Praca w tym miejscu uczy pokory i cierpliwości. Jako były pracownik wszystkim zainteresowanym podjęciem pracy w tym miejscu odradzam chyba, że ktoś lubi dezorientacje, spychologię i zwyczajne wykorzystywanie ;) Przyjmując się do pracy na recepcji, obsługuje się recepcje i wszystkie inne stanowiska. Od bycia kelnerką, sprzątaczką, kelnerką śniadaniową, barmanką po nawet robienie jedzenia dla gości (!). Oczywiście wszystko to za najniższą krajową. Żadnych bonusów za latanie od rana do wieczora i prace na 4 stanowiskach jednocześnie. Do ciekawych „atutów” pracy w tym miejscu trzeba zaliczyć wieczne przepychanki między właścicielką obiektu a menadżerką. Jedna mówi jedno a druga coś zupełne przeciwnego. Jedna pozwala na coś, żeby chwile później od drugiej dostać reprymendę za to samo. Uważać trzeba też na ukryte na terenie obiektu kamery do obserwacji pracowników i wymyślne kary finansowe za nawet najmniejsze szczegóły. Recepcja również zobowiązana jest do obsługi rożnego rodzaju imprez. Wydawanie dań, obsługa stolików i baru to norma. Jeśli recepcja nie wykaże się perfekcyjnymi umiejętnościami kelnerskimi musi liczyć się z niezadowoleniem szefowej. Mogłabym wymieniać mnóstwo takich sytuacji. Sam fakt że w ciągu kilku miesięcy pracy odeszło ponad 10 osób o czymś świadczy. Taka rotacja ludzi bardzo dużo mówi o pracodawcy. Miejsce bez przerwy od kilku miesięcy szuka pracowników bez powodzenia. Niestety każdy kto się szanuje nie zgodzi się na takie traktowanie i warunki.. Z plusów pracy w tym obiekcie zawsze doceniałam elastyczny grafik.
Zatrudniając się do pracy w tym miejscu trzeba liczyć się z oszczędzaniem na pracownikach. Tryb pracy 24h (to akurat na plus). Pracując na recepcji trzeba jeszcze popołudniami obsługiwać restaurację (w tym imprezy: komunia, stypa, chrzciny), rano wydać (jako kelnerka) śniadania oraz jednocześnie rozliczyć pokoje, które wyjeżdżają. Niekiedy trzeba nawet na kuchni przygotować śniadania dla gości. Oczywiście nic EXTRA się za to nie dostaje :) Najpierw mówią, że dostaniesz umowę, a później nawet jej nie widzisz na oczy. Gdy gość ucieknie bez płacenia, to pracownikom zabierane są pieniądze z wypłaty (bez poinformowania o tym), bo właściciel nie może być stratny. Oczywiście obciążone są także osoby, które po prostu były w pracy w trakcie pobytu danego gościa. Wieczne czepianie się o najmniejsze pierdoły. Najpierw „napisz ołówkiem na FV”, a później „nie pisz ołówkiem, bo muszę to zmazywać”. Nie dogodzisz :) Generalnie, żadna szanująca się osoba, która zna swoje wartości nie będzie pracować w tym miejscu.
Firma Oberża Pod Lipami Kinga Wójcik prowadziła rekrutację na poniższe stanowiska:
- Kelner/ kelnerka, Bystra K - Październik 2022
- Recepcjonistka, Bystra - Lipiec 2022
- Kelnerka z doświadczeniem, Przejazdowo gm. Pruszcz Gdański - Marzec 2022
- Recepcjonista / ka, Przejazdowo gm. Pruszcz Gdański - Marzec 2022
- Pokojówka, Bystra - Grudzień 2021
Czy pracujesz w firmie Oberża Pod Lipami Kinga Wójcik lub pracowałeś/aś? Zostaw raport z rozmowy rekrutacyjnej i powiedz jak Ci się pracuje .
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Oberża Pod Lipami Kinga Wójcik?
Zobacz opinie na temat firmy Oberża Pod Lipami Kinga Wójcik tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.