Why Not Travel

• Przylasek
  • Podłęże
  • Brzezówka

3. Opinie o pracodawcach Kielnarowa
  5. Opinie o Why Not Travel sp. z o.o.

Opinie o Why Not Travel Kielnarowa

Nie przegap nowości o Why Not Travel sp. z o.o.!

15.02.2022 11:24

Serdecznie Witamy wszystkich odwiedzających profil Why Not TRAVEL w serwisie Gowork.

Chcemy podziękować za wszelką dotychczasową aktywność na naszej stronie. Od tej chwili będziemy reagować na komentarze i rozwiewać wątpliwości osób, które rozważają pracę w naszej Firmie. Jesteśmy tutaj, by rozmawiać o Waszych dobrych doświadczeniach i wyciągać wnioski z Waszych uwag. Gowork.pl stwarza przestrzeń do prowadzenia konstruktywnego dialogu między pracodawcą, a pracownikami. Będziemy więc korzystać z tej możliwości. Jednocześnie informujemy, że każda opinia niezgodna z prawem będzie usuwana zgodnie z regulaminem serwisu Gowork. Rozumiemy, że nie każdy pracownik odnajdzie się w naszych strukturach, co może powodować poczucie zawodu. Jednakże pozwólmy wypowiadać się również osobom pracującym w naszej Firmie, z zadowoleniem, od lat.

Na naszym profilu zapoznacie się z informacjami o przebiegu procesu rekrutacji oraz z łatwością odnajdziecie przekierowanie do aktualnych ofert pracy. Jeśli chcecie poznać nas bliżej, zanim wyślecie swoje CV, zapraszamy do opisu naszych marek oraz informacji o przyznanych nam wyróżnieniach i nagrodach.

Grupa Why Not TRAVEL specjalizuje się w kompleksowej organizacji podróży służbowych, konferencji, przygotowaniu imprez integracyjnych oraz w pośrednictwie  i sprzedaży ofert turystyki indywidualnej. Działa na rynku usług turystycznych od 2004 roku. Siedziba Firmy znajduje się w Kielnarowej pod Rzeszowem. Natomiast nasze Oddziały znajdziecie w Warszawie, Krakowie, Rzeszowie i Krośnie. Posiadamy wpis do Rejestru Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych Marszałka Województwa Podkarpackiego Nr 213/14 oraz akredytację IATA.

Chcesz nam zadać pytanie poza forum? Dowiedzieć się jakie są możliwości rozwoju na konkretnym stanowisku? Skontaktuj się z nami, pisząc na adres e-mail: [email protected].

Zapraszamy do kontaktu,
    Zespół Why Not TRAVEL

Wywiadu udzielił/aDiana Załoga

10.10.2023 11:31

Czym zajmuje się Państwa firma?

Grupa Why Not TRAVEL zajmuje się organizacją podróży służbowych oraz wyjazdów firmowych i indywidualnych. Oferujemy sprzedaż biletów lotniczych, kolejowych, autokarowych, rezerwacje hotelowe, pośrednictwo wizowe i ubezpieczenia turystyczne. Głównym celem naszego biznesu jest zapewnienie Klientom wysokich standardów obsługi oraz dostarczanie innowacyjnych rozwiązań technologicznych w dziedzinie turystyki biznesowej. Jesteśmy jednym z największych biur w Polsce w tej branży.

W jakich miastach Państwo działacie?

Nasza główna siedziba mieści się w Kielnarowej. Ponadto mamy biura w Warszawie, Krakowie, Rzeszowie oraz Krośnie. Działamy na terenie całej Polski.

Jak duża jest Państwa firma?

Aktualnie zatrudniamy około 200 pracowników.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?

Nasze otoczenie biznesowe jest konkurencyjne, ale dążymy do utrzymania pozycji lidera. Dzięki pracy i doświadczeniu naszej kadry pracowniczej, pełnemu wykorzystaniu innowacyjnych rozwiązań technologicznych i dostosowywaniu naszej oferty do indywidualnych preferencji Klientów, nasza firma osiągnęła pozycję lidera w prestiżowym zrzeszeniu agentów IATA. I to zaledwie w ciągu 4 lat od powstania firmy. W roku 2014 Grupa Why Not TRAVEL została wpisana do Rejestru Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, zdobywając nowe uprawnienia. Dodatkowo, od lipca 2019 Grupa Why Not TRAVEL jest wyłącznym partnerem i reprezentantem Travel Leaders Network na Polskę. Naszym celem jest zadowolenie Klientów i utrzymanie wysokich standardów obsługi.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

W skład Grupy Why Not TRAVEL wchodzi kilka marek, z których każda specjalizuje się w obsłudze innego rodzaju podróży. Dla przykładu Why Not TRAVEL, to organizacja wyjazdów biznesowych, zaś Why Not HOLIDAYS kieruje ofertę do Klientów indywidualnych, którzy podróżują w celach wypoczynkowych lub łączą wyjazd służbowy z odpoczynkiem. Oferta wszystkich marek dostępna jest stacjonarnie w biurach w Kielnarowej, Rzeszowie, Krośnie, Krakowie i Warszawie oraz online na dedykowanych stronach internetowych. Do Grupy należą również biura Blue Sky Travel z siedzibą w Poznaniu i Sigma Travel z biurem w Kielcach. Wszystkie marki i oddziały współpracują ze sobą. Spółka WhyNotTravel Załoga Nasternak zatrudnia ponad 150 pracowników. W biurach Blue Sky Travel i Sigma Travel pracuje aktualnie 30 osób. W firmie mamy wydzielone działy operacyjne (Dział Rezerwacji Hotelowych, Dział Sprzedaży Biletów Lotniczych i Dział Logistyki Pasażerskiej), które są odpowiedzialne za obsługę zapytań i zamówień naszych Klientów oraz działy posprzedażowe – Fakturowania i Księgowania. Dodatkowo mamy działy odpowiedzialne za pozyskiwanie Klientów – Dział Handlowy i Dział Zamówień Publicznych oraz osoby, które dbają o prawidłowe funkcjonowanie organizacji w zakresie administracyjno-kadrowym. Najliczniejszą grupę pracowników stanowią Działy Operacyjne.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie? Kto odpowiada za rekrutację?

W naszej firmie za procesem rekrutacji odpowiedzialny jest bezpośredni przełożony. Weryfikacja potencjalnych kandydatów do pracy rozpoczyna się od dokładnej analizy przesłanych CV. Na tym etapie oceniamy ich doświadczenie, kwalifikacje oraz predyspozycje do wykonywania odpowiednich zadań, określonych w ogłoszeniu o pracę na dane stanowisko. Pozytywnie ocenieni kandydaci zostają zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną. To kluczowy moment, w trakcie którego możemy lepiej poznać potencjalnych pracowników i ocenić, czy pasują do naszego zespołu oraz kultury organizacyjnej. Po pomyślnym przebiegu rozmowy i negocjacji warunków objęcia danej posady, przystępujemy do formalności związanych z zatrudnieniem nowego pracownika. Nasz proces rekrutacji jest oparty na starannym selekcjonowaniu kandydatów i dążeniu do znalezienia osób, które najlepiej dopasowują się do firmy oraz do konkretnej roli. Dzięki temu możemy zapewnić wysoką jakość pracy i efektywną współpracę w naszym zespole.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Proces wdrożenia nowego pracownika w naszej firmie jest tak zaplanowany, aby zapewnić płynne i efektywne rozpoczęcie pracy. Nowa osoba otrzymuje informacje ogólne o firmie, jej misji, wartościach i kulturze organizacyjnej. Pracownik uczestniczy w szkoleniach wstępnych, które obejmują zagadnienia związane z bezpieczeństwem w miejscu pracy, wewnętrznymi regulaminami, politykami i procedurami. Kolejny etap wdrożenia obejmuje szkolenie z zasad pracy na danym stanowisku oraz reguł współpracy pomiędzy działami firmy. W zależności od roli, nowy pracownik może być uczestnikiem szkoleń specjalistycznych lub dostawać wsparcie w nauce specyficznych umiejętności. We wstępnym okresie pracy zapewniamy również opiekę innego współpracownika czy bezpośredniego przełożonego, który udziela rad i pomaga w rozwiązywaniu bieżących problemów. Po określonym czasie od rozpoczęcia pracy (na przykład po pierwszych 30 dniach), przeprowadzana jest ewaluacja okresowa, aby ocenić postępy i zidentyfikować ewentualne potrzeby szkoleniowe.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

O rozwój pracowników dbamy przede wszystkim przez zapewnienie bezpośredniego kontaktu do starszych stażem osób, które pełnią role mentorów i służą pomocą. Oferujemy wsparcie od przełożonych i zespołu. Działamy w duchu otwartości i współpracy, gdzie pracownicy dzielą się wiedzą i pomagają sobie nawzajem. Dodatkowy element, który może wpłynąć na rozwój umiejętności osobistych, to kursy języka angielskiego, szkolenia produktowe, prezentacje dostawców, wyjazdy typu study tour oraz uczestnictwo w targach.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

Nasze plany rozwojowe obejmują dalszy dynamiczny wzrost i utrzymanie pozycji lidera na rynku. Chcemy również dalej inwestować w nowoczesne rozwiązania technologiczne i poszerzać naszą ofertę, aby sprostać zmieniającym się potrzebom Klientów. Ponadto, będziemy kontynuować nasze szkolenia dla pracowników odpowiedzialnych za organizację podróży służbowych, aby zapewnić naszym Klientom kompleksowe wsparcie.

09.02.2022 11:31

Pracuję w tej Firmie od kilku lat. Dla mnie osobiście ważna jest atmosfera i codzienne relacje ze współpracownikami. Ponieważ zespół składa się w dużej mierze z ludzi młodych i w średnim wieku, z łatwością znajduję z nimi wspólny język. Uważam, że wszyscy są bardzo pomocni. Nigdy nie zostałam z problemem sama, zawsze znalazł się ktoś, kto mnie pokierował i doradził. Było to dla mnie szczególnie ważne na etapie poznawania Firmy i wdrażania się w obowiązki. Ważnym aspektem jest dla mnie także możliwość podnoszenia swoich kwalifikacji i osobisty rozwój. Ponieważ na moim stanowisku nie brakuje wyzwań i często mam potrzebę znajdowania rozwiązań, i przyswajania wiedzy, czuję że ostatnie lata były ciągłym procesem uczenia się. Dodatkowo, co jakiś czas korzystam ze szkoleń, których koszt jest pokrywany przez Firmę. Nigdy nie spotkałam się z odmową, prosząc o możliwość dokształcenia. Na pewno, tak jak dla wielu osób, dla mnie również ważna jest stabilność miejsca zatrudnienia. Biorąc pod uwagę, że Firma działająca w branży turystycznej, przetrwała ciężkie pandemiczne czasy, bez redukcji zatrudnienia, świadczy o jej pozycji i mądrym zarządzaniu. Podsumowując, jest to Firma dynamiczna, ciągle rozwijająca się. I właśnie przez to pracownicy muszą wykazywać się otwartością na zmiany, ulepszać procesy, które nadzorują, chętnie się uczyć. Osobom z takim nastawieniem w tej Firmie będzie po prostu dobrze i z pewnością pozostaną w niej na dłużej.
    Mało istotne

11.02.2022 14:55

Dokładnie tak, szkolenie polega na tym że uczy się jeden od drugiego. Firma nie wysyła na żadne szkolenia bo szczędzi na pracownikach jak tylko może. Za to wymagania coraz większe....
    Były

09.03.2022 09:51

Widzę że desperacja w firmie sięga sufitu. Nie ma chętnych do pracy w kołchozie że taka akcja ratowania wizerunku? Szkolenia ? Masz na myśli siedzenie przy kimś i patrzenie co robi ? Stabilność zatrudnienia? Powiedz to wszystkim tym którym wręczyli wypowiedzenia albo kazali przejść na staże na tydzień przed pandemią. Wcześniej jeszcze obcinając im etat oczywiście. Otwartość na zmiany ? Masz na myśli złote pomysły (usunięte przez administratora)? Z których potem się wycofuje rzecz jasna bo przez wiele lat nie miała pojęcia czym się pracownicy zajmują. A i zapomniałeś dopisać o innowacyjnych darmowych nadgodzinach które niby można sobie potem odebrać tylko pech taki że nikt tego nie sprawdza więc ci obetną ten czas. Akcja ratowania wizerunku nie uda się ponieważ wystarczy poczytać komentarze, WNT bije rekordy w negatywnych opiniach.

To ja

27.11.2025 16:10

Tak to prawda z tymi szkoleniami. Mnie polecono szkolić młody personel ponieważ, cytuję. ,,masz wiedzę i jesteś koleżeńska a to wystarczy,,. No taki wariant wybrali aby nie ponosić dużych kosztów specjalistycznych szkoleń. 🫣🫣🤔🤔

12.03.2024 13:47

Cześć, chce się dowiedzieć jak wygląda praca w dziale internetowym. Jest od wczoraj wystawiona oferta do niego. ktoś niedawno pisał, że z zarobkami chyba sytuacja jest słaba. Tylko nie mam pewności co do tego czy dotyczy to każdego działu. Podzieliłby się ktoś zatem informacja o stawce dla specjalisty, bo to dla mnie kluczowe?

Hmmm

15.03.2024 20:22

Specjalista za najniższą krajową....poza tym nazwa na wyrost, bo specjalista jest zarówno osoba z wieloletnim doświadczeniem jak i świeżo przyjęty do pracy.
    K.

07.03.2024 16:09

Powiem tak: jeśli ktoś chce nabrać pierwszego doświadczenia w turystyce to jest to dobre miejsce. Niestety nie jest to praca na lata...chyba, że ktoś lubi pracować na zmiany i w weekendy za niemalze najniższa krajowa. Firma kreuje się w mediach społecznościowych jako profesjonalne biuro podróży, które rzekomo docenia swoich pracowników, jednak rzeczywistość jest zupełnie inna. Jednym słowem pięknie opakowana kupa. Przekona się ten kto w nią wdepnie.

witamy

14.03.2024 21:31

Witamy w turystyce, tu się pracuje na zmiany i w weekendy - biura w centrach handlowych, piloci wycieczek, rezydenci, przewodnicy, kierowcy autobusów, recepcje w hotelach.

K.

15.03.2024 20:13

Znam specyfikę branży i wiem, że praca nie odbywa się w godzinach urzędowych, ale żeby płacić najniższa krajowa, to już jest przegięcie. Poza tym w turystyce jest wynagrodzenie dwuskładnikowe: podstawa plus premia. Czego w Why not Travel nie było, nie ma i nie będzie.
    Jasiek

26.02.2024 11:07

Tragedia jak najszybciej uciekać, ta firma wysysa z ludzi życie. Poganianie, brak merytorycznego szkolenia,.obiecywanie cudów na kiju. Jako pracownika mają ciebie za nic. Nigdy więcej...
    Prawda BOLI

23.01.2024 08:57

Moja opinia o Why Not Travel jako pracodawcy jest bardzo negatywna. Przypięta na górze profilu jakże pozytywna „opinia” pracownika oraz „wywiad” to marketingowe dyrdymały i próba przykrycia prawdziwych opinii o tej firmie. Z własnego doświadczenia, nie polecam!
    Magdaa

12.02.2022 20:17

W żadnej innej firmie nie spotkałam się z takim chamstwem ze strony kierownictwa. Do tego dochodzi brak obiektywnego i sprawiedliwego podejścia.
    Księgowa

09.03.2022 19:13

A co możecie powiedzieć o dziale księgowym i fakturowania? Jaka tam jest atmosfera?.. Współpraca w dziale, zarobki?
    A niech będzie..

23.04.2022 22:51

Jak dla mnie firma spoko. Jako osoba z małym doświadczeniem zawodowym nauczyło mnie jak pracować, komu ufać, jak traktować, mieć dystans i że praca to praca a nie moje życie. Zdobyte doświadczenie to cenna nauka.. Pozdrawiam

08.12.2023 21:06

Brak informacji zwrotnej po rozmowie rekrutacyjnej świadczy o braku profesjonalizmu że strony kierownika, który rekrutuje do swojego zespołu. Nie polecam.

05.09.2023 11:29

Wspierając Ducha Rywalizacji: Nasz Przedstawiciel na Zawodach Triathlonowych w Głogowie Małopolskim!

Duma i radość! Chcieliśmy z Wami podzielić się niezwykłą wiadomością - jeden z naszych nieustraszonych pracowników z Grupy Why Not TRAVEL postanowił stawić czoła wyzwaniom triathlonowych zmagań w Głogowie Małopolskim!

"15 sierpnia stanąłem na starcie niesamowitych zawodów triathlonowych w Głogowie Małopolskim! Dystanse 1/4IM i 1/8IM, a już o 10 rano temperatura sięgała około 30 stopni – wyjątkowo gorący dzień! Na starcie wraz ze mną było około 150 zawodników, gotowych na to wyzwanie. Moje zmagania rozpoczęły się o 13:30, kiedy już mocno przygrzało.

Najpierw przyszedł czas na pływanie: 475 metrów, które przebyłem w imponujących 10 minutach. Wyjście z wody w takim upale było prawdziwym wyzwaniem! Następnie przyszedł czas na rower – 22,5 km trasy, niby płaskiej, ale z całkiem pokaźnymi 190 metrami przewyższeń. Dla porównania, na zawodach w Rzeszowie podjazd miał 213 metrów. Szybka zmiana butów i przyszła kolej na ostatni etap - bieg na dystansie 5,25 km. Pierwsza połowa biegu minęła spokojnie, ale później już było coraz ciężej, szczególnie że cała trasa była oświetlona pełnym słońcem. Na szczęście organizatorzy zaskoczyli nas podlewając wodą – niezwykle orzeźwiający pomysł!

Jestem bardzo zadowolony z mojego występu i już teraz wiem, że za rok znów stanę na starcie, gotowy na nowe wyzwania!" - relacjonuje nam Mateusz - Specjalista ds. Rezerwacji Hotelowych.
    Nasz pracownik odważnie podjął wyzwanie i z pewnością zasłużył na gromkie brawa!

Dziękujemy za reprezentowanie ducha rywalizacji i inspirujące podjęcie wyzwania!

Dziękujemy za możliwość udostępnienia zdjęć
    Triathlon Głogowski im. Aleksandra Ładosia, Kacper Porada - Zobacz Emocje
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zdjęcie 4
    Martyna Kwiatkowska

15.06.2023 10:24

Na początku pragnę zaznaczyć,że podpisuje się imieniem i nazwiskiem,aby nikt nie zarzucił mi kłamstw i pomówień;) pracowałam w spółce należącej do WNT prawie 10 lat,podczas przejęcia przez WNT obiecywano nam złote góry! Wsparcie,pomoc pracowników i przełożonych oraz renoma firmy miały być gwarantem świetnej współpracy. Jak się okazało, wsparcia nie było, pomocy też .. Najczęściej pojawiające się pytanie to co możemy zrobić przy pomocy własnych osobistych zasobów,żeby zdobyć nowych klientów. Więc gdzie ten dział marketingu? Gdzie ta grupa kapitałowa? Takich sytuacji można by przytoczyć wiele. Dodatkowo ton każdego maila jest bardzo niesympatyczny,kończy się wykrzyknikiem albo trzema kropkami. Nic z opinii fejkiwych kont pracowników na tym portalu nie jest prawdą. Nie jest fajnie i miło. O zamknięciu naszego oddziału dowiedziałam się przypadkiem,będą jego kierownikiem nie miałam o tym pojęcia do końca. Nagle wchodzi do biura pani dyrektor i jedna ręka robiąc zdjęcia mebli na sprzedaż,druga wręcza Ci wypowiedzenie. Od szefostwa nie dostałam nawet lakonicznego maila odnośnie zakończenia współpracy,jednak kiedy pracowałam po godzinach lub na urlopie umieli się odzywać;) W firmie pracują też świetni ludzie,ale atmosfera jaką się tam wprowadza niestety nie sprzyja miłym kontaktom. Nie polecam!

04.04.2023 16:54

Jakie zarobki na fakturowaniu? Ogłoszenie pojawiło się znowu po 3 miesiącach, czyli ktoś odszedł po okresie próbnym (3miesiace). Z tego co pamiętam ostatnio proponowali koło najniższej krajowej czyli marna a przypominam, że firma jest na zadupiu i dojazd zajmuje czas i pieniądze - brak pracy zdalnej.

21.06.2022 13:50

Jak się pracuje z ludźmi z Whynottravel Sp. z o.o. sp.k.?

21.06.2022 14:37

Zgodnie z opinią jednej z naszych Stażystek: Młodzi, fajni ludzie, sympatyczna atmosfera, praca zespołowa. Dużo się uczyłam i chętnie dzielono się ze mną wiedzą :). Polecam. W naszej Firmie pracuje wiele młodych osób. Klimat współpracy sprzyja nawiązywaniu relacji zawodowych, które często przenoszą się na grunt prywatny.

12.03.2022 11:47

Czy w firmie Whynottravel Sp. z o.o. sp.k. można pracować na pół etatu?

11.04.2022 08:55

Nasza Firma jest elastycznym pracodawcą. Każdego Pracownika traktujemy indywidualnie. Praca na pół etatu jest możliwa.
    Magdaa

12.02.2022 16:10

Nigdy nie spotkałam się z takim chamstwem ze strony kierownictwa jak tam. Wytrzymałam pół roku. Odeszłam z dnia na dzień.
    Marek Stanisławowski

20.12.2019 14:06

Bardzo się zawiodłem na tej firmie, na rozmowie "klient nie jest twoim Panem" , a później złoży reklamacje i nawet jak jest jego wina reklamacja jest rozpatrywana na jego korzyść (ciebie jeszcze ochrzanią). Rozumiecie to?! Czar pryska po kilku dniach jak kierownik zaczyna się Ciebie czepiać i wydzierać, tak nie padają tu mickiewiczowskie epitety, a jest rzucanie mięsem (chyba ktoś nie wie, że to pod mobbing podchodzi) . Szkolenie trwa zaledwie 3 dni... W żadnej pracy nigdy się nie spotkałem, aby ktoś tak podchodził do pracownika, który jeszcze operuje pieniędzmi, serio. Najlepsza jest i tak "Pani" dyrektor, myśli że jak coś robisz co jest trudne, to dla niej możesz napisać klientowi w 3 sekundy, a jak wyślesz złą ofertę, bo Cię pogania, to jeszcze ma pretensje, że nie przykładasz się do pracy. Jest obowiązkowa szatania na sezon zimowy, jak nie zmienisz obuwia dostajesz minusowe punkty (cyrk!). Dojazd jest bardzo zły, miejsc do parkowania brak na drugiej zmianie. Jak na taką firmę płacą mało, po pół roku możecie dostać podwyżkę.Myślę jednak, że zrezygnujecie wcześniej jeśli nie chcecie dostać choroby psychicznej i wieść później w miarę normalne życie. Także jeden z najgorszych pracodawców jakich miałem. Nikt Was tam nigdy nie doceni, ani też nie pochwali. O premii możecie zapomnieć. Będziecie mieć coraz więcej obowiązków za te same pieniądze. Szukajcie czegoś lepszego. W tej firmie niczego dobrego i lepszego nie znajdziecie. A Wasze zdrowie, żebyście wracali codziennie zdenerwowani i znosili humorki przełożonych nie jest tego warte.
    Długoletni Pracownik

15.09.2021 21:33

Beata, zgadzam się z Tobą 100%. Dziwne, że tak fatalnie jest w tej firmie, a jednak są pracownicy, którzy pracują tu nawet 10lat i od razu uprzedzam nie są to osoby na stanowiskach kierowniczych czy dyrektorskich. To są ludzie którzy pracują z pasją. Nie każdy odnajduje się tu i ma do tego prawo,ale czy ma prawo i powinien wypisywać obraźliwą opinię tylko dlatego, że ta praca mu nie odpowiada?Nie pasuje mi to zmieniam pracę, a nie piszę głupoty.
    Siyou

05.02.2022 00:36

Firma marzenie!!!!!
    Zawiedziona

03.02.2022 19:05

Powiem krótko: mądry pracodawca wie że jak zadba o swoich pracowników, to ci zadbają też o klientów. (usunięte przez administratora) tego nie pojmie! A do tych (usunięte przez administratora) zalicza się właśnie Why Not Travel!
    Kamila

03.03.2020 11:19

witam, ja kiedyś byłam u nich na stażu i jakby nie wyjazd za granicę na pewno zostałabym tam pracować! Młodzi, fajni ludzie, sympatyczna atmosfera, praca zespołowa. Dużo się uczyłam i chętnie dzielono się ze mną wiedzą:) polecam

22.01.2022 11:19

Gonia 93-Kasiu J.skoro postanowiłaś dać negatywną opinię firmie, to uczciwie by było gdybyś dodała, że niewykorzystałaś czasu jaki został Ci poświęcony na szkolenie. W tym czasie wolałaś zajmować się swoją prywatną komórką. Niestety osoby, które Cię szkoliły straciły swój cenny czas.Kiedy mimo wszystko otrzymałaś szansę na pracę, również nie byłaś zainteresowana swoimi obowiązkami, tylko zajmowałaś się swoją pocztą prywatną i przeglądaniem stron internetowych .Mimo tego nadal otrzymałaś szansę w innym dziale, ale i tam nie wykazywałaś chęci pracy. Więc proszę nie pisz takich kłamstw, bo najpierw trzeba być samemu w porządku, a takie osoby jak Ty psują dobre imię firmie, która ciężko na nie pracowała kilkanaście lat.

22.01.2022 18:49

Znam przypadek osoby pracującej do dziś dnia, która również zajmowała się głównie swoją komórką a traktowana była lepiej niż inni... Gdy dostawała nowe obowiązki był jeden wielki foch albo pytanie, "czemu ja?". Coś w tym nierównym podejściu do pracowników jednak jest..
    Ona

12.03.2020 14:28

To znaczy, że miałeś laptopa 5 letniego i tyle?Zero biurka, telefonu, sprzętu biurowego? Zastanawia mnie jedno, skoro tak fatalnie jest w tej firmie dlaczego jesteście anonimowi??? Chyba nie trudno się domyśleć :)

26.02.2021 18:49

Anonimowość nie przeszkadza w pisaniu prawdy, jaki sens jest oczernianie firmy tylko dla oczerniania...wiadomo nie od dzisiaj ze prawda boli, ale ta firma pozostawia wiele do życzenia

22.01.2022 15:04

Tyle negatywnych opinii naprawdę o czymś świadczy.

22.01.2022 13:30

W ciągu ostatnich dwóch lat z firmy odeszło wielu pracowników i sam byłem jednym z nich. To najlepiej świadczy o tym pracodawcy, bo ludzie, którzy dobrze się czują w danym miejscu pracy trzymają się go zwłaszcza w tych niepewnych czasach.
    zainteresowana

23.06.2020 11:12

prowadzą może jakieś rekrutacje?
    Aga

05.01.2022 14:58

strasznie gwiazdorzysz..

05.01.2022 15:15

Może i głupota z naszej strony ale jaka nieuczciwość że strony pracodawcy.. Wstyd!!!

05.01.2022 11:05

Mialam okazję pracowac w dwóch działach obsługi klienta. Praca na początku w porządku, uśmiechy, kierownictwo super miłe, ale kilku dniowym szkoleniu musisz być zdanym na siebie lub ewentualnie na dobre serce i wolę współpracowników. Pierwszy błąd i obrywasz, kierownik działu hotelowego i jego żona traktują wszystkich z gory, obrażają i uważają że są tak profesjonalni i niezastapieni, że aż razi to w oczy. W firmie temat zarobków jest tematem tabu, ale tak naprawdę ludzie między sobą rozmawiają i wiedzą ile kto zarabia, są też tacy, którzy dostają na konto najniższa krajowa a (usunięte przez administratora) resztę wypłaty. Każdy pracownik między sobą narzeka na wypłaty, sposób traktowania , bo jeśli jesteś lizusem to masz lepiej. Nie masz możliwości rozwoju ani podwyżki, żadnych benefitow, masz cieszyć, że masz pracę. Dział logistyki traktowany jest jak trendowaty, nikt się nie liczy z pracownikami bo niby nie przynosi żadnych zyskow. Ogólnie pracownicy nie są szanowani w każdym dziale, prócz tych, które są bardzo blisko z zarządem i donoszą na wszystko i na wszystkich.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Why Not Travel?

Kontakt - Why Not Travel sp. z o.o.

108A 36-020 Kielnarowa

bart25

31.12.2021 08:05

Tak jak ktoś wcześniej wspomniał, w firmie nie ma szkoleń. Po 3 dniach pseudo szkolenia, które polega na obserwacji pracy innych pracowników, masz obowiązek wiedzieć wszystko. Jeśli zrobisz jakiś błąd, dowiadujesz się, że do niczego się nie nadajesz. Stajesz się ignorowany, lub zostajesz przydzielony do gorszych obowiązków. Wszystko to nosi znamiona (usunięte przez administratora) Z tego powodu wielu ludzi odchodzi i szuka innych miejsc, gdzie jest szacunek i normalne warunki pracy. Sam odszedłem po kilku miesiącach, bo stwierdziłem, że szkoda czasu i nerwów.
    Roksana

03.01.2022 19:12

Nie podpaść? Żenada na całego! Trzeba było siedzieć przy komputerze i fakturować zamiast dbać o zdrowie za pieniądze pracodawcy ????ludzie, wam nigdy nie dogodzi. A może to tak ze słaby pracownik zawsze będzie narzekał?
    Kto i po co??

04.01.2022 17:27

Kto Wam pisze te wszystkie komentarze??.. Firma jest jaka jest, Też było mi dane być jej pracownikiem, nie przedłużono mi umowy a i dobrze bo to tylko wiatr w moje żagle... Aż tak komuś żal że już nie pracuje z Wami????
    Ben

25.02.2021 18:23

Widziałam że firma niesłusznie otrzymała tytuł: Gazele biznesu :D Jak dla mnie to są "Janusze biznesu " :D Zresztą nic dziwnego, skoro ich siedziba mieści sie w jakieś zapadłej wsi pod Rzeszowem. Jednak co wschód to wschód. Zabory zrobiły swoje :)
    Dagmara

03.03.2021 12:28

kupić statuetki? chyba żartujecie? na szczęście w komisji przyznającej nagrody są ludzie na poziomie i z wykształceniem. Szkoda dalej toczyć tę dyskusję bo nigdy nie unikniemy szkalowania firmy przez zwolnionych pracowników. Jak pracodawca jest zadowolony to nie zwalnia, nawet teraz w pandemii gdzie nasza branża jest pogrążona zaledwie jednostki zostały zwolnione. Proponuję znaleźć sobie pracę albo pasję- ludzie z pasją są bardzo cenni- zamiast wyrzucania swoich problemów i kompleksów w internecie- no chyba że czyjąś pasją jest "hejtowanie" w internecie!
    Iga

01.01.2022 19:48

(usunięte przez administratora) Kupić statuetki? Czy wy w ogóle wiecie o czym mówicie? Kompromitują się osoby które maja takie opinie, nie macie zielonego pojęcia kto i na jakiej podstawie daje takie nagrody. Szkoda słów ☹️

14.11.2021 09:59

Co wchodzi w socjal Whynottravel Sp. z o.o. sp.k.?

14.11.2021 11:05

W socjal wchodzą pomieszczenia do użytku pracownika takie jak : WC, kuchnia do zrobienia sobie kawy, herbaty oraz pomieszczenie na miotły., Aaa i jeszcze szafy do przechowywania obuwia porą jesienno - zimową bo obowiązek zmiany jest o czym juz tutaj ktoś pisał.
    były

28.12.2021 09:59

jedno wielkie NIC , nie ma benefitów, wnt zatrzymało się w epoce kamienia łupanego, praca na chwilę na przeczekanie i idziesz dalej bo za 2k to nie wyżyjesz

05.12.2021 16:05

Co możecie powiedzieć o pracy w firmie Whynottravel Sp. z o.o. sp.k.? Jakie macie spostrzeżenia?
    Xyz..

05.12.2021 17:53

Praca w tej firmie jako taka jest ok, ale z perspektywy czasu bo na szczęście już tam nie pracuje, mam nową pracę z której jestem bardzo zadowolona jak i zarobków również uważam, że powinni bardziej szanować pracowników, doceniać za ich wkład i poświęcenie,, szkolić przede wszystkim!!!!!! , inwestować w ich rozwój... To co się tam nauczyłam to to, żeby nie ufać, nie bratać się i nie dawać sobie wchodzić na głowę. Praca to nie dom... Praca to 8 godz pracy do wykonania żetelnie z jak największą starannością.. Nawet jeśli płacą nam tylko tyle ile muszą. Praca to 8 godz spędzonych w obowiązku wykonania powiezonych zadań. I TYLE albo aż tyle..
    Bartek

05.12.2021 21:18

Powinni się cieszyć ze tam nie pracujesz bo ktoś kto robi tyle błędów- na dodatek banalnych ortograficznych- raczej nie jest pracownikiem roku ????
    Ambitny Pracownik

30.11.2020 19:25

Czy nadgodziny w tej firmie są płatne?

30.10.2021 12:55

Prawda kole w oczy
    Do wszystkich

31.10.2021 15:33

Zdziwisz się.. Ale ja jestem byłym pracownikiem i wcale nie mam najlepszego zdania o tej firmie.. Mnie ta prawda zupełnie w oczy nie kole a jedynie zadziwia, że z osób tam pozostałych nadal siedzą frustraci paplajacy na zewnątrz jak papugi co tam się we wnętrz dzieje..

11.02.2021 13:00

Jak pracuje się z ludźmi w Whynottravel Sp. z o.o. sp.k.?

14.02.2021 21:47

Akurat na to pytanie może każdy udzielić inną odpowiedź bo,każdy ma inne doświadczenie i każdy czegoś innego oczekuje. Z mojego doświadczenia uważam, że atmosfera była mega i nie zgodzę się z tym, że zależy to od działu. Przede wszystkim zależy dużo od nas samych,jaką to my stwarzamy wokół siebie atmosferę.

04.10.2021 09:37

Nie przejmuj się,,, czy lubiany czy nie... W tej pracy nie ma koleżanek.. Nawet te, które zapraszały swoich przełożonych do domu okazały się suma sumarum nie być lubiane.
    Dominika

03.07.2021 14:56

Whynottravel ma aktualnie kilka ofert pracy do zaoferowania. Można między innymi aplikować tam na stanowisko specjalisty ds. rezerwacji hotelowych: https://whynottravel.pl/kariera/specjalista-ds-rezerwacji-hotelowych/specjalista-ds-rezerwacji-hotelowych Co powiecie o tym stanowisku? Jest rozwojowe? Jak z zarobkami?
    Gizmo

03.07.2021 21:20

A jakie jeszcze z "tych wielu extra ofert" po za tą którą tu przytoczyłaś??.
    Cytrynka

07.02.2021 22:09

Czy dyrektorzy poszczególnych działów posiadają wiedzę/ doświadczenie związane z wykonywaniem obowiązków w danym dziale?
    Odpowiedź

08.02.2021 18:59

@Cytrynka zatem życzę powodzenia.. Nie wiedziałam że są u nas wolne etaty :-)
    Cytrynka

08.02.2021 19:06

Również dziękuję, na pewno się przyda. W takim razie proponuje zajrzeć na Państwa stronę internetową do zakładki 'kariera'.
    Rzeszowiak

08.11.2019 09:49

Nie polecam zdecydowanie tego pracodawcy. Nowi pracownicy są traktowani bardzo źle przez kierownictwo. Wydzieranie sie "zjebałaś/łeś, spieprzyłeś/łaś to" jest normą. Kierownik zamiast pomóc rozwiązywać problemy potrafi jeszcze ochrzanić za to, że czegoś po 3 dniach szkolenia nie wiesz. Wypłaty kiepskie jak na firmę zajmująca sie logistyka, firma wiecznie nie ma kasy na podwyżki, za to doda Ci obowiązkow. Dyrekcja wybitnie książkowa, nie mająca pojęcia co robia pracownicy, za to umiąca im stawiać wymagania, bo przecież siedzisz i nic robisz w pracy. Obowiązuje tam zmiana obuwia, jeśli nie zmienisz dostaniesz minusowe punkty. Dosłownie kierownictwo i dyrekcja traktują Cie jak chore umyslowe dziecko ze szkoły podstawowej. Z parkingiem i dojazdem tez kiepsko, nie ma gdzie za bardzo na drugiej zmianie parkowac. Co najlepsze musisz robic na drugiej zmianie nadgodziny, tak siedź co drugi dzień o 1.5h dłużej i tak Ci za to nie zapłacą a oddzą w dniach wolnych, przy okazji utna Ci z nich jakies minuty bo stwierdza, ze przeciez siedzialaś/łeś mniej. O karcie multisport oraz prywatnej opiece medycznej w tej firmie mozesz zapomnieć. Jeśli lubisz byc codziennie gnojony, lubisz nie dostawać podwyżek, a dostawać więcej obowiązków, tak ta praca jest dla Ciebie. Omijajcie szerokim łukiem...

25.11.2020 18:44

Dziwny zbieg okoliczności- post pojawił sie krótko po tym kiedy nie przedłużono umów dwóm „orłom” z działu logistyki, jeszcze tego samego dnia dostaliśmy do działu zdjęcia od nich z butelka wódki, nic dodać nic ująć. Z głupota się nie dyskutuje, szkoda czasu.

31.01.2021 11:30

Orłem w tej firmie jest Pani kierownik, ktora poza piekna łacina ,nie potrafi się posługiwać swoim ojczystym językiem polskim, jak ktoś taki może zajmować stanowisko kierownicza

22.01.2021 09:25

Wiecie czy Whynottravel Sp. z o.o. sp.k. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?

26.01.2021 21:05

Tak laptop służbowy jest udostępniany ,jeżeli jest wymagana praca zdalna. Telefon to akurat jest podłączony do laptopa więc nie trzeba mieć go przy sobie .
    były

22.12.2020 10:30

to prawda że masowo zwalniacie?

07.01.2021 16:38

Niestety racja, kilka razy w miesiącu maile o tym że ktoś został zwolniony nie mówiąc już o tym że masowo nie przedłużono umów wielu pracownikom.
    Obecny

07.01.2021 17:25

Póki co zauważam, że usilnie chce ktoś psuć opinie i wyłącznie na tym się skupia. Tyle w tym temacie.

26.09.2020 10:37

Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się w siedzibie firmy Whynottravel Sp. z o.o. sp.k.?

30.09.2020 16:59

Tak, rozmowy kwalifikacyjne odbywają się w siedzibie firmy Whynottravel Sp. z o.o. sp.k. Jeżeli rozmowa przejdzie pomyślnie Rekrutant ma możliwość jeśli sobie życzy umówić się na dany dzień, aby przyjść do działu w którym chce pracować i zobaczyć jak w praktyce wygląda praca .
    Karolina

26.08.2020 17:43

Pracowałam w tej firmie jeszcze przed okresem pandemii więc nie wiem jak aktualnie sytuacja wygląda ale doszły mnie słuchy, że pracownicy byli zwalniani bo oczywiści firma nie zarabiała. Zostało parę najbardziej doświadczonych osób z uciętymi etatami ale zwrotów za bilety było tyle, że pracownicy siedzieli po godzinach... Jak już inni wspomnieli za pomyłki płaci się ze swojej pensji, klient to świętość i nigdy się nie myli a wina jest zawsze wasza. Na szkolenie też nie ma co liczyć no chyba, że ma się namyśli siedzenie przy pracowniku 2/3 dni i patrzenie jak on pracuje. Pani dyrektor nie ma zielonego pojęcia jak ta praca wygląda i dla niej liczą się jedynie tabelki sprzedaży. Co jakiś czas wpadnie na "genialny" pomysł usprawnienia pracy co oczywiście się nie sprawdza bo jak ktoś kto nigdy nie sprzedawał biletów czy nie rezerwował hoteli może wiedzieć jak poprawić system pracy? Więc po jakimś czasie wycofuje się ze swojego pomysłu i tak w kółko. Atmosfera w dziale hotelowym była ciężka ale nie ma się co dziwić skoro kierownik wydziera się za każdą pomyłkę, rzuca mięsem a nowe osoby wcale nie mają taryfy ulgowej. W dodatku uważa się za nie wiadomo kogo, chodzi naburmuszony i parę razy udowodnił, że brak mu kultury osobistej. W dziale lotników było dobrze, kierownik miły, łagodny i można było z nim normalnie porozmawiać. W dziale logistyki mieli zawsze sporo roboty i nic dziwnego, że spora cześć ludzi przeszła do w/w działów lub się zwolnili. Atmosfera była tam jednak dobra (co Pani dyrektor przeszkadzało jak usłyszała czasami jakieś głośniejsze rozmowy czy śmiech. Może dlatego, że sama potrafi się uśmiechnąć tylko do właścicieli firmy albo jak ma jakiś interes) mimo dużych rotacji ludzi. Pani kierownik była dobra, można było normalnie porozmawiać i jako nieliczna stawała w obronie swoich pracowników. Reasumując (usunięte przez administratora) tej firmy ponieważ nie uświadczymy tam ani szacunku, ani dobrego traktowania nie wspominając już o pensji czy jakimkolwiek rozwoju.

16.06.2020 11:27

Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Whynottravel Sp. z o.o. sp.k.?
    Krochmal

18.06.2020 10:45

Wyjazdy sporadycznie - zwykle delegowane są pojedyncze osoby (do 2 os.). To są wyjazdy 1-2 dniowe na zaproszenie np jakiegoś hotelu. Jest jedna do roku większa impreza-firmowa wigilia.

07.03.2020 09:34

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Why Not Travel Kielnarowa?

12.03.2020 11:17

5 letni laptop i to tyle na co możesz liczyć
    Zgadnij ktoo

25.02.2020 23:28

Popieram wszystkie negatywne opinie. A wszystkie dobre opinie na „5” o firmie na googlach i Facebooku dodają pracownicy bo są do tego przymuszani. Szkoleń nie ma w ogóle, jedynie szkołą cię pracownicy przez max 3 dni a za błędy trzeba płacić, nawet jak nie twoja wina tylko rozwydrzonego klienta który jest oczkiem w głowie i pomimo ze nie ma racji to i tak ma racje
    Sylwia Janaś

27.10.2019 04:34

Miejsce pracy tragedia. Nie polecam
    Angela Merkel

28.11.2019 11:57

Sylwia nie masz racji. To była moja najlepsza praca. Super atmosfera i ludzie. Polecam!!!!
    Jan Kowalski

28.11.2019 20:04

Zazwyczaj tak mają pupilki kierowników, bo starszym pracownikom wszystko wolno Nowych można gnoić i wynajdywać im problemy. Dawać owal za coś czego nie zrobili, a kierownik źle sprawdził. Na prawdę świetna atmosfera....

27.11.2019 09:05

Ile jest zmian w Why Not Travel Kielnarowa?
    Jan Kowalski

28.11.2019 20:00

2 zmiany 8-16 i 10-18, z czego ta druga jest najgorsza bo jak nie zrobi czegoś 1 zmiana, musisz Ty robić nadgodziny... Zmniejszą CI nawet liczbę nadgodzin bo mogą, stwierdzając, że byłeś krócej...
    Władimir Putin

28.11.2019 12:26

Bardzo pozytywne wspomnienia z tej firmy. Tam się poznałem z Angelą. Utrzymujemy bliski kontakt ze sobą do tej pory.
    krzys889

10.06.2018 22:39

Czy ktoś mógłby podzielić się opinamy na temat pracy w tej firmie? Dostałem ofertę pracy u nich i zastanawiam się jak wygląda praca tam, jak ludzie, atmosfera itp

Zostaw merytoryczną opinię o Why Not Travel sp. z o.o.