• Aktualności
  • Kariera i oferty pracy
  • Jak wygląda proces rekrutacji?
  • Galeria

Aktualności

Kariera i oferty pracy

Jak wygląda proces rekrutacji?

Galeria

• Falenty
  • Falenty Nowe
  • Jaworowa

3. Opinie o pracodawcach Raszyn
  5. Opinie o Dailyfruits S.C.

Opinie o Dailyfruits S.C. Raszyn

Nie przegap nowości o Dailyfruits S.C.!

28.02.2020 14:34

Dzień dobry!
    Zdecydowaliśmy się oficjalnie dołączyć do społeczności GoWork.pl
    Dziękujemy za wszystkie opinie i przemyślenia dotyczące Dailyfruits
    Zależy nam na transparentnym przekazie i dzieleniem się naszymi wartościami. Będziemy starali się brać aktywny udział w rozmowach na forum.
    Przypominamy, że ze względu na regulamin serwisu nie wszystkie kwestie mogą być publikowane. Zależy nam aby to miejsce było źródłem aktualnych informacji o Dailyfruits. Zachęcamy do dzielenia się doświadczeniami o współpracy.

Regularnie publikujemy oferty pracy w dużych miastach - sprawdź zakładkę oferty pracy. Szkolimy naszych pracowników i polskich pracodawców. Regularnie jeździmy na targi i konferencję by szerzyć budowanie zdrowych nawyków wśród polskich pracowników. Dbamy aby polscy pracodawcy przykładali dużą wagę do zdrowia pracowników i mieli realny wpływ na oferowane przekąski.
    Michał

14.04.2020 11:52

Kierowca zgłasza się do pracy

qubson

05.11.2025 15:19

Praca w gdansku na renku za 5k brutto na stanowisku kierowcy. Umowa uop na 3msc jak nie spodobasz sie to zegnamy, magazynierzy dostaja umowe na rok😊 śpiewka o wolnych piątkach których oczywiście nie bedziesz miał i zapedy korpo "wannabe" i teksty typu ze jestesmy rodzina...najgorzej Stara ekipa to zamknięte kolesiostwo jak cie nie polubia to masz pod górke czyli najciezsze i najgorsze trasy a oni sami chodzą i płacza o jak najkrotsza trase i koncza przed południem bo mieli do rozwiezienia jedna palete towaru. Trasy układane wedlug wlasnego widzimisie bez pomyślunku z jednego konca miasta na drugi. Klienci rozpieszczeni i roszczeniowi nauczeni do wskazywania palcem i przyniesienia towaru wprost do biurka. Jak nie owoce to wozenie kilku kanapek do klienta....Nie ma tam logistyka ani flotowca. Przed hala jest syf na hali tez syf i brak miejsca, 3 auta max wjadą na hale. Plecy po takich atrakcjach wysiadaja dosłownie. a i uwazajcie na okularnika ktory udaje "skrzypasa" a jest bezbekiem bo kabluje do szefa. Zaraz opinia pewnie zniknie bo panuje cenzura..... Nie polecam.

06.11.2025 09:34

Dziękujemy za opinię i pokazanie swojej perspektywy. My oceniamy to zupełnie inaczej. Skoro nie odpowiadała Ci organizacja pracy oraz towarzystwo to dobrze, że doszło do rozstania z firmą. Powodzenia w nowej pracy!

18.04.2025 08:45

Nie polecam – strata czasu i energii. Już na etapie rekrutacji pojawiły się pierwsze nieścisłości (żeby nie powiedzieć: kłamstwa). Obiecywano samochód służbowy, którego nigdy nie zobaczyłem, a rozmowa dotyczyła pracy jako Przedstawiciel Handlowy – w praktyce była to typowa robota w call center. Świadczyła o tym zarówno specyfika zadań, jak i systemy używane na co dzień. Kluczowe KPI? Sprzedaż jabłka, banana i miksu owoców przez telefon. O szkoleniach czy rozwoju zawodowym można zapomnieć – jedyne „wdrożenie” to szybki instruktaż od kierownika, jak skracać rozmowy i dociskać klienta. Nie szukano osób kompetentnych, tylko posłusznych – najlepiej takich, które nie zadają zbędnych pytań i bezrefleksyjnie wykonują polecenia. Kultura pracy opierała się na kumpelstwie, a awans zarezerwowany był wyłącznie dla „swoich”, kumpli brata prezesa. Atmosfera? Rotacja była gigantyczna – na moim stanowisku w ciągu roku przewinęły się cztery osoby. Brak pracy zdalnej, mimo że w call center to już dziś norma, tłumaczony był brakiem zaufania – nic dziwnego, skoro firma sama nie była transparentna. A może chodziło o to, żeby niższe kierownictwo miało co robić, poza sprawdzaniem, kto i kiedy odebrał telefon. Integracja? Raz do roku spływ kajakowy po Wiśle – wyglądało to bardziej jak próba udowodnienia, że „coś robimy”, niż realne dbanie o zespół. Zero benefitów poza owocami, które zresztą sami musieliśmy telefonicznie sprzedawać. Najgorsze jednak było to, że naprawdę wstydziłem się tam pracować. Kiedy dyrektor handlowy – brat prezesa, który w normalnej firmie nie przeskoczyłby helpdesku – naciskał na wrzucanie postów na LinkedInie, udawałem, że nie słyszę. Czułem zażenowanie, gdy rzucał teksty w stylu „napiealarmy posty na Linkedinie jak pobani” – i miałem ochotę zaprzeczyć, że mam cokolwiek wspólnego z tą firmą. Po 8 miesiącach mogę śmiało powiedzieć, że nie nauczyłem się tam absolutnie niczego – poza tym, kim jest Kononowicz i jak wygląda jego uniwersum. To mówi wiele A, no i rozliczali za czas spędzony na obiedzie – firma promująca zdrowe odżywianie zmuszała ludzi do jedzenia przy biurku, najlepiej w trakcie dzwonienia. Jeśli zależy Ci na rozwoju, normalnym traktowaniu i zwykłej uczciwości – szukaj dalej. To miejsce to pomyłka.

02.08.2025 21:16

Cześć Bartek, Dzięki za odpowiedź – cieszę się, że w ogóle zabrałeś głos w tej sprawie. Dla jasności: to nie jest „atak” ani próba odreagowania po czasie, tylko szczera opinia, na którą zdecydowałem się dopiero teraz, bo wcześniej zwyczajnie nie miałem na to przestrzeni. A poza tym – nie ma absolutnie żadnego znaczenia, kiedy ta opinia została wystawiona. Kultura tej „organizacji” i tak zmienia się bardzo wolno, o ile w ogóle. Na rozmowie padły konkretne zapewnienia: służbowy samochód przypisany do stanowiska, rozwój sprzedaży terenowej, a nie typowa praca call center. Rzeczywistość była całkowicie inna – i Ty, jako kierownik działu, byłeś tego w pełni świadomy. Dlatego tak bardzo rozczarowuje mnie fakt, że dziś próbujesz wszystko przedstawiać w innym świetle. Choć może nie powinienem być zaskoczony – najwyraźniej kłamstwo to standard, nie wyjątek. Szczerze? Jestem naprawdę rozczarowany – przede wszystkim kłamstwami, które padły z Twojej strony. Nie tylko w tej odpowiedzi, ale już wcześniej – podczas rozmowy rekrutacyjnej. Wtedy jeszcze miałem nadzieję, że może sam zostałeś wprowadzony w błąd przez kogoś wyżej. Dziś widzę, że byłeś po prostu elementem tego samego systemu – pudrowania, tuszowania i unikania konkretów. Auto? Obiecywano służbowe, przypisane do stanowiska. Po rozpoczęciu pracy usłyszałem, że jednak nie. Żadnej przejrzystej komunikacji – tylko post-factum „zmiana koncepcji”, za co rzekomo zrekompensowano mi to finansowo. Prawda jest taka, że nikt nie zapytał mnie o zgodę na tę zmianę, a rekompensata była czysto symboliczna. A to tylko jeden z wielu przykładów. Call center? A czym, według Ciebie, jest codzienne wklepywanie kontaktów w system rodem z infolinii, używanie programów klasycznego call center, mierzenie KPI-ów opartych na liczbie rozmów, chwalenie się, który pracownik wykonał najwięcej połączeń i dociskanie klienta do zamówienia podczas pierwszego telefonu? Przecież to definicja pracy call center – różnicą jest tylko to, że zamiast abonamentu na Internet sprzedaje się jabłka. Jeśli to według Ciebie nie jest call center, to zapytaj dowolnego handlowca B2B z rynku FMCG czy farmacji, czy chciałby tak pracować. Gwarantuję – nie chciałby. Nie wygłupiaj się też z tą „stabilnością zespołu”. Skoro od momentu mojego odejścia do dziś minęło ok. 1,5 roku, to i tak skład zespołu handlowego zmienił się w ponad połowie – może nawet w 70%. Wiem to z rozmów z byłymi współpracownikami. I nie da się tego zrzucić na „naturalną rotację” – to po prostu efekt stylu zarządzania i atmosfery. Jeszcze raz – moja opinia nie była o owocach, tylko o kulturze pracy, metodach sprzedaży i traktowaniu ludzi. Jeśli ktoś na LinkedInie nie wrzuca posta, to nie dlatego, że nie zna się na social sellingu – tylko dlatego, że nie chce sygnować swoją twarzą czegoś, co zwyczajnie nie jest autentyczne. I to chyba mówi najwięcej. Dla mnie temat jest zamknięty – powiedziałem wszystko, co miałem do powiedzenia. Nie planuję już wracać do tej sprawy ani jej dalej komentować. Pozdrawiam, Maciek

Bartek

07.09.2025 20:16

Maćku. Twój trzeci post w tej jednej sprawie chyba jednak bardziej świadczy o tym, że jest to atak aniżeli próba podzielenia się opinią... Można bez końca polemizować w wielu opisanych "faktach", więc przychylam się do pomysłu z zaparkowaniem dyskusji. Mimo wszystko szczerze życzę powodzenia w rozwoju ścieżki zawodowej i wielu sukcesów. Pozdrawiam serdecznie.
    Bienio

26.08.2024 23:00

Dzień dobry Widziałem państwa ofertę pracy odnośnie pracy na magazynie czy godziny 15-23 są stałe? Czy można się jakiś dogadać aby przychodzić o 13 i konczyc o 21?

27.08.2024 12:09

Dzień dobry, ustalenie grafiku jest kwestią indywidualną, firma stara się podchodzić do tego elastycznie, ale wszystko może się zmienić, zależy w jakich dniach praca, w jakim mieście itd, więc warto złożyć CV i przyjść na rozmowę :)

25.05.2023 14:01

Wiecie, czy Dailyfruits S.C. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
    PRACOWNIK

04.04.2024 09:01

Udostępnia :)

17.07.2023 11:50

Niestety, potwierdzam słabe opinie o firmie. 3/4 opinii w Google to opinie pracowników. ???? Teraz już wiem, bo kojarzę imiona i nazwiska. Jest bardzo duża rotacja pracowników. Czy to na magazynie, czy kierowców czy w biurze. I wcale nie są pracownicy super zgrani, bo jednak świetnie sobie na wzajem tył obrabiają. Wypłata jest na czas, a nawet wcześniej, za to wielki plus. Jednak wieczne reklamecje od klientów to codzienność. Firma próbuje naprawiać błędy wrzucając rabaty, czy dorzucając gifty. Porobione są grupki jak wszędzie jeśli chodzi o pracowników. Wręczają zwolnienia z dnia na dzień, uśmiechając się jeszcze 5 minut wcześniej i klepiąc po ramieniu. Zgodzę się, że biuro robi prezenty urodzinowe, jakieś wino i czekoladki, kartka na pamiątkę. Fajne, nie muszą, a jednak... Przerzucanie się obowiązkami, nikt tak naprawdę nie wie co jest w jego obowiązkach, bo " sytuacja zmienia się dynamicznie". Jeden wielki bałagan.
    OWOCKI

03.04.2024 17:01

Ustalenia dotyczące premii NIE SĄ respektowane. Jasne, że nie zgadzacie się z tą opinią, tak jak z każdą inną, która nie wychwala Was pod niebiosa. Całe szczęście, że nasze drogi się rozeszły, tym bardziej, że biuro firmy przenosi się poza Warszawę. Pozdrawiam ????
    nnn

04.04.2024 08:28

Moim zdaniem , wypowiadanie się w zły sposób o byłym pracodawcy źle świadczy o osobie jako byłym pracowniku. Jeśli drogi z pracodawcą się rozchodzą często jest to związane z pewnym powodem. Rozumiem złe odczucia współpracy każdy je może mieć :), jednakże uważam że takie komentarze należy zachować dla siebie. Nigdy nie wiadomo na kogo się trafi.....
    Biuro Obsługi Klienta

11.03.2024 10:24

Nowi kandydaci często czytają tu opinie, sama tak zrobiłam, można niestety odnieść błędne odczucie w stosunku do realiów pracy tu panujących. Najważniejsze kwestie, które mnie tu przyciągnęły, poza prozaicznymi typu - blisko, trzeba pracować, mam kwalifikacje, to na pewno mała firma - NIE KORPO, atmosfera i brak dresscodu, które były widoczne i dały się odczuć już podczas rozmów kwalifikacyjnych. Wiadomo w tych okolicznościach obie strony prezentują siebie z jak najlepszej strony ;) jednak jak się okazało to co mówią tak robią. Pracując tutaj, naprawdę nie słodzę, widzę same plusy - zresztą skoro tu nadal pracuję to chyba tak jest ;) Brak dresscodu, wszyscy jesteśmy równi i na Ty, atmosfera SZTOS - wiadomo są grupki, mniejsze bądź większe sympatie i antypatie, zażyłości itp, ale panuje koleżeńska i luźna atmosfera. Zadania i obowiązki wykonywane są zgodne z ustalonymi na rozmowie kwalifikacyjnej lub podczas rozmów z przełożonym na późniejszych etapach pracy. Możliwość awansu i rozwoju zarówno osobistego jak i zawodowego w szeroko pojętym znaczeniu. Twój głos się liczy, nie ma głupich pytań, każdy może nie wiedzieć czegoś - normalne ludzkie podejście na linii pracownik-pracodawca. Praca faktycznie raczej z biura niż zdalnie, ale specyfika pracy w BOK oraz atmosfera sprawiają, że jest to usprawiedliwione. Wszyscy są na miejscu oznacza lepszy kontakt, szybsze załatwienie spraw między działami. Wiadomo, jak potrzeba to zdalnie możesz ;) Urlopy czy inne osobiste sprawy - również ludzkie podejście a nie proceduralne wnioski ;) Można również w spokoju napić się kawy czy zjeść obiad. Nikt nie liczy wyjść do toalety ;) Z benefitów - wiadomo owoce w kuchni :) , czasami kanapki, kawa/herbata/mleko non limit, dofinansowanie Medicover, Karty sportowe, paczki świąteczne, imprezy integracyjne, i wiele wiele innych małych, często niezauważalnych dodatków :)
    Boguśka

18.07.2023 15:45

Cześć:) Gdzie polecacie aplikować, na jakie stanowisko? Specjalista ds. obsługi klienta czy Specjalista ds. sprzedaży? Mam doświadczenie na obu, a właśnie szukają ludzi do pracy. Gdzie lepsze warunki, wynagrodzenie, atmosfera w dziale?
    enki

18.07.2023 15:53

Atmosfera jest fajna i tu i tu, zresztą oba działy ze sobą współpracują. To raczej kwestia tego, jaki rodzaj pracy wolisz i jakie masz umiejętności. W handlu masz wynagrodzenie prowizyjne, więc żeby dobrze zarobić musisz po prostu umieć aktywnie sprzedawać.
    Tomasz

13.05.2023 09:07

Są wolne miejsca pracy dla pracownika produkcji kanapek w w godzinach nocnych 18.00-3.00. Widziałem że praca tylko cztery dni w tygodniu od niedzieli do środy. Jak to jest rozliczne? Jako nie cały etat? Dają tylko zlecenie i stawkę godzinową czy z czasem można przejść na normalną umowę?

16.05.2023 12:37

W przypadku elastycznych form zatrudnienia rozliczenie jest wg przepracowanych godzin. Zdarza się, że pracownicy sezonowi zostają z nami na stałe i podpisują umowę o pracę na pełny etat.

Wywiadu udzielił/aMaciek

03.04.2023 15:12

Na jakim stanowisku pracujesz i na czym ono polega?

Jestem specjalistą ds. marketingu. Marketing w Dailyfruits ścisłe współpracuje przede wszystkim z działem sprzedaży, tworząc dobre oferty dla handlowców i katalogi oraz dbając o pozyskiwanie wartościowych leadów B2B. Razem z działem dietetycznym przygotowujemy też materiały edukacyjne - ulotki, wpisy na blogi, artykuły prasowe, raporty. Koordynujemy też udział firmy w konferencjach. Od czasu do czasu pracujemy także z fotografem albo filmowcem. Zakres zadań jest jak widać bardzo różnorodny.

Czy masz możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynika ta decyzja?

Home office zdarza się sporadycznie. Najczęściej to sytuacje, gdy pracownik jest chory lub musi zostać w domu z dzieckiem. Generalnie my bardzo lubimy przychodzić do biura ze względu na dobrą atmosferę, dostępne codziennie owoce i inne przekąski, a także sprawną komunikację. Wszystkie działy są na miejscu - na górze sprzedaż, marketing, HR, obsługa Klienta, na dole magazyn, produkcja. Wszystko łatwiej można załatwić bezpośrednio, rozmawiając na miejscu. Nie ma problemu, że ktoś przegapi maila albo nie odbierze telefonu. Biuro jest nowocześnie urządzone i klimatyzowane, są dobre warunki do pracy - zupełnie inaczej niż w domu.

Jak długo pracujesz w tej firmie?

W Dailyfruits pracuję od 2020 roku. Można powiedzieć, że przyszedłem w przełomowym momencie. Z powodu pandemii dostawy owoców do biur, które były podstawą działalności Dailyfruits w wielu firmach były zawieszone. Dlatego intensywnie pracowaliśmy nad rozwojem innych usług. Przede wszystkim chodzi o wysyłkę paczek dla pracowników, ale też rozwój usług dietetycznych - konsultacji, wykładów i spotkań online. Od tego czasu firma bardzo się rozwinęła. Owocowe dostawy wróciły, ale możemy oferować dziś także wiele innych usług wpisujących się w potrzeby naszych Klientów.

Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź.

Tak, na pewno poleciłbym Dailyfruits. Firma daje możliwość rozwoju i dużo samodzielności w działaniu. Zespół jest zintegrowany i ma bardzo pozytywne nastawienie, współpraca między działami przebiega bardzo dobrze. Widać, że wszyscy zmierzają w tym samym celu. Nie ma tu korporacyjnego stylu - nadmiaru niepotrzebnych spotkań, sztywnego dress codu, napiętej atmosfery. Oczywiście pracujemy często pod presją czasu, ale dzięki temu, że wszyscy się wspieramy łatwiej jest radzić sobie ze wszystkimi trudnościami.

Co najbardziej lubisz, a czego nie lubisz w tej firmie? Uzasadnij odpowiedź.

Najbardziej lubię atmosferę i współpracowników - ze wszystkich działów. Mamy naprawdę świetny zespół, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych. Podoba mi się też to, że Dailyfruits ma prawdziwą misję i robi coś dobrego. Od ponad 10 lat Dailyfruits pomaga firmom dbać o zdrowe nawyki żywieniowe pracowników. Ale nie tylko. Wraz z naszym rozwojem zaczęliśmy być partnerem, który wspiera także inne obszary związane z wellbeingiem - na przykład integrację pracowników czy poczucie docenienia. Dzięki naszym usługom miejsca pracy mogą być lepsze, bardziej przyjazne dla pracowników. Tym co mi najbardziej przeszkadza jest lokalizacja. Mieszkam na Bielanach, a biuro jest w Ursusie Północnym - to jest naprawdę kawał drogi!

Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynika?

Atmosfera jest jedną z największych zalet pracy w Dailyfruits. W biurze cały czas coś się dzieje. Robimy śniadania firmowe, integracje, świętujemy urodziny. Jest dużo śmiechu. Firmowa kuchnia to świetne miejsce spotkań.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

Z właścicielami spotykam się regularnie nie tylko w sali konferencyjnej, ale też w firmowej kuchni, więc wszystkie sugestie mogę przekazywać osobiście. O tym co zmienić, co poprawić albo usprawnić w Dailyfruits rozmawiamy otwarcie i bezpośrednio. Często to dzięki uwagom i spostrzeżeniom szeregowych pracowników udaje się lepiej optymalizować wiele procesów.

04.11.2022 11:45

Czy pracodawca Dailyfruits S.C. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?
    Inflacja

24.11.2022 17:04

Oczywiście możesz zjeść więcej owoców byleby mieściły się w budżecie na pracownika i najlepiej zjeść w kuchni żeby inni nie widzieli. Jest też premia świąteczna starczy na słuchawki wtedy możesz włączyć sobie podcast jak znaleźć pracę, w której nie czekasz na motywację tylko sprawia Ci radość. Kamery nad Tobą są też bardzo motywujące i przerzucanie się odpowiedzialnością.

25.11.2022 08:38

Kompletne bzdury. Owoce po prostu są dostępne w biurze tak samo u nas jak w tysiącach innych firm, każdy je ile chce i gdzie chce bez ograniczeń. Podcastów w godzinach pracy raczej nie słuchamy, bo nie ma na to czasu, a z motywacją nie ma żadnego problemu. Zespół jest fajny, atmosfera przyjazna, robimy ciekawe projekty z dużymi Klientami i cały czas rozwijamy zakres naszych usług w odpowiedzi na nowe potrzeby. Życzę Ci anonimowy hejterze żebyś znalazł/a satysfakcjonujące Cię zajęcie i skończył/a tracić czas na pisanie głupot na gowork :)

26.07.2022 15:19

Jakie wartości są cenione w Dailyfruits S.C.?

27.07.2022 08:23

Co jest dla nas ważne? Rozwój Stawiamy sobie ambitne cele i z każdym rokiem chcemy być coraz lepsi. Wciąż powiększamy nasz zespół żeby jeszcze skuteczniej realizować wszystkie zadania. Pozycja lidera na rynku dostawców owoców do biur to tylko początek. Cały czas poszerzamy obszar swojej działalności oferując nowe usługi i poszerzając katalog dostępnych produktów. Zaczynaliśmy od jednego magazynu, dziś mamy 8 centrów dystrybucyjnych i 57 termoizolowanych samochodów dostawczych. Innowacyjność Jako pierwsi zaczęliśmy dostarczać świeże owoce do biur. Stworzyliśmy także innowacyjną platformę sendgift.pl dzięki której w prosty sposób można zamówić paczki dla tysięcy pracowników, które trafiają prosto do domu – bez konieczności pozyskiwania danych przy zachowaniu minimum formalności. Wymyśliliśmy też jak zaangażować pracowników na home office we wspólne gotowanie online. W ramach warsztatów livecooking online dostarczamy przepis, wszystkie potrzebne składniki oraz stream do połączenia się z kulinarnym ekspertem prowadzącym event dla pracowników. O naszych pomysłach na niestandardowe benefity pisał Forbes, Personel i Zarządzanie czy Puls HR. Ekologia Stawiamy na ekologię. Dzięki używaniu wymiennych skrzynek wielokrotnego użytku ograniczamy liczbę odpadów. Przygotowując paczki dla pracowników stawiamy na kartony podlegające recyklingowi i naturalnej wypełnienia zamiast plastiku. Pomaganie Angażujemy się w pomoc w wielu obszarach. Gramy razem z WOŚP, wspieramy ogrody zoologiczne w Warszawie i w Krakowie oraz wiele fundacji i stowarzyszeń pomagających dzieciom. Dostarczyliśmy ponad 100 ton owoców i warzyw do szpitali i banków żywności. Zaangażowaliśmy się także w rzeczową pomoc dla uchodźców z Ukrainy w 2022 roku.

12.04.2022 12:05

Jaki dress code obowiązuje w Dailyfruits S.C.?

21.06.2022 16:57

No ja też nie wiedziałem że konsultacje psychologiczne to jakiś wyjątkowo popularny benefit, którego brak przekreśla pracodawcę. Szczerze mówiąc pierwszy raz w życiu spotykam się z taką opinią. Mamy za to w Dailyfruits cykliczne konsultacje z dietetykiem z analizą wieku metabolicznego i składu ciała. Wiele osób regularnie z nich korzysta i obserwuje jak zmiana nawyków żywieniowych wpływa na rezultaty kolejnych pomiarów.
    Luzik

04.07.2022 09:23

Nie ma dress codu, można przychodzić jak się chce ubranym, nikt nie zwraca na to uwagi , nawet w dresie byleby praca była wykonana, ale to tez na luzie i bez spiny mozna pogdac posmiac pozartowac. Wyplata moglaby byc wieksza, ale nie ma co narzekac - wszyscy maja luzne podejscie do pracy nikt sie nie przejmuje jak cos zawalisz zawsze jest opcja dostawy gratisowej.

24.06.2022 11:05

Jak wygląda kwestia wynagrodzeń? Jest podstawa plus skala dodatkowa uzależniona od wyników? Jak z pracą hybrydową? Czy jest dostępna w Dailyfruits S.C. ?
    Wiadomix

01.07.2022 11:01

"preferujemy pracę stacjonarną, w razie uzasadnionej potrzeby można wziąć dzień zdalny" - szkoda, bo firma kreuje się na nowoczesna, a tu podejście do pracownika, że liczy się czas spędzony w pracy, a nie efektywność zarządzania czasem

04.07.2022 09:03

Szkoda, że nic nie wiesz o naszym podejściu do pracowników i podajesz nieprawdziwe informacje. Praca stacjonarna lepiej się sprawdza w naszej organizacji ze względu na łatwiejszą komunikację między osobami w różnych działach, szybszy przepływ informacji i decyzyjność., sprzyja też integracji. Pracowaliśmy w trybie zdalnym w 2020 roku jak wiele innych firm i to się u nas nie sprawdziło. Właśnie efektywniej pracujemy wszyscy, gdy jesteśmy obok siebie. W codziennej pracy pomaga także dobra, twórcza atmosfera w naszym biurze. Nie liczy się czas spędzony w konkretnym miejscu tylko realizowanie konkretnych zadań. Nie wiemy skąd u Ciebie przekonanie że nowocześniejsze firmy nie pracują stacjonarnie - firmy pracują różnie w zależności od swoich potrzeb. Bardzo dobrze o tym wiemy, bo zapewniamy benefity dla różnych organizacji pracujących stacjonarnie, zdalnie i hybrydowo dostarczając rozwiązania dopasowane do specyfiki konkretnego Klienta.
    Mateusz

17.02.2022 04:52

Witam. Wróciłem z zachodu i szukam nowego dla siebie nowego miejsca, dlatego przeczesuję opinie o pracodawcach. Zakładam, że dowiem się więcej o firmach z Warszawy. Mam prośbę, opiszcie jak się Wam pracuje w firmie Dailyfruits S.C.? Czy mają tam jakieś ciekawe benefity? A może jest stołówka z obiadami pracowniczymi? W SokPolu gdzie pracowałem codziennie zamawiałem obiadek - który na mnie czekał przed przerwą. Pozdrawiam Mateusz
    Owocki_w_Pracki

17.06.2022 16:34

Benefity: Jabłka codziennie i jak sobie opłacisz resztę, tylko problem z czego, bo kwota przy obecnej inflacji nie starczy nawet na wegetację. Wnosiliśmy o podwyżki ale to raczej był tylko motyw do zmiany pracy pod przymusem. Radzimy omijać Bidny konglomerat Owoce w Pracy z Dailyfruits

19.06.2022 17:38

Nie wiemy skąd czerpiesz informacje o benefitach w Dailyfruits, ale są nieprawdziwe. Tak, oczywiście w firmie są dostępne codziennie świeże owoce (nie tylko jabłka jak piszesz). Oprócz tego pracownicy są objęci opieką medyczną i mają karty sportowe, regularnie organizowane są dla chętnych bezpłatne konsultacje dietetyczne z analizą składu ciała i wieku metabolicznego, poza tym imprezy firmowe i paczki na święta. Co do kwoty wynagrodzenia - jest uzależniona od stanowiska i adekwatna do doświadczenia, umiejętności, zakresu powierzonych zadań i odpowiedzialności.
    Szukający pracy

09.02.2022 23:41

Witam Czy państwa firma poszukuje pracowników magazynowych od 16-23 ? Jestem z Warszawy.

10.02.2022 08:38

Dzień dobry, na ten moment nie szukamy pracowników magazynowych. Prowadzimy rekrutacje w dziale sprzedaży i dziale marketingu.

13.06.2021 13:27

Jak w Dailyfruits S.C. wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska?
    Paczki

27.10.2021 21:13

Marża 200% i wysyłka rozbitych i obitych przedmiotów fakt rodziny by zabraklo by sie podzielic ta kasa ktora zbijacie na naiwnosci ludzi i korporacji ale to juz koniec dobrej passy. Bo inne firmy robia to lepiej i taniej. wy mozecie co najwyzej pakowac i wysylac jako outsourcing o ile znacie to pojęcie sloma z butow

28.10.2021 08:45

To nie słoma - to wełna drzewna - ekologiczne wypełnienie do paczek, którego używamy zamiast plastiku ;) Co do marży - raczej nie zdradzimy tajemnicy handlowej informując, że jest niższa niż 200%. Rozbite przedmioty w paczkach - tak, czasem zdarza się, że coś ulegnie uszkodzeniu podczas transportu - w końcu dostarczamy owoce oraz żywność w szklanych opakowaniach (np miód). Stale doskonalimy procesy, żeby do takich sytuacji dochodziło jak najrzadziej, a reklamacje rozpatrujemy szybko i na korzyść Klienta . Pakowanie idzie nam coraz lepiej - udało nam się z powodzeniem dostarczać nawet jajka na livecooking. Jeśli chodzi o naszą rywalizację z innymi firmami - startujemy w przetargach na wysyłkę upominków świątecznych dla pracowników i wiele z nich wygrywamy - proszę się o nas nie martwić.

09.07.2021 15:52

To firma w której można się wiele nauczyć. Zespół jest ambitny i nie boi się trudnych wyzwań. Praca wymaga wielozadaniowości i wykonywania zadań po presją czasu, a często robienia kilku rzeczy jednocześnie. Nowe pomysły są bardzo szybko wprowadzane w życie, W codziennej pracy na pewno pomaga świetna atmosfera
    Ula

06.07.2021 23:19

Byłam na rozmowie widac, że brak wiedzy o realiach. Ładne gadki, dużo pytają, a sami nie odpowiadają konkretami. Znajoma która tam pracuje i tak mowila że mało płacą(usunięte przez administratora)Nawet nie powiadomili o wyniku rozmowy. Slabe 21 wiek.

07.07.2021 11:19

Dziękujemy za komentarz. Trudno nam się ustosunkować do zarzutu o brak wiedzy, ponieważ nie jest wyjaśnione, czego to miałaby dotyczyć. Jeśli chodzi o owoce to wiemy całkiem sporo - jesteśmy jedną z pierwszych firm w Polsce, które działają w tej branży - od ponad 10 lat. Na realia rynku pracy i możliwe do spełnienia oczekiwania kandydatów też raczej patrzymy realistycznie - przeprowadziliśmy w ostatnim czasie dużo rekrutacji, ponieważ firma się rozwija i zespół staje się coraz liczniejszy. Na pytania zadawane przez kandydatów staramy się odpowiadać konkretnie - jeśli coś jest niejasne zawsze można doprecyzować coś podczas rozmowy albo nawet po spotkaniu można zadać pytanie w mailu - nie mamy z tym problemu. To, że dużo pytamy to chyba też normalne - w końcu chcemy jak najlepiej poznać osobę, która będzie u nas pracowała. Co do zarobków - są adekwatne do stanowiska, doświadczenia i umiejętności. To kwestia subiektywna czy ktoś uważa je za wysokie czy niskie. W trakcie rekrutacji pytamy o oczekiwania finansowe. Na niektórych stanowiskach część wynagrodzenia (premie) jest oczywiście uzależniona od wyników - to powszechnie obowiązująca praktyka w sprzedaży. Jeśli zdarzyło się tak, że nie przekazaliśmy informacji zwrotnej w sprawie wyniku rozmowy to bardzo przepraszamy. Życzymy powodzenia w poszukiwaniu wymarzonej pracy.
    Bogusia

18.12.2020 21:00

Zamówiłam przesyłkę z owocami na święta dla rodziny z firmy dailyfruits. Owoce zostały dowiezione zgnite i nie bylo tych owocow co zostały zamówione. Miał byś fajny prezent a okazało się ze muszę się wstydzić ze owoce były zgnite!!! Prosze nie kupować z tej firmy. Dailyfruits nie wywiązuje się ze swoich obietnic!!!

11.06.2021 12:54

To się czasami może zdarzyć. Wysyłanie świeżych produktów rodzi ryzyko, tak samo jak przesyłanie produktów w szklanych opakowaniach. W okresie świątecznym, kiedy wysyłek jest bardzo dużo kurierzy mogą dostarczać paczki dłużej niż standardowe 48h. Zawsze rozpatrujemy takie reklamacje i szukamy odpowiedniego rozwiązania. W tym konkretnym przypadku sprawa już pewnie dawno wyjaśniona w dziale obsługi Klienta.

04.03.2021 12:25

Czy pracownicy w Dailyfruits S.C. dogadują się między sobą?

11.06.2021 12:48

Tak, w pracy jest bardzo fajna atmosfera. Wszystkie działy ściśle ze sobą współpracują, więc dobre relacje między ludźmi to podstawa, zwłaszcza jak działa się pod presją czasu i oczekiwań klientów.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Dailyfruits S.C.?

Kontakt - Dailyfruits S.C.

ul. Modułowa 3 05-090 Raszyn

Branża główna: Transport i spedycja

Paczki

11.06.2021 11:14

Paczki nie docierają albo docierają ze złym składem. Dział HR nie podaje kwot ale za te ceny to powinni złoto wysyłać. Generalnie widzę, że "same superlatywy". A zle komentarze tak jak w innych firmach usuwane. Obsługa nic nie wie zwala wine na kurierów i nie oddzwaniają ani nie odbierają telefonów

11.06.2021 11:35

Dziękujemy za komentarz, nie usuniemy go tylko odpowiemy mimo, że dotyczy nie pracy w Dailyfruits, a realizowanej przez nas usługi. Wysyłaliśmy już ponad 100 000 paczek z różnymi produktami w ramach Dailyfruits Home. Skład zestawów ustalamy z Klientem i oczywiście różni się w zależności od dostępnego budżetu i konkretnych potrzeb. Owoce i warzywa, które wysyłamy są droższe niż kupowane w supermarkecie, bo są wyższej jakości i bardzo łatwo to zweryfikować. Poza tym oprócz samego kosztu zakupu produktów ponosimy także koszt pakowania i logistyki, co przekłada się na finalną cenę. Mamy bardzo dużo pozytywnych opinii o paczkach i realizacji dostaw, z czego się cieszymy. Przy tak dużej skali działania zdarzają się sporadycznie reklamacje. Każdą sprawę staramy się wyjaśniać indywidualnie i bierzemy odpowiedzialność za pomyłki niezależnie od tego czy są po naszej stronie czy zawiniła współpracująca z nami firma kurierska. Jesteśmy do dyspozycji zarówno telefonicznie jak i mailowo, więc jeśli jakaś konkretna sprawa wymaga wyjaśnienia to zapraszamy do kontaktu: https://dailyfruits-home.pl/kontakt
    Aneta

22.05.2021 18:50

Witam serdecznie. Nie jestem pewna, czy nadal zaglądają tutaj pracownicy firmy, niemniej jednak zaryzykuję: chciałabym prosić o jakieś informacje na temat pracy na stanowisku pracownik magazynu. Szczególnie interesuje mnie to, czy praca jest w systemie trzyzmianowym. Powiedzcie proszę, w jakich godzinach tutaj pracujecie i czy można dostosować grafik pod siebie, jeżeli np. jest się studentem. Jak to wygląda?

24.05.2021 10:59

Witaj Aneto, Dziękujemy za wiadomość. Domyślam się, ze pytasz o nasz magazyn w Warszawie. Pracujemy w elastycznym systemie 2 zmianowym. Praca od 8:00- 16:00 lub od 14:00 do 20:00. Od niedzieli do czwartku. Zatrudniamy osoby na pełen etat oraz takie, które są dostępne tylko 1-2 dni w tygodniu, w tym uczniów oraz studentów. Kierownik zmiany układając grafik bierze pod uwagę dostępność każdego pracownika. Zapraszamy do wysłania do nas CV z informacją w jakie dni jesteś dostępna do pracy, wtedy będziemy mogli skontaktować się z Tobą w razie otwarcia nowej rekrutacji. Pozdrawiam, Dailyfruits

08.10.2019 12:17

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Bartosz Krudysz Dailyfruits?
    Dailyfruits

09.01.2020 18:18

Witaj Lila, Dziękujemy za komentarz. Nie napisałaś kiedy i ile z nami pracowałaś, więc nie mamy możliwości ustosunkować się do Twoich opinii o jednym z Dyrektorów. Faktem jest, ze panuje u nas luźna atmosfera i często słychać śmiechy i żarty. Z racji tego, ze w biurze jest nas niecałe 40 osób, to większość zespołu zna się nie tylko z pracy, ale również prywatnie, co pomaga w budowaniu koleżeńskiej atmosfery i nie skupianiu się tylko na pracy. Staramy się, żeby wszyscy czuli się dobrze i każdy problem chcemy jak najszybciej rozwiązywać. Jeśli ktoś poczuje się potraktowany nie fair, ma co najmniej 2 osoby z którymi może o tym porozmawiać. Cieszy nas, ze chętnie byś do nas wróciła. Zapraszamy, gdyż stale potrzebujemy nowych osób w zespole. Zarówno w dziale handlowym, jak i dziale obsługi. Polecamy tym bardziej, ze mamy w zespole już kilka osób, które na chwilę zrobiły sobie przerwę w pracy u nas, zdobyły inne doświadczenia, wróciły i teraz osiągają super sukcesy :) Pozdrawiamy,

19.05.2021 16:48

@Lila Ciężko uwierzyć w to co piszesz, bo Dyrektor działu handlowego jest bardzo konkretną, taktowną i profesjonalną osobą. Twoje słowa, a raczej pomówienia są niebywale krzywdzące dla osoby, która zawsze pomoże i pokieruje jeśli masz jakiś problem. Zawsze łatwiej jest wypisywać takie rzeczy zakrywając się pseudonimem. Polecam pracę w Dailyfruits, gdzie są jasne warunki pracy, świetna atmosfera i zadowalające zarobki.
    Emilia

19.04.2021 13:55

Miałam przyjemność wziąć udział w procesie na stanowisko Specjalisty ds. sprzedaży. Proces składał się z 2 etapów, videorozmowy i spotkania w siedzibie firmy. Na obu spotkaniach były 2 osoby, Pan Szymon, jako osoba zarządzająca oraz Pan Bartek, do którego zespołu miałabym przynależeć. Proces przebiegl bardzo szybko, w sposób profesjonalny i w bardzo miłej atmosferze. Mimo braku doświadczenia Panowie nie traktowali mnie ‚z góry’, dlatego tez udało nam się dojść do porozumienia, że obie strony są zainteresowane współpracą. Niestety, z powodów prywatnych, nie mogłam podjąć współpracy i zrezygnowałam. Tutaj również, firma zachowała się bardzo w porządku życząc wszystkiego dobrego. Jedyną uwagę jaką mogłabym zwrócić to moment, w którym obie strony wiedziały, ze współpraca nastąpi - wtedy kontakt trochę ucichł, przez co mniej pewny siebie kandydat, mógłby uznać, ze firma się rozmyśliła i nie poinformowała o tym. Oczywiście nic tu takiego nie miało miejsca - zwyczajnie trafiłam na bardzo intensywny czas w firmie, stad tez kontakt się wydłużał. Reasumując - był to jeden z przyjemniejszych procesów rekrutacyjnych w jakich brałam udział.
    MARYSIA

18.06.2020 15:29

Pracowałam w firmie Dailyfruits ponad rok, zdecydowałam, iż przeprowadzam się nad morze więc NIESTETY musiałam zrezygnować. Pracowałam w dziale handlowym. Firma Dailyfruits jest idealnym miejscem pracy dla osoby ambitnej, która chce się rozwijać w sprzedaży, udoskonalać swoje umiejętności sprzedażowe. W długoletnim wykonywaniu pracy u różnych pracodawców, jeszcze nigdy nie spotkałam się z tak świetną atmosferą , z tak zgranym, profesjonalnym zespołem. Cała gama benefitów, a najlepszym niewątpliwie jest zespół z Dyrektorem Działu Handlowego na czele. Polecam z pełną odpowiedzialnością!
    Paweł

02.06.2020 10:22

Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć na jakie wynagrodzenie może liczyć kierowca/dostawca zatrudniony w Dailyfruits w Warszawie?

11.05.2020 14:16

Benefity w czasach koronakryzysu - przeczytaj najnowszy e-book od Dailyfruits!

Jakie benefity się opłacają w czasie epidemii? Zobacz porównanie kosztów benefitów.  Zadbaj o siebie i swoją firmę. Przedstawiamy krótki poradnik opracowany przez Dział Dietetyczny Dailyfruits.
    Czego dowiesz się z e-booka?

• Benefity w czasie koronakryzysu

• Benefity w czasie epidemii i po niej

• Dlaczego stawianie na zdrową żywność się opłaca?

• Porównanie kosztów benefitów

• Funkcjonalny i elastyczny benefit

• Jak budować odporność pracowników i organizacji?

[font]
    Przeczytaj -> https://dailyfruits.pl/2020/05/05/benefity-w-czasach-koronakryzysu/[/font]
    News image

27.04.2020 08:06

Dostarczamy owoce i warzywa dla pracowników od ponad 10 lat. Od początku przestrzegamy zasad bezpieczeństwa i stawiamy wysokie wymogi naszym dostawcom. Dzięki wypracowanym przez lata standardom gwarantujemy, że dostawy owoców od Dailyfruits są bezpieczne.
    Na czas pandemii owoce dostarczamy w jednorazowych kartonach, zamiast wymiennych drewnianych skrzynek. Magazyny oraz samochody transportowe są regularnie dezynfekowane. Bezdotykowy termometr zagościł na stałe w naszej firmie.

Nasi pracownicy od pierwszego dnia pracy mają zapewniony stały dostęp do owoców i warzyw. Swobodny dostęp do naturalnych wzmacniaczy organizmu jak imbir, naturalne syropy do herbaty czy cytrusów procentuje. Jako Dailyfruits widzimy coroczny spadek absencji wśród współpracowników.
    Wiemy, że regularne spożywanie witamin ma bezpośredni wpływ na naszą odporność i zdrowie. Dbamy o siebie i dostarczane przez nas produkty.
    Rekomendujemy by zdrowe przekąski były standardowym wyposażeniem firmowej kuchni. Dbanie o odporność jest inwestycją w zdrową i silną organizację.
    News image

27.04.2020 08:01

Akcja #wspieram – 80 ton owoców i warzyw dla Szpitali!
    16 marca rozpoczęliśmy akcję #wspieram
    W okresie pandemii i pracy zdalnej nasi Klienci mogą przekierować swoje dostawy do Szpitali, Banków Żywności i instytucji medycznych.
    Kartony z owocami i warzywami trafiają bezpośrednio do najbardziej potrzebujących. Odzew naszych klientów przekroczył nasze oczekiwania – dziękujemy wszystkim partnerom za zaangażowanie i wielkie serca.
    Łącznie od 16.03.2020 do 17.04.2020 nasi klienci przekazali 80 ton!

Akcja #wspieram trwa tak długo jak będziemy potrzebni – każdego dnia setki kilogramów owoców, warzyw i soków trafia do personelu medycznego w całym kraju.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Grzesiek

16.01.2020 14:55

Nie rozumiem tyłu negatywnych opinii. Pracowałem w firmie 5mc w dziale handlowym a odszedłem tylko dlatego że trafiła mi się szansa przebranzowienia i zdobywania zupełnie nowych doświadczeń. Jeśli chodzi o dział sprzedaży jest to na pewno praca w której trzeba działać żeby zarobić a nie czekać aż skapnie z nieba. Jest wsparcie zarówno kierownika jak i dyrektora w przypadkach gdy trzeba negocjować większy dill lub trafi się na jakiś cięższy temat. Jeśli jest się dla firmy w porządku to firma odpłaca się tym samym. Samochód służbowy, laptop i telefon zapewnione, na dodatek wolna ręka w podejmowaniu decyzji, a to wszystko co dla dobrego handlowca jest potrzebne żeby prężnie działać. Zarzuty o kolesiostwo? Firma jest mała, jest rodzinna i to nie jest ukrywane ani podczas rozmowy o pracy ani podczas samej pracy. Firma rozwija się prężnie i jest wiele zmian, ale nie ma na pewno takiego bałaganu jak w korpo. Przez wiele lat pracowałem w handlu w korporacjach i o tym mógłbym powiedzieć na prawdę wiele złego. Tutaj jeśli potrafi się sprzedawać to po prostu można działać i nikt na ręce na patrzy. Wiadomo narobić się trzeba więcej niż byście sprzedawali motorówki bo owoce nie mają aż takiej marży ale można też się sporo nauczyć :)

06.03.2020 13:06

Grzesiek, dziękujemy za opinię :) Cieszymy się, że dobrze wspominasz współpracę z nami - dbamy o każdy szczegół zarówno podczas rekrutacji, w trakcie pracy i po jej zakończeniu tak aby obie strony były win-win.
    Piotr

24.01.2020 22:31

handlowiec. 2017_2018. Praca kierownictwo ok. Produkt łatwy. Klienci nie zawsze ale ogólnie nastawienie do firmy i produktu ok. Szybko się sprzedaje, lepiej niż w innych benefitach. Może przeszkadzać trochę lokalizacja na ursusie. Generalnie firma na plus.

06.03.2020 13:05

Piotrze dziękujemy za opinię :)
    Anita

28.02.2020 11:51

Pracowałam w Dailyfruits przez 9 miesięcy. Bardzo dużo nauczyłam się w tej firmie. Częsty udział w wydarzeniach branżowych, spotkania z klientami, szkolenia dla handlowców, wsparcie marketingu. Owoce do biura to ciekawy benefit do sprzedawania. Konkurencja jest nikła a sam benefit to przyjemny produkt. Duże biuro, codziennie świeże skrzynki z owocami, przyjazna atmosfera. Oczywiście każdy ma ustawione cele do osiągnięcia, ale nie odczułam wyścigu szczurów. Co ważne, oferują bardzo transparentne warunki pracy, umowa o pracę, pakiet benefitów. Nawiązałam ciekawe relacje. Polecam, Dailyfruits to dobre miejsce dla handlowca.

06.03.2020 13:04

Anito, dziękujemy za Twoją opinię. Cieszymy się, że współpraca z nami była owocna. Życzymy powodzenia na dalszej drodze zawodowej.
    duba

06.03.2020 13:02

Pracowałem na magazynie - polecam. Solidny pracodawca, wypłata na czas, produkt przyjemny. Dobrze zorganizowana praca, czystość i dbanie o szczegóły. Spoko lokalizacja, przy samej stacji pkp. Grafik do ustalenia, kierownik ok.

06.03.2020 13:03

Dziękujemy za Twoją opinię :)

09.01.2020 12:34

Pracowałem tam ok. 2 lata. Na plus: - można było dobrze zarobić - można się było nauczyć handlu Na minus: - Mashroom managment, kontrolowanie i manipulowanie pracowników. Brak swobody w działaniu. Kontrolowanie relacji pomiędzy pracownikami - "rodzinna i przyjazna" atmosfera oznacza nepotyzm, kolesiostwo, brak szacunku do kobiet i ogólnie do drugiego człowieka. - zmiana planu działania minimum 2x w miesiącu- z jednej strony to zrozumiałe, bo to młoda firma, ale ciężko pracowało się w warunkach gdzie nie było wiadomo co będzie wymagane w danym tygodniu. - brak zarządzania ludźmi, HR to nie tylko wypisywanie urlopów - tyczy się to kadry, a nie osoby, która w "HR" pracowała - konieczność znoszenia humorów dyrektorów - brak profesjonalizmu - wymagają innowacyjności, a potem narzucają własne zdanie i trzeba robić jak mówią, bo tak jest najlepiej. Możesz się tam odnaleźć jeżeli lubisz klepanie po plecach, a potem obrabianie (usunięte przez administratora) Aha, pensja zawsze na czas. - taki benefit :)
    Dailyfruits

09.01.2020 17:52

Witaj "Uśmiechu" Cieszymy się, ze zauważyłeś kilka plusów w pracy w Dailyfruits. Z tego co piszesz, pracowałeś u nas 2 lata, co trudno połączyć z faktami. Znalazłeś bardzo dużo minusów, stąd nasze zdziwienie, że pracowałeś tak długo. Nie możemy się zgodzić z Twoimi opiniami, tym bardziej, że piszesz anonimowo…. Tak, jesteśmy firmą rodzinną, gdzie panuje przyjazna atmosfera i wszyscy pracują na intensywny wzrost. Dzięki temu, ze nie jesteśmy korporacją, mamy bardzo płaską strukturę i wszystkie ważne tematy można od razu rozwiązywać. Firma rośnie szybko i musimy odpowiadać na zmiany w rynku, ale nie ma to miejsca 2x w miesiącu, jak piszesz, a raczej 2 x na rok ????. Wszystkie zmiany są zresztą omawiane z pracownikami i odbierane bardzo pozytywnie. Nie wiemy dlaczego piszesz o kolesiostwie, chyba, że masz na myśli polecanie pracy u nas znajomym, bo dzięki takim praktykom udało nam się już pozyskać kilka bardzo fajnych członków zespołu. Trudno również zgodzić się z brakiem szacunku do kobiet, jeśli ponad połowa naszego zespołu to kobiety. Czy nie uważasz, ze gdyby było, jak sugerujesz, to kobiety nie chciałyby u nas pracować? W kwestiach zarządzania ludźmi – dajemy bardzo dużo swobody, mówimy o tym już na rozmowach rekrutacyjnych i nasi pracownicy taką atmosferę doceniają. Pamiętaj, że w małej firmie, masz do dyspozycji bezpośredniego przełożonego, ale również Zarząd, który siedzi obok, więc z każdy problem możesz szybko rozwiązać. Podsumowując, nie znamy osoby, która dostrzegałaby tyle problemów i pracowała w firmie ponad 2 lata. Mamy za to wrażenie, ze od kilku miesięcy na tym portalu odpisujemy Ci już kolejny raz, jednak za każdym razem piszesz z innego „nicka”. To jednak tylko domysły i takie są prawa „anonimowości” w internecie ???? Życzymy powodzenia w dalszej karierze.
    Fejk

09.01.2020 19:59

Skoro tyle rzeczy Ci się nie podobało to pracowałeś tam aż 2 lata? Nie chce mi sie wierzyć. Widać żal masz do tej pory skoro wylewasz pomyje do tej pory. Jak komus sie nie podoba praca to ja zmienia i idzie dalej a nie oczernia ludzi których nawet dobrze nie poznalo . Chgba nie do konva to rozstanie było z Twojej strony skoro po takim czasie nasdl wracasz i minusujesz. Mimo wszystko powodzenia
    n_kuzi

27.09.2019 07:34

nie wiem skąd takie opinie, pracowałem w tej firmie dwa lata. szefostwo spoko - rozsądni ludzie, dyrektorów jest dwóch - nie czepiają się, dają dużo swobody - jak już komuś słabo idzie to wylewa pomyje. Moja opinia jest na PLUS. Fajne miejsce na drugą pracę, szukają kogoś z doświadczeniem.
    n_kuzi

30.09.2019 09:08

założyłem własny business - teraz mieszkam w Trójmieście.
    @Seba

17.12.2019 10:30

@n_kuzi dobra ściema nie jest zła, brzmisz jak jeden z szanownych dyrektorów.
    Ania

26.09.2019 09:17

Nie polecam, ociągają się z podpisaniem umowy, nie dotrzymują warunków ustalonych podczas rozmowy rekrutacyjnej. Szkolenia BHP to fikcja u nich. W samej firmie bałagan i średnio otwarte na pracownika szefostwo. Nie polecam, podejście do pracownika wycisnąć ile się da i zwolnić.
    Hulk

29.11.2019 00:54

Główny profil firmy i w każdym poście pisze kwestji? Hahaha
    @Anna

17.12.2019 10:27

Wystarczająco, żeby wyrobić sobie opinie i wiedzieć, że to miejsce to lipa. Nie polecam.
    Anonimowa

25.10.2019 12:55

Handlowiec w regionie. Dużo swobody. Jak ktoś już (usunięte przez administratora) korporacją to dobra odskocznia. Nie wszystko jest dopięte na ostatni guzik jak w korpo ale nadrabiają ludzkim podejściem. Na początku 3 dni intensywnych szkoleń, szkoda że później brak powtórek. ogólnie polecam.
    Rafal

18.10.2019 21:31

Pracowałem w dziale handlowym Dobry system premiowy. Prowizja od każdej sprzedaży. Ciekawy produkt. Dobre miejsce do nauki technik sprzedaży.
    Piotrek

18.10.2019 17:04

Pracowałem u nich rok temu, trzeba sie nadźwigać skrzynek ale wynagrodzenie adekwatne. Przeniosłem się na wyspy ale zastanawiam się nad powrotem.
    Rqx

30.09.2019 09:23

A ja pracuje nadal od blisko 5 lat i nie mogę się zgodzić z negatywnymi opiniami. Zresztą gdyby było źle to nie byłoby mnie tu tak długo.... Szefowie spoko, wypłaty na czas, imprezy firmowe , darmowe bilety na szkolenia handlowe dla chętnych, benefity pracownicze, swoboda w działaniu i wsparcie ze strony "góry". Poza tym dobra atmosfera w biurze, gdzie z każdym jesteś na TY. Mało? Dla mnie dużo. :) Niestety nie każdy się sprawdził i teraz wylewa frustracje na forum... Polecam popracować nad sobą zanim zacznie się oceniać innych. :)
    DR

01.10.2019 09:04

To ze ktoś pisze o swoich odczuciach czy złych doświadczeniach w firmie nie świadczy o jego braku kompetencji to jego doświadczenia . O jakich benefitach konkretnie mówisz? Szkoleń nie ma, opieka medyczna ? Duża cześć płacisz sam , no są owoce codziennie . twarde lub zepsute. Góra o której mówisz zostawia wiele do życzenia w kwestii podejścia do pracowników. Kolesiostwo i tyle. Imprezy firmowe to nie benefit Buahaha dobre ! Wszyscy Na Ty dobre, fakt DUŻY plus ze mogę do szefa mówić po imieniu ! To standardy.Pensja na czas to obowiązek pracodawcy a nie przywilej dla pracownika, wynika to z kodeksu pracy. Pracowałem tam 2 lata temu wystarczająco długo żeby wyrobić sobie opinie .
    dailyfruits

18.10.2019 16:57

Szanowny Panie DR, Przykro nam słyszeć o Pańskich negatywnych doświadczeniach z naszą firmą. Chcilibyśmy wyjaśnić kilka kwestji. Opiekę medyczną każdy z pracowników bez względu na pochodzenie, staż pracy i stanowisko ma taka samą. Każdy ma podstawowy pakiet, natomiast jeśli ktoś oczekuje lepszego musi sobie dopłącić. Wydaję nam się że to jest fair wobec wszystkich pracowników. Nie mamy zaplanowanych cykli szkoleń zewnątrznych jak to bywa w dużych firmach bo to się nie sprawdza w naszej ocenie. Natomiast często szkolenia są organizowane z inicjatywy samych pracowników, których koszt w pełni pokrywamy, przyjeślismy zasadę oddolnych inicjatyw i to się sprawdza ponieważ wtedy jest dużo większe zainteresowanie. Co do owoców to dotknął Pan wrażliwejj kwestii. Codziennie do naszej kuchni trafja 30kg świeżych owoców i warzyw. To są te same owoce które trafiają do klientów a biorąc pod uwagę że mamy 5000 dostaw tygodniowo i reklamacje na poziomie 0,001% to dziwie się że nie zadowoliliśmy Pańskiego podniebienia. Czy impreza firmowa jest benefitem to Pana subiektywna ocena. Dla wielu z naszych pracowników jest fajnym sposbem docenienia. Czy nie pracuje Pan już u nas ponieważ nie spełniliśmy Pana oczekiwań w kwestii benefitów. Bardzo przykro nam szłyszeć że "góra pozostawia wiele do życzenia w podejściu do pracowników" wydawało nam się że mamy otware i indywidualne podejście do każdego pracownika. Jeśli w stosunku do Pana nie okazaliśmy odpowiedniego podejścia to mogę tylko wyrazić ubolewanie. Życzymy sukcesów u nowego pracodawcy. Mamy nadzieję że spełnia Pana oczekiwania pod kontem benefitów i podejścia do Pana osoby.

Zostaw merytoryczną opinię o Dailyfruits S.C.