal jakiejs formulki, znikajacy HRzy jak kamfora jak tylko Cie zatrudnia, nie ma mozliwosci dowiedzenia sie o podstawowe sprawy, kryja sie za systemami wewnetrznymi, predzej porozmawiasz z CEO niz hrami, brak srodkow do wspolpracy grupowej, exceloza i majloza podstawowymi narzedziami pracy, prowadzenie projektow jak w bankach lat max 2000. rzadza wszystkim indie Generalnie firma zapuszczona technologicznie, ale plus ze powoli (niestety bardzo powoli) idzie ku lepszemu.
    Zainteresowany

11.10.2021 18:51

Czy SCB zapewnia sprzęt do pracy (telefon + laptop)?

12.10.2021 13:05

Dzień dobry, każdy pracownik podczas pierwszego dnia swojej pracy otrzymuje niezbędne narzędzia do realizacji zadań na danym stanowisku. Laptop stanowi podstawowe narzędzie pracy, w przypadku telefonu służbowego, jego otrzymanie jest uzależnione od charakteru pracy na danym stanowisku.
    Sasetka

13.10.2021 12:18

Tak, zapewnia
    kandydat

04.10.2021 21:06

Dzień dobry. Jaka jest struktura (grup) stanowisk w SC w kolejności od najbardziej początkującego poziomu?

12.10.2021 11:06

Dzień dobry, dziękujemy za pytanie. Nasze centrum w Polsce zostało utworzone i działa w charakterze "Center of Excellence" i skupia głównie specjalistów, ekspertów oraz kadrę managerska średniego i wyższego szczebla. Poszczególne struktury działów różnią się w zależności od obszaru, ale generalnie możemy przyjąć, że najniższe stanowisko to Junior Analityk/ Analityk. Następnymi w kolejności są: Specjalista, Starszy Specjalista, Ekspert, Team Leader, Manager, Senior Manager, Dyrektor, Head.
    Onna

08.10.2021 07:34

Cisza przez miesiące po zaaplikowaniu pierwszy raz. Druga aplikacja przez referal od znajomego pracownika - odpowiedz, ale nie żadne kolesiostwo, po prostu rekrutment nic nie wiedział o aplikacji, albo po prostu nie ogarniają, dopiero jak znajomy się zapytał wewnętrznie ci się dzieje.
    Kalorem

20.09.2021 17:03

Jeśli chodzi o value assesment to nie wiadomo o co chodzi;). Trochę jakiś scenek z biurowego życia i odpowiedzi które mniej lub bardziej preferujesz. Odpowiedzi kandydata to jak by szablon który musi pasować do oczekiwań firmy, co samo w sobie nie jest źle ale konia z rzędem dla tego kto zrozumie o jakie wartości chodzi ( na stronie w zakładce wartości jest na przykład "Do the right things" co wydaje się być bardzo odkrywcze ). Plus taki ze 30 sekund po wypełnieniu testu przychodzi e-mail że "bardzo nam przykro" więc w sumie jakiś feedback jest ( to na plus). Ogólnie dość ciekawe podejście do rekrutacji.....
    Ignatio

16.09.2021 07:00

You applied for a job at SC but decided to go with another company? So go, but do not inform them. They will not inform you if they reject your application after 3 interviews. Just ghost them like they do.
    CTM kandydat

02.09.2021 09:55

Zaaplikowałem na stanowisko Country Technology Manager. Było to w kwietniu i specjalnie czekałem kilka miesięcy aż ktoś się odezwie, bo wiem ile rekturacje na takie stanowiska mogą trwać. Tak jak już wcześniej ktoś opisał, pierwszy proces polega na przeklikaniu kilkunastu slajdów i wyborze najwłaściwszej odpowiedzi/rekacji do danej sytuacji. Nie jest to jakoś specjalnie trudne, ale trzeba do tego przysiąść, bo pytania i sytuacje są do siebie podobne. Tak naprawdę nie ma dobrej odpowiedzi. Odpowiedzi są bardzo płynne i biorąc pod uwagę duże doświadczenie, nie tylko w Polsce, wiem, że duże firmy wolą rozmowę z kandydatem o przebytych projektach, procesach, niż tego rodzaju szablon. OK, u Was jest inaczej, ale to już był pierwszy sygnał, że lubie metody, z których wielu się wycofuje. Idąc dalej, odzew ze strony pracodawcy - żaden. Zero, nic, nawet chamskiego maila z automatu. Przypomina mi to aplikowanie do firm jakieś 15-20 lat temu, gdzie było to czymś naturalnym, że firmy mają gdzieś informację zwrotną. Ludzie z SCB najwyraźniej wzięli sobie taką postawę do serca, bo podejrzewam, że na powyższe stanowisko nie aplikują kandydaci z dwuletnim doświadczeniem, a Wy tak ich traktujecie. Bardzo rzadko wystawiam takie opinie, ale biorąc pod uwagę, że nie jestem pierwszą osobą, która zwraca na ten problem uwagę, wiem gdzie nie aplikować. Nie potraficie wrócić do człowieka, nie zabierajcie czasu swoimi " value assessment".

13.05.2021 10:17

Zdecydowanie nie polecam! Zaaplikowałem na ofertę. Po zaaplikowniu dostałem automatycznego maila, że muszę wypełnić value assesment, aby możliwe były dalsze kroki. Value assesment wypełniłem (straciłem na to godzinę) ... i cisza. Kompletny ghosting od jakichś 2 miesięcy. Brak jakiegokolwiek profesjonalizmu w podejściu do kandydatów. A tego oczekiwałbym biorąc pod uwagę, że mam do czynienia z poważnym bankiem (usunięte przez administratora)Wystarczyłby głupi automatyczny mail typu: "dziękujemy za zaaplikowanie, niestety nie tym razem, blablabla" i odbiór byłby zupełnie inny. Ja już na pewno nie wezmę udziału w żadnym procesie rekrutacyjnym do tej firmy, bo nie lubię jak już na wstępie nie sznuje się mnie i mojego czasu. Co do samego value assesment - stworzone jest to w taki sposób, że de facto kompletnie nie wiadomo o co chodzi, co autor miał na myśli. Są scenki i pod każdą scenką 4 odpowiedzi, z których trzeba wybrać odpowiedzi złe i odpowiedzi dobre (tzn każdą z 4 odpowiedzi trzeba sklasyfikować jako albo złą albo dobrą). I zazwyczaj jest tak, że jest powiedzmy jedna odpowiedź jest ewidentnie dobra, jedna zła, a dwie pozostałe są powiedzmy częściowo dobre, a częściowo złe. I teraz pytanie co autor miał na myśłi. Czy coś co jest częściowo dobre powinno być klasyfikowane jako dobre czy jako złe? Ja szczerze mówiąc zgłupiałem. Jeżeli firma nie jest w stanie stworzyć jednoznaczenego narzędzia rekrutacyjnego, które byłoby zrozumiałe, to raczej słabo to rzutuje na potencjalną współpracę (bo duża szansa że inne procesy w firmie też mocno kuleją ;-) ).

24.08.2021 19:08

Wow; w końcu faktycznie dostałem odpowiedź. Po jakichś 4 miesiącach od wypełnienia value assesment. :)))) Ale faktycznie; myliłem się posądzając Was o brak odpowiedzi dla kandydatów; zwracam honor :)))) A w odpowiedzi gratulacje, że value assesment poszedł mi dobrze i że "wkrótce odezwie się do mnie rekruter". To pewnie mogę się spodziewać telefonu od SCB w okolicach Sylwestra :D Dzięki, ale już jednak do mnie nie dzwońcie. Będę pewnie wtedy na nartach ;) A poza tym inni pracodawcy są szybsi ;) You snooze you lose, sorry ;)

25.08.2021 14:53

Dziękujemy za Twoją opinię i życzymy Ci powodzenia, zarówno jeśli chodzi o sprawy zawodowe jak i sylwestrowe. :)
    plkb

18.08.2021 14:35

Dzień dobry, czy jest opcja zatrudnienia się mieszkając w innym mieście i pracując w 100% zdalnie? pozdrawiam

23.08.2021 10:40

Dzień dobry, od kwietnia 2021 roku wprowadziliśmy zmiany, mające na celu uelastycznienie wykonywanej pracy, oferując naszym pracownikom pracę zdalną oraz hybrydową. Możliwość pracy zdalnej z innej lokalizacji w 100% jest możliwa, niemniej jest to uzależnione od zakresu pracy oraz zespołu. Więcej informacji znajdzie Pan / Pani tutaj: https://www.sc.com/pl/2021/05/04/w-odpowiedzi-na-potrzeby-zgloszone-przez-pracownikow-wprowadzilismy-elastyczne-rozwiazania-w-zakresie-lokalizacji-i-czasu-pracy/
    Zadowolony pracownik

29.07.2021 11:39

Jestem bardzo zadowolony z pracy w SC. Warunki bardzo dobre - wynagrodzenie ponad przeciętne na tle rynku, godziny i miejsce pracy elastyczne (przy czym nowiusienkie, wygodne biuro w samym centrum zachęca jednak do pracy w biurze), wszystkie benefity. Dobra atmosfera wśród pracowników, dużo inicjatyw społecznych i pro-pracowniczych (np wolontariat, turniej FIFA, wspólne obiady). Dużo miejsca do rozwoju i do nauki, np poprzez nową inicjatywę "Talent Marketplace", która umożliwia uczestnictwo w różnych projektach firmy celem zdobycia więcej wiedzy i doświadczenia niekoniecznie związanych z oryginalnym zakresem obowiązków. Zespół mocno międzynarodowy, sam jestem obcokrajowcem i świetnie tu się czuję. Zdecydowanie polecam.

20.08.2021 12:25

Dziękujemy za Twoją opinię! Cieszymy się, że jesteś zadowolony z pracy w naszej firmie :)
    Pracovvnik

28.07.2021 22:08

Na początku działalności te trzy lata temu ściągano najlepszych ludzi z rynku, płace też były powyżej rynkowych. Ale od jakiegoś roku z hakiem jest coraz gorzej, poziom pracowników spadł drastycznie, pensje też już nie błyszczą na tle rynku. Procesy były z bólem ściągane z Indii, systemy i procedury są nadal bardzo siermiężne. Obecnie ludzie masowo odchodzą do konkurencji, to o czymś świadczy.
    Grześ

18.03.2021 18:40

Czy firma szuka może Architekta od Security? Chciałbym zaaplikować..

14.05.2021 09:54

Dziękujemy za zainteresowanie zatrudnieniem w Standard Chartered. Wszystkie oferty są dostępne na naszej stronie internetowej: https://scb.taleo.net/careersection/ex/default.ftl Aby sprawdzić oferty w obszarze cyberbezpieczeństwa w Polsce, rekomendujemy skorzystanie z następujących filtrów: Business area: Trust, Data & Resilience lub Technology Location: Europe & Americas -> Poland Zachęcamy do zapoznania się i aplikowania.
    Disappointed

08.05.2021 12:39

Proces rekrutacyjny długi - kilkumiesięczny - a na koniec zero odpowiedzi. Szkoda zawracania głowy.

14.05.2021 09:31

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Standardowo wszyscy kandydaci aplikujący na oferowane przez nas stanowiska otrzymują od nas informacje dotyczące finału procesu rekrutacji. W przypadku, gdy zapada decyzja o przedstawieniu danemu kandydatowi oferty pracy, informacja ta jest przekazywana kandydatowi przez nasz zespół ds. rekrutacji, zwykle telefonicznie. W przypadku decyzji o nienawiązaniu współpracy z danym kandydatem, osoba ta otrzymuje powiadomienie z naszego systemu, wysyłane na adres email podany przez kandydata na etapie zakładania profilu kandydata w naszym systemie rekrutacyjnym. W ostatnim czasie, wskutek problemów technicznych, powiadomienia z systemy mogły nie trafić do części kandydatów, za co bardzo przepraszamy. W momencie zidentyfikowania tych problemów nasz zespół ds. rekrutacji przejął zadanie informowania kandydatów o wyniku rekrutacji. Jednocześnie pracujemy nad rozwiązaniem wspomnianych problemów technicznych. Jesteśmy gotowi udzielić Pani/u informacji nt. wyniku rekrutacji, w której brał/a Pan/i udział - prosimy o kontakt pod adresem email [email protected] w celu uzyskania tych informacji. Dokładamy wszelkich starań, aby informacje nt. kolejnych etapów procesu rekrutacji czy też ich finału docierały do kandydatów jak najszybciej, niemniej jednak prowadząc te procesy koncentrujemy się na znalezieniu możliwie najlepszych kandydatów na dane stanowisko, co bywa czasochłonne, szczególnie w przypadku stanowisk wymagających niszowych umiejętności.

12.11.2020 09:33

Czy w Standard Chartered Global Business Services Sp. z o.o. są szkolenia zewnętrzne?
    Jt

01.05.2021 22:43

Tak

17.04.2021 00:14

Jakie są levele w firmie? Pytam, bo w niektórych korpo najniższy level to associate, w innych analyst, a np. Associate jest 2 stopnie wyżej.
    Jt

01.05.2021 22:32

To zależy od działu, ale zazwyczaj stanowiska od najniższego to analyst-specialist-manager-VP.
    LSD

15.04.2021 17:14

Hej, chciałem się zapytać ile można dostać na stanowisku Specialisty w Aml? Jakie są widełki u nich? Czy każdy ma tyle ile wynegocjuje czy raczej ludzie mają podobne zarobki?
    kandydat

30.03.2021 13:01

ile się zarabia na stanowiskach AML? doświadczenie anti-fraud, monitoring, kyc, onboarding ponad 5 lat, ale wszystko w obrębie frauds, da radę z 8k netto dostać? angielski burżujski C1, czy komunikatywny (nawet z błędami) wystarczy ?

14.04.2021 15:43

Dzień dobry, dziękujemy bardzo za pytanie. W związku z ciągłym rozwojem naszej organizacji mamy obecnie wiele otwartych ról i ta sytuacja zmienia się dynamicznie. W przypadku zainteresowania, zapraszamy do regularnego odwiedzenia naszej strony: https://scb.taleo.net/careersection/ex/default.ftl, gdzie znajdzie Pan informacje o otwartych wakatach oraz o wymaganiach w kontekście poszczególnych ról. W kwestii pensji – jest ona uzależniona od wymagań roli oraz od profilu zawodowego danego kandydata – szczegóły są przekazywane wybranym osobom na etapie oferty po zakończonym z sukcesem procesie rekrutacji. Jeśli zaś chodzi o poziom znajomości języka angielskiego, jest on wymagany na poziomie umozliwiajacym swobodna pracę w tym języku.
    Pracovvnik

28.07.2021 22:03

Teraz zatrudniają ludzi(usunięte przez administratora) także w zasadzie wystarczy, że jakoś tam w miarę dobrze mówisz i spodobasz się na rozmowie. W kwestii pensji, zależy od doświadczenia, ale na 8k netto to bym raczej obecnie nie liczył. Bliżej 7k plus może nadgodziny jak będziesz na tyle produktywny że będzie sens żebyś je robił.

21.02.2021 10:05

Na jakie benefity można liczyć w Standard Chartered Global Business Services Sp. z o.o.?
    Ciekawa

29.03.2021 16:32

Czy nadgodziny są płatne?

30.03.2021 10:50

Dzień dobry, tak - zgodnie z wymogami kodeksu pracy za pracę w godzinach nadliczbowych pracownikowi przysługuje dodatek lub możliwość odebrania nadgodzin - czas wolny.
    Mila

26.02.2020 00:52

Dzień dobry, Mam pytanie: czy możliwe jest zatrudnienie na kontrakt B2B a nie umowę o pracę? @GoWork, macie błąd w formularzu: po zaznaczeniu, że chcę dodać pytanie a nie opinię, pole "Wydźwięk opinii" nie powinno być wymagane.
    Aaaa

06.03.2020 16:42

Z tego co sie orientuje, raczej nie
    ec9

26.11.2020 17:21

Czy jest ktoś w stanie potwierdzić czy jest to całkowicie wykluczone, nawet gdy osoba zamierzająca podjąć zatrudnienie realnie prowadzi działalność gospodarczą, tj. uzyskuje inne przychody z działalności gospodarczej z wielu innych źródeł? Nie jest w tym nic nielegalnego z punktu widzenia obowiązującego prawa, tym bardziej biorąc pod uwagę iż dana osoba uzyskiwałaby przychody z wielu źródeł w ramach swojej jednoosobowej działalności. Może przedstawiciel Standard Chartered jest w stanie rozwiać wątpliwości? :)

03.08.2020 10:09

Czy można liczyć w Standard Chartered Global Business Services Sp. z o.o. na prywatną opiekę medyczną?

07.10.2020 23:05

tak

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Standard Chartered Global Business Services?

Kontakt - Standard Chartered Global Business Services Sp. z o.o.

Towarowa 25A 00-869 Warszawa

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

JOZEF666

02.10.2020 11:18

odnosnie zarobkow dyrektorow/menedzerow ->kwota ponizej 20 tys jest zalosna. Pamietajmy ze mowa jest tu o banku, w stolicy duzego (dosc) kraju wiec szanujmy sie ludzie, jakie 16 , 17 tysiecy

19.08.2020 18:08

Dołączam się do opinii o nieprofesjonalnym podejściu HR do rekrutacji. Przeszłam przez wszystkie etapy (5 rozmów, od HR po kilku managerów) i od prawie trzech miesięcy nie dostałam żadnej odpowiedzi zwrotnej pomimo wielokrotnych maili do rekruterki. Ponadto same etapy rekrutacji od początku nie były jasno wyjaśnione, nie wiedzałam ile rozmów mnie czeka i jak długo rekrutacja potrwa. Niestety było to dla mnie bardzo nieprzyjemne doświadczenie, które zdecydowanie rzutuje na moją opinię o tej firmie i jej stosunku do kandydatów.
    Zainteresowana

03.07.2020 16:43

czy ktos moze wyjasnic jak wygląda kwestia grade'ow? tj. chodiz o to ze na LinkedIn chociaż widze osoby majace wpisane managing director lub executive director lub tylko director. Czy pod tymi opisami znajduje się ten same grade? Co mnie zaciekawilo to to ze sa osoby które miały napisane chronoligicznie executive director, potem director a następnie jeszcze managing director… Ja jestem zainteresowana posycja Head'a jednego z dzialow.

16.04.2020 10:14

Jak ze studentami w Standard Chartered Global Business Services Sp. z o.o.? Chętnie zatrudniają?

04.05.2020 14:23

Dzień dobry. Z założenia działamy w charakterze tzw. Center of Excellence, dlatego w większości zatrudniamy specjalistów i ekspertów z dziedziny finansów, IT i bankowości. Niemniej jednak, nie zamykamy się na studentów i takie oferty pracy również się pojawiają. Zapraszamy do śledzenia ich na naszej dedykowanej stronie: https://sc.com/pl/careers/

30.03.2020 18:18

Pracuje w SCB w CFCC od ponad roku, zdecydowanie mogę polecić dołączenie do firmy. Jeśli masz ambicje i jesteś słowny i pracowity, to jest miejsce dla Ciebie. Osoby solidne i te które dostarczają swoją prace na dobrym poziomie są docenione i awansowane. Oczywiście są plusy i minusy, tak jak wszędzie, nie ma idealnych miejsc pracy, ale w SCB staramy się budować miejsce oparte na wzajemnym szacunku i dążymy do rozwoju. Można się wiele nauczyć, a dużo działów w CFCC pozwala na przechodzenie do innych zespołów i rozwijanie swoich umiejętności. Dodatkowo firma zapewnia benefity takie jak multisport czy karta sodexo. Patrzę chłodno na sytuacje i naprawdę uważam ze jest to jedno z najlepszych miejsc pracy w jakich miałam okazje pracować.
    Nowi pracownicy

16.03.2020 20:35

Co z nowymi pracownikami? Nie mamy informacji, czy mamy przyjsc do biura, czy tez mamy zapewniona prace zdalna w zwiazku z koronawirusem...

23.03.2020 16:52

Dziękujemy za zapytanie. Dokładamy wszelkich starań, aby osoby, które dołączają do naszego zespołu otrzymały niezbędne informacje, narzędzia oraz wsparcie bezpośredniego przełożonego, a jednocześnie dbamy o zdrowie i bezpieczeństwo obecnych i nowych pracowników. Wdrażamy stosowne rozwiązania, o których nowo zatrudniane osoby zostaną wkrótce poinformowane.
    Krystian

06.03.2020 08:46

Muszę pochwalić SCB za dodatkowe inicjatywy, które pojawiły się w ostatnim czasie. Mamy już piłkę nożną, koszykówkę, taniec, jogę a podobni to nie koniec. No i super że pracodawca pokrywa koszty z tym związane
    Corposlave

06.02.2020 19:20

Cześć, Możecie napisać proszę jak wyglada drabina kariery i jakie są poziomy Associate+?
    xxxx

08.09.2019 16:27

Dostałam od nich wiadomość na linkedin. Warto odpisać? Poproszę o rzetelne komentarze pracowników! Dziękuję!
    Home office

28.10.2019 19:31

Dwa dni w tygodniu po okresie próbnym, oczywiście pod warunkiem że robisz wynik.
    lol

04.02.2020 23:15

Place były dobre na początku, teraz jest rynkowo, wiec szkoda czasu. (usunięte przez administratora)
    Staszek

31.01.2020 20:35

Jak jesteś młody i zaczynasz korpokarierę to może i tak, ale jak masz naście i więcej lat doświadczenia, a co gorsza uważasz się za dobrego eksperta w swojej dziedzinie to niepolecam. Młody może i się czegoś nauczy, ale jak jesteś specem to oczy krwawią a uszy więdną co tu się wyprawia. I na nic twoja wiedza i umiejętności. W tej firmie polityka, poprawności, i gadanina zabijają wszystko co dobre. Jest miło ale bezsensu. Wszystko jest fajnie, tylko jak drążysz temat to cyferki przestają się zgadzać. Trawa jest zielona ale tylko z wierzchu. Generalnie niepolecam.....
    requestor

31.01.2020 14:43

Da radę tam zarobić choć z 10 ton Złotopolskich na rękę msc?
    requestor

31.01.2020 14:40

Da radę tam zarobić choć z 10k netto?
    Benio

15.01.2020 22:12

Generalnie polecam, Można się wiele nauczyć. Zwłaszcza w zespołach, które są rozrzucone pomiędzy PL, UK, SG, IN. W samej Warszawie pracuje wiele różnych narodowości i jest bardzo fajna atmosfera. Podstawowa wiedza jaką zdobywasz w 2-3 miesiące to taka, że nie jest ważne z jakimi umiejętnościami przyjdziesz, koledzy w SG wiedzą lepiej, nieważne jakie masz certyfikaty oni nic o nich nie słyszeli. A więc dowiesz się, jak przeżyć wiele lat na ważnych stanowiskach niczego nie umiejąc. Twój LM nie będzie miał pojęcia o merytoryce twojej pracy, ale nie będzie mu to przeszkadzało w stawianiu wymagań i ocenianiu twoich osiągnięć. Nie będzie też uważał za stosowne zaopatrzenie cię w narzędzia: w końcu jesteś wspaniałym specjalistą. I to będą podkreślać: wspaniali ludzie w Polsce są (tylko nie wiemy po co nam oni).
    Zadowolona

30.12.2019 12:09

A ja bardzo pozytywnie oceniam proces rekrutacji. Bardzo szybki i sprawny kontakt z paniami z HR zarówno telefoniczny, jak i mailowy. Rekrutacja na bardzo wysokim poziomie.

14.01.2020 19:18

I jak ci sie pracuje?
    zelotl

17.12.2019 17:31

Przeszedłem do Standard Chartered z konkurencji i po początkowej aklimatyzacji czuje się coraz lepiej w zespole. Lubię swoją pracę i co najważniejsze znajduję zrozumienie wśród managerów co do mojej ścieżki kariery i priorytetów. Myślę, że jeśli chodzi o pracodawcę - mogę polecić :)
    Chce przejsc do SCB

14.12.2019 20:57

A jak atmosfera? Czy kierownicy wspierają rozwój pracowników? Warto zaaplikować?

06.08.2020 07:52

Zależy jak trafisz, SC niestety nie weryfikuje zdolności do zarządzania swojej kadry. Byłem zadowolony z pracy, ale postanowiłem odejść, bo nie dało się pracować z moim (usunięte przez administratora)kierownikiem. Totalna porażka, (usunięte przez administratora)
    Smutek

04.11.2019 16:11

Ja mam bardzo złe doświadczenie. W czerwcu odzywa się pani x która mówi ze jestem fajna kandydatka. Organizuje 2 spotkania z wysoko postawionymi managerami, rekrutują mnie, jest chemia- podobno jestem super kandydatka, pani x po 2giej rozmowę mówi ze chwile potrwa proces i milczy, nie odzywa się w ogóle, po miesiącu łaskawie się odzywa przeprasza ze tak długo, mówię rozumiem no tak to zawsze długo trwa. Mówi ze potrzebne następne spotkanie ostateczne- spotykam się z następnym szefem długa fajna rozmowa- odezwiemy się po 2 tyg. Oczywiście zero odzewu. Po miesiącu dzwonie do rekruterki- pani x - a odbiera pani y mowiac ze x już w dziale nie pracuje! To grzecznie pytam czy może coś wiadomo? Odezwiemy się do końca tygodnia. Zero info. Pisze do pani y w następny poniedziałek i po 10 min, 4miesiacach marnowania jak widać mojego czasu i braku szacunku dostaje automatyczna zwrotkę z systemu ze dziękujemy ale nie. Jestem zażenowana, marzyłam żeby tu pracować i nie mam słów!
    Pani Psycholog

06.12.2019 22:25

@Korpoludek Twoja opinia nie jest wogole znacząca i potrzebna do oceny sytuacji i pracodawcy. Ludzie tutaj mam prawo oceniać procesy rekrutacyjne a nie personalnie atakować. Ale jest jest pewna zbieżność powtarzalna pomiędzy agresorami takimi jak Ty ziejacymi pycha a wewnątrz w gruncie rzeczy zakompleksionymi niedocenionymi istotami dla których zawsze wnikliwa osoba poczuje litość. Więcej pracy nad rozwojem mentalnym !!!!!!!!
    Korpoludek

07.12.2019 20:49

Pani Psycholog, serdecznie dziękuję za rady. Tylko ja nikogo ani nie atakowałam, ani nie ziałam nienawiścią. Po prostu uważam, że każdy powinien mierzyć siły swojej inteligencji na zamiary... Taka firma jak SCB nie zaoferuje pracy dla każdego...

05.12.2019 22:49

Haha

06.12.2019 22:14

(usunięte przez administratora)a jak atmosfera? :D
    Ololo

27.11.2019 13:37

Niestety, jestem rozczarowana ich nieprofesjonalnym podejściem do procesu rekrutacji. Od momentu akceptacji w systemie (w sierpniu) i kilku rozmowach nie jestem w stanie doprosić się informacji zwrotnej. Dosłownie, doprosić. Nikt nie odbiera telefonów ani nie odpowiada na wiadomości mailowe. Zakładałam, ze pracy nie dostałam, ale ponieważ poświęciłam swój prywatny czas oczekuje przynajmniej informacji, która to potwierdzi.
    Really?!?

01.12.2019 00:41

To dlatego musicie wypisywac hejty po stronach konkurencji, ciekawe!?!? Niestety sytuacje opisane sa przykre, i kazdy feedback bedzie wziety pod uwage, niestety wraz ze wzrostem organizacji balagan moze i sie wkrada, nawet przy najlepszych profesjonalistow. Grunt bysmy wyciagali wnioski!
    Really?!?

01.12.2019 17:56

jak to ujęłaś/-eś, nawet "przy najlepszych profesjonalistów" różnie to bywa:) trzymamy kciuki!
    Luka

26.09.2019 10:37

Na jakim poziomie ksztaltuja sie zarobki w SCGB na stanowisku associate director / senior manager?
    Senior Manager

15.10.2019 19:41

Naprawdę w Warszawie w bankowości jesteś gotowy podjąć pracę za 16-17k na stanowisku dyrektora? Szok!
    Senior Manager

15.10.2019 19:41

PS. No chyba, że nie masz kompetencji...

Zostaw merytoryczną opinię o Standard Chartered Global Business Services Sp. z o.o.