ENDEGO (Cadm Automotive)

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.)

Opinie o ENDEGO (Cadm Automotive) Kraków

Nie przegap nowości o ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.)!

obecnie

16.03.2021 21:06

czytam te komentarze i nijak nie maja się do rozmów w pracy, bo ich po prostu nie ma. Siedzimy w domu i pracujemy z domu. Wszystkie te komentarze, nasączone jadem trącą frustracją ludzi którzy wraz ze zmianami cos stracili w życiu nie wyłączając starego prezesa. Wszystkie osoby obecnie pracujące w tej firmie są wspaniałymi ludźmi, chcą przeć do przodu i chcą się rozwijać. Obecny czas pandemii panującej na świecie zdecydowanie tego nie ułatwia i nikt na to nie zwraca uwagi. A czasem warto rozejrzeć sie wokól i poszukać pozytywnej energii. Ja zostaje i polecam prace w tej firmie.
    Niezadowolony

17.03.2021 10:34

Nie wiem czy jesteś kimś z ciepłą posadką w administracji, albo na wyższym szczeblu, albo może ze Śląska... ale ewidentnie nie widzisz co się dzieje i podziało. Nie uważam żebym coś stracił w życiu, podaruj sobie takie uwagi, to że pojawiają się negatywne komentarze i ci to przeszkadza to rozumiem syndrom Kalego? Jak szła krytyka na poprzedniego prezesa to było dobrze, jak idzie na nową władzę i ich wiernych przydu..asów, to już nie pasuje? Prawda jest taka, że o inżynierów jak nikt nie dbał, tak nie dba bardziej, wręcz jest gorzej. Myślisz, że zwolniłoby się w czasie tej pandemii tyle ludzi gdyby tu było tak wspaniale? Zwolnili się. Nie zostali zwolnieni. Sami odeszli, mimo kryzysu w branży, mimo pandemii. To chyba o czymś świadczy. Także szukaj pozytywnej energii, oby cię wyżywiła bo jeszcze trochę i będą na was pracować tylko ludzie, którym pośredniczycie w znalezieniu pracy w bos i nic więcej o nich nie wiecie, albo studenci.
    Były

03.07.2019 20:09

Kadra menagerska do kitu, słabe zarządzanie ludźmi, brak rozwoju dlatego mnie już tam nie ma. Nudne projekty, mało ambitne a co za tym idzie żenujące pieniądze. Ludzie mało ogarnięci, trochę donosicieli. W zasadzie to się podpisuje pod tym co zostało poniżej napisane. Ciekawe czy pracuje tam jeszcze ten menager co ma korepetytora z angielskiego w trakcie pracy i się uczy? Tak pytam bo podobno managerowie odchodzą.
    hahahah

30.04.2020 22:42

Tak, dokładnie to ten sam. Zresztą oni wszyscy tacy sami. Jeden wart drugiego. (usunięte przez administratora) Nie moja wina, że ten Pan rano opowiada o ogromie projektów, w południe zwalnia a po południu znowu opowiada po biurze o jakichś projektach. Niech się lepiej tylko handlem samochodami zajmie, bo mu tylko to wychodzi.
    MLML

16.03.2021 15:01

nigdy nie było tutaj przypisanych zadań, tutaj wszyscy wszystko robią bo tak ta firma została od poczatku zorganizowana. a jeśli chcesz cos zmienić to jeszcze ci dołożą na biurku roboty bo ty umiesz. Managerowie to zbieranina ludzi ktorzy nigdy nie zarządzali brak im iskry.
    Abc

07.03.2021 18:37

Niestety nie mogę polecić tego miejsca. Brak tutaj jakiejkolwiek organizacji i zarządzania. Nikt nie wie co należy do zakresu jego obowiązków, spychanie pracy z jednej osoby na drugą. Najgorsza w tym wszystkim jest atmosfera, wrogość i robienie na złość, brak szacunku do drugiej osoby, brak równowagi pracy z życiem zawodowym. Jedyny plus to zarobki, ale przy takiej atmosferze to szkoda tracić zdrowia.
    Hskfb

16.03.2021 13:38

hahahah fakt zapomniałem już o tej dziewczynie, jak usłyszałem czym ona się zajmuje, to prawie pękłem ze śmiechu, a potem nie mogłem dowierzyć... ale to tak właśnie wyglądało... nie do pomyślenia w zestawieniu z komunikatem że mamy kryzys i mamy iść na wymuszony urlop. Ale w tej firmie my to było jedno, a Pan chciałby-być-szef i jego podwładne to było drugie. Podwójny standard. Hahahah dalej udawajcie że coś układacie/naprawiacie/organizujecie... ile to już czasu? Ciekawe, że funduszu to nie niepokoi i nie dziwi...
    były

16.03.2021 14:48

pomyślcie, fundusz nie pojawił sie znikąd. Nie przychodzi w nocy jak (usunięte przez administratora) Ktos sprzedał firmę, w tym nas - jak żywy towar - skasował i więcej sie nie pojawił.
    Arsen

03.03.2021 16:11

W związku z brakiem świeżych komentarzy pytanie: czy jest sens w tej chwili robić jakiekolwiek interesy z Cadm? Zadzwonił do mnie ktoś z HRu w sprawie oferty dla programisty. Wszystko fajnie, bajek zawsze dobrze posłuchać, ale czy rzeczywiście firma ma zlecenia, czy po prostu szukają kogoś na jeden strzał na zaraz? Bo jeśli to ma być jednorazowa robótka w toksycznych warunkach to ja jednak podziękuję. Proszę o rzetelne przedstawienie aktualnej sytuacji - czy coś się zmieniło w ostatnim czasie i czy warto robić deale z Cadmem,(usunięte przez administratora)
    Arsen

06.03.2021 11:13

Potrzebowałem rzeczowych, rzetelnych i aktualnych opinii, a dostałem informację od byłego pracownika, który potwierdził wszystko co można przeczytać we wcześniejszych wpisach na temat Cadm i ewidentnie wyuczoną formułkę od kogoś robiącego przy pracy biurowej. Ogólnie to super firma, bulwo, w której dział HR nie interesuje się zapytaniami na jednym z największych portali dotyczących pracodawców i nie potrafi oddelegować kogoś z odpowiednią wiedzą do odpowiedzi na pytanie potencjalnego pracownika, na którym firma będzie mogła zarobić. Mam takie nieodparte wrażenie, że Cadm zatrzymał się w czasie, w którym pracodawca robił pracownikowi wielką łaskę i nie rozumie tego, że akurat kto jak kto, ale programista w tym kraju na brak pracy narzekać nie może i to zleceniodawca jest w pozycji podległej, dlatego tym bardziej powinno mu zależeć. Ale widać inżynierowie mają mniejsze wymagania. W każdym razie ja jednak podziękuję za współpracę teraz i w przyszłości.
    Jo

13.03.2021 23:53

jako obecny i prawie były mogę powiedzieć nie trać czasu. Cadm to teraz bardziej pośrednictwo pracy, nie zatrudniają dla siebie tylko od razu do klienta i na jego potrzeby, tylko pośredniczą. Więc jak ci to odpowiada, to tylko od razu zapytaj gdzie cię wyślą. Ale prawda jest taka, że teraz ta firma to tylko wydmuszka. Ostatnio pojawił się wywiad z nowym ceo. Żal.pl serio. Wizja sprzed 3lat chyba plus kopiuj wklej ze strony internetowej. Bo tu nie ma wizji. Słabe to wszystko, przykro patrzeć. Jak pracujesz inhouse i się nie odzywasz, nie wychylasz, to świetna firma do zgarniania pieniędzy za minimum wysiłku. Ale jak ktoś ma ambicję, a ty chyba masz... to strata czasu. No chyba że trafiasz od razu do klienta, to wtedy nawet nikt z cadm się tobą nie zainteresuje, nawet pod tym względem kiedyś to wyglądało dużo lepiej. Bo i był kontakt od managerów i od osób z dawnej administracji (ich się pozbyli najwcześniej), czułeś się częścią zespołu, teraz zapomnij.
    olafff

03.03.2021 21:42

Propaganda sukcesu by CADM. Czytając posty firmy o kontraktach i nowych businessach, to przed oczami mam wiadomości TV PiS. Odgrzewanie starego kotleta, dawno podpisanych kontraktów buahaha Bareja ...
    ^*^*

01.03.2021 22:18

Co się dzieje w tej firmie ? dlaczego odchodzą lub zwalnia są najlepsi ?
    Klikacz

02.03.2021 16:21

A co się miało stać? Normalna codzienna szajskość tej firmy, jak dbasz, tak masz. Najlepsi zawsze uciekają w pierwszej kolejności, bo od ręki znajdują robotę po lepszych pieniądzach i przy ciekawych projektach. Ktoś tu dobrze napisał: lepiej już było, a teraz zaczyna się zwijanie, bo w tej firmie już od dawna pomysłu na biznes brakowało, teraz będzie tylko gorzej. Pracownicy nie są głupi, widzą co się święci i jak szanuje się człowieka. Jest lipa z projektami, więc ci dobrzy szukają sobie bezpiecznej pracy na lepszych warunkach, zamiast czekać aż ktoś zrobi audyt finansowy i policzy ile firma traci na tym, że trzeba ludziom płacić za robotę. I oczywiście w pierwszej kolejności polecą ci, którzy coś rzeczywiście umieli i wynegocjowali sobie fajne stawki, tych się zastąpi studenciakami i dalej będzie się opowiadać bajki czego nasi ludzie nie potrafią. Ostatni gasi światło.
    i co teraz

17.12.2020 21:34

I wszyscy niezadowoleni się zwolnili. Zostali sami zadowoleni.
    Inz

20.12.2020 20:26

hahaha nie rozśmieszaj chyba się z choinki urwałeś zwolnili się ci co w pierwszej kolejności zobaczyli co się dzieje, nie wiem z jakiego jesteś teamu, ale chyba nie z mojego, bo wiedziałbyś jakie są opinie, jakie kto ma plany i na co się zanosi :-)))) jedna paczka nie przekupi człowieka, który widzi i myśli. Lepiej to już tu było (co nie znaczy, że było dobrze, i prawdę mówiąc to jest najgorsze, bo nie sądziłem, że może być gorzej)... także się tak nie ciesz, nie wiem czy jesteś jakimś managerem, czy kimś z administracji, po prostu doszliśmy do wniosku że nie ma co się wywnetrzniać na tę firmę bo to zwyczajnie strata czasu

28.11.2020 09:11

Czy można liczyć w Cadm Automotive Sp. z o.o. na prywatną opiekę medyczną?
    Ddd

28.11.2020 22:10

Tak
    Zadowolony

08.10.2020 20:41

Świetna firma. Ostatnie zmiany bardzo na plus.
    gonzo

27.10.2020 19:50

@zadowolony aququ ! członek zarządu czy pani z HR są z siebie zadowoleni ?
    Petru

03.11.2020 14:36

no po ostatniej akcji to akurat nowa pani z hr nie ma z czego być dumna, chociaż ja samą sprawę akurat popieram. Ale każdą informację trzeba umieć przekazać jak widać, a ja w całej swojej historii nie przypominam sobie podobnej dyskusji na forum. Jeżeli to są te zaj....e zmiany i powody do zadowolenia , to chyba się nie znam :-P
    Ktoś

04.08.2020 13:38

Totalna żenada profil Cadmu na tym portalu. Czytając te wpisy mam wrażenie, że ktoś sobie kreuje ścieżkę kariery w Firmie, poprzez nagonkę na pracowników. A to własnie dzięki tym ludziom firma jest w tym miejscu... Czasem warto pomyśleć, kto jest odbiorcą wpisów i czy postawa roszczeniowa ułatwi Wam coś w życiu. Kiedyś z tego galopującego konia możecie spaść.... Osobiście, gdy bym ubiegał się o pracę w Cadmie, po przeczytaniu tych opinii nawet nie wybrałbym się na rozmowę o prace, bo aż strach....Wydaje mi się, ze portal ma na celu wyrażanie opinii o pracy w danej Firmie (zarobki, godziny pracy), a nie do wylewania gorzkich żali i niekiedy obrażania pracowników. Jeden wniosek.... czas wziąć się do pracy w CADMIE, ale zmienić prace... Kończę wpis słowami piosenki znanego Twórcy ZENKA :p Paraparapapa, ooo, ooo, aaa Ludzie mówią do mnie: "Przestań martwić się" Wszak po burzy zawsze słońce lśni.............. Powodzenia!!!!! :)
    Ciekawy

08.10.2020 02:36

@tru @zgoda same to napisałyście? :D
    Tru

08.10.2020 23:03

jeszcze nie zmieniłem płci. To że piszę o kimś konkretnym na tym forum dobrze aż uruchamia niedowierzanie?.. :) czy zazdro? Ciekawe...
    ab

17.07.2020 21:32

Hej, ile można zarobić jako student pracujący na stanowisku Junior Design Engineer w firmie CADM? Z góry dzięki za odp
    sedso

05.09.2020 09:17

Po 5 czy 10 osobach, które tu się wypowiadają raczej ciężko wyciągać wnioski odnośnie całej firmy. Chociaż oczywiście (jak to w każdej firmie) na pewno jest grupa niezadowolonych z zarobków (co tu zresztą wyraźnie widać). Należałoby też zwrócić uwagę od kiedy zaczął się wysyp tych wszystkich gorzkich żali w komentarzach. Raczej wątpię, żeby były to osoby z długim stażem, w których w końcu coś pękło. Chodzi raczej o ludzi, którzy przyszli w ostatnich latach. Mało jeszcze widzieli i nie wiedzą może jak to wszystko działa. Myśleli, że idą do krakowskiego Googla gdzie ktoś ich zauważy i po pół roku potroi pensję. To tak nie działa.jeśli ktoś się zgodził na określone warunki to może mieć pretensje tylko do siebie. Jeśli wszędzie więcej płacą i lepiej się pracuje to przecież można zmienić firmę. Nie wiem w czym problem?
    no właśnie

05.09.2020 17:13

No właśnie przychodząc do cadmu sugerowałem się tym, że jest to taki odpowiednik googla tylko że w automotive (największe biuro konstrukcyjne bla bla bla). Tak mi manager na rozmowie opowiadał i potem zresztą też. A jak działają inne firmy itd. to wiem i tutaj nad wieloma aspektami trzeba jeszcze sporo popracować. Apropos potrajania pensji...tutaj pensja maleje bo ciężko o podwyżkę a inflację mamy.
    Jaro

15.07.2020 06:05

Wreszcie możemy pracować. Dawno nie słyszałem czy czuje presję, a księciunio końcu też jest wzięty do galopu. TW zaczyna robić porządki w tej firmie i bardzo dobrze. Zbyt wielu jest plotkarzy i plotkar i tych wszechmogacych. Widzę, że zaczynają się obawy wielu tych którzy dotychczas wiele mogli. Jeszcze tylko żeby wzięli się za IT. Podpowiadam nowemu zarządowi, warto rozliczyć zadania IT czy zostały zrealizowane. Wielokrotnie już mówili że zrobili jednak nic nie działa. Właściciel firmy obsługującej to też jakiś szwagier.
    taki sobie

04.08.2020 09:26

mysle, ze w dobie covida musimy przebudowac firmę i poszukać nowych rozwiązań. Firma została sprzedana do funduszu, ktos na tym zarobił ale my musimy dalej zyc i placic rachunki. Tylko razem mozemy pokonac te słabości.
    obs

04.08.2020 15:50

Jak chcesz przebudować firmę? Prawda jest brutalna. CADM to jakiś nic nie znaczący gracz na rynku. Światowy automotive nawet nie zauważy, że nas nie ma na rynku i na pewno nie będzie za nami płakał. CADM został sprzedany (nawet prezes zmienił już status na pewnym portalu). Ta firma nie poszuka nowych rozwiązań, nie zmieni branży/ poszerzy oferty bo intelekt załogi na to nie pozwala. Strona fajna. Szkoda tylko, że to co tam piszą, że potrafią to tylko teoria.
    xyz

28.06.2020 12:01

Wpis o "Księciu szwagrze nie-do-ruszenia" trochę stracił na aktualności
    Jaro

25.06.2020 14:38

Nastąpiły zmiany, i to drastyczne. Zobaczymy jak będzie dalej ale jedno jest pewno, to koniec wojny cadmowo-cadmowej
    Andrzej Duda

12.04.2020 21:06

Podkreślałem to wiele razy i podkreślę jeszcze raz :) Krakowiakom się nie dogodzi. Współczuję menadżerom, ciężko jest pracować jeśli ma się pod sobą 90% ludzi, którzy chcą zarobić, ale się nie narobić. Dziwi mnie, że pracownicy, którzy nie są zadowoleni z pracy, ciągle tam pracują. W (usunięte przez administratora) się poprzewracało. Z mojej perspektywy wygląda to tak - CADM jak wszystkie firmy - nie jest idealny, ale osobiście z mojego punktu widzenia daje duże możliwości, a jeśli po przeczytaniu tego zdania się zaśmiałeś oznacza to jedynie tyle, że widocznie Ciebie to nie dotyczy i jesteś jednym z tych lajkoników, którzy przychodzą do pracy na 8h, aby popracować 4h i marudzić, że jest to kiepska firma. Może obecna sytuacja na rynku trochę zrobi porządek z niektórymi z was i spokorniejecie trochę. Schemat wydaje mi się mega prosty. Jestem zadowolony z warunków i atmosfery = Jestem w firmie Nie jestem zadowolony z warunków i atmosfery = Szukam nowej pracy Marudzę na GOWORKU = Szukałem pracy, ale jednak muszę tutaj zostać bo mnie nigdzie mnie chcą a chciałem marne 10tys netto za picie kawy.
    Catia master

30.04.2020 21:14

A może ty naucz się czytać ze zrozumieniem? Ten portal służy do wyrażania opinii o pracodawcy – jak dla mnie 95% komentarzy negatywnie odnosi się do warunków i atmosfery panującej w firmie, pozostałe 5% to rozpaczliwa próba ratowania wizerunku. Dlaczego mam pisać jak było wspaniale, skoro nie było? Firma to ludzie dlatego ich oceniamy. Mam oceniać mego towarzysza niedoli biurko obok? Menedżerowie muszą reprezentować przede wszystkim przynajmniej podstawowy poziom kultury osobistej. Mam nadzieję że będziesz mógł kiedyś sam przekonać się o impertynencji pana English A. Piszesz o niedowartościowanych, mściwych frustratach? Każdy kto odchodzi z cadmu doskonale zna swoją wartość. Dlatego odchodzi... Ja też odszedłem bo nie chciałem tylko co miesiąc przyjmować jałmużnę, cieszyć się że „mam pracę” i siedzieć cicho tak jak radzisz. Tak jak ktoś już napisał po cadmie jest życie, i to piękne. Umowa o pracę a nie jakieś szemrane działalności, lepsza kasa, ambitne zadania w międzynarodowych zespołach z prawdziwymi profesjonalistami. Pracy jest pełno i to dużo lepszej, jak ktoś jest w miarę ogarnięty, wystarczy się rozejrzeć. W cadmie było gorzej. Taka jest moja opinia i myślę że każdy kto tam pracował to potwierdzi.
    Niezależny

02.06.2020 21:37

Brawo Panie Szwagier, pokazałeś co myślisz - że trzeba ludzi docisnąć żeby spokornieli. Wiadomo, że to ty bo zawsze tak mówisz - jak coś to coś, jak inaczej to coś innego, itp. - cały swój tok myślenia zamyka się w warunku if () {} else if, hahahaha. Jak się nie da w warunkach konkurencji, bo wówczas ludzie odchodzą i znajdują pracę gdzie indziej, to pomaga sytuacja z coronavirusem. Ciekawe tylko czy wam na leasing wystarczy (bo najpierw na ludziach tniecie, zamiast na swoich zbytkach) w obecnej sytuacji, bo przecież koncerny motoryzacyjne, też stanęły - miecz ma dwa końce.

02.06.2020 12:05

Byli i obecni pracownicy Cadmu, lepiej se jakas grupe wsparcia zalozcie. Kiedys to tu byly opinie konkretne a teraz to frustracja obecnych pracownikow. I tyle w temacie.
    Konstruktor szukający pracy

23.05.2020 15:13

Jak tam sytuacja w CADM w trakcie kryzysu? Czy są przyjęcia nowych pracowników? Nowe projekty?

Kontakt - ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.)

ul. Kołowa 8 30-134 Kraków

KRS:0000420015

Branża główna: Grafika i projektowanie wizualne
    El

09.05.2020 19:06

Ok
    obserwator

02.05.2020 14:16

95 procent konkretnych, negatywnych komentarzy, 5 procent komentarzy z których na kilometr bije, że mają za zadanie pokazać pozytywnie tę firemeczkę (aczkolwiek bardzo sztucznie one wyglądają).
    Obserwatorka

07.05.2020 15:16

Specjalnie robisz błędy teraz w zdaniach?:) Prawda w oczy kole. CADM to porządna firma, a hejty rozumiane przez Ciebie jako krytyka pisze jedna osoba:)
    Też z projektowego

08.05.2020 20:02

Z porządną firmą to ona ma tyle wspólnego co partia prezesa z prawem i sprawiedliwością. Apropo prezesów. Nawet on chciał stamtąd odejść. Jak chcesz wiedzieć o czym mówię to pooglądaj sobie zdjęcia Costa Concordii. Chociaż widzę że ty i tak nigdy tego nie zrozumiesz, konformistko
    likom111

26.01.2020 19:51

Od czego tu zacząć. Nie znoszę kiedy pracodawca nie szanuje przyszłych pracowników. Zadzwoniła do mnie kobieta, porozmawialiśmy sobie o mojej obecnej pracy itd, porozmawialiśmy sobie po angielsku i wszystko było spoko. Dostałem obietnicę informacji zwrotnej kiedy zostane zaproszony na rozmowę o pracę, po kilku dniach dostałem odpowiedź od pracuj pl że moja kandydatura została odrzucona. Żadnej info z firmy, żadnego "nie jednak nie". Skoro na tym etapie tak "szanują" pracowników to jestem ciekaw co jest potem. Ogólnie bardzo mnie to zirytowało - nie trawię braku szacunku do drugiej osoby.
    Ten z projektowego

24.03.2020 08:43

Czym się przejmujecie... Mamy obecnie kryzysową sytuację i pewnie Ci managerowie nic z tym nie zrobię, więc co za tym idzie... Za dwa miesiące będziemy szukać nowej pracy o ile będzie takie zapotrzebowanie w innym firmach.
    Ania

12.04.2020 12:59

Wszystko zależy też od tego do której grupy w cadmie należysz. Bo możesz albo cały czas pracować, starać się i rozwijać, za jakieś żałosne drobniaki, albo siedzieć w kąciku całymi latami w jakimś tępym projekcie i przeglądać złom na allegro uśmiechając się tylko glupkowato do swojego kolegi menagiera. Wtedy nie będziesz musiał się martwić ani o to że musisz coś konkretnego zrobić ani o pieniążki bo key a cunt zawsze wysupła trochę grosza dla swoich przydoopassóf

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ENDEGO (Cadm Automotive)?

17.01.2020 18:25

Na jakie benefity można liczyć w Cadm Automotive Sp. z o.o.?

26.01.2020 21:57

Woda mineralna gazowa lub niegazowana też do oporu. Bogaty ten socjal w tej firmie.

26.01.2020 22:00

Multisport to już bogactwo. Większość na działalności to za to trzeba płacić ponad stówę, a patrząc na zarobki...
    Na szczęście już nie w CADMie

28.12.2019 20:26

Jestem na szczęście już byłym pracownikiem i na zakończenie a jednocześnie podsumowanie tego roku pragnę wystawić opinię firmie. Z racji tego, że jesteśmy zaraz po świętach to aż ciarki mnie przechodzą jak pomyślę, że gdyby nie zmiana pracy to pewnie firma CADM dałaby mi na święta bony SODEXO w śmiesznej kwocie. Koledzy młodsi stażem jeszcze w tamtym roku dostawali bony w kwocie 50 PLN. Od pewnego czasu, zanim odszedłem firma borykała się z problemami nowych projektów. Zgadzam się tutaj z moim przedmówcą co do fachowości tej firmy ale jednocześnie nie mam nic do kolegów bo to nie ich wina, że firma ma takie a nie inne projekty. W firmie, do której trafiłem uczę się od kierownika, w cadmie już pierwszego dnia wiedziałem, że od mojego przełożonego managera, mojego jak i pozostałych niczego się nie nauczę no może poza Waldemarem. W momencie odchodzenia Waldemara już nie było w firmie, managerami byli ludzie poniżej przeciętnej, którzy często zapominali przekazać swojemu teamowi ważne informacje, odnośnie zmiany startu projektu, anulowania, zmiany. Ich fachowość polegała na szukaniu analogii w referencji, w poprzednim modelu, dokumentacji. Jeśli coś poszło nie tak to była Twoja wina. Teraz również pracuję poniekąd dla tych samych klientów ale już jako pełnoprawny inżynier i mam z nimi kontakt i wiem, że nie mają pochlebnych opinii o firmie, często winni temu są Ci na górze. Firmie brakuje wiedzy. Co z tego, że firma zorganizuje co jakiś czas jakieś szkolenie skoro firmy, które dostają od nich dokumentację (akurat autorami nie jest jedynie CADM więc nie tylko CADM jest niekompetentny) i na pierwszy rzut oka zauważają sprzeczności? Po co szkolenia w tej firmie? Firma ma jakieś chore aspiracje to bycia korpo, z drugiej strony prezes mówi, że nie. W każdym bądź razie za mojej kadencji to co firma oferowała pracownikowi to była kpina. W końcu zdecydowałem się na zmiany. Nie dość, że pracuję z inżynierami o ogromnej wiedzy, zdobywam doświadczenie to dostałem fajne pieniądze mimo iż w tej branży jestem żółtodziobem. W CADM-ie o takich pieniądzach mógłbym zapomnieć. Na święta dostałem realną gotówkę, za którą coś da się kupić, na wielkanoc to samo. Na wakacje również pieniądze. Ubezpieczenie i prywatna opieka medyczna również. CADM mi nigdy nic nie dał. Również jak to wyżej kolega napisał, wpis w CV nic nie warty. Dla mojego obecnego pracodawcy CADM w życiorysie to znasz generative shape design w CATii a chcielibyśmy, żebyś znał także kinematykę ale w to wątpimy. Mieli rację. CADM= generative shape design. Po dziś dzień zastanawiam się, czy mnie firma kiwała, bo mnie nie było stać na takie auta jak co poniektórych w firmie ale słysząc ile ludzi odeszło to mam prawie stuprocentową pewność, że nie tylko ja byłem tak traktowany. Jeśli ktoś to czyta i ma jakieś wątpliwości to z tego miejsca mówię Wam, olejcie tą pseudofirmę bo po CADM-ie też jest życie, nawet lepsze. Na moim przykładzie: odchodząc z CADM, moje zarobki drastycznie skoczyły w górę, socjal tak samo. Było warto. Nie dajcie się mamić Marcinom itd. oni nawet nie wiedzą co się w tej branży dzieje...Pozdrawiam, szczęśliwszy i bogatszy.
    Cezary

18.12.2019 19:47

@też z projektowego Niby na jakiej podstawie tak oceniasz? Dobry pracodawca zatrudnia dobrych fachowców, a ta opinia nijak się ma do faktów!

18.12.2019 22:26

Ta opinia ma się dobrze do faktów a mianowicie w tej firmie pracują sami klikacze a nie fachowcy, inżynierowie. Powtórzę to po raz któryś, inżynierowie pracują gdzie indziej, gdzie rozwiązują problemy, zarabiają inne pieniądze. Kiedyś ktoś kto rysował był kreślarzem, w cadmie jesteśmy takimi kreślarzami tyle że w catii. Znam poziom wiedzy technicznej pracowników i jest to (usunięte przez administratora) Wiedza motoryzacyjna kończy się na tym, co się opłaca wziąć w leasing i co i za ile dostaniemy w wyposażeniu. Mam Ci wypunktować jak płytka jest wiedza techniczna moich kolegów? Inna sprawa, że ta wiedza im nie potrzebna w tej pracy bo nie są inżynierami, nie wykonują pracy inżyniera tylko kreślarza i koło się zamyka. Praca w CADM- praca poniżej kompetencji, nie trzeba do tego studiów. 5 lat w CADM-ie to tak jakbyś nigdy nie pracował zgodnie z kierunkiem ukończonych studiów.
    CAD Konstruktor

16.11.2019 21:12

Jak tam sytuacja w CADM? Znalazłem informację, że mają również biura we Wrocławiu, Sanoku czy Lublinie. Ktoś wie jak wygląda sytuacja w innych biurach?
    Ktoś

23.07.2019 12:44

Firma dba o ludzi, organizuje wyjazdy firmowe, rozbudowała pakiet socjalny, realizuje bardzo trudne i ciekawe projekty, niestety frustraci i słabi inżynierowie się w niej nie utrzymują. Co najważniejsze nie jest korporacją i nie traci ducha młodej i dynamicznej firmy -polecam!

31.07.2019 18:36

Kolego, co do firmy i osób w niej pracujących to widzę, że są ludzie bardzo kumaci, chłonni wiedzy, mogący się wiele nauczyć i dać z siebie ale tacy ludzie widzą co się dzieje i niestety mają zdanie jak ja (sporo osób rozgląda się za pracą, wysyła CV a Ty nawet nie wiesz, pewnie jesteś z tych zarządzających) i albo ich już nie ma albo jeszcze się wahają. Nikt nie tęskni za firmą, zapewniam Cię i radzą sobie świetnie mimo że ktoś wyżej nazwał takich frustratami/słabymi inżynierami. Widać, że na pewno jesteś osobą zarządzającą bo życzysz mi w przyszłości zarządzania kadrą ludzi. Otóż nie jest to moim marzeniem, to chyba Twoje. Szkoda, że zarządzanie w tej firmie tak marnie wychodzi. Chcę się spełniać jako inżynier ale projekty które oferuje firma, jeśli je jakimś cudem dostaje takie nie są. Firma wysyła ludzi do innych firm i bez problemu wyklikają co klient potrzebuje od pierwszego dnia, a to znaczy że tam żadnej tajemnej wiedzy i doświadczenia nie potrzebują więc jak się ktoś chce rozwijać to nie tu. Nie wiem po co mam sobie przypominać ten wpis, narazie jedyne co mi się przypomina to fura obietnic w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej, niestety już na rozmowie kadra cadmu nie mówiła prawdy, bajerowała.
    Inżynier Kowalski

27.10.2019 19:08

"rozbudowała pakiet socjalny" - :D:D:D ciężko rozbudować coś czego nie ma :D

07.10.2019 11:24

Czy Cadm Automotive Sp. z o.o. zatrudnia studentów?

12.10.2019 20:11

Firma studentami stoi, tylko że roboty nie ma.

24.10.2019 02:34

Można jesli sie wykażesz - to normalne wszedzie. Tutaj jeszcze jest plus e Ze jezeli idzie ci slaboto próbują przerzucac Cie na inne projekty do innych i dopiero wtedy Ci podziękuja jak ci nie wyjdzie
    Albano

18.10.2019 07:39

W samo sedno : https://www.gowork.pl/hejttonieopinia

18.10.2019 09:19

kiepskie zarobki, kiepski socjal, użeranie ze studentami, mydlenie oczu na rozmowach o awans, mało ambitne projekty (klepanie pod dyktando klientów), słabe zarządzanie, stres, nadgodziny, z konieczności czasem praca w weekendy, brak rozwoju - szkolenia raz na 3 lata, i lepiej żebyś nie był na własnej działalności bo dodatkowo o urlopie, tacierzyńskim itp możesz już teraz zapomnieć. Czego jeszcze nie rozumiesz??

18.10.2019 15:53

Nic dodać nic ująć. Nie zapominaj, że okularnicy jakoś managerami zostali. Zapewne wiesz o kogo chodzi. Ogólnie Twoja wypowiedź to krótkie i zwięzłe podsumowanie tej firmy. No rada jest jedna, trzeba przestać wierzyć w słowa prezesa, że w każdej innej firmie jest gorzej a jak w to uwierzysz to już będzie z górki.
    Konstruktor

16.08.2019 11:04

Witam czy z ponad dwuletnim doświadczeniem jako konstruktor części interior automotive i podstawową znajomością icem surface warto zacząć pracę na stanowisku Class A Surface Modeller w CADM? Czy jest w tej firmie od kogo się uczyć tego fachu? Jak z zarobkami początkujących Strakerów?
    doJAVY

08.10.2019 21:08

@też z projektowego czy ty tam dalej pracujesz, czy już odszedłeś? Bo trochę nie wiem czy opisujesz sytuację obecną, czy przeszła? Ciągle rekrutują i zastanawiam się czy aplikować. Mówisz, że jest kiepska atmosfera - ale w całej firmie? Czy w jakiś zespolach? Pieniądze to jedno - ja sam sie irytuję kiedy widzę młodziaka, który niewiele wie, jeszcze mniej widział, nie daje z siebie nawet 50% tego co ja, ale ma wielkie wymagania finansowe i jeszcze się oburza, że dają mu robotę do wykonania. Jak każdemu. Robi mnóstwo błędów, ja po takim specu poprawiam, ale to on ma na koniec pretensje. Właśnie z takiego miejsca zamierzam się ewakuować. Ale atmosfera to co innego. Możesz coświecej napisać?

09.10.2019 23:38

Źle mnie zrozumiałeś. Ja nie wołam tu w imieniu świeżaków 15000 netto itd. Może doprecyzuję. Chodzi o to, że stawki jakie ta firma płaci na sam start są żenująco niskie. Potem też jakoś skokowo szybko nie rosną. Np. w Krakowie zarobisz chyba więcej zatrudniając się w pewnym spożywczaku pod nimi niż jako inżynier u nich. To by była kwestia pieniędzy. Nie wiem z jakiej branży chcesz przejść ale tą kwestię przemyśl poważnie bo jak nie masz doświadczenia pod cadm to na stawce raczej nic nie ugrasz. Tutaj nie masz decydującego głosu, robisz pod dyktando. Jak Ci to odpowiada to wal do nich. I tu masz jeden problem z głowy bo do końca nigdy nie wiesz czy to co robisz jest dobrze, więc nie wiesz co poprawiać:-) I rozmawiając z Niemcami stwierdzam, że w tej firmie raczej się nie poprawi bo kryzys. Moja rada, chcesz być inżynierem, szukaj pracy gdzie indziej bo może szkoda tego co umiesz. Cadm ma kreślarzy, inżynierowie robią gdzie indziej i co innego i za inne stawki.

06.08.2019 12:42

Rozpisałem się solidnie ale stwierdziłem, że to nie ma sensu, więc krótko i myślę, że na temat. Dla osób czytających tę opinie w skrócie : jako pracownik jestem bardzo zadowolony. Kasa jest, robota jest, jeśli któryś z tych aspektów zostanie naruszony, będę się wtedy zastanawiał na razie nie myślałem o zmianie pracy nawet przez minutę. Jeśli dla kogoś również jest problemem brak tortu w rocznice firmy lub fakt, że świeżak w trakcie studiów nie dostał 10tys na rękę na start tylko marne 2tys zł to ta firma również wam nie będzie odpowiadała. Jak czytam komentarze moich "kolegów" z pracy to mam wrażenie, że za pół roku znajdą się tutaj opinie, iż woda w ubikacji kręci się w nieprawidłową stronę.

06.08.2019 21:30

Strzelam, że CADM to Twoja pierwsza praca i nie masz porównania. Kasa jest ale jaka ale jak widać niektórzy są oderwani od rzeczywistości bo innego wytłumaczenia nie znajduję. Robota jest? To czemu na słowo podwyżka managerowie odpowiadają brak projektów, kryzys? Rozumiem, że dla Ciebie to normalne że student za więcej jak etat dostaje prawie że minimalną a jest na jakimś zleceniu? Uważasz to za normalne? Z Twojej opinii wychodzi, że tak. Takich jak Ty ta firma potrzebuje. Nie myśl o zmianie pracy przez najbliższe 50 lat.
    Billi Bob

02.08.2019 09:31

Cadm to wspaniała firma. Są tam liczne szkolenie podnoszące kwalifikacje. Np. szkolenie z obsługi ekspresu do kawy :P
    Twoja Stara

02.08.2019 09:49

Brawo synu. W końcu coś będziesz potrafił. Jestem dumna z Ciebie
    Inżynier

02.08.2019 07:27

Postaram się nie użyć wulgaryzmów chociaż w przypadku tej firmy będzie to bardzo ciężkie. Od razu zaznaczę ze pracowałem już w kilku firmach oraz branżach i z żadną z tych firm nie mam tak złych wspomnień oraz tak złej opinii jak o Cadm Automotive. Zacznijmy od zarobków, obecnie chyba karierę zawodową bardziej opłaca zacząć się jako dostawca pizzy albo pracownik supermarketu (Jako student nie zarobiłem nigdy więcej niż 2k, pomimo pracowania na pełen etat). Ale to nie wszystko, często bywało tak że pracowałem np 12 godzin a dostałem pieniądze tylko za 3-4 z racji mojego małego wtedy doświadczenia... Wtedy wydawało mi się to normalne teraz zgłosiłbym sprawę do odpowiednich instytucji. Ciągły stres, nadgodziny codziennie, kiepskie zarządzanie to domeny tej firmy. Już nie wspomnę o ulubionym tekście jednego z managerów „czy czujesz presję (śmiech)” którego używał dosłownie codziennie... Jeśli chodzi o rozwój to wg mnie w każdej innej firmie rozwinąłem się bardziej. Socjal lepszy był nawet jak pracowałem w restauracji jako kelner. Nie mogę znaleźć ani jednej rzeczy którą bym mógł napisać oprócz tego że poznałem tam bardzo spoko ludzi którzy klepali tą sama biedę co ja. Nie polecam!
    Fachman

24.05.2019 21:53

Dodam jedno, w tej firmie człowiek jest narzędziem do przynoszenia pieniędzy czyli jak nie zarabia to trzeba się go pozbyć. Poza tym to typowy prywaciarz. Raz na święta dostałem tyle że wstyd tyle dać synowi kieszonkowego. Poza tym dochodzą mnie słuchy że źle się u nich dzieje, kryzysem się im odbija. Tak jak poniżej, ludzie w tej firmie o wielu rzeczach nie mają pojęcia, nie dba się o rozwój zawodowy pracownika niestety. Ci mądrzejsi odchodzą. Ja rozwijalem się na własny koszt dzięki czemu nie jestem typowym operatorem myszy i już nie w cadmie na szczęście. Nie polecam firmy bo firma dba o dobry pijar na portalach a o pracownika nie. Podobno teraz coraz więcej studentów biorą, wiadomo dlaczego.
    Dorian

20.02.2019 17:18

Januszowanie i kompleksy na tle konkurencji. Jak pójdziesz robić do firmy której nie lubi szefostwo to już nie masz drogi powrotu. Zarządowi się chyba wydaje, że dalej żyjemy w czasach kiedy pracodawca był panem a pracownik miał zasuwać i nie wymagać. Zarobki też bez szału.
    masterofelectronic

22.04.2019 19:44

Właściciel ma kompleksy i ambicje aby być najlepszym na rynku i łapie wszystkie sroki za ogon. Jego problem polega na tym, że nie robi nic nadzwyczajnego i elitarnego. Te prace, które teraz wykonują coraz częściej lecą w ręce Hindusów. Jest to typowa firma outsourcingowa o wątpliwych umiejętnościach (elementy z tworzyw sztucznych robią a form już do tego nie itp), która rozpycha się na rynku rękami i nogami a potem ich byli pracownicy cierpią. Czekam tylko aż zaczną projektować skrzydła dla airbusa i rakiety dla NASA no i przede wszystkim produkować:-) Skoro będą naj naj naj....
    masterofelectronic

22.04.2019 18:48

Co oferuje firma (skopiowane z ogłoszenia z ich strony): Atrakcyjne wynagrodzenie (B2B i się ciesz, 30 netto) Pakiet socjalny: z socjalu to możesz jedynie wziąć i zapłacić za multisporta i na tym się socjal kończy gdzie każda inna firma ma lepszy socjal i wątpię, że od mojego odejścia się coś zmieniło. Na ich stronie widzę, że szukają IT specialist (z tego co kojarzę to mieli firmę zewnętrzną) i head of electronics także firma zmienia branżę. Tak się składa, że pracuję w tej branży i nie wróżę im świetlanej przyszłości. Pracowałem w firmie, dla której świadczyli usługi i wiele pozostawia do życzenia. Z (usunięte przez administratora) podejściem do biznesu, gdzie pracownik jest dobry jeśli gospodarka głównie Niemiec jest w dobrej kondycji, jeśli niemiecka gospodarka nagle staje w obliczu kryzysu i ma najgorsze wskaźniki od 6 lat to odbija się to także na nich. Z racji tego, że niebawem stuknie im 7 lat to w internecie pojawił się taki tekst: "Firma gwałtownie rośnie, od momentu powstania zatrudnia nowego inżyniera średnio co 3 tygodnie, niewiele ponad rok temu (po sprzedaży pakietu akcji Groclinowi) weszła na giełdę, otwiera biura w Niemczech, planuje przejęcia firm.(usunięte przez administratora)otwarcie mówi, że to tylko kwestia czasu, aż CADM Automotive stanie się największą i najlepszą firmą w swojej branży w Polsce. A najbardziej dumny jest z tego, że tworzy przyjazne, bezpieczne miejsce pracy dla młodych ludzi z otwartymi głowami. Od początku istnienia z firmy odeszło zaledwie osiem osób" A teraz jaka jest prawda: Zatrudnia? Chyba zwalnia i chyba wychodzi więcej jak jeden na 3 tygodnie Odeszło zaledwie 8 osób? To też można między bajki włożyć. Jeśli zastanawiasz się nad pracą w tej firmie, przeczytaj to powyżej i wybierz inną firmę.
    Dorian

20.02.2019 17:19

Zostaw merytoryczną opinię o ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.)