Po blisko 3 miesiącach od odebrania wadliwego telewizora w ramach reklamacji, brak możliwości odzyskania sprzętu lub pieniędzy od sklepu. Sklep pozostaje bierny na zapytania mailowe oraz liczne udzielane informacje drogą telefoniczną, są zgoła odmienne od siebie. Przypadek wygląda bardzo podobnie do opisywanych wcześniej w opiniach sklepu, początkowo właściciel lub człowiek zajmujący się sprawą przebywał na urlopie itp, właściciel nie odbiera mojego telefonu. Pracownik sklepu udzielił mi informacji iż tv znajduje się w Polsce naprawiony, po czym z kolejną informacją dowiaduje się ze tv przebywa w Niemczech - z tego co wiem Phillips ma serwis w Polsce. Nie wnikam. Sprawę skierowałem do Rzecznika Praw konsumenta oraz do Sądu. Przestrzegam wszystkich przed zakupem w tym sklepie. Niebawem o całej sprawie szerzej w mediach o czym poinformuję na tej platformie.
Edit: po informacji ze mój telewizor jest nie do odzyskania, zostanie sprowadzony dla mnie nowy, po czym z kolejną informacja dowiedziałem się ze kolejna sztuka dotarła wadliwa. Budzi zatem podejrzenia źródło z którego pochodzą egzemplarze. Moje stanowisko jest juz niezmienne i będę ubiegał się o zwrot kosztów za sprzęt oraz strat jakie poniosłem. Dalsze postępowanie poprzez kancelarie oraz rzecznika praw konsumenta. Niebawem ukarze się artykuł na Polsat info link zamieszczę niebawem.