ENDEGO (Cadm Automotive)

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.)

Opinie o ENDEGO (Cadm Automotive) Kraków

Nie przegap nowości o ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.)!

MF

19.02.2025 21:17

Hej. Na jakie mniej więcej wynagrodzenie może liczyć doświadczony konstruktor w Endego? Jakie na UoP a jakie na B2B. Dzieki

były pracownik2

16.05.2025 11:18

buuuuuhahahahahaha :) dobry joke :) I wszyscy cieszą się Twoim szczęściem i Twoją sakiewką:)

17.05.2025 01:37

A gdzie tu widzisz joke?

Sajmon

31.03.2025 22:01

Nie polecam tego pracodawcy. Jak ktoś chce się rozwijać zawodowo i nabierać kompetencji to nie tu. Kursów nie ma, szkoleń nie ma i mam wrażenie, że sami mamy sobie roboty szukać na rynku. Nie wspominając o employer brandingu a HR jest tylko po to żeby Ci napisać, że nie zgadza się na Twoją podwyżkę. Każda zmiana zarządu to nowa strategia i kierunek, firma bez wizji na przyszłość. Rotacja ząrzadu jak w McDonaldzie za czasów studenckich a teraz nowa zmiana jest z śmiesznym story dla pracowników. Plusy to regularne wypłaty i możliwość pracy zdalnej.
    Waldek

18.02.2025 14:17

Kolejny rok bez podwyżek...stagnacja, brak wizji na przyszłość. Chyba trzeba szukać czegoś nowego.
    Zorro

20.12.2024 07:28

Duży chaos, mało projektów, niepewna sytuacja firmy na rynku Automotive- nie jest to żaden duży gracz ani firma wybierana przez OEMy, raczej zbiera okruszki. Atmosfera spoko, ale to zasługa zespołu. Niestety mimo starań kompletny brak stabilności.
    Zorro

28.12.2024 10:20

Jakoś inne firmy sobie radzą :) z tego co wiem, to też nie było problemu ze znalezieniem pracy przez kolegów, właśnie w większości w sektorze automotive :)
    MinisterPolski

28.12.2024 11:23

A Pracodawca może ? Z tego co widzę ludzie mają poczucie głębokiej niesprawiedliwości, firma z nimi robi/zrobiła to samo ? Chcą wywołać impuls do zmian? Każdy chce mieć pracę a inne ścieżki zostały już wyczerpane?
    Wulkanizacja

06.12.2024 09:37

Radzę uważać na tą firmę z wielu powodów. Niesłowność, brak stabilności, nepotyzm, brak umiejętności zdobywania projektów, duże zwolnienia a aktualnie firma zostanie sprzedana. Na dzień dzisiejszy nie polecam podejmowania jakichkolwiek współpracy z tą firmą która znajduję się w kryzysie. Przykłady - zwolnienie wielu konstruktorów od ręki w jednym miesiącu to już druga taka sytuacja! Zatrudnienie po znajomościach osoby z doświadczeniem z warsztatu wymiany opon a zwolnienie konstruktorów z kilkuletnim doświadczeniem. Ten przykład mówi doskonale skandalicznym podejściu firmy do biznesu i braku szacunku do ludzi. Nie liczy się jakość tylko żeby zrobić dobrze koledze. Tam gdzie trzeba się postarać nie ma sukcesów. Konkurencja zabiera projekty. Klienci nie chcą nawiązać współpracy. W firmie konieczna jest głęboka zmiana ponieważ inaczej wszyscy skończą na bruku. Sytuację ratuje tylko i wyłącznie to że ludzie z którymi się współpracuje są kompetentni pracowici i dobrzy.
    Pitu-pitu

19.12.2024 17:17

A czy te "warunki" były za darmo? Ludziom płaci się za wiedzę, doświadczenie, wykształcenie, tworzy się dobre warunki żeby ich ściągnąć..i co z tych warunków zostało?
    Nie znam się

19.12.2024 17:20

A który senior został zwolniony? To po co były te kursy wewnętrzne skoro uważasz, że nie można się przekwalifikować na stałe?
    Pitu-pitu

16.12.2024 14:45

Co tu dużo pisać, jak masz znajomości to utrzymasz się na powierzchni. Firma wydaje się z aspiracjami, a przychodzi co do czego, kieruje się tylko dbałością o swoich. Zwolnienia przeprowadzone na podstawie "tego nie lubię", kompletnie nie związane z kompetencjami i doświadczeniem. Oczywiście zarząd zaprzecza, a rzeczywistość pokazuje co innego. Firma zatrudnia chłopaka bez doświadczenia, a zwalnia grupowo kilkoro dobrych, wieloletnich konstruktorów.

27.01.2024 06:52

Witam , proszę o opis warunków pracy dla Junior Design Engineera. Oferta ze strony mnie zainteresowała, piszą o pracy hybrydowej, mimo to jak współpraca z zespołem wygląda? jak ja oceniacie? i ile wychodzi wynagrodzenia za pracę?
    Xc

02.02.2024 14:10

A dlaczego 10k? 20k brzmi zgoła lepiej... Przecież taki junior po studiach zna catie,nx,solidworksa i wiele innych! Pewnie sam wiesz, że jak miałes już jakieś praktyki czy roczny etat, to wymiatasz i sam jestes w stanie poprowadzić projekt z klientem jak tylko zasiądziesz do biurka.
    pracownik endego

18.09.2024 09:52

jak dla mnie bujasz w obłokach.
    Bartek

15.05.2024 08:45

Chciałem niedawno aplikować do @Pracodawca na stanowisko związane z softwarem, ale okazuje się, że tam sam outsourcing i to w kierunku firm, które mają słabą opinie na rynku pracy. Znajomy co tam obecnie pracuje, szuka też pracy bo roboty nie ma a wspomniał, że się śmiesznie robi bo zatrudnionych jest więcej dyrektorów do softu niż osób do realizowania pracy w sofcie. Nie wiem jak im się to kalkuluje i $ spina, ale patrząc po wynikach finansowych to chyba kiepsko. Apeluje do kandydatów, sprawdzajcie najpierw dla kogo mielibyście pracować, szkoda by było trafić znów do firm z których się ucieka. Endego z opinii na rynku pracy to bardziej mechanika a soft to tak na siłę próbują coś. Jakie są wasze opinie? ktoś kandydował na te stanowiska co wrzucają na LinkedIn?
    Wera

03.06.2024 08:58

Bartek, tak jak napisałam to nie firma dla każdego... Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci samych rozwijających projektów i to tylko u producentów :)
    pracownik endego

18.09.2024 09:50

Firma Endego to usługodawca, więc pytanie o projekty jest nietrafione. Raz to może być firma x, za chwilę y. Musisz się z tym liczyć. Dział handlowy szuka zleceń na rynku i jak coś wpada otrzymujesz projekt. Na pewno bywają okresy, że tych projektów bywa mniej lub więcej. Masz jednak różnorodność i możesz się pewnie dzięki temu wiele nauczyć.

29.05.2024 14:45

Jak wygląda proces rekrutacyjny? I czy faktycznie na tę chwilę jest tyle wolnych wakatów? Czekam już trochę na odpowiedź i nie wiem czego się spodziewać :(

15.11.2023 09:32

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa kluczową rolę w osiąganiu wyników. Jak wygląda ten aspekt w ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.)?
    Pracownik1111

06.02.2024 12:10

Brawo! Nothing more nothing less!!!
    Tommy

08.02.2024 13:40

O to to to! Lisu dobrze to opisał. Niezadowolonym proponuję popracować ze dwa trzy lata w korpo gdzie komunikację dostaniecie mailowo w formie: "wykonać/odmaszerować" to zobaczycie jak jest miło. Cieszcie się, że macie do czynienia z firmą gdzie komunikacja jest na serio szczera i otwarta (tutaj brawo dla HR, Zarządu i Dyrektorów).
    Natan

28.12.2023 21:47

Mam 5 letni staż w @Pracodawca i nie mam najlepszej opini. Dużo ludzi z większym stażem się rozgląda już za nową pracą. Podczas ostatniego zebrania informacja, że nie ma wigilii, nie ma kasy na święta (mają Ci co mało zarabiają?), nie ma szkoleń jezykowych, nie ma albo bardzo nikłe podwyżki, nie ma integracji, ale jest opieka medyczna. Firma to ludzie dlatego oceniam dział HR na 2/10. Koleżanka robi więcej spotkań integracyjnych niż cały HR organizuje...Prezes nam mówi, że jest super pełne obłożenie ludzi i za chwile wychodzi HR i mówi, że cięcia.
    Natan

14.01.2024 22:47

@pracodawca Jeżeli część wiadomości jest wypisywana tu a nie bezpośrednio do was to wydaje mi się, że gdzies jest problem. Trzeba ujednolicić komunikację, bo już na spotkaniu kwartalnym mówicie co innego nawet między sobą. Dodatkowo proponuje zrezygnować ze sztucznych i przygotowanych wcześniej pytań, bo to brzmi komicznie. 91% dostało premię świąteczną czyli przy 300os. nie dostało 27 osób. Przy śmiesznych 500zł? na głowę brakło 13 500 zł na premię dla 100%. Czyli każda osoba musiałaby zarobić przez rok 45 zł dla biednych 27 (4 zł miesięcznie). Naprawdę, nie ma się czym chwalić, bo to raczej nie jest sukces :) Postawmy sprawę jasno, nie ma integracji organizowanej przez Endego! Oddolne inicjatywy nie załatwiają sprawy, generują podziały, bo wyjścia są w zintegrowanych grupacha a to nie o to chodzi w integracji, integrujemy też introwertyków. Co to znaczy dla takiej skali? 300 osób to już nie da sie integracji zrobić? jak i tak wszyscy prawie na południu jesteśmy. Wigilia w biurze to może nie skomentuje...
    Eryk

23.01.2024 08:56

Zobacz sobie po zdjęciach jak wyglądała zwykle wigilia firmowa w ostatnich latach, żebyś wiedziała jak powinna wyglądać. Nigdy nie było w siedzibie. Była fajna impreza, jedzonko, tańce, integracja. Nie wiem kto dostał, bo komunikacja była, że 91% czyli ktoś może się poczuć poszkodowany. Chyba mówili, że integracji w 2024 nie będzie?
    Zbyszek

10.01.2024 14:50

Hej, Zastanawiam sie nad aplikacja do Endego na stanowisko konstruktora. Jak wygladaja warunki pracy w Endego na tle konkurencji Jak wygladaja warunki zatrudnienia dla konstruktora z 5 letnim stazem? Na jakie zarobki mozna liczyc? jak z awansami i premiami swiatecznymi itd. dzieki i pozdrawiam.
    Rodeo

11.01.2024 18:42

Warunki przyzwoite, wszystko zależy od tego ile umiesz i pewnie jak wszędzie ile naściemniasz na rozmowie. Raczej najpierw umowa próbna. Przychodząc z konkurencji w 2022 dostałem więcej, prawie tyle ile oczekiwałem. Od samego początku roboty jest masa.. Z 5 letnim stazem awansu szybko bym się nie spodziewał, w mojej grupie przynajmniej jest duzo seniorów ze sporo większym doświadczeniem, nawet mam wrażenie że jest trochę ciasno.. Premie swiateczne sa, ale raz byla obsuwa, teraz niby kierownictwo nie dostalo. Z konkretów na plus na pewno ludzie, integracje. Na minus dla mnie projekty, jak się nie zna dobrze języków to często to po prostu klikanie, zalezy jak sie trafi.
    ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.)

12.01.2024 10:41

Zdecydowanie nie polecamy ściemniania na rozmowie, jak pisze użytkownik Rodeo... :) Ściemnianie ostatecznie zrobi krzywdę zarówno Tobie jako przyszłemu pracownikowi (względem którego będziemy mieć konkretne oczekiwania), jak i nam, bo po zweryfikowaniu Twoich umiejętności na projektach będziemy postawieni przed koniecznością podjęcia stanowczych decyzji. Co do Twoich pytań, ofertę płacową dla kandydatów przygotowujemy w oparciu o zbadane kompetencje, bo staż pracy często jest subiektywnym miernikiem; jak pewnie wiesz, 5 lat to okres, w którym można stać się konstruktorem świetnym, ale można też przesiedzieć go częściowo na ławkach. Jeśli zastanawiasz się nad zgłoszeniem, to serdecznie zapraszamy - nasz proces rekrutacji jest krótki i nawet gdybyśmy ostatecznie nie byli w stanie wzajemnie spełnić swoich oczekiwań, to zbudujesz nowe zawodowe relacje, które mogą zaprocentować w przyszłości. Dominik

07.12.2023 14:40

Jakieś opinie o pracy w dziale kadr i płac?
    prezes jarosław

28.09.2023 14:13

Hej, czy firma rzeczywiście poszukuję tylu konstruktorów, czy oferty które są na stronie to tzw. 'oferty widmo'? Chodzi mi o stanowiska CATIA V5 Design Engineer/Konstruktor CAD/ UG UX Design Engineer.
    Piotr

28.09.2023 14:55

hej, z tego, co wiem, to w zaleznosci od zapotrzebowania na projektach.
    Kato

15.09.2023 10:58

Jak długo czeka się na odpowiedź HR w sprawie rekrutacji. Czekam już drugi tydzień i żadnego odzewu z ich strony.
    Kato

15.09.2023 15:38

Wysłałam do Państwa CV i nie dostałam informacji zwrotnej czy zostało ono rozpatrzone pozytywnie, bądź negatywnie.
    Zespół Rekrutacji

15.09.2023 16:27

Skontaktuj się proszę z nami przez [email protected]. Pozdrawiamy, Zespół Rekrutacji
    Nick (Cage)

01.06.2023 21:41

Atmosfera pracy to cudo, wstaje się rano z chęcią pójścia do pracy. Projekty różnorodne, ciekawe, nie klepie się w kółko tego samego. Wolne chwile to istny park rozrywki. Polecam z całego serca!
    koolo

17.05.2023 21:58

Czy 8000 netto na rękę dla projektanta z 10 letnim d0świadczenem to mało?
    Majk

18.05.2023 10:15

to zalezy co potrafisz.
    Grzegorz

22.05.2023 13:21

To zależy. Od umiejętności, od doświadczenia, od poziomu samodzielności. Jeśli jesteś osobą, do której inni przychodzą po rady, umiesz sam tworzyć rozwiązania bez konieczności prowadzenia za rękę, znasz się na technologii produkcji, traktujesz oprogramowania jako narzędzie i nie poświęcasz większości czasu na walkę z nim tylko na projektowanie (jesteś biegły w obsłudze), czyli podsumowując wyraźnie wyróżniasz się ponad konstruktorską przeciętność. Dla takiej osoby to nie jest atrakcyjna kwota. Niestety staż pracy niewiele mówi o faktycznych umiejętnościach i doświadczeniu.

17.05.2023 10:31

Corpo, powierzchowe podejście do ludzi
    Rick Grimes

17.05.2023 10:52

co dokładnie masz na myśli?
    Ksiegowa

25.01.2023 08:50

Jak wygląda praca i zarobki w księgowości? Są 2 oferty pracy - warto?
    Kate

08.05.2023 09:18

hybryda.
    Kate

09.05.2023 15:24

z tego co wiem oferta jest już nieaktualna.
    Ciekawy

29.11.2022 20:28

Czy w ostatnim roku w Endego wzrosły pensje w związku z inflacją?
    Kot

03.05.2023 22:00

A czy w księgowości jest możliwość pracy zdalnej?
    Mariusz

04.05.2023 10:34

hybryda.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ENDEGO (Cadm Automotive)?

Kontakt - ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.)

ul. Kołowa 8 30-134 Kraków

KRS:0000420015

Branża główna: Grafika i projektowanie wizualne

25.02.2023 11:08

Ile jest zmian w ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.)?
    Mariusz

24.04.2023 11:16

Zmiana w zespole managerskim, nowy podział. Niektórym zmienili sie przełożony. Nadgodziny sa odbierane albo wypłacane. Ale firma jest spoko
    Kiti

03.05.2023 21:41

A czy w księgowości jest możliwość pracy zdalnej?
    Kwak

25.03.2023 00:01

Ta firma uratowała mnie od nałogów (bo za taką wypłatę na żadne mnie nie stać).
    Kandydat UGNX

19.04.2022 20:57

Cześć, jak plasuje się przedział zarobków dla UG NX Design Enginner? Jak wygląda obecna sytuacja w firmie?? Czy obecnie prowadzone są jakieś ciekawe projekty? Jak oceniacie pracę w firmie?
    Zaciekawiony

28.07.2022 12:49

No to podaj kolego nazwy tych setek firm inzynieryjnych w Polsce, ktore płacą lepiej bo sam jestem ciekawy - tylko podaj prosze takie, ktore robią taki sam biznes. Mam wrażenie, ze te krytyczne komentarze umieszcza jedna i ta sama osoba, ktora nie wiedziec czemu uwaza Endego za cale zlo tego swiata. Bardzo mocna przesada w ocenie firmy. Wszystkie ustalenia poczynione na rozmowie kwalifikacyjnej sa poźniej utrzymywane. Jezeli godzisz sie na warunki pracy za okreslona kwote to nie chodz pozniej po forach i nie wylewaj swoich frustracji bo jest to co najmniej dziwne i podejrzane.
    Pracownik1

23.12.2022 08:47

CooooO? o czym Ty piszesz, gościu? Nie pomyliłeś przypadkiem firmy?
    Jacek robiący na frajerce b2b

14.12.2022 20:23

4 lata temu miałem u nich 70zl/h i proponowali 75 za prowadzenie projektu. Polepszyło się coś przez ten czas ? I grali w (usunięte przez administratora) z godzinami tj obiecywali w cholere pracy a potem się okazywało, że robiło się jakieś ochłapy na których etatu nie można było wyrobić... Dalej to tak wygląda ?

17.12.2022 18:24

W punkt !! xD
    Paulina

17.12.2022 21:54

Z tego co wiem, to nie ma mandarynkowych i bananowych poniedziałków, wiec jak widzisz... nie dla Ciebie ta firma :):):):):):) hihihi

31.10.2022 10:21

Czy jest możliwość pracy w ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.) na część etatu?
    Mateusz

31.10.2022 11:25

hej, w zależności od projektu, ale raczej na caly etat. Ale sa tez ludzie na czesc. Trzeba pytac indywidualnie.
    Mateusz

24.11.2022 10:54

zalezy od projektu, od zapotrzebowania na projekcie, wymagan klienta i od Twoich preferencji. Kazdy przypadek jest indywidualny.

26.02.2022 10:37

Wiecie, czy ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.) udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?

07.06.2022 13:11

Atmosfera - najlepsza na swiecie i ludzie - naprawde!! Komunikacja czasem szwankuje, ale to sie poprawia.

19.11.2022 19:50

Firma udostępnia komputer, ale niekoniecznie laptop, często jest to komputer stacjonarny. Telefony dostają tylko pracownicy na kierowniczych stanowiskach i nie ma to związku z pracą zdalną.
    Senior

17.06.2022 20:42

Czy jako senior designer możliwa jest stawka 15-16 k brutto na UOP?
    Paweł

01.11.2022 13:11

A z czego wynika ta rozbieżność pomiędzy 5000, a 7000? W jakim wypadku jest to 5000, a w jakim 7000?
    Kiki Musampa

04.11.2022 14:10

ze skilla, bo junior to może być ktoś kto ma 0 lat doświadczenia ale czasem może to być też ktoś kto ma już 2 lata doświadczenia

31.08.2022 10:28

Gołym okiem widać malowanie rzeczywistości na tym portalu, dobra robota Panie z HR.
    Zadowolony pracownik

27.07.2022 12:50

Czytając te krytyczne wpisy zaczynam sie zastanawiac w jakim swiecie my zyjemy? Firma sie rozwija, pozyskuje nowe, bardzo prestizowe projekty, ktorych w malych firemkach nie jestescie w stanie dostac. Placi wynagrodzenie rynkowe a nawet ponad to co sie dostaje gdzie indziej bo rynek, jezeli chodzi o inzynierow jest dosc ciezki. Trudno nie wprowadzac procesow i innych rzeczy zwiazanych z zarzadzaniem firma, jezeli zatrudnia sie ponad 270 osob z czego wiekszosc to sa inzynierowie. Przestancie wszyscy gadac glupoty - a szczegolnie jedna osoba z tego co widze, ktora ma ewidentne zaleganie afektu. Jezeli chcesz sie rozwinac i dostac szanse na prace przy ciekawych projetach na swietnym oprogramowaniu to sie nie zastanawiaj. Firma umozliwia prace zdalna, daje sprzet, zapewnia benefity, podchodzi do kazdego z nalezytym szacunkiem. Totalnie nie rozumiem stekania innych osob, ktore jecza tutaj jak jest zle. Przestancie gadac glupoty bo od tych bzdur ktore tutaj wypisujecie oczy puchna. I zeby byla jasnosc - to nie jest tak, ze w sieci jestescie anonimowi - ja jako szeregowy pracownik doskonale wiem o kogo chodzi, kto wypisuje te bzdury. I jezeli ktos nie ma szacunku do swojego bylego pracodawcy to nie bedzie mial go do zadnego pracodawcy.

26.08.2022 23:10

Dokładnie, zgadzam sie w 100%. Firma jest naprawdę w porządku. Finansowo również. Wiadomo, ze kazdy chcialby zarabiac wiecej - to jasne jak slonce, ale spójrzmy obiektywnie z boku - jest przeciez ok. Oczywiście, ze mogą sie zdarzac jakies konflikty, sytuacje kryzysowe, ale to jest cos normalnego i takie kwestie sie rozwiązuje. Panuje nieziemska atmosfera, wrecz chce sie przychodzic do biura!

26.08.2022 23:11

w kazdym ogloszeniu sa wypisane - sprawdz, ale sa standardowe (LuxMed, Multisport, integracje, teraz doszlo wsparcie zdrowia psychicznego)
    Szczera Opinia

11.06.2022 13:04

Na plus: dobra, przyjazna atmosfera pracy, sympatyczni ludzie, w miarę ciekawe projekty (różnorodne, zarówno z automotive jak i spoza), można się dużo nauczyć, firma dopłaca do kursów językowych, wypłata na czas Na minus: bardzo słabe zarobki, śmieszne kwoty podwyżek, lub ich brak. co miesiąc w firmie odbywają się spotkania, na których zarząd omawia swoje sukcesy (zarówno finansowe) co ma sie nijak do zarobków pracowników, Podsumowując: Polecam jedynie ludziom w trakcie studiów, którzy chcą łączyć studia z pracą i mają chęć nauczenia się konstruowania w Catii czy NX.
    Maciej

29.04.2022 09:41

Ciągle rozwijająca i rozrastająca firma. Atmosfera i warunki w zależności od lokalizacji, jest ich kilka więc jak ktoś chce zatrudnić się w danym miejscu to musi poszukać opinii o konkretnym biurze. Lokalizacja ma znaczenie. Duży plus możliwość pracy zdalnej. Zarobki zróżnicowane ale młody po studiach najniższa krajowa, po powiedzmy 2-3 latach pracy 3500-3800 na rękę.
    Zaskoczony

03.06.2022 20:45

3.5-3.8 na rękę po 3latach? Będąc 2.5 roku po studiach miałem już 5 na rękę, więc jestem zaskoczony, bo myślałem, że płacą znacznie lepiej (oczywiście w Krakowie na podobnym stanowisku)..
    Robson

07.06.2022 11:18

Kolega chyba trochę niedoszacował, w Endego 3.8 na rękę w Krakowie to raczej po 1.5 roku już w tych czasach.

06.11.2019 21:37

Pawel

05.03.2022 12:31

ja tez :)

08.08.2021 11:43

Czy w Cadm Automotive Sp. z o.o. możliwa jest praca na podstawie B2B?
    JanKos

19.08.2021 22:43

Chyba większość osób na takiej zasadzie tam pracuje.

18.02.2022 10:18

Sa 2 opcje: UOP badz B2B - Twoja decyzja jaka forme wolisz.
    Inz

13.12.2021 00:52

Czytam i czytam, tyle jadu na ta firmę. Zastanawiam się tylko o alternatywy firm gdzie jest lepiej pod względem plac i warunków?. Na pewno takie firmy są bo też gdzieś Ci najlepsi odchodzą :)

17.02.2022 08:47

Zgadzam się
    Maciej

20.01.2021 15:15

@Inz a co takiego się działo, że się pozwalniali ludzie ?
    fakty

27.07.2021 01:19

Większość pracuje u klientów, dla których CADM robił projekty :) Wnioski wyciągnij sam.
    Luk

21.08.2021 17:21

Pracują w nowej firmie u kolegi ????

17.05.2021 22:04

Cześć, Jak wygląda sytuacja w CADM Automotive? Czy firma prowadzi ciekawe projekty? Jaką płacę oferuje średnio doświadczonemu konstruktorowi plastików? dzięki
    Kry

30.06.2021 22:37

Młodszy konstruktor
    Piotrek

01.07.2021 15:33

Design engineer (mid)
    pytanie

11.06.2021 09:16

Witam. Jak wygląda praca w dziale projektowym w Cadm/Endego po zmianach w drugiej połowie 2021? Przede wszystkim pytam o kulturę pracy.
    HRowiec

18.06.2021 09:22

Brak wizji i bełkot zarządu
    Crazol

28.06.2021 23:37

Żygać się chce od tych wpisów o endego... chyba myślą, że jak kilkadziesiąt razy powtórzą oklepane slogany sprzed kilku lat, to się one staną prawdą, nie wiem kto w to wierzy a najlepszy dowód to jak przez ostatni rok zmieniła się kadra, taka skala rotacji to patologia, a opowiadanie jak to jest wspaniale to jedna wielka ściema, wierzą w to tylko ci, którzy teraz zarabiają o parę stów więcej i myślą, że świat zwojują, ich wybór. Mnie już tam nie ma i z każdym tygodniem i rozmawiając z innymi byłymi jeszcze bardziej otwierają mi się oczy
    fff

29.03.2021 17:32

Cześć Na jakie zarobki może liczyć design engineer z dwuletnim doświadczeniem w CADM? Czy zarobki rzędu 8k brutto są realne (po jakim czasie?) Dzięki
    Michał

11.06.2021 09:19

Cóż jakie ko kor w to może i się by znalazła jakaś aby zarobić ? Z wsi !!! Może się spotkamy :) i popie limy o działaniach firm :)
    Konstr

15.06.2021 07:15

Michał, możesz pisać po polsku? ????

29.04.2021 10:26

Jaki jest styl zarządzania w Cadm Automotive Sp. z o.o.?
    Kolo

29.04.2021 11:24

Ciężko stwierdzić czy jest jakikolwiek. Jeżeli przyjmiemy, że jest to odpowiedź brzmi: chaotyczny i bezmyślny...
    past perfect

15.03.2021 09:09

generalnie firma bardzo sie zmienia ale stoi frontem do pracowników. W trakcie pandemii home office nie był żadnym problemem i nie było żadnych pensji skróconych. Ba, udało sie nawet zmienić pensje, co w obecnym czasie jest in plus. Co mi sie nie podoba, to ze zarządzanie nowego prezesa jest destrukcyjne dla firmy, nie ma zadnych zmian w administracji, żadnej analizy kosztów czy też budżetowania. CFO tego nie wytrzymał i dlatego odszedł, przynajmniej taka jest informacja oficjalna. Brakuje tylko zmiany jeszcze COO, wtedy firma się posypie. GC na razie blokuje wiele zmian które sygnalizuje prezes. Zmiany muszą być wprowadzane, ale poprzedzone odpowiednią informacją ze strony prezesa a tego w ogóle nie ma. To że opowiada o drobnostkach na all hands to nie wiele daje. brak nam wizji całego przedsiębiorstwa. Zanim pojawił się nowy prezes TW i GC mieli wizję prowadzenia tej spółki i było widać chęć działania oraz charyzmę tych dwóch panów a w szczególności GC. Teraz muszą gasić pożary wzniecane przez prezesa, ale kiedy (co nie daj boże) obaj pożegnają sie z tą firmą to nie będzie tam czego szukać. Ważnym ogniwem tej układanki są managerowie, którzy w zasadzie robią za wszystkich, sprzedaż, obróbka projektów, fakturowanie etc... wystarczy jednego z nich zabrać i konkurencja wie wszystko o firmie. Jeszcze dużo zmian musi zostać podjętych aby firma stałą się profesjonalna.
    jest jak jest

16.03.2021 14:56

no większej bzdury to dawno nikt nie napisał na tym forum, wylewacie żółć na zarząd, na obecną sytuację bo straciliście swoja pozycje w hierarchii... z pozycji pracownika jakoś nie zauważyłam negatywnych skutków, raczej normalizację współpracy. Skończyły sie rodzinne koneksje i to was boli, bo nikt w nowym zarządzie nie przykłada większej wartości do tych starych układzików. Ja uważałam, i uważam ze idzie ku lepszemu.
    Haha

17.03.2021 16:14

i wszystko jasne... nowe układziki dla koleżanki są korzystniejsze niż starsze. Ja nie miałem z nikim koneksji rodzinnych, a to że z resztą chłopaków spędzaliśmy też czas po pracy, to uwierz mi wynikało z tego, że się lubimy. Nikt nie potrzebował układzików, od razu widać jakimi myślisz kategoriami, jakieś prlowskie albo korpo patrzenie na świat. I mimo że większość z tych osób w cadm już nie pracuje, to mam z nimi lepszy i CZĘSTSZY kontakt niż z cudowną lepszą w twoim rozumowaniu nową ekipą. Droga koleżanko, większej bzdury niż twoja mądrość to z kolei ja dawno nie słyszałem.. Nikt nie docenia waszej korpo-gówn..burzy i to was boli... haha XD

Zostaw merytoryczną opinię o ENDEGO Sp. z o.o. (Cadm Automotive Sp. z o.o.)