Jeśli macie wybierać pracą piekarza tutaj lub gdzieś indziej to wybierzcie gdzie indziej. Mówię to dla waszego dobra. Praca w tej piekarni to jakieś mini-auschwitz. Ja, jak jeszcze tam pracowałem to robiłem ponad 8h, w tygodniu ponad 40h więcej niż było ustalone i pisze w Internecie.
Czy za nadgodziny ma się płacone? Nie. To może z pracownikami miałem dobre stosunki i relacje? Nie, a poza tym zachowywali się patologicznie. Jakieś głupie zaczepki, wyzwiska, przekomarzanie się, tylko po to, żeby czuć się lepszy od innych.
Wypłata. Bardzo mała. Nie warta nawet jeżdżenia tam. Za paliwo więcej zapłacicie niż zarobicie. Jeden z pracowników zarabiał 800 zł tyg. a drugi 1 000 zł tyg. To sobie teraz policzcie czy jesteście wstanie utrzymać siebie, dom i rodzinę jak macie 4 000 zł lub 3 200 zł miesięcznie.
To może szef jest/był w porządku? Nic bardziej mylnego. Straszna sknera jeśli chodzi o pieniądze, kobiet w ogóle nie traktuje w porządku i z szacunkiem, nawet po pracownikach jeździ jakby byli jego własnością.
Jeśli jesteś uczniem i CHCESZ nauczyć się zawodu to sorry, ale nie w tej firmie. Prawie każdy będzie cię chciał wykorzystać i jedynie co będziesz robił to sprzątał. Pracownicy pójdą po 6h lub 7h roboty do domu, a ty będziesz za nich sprzątał i jeszcze BUŁKE TARTĄ DLA SZEFA ROBIĆ po godzinach